in

Månadens horoskop: Så blir oktober för ditt stjärntecken

anastasia sklyar 1qIRIqN14A unsplash

Nyfiken på vad oktober har att erbjuda just dig? Månadens kärlekshoroskop är här med allt du behöver veta! Mer

Månadens kärlekshoroskop i korthet:

 • Väduren: Du har en del relationsarbete att göra. 
 • Oxen: Låt inte mindre snedsteg sätta stopp för din framfart.
 • Tvillingarna: Lev ut alla dina dumma idéer!
 • Kräftan: Det blir svajigt på relationsfronten. 
 • Lejonet: Du har ett spännande samarbete framför dig. 
 • Jungfrun: Se hur mycket du har vuxit!
 • Vågen: Ditt kärleksliv bjuder på en ordentlig berg- och dalbana! 
 • Skorpionen: Ett spännande erbjudande väntar runt hörnet. 
 • Skytten: Låt passionen styra!
 • Stenbocken: Du har större inverkan på människor än vad du tror. 
 • Vattumannen: Du går från ord till handling. 
 • Fiskarna: Du behöver förlåta för att kunna gå vidare. 

Läs hela månadens horoskop nedan!

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, vem har sagt att kärleken ska vara enkel? Under oktober kommer du känna en extra stark längtan efter allt vad samhörighet heter. Du vill ha närhet, intimitet och kärlek. Det finns gott om möjligheter för den som vill stärka banden till någon speciell, och nu har du bra förutsättningar att ta en relation till nästa nivå.

Det kan innebära att ni går från bekantskap till vänskap, från ytliga kollegor till kontorsbästisar eller från dejtande till förhållande. Det kommer dock kräva en hel del jobb från din sida, framförallt under dagarna runt den 9 oktober. Under den här tiden behöver du reflektera kring din egen roll inom dina relationer. Hur mycket ansvar tar du? Vad behöver du?

Här kan det bli uppenbart att din strävan efter kärlek inte rimmar så bra med vad du behöver jobba på. Först och främst behöver du komma över viss osäkerhet eller sår från gamla relationer, annars ser jakten på kärlek inte ut att bli särskilt lyckad. Runt den tjugonde kan just sådana saker triggas hos dig och du tvingas konfrontera en obekväm situation. 

Kärleksdag: 18 oktober


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, det behöver inte vara perfekt för att funka! Oktober väcker liv i din inre perfektionist, nu ska varje detalj vara. rätt. Å ena sidan får det dig att lägga i en växel, vilket gör månaden riktigt produktiv. Framförallt under månadens mitt ser du ut att ha ett riktigt fint flyt, den här tiden är perfekt för att jobba mot långsiktiga mål. Signera avtal, gör en stor investering och tänk långt fram i tiden!

Å andra sidan kan perfektionismen spilla över åt att enbart handla om självkritik, vilket hindrar din kreativitet och dina ambitioner. Din självkänsla blir tätt sammanvävd med dina prestationer under månaden. Behåll fokus på helheten och låt inte ett misstag här och där stoppa dig från att fortsätta framåt. 

Dagarna runt den tjugonde kan det bli dramatiskt inom någon av dina närmsta relationer. Som tur är inleder månadens sista dagar ett nytt kapitel i din relationsbok! Det här är en chans för den som behöver en nystart, nu är det dags att fundera på vilka typer av människor du vill ha i ditt liv. 

Kärleksdag: 26 oktober


Tvillingarna, 21/5-21/6

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Kära tvilling, nu får du tillbaka livsglädjen! Månaden kommer med en uppmaning: njut! Hänge dig åt dina känslor, följ dina impulser och gör det som känns bra. Om september kom med ett gäng hårdkokta läxor är oktober här för att lägga plåster på såren. Du har befunnit dig mycket i ditt huvud, reflekterat kring jobbiga saker och bearbetat gamla ärr. Men nu får du andas ut och leva lite!

Lyssna till ditt hjärta, strunta i vad din omgivning tycker och lev ut alla dumma idéer du har. Det här kan även bli en romantisk tid, perfekt för den som vill göra comeback på dejtingscenen. Nu präglas kärleken av en lättsamhet, vilket passar dig utmärkt. Du har ändå inte tid för något som inte känns kul. Här kan en konflikt dock uppstå. Du tenderar att romantisera en situation till den grad att du blundar för vilka svårigheter som finns och det finns en risk att detta sårar dig i längden.

Håll huvudet kallt och tänk rationellt, särskilt mellan den 18 och 20 oktober. Till råga på allt kommer månadens sista vecka med en ordentlig realitycheck och kräver skärpt fokus från ditt håll, så passa på att släppa kontrollen innan dess.

Kärleksdag: 18 oktober


Kräftan, 22/6-22/7

stjarntecken kräftan passar ihop

Kära kräfta, nu är det höst. Oktobers första tid blir riktigt mysig. Nu får du chansen att rensa luften med någon, det blir lättare för dig att nå fram och personen är mer mottaglig än tidigare. Under den här perioden behöver du fokusera på att grunda dig lite i tillvaron. Ta ett steg tillbaka och sänk takten! Det är okej att tacka nej till en kul utekväll för att stanna hemma. Försök hitta ditt inre lugn och prioritera vila. 

Lite mer än en vecka in i månaden kan det bli svajigt på relationsfronten. Obekväm information kan komma upp till ytan, och det kan ändra dynamiken mellan dig och någon av dina nära. Du kommer behöva deal:a med det här vare sig du vill det eller inte, outtalade problem gör sig nämligen påminda flera gånger under månaden.  

Relationsfrågor kan dränera dig under oktober, men det finns en hel del annat att se fram emot. Nu får du äntligen ett erkännande du länge längtat efter! Du uppmärksammas för ditt hårda arbete och närmar dig ett mål. 

Slutet av månaden kommer med piggare energi! Det här blir en tid för dig att komma ut ur ditt skal för att se livet ur ett festligare perspektiv. Nu ser saker ut att kunna bli riktigt spännande och tillvaron präglas av kreativitet och passion!

Kärleksdag: 30 oktober


Lejonet, 23/7-23/8

lejonet stjarntecken passar ihop

Kära lejon, vad intresserar dig? Låt din nyfikenhet guida dig genom oktober! Månaden uppmuntrar dig att utforska dina intressen, nu får du möjligheten att lära dig något nytt! Det här är ett perfekt tillfälle för dig att utöka ditt informationsintag – signa upp för nyhetsbrev, prenumerera på en tidning och vältra dig i bloggar. Här finns det även gott om möjligheter för dig att dela dina idéer och intressen med andra, och nu mår du som bäst av socialt stimulerande sammanhang.

Mot mitten av månaden kan ett samarbete av något slag bli aktuellt, och era gemensamma idéer bygger ett stark band er emellan. Du och personen “fattar” verkligen varandra. Det här kan handla om en relation som får stor betydelse på långt sikt!

Ditt kärleksliv följer samma tema, det här är en månad för att träffa människor som du verkligen kan vara dig själv med! Runt den 22 och 23 oktober ser det särskilt spännande ut. Vindarna vänder och din relationssfär skakas om! 

Kärleksdag: 14 oktober


Jungfrun, 24/8-22/9

junfrun stjarntecken passar ihop

Kära jungfru, cash is king. Nu riktas ditt fokus mot ekonomiska frågor. Det är dags att lägga höstens budget och framförallt – att ta betalt! Månaden har nämligen strålande utsikter för den som vill förhandla om sin lön eller för den som letar efter en extrainkomst. Det kan även vara läge för en investering, den som gått i tankar på stora köp kan göra en extra bra affär i oktober. 

Lika mycket som du ska fokusera på dina pengar, ska du fokusera på att lägga dem på saker som känns värdefulla. Det här är en tid för att njuta, så kom ihåg att unna dig! Det behöver inte betyda att du ska köpa en jättedyr väska (även om det verkligen kan betyda just det), utan att du ska lägga tid på att ta hand om dig själv. Några terapisessioner eller avsatt tid för selfcare kan vara en fin investering. 

Lite mer än en vecka in i månaden sätts dina krafter på prov. Du konfronteras av en situation som påminner dig om hur långt du kommit, och hur mycket du har vuxit. Nu är du bättre rustad för att sätta hälsosamma gränser.

Mot slutet av månaden har du en social tid att se fram emot. Du tar större plats i sociala sammanhang och får ett större sug efter att höra av dig till människor. Det här är en perfekt tid för att återuppta kontakten med de vänner som hamnade i bakgrunden under september!

Kärleksdag: 8 oktober


Vågen, 23/9-22/10

stjarntecken vagen

Kära våg, spänn fast säkerhetsbältet för nu händer det grejer! Redan under månadens första dagar kan en person i din omgivning skaka om tillvaron rejält. Det kan handla om att du blir helt uppslukad av en ny person i ditt liv, eller att en gammal relation tar en ny vändning. Oavsett vad det rör sig om är det här en härlig och spännande energi. Njut!

Det kan bli lite trixigt att klura ut, men nu behöver du fundera på vad du vill göra. Vad gör dig lycklig? Vem vill du vara? Du har en god chans att påbörja stora förändringar i ditt liv under den här tiden, ta vara på det!

Lite mer än en vecka in i månaden cirkulerar livet återigen kring en speciell relation. Nu ser du en person ur ett nytt ljus, och vad erat förhållande till varandra egentligen betyder blir uppenbart. Om det här är en relation du verkligen ska satsa på, kan du vänta dig tydliga tecken på det runt den fjortonde. 

Tyvärr är dina relationer inte bara en dans på rosor under oktober. Under månadens andra halva kantas en relation av osäkerhet och någon av er känner sig inte särskilt uppskattad. Det kan bli tufft, och du tvingas hantera det även om du helst hade tryckt bort allt. Som tur är resulterar det här i en välbehövd förändring, även om det kan kännas obekvämt. 

Kärleksdag: 9 oktober


Skorpionen, 23/10-21/11

skorpion stjarntecken passar ihop

Kära skorpion, du växer så det knakar. Månadens första tid kommer med en hel del viktiga läxor att lära. Du spenderar en mycket tid med att reflektera kring dina känslor, och nu blir det lättare att bena ut vad du känner. Alla frågetecken som uppstod i september reds ut, du gör dig redo för att gå vidare och får en chans att vara ärlig med dig själv. Nu upptäcker du även nya sidor av dig själv och andra! Det blir helt enkelt ett lite mer nyanserat perspektiv på din sociala tillvaro, och du har bra möjligheter att lära känna någon på ett nytt sätt. 

Under månadens andra halva blossar en del saker upp. Du känner dig kanske ensam och får svårt att sträcka ut en hand till människor nära dig. Under den här perioden hamnar du i jobbiga tankemönster och risken att du säger något du inte menar är stor. Var försiktig med att vara för hård, både mot andra mot dig själv. 

Mot slutet av månaden får du dock ny energi! Du får mer ork till att ta dig ut och har lättare för att vara snäll mot dig själv. Det här blir en spännande tid, fylld av nya möjligheter. Bokstavligt talat alltså, du kan förvänta dig ett erbjudande! 

Kärleksdag: 11 oktober


Skytten, 22/11-21/12

stjarntecken skytten

Kära skytt, gör dig redo för att bli kär! Inte nödvändigtvis på det vanliga viset, nu kan det lika väl handla om en stark platonisk crush. Kanske träffar du den där personen som bara känns helt rätt, vars sfär du vill befinna dig i exakt hela tiden och vars energi bara klickar med din? Speciellt under månadens första dagar har du riktigt goda chanser att knyta an till människor.

Oktober är även här med en andra chans. Nu kan du rätta till missförstånd och snedsteg som präglade föregående månad, framförallt på ett professionellt plan. Dags att sluta fred med kollegan du snackat skit om, be om ursäkt för missar du gjort på jobbet och ta ansvar för dina uppgifter. 

Runt den nionde behöver du lyssna till ditt hjärta. Nu blir det nämligen uppenbart vad du verkligen längtar efter och vad som verkligen gör dig glad. Det kan röra allt från att du inser att du har känslor för någon, till att du tar en hobby i ditt liv på allvar. Låt passionen styra!

Månadens sista tid rör upp en del känslor. Du påminns om något ur ditt förflutna och inser att du kanske behöver bearbeta något. Det här kan bli början på ett avslutande kapitel, om du är villig att lägga ner tid på att faktiskt ta tag i saken en gång för alla. 

Kärleksdag: 18 oktober


Stenbocken, 22/12-19/1

stenbocken stjarntecken passar ihop

Kära stenbock, hårt jobb lönar sig. Månaden garanterar att du kommer lyckas med allt du tar dig för, så länge du är beredd att lägga ner tiden som krävs. Under månadens första dagar får du känna glädje i att vara omhändertagande och stöttande. Oavsett om det är uttalat eller ej, är någon tacksam för det jobb du gör för personen.

Att anta en ledarroll kan kännas så självklart för dig att du inte ens reflekterar över att du faktiskt tar människor under dina vingar, och att du blir en slags lärare för många. Den här egenskapen tar dig långt under månaden, kom ihåg att ge dig själv en klapp på axeln för det. 

Lite mer än en vecka in i månaden blir din påverkan ännu mer uppenbar. Under den här tiden får du en del perspektiv på vilken makt du har över andra – och vilken makt de har över dig. Nu får du en chans att göra saker annorlunda, det här är början på en lång resa av betydelsefulla förändringar i ditt liv. 

Månadens sista tid kommer med ett skifte i energi. Nu vänder du dig utåt, till nya sammanhang och nya sociala rum. Du låter dig inspireras av människor i din omgivning och det här blir en tid för nya vänskaper.

Kärleksdag: 17 oktober


Vattumannen, 20/1-18/2

vattuman stjarntecken passar ihop med

Kära vattuman, det är dags för lite ärlighet. Det kan låta skrämmande, men nu behöver du vara rak med vad du tycker! Du kommer få så fina band med människor om du bara vågar stå upp för din sak, ditt sätt att leva och vad du tror på. Det här är en tid för nya perspektiv. Våga gå i nya banor, det finns så mycket mer av livet än det du redan känner till. Du behöver vara ärlig med hur du vill leva ditt liv, och ta ansvar för att det faktiskt blir så. 

Månaden är även här för att påminna dig om att ta en risk då och då. Det kan vara skönt att aldrig göra sig sårbar nog att bli avvisad, men då kan du heller aldrig komma någon riktigt nära. 

Oktobers sista tid tar en seriösare ton. Nu är det dags att gå från ord till handling och leva som du lär. Mycket fokus kommer ligga på ditt yrkesliv, och här finns det möjlighet för den som vill levla upp. Men det kan också vara så att du faktiskt vill något helt annat och att du behöver ett ombyte. Det här kan bli början på ett helt nytt kapitel i ditt liv, låt dig fångas av förändringens vindar.

Kärleksdag: 19 oktober


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, du har en händelserik månad framför dig. Först och främst kommer du äntligen loss. Nu slipper du spärren som sinkat din framfart de senaste veckorna. Det här kan dock sätta dig ur spel, eftersom det uppenbarar sig att du inte kan ta den väg du vill gå. Du kommer behöva göra något på ett annorlunda sätt, och det kan kräva rätt mycket av dig.

Under månaden finns det förändringar du själv behöver göra, men också förändringar du önskar se hos andra. Det sistnämnda är kanske inte möjligt, och du kommer behöva reflektera kring huruvida du vuxit ifrån vissa relationer. 

Mot månadens mitt bubblar ett smärtsamt minne upp till ytan. Du påminns om hur du blivit sårad av någon, eller kanske till och med hur du sårat människor. Det kan ligga stora känslor av skuld runt den här saken, men låt inte det ta över! Du är inte samma person som du en gång varit. För att gå vidare behöver du förlåta, antingen dig själv eller någon annan. 

Månadens sista tid kommer med en härlig ny energi. Nu får du en möjlighet att ge dig ut på ett äventyr av något slag! Det kan komma från oväntat håll och kännas lite obekvämt till att börja med, men det här kan vara exakt den utmaningen du behöver. 

Kärleksdag: 22 oktober


Månadens horoskop i september

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, du har en spännande tid framför dig! De senaste veckorna har du verkligen levt i nuet, tagit allt som det kommer och släppt på kontrollen. Men nu är det dags att blicka framåt. En hel del viktiga beslut ska fattas och du behöver bestämma dig för i vilken riktning du ska gå.

Det är inte omöjligt att du känner dig lite vilse under den här processen, och du gör därför rätt i att ta hjälp och råd från någon av dina vänner. Ska du byta jobb? Ta en relation till nästa nivå? Eller flytta utomlands? Våga prata om allt du går och funderar över så ska du se att du hittar svaren till slut. 

På kärleksfronten ser det ljust ut! En förälskelse väntar runt hörnet, och det är inte omöjligt att du återförenas med ett ex. Se bara upp för att ta några förhastade beslut, och undvik att göra om samma misstag två gånger.

Kärleksdag: 8 september


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, ingen är så bra på sommaren som du! Du har under de senaste veckorna checkat ut och helt glömt vilken dag det är. Fortsätt på det här spåret och ta dagen som den kommer. Var inte rädd för att missa roliga tillställningar, säg nej till saker och kbt:a din FOMO. Prioritera dig själv och planera inte in för mycket. 

Mot slutet av månaden väntar lite av en nystart för dig. Det kan handla om en ny relation, en ny hobby eller ett nytt jobb. Du kan tvingas ta någon form av beslut, och här är det viktigt att du tar hjälp av tidigare erfarenheter för att välja rätt.

Om du blir bjuden på dejt under den här tiden ska du säga ja. Även om det inte kommer leda till något seriöst, kan det vara bra för dig att testa dina vingar. Ta inte saker för seriöst och våga prova något nytt.

Kärleksdag: 25 september


Tvillingarna, 21/5-21/6

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Kära tvilling, det kanske har varit lite kämpigt den senaste tiden. Du har ställts inför svåra beslut, tvingats rannsaka dig själv och behövt kompromissa en del. Men september kommer med en mer lättsam energi. Du känner dig sugen på livet, mer social är någonsin och de flesta orosmoln på himlen är som bortblåsta. 

Det här är en bra tid för dig att faktiskt ta till vara på dina sociala skills. Ut och networka! Säg ja till så mycket som möjligt, skaffa nya vänner och prata med människor utanför din bubbla. Det är mycket möjligt att en kontakt du knyter nu kan leda till något stort i höst. Kanske lurar en seriös kärleksrelation runt hörnet?

Kärleksdag: 13 september


Kräftan, 22/6-22/7

stjarntecken kräftan passar ihop

Kära kräfta, nu är det dags att skrida till verket. Kanske har du tagit en välbehövlig paus i augusti, men nu får du ny energi att faktiskt ta tag i allt som står på att göra-listan. Du är sugen på någon slags förändring, och du gör vad som står i din makt för att få till en. Det kan handla om något litet, som att köpa en ny inredningsdetalj till ditt hem. Men det kan också handla om något större – kanske är det dags för en flytt? 

Början av månanden är extra produktiv och det här är ett bra tillfälle att knyta ihop alla lösa trådar. Det som staplats på en ångesthög känns plötsligt lätt att ta sig an. För en kräfta i förhållande kan den här tiden innebära att din relation får lite av en makeover. Är det kanske dags att flytta ihop? För en kräfta som är singel kan det handla om att prata ut med den där personen som du inte kan sluta tänka på.

Kärleksdag: 15 september


lejonet stjarntecken passar ihop

Lejonet, 23/7-23/8

Kära lejon, ditt bekräftelsebehov känner inga rimliga gränser. Du älskar att stå i centrum, och det är inte omöjligt att du under den närmsta tiden kommer bjuda in till en hel del evenemang för att fira olika saker som du åstadkommit.Du har ett extra starkt behov av att samla människor just nu.

Under månaden vill du även höra av dig till vänner du inte har pratat med på ett tag. Kanske kan du och din barndomsvän hitta tillbaka till varandra? Överlag blir det här en väldigt social månad, och om du suktar efter en romans ska du se dig omkring i din bekantskapskrets. Det finns nämligen en chans att kärleken finns mycket närmare än vad du tror.

Kärleksdag: 14 september


Jungfrun, 24/8-22/9

junfrun stjarntecken passar ihop

Kära jungfru, du är van vid att tänka rationellt kring saker och ting. Men nu behöver du istället känna efter ordentligt och låta magkänslan styra. Gå långsamt fram. Du har en tendens att snabbt bestämma dig för vad du tycker, men nu bör du istället ge någon en chans och testa dig fram. Tacka ja till en till dejt och se vart det leder.

Augusti gick snabbt, du kände dig produktiv och fick mycket gjort. Men nu behöver du ta ett steg tillbaka. Spendera tid med dig själv, gör fint hemma och testa ett nytt recept. Det behöver inte hända saker hela tiden. Det ser dessutom ut att bli en händelserik höst, så du kan behöva stanna upp ett tag.

Kärleksdag: 9 september


stjarntecken vagen

Vågen, 23/9-22/10

Kära våg, det är bara att sätta igång. Har du gått och längtat efter något? Eller har du en innersta önskan som känns omöjlig att uppfylla? Nu är ingen dröm för stor! Våga satsa och lita på att det ibland faktiskt blir bättre än vad man tänkt sig. Det värsta som kan hända är att du misslyckas, men då har du i alla fall försökt.

Under månaden är det inte omöjligt att du får en impulsiv idé, kanske känner du helt plötsligt för att höra av dig till ett ex? Här är det viktigt att du är försiktig med hur du uttrycker dig. Vissa tankar är bäst att hålla för sig själv, och du behöver faktiskt inte uttrycka varenda känsla du någonsin känt. Välj dina ord väl, både för din egen och för någon annans skull.

Kärleksdag: 3 september


skorpion stjarntecken passar ihop

Skorpionen, 23/10-21/11

Kära skorpion, allt kommer att bli bra. Du känner dig extra känslig just nu, vill helst vara för dig själv och undvika stora folksamlingar. Ta till vara på det! Det kan vara bra för dig att stanna upp ibland och inte bara köra rakt in i kaklet. Om du har ett behov av att stanna hemma själv en hel helg så ska du göra det, planera inte in aktiviteter med dina vänner bara för sakens skull. Snart vänder det, så du kan behöva lite lugn och ro ett tag framöver. 

Samma sak gäller på kärleksfronten! Du behöver en paus, så låt bli att engagera dig för mycket i någon annan. När du väl umgås med folk ska du se upp för konflikter. Välj dina strider väl, och säg inte emot bara för sakens skull. Ibland kan det vara värt att ifrågasätta någon som du tycker agerar på ett konstigt sätt, men ibland är det bättre att låta bli. Fundera ett varv innan du säger vad du tycker!

Kärleksdag: 10 september


Skytten, 22/11-21/12

stjarntecken skytten

Kära skytt, nu väntar en mer lättsam tid. Förra månanden ställdes du inför en del obekväma sanningar. Men nu lättar orosmolnen och du kan äntligen ägna dig åt det du gillar mest – att ta saker som de kommer. Det finns till och med en stor chans att du kommer inspirera någon i din närhet att göra det samma. 

Under de närmsta veckorna blir du sugen på att testa eller lära dig något nytt. Kanske börjar du på en kvällskurs i franska? Om du söker efter kärlek är det just i en sådant här sammanhang som du ska leta. Vidga dina vyer, börja på en ny hobby och rör dig utanför din egen bubbla – en förälskelse väntar runt hörnet. 

Kärleksdag: 25 september


Stenbocken, 22/12-19/1

stenbocken stjarntecken passar ihop

Kära stenbock, kanske känns allt lite överväldigande just nu. Den här perioden är verkligen en prövning för dig och du behöver lära dig släppa på kontrollen – eller snarare förstå vad du kan kontrollera och vad som inte är upp till dig. Oförutsedda saker kommer alltid hända, det är inget vi kan styra över.

Därför går det inte att planera livet in i minsta detalj. Men du kan skriva listor på saker du vill göra, planera in en mysig helg i en stuga och boka en ansiktsbehandling. Den här månanden handlar om selfcare all the way, så embrace:a det!

Slutet av månaden ser ut att bli romantisk, och det är inte alls omöjligt att kärlek kommer från ett lite oväntat håll. Kanske kommer någon som haft en crush på dig ett längre tag bjuda ut dig på dejt? Säg ja!

Kärleksdag: 30 september


Vattumannen, 20/1-18/2

vattuman stjarntecken passar ihop med

Kära vattuman, under förra månaden fördjupades din kontakt med någon – och september ser ut att fortsätta på samma spår. Nu tackar du nej till stora sociala sammanhang och ytliga bekantskaper. Istället vill du prioritera nära relationer, djupa samtal och intimitet. Men kom ihåg att du även kan få detta från en ny person i ditt liv. 

I mitten av månaden väntar nämligen ett viktigt möte som ser ut att kunna leda till något större. Det kan vara början på en stor vänskap eller en ny kärleksrelation, oavsett vad så gör du rätt i att ha ett öppet sinne och kanske testa något nytt. Försök att inte ha så bestämda åsikter om saker och ting, och var istället öppen för att allt inte är som du tidigare trott. Lycka till!

Kärleksdag: 18 september


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, nu åker vi! Visst känns det som att du fått tillbaka en liten gnista? Du känner dig sugen på livet, vill testa nya saker och lära känna nya människor. Om du varit singel ett tag känner du dig nu redo att ta dig ut på kärleksmarknaden. Tack ja till en dejt, bjud ut någon på en annan och stäng inga dörrar. Det här är en bra tid för dig att testa dig fram, utan att binda upp dig.

För en fisk som redan har en kärleksrelation ser månaden ut att bli romantisk. Kanske får du och din partner mer tid för att umgås med varandra, göra saker på tu man hand och kanske ägna er åt ett nytt intresse ihop. Det här är inte en tid för stora beslut och förändringar, utan ägna er snarare åt att landa i det ni har.

Kärleksdag: 28 september


Månadens horoskop: augusti

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, nu blir det åka av! Du har stora förändringar att vänta dig. Redan under månadens första dagar kan tillvaron skakas om rejält. Kanske drabbas du av ett akut behov av förändring, vilket kan leda till en del impulsiva beslut. Det här är en bra tid för dig att frigöra dig från det som håller dig tillbaka, men du gör bäst i att avvakta några dagar innan du agerar på en känsla. Efter den 4 augusti är det lättare för dig att tänka rationellt.

En vecka in i månaden kan din självkänsla få sig en rejäl törn. Du kämpar hårt för något nu, men det går inte som du vill. Ju hårdare du jobbar, desto svårare kommer det bli! För en fighter som dig kan det kännas tufft att ge upp, men nu handlar det snarare om att ta ett steg tillbaka. Under den här tiden finns det även en risk att du blir kritiserad, men kom ihåg att ditt värde inte ligger i dina prestationer.

Månaden har en hel del roligt att bjuda på också! Runt den 11 augusti kan du se fram emot en boost för ditt självförtroende, nu får du uppmärksamheten du förtjänar. I augusti ligger det kärlek i luften. Det är en lekfull typ av romans som tar plats i ditt liv nu, räkna med en fet crush på någon. Framförallt runt den 18 augusti ser det ljust ut, både för den som vill bjuda ut någon på dejt och för den som vill få in ny energi i ett trött förhållande. 

Kärleksdag: 18 augusti


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, kasta loss ankaret och ge dig ut på djupa vatten! Redan under augustis första dagar har du något stort att vänta. Nu vill du göra saker på ditt sätt, det är slut men konstiga regler som håller dig tillbaka. Ta vara på energin och bryt dig loss, men försök att inte agera bara “för att”. Dina känslor kan vara oberäkneliga nu och du får se upp för ogenomtänkta beslut. 

Men augusti ser även ut att bli en mjuk och romantisk tid. Nu påminns du om vad som verkligen spelar roll, vilka människor du vill prioritera och vad du behöver få ut av dina relationer. Det här är en bra tid för dig att reflektera kring dina värderingar när det kommer till kärlek. Sätt ribban högt! Du förtjänar någon som ger dig blommor då och då.

Under månadens andra halva blir det uppenbart hur du ska gå tillväga för att förändra det som krävs för att komma framåt. Den energin som kickade igång månaden kan nu hjälpa dig att ta viktiga beslut, speciellt kring praktiska situationer. Smid planer!

Kärleksdag: 2 augusti


Tvillingarna, 21/5-21/6

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Kära tvilling, du växer så det knakar! Redan under månadens första dagar kommer du till en viktig slutsats som kan förändra mycket. Nu har du möjligheten att tänka om kring hur du lever ditt liv! Eller ja, det handlar mer om att känna än tänka. Utmaningen är att inte fastna i ditt huvud för mycket, man kan faktiskt inte tänka sig fram till vad man känner.

Under den här tiden kan du nås av viktig information. Du vill agera impulsivt, men det här är något du behöver tänka igenom noga. Mot mitten av månaden får du viktiga insikter som kan vägleda dig i ett beslut.

Augusti blir en fin månad för vänskap. Nu får du äntligen tid för de relationer som prioriterats bort under sommaren, och kommer i kontakt med nya sociala sammanhang. Det handlar delvis om mysiga kompisdejter, men också om att hålla kontakten med personer även när ni inte hinner ses. Skicka ett godnatt-sms till bästis som är bortrest, facetimea en barndomsvän och skriv brev till kompisen som bor utomlands.

Kärleksdag: 8 augusti


Kräftan, 22/6-22/7

stjarntecken kräftan passar ihop

Kära kräfta, du har en dramatisk månad framför dig. Under augustis första dagar ligger det mycket fokus på ditt sociala liv. Det kan handla om förändringar i gruppdynamiker, att du ser ett sammanhang ur ett nytt ljus eller hittar nya sätt att träffa människor. Under den här tiden finns det en risk för konflikt på en arbetsplats eller i ditt kompisgäng, undvik att gå starkt in i något. 

Augusti handlar till stor del om relationer, och lite mer än en vecka in i månaden rör det partnerskap specifikt. Nu behöver du verkligen tänka till. Hur vill du bli älskad? Hur visar du kärlek för andra? Under den här tiden kan du få svårt att uttrycka dina känslor. Kanske är det svartsjuka som förblindar, eller en otrygghet som sätter käppar i hjulet för kärleken?

Mot slutet av månaden blir tillvaron mer harmonisk, och det blir lättare för dig att sätta ord på dina känslor. Tala från hjärtat!

Kärleksdag: 5 augusti


Lejonet, 23/7-23/8

lejonet stjarntecken passar ihop

Kära lejon, nu är det du som tar steget ut i rampljuset! Månaden får en storartad inledning – med alla ögon på dig. Du får en hel del uppmärksamhet under månadens första dagar, och den ser ut att komma från oväntade håll. Under den här tiden finns det en möjlighet för dig att bryta dig loss för att göra stora förändringar, inte minst på karriärfronten. Kom dock ihåg att du måste kunna ta konsekvenserna av impulsiva beslut!

Från och med den 11 augusti och framåt har du riktigt bra utsikter på flört-horisonten. Människor dras lite extra till dig nu och runt den artonde har du goda chanser att snärja en sommarromans.

Månaden är dock inte enbart en dans på rosor. Lite mer än en vecka in i månaden blir det känslosamt, och en konflikt kan uppstå inom en av dina närmsta relationer. Fundera på vilka krav ni ställer på varandra. Du kan inte forma en perfekt person efter vad just du behöver, men ska heller inte behöva gå på knäna för att relationen ska funka.

Mot slutet av månaden hamnar ditt fokus på mer praktiska saker, vilket gör det till en perfekt tid för den som behöver lägga en höstbudget.

Kärleksdag: 15 augusti


Jungfrun, 24/8-22/9

junfrun stjarntecken passar ihop

Kära jungfru, augusti är här för att vända upp och ner på din värld! Glöm bort allt du tror dig veta om världen – månadens första dagar bevisar att du har helt andra sätt att se på saker. Det här är en tid för nya perspektiv och vidgade vyer. Ta varje chans du får att utforska. Du hittar ett nytt intresse, upptäcker en ny plats och lär dig något väldigt viktigt. 

Dina nyvunna kunskaper tåls att delas! Människor lyssnar nämligen extra noga på vad du har att säga under månaden. Nu är du extra skarp och formulerar dig vasst, vilket gör månaden perfekt för den som vill formulera en idé i ord. 

Runt den 9 augusti byggs det upp en spänning inom en av dina relationer. Det handlar om en vän eller kollega, som du plötsligt ser i ett annat ljus. Nu förändras dynamiken er emellan. Det finns dock en chans att det handlar om en sexuell laddning och i så fall gör du bäst i att gå långsamt framåt. Du behöver inte veta vad du känner direkt, så testa dig fram.

Runt den 21 augusti finns det en risk för missar i kommunikationen. Du pratar ett helt annat språk än någon i din närhet, och fastnar lätt i en lite väl rationell approach. Ni behöver hitta en mellanväg, låt hjärtat styra istället.

Kärleksdag: 14 augusti


Vågen, 23/9-22/10

stjarntecken vagen

Kära våg, sitt ner i båten. Saker och ting kommer falla på plats. Redan under månadens första dagar får något ett abrupt slut. Det kan komma oväntat och skaka upp en del känslor, men du kan vara lugn i att situationen blir rättvis förr eller senare. 

Lite mer än en vecka in i månaden tvingas du hantera avundsjuka. Någon i din närhet har svårt att unna dig ett erkännande, vilket kan få dig att tvivla på dina förmågor. Kämpa inte för personens bekräftelse, det lönar sig inte. Försök istället att omge dig av människor som vill se dig lyckas och som uppskattar det du gör. 

Under månadens andra halva har du en hel del att se fram emot. Det blir en fin tid för dina vänskapsrelationer, och du har fina möjligheter att lära känna nya personer. Runt den 18 augusti kan ett möte leda till något riktigt stort, kanske till och med en ny romans? Det här är en minst lika fin tid för den som vill tända lågan i en gammal relation, och stora romantiska gester står på schemat.

Månadens allra sista dagar passar bra för önskningar. Känn efter, vad är din innersta önskan? Ingen dröm är för liten nu, tänk stort!

Kärleksdag: 19 augusti


Skorpionen, 23/10-21/11

skorpion stjarntecken passar ihop

Kära skorpion, du förtjänar bättre. Månadens första dagar drämmer dig i backen och kör över dig med en grävskopa. Eller, det är i alla fall så det känns. Uppbrott, avslut och försoning – du har det inte lätt. Låt det här bli en påminnelse om att du förtjänar bättre, och att vissa saker inte är menade att hålla för evigt. För en extremt tursam skorpion kan det här dock bli en gynnsam tid, med en relation som tar en rolig vändning. 

En annan viktig läxa är att du inte kan styra hur andra människor beter sig, men att du faktiskt kan styra hur du reagerar. Det kan vara svårt att hålla huvudet högt när någon annan har ett ohälsosamt beteende, men försök undvika att smittas av negativiteten. 

Som tur är kommer mitten av månaden med ett fint möte. Nu blir det uppenbart vilka personer du faktiskt vill vara nära och vem du kan lita på. Du har ett bra samtal med någon likasinnad, och känner dig mindre ensam i ditt sätt att tänka. Runt den 21 augusti behöver du dock se upp för falska löften. Tro inte på stora ord förrän du får se något hända i praktiken.

Kärleksdag: 11 augusti


Skytten, 22/11-21/12

stjarntecken skytten

Kära skytt, det är okej att misslyckas. Det kan till och med vara nödvändigt ibland! Månadens första tid kan bli jobbig. Saker och ting går inte riktigt som du tänkt, och du kan tvingas börja om från början. Men det kan faktiskt vara en bra sak, du har nämligen gått lite väl långt i ett spår som inte gynnar dig.

Månaden handlar om obekväma förändringar överlag. Du kommer tvingas möta en hel del svåra sanningar, både om dig själv och andra. Som tur är har du alla förutsättningar i världen att göra det som krävs för att se förbättring, även om det kan kräva en hel del av dig. 

Under månadens andra halva blir det lättare för dig att sänka din gard. Den här tiden präglas av spontanitet och glädje, framförallt när det gäller dina relationer. Du stressar mindre över småsaker och ser saker och ting från den positiva sidan! Månadens sista dagar kommer dock med en riktig reality check, och du kanske inte kan släppa kontrollen helt. 

Kärleksdag: 20 augusti


Stenbocken, 22/12-19/1

stenbocken stjarntecken passar ihop

Kära stenbock, välj glädje! Citat ryckta ur självhjälpsböcker från nittiotalet är kanske inte överst på listan av saker som motiverar dig, men nu behöver du faktiskt sluta tjura. Månaden inleds med en överraskning, nu hittar du passion på oväntat håll! Det kan handla om allt från ett nyupptäckt intresse för fiske till en crush på någon. Du behöver komma ihåg att unna dig det där pirret och strunta i vad andra kan tänkas tycka om hur du lever ditt liv. Det är okej att vara barnsligt glad.

En tid in i månaden kan det bli en hel del komplikationer på relationsfronten. Du har svårt att släppa kontrollbehovet, och ett pessimistisk synsätt hindrar dig från att uttrycka dina känslor. Ta ett steg tillbaka och undvik situationen så gott det går i några dagar. Mot mitten av månaden blir det lättare för dig att vara optimistisk, och du känner dig mer öppen för intimitet.

Månadens sista vecka kommer som en frisk fläkt för att vidga dina vyer. Det här är en perfekt tid för att utmana dina fördomar. Ge något en chans!

Kärleksdag: 24 augusti


Vattumannen, 20/1-18/2

vattuman stjarntecken passar ihop med

Kära vattuman, du kan inte ändra det som varit, men du kan styra vart du är på väg! Månadens första dagar kommer med en tuff påminnelse. Du hamnar i en situation som gör dig obekväm, även om det är på en plats du borde känna dig trygg på. Det kan handla om ett tidigare trauma som blir aktuellt igen, och det blir svårt för dig att navigera i dina känslor. Kom ihåg att du inte behöver finna dig i situationen, utan att du faktiskt har makten att ta dig vidare. Sätt gränser och bränn knakiga broar, även om det gör ont. 

Det blir minst lika känslosamt runt den 11 augusti. Nu gör du dig redo för att prioritera dig själv, och det här är en utmärkt tid för att reflektera kring vad du behöver för att känna dig trygg. En vecka senare är det dags att göra din röst hörd, visa vad du känner och låt folk veta vad du vill. Mot slutet av månaden finns det fina chanser för romans! Nu fördjupas din kontakt med någon, och ni ser verkligen varandra för vilka ni är. 

Kärleksdag: 21 augusti


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, nu behöver du tänka några extra varv innan du talar. Månadens första dagar triggar igång en del försvarsmekanismer i dig. Du blir sugen på att lära någon en läxa, men det finns en risk att dina ord gör mer skada än nytta. Var ärlig med vad du tycker, men tänk till kring leveransen. 

Mot mitten av månaden uppdagas en hemlighet av något slag. Fundera på hur du kan använda informationen på bästa sätt, och om det hjälper att reda ut saken eller om det är bättre att låta det vila. Under den här tiden behöver du även vara på din vakt när det gäller energitjuvar. Människor söker sig till dig för hjälp och stöd, men kom ihåg att prioritera ditt eget mående också. 

Månadens sista dagar kommer med glada nyheter för ditt kärleksliv. Nu får du en nystart på den fronten, och har chansen att träffa någon ny. För en gammal relation som börjat damma är det här ett supertillfälle för passionen att väckas till liv igen. 

Kärleksdag: 27 augusti

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.