in

Månadens kärlekshoroskop: Augusti

Kärlekshoroskop
Foto: Analise Benevides / Unsplash

Under sommarens sista strålar finns det goda chanser till romans. Någon klämmer in en sista sommarfling, en annan blir kär i kärleken och en tredje behöver ta ansvar för sitt beteende. Nyfiken på vad augusti har att erbjuda just dig? Kärlekshoroskopet är här med allt du behöver veta. MerNyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna och prenumerera här: Apple Podcaster/iTunes | Spotify | Acast
Eller lyssna på senaste avsnittet här:

Månadens horoskop i korthet: 

Väduren: Du blir trygghetssökande och sentimental.
Oxen: Du ömsar skinn!
Tvillingarna: Var inte för mycket kompis med din flört.
Kräftan: Saker behöver inte vara dåliga bara för att de är annorlunda.
Lejonet: Unna dig!
Jungfrun: Släpp det.
Vågen: Jobba extra mycket på att bli omtyckt och älskad av alla!
Skorpionen: Ta ansvar för ditt beteende.
Skytten: Du lyckas klämma in en sista sommarromans.
Stenbocken: Är du kär i kärleken?
Vattumannen: Släpp bekräftelsebehovet.
Fiskarna: Du känner dig mer vågad!

Läs hela månadens horoskop nedan!

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, välkommen in i en av årets hetaste månader. Du är på topp! Det här ser ut att bli en riktigt flörtig månad. Nu finns det goda chanser för den som vill hoppa in i dejtinggamet lite mer aktivt. Du känner dig lekfull och orädd, risken är dock att du kanske framstår som lite väl gränslös i vissas ögon. Men då är de ändå inget att ha! Under månaden är du lite mer trygghetssökande och sentimental än vanligt, så risken att du blir riktigt kär i någon som egentligen bara skulle vara en sommarfling är höga. Under månaden känns det lockande att ägna sig åt kreativa saker. Att koncentrera sig på jobb eller plugg blir dock svårare än någonsin, så försök att inte slarva för mycket på den fronten. Även om det kan kännas lockande att följa med lediga vänner på utgångar och fester kan det bli problematiskt att dyka upp bakis till jobbet lite väl ofta. 

Kärleksdag: 8 augusti


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, den här månanden ser ut att kunna bli lite hur som helst. Nu tappar du mycket perspektiv och det blir svårt att se klart. Vad är klockan? Vilken dag är det? Borde du sluta jobba övertid och hur längesen var det egentligen du stod upp för dig själv på riktigt? Månaden blir starten på många större förändringar för dig, och det bli en process som kan hålla i sig ett tag. Du ömsar helt enkelt skinn! Månaden innehåller även en hel del fokus på hemmet. Kanske finns det en flytt på tapeten? Eller så är du bara sugen på lite miljöombyte ett tag? Mot slutet av månaden kommer bättre utsikter för kärlekslivet. Här finns det stor potential för ragg och romans, speciellt av det mer udda slaget. Kanske ska du haffa någon av alla pretto-typer som sitter och ”läser” på en bar? Eller den lite blyga, nya, på jobbet?

Kärleksdag: 24 augsti


Tvillingarna, 21/5-21/6

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Kära tvilling, under månaden har du tankarna på pengar. Cash is king, men du behöver tänka några extra varv innan du tar ett lån eller rent av lånar ut själv. Ibland är det charmigt när du lite slarvigt glömt plånboken och mobilen laddat ur precis i tid för swishen. Men försök komma ihåg att pengar och lån kan bli en påfrestning för dina relationer. Precis som du själv kanske inte ska låna ut för mycket till någon som aldrig bjuder tillbaka, behöver du också jobba på att inte vara den personen. Var generös men överdriv inte! Du är i ditt A-game när det kommer till flört och komplimanger under månaden. Under slutet av augusti finns det goda utsikter för den som vill satsa mer seriöst på en relation. 

Kärleksdag: 21 augusti


Kräftan, 22/6-22/7

stjarntecken kräftan passar ihop

Kära kräfta, under månaden fortsätter din sociala krets att förändras. Du kanske inser att hela din krets är så kallat ”toxic” och väljer att klippa lite band. Eller så träffar du personer med helt andra tankar och perspektiv, vilket kan innebära förändringar för dig. Månaden fortsätter på en välbekant linje, din komfortzon är nämligen inte överdrivet stor just nu. Inse att saker inte behöver vara dåliga bara för att det är något främmande eller nytt. Det är okej att göra saker för att känna dig trygg och lugn, men det får inte hämma dig. På kärleksfronten finns det en risk att det råder viss förvirring. Du kanske varit lite väl flörtig utan att ens själv märka det, och nu är din granne upp över öronen förälskad i dig. Grann-drama eller inte, människor dras lättare till dig just nu. Du framstår som öppenhjärtig och varm, vilket är något du kan utnyttja. 

Kärleksdag: 28 augusti


Lejonet, 23/7-23/8

lejonet stjarntecken passar ihop

Kära lejon, under månaden tar du för dig av allt vad livet har att erbjuda. Du förvandlas till en ja-sägare utan dess like, och chanserna att du unnar dig är höga. Försök att bara säga ja till saker du faktiskt vill göra, annars är risken att du dubbbelbokar och uppfattas som dryg. Under månaden övertänker du saker ganska mycket. Ditt hjärta är på en annan plats, och personer runt dig har svårt att tyda dina signaler. Du kanske verkar superintresserad av någon som inte betyder ett skvatt för dig, medan personen du längtar efter allra mest har varit blockad i några veckor nu. Mot slutet av månaden blir det enklare för dig att ta mer väl genomtänkta beslut. Här har du större chanser att faktiskt fullfölja planer och idéer. 

Kärleksdag: 19 augusti


Jungfrun, 24/8-22/9

junfrun stjarntecken passar ihop

Kära jungfru, under början av månaden överrumplas du av behovet att få känna dig produktiv. Kanske har du varit ledig ett tag och känner lite skam över att du inte läste de där böckerna eller lärde dig femton nya recept under semestern. Det är okej! Du kommer faktiskt ändå inte få ihop ett strukturerat schema under första delen av månaden. Du befinner dig nämligen på en annan plats rent mentalt. Du är lite extra virrig och drömmer dig bort. Oroa dig inte, mot slutet av månaden är du tillbaka på banan. Då är du redo att starta tio nya projekt, färga håret i en höstig färg och ägna dig åt micromanagement igen. På kärleksfronten finns det en person du borde släppa, även om det inte känns helt enkelt. Du kanske är kär i ett ex, någon med flickvän eller en kompis från förr. Släpp det! Det kommer inte hända.

Kärleksdag: 5 augusti


Vågen, 23/9-22/10

stjarntecken vagen

Kära våg, månaden är här för att hjälpa dig en bit på traven med att vårda dina relationer. Visst, du är väl en jättebra vän till dina tre närmsta. Men nu kan du behöva jobba lite på att stärka en del bekantskaper som hamnat i skymundan. Exempelvis alla de där personerna man alltid säger ”vi får ta en fika snart” och faktiskt menar det, men aldrig har tid med. Det här är en bra tid för dig att jobba på din främsta hobby, nämligen att bli omtyckt och älskad av alla. Var lite extra aktiv i någon gruppchatt, ta med fika till jobbet och slå på din charm så blir det ett enkelt arbete. Augusti blir en mysig månad, men kanske mer platoniskt än romantiskt. Som singel är det viktigt att du investerar i dina vänskaper just nu, och om du är i en relation är det ett utmärkt tillfälle för dig att vinna över din partners skeptiska bästis. 

Kärleksdag: 9 augusti

Skorpionen, 23/10-21/11

skorpion stjarntecken passar ihop

Kära skorpion, har du funderat på vilka förändringar du skulle behöva göra hos dig själv för att dina relationer ska utvecklas i den riktning du vill? Ibland är det lite väl enkelt att lägga skulden på någon annan när kommunikationen fungerar dåligt, men nu behöver du reflektera lite kring ditt eget beteende. Kanske har de senaste månaderna inneburit en del påfrestningar för dina närmsta relationer, både vänskaper och kärleksförhållanden. Nu börjar en längre period av bearbetning kring vårens händelser. Det kanske varit turbulent, men det här är början på en ny tid. Månaden kommer även kräva att du är lite mer närvarande i hemmet, kanske har du varit lite out and about på senaste och glömt att ringa en förälder som känner sig lite ensam. 

Kärleksdag: 11 augusti


Skytten, 22/11-21/12

stjarntecken skytten

Kära skytt, nu går vi in i en månad där du får skina i ditt sanna element. Allt som känns nytt och fräscht blir aktuellt, och du är knappast samma människa som du var i juli. Även om en weekendresa kan blir svårt i tider som dessa hindrar det knappast dig från att utforska nya platser. Du behöver bara bli lite mer kreativ i ditt letande. Gör en dagsutflykt till en hemlig badplats, tappa bort dig i ett nytt område, ät på en ny restaurang och försök turista i din egen stad. Med all energi du nu har blir augusti knappast lugn, och sannolikheten att du lyckas klämma in en sista sommarromans är hög. Personen kanske inte är ditt livs kärlek, men vad gör det? Så länge det piggar upp några regniga dagar är det säkerligen värt insatsen. 

Kärleksdag: 14 augusti


Stenbocken, 22/12-19/1

stenbocken stjarntecken passar ihop

Kära stenbock, under månaden är du kär i allt och alla, och du ser livet genom ett par rosatonade glasögon. Kan det vara så att du faktiskt är kär i kärleken och inte ditt halvkeffa ragg? Eller är allt faktiskt precis så perfekt som det verkar? Under månaden känner du allt lite mer intensivt, så att påstå att det blir högt och lågt är ingen underdrift. När någon på jobbet har en dålig dag och råkar ryta till över lite spilld havremjölk kan det kännas som ett smärre trauma, men försök i alla fall att ta saker lite mindre seriöst. Det här kan vara en bra tid för dig att bearbeta gamla känslor och lite mer djupt liggande issues. Ge dig själv den tid du behöver och kom ihåg: tiden läker alla sår. De flesta i alla fall. 

Kärleksdag: 15 augusti


Vattumannen, 20/1-18/2

vattuman stjarntecken passar ihop med

Kära vattuman, bekräftelse är inte ”all that”. Visst, det kan betyda mycket att någon uppskattar och berömmer det man åstadkommit, men dina egna tankar om dig själv är minst lika mycket värda. Månaden drar igång med ett växande bekräftelsebehov i dig. Varför bryr sig inte alla lika mycket som du om allt du gör? Om du kan komma över dina bekymmer ser det dock riktigt ljust ut på kärleksfronten. Det här kan bli en het månad, speciellt för den som är sugen på något som kan hålla i längden. Är det dags att ta förhållandet till nästa nivå? Köpa en tandborste till någon som du delat säng med ett tag? Gå ner på knä? Du avgör själv var gränsen ska dras för dina romantiska upptåg, men potentialen är stor. 

Kärleksdag: 18 augusti

Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, under månaden flyger dina osäkerheter raka vägen ut genom fönstret. Nu känner du dig lite mer vågad, varför inte göra ett gammalmodigt drag och fråga om någons nummer på krogen? Det blir enklare för dig att ta flört och dejting lite mer lättvindigt, nu behöver du inte övertänka varje lite emoji som ska ner i ett dm. Passa på att njuta av detta och flörta loss! Nu finns det goda odds för en romantiker som dig. Månaden är även här för att välsigna din kalender med lite struktur. Dina lediga dagar har kanske flutit ihop i en enda soppa, men nu rätas saker ut och det blir lättare för dig att få ordning på vardagen. 

Kärleksdag: 16 augusti


Månadens kärlekshoroskop: Juli

väduren stjärntecken

Väduren, 21/3-19/4

Kära vädur, månaden handlar till stor del om att kasta sig ut och våga. Våga säga vad du känner till någon! Våga flytta till en ny stad! Våga säga upp dig från jobbet och klippa kontakten med alla du känner! Nej, kanske inte riktigt. Men det är dags för dig att sluta gå som en katt runt het gröt. Det här är också en riktigt bra månad för dig att påbörja ett projekt. Utnyttja drivet du har just nu. Under månaden finns stor flört-potential, och du bör utnyttja din humor och sarkasm för att vinna någon! Just nu har du även ett otroligt självförtroende, var dock försiktig med att verka arrogant. Det kan vara så att du framstår som väldigt intensiv just nu, vilket kan skrämma en potentiell käresta. Glöm inte att sakta ner lite ibland och kom ihåg att ge utrymme åt andra människor också. Det här med impulskontroll kan bli ett problem under månaden.

Kärleksdag: 25 juli


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, under månaden finns det en risk att du blir lite överkänslig. Du spenderar timmar och dagar med att ångra saker du sagt eller gjort. ”Tänk om hon hatar mig för att jag inte såg att håret var nyklippt? Åh herregud, vad jag gjorde bort mig när jag glömde hans kusins namn”. Lite så går månadens tankebanor. Även om det är lättare sagt än gjort att sluta övertänka situationer och tolka in små saker som egentligen inte finns där, är det vad du måste försöka göra just nu. Månaden ger dig även en tankeställare. Hur fri är man egentligen om man hela tiden behöver oroa sig för ekonomi eller vad människor ska tycka om sakerna man gör? Det här kan också bli en bra tid för dig att omdefiniera gränser i en relation, kanske för att ge både dig och en eventuell partner mer utrymme. Eller också är du inte ens är så sugen på relationer och dejting i traditionell form, så tänk lite utanför boxen istället. Bör du försöka träffa någon som är lite annorlunda från vad du tror dig vara attraherad av?

Kärleksdag: 27 juli


tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Tvillingarna, 21/5-21/6

Kära tvilling, det är dags att släppa på din gard nu. Under månaden konfronteras du med en hel del rädslor och försvarsmekanismer du kanske inte lagt tillräckligt mycket tid på att bearbeta. Din sommarflört vill kanske ta saker till en mer seriös nivå, men blir blockad snabbare än någon hinner stava anknytningsproblem. Varför skräms du så lätt av intimitet? Du kan inte anklaga någon annan än dig själv för din ensamhet när du konstant stänger personer ute och förminskar dina känslor och ditt mående. Det är dags för dig att ta itu med dina issues, du har nämligen goda utsikter att mogna och utvecklas långsiktigt nu. Den här sommaren har säkert redan hunnit skaka en stor del av din värld, och fler förändringar är på väg. Nu ska du nämligen få lära dig hantera pengar, och från och med mitten av månaden förvandlas du till en riktig economista. Impulsköp? Vad är det? Lägg upp betalplaner och en budget, du kommer antagligen aldrig vara smartare med pengar än i juli. 

Kärleksdag: 3 juli


stjarntecken kräftan passar ihop

Kräftan, 22/6-22/7

Kära kräfta, det är dags för dig att vakna upp och sluta romantisera allt och alla. Under månaden behöver du se människor för vad de egentligen är, inte för vad du vill att de ska vara. Kanske är det faktiskt så att din partners beteende är idiotiskt och inte går att ursäkta med att hen älskar dig. Kanske är det dåligt av din bästis att sluta svara på sms och samtal så fort hen känner sig stressad. Stå upp för dig själv och kräv mer! Självförtroendet kan svikta lite, men du genomgår just nu en fas av förändring och själslig tillväxt. Dina relationer är vad du gör dem till, du förtjänar att höja din standard ett snäpp. Det här ser även ut att bli en bra månad för dig att komma igång med projekt eller liknande. Lägg lite fokus på något du gått och längtat efter länge, och du kommer märka att det faktiskt blir riktigt bra.

Kärleksdag: 19 juli


lejonet stjarntecken passar ihop

Lejonet, 23/7-23/8

Kära lejon, månaden drar igång med fokus på din hälsa. Vad gör du för att må bra? Finns det sätt för dig att minimera stress i vardagen? Skulle du kanske må bra av att ta något aktivt beslut för att må lite bättre, både psykiskt och fysiskt? Och även om det bara resulterar i ett inköp av nya träningskläder och ett halvt yogapass är det okej. Många bäckar små! Under månaden kan det bli svårt för dig när det kommer till kommunikationen. Du vet vad du vill, men har väldigt svårt att berätta det för någon. Kanske är du medveten om att något behöver avslutas, men det känns helt enkelt för läskigt att ta tag i det och säga vad du känner rakt ut. Det kan bli en hel del lögner och hemlighetsmakeri. Du går mycket på intuition och känsla just nu. Fortsätt lyssna på ditt hjärta men försök att inte låta dig förföras av romantiska scenarion som kanske inte är realistiska. Du behöver en mer objektiv syn på saker, så be en vän om hjälp. 

Kärleksdag: 6 juli


junfrun stjarntecken passar ihop

Jungfrun, 24/8-22/9

Kära jungfru, månaden ser strålande ut för det sociala. Nu finns det en möjlighet för nya människor att komma in i ditt liv, våga omfamna den! Det här kan vara en bra tid för dig att gå utanför ramarna för vilka du brukar umgås med, uppskatta olikheterna i nya personer du möter. Det kan också bli en fin tid för dig som vill återuppta kontakten med någon från förr, skicka ett sms till en gammal vän och berätta att du saknar hen. Månaden är också här för att be dig höja din standard. Du som perfektionist kanske tror att du har en lite väl hög ribba ibland, men det stämmer inte alltid när det kommer till ditt kärleksliv. Vi accepterar den kärlek vi tror oss förtjäna, och du kan ibland vara dålig på att komma ihåg att du faktiskt är värd det bästa. Så säg hejdå till din halvfula sommarflört som ändå är kass på att svara på sms och vänta hellre på någon som förtjänar dig. Det här kan även vara en bra månad för dig att träna på att våga lite extra när det kommer till kärlek, så var inte rädd för att ta initiativ. 

Kärleksdag: 10 juli


stjarntecken vagen

Vågen, 23/9-22/10

Kära våg, månaden kickar igång på temat familj. Kanske återförenas du med någon du inte spenderat särskilt mycket tid med under vårens karantän, eller så går du runt och funderar på om det inte är dags att skaffa en egen liten familj. Det kan också komma att handla en hel del om ditt hem, kanske har du en flytt framför dig? Eller så har du bara slentriankollat Hemnet ett bra tag utan vidare framgång. Försök dock att vänta lite med större beslut gällande ditt hem, i alla fall tills slutet av månaden. Du är mer känslostyrd just nu och har svårare att se saker ur ett objektiv perspektiv. Så att köpa ett “charmigt renoveringsobjekt” kan bita dig i foten senare. Någon gång under mitten av månaden kan du förvänta dig ett riktigt “aha-moment”. Det kan handla om en yrkesmässig ögonöppnare, och plötsligt känns din riktning i livet mycket tydligare. Det här är även en fin tid för dig att planera hösten lite mer finstilt, så att lägga lite energi på att reflektera över vem du vill bli då är inte helt fel. Månaden kan komma med en del skav inom en nära relation. Kanske bråkar du lite extra med din partner? Dock har ert sexliv en otrolig utvecklingspotential just nu, så det är i alla fall något. 

Kärleksdag: 13 juli


skorpion stjarntecken passar ihop

Skorpionen, 23/10-21/11

Kära skorpion, du kan inte alltid ha full kontroll. Du kanske inte älskar att sväva i ovisshet och ha tillit i att någon annan har koll på vad som händer, men under månaden får du hänge dig åt att flyga på ödets vingar. Detaljer spelar mindre roll nu, så länge du är öppen för förändring har du goda odds att få vad du vill ha. Kanske kom du inte in på din drömutbildning utan något annat istället? Det kommer bli bra ändå! Månaden är också här för att påminna dig lite om att tänka på hur du säger saker. När man är så besatt av sanning som du är, finns det en risk att man tänker mer på vad som sägs än hur det sägs. Och även om innehållet är viktigt behöver du kanske paketera saker lite annorlunda. Du kan faktiskt göra slut på ett snällt sätt eller be din roommate flytta ut utan att hen hatar dig efteråt. 

Kärleksdag: 15 juli


stjarntecken skytten

Skytten, 22/11-21/12

Kära skytt, första halvan av månaden kan bli lite tumult. Du inser att du spenderat hela sommarens budget på en ej ombokningsbar fjällvandring som inte kommer att bli av. Vilket inte är det bästa för din ekonomi. Men månaden är här för att hjälpa dig styra upp sparplaner och budgetar. Kanske måste du betala några gamla skulder och fakturor som ligger hemma och dammar? Kanske måste du sluta vara så slapp med att låna ut pengar du aldrig ber om att få tillbaka? Juli erbjuder lösningar på många av dina ekonomiska problem, även om det delvis kan kännas som en käftsmäll. Under månadens andra halva får du tillbaka din tur i kärlek. Nu underlättas allt vad dejting heter och alla kommunikationsbrister och missförstånd är som bortblåsta. Det här kan vara ett bra tillfälle för dig som är sugen på att bli lite mer seriös med någon och ta ert förhållande till nästa nivå. 

Kärleksdag: 11 juli


stenbocken stjarntecken passar ihop

Stenbocken, 22/12-19/1

Kära stenbock, om en relation inte tål lite skit ibland är den inget att ha. Under månaden finns det en risk att du krockar lite med någon av dina närmaste. Kanske försöker du uttrycka dina behov och känslor på ett sätta som trampar någon på tårna? Du är öppen för att se andra och lyssna nu, och även om det kan bli lite småbråk är det nödvändigt. Du går igenom större förändringar överlag i ditt liv just nu, och konflikter kan stärka dina band med personer om ni kan kommunicera öppet. Månaden ställer stora frågor om identitet. Vem är du i förhållande till andra? Behöver du bli mer kärleksfull och öm? Behöver du sluta ta hand om andra före dig själv? Det här kan vara en bra tid för dig att ägna dig åt lite selfcare. Försök ta tid till att ta hand om dig själv och inse att du behöver må bra innan du kan hjälpa andra. Slutet av månaden ser strålande ut för dejting, där finns det även en god chans för dig som är sugen på att träffa någon ny. 

Kärleksdag: 20 juli


vattuman stjarntecken passar ihop med

Vattumannen, 20/1-18/2

Kära vattuman, nu behöver du sitta tyst och lyssna ett tag. Du kanske har trott att du kan jonglera ditt dejtande, jobb och sociala liv som ett proffs. Och även om du håller skenet uppe, är det nu dags att inse att du behöver en timeout. Ta tid till dig själv! På riktigt. Du lär behöva det, eftersom månaden kan komma med en hel del oväntade vändningar. Kanske blir din partner trött på dig vilket leder till att du blir dumpad? Eller så knackar ditt ex på dörren och vill ha en ny chans? Oavsett vad det blir är situationen inte helt oproblematisk. Månaden ber dig ta en titt tillbaka på ditt förflutna för att kunna hantera en nuvarande situation. Kanske har det funnits beteendemönster tidigare i ditt liv som kan säga något om hur du ska hantera saker och ting nu? Månaden handlar även om att du behöver acceptera att vissa saker inte går att förändra. Det kan vara bäst att gå vidare nu, istället för att kämpa för att något som inte var menat ska hända.

Kärleksdag: 30 juli


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, du behöver jobba på att vara lite tacksam. När saker och ting inte blir som de ska är det lätt för dig att sätta på dig offerkoftan och vältra dig i misär. Inse att det går att finna glädje och njutning i saker, även om de inte är vad du förväntade dig. Månadens uppgift är att se över vilken påverkan din omgivning har på dig. Är du någon som anammar andra personers beteenden utan att tänka på det? Behöver du kanske umgås med människor som kan komma med uppiggande perspektiv? Och vilken roll spelar du i ditt kompisgäng? Det är frågor som kan bli relevanta. Det finns goda chanser för kärlek och dejting, även om det kan bli kort och intensivt. Du tenderar ju att falla för lite speciella typer ibland, och sommarens kärleksintresse chockar ingen med att vara lite excentrisk.

Kärleksdag: 24 juli


Månadens kärlekshoroskop: juni

väduren stjärntecken

Väduren, 21/3-19/4

Kära vädur, under månaden behöver du ta ett steg tillbaka och tänka några extra varv innan du uttalar dig om vissa saker. Om du inte varit helt ärlig kring något är det dags att du talar klarspråk, dock utan att göra det till en impulsiv ordspya. Det finns en viss risk att det blir mycket snack och lite verkstad från ditt håll, speciellt under första delen av månaden. Din attityd är något att vara stolt över, men du kan behöva något att backa upp den med också. På kärleksfronten råder det tveklöst otydligheter. Du får svårare än någonsin att tolka vad din kära vill, speciellt om ni inte har rett ut vad ni “är” än. Bättre att ta det lugnt och gå långsamt fram, än att hoppa in i något för snabbt som du senare får ångra. Mot slutet av månaden skiner du som starkast, du kommer känna dig mer i balans med universum och återgå till att vara ditt vanliga energifyllda, outhärdliga, jag. Här finns det större chanser för en het dejt.

Kärleksdag: 12 juni


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, under månaden kan det vara värt att reflektera lite kring hur jämlika dina nära relationer egentligen är. Det måste inte innebära att alla ska ha något att föra till bordet, men det kan bli tråkigt när en part ger utan att få något tillbaka. Och att praktisera givmildhet är definitivt superinne just nu, skäm gärna bort någon du tycker lite extra mycket om under månaden. Du är ändå mästaren på presenter, och det kan säkerligen ge ett förhållande en boost. Nu finns det stora möjligheter för en löneförhöjning, ta gärna varje chans du får till att visa framfötterna lite extra och var inte rädd för att gå rakt på sak med vad du vill. Detta gäller framförallt under de första två veckorna. Under andra halvan av månaden ligger mycket fokus på kommunikation. Här uppstår lätt missförstånd, speciellt om du inte kan ge efter. Släpp “min väg eller ingen väg”-tänket och försök kompromissa mer, så slipper du onödiga bråk och stela stämningar.

Kärleksdag: 26 juni


tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Tvillingarna, 21/5-21/6

Kära tvilling, grattis på födelsedagen! Du far i vanlig ordning runt som en duracellkanin på speed och vill gärna hinna med allt, nu. Ta det piano. Överboka inte din kalender. Ge rum för lediga dagar. Om du jobbar mycket nu kan det lätt bli lite väl att fylla helgerna med umgänge. Även om det inte är ditt främsta intresse kan du tjäna på att varva dina upptagna dagar och kvällar med lite läsande i en hängmatta. På kärleksfronten råder det total förvirring. Det kan bubbla upp en del känslor just nu, kanske känner du dig övertygad om att du fortfarande har känslor för ett ex eller en vän. Försök att inte handla på impuls och ta inga större beslut gällande ditt kärleksliv den här månaden. Det kommer en tid för seriös romantik och förbindelser, men den är inte här för en singel-tvilling riktigt än. Om du har en partner krävs det stort tålamod från hens sida, speciellt mot slutet av månaden. Då förvandlas du nämligen till ditt klumpigaste jag och glömmer allt från tandläkartider till svärmors födelsedag.

Kärleksdag: 9 juni


stjarntecken kräftan passar ihop

Kräftan, 22/6-22/7

Kära kräfta, månaden börjar lite segt. Du har kanske lite mindre energi och det känns inte längre lika inspirerande att göra produktiva saker av tiden i hemmet. Koncentrationen är borta med vinden och det blir svårt att orka lägga in full växel på jobbfronten. Det är okej! Alla kan inte vara smoothiedrickande växtgäris. Ibland kan det vara precis lika mycket selfcare att bevisa för sig själv att avslappning inte måste vara produktiv, och att sträckkollande av en serie kan vara minst lika värdefullt. Den här perioden kan bli väldigt sentimental, och risken att du har svårt att vara rationell kring ett kärleksintresse är stor. Kanske håller du fast vid någon du borde ha släppt för ett riktigt bra tag sen? Kanske kommer ditt ex börja följa dig på Instagram igen? Sista tredjedelen av månaden kommer med ett uppvaknande. Det blir tydligare för dig vad du vill få ut av dina relationer och här kommer lösningar på cirka alla dina problem. Håll ut!

Kärleksdag: 22 juni


lejonet stjarntecken passar ihop

Lejonet, 23/7-23/8

Kära lejon, även om du är lite mer intresserad av den romantiska och passionerade aspekten av förhållanden måste du nu ta ett steg bakåt. Du får helt enkelt sluta säga “jag älskar dig” och aldrig köpa blommor igen i hela ditt liv. Nej, så drastiska kanske vi inte behöver vara. Men under månaden behöver du fokusera mer på den vänskapliga grunden i dina relationer. Kommer du ihåg att din partner faktiskt också kan figurera som vän och att ni behöver kvalitetstid som är ärlig och rolig, inte bara sexig? Det här kan även bli en månad med utrymme för lite reflektion kring dina vänskapsrelationer, och vilken roll de spelar i ditt liv. Kanske finns det någon som du gett en chans för mycket, och som du skulle behöva en paus ifrån? Eller så behöver du helt enkelt vara bättre på att själv visa uppskattning. Mot slutet av månaden behöver du vara försiktig med hemligheter och skvaller, annars är risken stor att du får problem. 

Kärleksdag: 10 juni


junfrun stjarntecken passar ihop

Jungfrun, 24/8-22/9

Kära jungfru, under början av månaden finns det stor potential för en push i ditt yrkesliv. Kanske börjar du få utdelning för ett projekt du jobbat för under en längre tid, eller så har du bara hittat effektiva lösningar på mindre problem. Oavsett om det är en större eller mindre händelse så är det här en tid för dig att visa framfötterna lite extra, så säg gärna ja till extrauppgifter och större uppdrag. Baksidan av din framgång är att den strider lite med dina nära relationer. Nu kan vänner och kärlekar känna sig smått bortglömda, så visa uppskattning även om du inte alltid kan träffas. Andra halvan av månaden förvandlas till en enda röra. Du känner dig kanske lite känsligare och får svårare att hänga med i svängarna. Här finns risken att du, om möjligt, blir ännu sämre på att säga nej och kommunicera dina behov, och vid horisonten stiger en social utbrändhet. Ljug om att du är borta en helg och njut av ensamheten!

Kärleksdag: 8 juni


stjarntecken vagen

Vågen, 23/9-22/10

Kära våg, du har aldrig varit så uttråkad som nu. Det gamla vanliga håller inte längre, allt känns uttjatat och nött. Och med allt så är självklart din partner inkluderad. Det finns en stor risk att du är mer än färdig med er gemensamma vardag. Det kan vara svårt att skapa förändring just nu, och att ta ut i svängarna och testa nya saker är inte vad det en gång varit, men omöjligt är det inte. Försök hetta upp vardagen med nya gemensamma aktiviteter, och är du singel kan det vara välbehövt med en ny hobby att hålla dig sysselsatt med. Det här kan även vara en tid för dig att reflektera lite över ditt kommunikationssätt. Hur visar du kärlek, är du duktig på att visa uppskattning verbalt eller är du mer fysisk? Det finns inget rätt eller fel, men som med allt när det kommer till dig handlar det ju om balans. Slutet av månaden utlovar ett lyft karriärmässigt, där det blir enklare för dig att fokusera och tänka långsiktigt.

Kärleksdag: 15 juni


skorpion stjarntecken passar ihop

Skorpionen, 23/10-21/11

Kära skorpion, att du har ett enormt djup är ingen hemlighet. Även om du kanske skulle önska det. Men under månaden handlar det till stor del för dig om att komma nära människor på intellektuella plan också. Du är van vid att läsa av känslor och handla intuitivt, men nu behöver du få med tanken i det hela för att komma någon nära. Det finns goda chanser för dig som vill fördjupa kontakten med någon i ditt liv, men räkna med att det kommer kräva mer kommunikation än några sena kvällars samtal. Det finns dock en risk att det uppstår förvirring och missförstånd kring just närhet och intimitet, då du kanske förväxlar detta med kärlek. Det här kan vara en fin tid för dig att ta en paus från ytliga möten av alla dess slag, och reflektera lite över hur du vill bli behandlad och din relation till sex.

Kärleksdag: 18 juni


stjarntecken skytten

Skytten, 22/11-21/12

Kära skytt, även om du i vanliga fall är festens ljus kan det just nu vara okej att dissa större sammanhang för lite ensamtid med en bästis. Nu finns det antagligen många människor i ditt liv som drar i dig och söker din uppmärksamhet, och det kan behövas en del bekräftelse för att de ska känna sig uppskattade. Du är duktig på att vara närvarande när du faktiskt är på plats, men du kanske ska jobba lite mer på att just dyka upp. Planera in lite ensamtid med människorna i ditt liv som verkar behöva det mest, ta initiativ och kom inte för sent. Även om det kan bli ditt livs utmaning. Månaden kan även erbjuda lite tankar på gamla relationer, och det är inte helt omöjligt att ett ex eller the one that got away närmar sig igen. Det kan bli en del önsketänk snarare än realistiska förväntningar från din sida, så försök i alla fall sova på saken om du tänker säga ja till kontakt.

Kärleksdag: 20 juni


stenbocken stjarntecken passar ihop

Stenbocken, 22/12-19/1

Kära stenbock, välkommen in i en månad som i ditt fall kan kännas som två. Det är mycket som ska hinnas med nu, och tillsynes obetydliga sysslor tar upp mycket av din energi. Högen med tvätt kan ju faktiskt inte vikas hur som helst, du vill ta din online-yoga på dödligt allvar och helst ha den perfekta uteplatsen. Månaden kommer kräva att du är sträng med din ledighet. Du behöver verkligen vila ut ordentligt, så försök stänga av mail-notifikationer eller annat som kan trigga stress utanför arbetstid. I början av månaden finns en risk att romantik blir lite bortprioriterat. Du och din partner behöver vara lite extra gulliga mot varandra i vardagen, och små gester betyder mycket nu. Mot slutet av månaden kommer dock ett lyft som heter duga. Men här uppstår en “bära eller brista”-situation, om relationen inte redan är stark uppdagas det sidor av den du allra helst vill förtränga.

Kärleksdag: 21 juni


vattuman stjarntecken passar ihop med

Vattumannen, 20/1-18/2

Kära vattuman, juni kommer med lika goda som tråkiga nyheter. Såhär: Det finns stor potential för dig att bli lite betuttad i någon, men små chanser för romansen att hålla i det långa loppet. Luften under dina vingar är lätt nu, allt känns kul och du är mer redo för att vara spontan och kravlös. Risken är dock att du kanske förälskar dig mer i själva kärleken än människan, men å andra sidan kanske det inte är hela världen under en tidig junihimmel. Månaden är även här för att påminna om att lägga lite extra tid på selfcare och dig själv. Att du prioriterar dig själv behöver nödvändigtvis inte betyda att du lägger mindre tid på andra människor. Snarare att du kanske blir tydligare med hur mycket du orkar och blir bättre på att planera ditt umgänge. Mot slutet av månaden finns det otroliga chanser på jobbfronten, kanske är det till och med dags för en helt ny arbetsplats?

Kärleksdag: 19 juni


fiskarna stjarntecken passar ihop

Fiskarna, 19/2-20/3

Kära fisk, månaden tar sin början genom att en del rebelliska känslor väcks till liv inom dig. Jag är faktiskt för bra för den här trista arbetsplatsen. Jag förtjänar bättre villkor. Jag har en jättetråkig partner som kanske nästan är lite ful och jag vill göra slut för att utforska mina ambitioner på egen väg. Lite så kanske det låter i ditt huvud! Och månaden är faktiskt riktigt bra för att ta tag i dina uppenbarelser. Det blir en hel del fokus på hemmet under månaden, kanske har du och din käresta jobbat hemifrån och gått varandra på nerverna rejält. Eller så inser du att du vill bli sambo med någon du nyligen börjat dejta. I andra fall kanske månaden väcker sentimentala känslor kring barndom och familj. Mot slutet av månaden blir du lite mer sugen på att ta dig ut och socialisera dig, och här finns bra chanser för kärlek att slå gnistor. Glöm bara inte handspriten.

Kärleksdag: 26 juni


Maj: månadens kärlekshoroskop

väduren stjärntecken

Väduren, 21/3-19/4

Kära vädur, början av månaden handlar till stor del om ekonomi. Du eller din partner, romantisk eller karriärsmässig,  kanske har påverkats av förändringar som sker i samhället just nu. Det kan vara värt att tänka över vad du värderar och hur du spenderar. Det kan komma en positiv förändring, men du får vara lika väl förberedd på ett bakslag. Under större delen av månaden tampas du med en inre konflikt. Du vill gärna höra av dig till folk, men samtidigt kan det sociala kännas lite utmattande just nu. Du kommer även komma till insikt kring vilka människor du bör investera tid i, och vilka bekanta du kanske inte måste prata med hela tiden. Du kanske inser att du faktiskt inte vill vara konstant tillgänglig för människor som inte är det för dig, och karantäntider är väl ändå den bästa tiden att dissa någon? Skämt åsido, månaden kommer också handla om kommunikation. Och just kommunikation spelar en stor roll för ditt kärleksliv nu. Du kanske måste ändra din approach lite för att blidka en partner, att skrika på någon är inte allas kärleksspråk. Det handlar inte bara om vad du säger, utan om hur du säger det. 

Kärleksdag: 5 maj


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, först och främst: grattis! I för och efterskott. Månaden kretsar till stor del runt dina relationer. Det finns goda chanser för förändring på det planet, så länge du är redo att lägga ner lite jobb. Får du vara just så självständig som du vill? Får din partner den uppmärksamhet hen behöver, och vågar ni gå på djupet med varandra? Om svaret är nej, då behöver du börja jobba på saken helst igår, alternativt gå vidare. Och om det faktiskt är så att du dumpar någon under månaden blir det bra ändå, den här tiden handlar faktiskt om dig mer än någon annan. Du känner dig lite extra rebellisk och vill gärna synas och höras. Oturligt nog kanske det inte är läge för en stor fest, men se till att faktiskt fira dig själv. Början av månaden är riktigt bra för den som vill unna sig något av det lyxigare slaget. Andra halvan av månaden kommer handla om det materiella runt dig. Är du någon som handlar i kvantitet över kvalité? Har din materialism kanske skenat iväg lite? Om du funderat på köpstopp blir detta ett utmärkt tillfälle. 

Kärleksdag: 3 maj


tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Tvillingarna, 21/5-21/6

Kära tvilling, månaden drar igång med lite välbehövlig reflektion kring din arbetssituation. Hur hårt jobbar du egentligen för det du vill åstadkomma? Hur ser det ut med arbetsmoralen och kan du finna mening i det du gör? Sådana frågor kan dyka upp. Det kan även vara bra för dig att göra en liten utvärdering av hur väl du faktiskt tar hand om din kropp. Karatän har satt oss alla ur spel, och fasta rutiner har väl aldrig varit en topp-prioritet i ditt liv. Men nu kanske rutinerna behövs, med tanke på hur mycket tid du lägger på att prokrastinera. Maj kommer även med extra mycket tankar kring ditt yttre. Kanske känner du dig inspirerad till en ny sommarstil, eller så vill du uppdatera ditt utseende på något annat sätt. Tips! Gör inga drastiska förändringar under månaden. Visst, köp en ny jacka men avstå gärna från att färga håret rött. Det får du göra igen i juli istället. Mot slutet av månaden får du mer flyt och du blir hetare än på länge. Här kommer det finnas möjligheter för dejting och flört, så håll ut. 

Kärleksdag: 27 maj


stjarntecken kräftan passar ihop

Kräftan, 22/6-22/7

Kära kräfta, månaden tar fart med frågor om dina kreativa utlopp. Det finns en risk att du kanske stängt in dig lite väl i dina föreställningar om vad du ska göra och hur det ska göras, när du i själva verket skulle behöva testa något nytt. Det här blir en bra fas för att färdigställa gamla projekt som hamnat i skymundan, och nu kan du se dem med ett nytt ljus. Här bör du även reflektera lite kring ifall du varit ärlig med vad du vill på senaste. Har du kanske stängt in dig lite väl mycket, använt rådande samhällsläge som en ursäkt för att slippa socialisera? Det är klart att det är viktigt att vara försiktig, men frågan är om du inte skulle må bra av att träffa någon. Som tur är kommer månaden med stora möjligheter socialt, och det kommer kännas enklare att sträcka ut en hand till dina vänner. På det romantiska planet kan månaden komma med en stor dos förvirring. Låt dig inte luras av din sentimentalitet – du har släppt ditt ex och nej ni ska inte “bara ses på en promenad”. Du löper nämligen större risk än någonsin att falla tillbaka i gamla beteendemönster nu. Om du haft en crush på en kompis eller bekant kan det finnas läge för ett djärvt drag, men helst under första halvan av månaden. 

Kärleksdag: 11 maj


lejonet stjarntecken passar ihop

Lejonet, 23/7-23/8

Kära lejon, månaden drar igång med en obotlig rastlöshet och du har aldrig varit så trött på ditt hem som nu. Det är dags för förändring, och även om tillfället inte känns optimalt kan dina tankar vandra mot en flytt. Något behöver i alla fall hända, oavsett om det innebär en rosa fondvägg eller ett bokhylle-bygge. Början av månaden kan även komma att röra familjerelaterade saker. Du kanske känner dig sentimental, eller så behöver en familjemedlem din uppmärksamhet lite extra just nu. Även om du är fullt upptagen med jobb och karriär får du försöka prioritera någon annan än dig själv. Maj är även startskottet för en period som kommer påverka dina närmsta relationer något enormt. Du kanske upplever att du får svårt att skilja på dåtid och nutid, kanske har någon gammal relation skadat dig vilket leder till en del oro och trassel inom ett nuvarande förhållande. För dig som är singel kan den här perioden ge utrymme för en hel del välbehövlig reflektion över ditt dejtingliv. Det kan vara så att du har negativa beteendemönster inom dina relationer, romantiska som platoniska, och nu behöver du fråga dig själv hur du kan jobba på att förbättra dom. 

Kärleksdag: 13 maj


junfrun stjarntecken passar ihop

Jungfrun, 24/8-22/9

Kära jungfru, var redo att ifrågasätta allt och lite till under månadens gång. Det här blir startskottet för en tid som kommer kräva mycket flexibilitet från din sida, vilket faktiskt är en av dina starkare egenskaper. Vissa saker i ditt karriärsliv kanske inte går den väg du trodde, men frågan är om du ens ville få det att funka så mycket från första början? Hur styrda är egentligen valen du gör av andras uppfattning om dig? Skulle du egentligen vilja skriva böcker, fastän du jobbar med något helt annat? Glöm inte att det aldrig är för sent att ändra sig. Under månaden är det viktigt att du är tydlig med människor. Annars finns det stora risker för missförstånd. Din sarkasm kanske inte alltid är så uppskattad, till exempel. Om du har en partner kan ni behöva jobba lite på maktförhållandet er emellan. Är det någon som använder härskartekniker under bråk? Någon som kanske är äldre eller mer dominant och behöver backa lite oftare? Sådana frågor kan komma på tapeten under maj. 

Kärleksdag: 16 maj


stjarntecken vagen

Vågen, 23/9-22/10

Kära våg, månaden kommer med en läxa och en läxa enbart. Nu måste du sluta spendera pengar. Inte bara för att din karantän-onlineshopping har blivit ett beroende, utan även för att du faktiskt inte ser ut att göra särskilt bra inköp just nu. Du kommer uppleva att du har svårare att tillfredsställa dina behov, och inget känns tillräckligt spännande. Försök vara tacksam över sakerna du redan har, kanske kan du återanvända ett gammalt klädesplagg på ett nytt sätt istället för att köpa något helt nytt? Det är mycket som känns lite ur balans under månaden, och vi ska inte sticka under stolen med att du kanske får uppleva en smärre identitetskris. Det kan bli svårt för dig att vara optimistisk och känna dig hemma i dina sammanhang, och nu ställer du dig frågor kring vem du faktiskt vill vara. Det positiva med maj är att månaden kommer med lite stabilitet i ditt kärleksliv. Du blir känsligare och mer romantisk, även om du inte kammar hem lika många dejter och engångsligg. 

Kärleksdag: 18 maj


skorpion stjarntecken passar ihop

Skorpionen, 23/10-21/11

Kära skorpion, nu måste du orka lite till. Det har varit en hektisk tid för dig på senaste, oavsett om du haft mycket att göra eller inte. Att få vardagen att framstå som normal har varit en utmaning nog, och nu behöver du fokusera mer på dig själv och dina relationer. Har det varit lite väl mycket dina behov framför andras den senaste tiden kanske? Eller tvärtom, finns det någon i ditt liv som inte ger dig den uppskattning du förtjänar? Oavsett vad finns det goda möjligheter för dig att jobba på dessa frågor under månaden, och romansen är allt annat än död. Att göra små romantiska saker i vardagen blir huvudsysslan i maj, så köp blommor till dig själv eller någon annan och ha ett Hugh Grant-maraton. Om du gått in i ett förhållande tidigare i vår eller rentav nu kan det vara så att du känner dig lite instängd. Ni kanske har blivit seriösa lite för snabbt, eller så anser du att hen inte riktigt förstår dig på ett djupare plan. Månaden kommer kräva att ni vågar vara öppna med era känslor, fina som mörka. Du kan inte dölja dina dåliga sidor för de närmast dig, hur mycket du än skulle önska det. Det här är även en fin tid för lite meditation, oavsett om du redan är en full on yogi eller föraktar den livsstilen med passion. 

Kärleksdag: 21 maj


stjarntecken skytten

Skytten, 22/11-21/12

Kära skytt, även om du inte direkt är känd för att ha problem med ärlighet blir månadens uppgift att minska på försköningar. Du är född optimist, och även om det har sina fördelar leder det ibland till att du har svårt att acceptera en hårdare verklighet och föredrar att sväva bland molnen. Under maj är det viktigt att du följer din magkänsla och vågar kommunicera tydligt, utan att kringgå eventuella problem och svårsmälta sanningar. Som tur är har du lättare än vanligt att charma människorna runt dig, speciellt dina närmsta. Människor lyssnar när du pratar, och det finns stora chanser att människor kommer söka sig till dig för råd nu. Om du har en partner kan månaden bli lite jobbig. Ni kanske känner er smått irriterade på varandra och den gemensamma vardagen känns allt annat än spännande. Nu är det dags för er att reflektera lite kring relationen, och vad som funkar och inte. Det här går även att applicera på dina bästisar, så försök vara ärlig med vilka av dina relationer som faktiskt får dig att må genuint bra. 

Kärleksdag: 22 maj


stenbocken stjarntecken passar ihop

Stenbocken, 22/12-19/1

Kära stenbock, under månaden behöver du backa bakåt. Det kan finnas projekt eller situationer som upptagit stora mängder av din energi under de senaste månaderna, och även om det känns svårt kan det vara dags att släppa taget och gå vidare. Du kanske har kommit till en punkt där du faktiskt gjort allt du kan, och du får lära dig att vara nöjd med det. Det positiva är att det blir enklare för dig att hitta njutning i vardagen nu. Om du känt dig spänd ett tag så kan månaden släppa på mycket av det trycket och komma med ny energi till en del lättsamma aktiviteter. Njut av kultur! Konst, musik och film hamnar i fokus under månaden. Se om “The office” eller vad du nu roar dig med. Kärlek och dejting är inte uteslutet heller, men se till att det inte är något som tas för givet. Du kommer kanske behöva pusha lite extra för att få gnistor att spraka, men när de väl gör det blir det riktigt hett. Månaden kommer även med lite utrymme för reflektion över din sociala krets. Vilka typer omger du dig med, och hur påverkar de ditt mående? Du kanske inser att du behöver mer influenser från personer som inte tar saker på lika stort allvar som du, som en kontrast till ditt pissiga mående at the moment.  

Kärleksdag: 20 maj


vattuman stjarntecken passar ihop med

Vattumannen, 20/1-18/2

Kära vattuman, månaden drar igång med en smärre identitetskris. Vem är du och vad ska du bli? Det känns inte helt tydligt just nu, och speciellt när det kanske finns människor inom din familj som har vissa förväntningar på dig. Att du är unik visste du redan, men ibland måste du få en liten push för att våga leva ut det också. Följ magkänslan gällande vad du ska satsa på och inte, och strunta i vad någon annan tycker. Det blir inte bara fokus på familj, utan även hemmet denna månad! Du kanske känner dig lite trött på din levnadssituation och börjar leta efter något nytt? Eller så är du sugen på att ta steget och flytta ihop med någon. Om du ska satsa på att köpa något nytt till ditt hem eller göra estetiska förändringar är början av månaden en bra tid för det. Det finns en chans att ditt kärleksliv saktar ner lite av den enkla anledningen att du känner dig lite osäker. Du kanske tampas med komplex och dålig självkänsla, och du känner dig mindre inspirerad till att göra roliga saker bara för njutnings skull. Älskade vattuman! Det ordnar sig. Din nedstämdhet är precis som allt annat, en fas. Försök att inte vara för sträng mot dig själv och känn ingen press på att prestera just nu. 

Kärleksdag: 1 maj


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, månaden utmanar dig att tänka lite utanför boxen. Den senaste tiden har du spelat på alltför känd mark, och du söker dig till trygghet som aldrig förr. Vilket är fullt förståeligt, och du är knappast ensam om den saken under tider som dessa. Detta innebär dock inte att du måste hindra dig själv från att drömma stort och pausa all din kreativa aktivitet. Du kanske har unnat dig att skolka lite väl mycket från Zoom-möten eller skola den senaste tiden, men nu är det dags att bli mer ambitiös och möta faktumet att du inte kan leva på gamla meriter. Och trygghet är mer aktuellt än någonsin, men dessvärre finns risken att du hindrar dig själv från att släppa taget om saker för att det känns viktigare med stabilitet under månaden. Det kan till exempel vara läskigt att göra slut eller släppa taget om någon nära under karantän, men försök att tänka på framtiden även om den känns långt bort. Det finns även en möjlighet att någon ur ditt förflutna gör ett besök nu, och om du ska välkomna hen får du avgöra själv. Du kommer antagligen vara för sentimental för att neka en gammal vän som vill fika, så det blir väl ett ja. 

Kärleksdag: 29 maj