in

Månadens horoskop: Så blir april för ditt stjärntecken

Nyfiken på vad april har att erbjuda just dig? Månadens horoskop är här med allt du behöver veta! Mer

horoskop
Bildkälla: Freepik

Månadens horoskop i februari

 • Väduren: Kriser kommer, kriser går – men du består!
 • Oxen: Du ställs inför ett val. 
 • Tvillingarna: Dags att göra drömmar till verklighet.
 • Kräftan: Ta tillbaka makten!
 • Lejonet: Get a little weird. 
 • Jungfrun: Ta hand om dig själv.
 • Vågen: Make peace med ditt tunga förflutna!
 • Skorpionen: Du löser allt till slut.
 • Skytten: Luta dig tillbaka och låt andra göra jobbet.
 • Stenbocken: Var alltid redo. 
 • Vattumannen: Det här blir början på en ny resa. 
 • Fiskarna: Det tjänar ingenting till att ångra redan tagna beslut!

Läs hela månadens horoskop här!

Tips! Läs horoskopet för både ditt soltecken och din ascendent

Väduren, 21/3-19/4

I början på månaden känns det som att du plötsligt skiner upp. Kanske återupptäcker du dig själv genom nåt bortglömt intresse? Du fylls av en tydlig känsla av att vara dig själv igen, kanske utan att helt kunna förklara vad det är som är annorlunda. Du blir i samma veva mer mottaglig för nya intryck, och blir mer taggad när folk vill dra med dig på grejer!

Nymånen i Vattumannen kan få dig att börja fundera över var du hör hemma nu. Kanske upplever du att du vuxit ur nåt sammanhang, eller en grupp? Är det kanske dags att söka dig till nya människor och/eller platser, som lirar bättre med var du står just nu? Det behöver inte vara något direkt fel på varken människorna eller sammanhanget du är redo att säga hejdå till, utan kanske får de dig bara inte att växa just nu.

Det är möjligt att du går igenom nån typ av kris under månaden, men bli inte rädd för att jag säger det! Kriser kommer, kriser går – men du, Väduren, består! Här gäller det att ta fram din envishet och jävlar anamma. Tänk “JAG SKA”, oavsett vad som kommer i din väg. Du ska ta dig igenom det här – det finns liksom inget annat alternativ! Ta tjuren vid hornen och gå utanför din comfort zone, så ska du se att krisen blåser över snabbare än du hunnit säga fan.

oxen 2

Oxen, 20/4-20/5

Du kommer att lära dig mycket under februari månad, särskilt om du vågar rucka lite på dina föreställningar om hur saker ska gå till, och öppnar ögonen för sånt som du inte vanligtvis brukar intressera dig för! 

Eftersom inga planeter går i retrograd under februari blir hela månadens vibe väldigt framåt. Det kan komma att ske tvära och för dig otippade förändringar i ditt liv nu! Här ställs du inför ett val: att kämpa emot (gå kvar i gamla hjulspår) och ändå känna dig missnöjd när det inte blir som du tänkt, ELLER följa med flowet och släppa på kontrollen lite (och kanske bli lite mer chill på köpet). Hur jobbigt det än är att inse det, så kvarstår faktum: ingenting kan stay the same för all framtid.  

Ja, så kommer ju alla hjärtans dag som ett brev på posten under februari också! Det som är lite mysigt för dig är att du befinner dig mitt i en rätt drömmig period då, vilket tillåter dig att verkligen ta in den härliga sidan av den här kapitalistiska högtiden. Du vill äta gott, chilla, men allra helst: drömma dig bort. Och det gör du kanske framför en drös av romantiska filmer? Det är heller inte omöjligt att du gör det tillsammans med någon speciell! 

tvillingarna 1

Tvillingarna, 21/5-21/6

Du har klivit in i drömmarnas och visionernas tid, Tvillingarna. Du brukar säkert kallas för idéspruta (typ dagligen) men nu blir det om möjligt ännu tydligare att du verkligen är det. Det kommer förstås ut en hel del dumma idéer ur din lilla mun, men här gäller det ändå att inte stoppa dig själv! Låt inga goda tankar gå till spillo! Och om ingen orkar lyssna så kan du faktiskt skriva ned dem, och läsa igenom och stryka själv vid ett senare tillfälle. 

Förhoppningsvis är det flera av dina vänner som är på samma intensiva humör som du nu, eftersom solen står i innovativa Vattumannens tecken under större delen av februari. Det är en toppentid att tänka framåt, och planera in roliga, knasiga grejer. Typ att ni ska renovera en skåpbil och resa i, eller att ni ska hålla i ett sommar-rave, eller kanske en kväll där ni samlar kompisgänget för att starta ett helt nytt politiskt parti, eller snacka konst… göra lerfigurer av varandra… tänk utanför boxen (ni kommer säkert på mycket roligare idéer än jag)!

Alla hjärtans dag blir inget undantag för den här framåtandiga energin jag skrev om tidigare. Särskilt på dagen och dagarna efter den 14, lär du känna av den hoppfulla, drömmiga stämningen i luften. Fullmånen i Jungfrun i slutet på månaden gör dig mer handlingskraftig. Då är det dags att börja göra drömmarna till verklighet!

horoskop 2

Kräftan, 22/6-22/7

Februari månad blir för dig en mycket blandad kompott av känslor och händelser. Vilket det blir mest av är svårt för mig att säga, men du kan förvänta dig snabba svängar! 

Det blir en del fokus på det du äger, eller åtminstone det som du skulle vilja ha, i materiell väg. Se upp lite här så du inte köper prylar bara för att se bra ut inför andra. Pengarna kan lätt flyga iväg när du känner behovet av att ha ett coolt och kreddigt hem (eller klädstil, eller typ bil). På detta snackas det mycket i din närhet under februari, och inte minst om prylar, som någon “behöver”. Här höjer jag ett ytterligare varningens finger: se upp för skryt, både från dig själv och andra, och låt dig inte dras med i ytligheterna!

Nymånen kring den nionde och tionde i Vattumannens tecken uppmuntrar dig att ta tillbaka makten över ditt liv! Stora förändringar är dina att ta tag i (om du vill det) och är inom räckhåll från och med nu och en stund framåt. Nyckelordet är att våga tänka utanför boxen under månaden. Lycka till. 

lejonet

Lejonet, 23/7-23/8

Vi har officiellt klivit in i Aquarius seasooon (då solen skiner i Vattumannens tecken, alltså). Nu gäller det att tänka utanför boxen! Du har ju inga problem med att synas, men det ska helst vara på ett visst sätt enligt dig (typ bara i en viss setting, eller i vissa kläder). All uppmärksamhet är liksom  inte bra uppmärksamhet. Men nu du! Vågar du allt vissa upp dig i all möjliga trasor och platser! Omfamna den här nya avslappnade inställningen. Get a little weird, lite freaky (fri tolkning)! Allt behöver inte vara perfekt, och det blir väldigt tydligt när du slutar försöka. 

Så kommer din favorithögtid (eller hathögtid beroende på vilket typ av Lejon du är): Alla hjärtans dag. Kanske blir den något annorlunda i år. Det kan vara dags att testa något nytt nämligen! Här kommer det där “tänka utanför boxen”-tänket tillbaka igen. För kanske behöver man inte fira Alla hjärtans dag med en romantisk partner, utan istället med sitt bästa tjejgäng? Ut på stan i röd strass! Eller stanna själv hemma i ett lyxigt bad. För är det nån gång man ska hålla på med self love så är det väl ändå på kärlekens dag?! Du är trots allt det allra finaste du har. 

Det du lär dig denna månad om att vara dig själv, och att sänka kraven på andra, kommer du bära med dig länge. Kanske för alltid!

jungfrun 1

Jungfrun, 24/8-22/9

När någon skit händer så vänder du dig ofta till perfektionen för tröst. Det känns liksom lättare att låtsas att det där jobbiga inte existerar, och istället se till att allt annat omkring dig är top notch. Du kan ägna flera dagar i sträck åt detta beteende, utan att skänka en endaste liten tanke åt det där som du mår dåligt över. Jag vet inte om jag tycker det låter som ett så himla hälsosamt beteende, ärligt talat. Men whatever floats your boat I guess. Detta beteende kan i alla fall göra dig stingslig och lättretad under månaden, när det inte blir sådär perfekt som du hade tänkt. Hela ditt humör hänger ju på att det (renoveringen, eyelinern, uppsatsen osv) ska bli bra! Annars blir du ju påmind om dina verkliga problem igen…

Nymånen i Vattumannens tecken omkring den nionde och tionde påminner dig om att ta hand om dig själv i första hand, för att orka vara ett stöd för andra sen. Tänk typ på Alla hjärtans dag som närmar sig. Det blir inget kul att bryta ihop, sönderstressad och jävlig, bara för att dagen ska bli helt perfekt för någon annan. Det blir inte kul för nån. Så! Prioritera dig själv. Fullmånen i slutet på månaden står i ditt tecken, kära Jungfru! Lita då på att det ordnar sig till slut. 

Vågen, 23/9-22/10

Motivationen, till någonting alls egentligen, är fruktansvärt låg hos dig den första tiden av månaden. Kanske känns det lite som att ditt förflutna för alltid kommer att dra ned dig, och göra sig påmint när du minst anar det. Men så är det faktiskt inte! Det är en tillfällig dipp du går igenom, som du dessutom kan använda dig av för att ta dig framåt. Bestäm dig för att en gång för alla göra slut med det där som känns så tungt!

Kring mitten av månaden har du troligtvis lyckats formulera i huvudet vad detta gäller, och vad du behöver göra för att komma vidare från det (typ allt från att gå till psykolog, till att blocka exet, byta stad, byta kläder). Särskilt bra tajming är det att ta tag i detta under fullmånen i slutet på månaden. Kom ihåg att va snäll mot dig själv i allt detta! Den du var igår visste inte bättre. Man lär sig. 

Alla hjärtans dag då, i mitten på månaden, undrar du förstås över! Då har jag goda nyheter: du har stora chanser att få en toppendag. Du känner dig lekfull, och har inga större krav på att det måste vara på ett visst sätt. Du vill ba ha kul!

Fullmånen i Jungfrun i slutet av månaden tar dig tillbaka till verkligheten. Du ser saker för vad de är – varken bättre eller sämre. Nedstämdheten är ett minne blott!

skorpionen 1

Skorpionen, 23/10-21/11

Det blir en intensiv månad för dig lol. Svårt att säga exakt vad som kommer att hända, men något är definitivt på gång, något som kommer att både skaka om dig och förvåna dig. Du kommer under en period att känna dig överrumplad och kanske som att du tagit dig alldeles för mycket vatten över huvudet. Det roliga med dig, känslosamma vattentecken som hävdar att du har svårt för förändring, är att du alltid lyckas lösa allt till slut i alla fall, hur många bollar i luften du än har och hur stressad du än är. Du funkar ofta till och med BRA under stress. Detta blir särskilt tydligt under februari månad. Du löser det här! 

Under större delen av månaden står solen i innovativa och knasiga Vattumannen, och det kan för dig öppna upp för jävligt spännande möten och konversationer! Så mot slutet av månaden ställer sig solen i ditt systertecken Fiskarna, och då kan du slappna av i att folk omkring dig inte beter sig så bajsnödigt längre. Alltså de vågar äntligen prata känslor, menar jag, och KÄNNA dem. Sånt gillar ju du! Kul! Om du ställer rätt frågor så kan du få de svar du söker. 

skytten 1

Skytten, 22/11-21/12

DET ÄR OKEJ ATT INTE VARA PÅ TOPP! Glöm inte bort det under månadens gång. Det är förstås mindre kul att inte va på topp än att må just toppen, men framförallt menar jag att ingen kommer att döma dig för det. Ingen kommer bli ledsen eller illa berörd för att du typ säger att du är “lite trött” haha. Gulliga du alltså – vill vara alla till lags. Släpp det! Unna dig att va lite sur, ledsen eller allmänt missnöjd. Du skulle till och med kunna se det som att du gör dina vänner en tjänst genom att ge dem en chans att få vara gruppens underhållare för en stund. Luta dig tillbaka!

Alla hjärtans dag i all ära, men du känner inte riktigt att du har tid med det där just nu. Kanske gör någon annan att din dag blir speciell, men om inte blir det troligtvis en rätt händelselös (men trevlig) dag. 

Fullmånen i Jungfrun i slutet på månaden påminner dig om att hur din vardag ser ut och vilka rutiner du lever efter, faktiskt är grunden till hur du mår. Det är viktigt att din vardag lirar med hur du vill minnas ditt liv. Ta inte tag i det sen gör det NU!

stenbocken 1

Stenbocken, 22/12-19/1

Så har solen flyttat från ditt tecken, och strålkastarljuset på dig med det. Skönt va! Vattuman-säsongen som började redan i slutet på januari har gjort dig sugen på en liten löneförhöjning, tror jag minsann! Under månadens gång blir det tydligt om den kommer att möta dina förväntningar eller ej, och i slutet av februari när fullmånen står i Jungfrun är det dags att ta beslutet om du ska nöja dig eller söka dig vidare mot nya höjder (alltså byta jobb, menar jag). Detta kan förstås gälla något annat, men det har att göra med nåt typ av bevis på att du gör ett bra jobb, en upprättelse som du verkligen förtjänar att få, som nu är inom räckhåll. Men du måste våga sträcka fram handen för att det ska ske!

Det är viktigt för dig att känna trygghet, att vara säker på din grund, och att du står stadigt oavsett vad som händer. Under februari känns det extra viktigt. Det här handlar inte om att gå runt och oroa sig över att massa skit ska hända och fucka upp allting du redan byggt upp, förstås! Jag vill inte höra massa katastroftänk från dig nu! Nej, snarare handlar det om att planera smart. Få till exempel ordning på din buffert (INNAN något går sönder som du behöver betala dyrt för), och ta hand om din hälsa (INNAN du blir sjuk). Försäkra dig om att du är så stabil som du bara kan vara.

vattumannen 1

Vattumannen, 20/1-18/2

Nymånen står denna månad i DITT tecken, kära Vattuman! Du får ett nytt perspektiv på något, och kanske gör det att du tar dig an ett nytt långsiktigt mål, eller börjar på en ny resa. När jag skriver resa menar jag i bemärkelsen börja plugga något nytt, skaffa nytt jobb, eller ett nytt andligt perspektiv! Det är något som kommer finnas i dina tankar i minst sex månader framåt, så ta tag i det på en gång.

VARFÖR ÄR DU SÅ GULLIG? Du gör verkligen Alla hjärtans dag speciell för någon i år. Du är en knasboll, men en så himla gullig sådan, och vad du än tänker göra för att fira (själv eller med någon annan, kanske flera) så kommer det bli toppen. 

Månaden i sin helhet kommer faktiskt generellt handla om att lära sig nya saker! Kommunikationsplaneten Merkurius träder fram och lär dig ett och annat om att göra dig förstådd. Även du själv har under den här tiden en ökad förståelse för världen och din omgivning. Det här kan ju låta som riktigt torrt astrosnack, men tänk dig att det kommer vara mycket intryck under februari, och att många “polletter” kommer att “falla ned” i fler än ett område av din vardag. Bered dig på många “aha”-ögonblick, och allt som kommer med dem (glädje, förundran, men kanske också ett visst mått av irritation för att du inte fattat tidigare). Det gör du genom att vara så ödmjuk som du bara kan vara! 

fiskarna 2

Fiskarna, 19/2-20/3

Februari månad är äntligen här, då solen ställer sig i ditt tecken! det sker visserligen i slutet av månaden, och till dess får du nöja dig med att Vattumannens energier lägger sig som ett täcke över allt vi gör! För dig kan det ske en del drastiska förändringar, om du låter det hända vill säga. Du rör dig framåt, och inser snabbt att det inte går att backa när du väl tagit steget. Det är som att dörrar smälls igen och låser sig själva bakom dig, om du fattar vad jag menar? Det kan kännas lite läskigt, att det inte går att ångra några beslut, men guuud vad den här säsongen kan ta dig till nya höjder om du ändå vågar ta de svåra besluten. 

Du känner dig trygg i din relation. Saturnus och Venus får dig att känna dig säker på att du är med helt rätt person just nu. Är du singel känns nog det helt rätt nu också. På Alla hjärtans dag behöver du inte överdriva firandet, det blir mysigt oavsett! 

Det är möjligt att en stress kring livet kommer ikapp dig under månaden. Det känns kanske som att att de flesta i din ålder har kommit längre än du. Försök släppa de tankarna. Det tjänar ingenting till att deppa över det som redan skett, över de beslut du redan tagit för längesen. Dessutom är det säkert inte ens sant att du ligger så långt efter. Man prioriterar olika saker i livet, så har det alltid varit och kommer alltid att vara. Du kan saker som de inte kan!