in

Månadens kärlekshoroskop: November

love månadens kärleks horoskop
Bildkälla: Fadi Xd / Unsplash

November kommer med en hel del lösningar, men också med kaos och dramatik. Nyfiken på hur du bäst klarar dig genom årets tristaste månad? Kärlekshoroskopet är här med allt du behöver veta! Mer

Månadens horoskop i korthet: 

 • Väduren: Ta det lugnt! Du behöver inte skynda dig.
 • Oxen: Du behöver inte bära allt själv.
 • Tvillingarna: Det kan bli riktigt hett.
 • Kräftan: På schemat står ett avslut (eller riktigt bra sex).
 • Lejonet: Känslan är ”the grind never stops”.
 • Jungfrun: Allt kan inte hända på en och samma gång.
 • Vågen: Du kanske inte kan resa till Amalfikusten, men det är helt okej.
 • Skorpionen: Klipp av dig håret och bli en växtgäri.
 • Skytten: Hitta en balans mellan dina relationer och din vila.
 • Stenbocken: Nu får du bevisa att du har lite jävlar anamma!
 • Vattumannen: Du blir sentimental.
 • Fiskarna: Gå vidare!

Läs hela månadens horoskop nedan!

Läs hela veckans horoskop nedan!

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, månaden kommer med en del tydliga besked. Kanske har du gått runt och undrat över någons känslor för dig, och nu kommer äntligen ett svar. Eller så får du tydligare grepp om hur du vill samarbeta med någon och nya möjligheter kan dyka upp. Det här blir en emotionellt stormig månad, och du kanske upplever att du tagit dig vatten över huvudet. Ta det lugnt! Du älskar ju att ruscha in i saker, men nu kommer du behöva ta en annan approach. Såklart ger månaden en del utrymme för impulsiva beslut också och nu finns det en risk att du säger ja till lite väl mycket. Antagligen kommer du dock plöja dig igenom allt du lovat göra på något magiskt sätt. November kan komma med nyheter på det ekonomiska planet och du har goda chanser att gå plus nu. Se dock till att försöka spara lite även om det inte är din starkaste sida. Mot slutet av månaden ställs mycket på sin spets, och du kommer antagligen behöva konfronteras med en del hårda sanningar. 

Kärleksdag: 11 november


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, under månaden får du en del förklaringar du väntat länge på. Kanske kommer en jobbsituation som varit otydlig och krånglig redas ut, och det blir lättare för dig att få din röst hörd. Det här har hittills varit en stressig höst som tagit ut sin rätt på dig, men nu får du tillbaka en del energi. Det kan dock leda till en del drama. Mot mitten av månaden finns det nämligen en risk att du får reda på saker gällande en specifik situation. Försök att inte dra några förhastade slutsatser och ta gärna hjälp utifrån. Du behöver inte bära allt själv. Mitten av månaden kan dock bli en riktig prime time för ditt kärleksliv. Här får du nämligen chansen att ta nästa steg inom en relation. Det utlovas en hel del romantik, och det finns goda odds för den som vill träffa nya människor. Slutet av månaden kan komma med en oväntad vändning på det ekonomiska planet, och här kan du behöva vara beredd på en riktig smäll. 

Kärleksdag: 15 november


Tvillingarna, 21/5-21/6

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Kära tvilling, månaden drar igång med ett riktigt skönt flyt. Nu är du verkligen i ditt esse, och dina chanser att få saker gjorda är klart bättre än de varit tidigare. Det här är en riktigt bra tid för dig att slå på charmen och flörta dig till saker, och nu jobbar du som bäst med orden. Kanske kan du smickra en chef lite? Det blir ett märkbart uppsving för det sociala. Människor dras till dig som fiskar till en fot under en charter-peel. Det här kan vara en bra tid för dig att få ordning på dina rutiner, och om du länge försökt komma igång med något ska du passa på nu. Mitten av månaden ser som bäst ut för flört, och här kan det bli riktigt hett. Ditt sexliv kan överraska med en uppgradering, oavsett om det rör sig om en partner du kommunicerar bättre med eller en ny person att mysa med. Slutet av månaden ser dock ut att bli tuffare. Det här är överlag en tid för stora förändringar, så vänta dig att privatlivet skakas om lite. 

Kärleksdag: 12 november


Kräftan, 22/6-22/7

stjarntecken kräftan passar ihop

Kära kräfta, välkommen in i en av årets mest händelserika månader! Nu står njutning, och bara njutning, på agendan. Och ja, inget gott som kommer utan lite jobb förstås. Men generellt sett handlar månaden till stor del om att du ska göra saker för dig själv. Det handlar absolut inte om att släppa på allt konsekvenstänk och prioritera bort allt som känns minsta tråkigt, men det kan handla om att faktiskt lägga tid på en något kreativt som hamnat lite i skymundan. Här kan det även dyka upp en del överraskningar! Kanske blir du rent av lite förtjust i någon? Kanske är det någon som har en hemlig crush på dig? Mot mitten av månaden kan större förändringar inom dina närmsta relationer bli aktuella. Det kan innebära ett avslut, men det är i så fall inget oväntat. Kanske blir det i bästa fall bara riktigt bra sex. Mot slutet av månaden blir du mer känslosam, och det kan uppstå en del ångestfyllda situationer. Prioritera vila här. Satsa hellre på att ligga hemma under ett tyngdtäcke än att dränka dina sorger i glädje-juice. 

Kärleksdag: 19 november


Lejonet, 23/7-23/8

lejonet stjarntecken passar ihop

Kära lejon, under månaden ligger det ett stort fokus på hemmet. Här kan det uppstå tillfällen för dig att lätta på hjärtat och jobba tillsammans med en förälder eller partner för att förbättra er relation. Ordet på stan säger att kommunikation är a och o. Under månaden lägger du också stor vikt vid ett projekt som du jobbar på. Det är lite “the grind never stops”-känsla just nu, och du tänker inte sluta förrän du når ditt mål. Det ser lovande ut, speciellt om det rör jobb eller hälsa. Snart får du utdelning för ditt hårda arbete! Slutet av månaden bjuder på lite mer äventyr, och där finns det även goda utsikter på kärleksfronten. Du känner dig lite mer vågad och skickar ett flörtigt sms! Det här blir en bra tid för mer lättsam dejting, varför inte en sen kväll med spel som kan leda till något mer? Slutet av månaden har även sin baksida, och här kan det röra sig om tjafs inom kompisgänget. Du upplever kanske att personer har väldigt höga krav på dig, vilket kan bli svårt att bemöta. 

Kärleksdag: 21 november


Jungfrun, 24/8-22/9

junfrun stjarntecken passar ihop

Kära jungfru, månaden drar igång med att du återgår till ordning och reda. Kanske har det varit en del kaos på senaste, inte minst på det ekonomiska planet. Nu blir det mer hemlagat och matlådor, snarare än onödigt dyra nödluncher och sista-minuten-presenter som kostar skjortan. Månaden tar sedan en flörtigare vändning, och nu blir du sexigt snabbtänkt. Kanske har du en kvick dm-konversation med en crush? Kanske blir det en del sena kvällar i telefon med någon mystisk person du precis lärt känna? Oavsett vad behöver du substans i dina relationer just nu, ett vackert ansikte duger inte längre. Ni måste kunna diskutera ditt favoritavsnitt av någon nischad podd och vara på samma plan. Mitten av månaden kan komma med ett otroligt genomslag för ditt kärleksliv. Det här kan bli riktigt känslofyllt, kanske håller du på att utveckla känslor för någon du aldrig trodde du skulle känna något för? Eller så blir du bara riktigt äcklad av ett gammalt ragg? Mot slutet av månaden inträffar något av större betydelse för din väg i livet. Det kan röra sig om något på karriärsfronten. Ta det lugnt och inse att allt inte kan hända på samma gång.

Kärleksdag: 18 november


Vågen, 23/9-22/10

stjarntecken vagen

Kära våg, månaden börjar med en liten men god framgång. Kanske får du bara din vilja igenom i ett tillsynes obetydligt ämne, eller så känner du dig bara mer hörd. Det blir i alla fall en liten välbehövlig självförtroende-boost. Du kommer behöva tänka mer kring din ekonomi nu, och det kan vara en bra tid för dig att göra upp en plan kring budget eller sparande. Mot mitten av månaden får du äntligen tillbaka kontrollen över en relation som känts otrygg på sistone. Kanske har någon varit otydlig med sina motiv, och oavsett om det blir tråkiga eller glada nyheter kan du i alla fall vara trygg i att du får ett svar. Det här är en bra tid för att lösa konflikter, speciell inom dina närmsta relationer. Det kan även innebära en stor förändring inom någon av dina relationer, kanske är det någon som är redo att ta ert förhållande till nästa nivå? Mot slutet av månaden känner du dig lite instängd. Inte bara för att du inte kan resa till Amalfikusten, utan även för att du kommer känna dig oinspirerad. Men det är okej! Det motiverar dig att jobba hårdare. 

Kärleksdag: 21 november


Skorpionen, 23/10-21/11

skorpion stjarntecken passar ihop

Kära skorpion, under början av månaden släpper äntligen lite av din huvudvärk. Saker som tidigare känts svåra att formulera eller ens tala om blir nu enklare för dig att vara tydlig med. Om du sovit dåligt på senaste kan du även förvänta dig en förbättring på det planet. Det här är verkligen en otrolig tid för dig att komma till skott med saker! Finns det något du länge drömt om att testa, något du kanske inte vågat innan? Kör! Klipp av håret, bli en tönt som går och klättrar eller varför inte testa dina vingar i en växtgäris-grupp? Nu har du makten att göra förändring för dig själv, och du kan vänta dig en hel del kul överraskningar. Kanske bjuder månaden på ett spännande möte? Mot mitten av november finns det en stor chans att du får avgörande information som kan starta ett oanat händelseförlopp. Det kan kännas skrämmande eller jobbigt i början, men det här är en tursam tid för dig. 

Kärleksdag: 27 november


Skytten, 22/11-21/12

stjarntecken skytten

Kära skytt, månaden börjar med lite tur i kärlek. Det här blir en otrolig tid för dig på det romantiska planet, kanske träffar du någon ny? Ni kommer antagligen träffas genom gemensamma vänner! Om du redan har en partner kan början av månaden vara ett bra tillfälle för er att testa lite nya saker tillsammans. Kanske behöver ni komma ur era rutiner lite och bli mer kreativa? Dessvärre bjuder månaden också på en stor dos trötthet för din del. Du känner dig utmattad av saker som tidigare varit ganska enkla att ta sig för, och risken att du upplever det svårt att disponera din tid är stor. Nu behöver du vila, men också hitta en jämn balans. Du kan inte bara stänga in dig och skylla ifrån dig på att du inte orkar, du måste hitta ett sätt att förmedla dina behov till din omgivning så att de förstår. Mot slutet av månaden kan det bli lite skakigt inom en relation, och du står möjligtvis inför ett ganska tufft beslut. Men om ni bara kommunicerar ordentligt kan ni komma ut starkare än någonsin på andra sidan.

Kärleksdag: 3 november


Stenbocken, 22/12-19/1

stenbocken stjarntecken passar ihop

Kära stenbock, det här kan vara en bra tid för dig att engagera dig i något större. Det kan till exempel vara att sätta dig in i större politiska frågor. Mot mitten av månaden genomgår du något riktigt stort. Här kommer en omskakande förändring ske, antingen inom dig eller i din omgivning. Oavsett vad kommer du få chansen att bevisa att du har lite jävlar anamma och att du är någon att räkna med. Kommer du skrämma folk? Ja, kanske. Avvisa människor och situationer som inte längre tjänar sitt syfte i ditt liv? Absolut. Men du kommer också få en chans att bevisa att du går att lita på, och att dina axlar är för dina vänner att luta sig mot. Mot slutet av månaden ser det ut att bli riktigt stressigt. Här får du se till att inte ligga efter i arbetet och att komma ihåg att vila. 

Kärleksdag: 6 november


Vattumannen, 20/1-18/2

vattuman stjarntecken passar ihop med

Kära vattuman, månaden drar igång med ett förtydligande. Kanske har du den senaste tiden varit ute och svävat lite utan att ge tydliga besked, men nu behöver du blir bättre på att kommunicera för att få vad du vill. Även ditt kärleksliv tar en tydligare riktning under månaden. Nu är du trött på att fly undan och ha en massa lösa trådar, kanske finns det inte lika mycket plats i ditt liv för sånt längre? Du har helt klart tankarna på något annat just nu. Kan det röra sig om ett karriärbyte eller en flytt? Oavsett vad är du målinriktad och jobbar du tillräckligt hårt kommer pusselbitarna läggas på plats. Mot slutet av månaden kommer gamla minnen tillbaka. Kanske stöter du på en gammal partner som rör upp förvirrade känslor i dig? Det kan också vara så att en relation är på väg mot ett slut. Det finns dock en liten chans att något bättre ligger och väntar på andra sidan, och att någon alldeles särskild dyker upp i sista minuten. 

Kärleksdag: 7 november


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, månaden utmanar ditt sätt att se på världen. Antagligen går du igenom en rätt förvirrande process av att älta gamla känslor och obearbetade situationer just nu, men november är här för att påminna dig om att gå vidare. Du kommer få din upprättelse, och sen startar du ett nytt kapitel och vänder blad. Det här kan bli en spännande tid för dig att våga gå lite utanför boxen, inte minst när det kommer till det romantiska planet. Kanske kan du testa att dejta någon som nödvändigtvis inte faller inom ramarna för “din smak”, eller så ska du kommunicera med din partner kring vad ni gemensamt kan testa för att liva upp kärlekslivet lite. Mitten av månaden kan komma med högre krav på dig rent socialt. Dina vänner förväntar sig en del av dig nu, men du får också chansen att skina och visa vilken pålitlig person du kan vara. Mot slutet av månaden kan det kännas lite tufft. Kanske har du en dålig relation till en familjemedlem, eller så är du bara trött på din omgivning och suktar efter flytt. 

Kärleksdag: 11 november


Månadens kärlekshoroskop: Oktober

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, välkommen in i en störtromantisk månad! Du kanske känner dig plötsligt träffad av amors pilar, nykär i en partner eller bara allmänt kärleksfull. Det här är en otrolig tid för dig som länge funderat på att ta steget och bjuda ut någon du har en liten crush på. Gör det! Eller så har du såpass mycket tur att hen tar tag i saken och bjuder ut dig. Mot mitten av månaden har en singel som störst chans att introduceras till någon ny, och här kan det bli riktigt hett. Slappna dock inte av för mycket – månaden kommer med sin beskärda del trubbel också. Det finns nämligen en extra stor risk att du känner dig svartsjuk under månaden, och kanske letar du efter problem där de inte finns. Du spenderar sena kvällar på din partners exs Instagram och du lutar mot lite ohälsosamma tendenser. Det är inte så himla lätt att vara chill och öppen hela tiden, men det är något du behöver jobba på att vara under månaden. 

Kärleksdag: 16 oktober


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, nu blir det åka av! Månaden har riktigt goda utsikter för ditt yrkesliv. Nu skiftar du helt fokus och påbörjar något nytt spännande projekt. Det här är en bra tid för dig som länge har velat komma igång med lite fräscha höstrutiner, kanske är det dags att börja med yoga eller köpa en kalender? Du kanske upplever att du är väldigt upptagen, men du behöver bara strukturera din tid lite. Under den här månaden kommer även ditt kärleksliv skakas om. Det här kan dessvärre bli exens säsong. Ja, du hörde rätt. Du romantiserar bilden av “den gamla goda tiden” och blir småsugen på att sms:a ett gammalt ligg för att börja ses igen. Det är i grunden inget fel med det, men du kanske måste fundera på om det är äkta känslor eller om du bara är uttråkad. Den riktiga romantiken tar dock fart mot slutet av månaden, där har du goda chanser att träffa någon ny. 

Kärleksdag: 17 oktober


Tvillingarna, 21/5-21/6

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Kära tvilling, välkommen in i en perfekt säsong för alla som är livrädda för fasta relationer men som älskar flört! Under månaden är du mer desperat än någonsin efter bekräftelse. Du ger dig ut på alla möjliga plattformar för att hitta en kortsiktig kick. Det blir selfies, massa knasiga stories du hoppas att någon av dina crushes ska nappa på och kanske till och med lite late-night-sms till en gammal flört! Det här är en bra månad för dig att våga ta lite risker. Ge ditt nummer till en snygg främling på ett café och fråga rakt på sak om din snygga kollega vill ta en öl. Halvvägs in i månaden finns det dock en risk att du blir sämre på att tolka signaler, och det här kan leda till att du missar att du faktiskt bryr dig om någon lite extra. Eller så är du väl medveten, men en mästare på att förtränga äkta känslor och sårbarhet. 

Kärleksdag: 15 oktober


Kräftan, 22/6-22/7

stjarntecken kräftan passar ihop

Kära kräfta, gör dig redo för att lägga in en växel på kärleksfronten! Nu går saker och ting snabbt, ditt hemsläp från förra veckan vill flytta in hos dig helst igår och du kanske blir kär i någon du bara träffat en gång. Det här är en hyfsat perfekt tid för dig som längtar efter en lite mer seriösa typer. Nu attraherar du människor som “vill mer” – på gott och ont. Kanske träffar du den där jätteintensiva personen som “inte är rädd för att känna”. Och det kan väl bli kul, men kanske lite too much! Månaden spenderas även till stor del i hemmet, och här kan det finnas förändringar på g. Det kan röra sig om en flytt, eller bara en längtan efter en. Du kanske precis försöker slå ner rötterna på ett nytt ställe och känner dig lite vilsen. Lugn! Månaden kommer med tryggheten du behöver. 

Kärleksdag: 23 oktober


Lejonet, 23/7-23/8

lejonet stjarntecken passar ihop

Kära lejon, att du är orädd är ingen hemlighet. Men under månaden finns det en risk att du tar dina vågade handlingar ett steg långt. Det kan röra sig om dramatiska utspel eller gränslöst snack om saker du i själva verket inte har en blekaste aning om. Det fyller ju ofta ett underhållningsvärde, men se upp så att du inte säger något du behöver skämmas över dagen efter. Månaden kommer dock med möjligheter för den lite vågade. Nu är du riktigt rapp i käften, vilket du kan utnyttja i ett flörtigt syfte. Några sexiga sms skadar inte heller. Det här är en väldigt fin månad för dig som vill återuppta kontakten med en gammal vän, så hör av dig för att ses på en fika. Det kan kännas lite jobbigt att inte veta vilken respons man kommer få, men nu är oddsen på din sida. Speciellt om ni kanske har en konflikt i bagaget. Månaden är nämligen perfekt för att reda ut gammalt drama. 

Kärleksdag: 25 oktober


Jungfrun, 24/8-22/9

junfrun stjarntecken passar ihop

Kära jungfru, nu måste du blicka framåt. Kanske har du fastnat lite i en situation som du vet inte kommer funka. Det är bara svårt att låta bli att hoppas! Men nu behöver du starta om från noll och acceptera att du kanske inte har sånt jävla bra flyt på kärleksfronten. Och månaden är inte här för att förenkla saker heller. Nu är du mer frestad än någonsin att sms:a ditt ex, och det finns en stor risk att du sänder ut helt fel signaler till någon. Kanske tror din bästis att du är sur på henne när du skär ut henne ur en instagrambild? Eller så behöver du bli bättre på att kommunicera hur stressad du är, istället för att ghosta alla? Mot mitten av månaden kan saker hetta till ordentligt, men det blir inte mindre komplicerat för det.

Kärleksdag: 22 oktober


Vågen, 23/9-22/10

stjarntecken vagen

Kära våg, äntligen är det din tid! Första delen av månaden ser ut att bli fartfylld, så håll i dig. Du är extra het just nu, och vågar kanske lite extra. Utnyttja det till att ta första steget! Det kan kännas som att du har en hel del energi till övers nu, och även om det är bra för dig att komma igång med saker och ting nu behöver du ta ett steg tillbaka och vila ut ibland. Annars riskerar du att säga ja till allt från extrajobb till utekvällar och annat som kan hindra dig från att få ordentligt med tid för dig själv. Det kan låta klyschigt, men kom ihåg att tappa upp ett bubbelbad och lägg undan mobilen någon gång då och då! Mot slutet av månaden kommer du behöva göra upp med frågor kring gränser inom dina relationer. Kanske har du och en partner lite olika uppfattningar kring vad som egentligen menas med att vara trogen? 

Kärleksdag: 29 oktober


Skorpionen, 23/10-21/11

skorpion stjarntecken passar ihop

Kära skorpion, under oktober lämnas mycket osagt. Det har aldrig känts svårare att erkänna vad du egentligen känner, och månaden kantas av svåra kommunikationsproblem. Kanske finns det någon som kräver lite extra från dig just nu, men det är mycket du faktiskt inte klarar av att ge. Skippa löften du ändå inte kommer kunna hålla. Månaden ser även ut att kunna bli riktigt nostalgisk, men se upp för att gå tillbaka till gamla destruktiva mönster från förr. Träffa ditt ex hur mycket du vill, men skippa att återgå till gamla trista beteenden. Överlag är månaden toppen för den som är sugen på en hälsoresa, varför inte en vit månad?

Kärleksdag: 26 oktober


Skytten, 22/11-21/12

stjarntecken skytten

Kära skytt, välkommen in i en riktigt festlig månad! Under oktober förvandlas du till ett riktigt socialt lejon, nu är du om möjligt mer out and about än någonsin! Det blir inte bara en hel del kul kvällar med god stämning, på schemat står även en del heta debatter. Du blir riktigt passionerad och har tyvärr lite svårt att formulera dig ordentligt, vilket kan leda till en del tjafs eller sårade känslor. Månaden ser riktigt het ut, varför inte vända blicken mot din bekantskapskrets? Din kompis kanske har en sexig kollega du kan bli ihopparad med? Det finns dock en risk att du övertänker saker en hel del under månaden, vilket leder till att du framstår som lite lätt paranoid eller misstänksam. Chilla Pernilla, ingen kommer snacka skit om dig. Och om någon gör det, who cares?

Kärleksdag: 6 oktober


Stenbocken, 22/12-19/1

stenbocken stjarntecken passar ihop

Kära stenbock, under månaden känner du dig redo att omfamna höstmyset och omge dig av dina nära och kära. Det kanske har varit en hektisk start på säsongen, men nu vill du släppa plikter och jobb för att fokusera på roligare saker. Och om nu jobbet ska kräva så mycket tid, varför inte lära känna dina kollegor lite bättre och dra igång det sociala? Där finns det även en chans att du hittar en flört, så ett ragg på din arbetsplats eller skola blir kanske inte helt fel. Under månaden behöver du inse att dina vänner och din familj inte hatar dig. Människor i din omgivning vill ditt bästa, sluta var så cynisk och lägg ner den tuffa tonen.

Kärleksdag: 9 oktober


Vattumannen, 20/1-18/2

vattuman stjarntecken passar ihop med

Kära vattuman, du måste tro på dig själv. Under månaden kommer du med riktigt kloka idéer och insikter, men det kan krävas en extra push för att du ska våga dela dessa med världen. Du tvivlar på din kapacitet som ledare och har svårt att ta kommandot. Låt ingen annan ta cred för ditt arbete! Månaden ser ljus ut på kärleksfronten, då den kommer med en chans till en ordentlig nystart. Nu behöver du sluta älta allt det gamla, för att på riktigt kunna släppa in en ny kärlek i ditt liv. Det gäller både för singlar som vattumän med partners, försök att blicka framåt. För en singel kan månaden komma med en del överraskningar, nu finns kärleken på de märkligaste av ställen.

Kärleksdag: 11 oktober


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, månaden kommer med stora överraskningar för ditt sexliv! Det här är den perfekta tiden för att faktiskt utforska dina fantasier, själv eller med en partner. Det kan till exempel vara dags att utrusta dig med någon kul sak som kan pigga upp i sovrummet, och köper du den som en present till din käresta kan det bli extra kul. Det är dock viktigt att du försöker kommunicera fritt under månaden, för även om dirtytalk flyter på är det kanske tyngre ämnen som inte känns lika självklara att reda ut. Det kan kännas svårt för dig att sätta dig in i andras situationer nu, precis som att även du bär på känslan av att ”ingen förstår”. Det är bullshit! Du behöver bara förklara en extra gång hur du vill ha saker och ting, även om du kan läsa tankar är det inte självklart att alla andra kan det.

Kärleksdag: 14 oktober


Månadens kärlekshoroskop: September

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, månaden drar igång med en ordentlig känsloskur. Du får svårt att hålla uppe en glad och peppig fasad, vilket självklart är okej. Så länge du inte spenderar för mycket tid ensam med dina känslor kommer allt att lösa sig, så se till att du har sällskap när du planerar en heldag med täcket över huvudet. Tillåt människor i din närhet att ta hand om dig! Du behöver inte vara så tuff och självständig hela tiden. September bjuder även på en hel del frustration. Du har höga ambitioner och vill fixa med en hel del, däremot verkar ingenting lösa sig precis så smidigt som du hade önskat. Ta det lugnt! Forcera inte dina planer. Fokusera hellre på att organisera små saker under månaden. Rensa din desktop, häng upp en extra hylla i badrummet och bli bättre på att ta med matlådor till jobbet. När du fokuserat på vardagliga tråkigheter ett tag, kommer kärleken med oväntade överraskningar i slutet av månaden. Här finns det stor potential för romans, speciellt för den som inte ens trott sig vara intresserad tidigare.  

Kärleksdag: 18 september


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, månaden ser ut att bli en riktig berg- och dalbana. Under början av månaden får du en realitycheck. Hur ser dina umgängeskretsar egentligen ut? Har ni så mycket gemensamt som du skulle önska, eller är ni egentligen ganska olika? Det kan förstås vara något positivt, men för starka meningsskiljaktigheter kan bli svårt. Kanske har ni en lite väl tuff jargong i ditt kompisgäng, eller så har du bara generellt svårt att relatera till din omgivning. Som ett brev på posten kommer nya människor in i ditt liv just nu, och här kan det bli hett. Nu dras du till personer som är lite annorlunda, och oddsen är höga att de frångår mallen för hur personer du annars dejtar beter sig. Det heta behöver däremot inte bli särskilt långvarigt, och du har tyvärr en tendens att sabotera en hel del för dig själv under månaden. Du får svårt att lägga den energi som krävs för att behålla någons intresse och risken är att du spelar svår utan att ens märka det själv. Mot slutet av månaden slås du av att hösten faktiskt är här och då kan det bli riktigt stressigt. Skjut inte upp dina uppgifter!

Kärleksdag: 20 september


Tvillingarna, 21/5-21/6

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Kära tvilling, månaden börjar lite knepigt. Nu behöver du bli lösningsorienterad – det är nämligen dags att knyta ihop säcken på ett projekt du tidigare jobbat med. Kanske behöver du försöka förbereda dig lite bättre i framtiden, även om du är en naturlig improvisatör. Det här är en tid då ditt hårda arbete belönas med råge, så det skadar inte att lägga in lite extra tid och energi på saker. Månaden är även här för att påminna dig om att din omgivning påverkar dig mer än du tror. Om dina vänner inte tar ansvar kommer du inte heller göra det. Om du umgås med människor som tror på dig kommer din självkänsla stärkas. Och så vidare. På temat “vad du har runt dig” kan det även vara dags för en höststädning, se till att organisera ditt hem riktigt snyggt nu så kommer du märka hur du blir mindre stressad. Och kärleken, den drar igång på full fart under månadens sista veckor. Du kommer märka hur det blir lättare för dig att våga ta första steget, hur personer dras till dig mer än vanligt och hur romantisk du faktiskt kan vara. Här finns det goda chanser för den som vill träffa någon ny eller bara ha det extra gött med en partner. Hur mysigt?

Kärleksdag: 19 september


Kräftan, 22/6-22/7

stjarntecken kräftan passar ihop

Kära kräfta, på senaste tiden har du krävt intimitet. Det kanske har varit svårt för dig att veta hur du ska berätta för någon om vad du känner, men nu blir det enklare. Månadens första dagar öppnar upp för tillfällen för dig som har något på hjärtat. Det blir viktigare än någonsin att du är öppen med vad du vill, men också att du kan sätta tydliga gränser. Är du okej med ett förhållande utan uttalade premisser? Det kan vara värt att reflektera kring. Månaden är en allmänt bra tid för dig att kommunicera mer inom dina relationer, men även att lyssna. Finns det någon som försöker säga dig någonting, men som kanske inte har varit tillräckligt tydlig? Här får du försöka läsa mellan raderna lite, men det blir lättare än innan. Det kan bli svårt för dig att hitta motivation till att komma igång med dina planer och mål för hösten. Du kanske vet vad du vill göra utan att riktigt veta hur du ska göra. Det är okej! Det finns en risk att det blir en del fördröjningar nu, men det finns en tid och plats för allt. Du får tillbaka styrkan och koncentrationen om ett tag. 

Kärleksdag: 24 september


Lejonet, 23/7-23/8

lejonet stjarntecken passar ihop

Kära lejon, under månadens första dagar står du vid ett vägskäl. Du kan välja att konfrontera det som skaver och får dig att må dåligt, eller att helt enkelt släppa taget och gå vidare. Något du däremot inte kan ägna dig åt längre är att älta saken. Det kan bli en rätt tuff start överlag, du kanske går runt och känner dig lite arg eller ledsen utan att veta varför. Dessa jobbiga känslor avtar dock efter ett tag, och fokuset riktas mot att finna stabilitet och trygghet. Nu vill du helst få igång fasta rutiner och en lugn vardag. Även om många våndas inför att kastas in i höstens måsten kunde det inte komma mer lägligt för dig. Du är mer konventionell än vad folk kan tro, och nu vill du helst bara upprepa samma trygga saker varje dag. När det kommer till ditt kärleksliv har du dock något helt annat att förvänta dig. September kan bli en av årets mest kaotiska månader på den fronten, och inget går riktigt som det ska. Nu finns det en chans att du träffar någon väldigt annorlunda, eller att en redan etablerad relation skakas upp lite. Det kan bli tufft, men här finns även utrymme för spännande överraskningar. 

Kärleksdag: 26 september


Jungfrun, 24/8-22/9

junfrun stjarntecken passar ihop

Kära jungfru, månaden tar fart med en ögonöppnare. Nu blir det plötsligt uppenbart vad du behöver förändra inom dina relationer, vad som inte längre funkar och vem du vill vara med. Det här kan bli en tuff period rent känslomässigt, och det kan bli svårt att förstå vad du ska göra rent konkret för att förbättra din situation. Kanske rör det sig om en bästa vän som inte längre finns där för dig? Eller en partner som behöver bli bättre på att lyssna? Det behöver inte betyda att du måste bryta, men för att förändring ska ske behöver du i alla fall kommunicera vad du känner. Det kan bli en hel del jobbiga känslor under månaden. Du är bra på att trycka undan vad du känner, men nu finns det en öppning för dig att konfrontera dina känslor och ta itu med dina problem. Kanske är det dags att börja gå i terapi? Det kan räcka med att föra lite anteckningar kring hur du känner. Vad du än gör är det viktigt att du försöker förstå dig själv på något vis. Månaden är även en bra tid för dig att visa uppskattning och ge mycket till andra, så länge det inte är på bekostnad av dig själv. 

Kärleksdag: 17 september


Vågen, 23/9-22/10

stjarntecken vagen

Kära våg, hur spenderar du egentligen din fritid? Under månadens första dagar kommer du reflektera mer kring din identitet utanför ditt jobb. Har du ett sammanhang för kreativa projekt som nödvändigtvis inte behöver “bli något”? Njut av att lägga tid på saker du verkligen finner glädje i – för din egen skull. Du behöver inte bli bekräftad utifrån, det här gör du för dig själv. Det kan bli svårt för dig att agera under månaden, inte minst när det kommer till dina relationer. Kanske känner du dig frustrerad utan att riktigt veta varför? Det kan även byggas upp en del spänning kring sex, på gott och ont. Här kan du tjäna på att fokusera mer på dig själv, så varför inte uppgradera ditt sexliv med en leksak? Du har svårt att förstå din partner just nu, men försök att undvika onödiga konflikter. Du behöver kanske inte bli arg för att hen glömde att köpa med havredryck hem, utan välj dina strider väl. Mot slutet av månaden kommer du plötsligt se sanningen om någon i din omgivning. Kanske är det uppenbart att personen du dejtar inte är något att ha, eller att någon haft en dold agenda. Det rinner dock av dig snabbare än du tror, nu fokuserar du mer på dig själv än andras åsikter. 

Kärleksdag: 27 september


Skorpionen, 23/10-21/11

skorpion stjarntecken passar ihop

Kära skorpion, kanske står du just nu inför ett vägskäl. Ska du ta en kärleksrelation till nästa nivå, eller är det dags att gå? Det är frågan under månadens första dagar, och oddsen är att du antagligen redan har svaret på den. Månaden kommer kräva att du visar upp en mjukare sida inom dina relationer. Du kanske är van vid att ha en bitsk ton, att ständigt vara på din vakt och ha svårt för att visa dig svag. September är här för att be dig tänka om. Nu är det nämligen dags att sänka garden och visa dig sårbar. Och så vips har du blivit en romantiker utan att du märkt av det själv! Mot slutet av månaden finns det en stor chans för dig som är sugen på att hitta ett socialt sammanhang. Här finns möjligheten för en eller flera nya bekantskaper, och de kan bli något riktigt bra. Du kanske inte är den som vanligtvis är aktiv i kåren eller styr en AW, men under månaden förvånar du dig själv med hur sugen du är på sociala aktiviteter. Dra ihop ett gäng kollegor och försök lära känna dem bättre. 

Kärleksdag: 6 september


Skytten, 22/11-21/12

stjarntecken skytten

Kära skytt, det har varit full fart de senaste veckorna, och det tar under de första dagarna av månaden ut sin rätt. Du är kanske lite extra trött och ynklig, saknar balans i din vardag och har ett större trygghetsbehov än vanligt. Det här kan vara en bra period för dig att spendera lite extra tid med familjen för att komma ned på jorden igen. Visst att det är viktigt att fokusera på dina ambitioner och ditt jobb just nu, men se till att inte glömma bort någon av dina nära som kanske väntar på att du ska höra av dig. Månaden kan till en början bli rätt stressig, men ditt hårda arbete ger utdelning. Du skiner på jobbfronten och har goda möjligheter att lyckas med vad du tar dig för. På kärleksfronten ser det däremot mörkare ut. Om du inte anstränger dig lite extra finns det en risk att den där oklara relationen du har just nu rinner ut i sanden. Romans och kärlek är nödvändigtvis inte en prioritet för dig under månaden, och det kanske inte är så farligt. 

Kärleksdag: 9 september


Stenbocken, 22/12-19/1

stenbocken stjarntecken passar ihop

Kära stenbock, det här är en tid för dina briljanta idéer. Nu blir du plötsligt mer kreativ än vanligt, och tillfällen där du i vanliga fall sätter gränser för dig själv med din rationella hjärna förvandlas nu till möjligheter. Anteckna vad du än kommer på, stort som smått. Under månaden finns det en risk att det byggs upp en del frustration inom dig. Saker och ting går kanske inte riktigt som du tänkt, i alla fall inte lika snabbt som du tänkt. Du kommer dessvärre behöva vänta. Under tiden får du satsa på att förfina detaljer i dina projekt. Du vill gärna vara effektiv, men det här blir en tid för dig att jobba på ditt tålamod och dubbelkolla allt en extra gång. Kanske är det ett tillfälle för dig att lägga mer energi på det yttre? Det behöver nödvändigtvis inte vara en ny mascara, utan snarare en fin layout till din presentation. Försök bli kreativ med vad du har att jobba med. Månaden har även en hel del äventyr att bjuda på, speciellt på den romantiska fronten. Nu finns det goda möjligheter för den som vill träffa någon ny, speciellt av det mer okonventionella slaget. Är det nu du utforskar din sexualitet lite mer? Träffar någon som är allt du inte är? Vad som helst kan hända. 

Kärleksdag: 12 september


Vattumannen, 20/1-18/2

vattuman stjarntecken passar ihop med

 Kära vattuman, ibland har du en tendens att säga ja till lite väl mycket, utan planer på att fullfölja exakt allt. Nu behöver du dra ner på dina måsten för att orka med vardagen, så försök att inte ta på dig några onödiga ansvar eller uppgifter. Nu finns det en risk att du uppfattas ha en viss aggressiv framtoning av folk i din omgivning. Visst, man måste inte vara ett sprudlande solsken varje dag, men det kan vara bra att försöka tänka på tonen i situationer där du egentligen kanske bara är lite stressad eller trött. Du kanske inte heller förväntar dig att människor ska ta illa upp av din sarkasm, men försök känna in rummet lite innan du kläcker ur dig ett skämt som potentiellt kan såra någon. Månaden bli rätt intensiv, och det finns en risk att du upplever situationer som värre än vad de är. Du kanske tror att det är en världskatastrof när du glömmer bort något viktigt eller säger något fel, men till stor del övertänker du bara. Försök att inte överdramatisera dina handlingar eller konflikter. Månaden har potential för den som vill ta sitt förhållande till nästa nivå, och för en singel går dejtingen som på räls. Din dragningskraft blir nämligen starkare, och du attraherar människor som bin till honung. 

Kärleksdag: 15 september


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

 Kära fisk, under månaden ligger det stort fokus på dina relationer. Nu är din intuition extra stark, så lyssna på vad din magkänsla har att säga dig. Är det kanske inte helt hundra med den där personen du träffar just nu? Är det toppen, bortsett från att du själv kanske inte har gett det en ärlig chans? Du får tillbaka vad du själv kan ge, så förvänta dig inte att dina relationer ska vara i toppskick när du själv inte är beredd på att investera energin som krävs. Du har en tendens att dra dig undan när saker blir jobbiga, det kan kännas lättare att ghosta någon än att vara öppen i sin kommunikation. Mot slutet av månaden kommer dock fina möjligheter för dig som är intresserad av att träffa någon ny. Här kan både nya vänner såväl som romantiska intressen träda in i ditt liv, och med lite extra tur får du dem enkelt på fall. 

Kärleksdag: 16 september


Månadens kärlekshoroskop: Augusti

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, välkommen in i en av årets hetaste månader. Du är på topp! Det här ser ut att bli en riktigt flörtig månad. Nu finns det goda chanser för den som vill hoppa in i dejtinggamet lite mer aktivt. Du känner dig lekfull och orädd, risken är dock att du kanske framstår som lite väl gränslös i vissas ögon. Men då är de ändå inget att ha! Under månaden är du lite mer trygghetssökande och sentimental än vanligt, så risken att du blir riktigt kär i någon som egentligen bara skulle vara en sommarfling är höga. Under månaden känns det lockande att ägna sig åt kreativa saker. Att koncentrera sig på jobb eller plugg blir dock svårare än någonsin, så försök att inte slarva för mycket på den fronten. Även om det kan kännas lockande att följa med lediga vänner på utgångar och fester kan det bli problematiskt att dyka upp bakis till jobbet lite väl ofta. 

Kärleksdag: 8 augusti


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, den här månanden ser ut att kunna bli lite hur som helst. Nu tappar du mycket perspektiv och det blir svårt att se klart. Vad är klockan? Vilken dag är det? Borde du sluta jobba övertid och hur längesen var det egentligen du stod upp för dig själv på riktigt? Månaden blir starten på många större förändringar för dig, och det bli en process som kan hålla i sig ett tag. Du ömsar helt enkelt skinn! Månaden innehåller även en hel del fokus på hemmet. Kanske finns det en flytt på tapeten? Eller så är du bara sugen på lite miljöombyte ett tag? Mot slutet av månaden kommer bättre utsikter för kärlekslivet. Här finns det stor potential för ragg och romans, speciellt av det mer udda slaget. Kanske ska du haffa någon av alla pretto-typer som sitter och ”läser” på en bar? Eller den lite blyga, nya, på jobbet?

Kärleksdag: 24 augsti


Tvillingarna, 21/5-21/6

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Kära tvilling, under månaden har du tankarna på pengar. Cash is king, men du behöver tänka några extra varv innan du tar ett lån eller rent av lånar ut själv. Ibland är det charmigt när du lite slarvigt glömt plånboken och mobilen laddat ur precis i tid för swishen. Men försök komma ihåg att pengar och lån kan bli en påfrestning för dina relationer. Precis som du själv kanske inte ska låna ut för mycket till någon som aldrig bjuder tillbaka, behöver du också jobba på att inte vara den personen. Var generös men överdriv inte! Du är i ditt A-game när det kommer till flört och komplimanger under månaden. Under slutet av augusti finns det goda utsikter för den som vill satsa mer seriöst på en relation. 

Kärleksdag: 21 augusti


Kräftan, 22/6-22/7

stjarntecken kräftan passar ihop

Kära kräfta, under månaden fortsätter din sociala krets att förändras. Du kanske inser att hela din krets är så kallat ”toxic” och väljer att klippa lite band. Eller så träffar du personer med helt andra tankar och perspektiv, vilket kan innebära förändringar för dig. Månaden fortsätter på en välbekant linje, din komfortzon är nämligen inte överdrivet stor just nu. Inse att saker inte behöver vara dåliga bara för att det är något främmande eller nytt. Det är okej att göra saker för att känna dig trygg och lugn, men det får inte hämma dig. På kärleksfronten finns det en risk att det råder viss förvirring. Du kanske varit lite väl flörtig utan att ens själv märka det, och nu är din granne upp över öronen förälskad i dig. Grann-drama eller inte, människor dras lättare till dig just nu. Du framstår som öppenhjärtig och varm, vilket är något du kan utnyttja. 

Kärleksdag: 28 augusti


Lejonet, 23/7-23/8

lejonet stjarntecken passar ihop

Kära lejon, under månaden tar du för dig av allt vad livet har att erbjuda. Du förvandlas till en ja-sägare utan dess like, och chanserna att du unnar dig är höga. Försök att bara säga ja till saker du faktiskt vill göra, annars är risken att du dubbbelbokar och uppfattas som dryg. Under månaden övertänker du saker ganska mycket. Ditt hjärta är på en annan plats, och personer runt dig har svårt att tyda dina signaler. Du kanske verkar superintresserad av någon som inte betyder ett skvatt för dig, medan personen du längtar efter allra mest har varit blockad i några veckor nu. Mot slutet av månaden blir det enklare för dig att ta mer väl genomtänkta beslut. Här har du större chanser att faktiskt fullfölja planer och idéer. 

Kärleksdag: 19 augusti


Jungfrun, 24/8-22/9

junfrun stjarntecken passar ihop

Kära jungfru, under början av månaden överrumplas du av behovet att få känna dig produktiv. Kanske har du varit ledig ett tag och känner lite skam över att du inte läste de där böckerna eller lärde dig femton nya recept under semestern. Det är okej! Du kommer faktiskt ändå inte få ihop ett strukturerat schema under första delen av månaden. Du befinner dig nämligen på en annan plats rent mentalt. Du är lite extra virrig och drömmer dig bort. Oroa dig inte, mot slutet av månaden är du tillbaka på banan. Då är du redo att starta tio nya projekt, färga håret i en höstig färg och ägna dig åt micromanagement igen. På kärleksfronten finns det en person du borde släppa, även om det inte känns helt enkelt. Du kanske är kär i ett ex, någon med flickvän eller en kompis från förr. Släpp det! Det kommer inte hända.

Kärleksdag: 5 augusti


Vågen, 23/9-22/10

stjarntecken vagen

Kära våg, månaden är här för att hjälpa dig en bit på traven med att vårda dina relationer. Visst, du är väl en jättebra vän till dina tre närmsta. Men nu kan du behöva jobba lite på att stärka en del bekantskaper som hamnat i skymundan. Exempelvis alla de där personerna man alltid säger ”vi får ta en fika snart” och faktiskt menar det, men aldrig har tid med. Det här är en bra tid för dig att jobba på din främsta hobby, nämligen att bli omtyckt och älskad av alla. Var lite extra aktiv i någon gruppchatt, ta med fika till jobbet och slå på din charm så blir det ett enkelt arbete. Augusti blir en mysig månad, men kanske mer platoniskt än romantiskt. Som singel är det viktigt att du investerar i dina vänskaper just nu, och om du är i en relation är det ett utmärkt tillfälle för dig att vinna över din partners skeptiska bästis. 

Kärleksdag: 9 augusti

Skorpionen, 23/10-21/11

skorpion stjarntecken passar ihop

Kära skorpion, har du funderat på vilka förändringar du skulle behöva göra hos dig själv för att dina relationer ska utvecklas i den riktning du vill? Ibland är det lite väl enkelt att lägga skulden på någon annan när kommunikationen fungerar dåligt, men nu behöver du reflektera lite kring ditt eget beteende. Kanske har de senaste månaderna inneburit en del påfrestningar för dina närmsta relationer, både vänskaper och kärleksförhållanden. Nu börjar en längre period av bearbetning kring vårens händelser. Det kanske varit turbulent, men det här är början på en ny tid. Månaden kommer även kräva att du är lite mer närvarande i hemmet, kanske har du varit lite out and about på senaste och glömt att ringa en förälder som känner sig lite ensam. 

Kärleksdag: 11 augusti


Skytten, 22/11-21/12

stjarntecken skytten

Kära skytt, nu går vi in i en månad där du får skina i ditt sanna element. Allt som känns nytt och fräscht blir aktuellt, och du är knappast samma människa som du var i juli. Även om en weekendresa kan blir svårt i tider som dessa hindrar det knappast dig från att utforska nya platser. Du behöver bara bli lite mer kreativ i ditt letande. Gör en dagsutflykt till en hemlig badplats, tappa bort dig i ett nytt område, ät på en ny restaurang och försök turista i din egen stad. Med all energi du nu har blir augusti knappast lugn, och sannolikheten att du lyckas klämma in en sista sommarromans är hög. Personen kanske inte är ditt livs kärlek, men vad gör det? Så länge det piggar upp några regniga dagar är det säkerligen värt insatsen. 

Kärleksdag: 14 augusti


Stenbocken, 22/12-19/1

stenbocken stjarntecken passar ihop

Kära stenbock, under månaden är du kär i allt och alla, och du ser livet genom ett par rosatonade glasögon. Kan det vara så att du faktiskt är kär i kärleken och inte ditt halvkeffa ragg? Eller är allt faktiskt precis så perfekt som det verkar? Under månaden känner du allt lite mer intensivt, så att påstå att det blir högt och lågt är ingen underdrift. När någon på jobbet har en dålig dag och råkar ryta till över lite spilld havremjölk kan det kännas som ett smärre trauma, men försök i alla fall att ta saker lite mindre seriöst. Det här kan vara en bra tid för dig att bearbeta gamla känslor och lite mer djupt liggande issues. Ge dig själv den tid du behöver och kom ihåg: tiden läker alla sår. De flesta i alla fall. 

Kärleksdag: 15 augusti


Vattumannen, 20/1-18/2

vattuman stjarntecken passar ihop med

Kära vattuman, bekräftelse är inte ”all that”. Visst, det kan betyda mycket att någon uppskattar och berömmer det man åstadkommit, men dina egna tankar om dig själv är minst lika mycket värda. Månaden drar igång med ett växande bekräftelsebehov i dig. Varför bryr sig inte alla lika mycket som du om allt du gör? Om du kan komma över dina bekymmer ser det dock riktigt ljust ut på kärleksfronten. Det här kan bli en het månad, speciellt för den som är sugen på något som kan hålla i längden. Är det dags att ta förhållandet till nästa nivå? Köpa en tandborste till någon som du delat säng med ett tag? Gå ner på knä? Du avgör själv var gränsen ska dras för dina romantiska upptåg, men potentialen är stor. 

Kärleksdag: 18 augusti

Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, under månaden flyger dina osäkerheter raka vägen ut genom fönstret. Nu känner du dig lite mer vågad, varför inte göra ett gammalmodigt drag och fråga om någons nummer på krogen? Det blir enklare för dig att ta flört och dejting lite mer lättvindigt, nu behöver du inte övertänka varje lite emoji som ska ner i ett dm. Passa på att njuta av detta och flörta loss! Nu finns det goda odds för en romantiker som dig. Månaden är även här för att välsigna din kalender med lite struktur. Dina lediga dagar har kanske flutit ihop i en enda soppa, men nu rätas saker ut och det blir lättare för dig att få ordning på vardagen. 

Kärleksdag: 16 augustiMissa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på fler avsnitt här!