in

Månadens kärlekshoroskop – så blir ditt kärleksliv i maj

Foto: Emma Simpson / Unsplash

Nyfiken på vad maj har att erbjuda just dig? Månadens kärlekshoroskop är här med allt du behöver veta! Mer

Månaden i korthet:

 • Väduren: Ta fram papper och penna, du ska skriva kärleksbrev!
 • Oxen: Kanske blir du förälskad?
 • Tvillingarna: Nu lättar tyngden från dina axlar!
 • Kräftan: Vilka signaler sänder du ut?
 • Lejonet: Dejter står på schemat.
 • Jungfrun: Nu uppstår möjligheter som kan förändra allt.
 • Vågen: Det blir en het månad!
 • Skorpionen: Vem är egentligen besatt av vem?
 • Skytten: Spendera kvalitetstid med någon du bryr dig om.
 • Stenbocken: En sådan crush får man bara en gång i livet.
 • Vattumannen: Förståelse och empati är A och O.
 • Fiskarna: Du fattar kanske inte ens att en viss person tycker om dig?

Läs hela månadens horoskop nedan!

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, månaden kommer som en frisk fläkt in i en dammig källare. Du kommer märka att du blir mer benägen att ta saker som de kommer, istället för att stå och gny så fort saker tar nya riktningar. Månaden möjliggör nya tankesätt. Visst, det kan kännas obekvämt när din partner har andra rutiner än du, men är det någon gång du ska hänge dig åt förändring är det definitivt nu. Du kanske till och med lyckas chocka dig själv med hur flexibel du faktiskt kan vara när du väl vill?

Mot mitten av månaden kan det bli lite tungt. Där finns nämligen en risk att du gått och samlat på dig en del känslor som blir svåra att släppa ut, och en hel del frustration kan uppstå. Månadens bästa flört får du till med språket som ditt främsta vapen. Varför inte skriva ett hederligt gammalt kärleksbrev? Nu attraherar du personer i din omgivning genom intellekt och humor, sidor av dig som kommer naturligare än någonsin. Månadens sista dagar kan ställa saker och ting på sin spets, och nu kommer du behöva titta bakåt för att komma framåt.

Kärleksdag: 22 maj

image 4

Köp vår Vädur-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, kärleken är ett mysterium. Vilket verkligen bör uppenbara sig under månadens första dagar. Kanske har glöden åter tänds i någon av dina relationer, hur kan till exempel din partner plötsligt vara jordens sexigaste? Eller kanske väntar en ny förälskelse runt hörnet? Du kan skita i att ens försöka förstå dina känslor under månadens första tid, men intensiva kommer de vara.

Maj kommer också till stor del handla om trygghet för dig. Nu känns det också viktigare än någonsin att du har kontroll över allt du gör. Det här är en bra tid för dig att göra grovjobbet, för att verkligen förverkliga de nya visioner du haft tidigare. Mitten av månaden kommer nämligen med flera tillfällen för dig att äntligen sätta igång med något du skjutit på länge, och du kommer få idéer så det räcker och blir över.

Det här kan även bli en bra tid för dig att våga ta initiativet på kärleksfronten. Så bjud ut någon du är lite taggad på! Månadens sista dagar påminner dig om att reflektera över balansen när det kommer till att ge och ta inom en relation. Är det någon som drar ett lite väl tungt lass kanske? De här dagarna kan även komma med överraskningar för din ekonomi.

Kärleksdag: 6 maj

image 5

Köp vår Oxe-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Tvillingarna, 21/5-21/6

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Kära tvilling, grattis i förskott! Äntligen är det din tur, och det märks. Redan de första dagarna kommer du känna ett skifte i energi. Du är en mästerkommunikatör, och nu skriver du bättre än någonsin. Det kommer även bli lättare för dig att formulera känslor i ord, och människor lyssnar på dina ord som om de vore lag. Månadens första tid kommer även med en del känslor du har svårt att sätta fingret på, och mycket kan hända i en relation. Glöm inte bort att du faktiskt inte kan gissa dig till vad någon känner eller tänker, hur rimliga dina resonemang kring saker och ting än känns.

Från och med månadens mitt och framåt går saker som ett rinnande vatten! Allt som känts tungt den senaste månaden lossnar, och du känner dig redo att ta dig an vad som än kommer i din väg. Det kan faktiskt uppstå några otroliga möjligheter som innebär stora förändringar i längden! Du kommer nå insikter när det gäller framtid, identitet och din plats i världen. Det här är självfallet en lika fin period för flört, och människor kommer dras till dig som bin till honung. 

Kärleksdag: 17 maj

Tvillingarna tröja

Köp vår Tvillingarna-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Kräftan, 22/6-22/7

stjarntecken kräftan passar ihop

Kära kräfta, tala med hjärtat! Maj drar igång i full fart, och du kommer knappt hinna med allt du bokat in i din kalender. Men nu kommer du märka ett skifte i ditt förhållningssätt till det mesta, från det intellektuella och rationella till det mer intuitiva. Du vill gärna låta magkänslan styra, och det är helt rätt. Lita på din intuition och gå på känsla! Månadens första veckor ger dig möjligheten att se på en bekant med nya ögon, kanske kan relationen med den där kollegan utvecklas till något mer?

Det finns dock en risk att du känner dig lite frustrerad under den här tiden, och att du inte riktigt kommer igång med saker du vill göra. Du kommer behöva göra något på ett väldigt annorlunda sätt, även om det kan kännas lite jobbigt. Mot slutet av månaden varvar du ner, och den här tiden kan bli en chans för dig att reflektera över året som gått. Ta den tid du behöver för att ta beslut, och ge dig själv utrymme att vila. Du kommer kanske få svårt att formulera dina känslor i ord, men det kan vara en bra sak. Signaler från någon kommer kanske kännas lite svårtolkade, men se det som en chans att reflektera över dina egna känslor, och vilka signaler du själv sänder ut. 

Kärleksdag: 20 maj

Kräftan

Köp vår Kräftan-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Lejonet, 23/7-23/8

lejonet stjarntecken passar ihop

Kära lejon, nu lättas stämningen upp. I början av månaden fokuserar du på karriär och din riktning i livet. Men nu antar du en mer lättsam approach till saker, och känner dig dessutom väldigt inspirerad. Du dras till sammanhang och personer som verkligen kan stimulera dig intellektuellt nu, vilket kan vara till stor hjälp på karriärfronten.

De första veckorna kan det vara nödvändigt för dig att reflektera över vilken roll du har i en relation. Det kan nämligen röra sig om en maktobalans, och det är såklart aldrig kul att bli överkörd. Du kommer även behöva tänka på att faktiskt hålla vad du lovar. Det är ju jättegulligt att du säger ja till en dejt, men se till att det blir av också.

Mot månadens slut tar du dig ut för att hitta nya sammanhang. Du kommer märka att du blir lite extra social, och det kommer absolut finnas chans att träffa nya personer! Det finns goda möjligheter för långvariga relationer till de du träffar under månadens sista veckor, är det nu du träffar the one? Månadens sista dagar tar dock ner dig på jorden lite, och du blir påmind om något från ditt förflutna. 

Kärleksdag: 19 maj

lejonet t-shirt

Köp vår Lejonet-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Jungfrun, 24/8-22/9

junfrun stjarntecken passar ihop

Kära jungfru, snart ska du få utdelning för allt ditt hårda arbete. Månaden drar igång i rask takt, och saker och ting “får gå som det går”. Det här kanske inte blir den mest planerade perioden i ditt liv, och saker hamnar lätt huller om buller. Det är dock okej, vem är queen of multitasking om inte du?

Mot månadens mitt kan det bli en del drama på relationsfronten, men det är inte helt säkert att det nödvändigtvis rör kärlek. Det kan istället komma en del oväntade vändningar i dina relationer till vänner eller kollegor, och du kanske tvingas göra en förändring som känns lite obekväm. Det är dock för det bästa i längden, även om det känns tufft nu.

Den andra halvan av månaden kommer med några rejäla belöningar! Det kan bli riktigt spännande, det rör nämligen större möjligheter som kan påverka dig en lång tid framöver. Ha tillit till din beslutsförmåga, nu är det du som styr. Våga visa pondus! Det här är en perfekt tid för dig att ta rodret lite och visa att du är en bra ledare. Månadens sista dagar kommer med riktigt fina utsikter för ditt kärleksliv. Det här blir en fin möjlighet för dig att träffa en riktigt snäll typ, någon med ett hjärta av guld. 

Kärleksdag: 29 maj

jungfrun

Köp vår Jungfrun-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Vågen, 23/9-22/10

stjarntecken vagen

Kära våg, det här ser ut att bli riktigt hett. Månadens första tid präglas av intensivare känslor. Nu är det viktigt för dig att du verkligen får gå på djupet med din nära och kära, annars kan det va. Det kommer finnas fina möjligheter för dig att verkligen öppna upp dig för någon! Andra personer kommer känna sig bekväma att göra detsamma, se bara till att du faktiskt är mottaglig.

Under den här perioden kan även känslor och situationer från ditt förflutna komma upp till ytan igen. Kanske finns det något du faktiskt inte riktigt bearbetat? Något du tryckt undan när det känts för jobbigt? Isåfall kommer månaden göra det tydligt, och du får chansen att processa saken en gång för alla.

Månaden kommer hetta upp ditt sexliv ordentligt, och det här kan bli en fin tid för att testa något nytt! Du känner dig kanske lite mer vågad än tidigare, så utnyttja det till att utforska sänghalmen. Du kanske faktiskt behöver bredda din bild av relationer och sex nu. Under månadens sista dagar nås du av värdefull information, och ser detaljer du tidigare blundat för. 

Kärleksdag: 8 maj

Vågen t-shirt

Köp vår Vågen-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Skorpionen, 23/10-21/11

skorpion stjarntecken passar ihop

Kära skorpion, vilken månad! Månadens första veckor handlar om relationer, relationer och relationer. Första veckan kan bli riktigt intensiv, och du kommer känna extra starkt för personerna i din närhet. Under den här tiden kan du också få riktigt bra game, människor kommer nämligen dras till dig som aldrig förr! Det kan dock också bli en tid för besatthet utöver det vanliga, vilket kommer påverka både dig och personerna i din närhet. Kanske blir det ett ex som bara inte kan sluta sms:a dig sena kvällar? Eller så är det du som sitter och stalkar en ex-lovers nya kärlek?

Mot månadens mitt tvingas du tänka om. Du kanske kommer till insikter som förändrar ditt sätt att se på en situation eller en person, och det kan innebära drastiska vändningar. Du kommer dock känna dig säker på din sak, och den här perioden kommer gynna dig i längden! Våga förändring, även när det blir lite obekvämt. Det kommer hjälpa dig inse vad du faktiskt behöver och vill ha ut av dina relationer. Månadens sista dagar kan komma med en tankeställare när det kommer till materiella ting. Hur hanterar du pengar? Hur dåligt mår du när du tappar bort dina prylar?

Kärleksdag: 11 maj

skorpionen hoodie

Köp vår Skorpionen-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Skytten, 22/11-21/12

stjarntecken skytten

Kära skytt, månadens första tid kommer med en hel del saker som behöver göras. Nu kan det bli rätt stressigt, och det finns en risk att du missar en del viktiga detaljer i all hast. Försök att hålla ett rimligt tempo, utan att fastna för länge på saker som bara tar av din energi. Mot mitten av månaden ser det ut att bli mest kaos i schemat, och du kommer behöva ta till lite alternativa lösningar för att få saker att gå ihop.

Som tur är är det inte bara slit under månaden! Det finns även goda chanser för romantik. Månadens sista veckor kommer nämligen rikta ditt fokus mot relationer, både kärlek och vänskap. Det här är en perfekt tid för lite kvalitetstid med någon du bryr dig om, varför inte en mysig kväll i solnedgången med en bästis eller finmiddag med en käresta?

En singel kommer märka att suget efter kärleken ökar. Plötsligt kommer du se relationer var du än går, varför ska alla vara så himla ihop hela tiden? Kanske kan det motivera dig att undersöka landskapet på dejtingfronten? Månadens sista vecka bjuder på dunder och brak. Det blir ett par dagar som inleder en resa på vilken du kommer lära känna dig själv bättre. 

Kärleksdag: 18 maj

image 13

Köp vår Skytten-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Stenbocken, 22/12-19/1

stenbocken stjarntecken passar ihop

Kära stenbock, kan det bli för mycket av det goda? Månadens första vecka ser ut att bli riktigt intensiv för din del, och det kan mycket väl vänta något stort bakom dejting-horisonten. Det finns en chans att det rör sig om en riktig förälskelse, en sån där “once in a lifetime”-kärlek. Du kanske träffar någon som verkligen är kul och bjuder på sig själv. Men du kanske också behöver reflektera en del över vilka sidor ni drar fram hos varandra. Det behöver inte vara något allvarligt, men det kanske är hälsosamt att rannsaka vem du blir i förhållande till den andra.

Mitten av månaden bjuder minst sagt på det oväntade. Nu kanske du är lite extra drivande inom en relation, och det kan röra om i grytan rejält. Mot månadens slut är det dock dags att komma ner från dina rosa moln, och tillbaka till jorden. Under de sista veckorna kommer nämligen vardagen göra sig påmind, och du behöver lägga tid åt planering och struktur. Men det kanske är rätt skönt ändå? 

Kärleksdag: 16 maj

Stenbocken

Köp vår Stenbocken-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Vattumannen, 20/1-18/2

vattuman stjarntecken passar ihop med

Kära vattuman, din empati är stark. Månadens första veckor riktar fokus mot hemmet och familjen, och antagligen kommer du spendera en hel del tid med att hantera situationer som rör de sakerna. Det här är en tid för förståelse, och under månadens första vecka nås du av en insikt som ökar just den sidan hos dig. Du får lättare att sätta dig in i någon annans situation, vilket kan hjälpa er framåt.

Det här är även en tid för att satsa långsiktigt, och nu ligger fokus på trygghet och närhet. Du känner ett ökat behov av någon som kan förstå var du kommer ifrån, och du söker dig till personer med en bakgrund som liknar din. Månadens andra halva bjuder dock på ett lite mer lättsamt tema! Under de veckorna ligger det mer fokus på saker som mest känns kul, utan att behöva vara nödvändiga eller seriösa. Det kan bli en riktigt bra tid för dejting, och du kommer känna ett ökat självförtroende som peppar dig till några djärva drag. Månadens sista dagar kan komma med en dos drama, och det ser ut att kunna röra en situation som utspelar sig i din bekantskapskrets. 

Kärleksdag: 13 maj

Vattumannen hoodie

Köp vår Vattumannen-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, måndens första dagar är som gjorda för flört! Det här är en tid under vilken du kanske inte ens uppfattar signaler, eftersom de kan komma från oväntade håll. Någon i din utomhustränings-grupp vill plötsligt ta en kaffe, din kollega skickar konstigt gulliga emojis på mail och en ytligt bekant kommenterar en bild på din instagram. Det här är en perfekt tid för dig att utforska vilka personer du faktiskt har omkring dig, som det skulle kunna bli något annat med! Kanske är det en promenad med en tinderdejt som kommer förändra ditt liv?

Mot månadens sista veckor ligger fokuset mer på att hitta trygghet, och du vill gärna träffa någon som delar samma framtidsvision som du. Det här kan även bli en bra tid för dig som bor med någon, nu får ni chansen att ha bra samtal om samliv och boende. Månadens sista dagar påminner dig om drömmar du kanske inte tänkt så mycket på under senaste tiden. Du kanske kommer sukta efter möjligheter som känns långt bort nu, men se det som en möjlighet att faktiskt komma till skott med att få saker gjorda.

Kärleksdag: 5 maj

fiskarna t-shirt

Köp vår Fiskarna-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.