in

Månadens kärlekshoroskop: juni

Foto: Dineslav Roydev / Unsplash

Även om juni inte är sig likt, kvarstår kärleksbekymmer och sms från gamla flammor. Någon ska återta kontakten med ett ex, en annan ska bli bästis med sin partner och en tredje måste stänga av mail-notifikationer. Räds icke! Månadens kärlekshoroskop är här för att hjälpa dig navigera allt från romans till högar med tvätt. Mer

Månadens horoskop i korthet: 

Väduren: Det finns en viss risk att det blir mycket snack och lite verkstad.
Oxen: Givmildhet är så inne just nu.
Tvillingarna: Avstå från att ta några större beslut gällande ditt kärleksliv.
Kräftan: Våga låta dina växter dö!
Lejonet: Glöm inte att din partner också kan vara din bästa vän.
Jungfrun: Var på hugget på jobbet!
Vågen: Var beredd att välkomna tristess.
Skorpionen: Du behöver rikta fokus på intellekt och tanke, snarare än känslor och intuition.
Skytten: En flamma från förr dyker upp igen.
Stenbocken: Stäng av mail-notifikationer.
Vattumannen: Du får uppleva definitionen av en sommarfling.
Fiskarna: Rebelliska känslor väcks till liv inom dig!

Läs hela månadens horoskop nedan!

väduren stjärntecken

Väduren, 21/3-19/4

Kära vädur, under månaden behöver du ta ett steg tillbaka och tänka några extra varv innan du uttalar dig om vissa saker. Om du inte varit helt ärlig kring något är det dags att du talar klarspråk, dock utan att göra det till en impulsiv ordspya. Det finns en viss risk att det blir mycket snack och lite verkstad från ditt håll, speciellt under första delen av månaden. Din attityd är något att vara stolt över, men du kan behöva något att backa upp den med också. På kärleksfronten råder det tveklöst otydligheter. Du får svårare än någonsin att tolka vad din kära vill, speciellt om ni inte har rett ut vad ni “är” än. Bättre att ta det lugnt och gå långsamt fram, än att hoppa in i något för snabbt som du senare får ångra. Mot slutet av månaden skiner du som starkast, du kommer känna dig mer i balans med universum och återgå till att vara ditt vanliga energifyllda, outhärdliga, jag. Här finns det större chanser för en het dejt.

Kärleksdag: 12 juni


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, under månaden kan det vara värt att reflektera lite kring hur jämlika dina nära relationer egentligen är. Det måste inte innebära att alla ska ha något att föra till bordet, men det kan bli tråkigt när en part ger utan att få något tillbaka. Och att praktisera givmildhet är definitivt superinne just nu, skäm gärna bort någon du tycker lite extra mycket om under månaden. Du är ändå mästaren på presenter, och det kan säkerligen ge ett förhållande en boost. Nu finns det stora möjligheter för en löneförhöjning, ta gärna varje chans du får till att visa framfötterna lite extra och var inte rädd för att gå rakt på sak med vad du vill. Detta gäller framförallt under de första två veckorna. Under andra halvan av månaden ligger mycket fokus på kommunikation. Här uppstår lätt missförstånd, speciellt om du inte kan ge efter. Släpp “min väg eller ingen väg”-tänket och försök kompromissa mer, så slipper du onödiga bråk och stela stämningar.

Kärleksdag: 26 juni


tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Tvillingarna, 21/5-21/6

Kära tvilling, grattis på födelsedagen! Du far i vanlig ordning runt som en duracellkanin på speed och vill gärna hinna med allt, nu. Ta det piano. Överboka inte din kalender. Ge rum för lediga dagar. Om du jobbar mycket nu kan det lätt bli lite väl att fylla helgerna med umgänge. Även om det inte är ditt främsta intresse kan du tjäna på att varva dina upptagna dagar och kvällar med lite läsande i en hängmatta. På kärleksfronten råder det total förvirring. Det kan bubbla upp en del känslor just nu, kanske känner du dig övertygad om att du fortfarande har känslor för ett ex eller en vän. Försök att inte handla på impuls och ta inga större beslut gällande ditt kärleksliv den här månaden. Det kommer en tid för seriös romantik och förbindelser, men den är inte här för en singel-tvilling riktigt än. Om du har en partner krävs det stort tålamod från hens sida, speciellt mot slutet av månaden. Då förvandlas du nämligen till ditt klumpigaste jag och glömmer allt från tandläkartider till svärmors födelsedag.

Kärleksdag: 9 juni


stjarntecken kräftan passar ihop

Kräftan, 22/6-22/7

Kära kräfta, månaden börjar lite segt. Du har kanske lite mindre energi och det känns inte längre lika inspirerande att göra produktiva saker av tiden i hemmet. Koncentrationen är borta med vinden och det blir svårt att orka lägga in full växel på jobbfronten. Det är okej! Alla kan inte vara smoothiedrickande växtgäris. Ibland kan det vara precis lika mycket selfcare att bevisa för sig själv att avslappning inte måste vara produktiv, och att sträckkollande av en serie kan vara minst lika värdefullt. Den här perioden kan bli väldigt sentimental, och risken att du har svårt att vara rationell kring ett kärleksintresse är stor. Kanske håller du fast vid någon du borde ha släppt för ett riktigt bra tag sen? Kanske kommer ditt ex börja följa dig på Instagram igen? Sista tredjedelen av månaden kommer med ett uppvaknande. Det blir tydligare för dig vad du vill få ut av dina relationer och här kommer lösningar på cirka alla dina problem. Håll ut!

Kärleksdag: 22 juni


lejonet stjarntecken passar ihop

Lejonet, 23/7-23/8

Kära lejon, även om du är lite mer intresserad av den romantiska och passionerade aspekten av förhållanden måste du nu ta ett steg bakåt. Du får helt enkelt sluta säga “jag älskar dig” och aldrig köpa blommor igen i hela ditt liv. Nej, så drastiska kanske vi inte behöver vara. Men under månaden behöver du fokusera mer på den vänskapliga grunden i dina relationer. Kommer du ihåg att din partner faktiskt också kan figurera som vän och att ni behöver kvalitetstid som är ärlig och rolig, inte bara sexig? Det här kan även bli en månad med utrymme för lite reflektion kring dina vänskapsrelationer, och vilken roll de spelar i ditt liv. Kanske finns det någon som du gett en chans för mycket, och som du skulle behöva en paus ifrån? Eller så behöver du helt enkelt vara bättre på att själv visa uppskattning. Mot slutet av månaden behöver du vara försiktig med hemligheter och skvaller, annars är risken stor att du får problem. 

Kärleksdag: 10 juni


junfrun stjarntecken passar ihop

Jungfrun, 24/8-22/9

Kära jungfru, under början av månaden finns det stor potential för en push i ditt yrkesliv. Kanske börjar du få utdelning för ett projekt du jobbat för under en längre tid, eller så har du bara hittat effektiva lösningar på mindre problem. Oavsett om det är en större eller mindre händelse så är det här en tid för dig att visa framfötterna lite extra, så säg gärna ja till extrauppgifter och större uppdrag. Baksidan av din framgång är att den strider lite med dina nära relationer. Nu kan vänner och kärlekar känna sig smått bortglömda, så visa uppskattning även om du inte alltid kan träffas. Andra halvan av månaden förvandlas till en enda röra. Du känner dig kanske lite känsligare och får svårare att hänga med i svängarna. Här finns risken att du, om möjligt, blir ännu sämre på att säga nej och kommunicera dina behov, och vid horisonten stiger en social utbrändhet. Ljug om att du är borta en helg och njut av ensamheten!

Kärleksdag: 8 juni


stjarntecken vagen

Vågen, 23/9-22/10

Kära våg, du har aldrig varit så uttråkad som nu. Det gamla vanliga håller inte längre, allt känns uttjatat och nött. Och med allt så är självklart din partner inkluderad. Det finns en stor risk att du är mer än färdig med er gemensamma vardag. Det kan vara svårt att skapa förändring just nu, och att ta ut i svängarna och testa nya saker är inte vad det en gång varit, men omöjligt är det inte. Försök hetta upp vardagen med nya gemensamma aktiviteter, och är du singel kan det vara välbehövt med en ny hobby att hålla dig sysselsatt med. Det här kan även vara en tid för dig att reflektera lite över ditt kommunikationssätt. Hur visar du kärlek, är du duktig på att visa uppskattning verbalt eller är du mer fysisk? Det finns inget rätt eller fel, men som med allt när det kommer till dig handlar det ju om balans. Slutet av månaden utlovar ett lyft karriärmässigt, där det blir enklare för dig att fokusera och tänka långsiktigt.

Kärleksdag: 15 juni


skorpion stjarntecken passar ihop

Skorpionen, 23/10-21/11

Kära skorpion, att du har ett enormt djup är ingen hemlighet. Även om du kanske skulle önska det. Men under månaden handlar det till stor del för dig om att komma nära människor på intellektuella plan också. Du är van vid att läsa av känslor och handla intuitivt, men nu behöver du få med tanken i det hela för att komma någon nära. Det finns goda chanser för dig som vill fördjupa kontakten med någon i ditt liv, men räkna med att det kommer kräva mer kommunikation än några sena kvällars samtal. Det finns dock en risk att det uppstår förvirring och missförstånd kring just närhet och intimitet, då du kanske förväxlar detta med kärlek. Det här kan vara en fin tid för dig att ta en paus från ytliga möten av alla dess slag, och reflektera lite över hur du vill bli behandlad och din relation till sex.

Kärleksdag: 18 juni


stjarntecken skytten

Skytten, 22/11-21/12

Kära skytt, även om du i vanliga fall är festens ljus kan det just nu vara okej att dissa större sammanhang för lite ensamtid med en bästis. Nu finns det antagligen många människor i ditt liv som drar i dig och söker din uppmärksamhet, och det kan behövas en del bekräftelse för att de ska känna sig uppskattade. Du är duktig på att vara närvarande när du faktiskt är på plats, men du kanske ska jobba lite mer på att just dyka upp. Planera in lite ensamtid med människorna i ditt liv som verkar behöva det mest, ta initiativ och kom inte för sent. Även om det kan bli ditt livs utmaning. Månaden kan även erbjuda lite tankar på gamla relationer, och det är inte helt omöjligt att ett ex eller the one that got away närmar sig igen. Det kan bli en del önsketänk snarare än realistiska förväntningar från din sida, så försök i alla fall sova på saken om du tänker säga ja till kontakt.

Kärleksdag: 20 juni


stenbocken stjarntecken passar ihop

Stenbocken, 22/12-19/1

Kära stenbock, välkommen in i en månad som i ditt fall kan kännas som två. Det är mycket som ska hinnas med nu, och tillsynes obetydliga sysslor tar upp mycket av din energi. Högen med tvätt kan ju faktiskt inte vikas hur som helst, du vill ta din online-yoga på dödligt allvar och helst ha den perfekta uteplatsen. Månaden kommer kräva att du är sträng med din ledighet. Du behöver verkligen vila ut ordentligt, så försök stänga av mail-notifikationer eller annat som kan trigga stress utanför arbetstid. I början av månaden finns en risk att romantik blir lite bortprioriterat. Du och din partner behöver vara lite extra gulliga mot varandra i vardagen, och små gester betyder mycket nu. Mot slutet av månaden kommer dock ett lyft som heter duga. Men här uppstår en “bära eller brista”-situation, om relationen inte redan är stark uppdagas det sidor av den du allra helst vill förtränga.

Kärleksdag: 21 juni


vattuman stjarntecken passar ihop med

Vattumannen, 20/1-18/2

Kära vattuman, juni kommer med lika goda som tråkiga nyheter. Såhär: Det finns stor potential för dig att bli lite betuttad i någon, men små chanser för romansen att hålla i det långa loppet. Luften under dina vingar är lätt nu, allt känns kul och du är mer redo för att vara spontan och kravlös. Risken är dock att du kanske förälskar dig mer i själva kärleken än människan, men å andra sidan kanske det inte är hela världen under en tidig junihimmel. Månaden är även här för att påminna om att lägga lite extra tid på selfcare och dig själv. Att du prioriterar dig själv behöver nödvändigtvis inte betyda att du lägger mindre tid på andra människor. Snarare att du kanske blir tydligare med hur mycket du orkar och blir bättre på att planera ditt umgänge. Mot slutet av månaden finns det otroliga chanser på jobbfronten, kanske är det till och med dags för en helt ny arbetsplats?

Kärleksdag: 19 juni


fiskarna stjarntecken passar ihop

Fiskarna, 19/2-20/3

Kära fisk, månaden tar sin början genom att en del rebelliska känslor väcks till liv inom dig. Jag är faktiskt för bra för den här trista arbetsplatsen. Jag förtjänar bättre villkor. Jag har en jättetråkig partner som kanske nästan är lite ful och jag vill göra slut för att utforska mina ambitioner på egen väg. Lite så kanske det låter i ditt huvud! Och månaden är faktiskt riktigt bra för att ta tag i dina uppenbarelser. Det blir en hel del fokus på hemmet under månaden, kanske har du och din käresta jobbat hemifrån och gått varandra på nerverna rejält. Eller så inser du att du vill bli sambo med någon du nyligen börjat dejta. I andra fall kanske månaden väcker sentimentala känslor kring barndom och familj. Mot slutet av månaden blir du lite mer sugen på att ta dig ut och socialisera dig, och här finns bra chanser för kärlek att slå gnistor. Glöm bara inte handspriten.

Kärleksdag: 26 juni


Maj: månadens kärlekshoroskop

väduren stjärntecken

Väduren, 21/3-19/4

Kära vädur, början av månaden handlar till stor del om ekonomi. Du eller din partner, romantisk eller karriärsmässig,  kanske har påverkats av förändringar som sker i samhället just nu. Det kan vara värt att tänka över vad du värderar och hur du spenderar. Det kan komma en positiv förändring, men du får vara lika väl förberedd på ett bakslag. Under större delen av månaden tampas du med en inre konflikt. Du vill gärna höra av dig till folk, men samtidigt kan det sociala kännas lite utmattande just nu. Du kommer även komma till insikt kring vilka människor du bör investera tid i, och vilka bekanta du kanske inte måste prata med hela tiden. Du kanske inser att du faktiskt inte vill vara konstant tillgänglig för människor som inte är det för dig, och karantäntider är väl ändå den bästa tiden att dissa någon? Skämt åsido, månaden kommer också handla om kommunikation. Och just kommunikation spelar en stor roll för ditt kärleksliv nu. Du kanske måste ändra din approach lite för att blidka en partner, att skrika på någon är inte allas kärleksspråk. Det handlar inte bara om vad du säger, utan om hur du säger det. 

Kärleksdag: 5 maj


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, först och främst: grattis! I för och efterskott. Månaden kretsar till stor del runt dina relationer. Det finns goda chanser för förändring på det planet, så länge du är redo att lägga ner lite jobb. Får du vara just så självständig som du vill? Får din partner den uppmärksamhet hen behöver, och vågar ni gå på djupet med varandra? Om svaret är nej, då behöver du börja jobba på saken helst igår, alternativt gå vidare. Och om det faktiskt är så att du dumpar någon under månaden blir det bra ändå, den här tiden handlar faktiskt om dig mer än någon annan. Du känner dig lite extra rebellisk och vill gärna synas och höras. Oturligt nog kanske det inte är läge för en stor fest, men se till att faktiskt fira dig själv. Början av månaden är riktigt bra för den som vill unna sig något av det lyxigare slaget. Andra halvan av månaden kommer handla om det materiella runt dig. Är du någon som handlar i kvantitet över kvalité? Har din materialism kanske skenat iväg lite? Om du funderat på köpstopp blir detta ett utmärkt tillfälle. 

Kärleksdag: 3 maj


tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Tvillingarna, 21/5-21/6

Kära tvilling, månaden drar igång med lite välbehövlig reflektion kring din arbetssituation. Hur hårt jobbar du egentligen för det du vill åstadkomma? Hur ser det ut med arbetsmoralen och kan du finna mening i det du gör? Sådana frågor kan dyka upp. Det kan även vara bra för dig att göra en liten utvärdering av hur väl du faktiskt tar hand om din kropp. Karatän har satt oss alla ur spel, och fasta rutiner har väl aldrig varit en topp-prioritet i ditt liv. Men nu kanske rutinerna behövs, med tanke på hur mycket tid du lägger på att prokrastinera. Maj kommer även med extra mycket tankar kring ditt yttre. Kanske känner du dig inspirerad till en ny sommarstil, eller så vill du uppdatera ditt utseende på något annat sätt. Tips! Gör inga drastiska förändringar under månaden. Visst, köp en ny jacka men avstå gärna från att färga håret rött. Det får du göra igen i juli istället. Mot slutet av månaden får du mer flyt och du blir hetare än på länge. Här kommer det finnas möjligheter för dejting och flört, så håll ut. 

Kärleksdag: 27 maj


stjarntecken kräftan passar ihop

Kräftan, 22/6-22/7

Kära kräfta, månaden tar fart med frågor om dina kreativa utlopp. Det finns en risk att du kanske stängt in dig lite väl i dina föreställningar om vad du ska göra och hur det ska göras, när du i själva verket skulle behöva testa något nytt. Det här blir en bra fas för att färdigställa gamla projekt som hamnat i skymundan, och nu kan du se dem med ett nytt ljus. Här bör du även reflektera lite kring ifall du varit ärlig med vad du vill på senaste. Har du kanske stängt in dig lite väl mycket, använt rådande samhällsläge som en ursäkt för att slippa socialisera? Det är klart att det är viktigt att vara försiktig, men frågan är om du inte skulle må bra av att träffa någon. Som tur är kommer månaden med stora möjligheter socialt, och det kommer kännas enklare att sträcka ut en hand till dina vänner. På det romantiska planet kan månaden komma med en stor dos förvirring. Låt dig inte luras av din sentimentalitet – du har släppt ditt ex och nej ni ska inte “bara ses på en promenad”. Du löper nämligen större risk än någonsin att falla tillbaka i gamla beteendemönster nu. Om du haft en crush på en kompis eller bekant kan det finnas läge för ett djärvt drag, men helst under första halvan av månaden. 

Kärleksdag: 11 maj


lejonet stjarntecken passar ihop

Lejonet, 23/7-23/8

Kära lejon, månaden drar igång med en obotlig rastlöshet och du har aldrig varit så trött på ditt hem som nu. Det är dags för förändring, och även om tillfället inte känns optimalt kan dina tankar vandra mot en flytt. Något behöver i alla fall hända, oavsett om det innebär en rosa fondvägg eller ett bokhylle-bygge. Början av månaden kan även komma att röra familjerelaterade saker. Du kanske känner dig sentimental, eller så behöver en familjemedlem din uppmärksamhet lite extra just nu. Även om du är fullt upptagen med jobb och karriär får du försöka prioritera någon annan än dig själv. Maj är även startskottet för en period som kommer påverka dina närmsta relationer något enormt. Du kanske upplever att du får svårt att skilja på dåtid och nutid, kanske har någon gammal relation skadat dig vilket leder till en del oro och trassel inom ett nuvarande förhållande. För dig som är singel kan den här perioden ge utrymme för en hel del välbehövlig reflektion över ditt dejtingliv. Det kan vara så att du har negativa beteendemönster inom dina relationer, romantiska som platoniska, och nu behöver du fråga dig själv hur du kan jobba på att förbättra dom. 

Kärleksdag: 13 maj


junfrun stjarntecken passar ihop

Jungfrun, 24/8-22/9

Kära jungfru, var redo att ifrågasätta allt och lite till under månadens gång. Det här blir startskottet för en tid som kommer kräva mycket flexibilitet från din sida, vilket faktiskt är en av dina starkare egenskaper. Vissa saker i ditt karriärsliv kanske inte går den väg du trodde, men frågan är om du ens ville få det att funka så mycket från första början? Hur styrda är egentligen valen du gör av andras uppfattning om dig? Skulle du egentligen vilja skriva böcker, fastän du jobbar med något helt annat? Glöm inte att det aldrig är för sent att ändra sig. Under månaden är det viktigt att du är tydlig med människor. Annars finns det stora risker för missförstånd. Din sarkasm kanske inte alltid är så uppskattad, till exempel. Om du har en partner kan ni behöva jobba lite på maktförhållandet er emellan. Är det någon som använder härskartekniker under bråk? Någon som kanske är äldre eller mer dominant och behöver backa lite oftare? Sådana frågor kan komma på tapeten under maj. 

Kärleksdag: 16 maj


stjarntecken vagen

Vågen, 23/9-22/10

Kära våg, månaden kommer med en läxa och en läxa enbart. Nu måste du sluta spendera pengar. Inte bara för att din karantän-onlineshopping har blivit ett beroende, utan även för att du faktiskt inte ser ut att göra särskilt bra inköp just nu. Du kommer uppleva att du har svårare att tillfredsställa dina behov, och inget känns tillräckligt spännande. Försök vara tacksam över sakerna du redan har, kanske kan du återanvända ett gammalt klädesplagg på ett nytt sätt istället för att köpa något helt nytt? Det är mycket som känns lite ur balans under månaden, och vi ska inte sticka under stolen med att du kanske får uppleva en smärre identitetskris. Det kan bli svårt för dig att vara optimistisk och känna dig hemma i dina sammanhang, och nu ställer du dig frågor kring vem du faktiskt vill vara. Det positiva med maj är att månaden kommer med lite stabilitet i ditt kärleksliv. Du blir känsligare och mer romantisk, även om du inte kammar hem lika många dejter och engångsligg. 

Kärleksdag: 18 maj


skorpion stjarntecken passar ihop

Skorpionen, 23/10-21/11

Kära skorpion, nu måste du orka lite till. Det har varit en hektisk tid för dig på senaste, oavsett om du haft mycket att göra eller inte. Att få vardagen att framstå som normal har varit en utmaning nog, och nu behöver du fokusera mer på dig själv och dina relationer. Har det varit lite väl mycket dina behov framför andras den senaste tiden kanske? Eller tvärtom, finns det någon i ditt liv som inte ger dig den uppskattning du förtjänar? Oavsett vad finns det goda möjligheter för dig att jobba på dessa frågor under månaden, och romansen är allt annat än död. Att göra små romantiska saker i vardagen blir huvudsysslan i maj, så köp blommor till dig själv eller någon annan och ha ett Hugh Grant-maraton. Om du gått in i ett förhållande tidigare i vår eller rentav nu kan det vara så att du känner dig lite instängd. Ni kanske har blivit seriösa lite för snabbt, eller så anser du att hen inte riktigt förstår dig på ett djupare plan. Månaden kommer kräva att ni vågar vara öppna med era känslor, fina som mörka. Du kan inte dölja dina dåliga sidor för de närmast dig, hur mycket du än skulle önska det. Det här är även en fin tid för lite meditation, oavsett om du redan är en full on yogi eller föraktar den livsstilen med passion. 

Kärleksdag: 21 maj


stjarntecken skytten

Skytten, 22/11-21/12

Kära skytt, även om du inte direkt är känd för att ha problem med ärlighet blir månadens uppgift att minska på försköningar. Du är född optimist, och även om det har sina fördelar leder det ibland till att du har svårt att acceptera en hårdare verklighet och föredrar att sväva bland molnen. Under maj är det viktigt att du följer din magkänsla och vågar kommunicera tydligt, utan att kringgå eventuella problem och svårsmälta sanningar. Som tur är har du lättare än vanligt att charma människorna runt dig, speciellt dina närmsta. Människor lyssnar när du pratar, och det finns stora chanser att människor kommer söka sig till dig för råd nu. Om du har en partner kan månaden bli lite jobbig. Ni kanske känner er smått irriterade på varandra och den gemensamma vardagen känns allt annat än spännande. Nu är det dags för er att reflektera lite kring relationen, och vad som funkar och inte. Det här går även att applicera på dina bästisar, så försök vara ärlig med vilka av dina relationer som faktiskt får dig att må genuint bra. 

Kärleksdag: 22 maj


stenbocken stjarntecken passar ihop

Stenbocken, 22/12-19/1

Kära stenbock, under månaden behöver du backa bakåt. Det kan finnas projekt eller situationer som upptagit stora mängder av din energi under de senaste månaderna, och även om det känns svårt kan det vara dags att släppa taget och gå vidare. Du kanske har kommit till en punkt där du faktiskt gjort allt du kan, och du får lära dig att vara nöjd med det. Det positiva är att det blir enklare för dig att hitta njutning i vardagen nu. Om du känt dig spänd ett tag så kan månaden släppa på mycket av det trycket och komma med ny energi till en del lättsamma aktiviteter. Njut av kultur! Konst, musik och film hamnar i fokus under månaden. Se om “The office” eller vad du nu roar dig med. Kärlek och dejting är inte uteslutet heller, men se till att det inte är något som tas för givet. Du kommer kanske behöva pusha lite extra för att få gnistor att spraka, men när de väl gör det blir det riktigt hett. Månaden kommer även med lite utrymme för reflektion över din sociala krets. Vilka typer omger du dig med, och hur påverkar de ditt mående? Du kanske inser att du behöver mer influenser från personer som inte tar saker på lika stort allvar som du, som en kontrast till ditt pissiga mående at the moment.  

Kärleksdag: 20 maj


vattuman stjarntecken passar ihop med

Vattumannen, 20/1-18/2

Kära vattuman, månaden drar igång med en smärre identitetskris. Vem är du och vad ska du bli? Det känns inte helt tydligt just nu, och speciellt när det kanske finns människor inom din familj som har vissa förväntningar på dig. Att du är unik visste du redan, men ibland måste du få en liten push för att våga leva ut det också. Följ magkänslan gällande vad du ska satsa på och inte, och strunta i vad någon annan tycker. Det blir inte bara fokus på familj, utan även hemmet denna månad! Du kanske känner dig lite trött på din levnadssituation och börjar leta efter något nytt? Eller så är du sugen på att ta steget och flytta ihop med någon. Om du ska satsa på att köpa något nytt till ditt hem eller göra estetiska förändringar är början av månaden en bra tid för det. Det finns en chans att ditt kärleksliv saktar ner lite av den enkla anledningen att du känner dig lite osäker. Du kanske tampas med komplex och dålig självkänsla, och du känner dig mindre inspirerad till att göra roliga saker bara för njutnings skull. Älskade vattuman! Det ordnar sig. Din nedstämdhet är precis som allt annat, en fas. Försök att inte vara för sträng mot dig själv och känn ingen press på att prestera just nu. 

Kärleksdag: 1 maj


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, månaden utmanar dig att tänka lite utanför boxen. Den senaste tiden har du spelat på alltför känd mark, och du söker dig till trygghet som aldrig förr. Vilket är fullt förståeligt, och du är knappast ensam om den saken under tider som dessa. Detta innebär dock inte att du måste hindra dig själv från att drömma stort och pausa all din kreativa aktivitet. Du kanske har unnat dig att skolka lite väl mycket från Zoom-möten eller skola den senaste tiden, men nu är det dags att bli mer ambitiös och möta faktumet att du inte kan leva på gamla meriter. Och trygghet är mer aktuellt än någonsin, men dessvärre finns risken att du hindrar dig själv från att släppa taget om saker för att det känns viktigare med stabilitet under månaden. Det kan till exempel vara läskigt att göra slut eller släppa taget om någon nära under karantän, men försök att tänka på framtiden även om den känns långt bort. Det finns även en möjlighet att någon ur ditt förflutna gör ett besök nu, och om du ska välkomna hen får du avgöra själv. Du kommer antagligen vara för sentimental för att neka en gammal vän som vill fika, så det blir väl ett ja. 

Kärleksdag: 29de


April: månades kärlekshoroskop

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, om det är någon som lider av att sitta inne och rulla tummarna så är det du. Början av månaden kantas av en spänning mellan dig och någon av dina nära. Kanske har karantänen tagit ut sin rätt på er relation, och nu behöver ni reflektera kring hur ni ska lyckas förändra era beteenden för att gå vidare. Tala ut eller gör slut! Det kan röra sig om bristande kommunikation, och det finns en risk att någon inte varit helt ärlig om hur den känner. Du tenderar ju att kasta dig in i relationer med huvudet före, en impulsivitet som både har sina nackdelar och fördelar. Men! Inget ont som ej för med sig något gott. Månaden är en chans för dig att växa, och det ligger frågor om identitet på agendan. Hur vill du framstå? Finns det egenskaper hos andra du beundrar och vill framhäva hos dig själv? Under april får du chansen att reda ut missförstånd som uppstått under våren, och det är en perfekt tid för att säga vad du tycker. Människor lyssnar när du talar, men vad säger du? Stå upp för dig själv och håll huvudet högt. Satsa även på att läsa nu, du får lättare att fokusera och du kommer definitivt kräva intellektuell stimulans.

Kärleksdag: 12 april

Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, månaden kommer med höga toppar och djupa dalar. Nu bildas en dragkamp inom dig, mellan din kropp som skriker efter vila och ditt behov av hållbara rutiner. Det är svårt att anpassa vardagen i tider som dessa, och även om du mer än någon njuter av att stanna hemma (och slippa känslan av FOMO eftersom alla andra också är hemma) så är det något som inte känns helt rätt. Det har varit svårt för dig att spendera din tid på rätt sätt, och du behöver en tydligare mall att följa – annars riskerar du att prokrastinera en hel del. Månaden kommer dock med en glad överraskning rent ekonomiskt, och du får en trygghet i det. Just nu är ditt ego känsligare än någonsin, och även om du uppfattar att du bär dina känslor i rockärmen är det inte lika lätt för andra att tyda dig just nu, vilket riskerar att skapa konflikter. Det måste skapas balans mellan att prioritera dig själv och samtidigt tillgodose dina näras behov. Ta hand om någon för att hen behöver det, inte för att det får dig själv att må bra.

Kärleksdag: 10 april

Tvillingarna, 21/5-21/6

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Kära tvilling, du har en härlig månad framför dig. Månaden är som gjord för lite selflove, och nu är allt på dina villkor. Hur klyschigt det än låter så handlar det om att hitta njutbara aktiviteter i vardagen, utan att anstränga dig för hårt. Under april behöver du försöka motarbeta dina cyniska tendenser och se de fina sidorna i människorna runt omkring dig. Det kan bli en väldigt social månad, även om det rör sig om kontakt via sociala medier. Även om du ofta är väldigt sarkastisk, får du försöka vara lite snällare nu. Tro det bästa om människor, även när de gör töntiga uppdateringar på internet. Månaden kommer även med en tankeställare gällande din inställning till kärlek. Det har varit ett rätt så diffust landskap på senaste, men nu blir det lättare att se klart. Kanske är du mer förälskad i kärleken själv, snarare än personen som bara sms:ar dig efter klockan elva på helgerna? Det här blir även en fin tid för alla er som jobbar hemma, och med ett återvunnet fokus är början av månaden perfekt för att avsluta projekt, eller kanske ändra på något som inte riktigt känts rätt.

Kärleksdag: 11 april

Kräftan, 22/6-22/7

stjarntecken kräftan passar ihop

Kära kräfta, april blir en hektisk månad för dig. Du känner dig redo att gå efter vad du vill ha, och nu ligger mycket fokus på jobbfronten. Det här kan kännas som en svår tid att navigera, eftersom du nu är intresserad av att planera för det långa loppet, samtidigt som det är svårt att se ljuset i karantän-tunneln. Vad vill du göra i höst? Finns det något yrke du är sugen på, en annan arbetsplats eller utbildning? Det är frågor du ställer dig själv. En annan utmaning blir att separera jobbet och hemmet, speciellt för dig som faktiskt jobbar hemifrån. Försök skapa en arbetsyta som är avskärmad från distraktioner, så att det känns som att du faktiskt “går till jobbet”. Kärleksfronten bjuder på förändring. Någon du dejtat kräver mer, och nu kan er relation tas till nästa nivå. Problemet är dock att ni har svårt att visa känslor för varandra, och risken är att ni sårar varandra med vita lögner och ogenomtänkta beslut. För en singel kan april kännas lite torr, men under den senare delen av månaden lossar det. Då blir det lättare för dig att slappna av och visa dina lite mjukare sidor.

Kärleksdag: 14 april

Lejonet, 23/7-23/8

lejonet stjarntecken passar ihop

Kära lejon, att beskriva dig som rastlös nu skulle vara en underdrift. Men april är här med ett urval av annorlunda aktiviteter för din hemmavistelse. Förutom att testa nya recept från matkulturer du vanligtvis inte vänder dig till, damma av gamla brädspel och ta en onlinekurs i tarotkort, så ska du även ta dina drömmar på allvar. Att du kan ha kul – och göra det bästa av vilken situation du än befinner dig i – det vet vi redan. Men om du fick tänka lite längre än så, vilken av dessa situationer känns bäst i längden? Och är du nära dina drömmar, eller skäms du fortfarande över att erkänna vad du egentligen vill göra här i livet? Andra halvan av månaden kommer med goda chanser för dig som vill jobba hårt för dessa drömmar och satsa på att bli mer verkställande. Det finns en risk att du gör dig missförstådd, och månaden kan komma med lite bråk. Ditt temperament testas, och du har svårt att få fram din poäng. Utsikterna för flört är dock inte helt döda, så även om du hamnar i hetsiga diskussioner kan de få en het utgång.

Kärleksdag: 16 april

Jungfrun, 24/8-22/9

junfrun stjarntecken passar ihop

Kära jungfru, månaden kommer med en hel del fokus på den ekonomiska fronten. Det här är en osäker tid för många, och det kan kännas svårt att inte skrika rakt ut av frustration. Du får försöka trösta dig med att du i alla fall sparar pengar på att vara hemma, såvida du inte lagt dina besparingar på vitt vin och fermenterade teer. Mitt i detta kaos är det lätt att glömma bort triviala punkter på sin mentala att göra-lista. Så lägg lite energi åt att dubbelkolla ditt schema, bocka av räkningar och fakturor och alla tänkbara bankärenden. Och även kärleken kommer väcka frågor om ekonomi. Är du den som alltid lägger ut åt dina nära, och får du tillbaka vad du förtjänar? Att vara generös är en fin egenskap, men ibland når det en punkt där man måste stå upp för sig själv och vara tydligare. Även om dejting-landskapet sett ljusare dagar är det inte omöjligt för dig att träffa någon. Om detta mirakel skulle inträffa är oddsen höga att personen i fråga är en person med mycket pondus, möjligtvis några år äldre.

Kärleksdag: 19 april

Vågen, 23/9-22/10

stjarntecken vagen

Kära våg, april blir en otroligt tankspridd månad. Ditt fokus är splittrat, och kanske känner du dig smått otillräcklig. Du slits mellan att faktiskt tycka att det är hur mysigt som helst att sitta hemma med din partner, och lusten att vara självständig och flörta runt lite mer. Som grädden på moset låter du tankarna vandra bort och har lite svårt att leva i nuet, vilket kan få någon att uppleva dig som distanserad. En sak i taget, kära våg. Det kan vara oerhört påfrestande för en relation att behöva se varandra dubbelt så många timmar om dagen nu, så se till att skapa egentid och kom ut ur huset lite. Ta en promenad och ring en kompis, lägg dig i badet eller sätt dig på balkongen. Och för en singel är den här tiden minst lika smärtsam. Du blir fullkomligt galen av faktumet att du inte får ta dig ut och träffa folk och flörta runt nu, eftersom du är mer sugen på kärlek än någonsin. Ta det lugnt! Det finns gott om romantiska filmer att streama medan du väntar på bättre tider, och kanske kan du skapa magi i någons DM:s. Slutet på månaden har stor potential för dig som siktar in dig på något mer seriöst, men då måste du förstås vara ute i god tid.

Kärleksdag: 21 april

Skorpionen, 23/10-21/11

skorpion stjarntecken passar ihop

Kära skorpion, hur tråkigt det än må låta har månaden ett syfte och ett syfte enbart. Det är dags för storstädning. Nu har du äntligen fokuset till en fet garderobsutrensning, och varför inte sälja av lite grejer? Städa ut alla gamla skåp och lådor du inte orkat öppna på år och dagar, dammsug under soffan och skrubba balkongen. Du som är sentimental av dig kommer ha svårt att släppa på vissa gamla prylar, men försök lämna gamla minnen bakom dig. Tänk på hur sällan du faktiskt tar upp dina gamla serietidningar. Att april bara skulle vara här med ett syfte var en viss överdrift, andra halvan av månaden bjuder nämligen på lite romantik! Då får dina närmsta relationer stå i centrum, oavsett om det rör en partner eller bästis. Det här blir en fin tid för dig att unna någon lite kvalitetstid, så var den större personen och ta ett initiativ! Människor har ofta svårt att läsa av dig, så det uppskattas verkligen när du visar vad någon betyder för dig. Här kan det även hetta till en del, så om du velat lägga in en stöt på någon ett tag så är hen bara några flörtiga sms bort.

Kärleksdag: 23 april

Skytten, 22/11-21/12

stjarntecken skytten

Kära skytt, under månaden viker du dig åt hedonistiska frestelser. Du anser dig förtjänt av livets goda, och det är inte helt fel. Men med dina lustar kommer även problem. Det finns nämligen en risk att du tar ett eller flera förhastade beslut, som hade behövt ett till varv av resonemang innan de genomförs. Det här gäller i allra högsta grad ditt kärleksliv. Du suktar efter romans och kärlek nu mer än någonsin, vilket leder till att du tar till drastiska åtgärder för lite bekräftelse. Nej, kassören på Ica är antagligen inte ditt livs kärlek och du bör antagligen inte fråga om hens nummer i mitten av ett jobbpass. Det finns dock medvind för romantiska gester, och de kan absolut segla i hamn så länge du försöker tänka igenom gesterna ett steg extra. Gör jag det här för att jag verkligen bryr mig, eller känner jag mig bara ensam efter att ha streckkollat alla Bridget Jones filmer i karantän? Det är något du kan fråga dig själv. Mot slutet av månaden kommer lite efterlängtad struktur, och du får äntligen energi till att pussla ihop vardagen.

Kärleksdag: 20 april

Stenbocken, 22/12-19/1

stenbocken stjarntecken passar ihop

Kära stenbock, månaden spenderas (föga förvånande) i hemmet med en hel del fokus på familjen. Du som vanligtvis tar med jobbet hem har under den här tiden svårare än någonsin att lägga ned laptopen. Om du jobbar hemifrån är det hög tid för dig att skapa en separat plats i hemmet dedikerad till arbete, för att enklare skilja på jobbet och fritiden. Det kan dock vara svårt med tanke på att månaden ger dig en extra dos kreativitet rent karriärsmässigt, och april är här för att uppmana dig till att ta alternativa vägar. Det här är en fin tid för dig att satsa på familjen, och glöm inte bort människorna utanför hemmet. Du har säkert någon släkting som sitter i karantän och känner sig lite ensam just nu, så ring ett samtal och umgås någon timme över luren med hen. Mot slutet av månaden blir du lite mer lekfull, och här får du fina möjligheter att överraska någon romantiskt. Ta till en oväntad metod och överraska din partner – och för en singel är det bara att komma till skott och ta en chans med någon.

Kärleksdag: 24 april

Vattumannen, 20/1-18/2

vattuman stjarntecken passar ihop med

Kära vattuman, under månaden handlar det om att nå ut med ditt budskap. Du har mer energi och är redo att kavla upp ärmarna. Att du är bra på kommunikation är ingen hemlighet, och månaden förstärker din förmåga att formulera dig och uttrycka dina åsikter. Skriv de där långa inläggen på Instagram som säkert knappt en tredjedel av dina följare läser, lägg dig i din bästis kärleksproblem och uttryck dina starka åsikter. Var dock försiktig med hur du betonar saker och ting, det finns en risk att du framstår som lite aggressiv just nu. Du behöver även ta ett steg tillbaka och fokusera på den större bilden, även om det kan kännas som att det är just mindre problem som förtjänar din uppmärksamhet. Månaden ser även lovande ut på kärleksfronten, och om du siktat in dig på att charma någon finns löften om framgång. Du kommer långt på att flörta sarkastiskt och med en lite vassare underton, men se till att visa din mjuka sida också. Om den inte existerar än, fake it ’til you make it.

Kärleksdag: 30 april

Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, under månaden blir du mer målinriktad och fokuserad. Nu är du redo att starta nya projekt och bli mer handlingskraftig. Månaden handlar delvis om din ekonomi, och i tider som dessa är det inte helt lätt. Lägg lite tid på en budget och försök att inte göra några större impulsköp. Å andra sidan är månaden inte helt fel när det kommer till just större köp och investeringar, men sov gärna på saken några nätter först. Att vara instängd hemma med andra människor kan bli enormt påfrestande – och speciellt för dig, kära fisk. Det finns en risk för osämja som bubblar upp när du inte får den ensamtid du behöver, men som tur är förvandlas du till en riktig fredsmäklare på hemmafronten under den här månaden. Nu blir du en otrolig medlare, och din förmåga att kommunicera dina viljor är på topp. Var lite extra gullig mot en familjemedlem eller rumskamrat, överraska hen med hemlagat eller en bukett blommor från din lokala torghandlare.

Kärleksdag: 5 april


Mars: månades kärlekshoroskop

Månadens horoskop i korthet: 

 • Väduren: Dejta en kompis!
 • Oxen: Först när du slutar swipa frenetiskt får du din meet cute.
 • Tvillingarna: Lyssna inte på impulsen ”en kaffe med ett ex är nog bra”.
 • Kräftan: Ta din mentala hälsa och dina relationer seriöst.
 • Lejonet:Du konfronteras med obekväma sanningar.
 • Jungfru: Du är inte! Någons mamma! Om du inte har barn dvs.
 • Vågen: Hen kanske inte är the love of your life, men sexet går inte att klaga på.
 • Skorpion: Det känns rätt från första stund!
 • Skytt: På schemat står en flytt.
 • Stenbock: Om det inte är passion, då får det va.
 • Vattuman: Var romantisk, även om det känns cringe.
 • Fiskarna: Du är flörtig, och det kan leda till missförstånd.

Läs hela månadens horoskop nedan!

väduren stjärntecken

Väduren, 21/3-19/4

Kära vädur, mars är här för att påminna dig om att din energi (tvärtemot vad man kan tro) inte alltid räcker till exakt allt du vill göra. Du har lagt in en extra växel på jobbet, vilket du fortsätter med under mars och detta tar ut sin rätt på din hälsa. Nu tvingas du tyvärr offra en helg för lite välbehövd vila, försök verkligen att få nog med sömn. Du kommer nämligen vara trött på allt och alla under större delen av månaden, och det kan bli svårt att hänga med i svängarna. Mars ser dock ut att bli en väldigt social månad, men fylld av förvirring och oväntade vändningar. Någon du inte sett på månader gör entré i ditt liv igen, och en annan kompis kanske drar sig undan. Det finns även en liten chans att någon av dina bekanta har en liten crush på dig, och under mitten av månaden har du bäst chans om du vill testa att dejta en kompis. Mot slutet av månaden ljusnar det dock på din upptagna himmel och du blir som pånyttfödd! Då blir det dags för dig att ta dig ut och göra saker igen, och här passar större förändringar in. För er vädurar med partner blir månadens huvudsyssla att reflektera lite över gemensam ekonomi. Finns det ojämlikheter inom förhållandet är det hög tid att ta upp dem för diskussion nu. 

Kärleksdag: 7e


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, månaden kickar igång med en påminnelse om att vara riktigt noga när det kommer till din ekonomi. Nu när vi rör oss i deklarationstider behöver du checka så att du inte missat något viktigt, och glöm för guds skull inte att spara kvitton från större inköp. Det finns nämligen en chans att du gör just sådana, och även om de är välplanerade vill du inte sitta där utan kvitto när dragkedjan på dina nya väska går sönder. För er singlar kommer månaden med en god nyhet som dock kan kännas lite tråkig. Det är dags att släppa dejtandet och börja dejta dig själv. Först när du slutar swipa frenetiskt på Tinder kommer du få din meet cute. Fokusera snarare på kärleken till dig själv och dina vänner, och på att göra saker du faktiskt njuter av. För på den fronten får du dig kanske en tankeställare. Även om du följer med på “roliga” saker kan det vara värt att reflektera över vems skull det egentligen är för. Du kanske är lite väl brydd om din omgivning just nu, och säger ja när du egentligen vill säga nej. Under slutet av månaden kommer uppvaknandet; du behöver faktiskt vara själv en del. Och då passar det faktiskt perfekt att gå på en dejt på stan, med just dig själv. Slutet av månaden erbjuder även en del möjligheter rent karriärmässigt, och du får ett återvunnet fokus på jobbet. Det kan komma en obekväm förändring, som du dock tjänar på i längden. 

Kärleksdag: 13e


tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Tvillingarna, 21/5-21/6

Kära tvilling, välkommen in i en rörig månad! Först och främst är det fortsatt viktigt att du har koll. Koll på allt. Din deklaration, ditt schema och att du hellre är för tidig än försenad. Det finns en del tankar hos dig kring vad du ska göra med livet, om du är på rätt väg eller om du ska börja om och starta nytt. Låt inte tankarna förbli drömmar, utan försök faktiskt komma till skott! Det kan vara bra för dig att reflektera lite över om det finns något du behöver komplettera, kanske utbildningsmässigt. Sök hellre en utbildning du kan tacka nej till än att missa ansökningsperioden och ångra dig. Kärlekslivet blir diffust. Du kanske har svårt att avgöra var du står med någon just nu, och det blir inte tydligare. Månaden kantas av bristande kommunikation, inte minst från din egen sida. Du försöker spela lite cool och låter kanske dina vänner influera ditt beslutstagande väl mycket, vilket resulterar i att du framstår som kall och att någon faktiskt tappar intresset. Det finns en chans att det sker någon slags förändring inom en relation, men det kommer inte vara solklart huruvida den är positiv eller inte. Nu mer än någonsin är det viktigt att du är ärlig och rak, även om du kanske bör tänka lite på tonen. Och som grädde på moset blir du nostalgisk kring en gammal relation och funderar på om det inte är dags att träffa ditt ex på en kaffe, bara för att “få avslut”. Hett tips: det är ingen toppenidé. 

Kärleksdag: 14e


stjarntecken kräftan passar ihop

Kräftan, 22/6-22/7

Kära kräfta, nu tar du ett krafttag och reder ut din budget. Kanske har du planer för sommaren som behöver redas ut, och att du håller koll på brev från banken eller juridiska dokument blir centralt för att våren inte ska fyllas av kaos. Under mars blir du lite impulsiv, och det finns en risk att du till och med spontanbokar en resa! Försök dock planera din impulsivitet så att den äger rum senare under månaden, då utgången ser ljusare ut. Nu får du en liten push åt en mer social riktning, och det finns en chans att du träffar nya människor! Ni kommer ha en hel del gemensamt, och det finns möjligheter för dig att fatta lite extra tycke för någon. Det kan också vara platoniskt, men oavsett vad knyter du ett lite starkare band till någon som tidigare varit okänd eller bara bekant. Mot slutet av månaden blir du extra stark och där har du större chanser rent karriärmässigt. Om du velat löneförhandla är det en perfekt tid, här får du nämligen lite mer tur ekonomiskt. Men slutet av månaden har även en del humörsvängningar att bjuda på, och det kan bli ångestfyllt. Försök att inte stänga in dig, utan sök stöd och kommunicera. Men det är inte bara din mentala hälsa du behöver ta mer seriöst, utan även ett förhållande! Det finns nämligen goda utsikter för dig som vill ta saker till nästa nivå med någon. 

Kärleksdag: 17e


lejonet stjarntecken passar ihop

Lejonet, 23/7-23/8

Kära lejon, den här månaden står dina relationer sannerligen i rampljuset. Det här är en tid för dig att reflektera över det som varit, för att sedan kunna gå vidare. Det finns en risk att du slås hårt av sentimentala känslor för någon, och du är antagligen två glas vin ifrån ett sms till ett gammalt ex. Det kan finnas något du burit på under en längre tid som måste ut. Då kommer du kanske behöva konfronteras med obekväma sanningar, och även om det kan bli svårt kommer det vara nödvändigt för att du ska få växa. Trots att du är väldigt stolt kommer det krävas att du delar dina sårbara sidor för att dina relationer ska förändras till det bättre. Det kan bli väldigt intimt och romantiskt, men bara om du är redo att ge upp din perfekta fasad och göra jobbet. Det finns stora möjligheter för en relation att få mogna under den här tiden. Du kanske träffar någon som frångår mallen för vem du egentligen brukar dejta, och personen kanske till och med är lite äldre eller mognare! Och om du trots hårt arbete inte kan få den här relationen att mogna, ja då kanske det är dags för ett avslut. Så oavsett om du är singel eller har partner så kommer mars erbjuda möjlighet till förändring, välkomna det okonventionella och njut av att se dig själv växa. 

Kärleksdag: 20e


junfrun stjarntecken passar ihop

Jungfrun, 24/8-22/9

Kära jungfru, månaden börjar med en realitycheck. Nu behöver du reflektera lite över hur du spenderar din tid, och hur du kan effektivisera den. Har du kanske börjat prokrastinera lite väl mycket? Finns det något i dina dagliga rutiner som är för hetsigt och behöver saktas ned? Oavsett om du presterar över din egna gräns eller förvandlats till en latmask behöver du nog tänka om. I början av månaden behöver du dubbelkolla allt digitalt, så att checka din skräppost efter mail som inte dyker upp eller backa upp en hårddisk är ingen dum idé. Under större delen av mars blir det svårt för dig att se saker ur ett objektivt perspektiv. Här finns det goda chanser att du bondar lite extra med någon och söker mycket emotionellt stöd hos andra, men även en risk att du ger ut lite väl mycket av dig själv till någon som inte riktigt förtjänar det. Du är extra känslig nu, och din empati för andra riskerar att sätta käppar i hjulet för dig själv. Se upp med att bli någons mamma av rädsla för att bli övergiven, för annars kan mitten av månaden bli tråkig. Du kan faktiskt ha hälsosamma relationer med människor utan att ge allt till någon som suger åt sig av din empati som en känslovampyr. Om du lyckas sätta tydliga gränser för dig själv har du dock goda möjligheter att stärka banden med människor, inte minst på det romantiska planet. 

Kärleksdag: 9e


stjarntecken vagen

Vågen, 23/9-22/10

Kära våg, mars ser ut att bli riktigt händelserik. Ett tema för månaden är din bristande koncentrationsförmåga. Nu blir det svårare för dig att få saker gjorda rent praktiskt, även om du känner dig mer inspirerad än på länge. Jobbet känns faktiskt inte särskilt tråkigt, men du måste lära dig att fokusera bättre. Om du planerar att resa någonting under mars är det viktigt att du ligger i framkant med planeringen. Var hellre för tidig än för sen, skriv ut digitala biljetter på papper och packa ned en powerbank. Och även om du har svårt att leva i nuet på din arbetsplats och ditt fokus driftar iväg, så finns det ett plan i ditt liv där saker är mindre vardagliga och tråkiga – nämligen i ditt kärleksliv. Under mars finns det en stor chans att någon du dejtat förut dyker upp igen, kanske matchar du rent av med ett gammalt ligg och ger hen en ny chans. Oavsett om personen du träffar just nu är ett långsiktigt kap eller inte ser sexet ut att ha stor potential. Det kan också vara så att någon du känt sen innan får nytt ljus på sig, kanske känner du dig attraherad av en vän eller bekant. Inom en redan existerande relation finns det förändring att förvänta sig. Något drastiskt kommer ske, oavsett om det blir till det bättre eller sämre. Omfamna förändringen och njut att det händelserika mars har att erbjuda. 

Kärleksdag: 24e


skorpion stjarntecken passar ihop

Skorpionen, 23/10-21/11

Kära skorpion, under mars låter du kreativiteten flöda. Du har tröttnat på vardagen och flyr in i långa tv-serier, filmer och böcker. Njut av det! Passa på att utforska delar av stan du bor i som känns inspirerande, gå och se en film på bio och ta dig allmänt ut mer ur huset. Att tillbringa lite tid i naturen är inte heller fel, och att vara nära vatten eller hav kan vara speciellt lugnande nu. Månaden är uppbyggd för en god dos relationskaos. Det finns en relation i ditt liv där nyckelordet för månaden blir space. Du kanske behöver det, den andre parten kanske behöver det eller så behöver hela relationen det. Oavsett vad behöver ni nog lite tid ifrån varandra, för att kunna njuta av varandras umgänge. För en singel ser månaden riktigt händelserik ut. Du har stora möjligheter att träffa nya människor just nu, både nya vänner men även ett nytt romantiskt intresse. Hen kommer vara väldigt unik, och med stor chans olik dig själv. När den nya relationen träder in i ditt liv kommer det i alla fall kännas rätt från första stund, och erat band har god potential att bli starkt. Försök dock se klart just nu, ditt omdöme har nämligen en smärre svacka. Hen kanske är hur cool som helst, men risken är att personen känner att den har en del att bevisa och att egot kan ta över ibland. 

Kärleksdag: 8e


stjarntecken skytten

Skytten, 22/11-21/12

Kära skytt, även om mars är en hektisk månad för många känner du dig knappt påverkad av det. Du är van vid daglig förvirring och ett högt tempo, så din uppgift under månaden blir snarare raka motsatsen, nämligen att sakta ned. Under början av månaden finns det en ökad risk för konflikt mellan dig och dina nära och kära, så var försiktig med vad du säger. Även om du menar väl kan din ärlighet ibland framstå som spydig, så försök var lite finkänslig även om det inte är din bästa gren. Månaden kantas även av en mindre kris. Du ställer dig frågor om ditt syfte här i livet. Vad ska jag göra? Vem är jag? Vad vill jag göra? Passande nog är mars en utmärkt månad för dig som vill planera för större förändringar som en flytt eller karriärbyte. Om du redan spanat in något jobb har du större tur om du söker andra veckan i månaden. Det blir en del fokus på din hemmiljö, och du kanske till och med funderar på att flytta eller flytta ihop med någon. Hur du beter dig i ditt hem i förhållande till andra blir viktigt att reflektera kring, så att ni tillsammans kan skapa harmoni. Ditt omdöme är lite dimmigt under den här perioden, så fundera på hur du kan sätta gränser i hemmet för att orka leva med någon annan. Här krävs det en hel del struktur för att få det att fungera, men lyckas du kan en sådan förändring bli riktigt lyckad. 

Kärleksdag: 29e


stenbocken stjarntecken passar ihop

Stenbocken, 22/12-19/1

Kära stenbock, det här kan bli en väldigt färgstark månad för den som vill. Det kommer bli lättare för dig att inkorporera kreativa element i ditt yrkesliv, speciellt för dig som jobbar med kommunikation, skrivande eller allmän publicering. Ett verktyg som kan hjälpa dig processa saker under månaden blir ditt anteckningsblock. Skriv ned alla dina tankar och idéer, små som stora. Vem vet, i slutet av månaden har du kanske en tydligare bild av vad det kan bli? Under mars kommer du rakt av kräva passion. Ditt förhållande får en lite romantisk push, och om det inte sker är risken att du blir irriterad. Försök att inte provocera din partner med mening. Visst, det kan kännas lite spännande att flörta med en kollega för att väcka svartsjuka, men vi alla vet att sådana situationer sällan slutar väl. Försök istället hetta till stämningen med hjälp av gåvor eller en ny teknik i sänghalmen. Som Tomas Ledin nästan sa: Det finns inget finare än kärleken (och en ny klitoris-stimulator). För en singel-stenbock finns det goda utsikter för att träffa nya människor. Ett förhållande som inleds nu kommer kräva hög intellektuell stimulans för att inte dö ut direkt. Även om du träffar någon utan en seriös baktanke kommer det bli hett. Ni kanske inte går hela vägen till stadshuset, men hela vägen hem kommer räcka gott och väl. 

Kärleksdag: 4e

vattuman stjarntecken passar ihop med

Vattumannen, 20/1-18/2

Kära vattuman, månaden börjar med viss förvirring. Du har lite svårt att uttrycka dig, inte minst när det kommer till känslor. Om du dejtar någon just nu behöver hen få tydliga svar och klarhet, du framstår nämligen som lite distanserad i början av månaden. Den här tiden av förvirring och missförstånd släpper dock ungefär en vecka in, så håll ut. Under resten av mars är det viktigt att du litar på din intuition. Du ställer dig frågor om dina relationer, men innerst inne vet du antagligen redan svaret. Du är redo att bli mer öppen nu, och även om det kan kännas cheesy är mars perfekt för dig att utforska din mer romantiska sida! Köp blommor till någon, så kan du låtsas att det var lite halvironiskt om det känns pinsamt. Det finns goda utsikter för dig som vill ändra om lite på hemfronten, så att möblera om eller till och med planera för en flytt är inte en dålig idé. Du kommer ändå spendera en del tid liggandes hemma med ansiktsmasker under början av månaden, så varför inte passa på? I slutet av månaden får du nyvunnen energi! Du blir redo för att lägga grunden för större förändringar och organisera saker som tidigare saknat struktur. Har du en idé, pitcha den! Bolla med vänner, anteckna och dröm snarare för stort än för litet. Du kommer orka dra tyngre lass än en ardennerhäst, och det håller i sig under resten av våren. 

Kärleksdag: 6e


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, nu är det dags för dig att gå rakt på sak. I mars känner du dig tryggare i ditt kärleksliv, och kanske till och med lite mer vågad. Ditt självförtroende är starkare, vilket uppfattas av din omgivning. Människor dras lättare till dig nu, och det kan uppstå missförstånd när någon tror att din agenda är flörtigare än vad den är. “Jag är ju bara trevlig?” tänker du. Och ja, men en trevlig fisk kan få vem som helst på fall. Utnyttja den här tiden till att lägga in en växel och flörta lite extra med någon du gillar. Ni kanske bor nära varandra eller går samma kurs, och nu är det dags för dig att ta det till nästa nivå med hen. Under mars kommer du behöva reflektera lite extra kring dina nära relationer. Det gäller vänner som älskare, finns det ouppklarade konflikter eller ojämlikheter? Det kan vara svårt att se, men det kan finnas något som behöver redas ut. Om ni inte gör det nu kommer framtiden bli oviss. Ibland är det bästa man kan göra för en relation att klippa bandet. Om du är singel kan den här tiden dock ge en boost till ett visst situationship, och det finns en chans att ni kommer varandra närmare på ett djupare plan. Mars är en trång djungel som ska navigeras, men å andra sidan är du väl inte helt obekväm i att flyta runt i en diffus verklighet?

Kärleksdag: 27e