in

Månadens horoskop: Så blir juni för ditt stjärntecken

masha s 03tSOB03Xko unsplash
Foto: Masha S / Unsplash

Nyfiken på vad juni har att erbjuda just dig? Månadens horoskop är här med allt du behöver veta! Mer

Månadens horoskop i korthet:

 • Väduren: Det blir passionerat! 
 • Oxen: Dina känslor förtjänar större utrymme. 
 • Tvillingarna: Ett nytt kapitel inleds. 
 • Kräftan: Det blir en romantisk månad.
 • Lejonet: Det slår gnistor om er!
 • Jungfrun: Du påbörjar spännande samarbeten.
 • Vågen: Vad drömmer du om?
 • Skorpionen: Det blir flörtigt värre!
 • Skytten: Vad vill du?
 • Stenbocken: Det visar sig vara äkta. 
 • Vattumannen: Kärlekslivet blomstrar!
 • Fiskarna: Du åker bergochdalbana.

Läs hela månadens horoskop nedan!

Tips! Läs horoskopet för både ditt soltecken och din ascendent.

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, sommaren är här och du är igång! Igång med vad? Med att socialisera dig, sätta guldkant på vardagen och med att njuta! Nu multitaskar du som aldrig förr och det går minsann att trycka in allt och lite till i ditt schema. Det är mycket fokus på vänner och det sociala nu – men helt friktionsfritt blir det inte. Några dagar in i månaden uppstår en situation kantad av avundsjuka eller svartsjuka. Någon i din närhet känner sig kanske inte helt sedd eller prioriterad, till följd av att någon annan tagit extra mycket av din energi. Försök hitta en balans mellan olika relationer, men kompromissa heller inte allt för mycket. Det ska ändå vara på dina villkor!

Månadens första halva kommer även med fina utsikter på karriärfronten, nu har du bättre förutsättningar för att gå igenom dina idéer! Men juni handlar främst om passion, vilket inte bara återspeglas i roliga kvällar med vänner – utan även med heta dejter! Nu tänds en gnista till liv inom dig, vilket kan innebära allt från en ny crush till nytt liv i en gammal relation. Räkna med riktigt bra snack runt den sjuttonde, här faller någon för dina ord. 

Mot månadens sista vecka behöver du göra upp med ditt ego. Det uppstår en situation där din vilja klaschar med planer för hur något ska göras, eller så tvingas du till förändring mot din vilja. Det här kan leda till att du agerar irrationellt och kör på ditt eget race. Tänk en extra gång innan du sätter plattan i mattan.

Kärleksdag: 13 juni


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, du har ett riktigt flow. Efter en tids fokus på personliga frågor återfår du nu koncentrationen och en mer stabil rytm i vardagen. Nu handlar det om att bygga något från grunden, vilket likaväl kan handla om praktiska saker som något emotionellt. Du kommer få jobba metodiskt och sakta framåt, vilket passar dig perfekt! 

Under månaden behöver du komma ihåg att ge dina känslor utrymme och att det är 100 procent okej att vara en mjukis. Det kan vara så att det här är något som hindrar dig från att satsa helhjärtat på något, och även om det är bra att fejka självförtroende för att komma vidare behöver det vara på dina villkor.

Juni är här med en hel del möjligheter för dig på ett proffesionellt plan, och dagarna runt den nittonde bör du hålla utkik efter möjligheter som kommer genom networking och kontakter! Det här är överlag en väldigt bra tid för dig att mingla runt bland människor som kan inspirera eller hjälpa dig på olika sätt, så sätt igång och smöra lite!

Mot månadens slut längtar du efter att slå dig fri. Det här kan leda till nödvändiga förändringar, men dessvärre på bekostnad av någons känslor. Försök var lite finkänslig även när du känner dig frustrerad.

Kärleksdag: 28 juni


Tvillingarna, 21/5-21/6

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Kära tvilling, äntligen din säsong! Nu handlar allt om dig och du får energi så det räcker och blir över. Det här är en tid för att klippa lugg, kläcka nya idéer och umgås med vänner. Trots att det hela handlar väldigt mycket om dig, ska det dock handla om andra först. Under månadens första vecka påminns du nämligen om hur livet tillsammans med någon av dina allra närmsta ser ut. Hur vill du ha dina relationer egentligen? Vad behöver du jobba på och vad är du beredd att kompromissa med? Det är frågor som kan bli aktuella under den här tiden. 

Från den elfte och framåt är dina sociala batterier påfyllda, och månaden kommer med en hel del möjligheter för dig att knyta nya kontakter! Du jobbar extra bra tillsammans med andra nu, vilket blir tydligt runt den sjuttonde. Den artonde inleds ett nytt kapitel för dig, kanske en storartad förändring. Vad drömmer du om? Vad vill du åstadkomma? Vem vill du vara?

Under månadens sista dagar saktar du ned och ditt fokus riktas mot din ekonomi. Det här är en perfekt tid för lite budgetering – bättre sent än aldrig att reda ut sommarekonomin! 

Kärleksdag: 17 juni


Kräftan, 22/6-22/7

stjarntecken kräftan passar ihop

Kära kräfta, månaden tar en långsam början. Du är uppe i det blå, dagdrömmer och har svårt att fokusera. Det här kan dock bli ett par inspirerande och kreativa dagar, även om produktivitet kanske inte är ledordet här. Några dagar senare blir du dock påmind om att du har en to-do-lista från helvetet. Du behöver ordna ditt shit, strukturera och planera det du ska göra. Det finns inga genvägar här!

Juni kommer även med en påminnelse om att visa vad du känner. Det här kan röra allt från vad du känner inför personer, till mer praktiska frågor. Oavsett temat har du känt starkt för något länge och det blir nu dags för dig att ta steget fram och visa det! Det här är en perfekt månad för romantiska gester, cheesy presenter och stora satsningar.

Nu vill du helst bara flyta med strömmen, lita på din intuition och några raka svar kan du absolut inte erbjuda. Junis sista dagar handlar om dig. Fokus ligger på personliga frågor – vem är du och vem vill du vara? Det här är en perfekt tid för att manifestera långsiktiga mål för din personliga utveckling. 

Kärleksdag: 2 juni


Lejonet, 23/7-23/8

lejonet stjarntecken passar ihop

Kära lejon, du har en spännande månad framför dig! Ditt sociala game är på topp nu och månaden kommer med en mängd bra möjligheter för dig att knyta nya kontakter. Runt den femte finns det dock en risk att det sätts en del press på någon av dina närmsta relationer. Här kan det handla om svartsjuka, en ohälsosam maktdynamik eller osunda ägandebehov. Oavsett vem av er som bär dessa känslor är det viktigt att du är öppen med hur du känner och försöker gå till roten med problemet. Finns det kanske bakomliggande orsaker och gamla mönster som triggar situationen? 

Runt den elfte kan en karriärrelaterad möjlighet dyka upp. Det kan dock kännas som något du måste göra snarare än vill – situationen kantas av höga förväntningar, antingen från ditt håll eller någon annan. Red ut vad som faktiskt känns realistiskt att säga ja till, det här är inte något du ska hoppa in i vind för våg!

Ditt sociala liv ser som sagt blomstrande ut under månaden, och framförallt kan dagarna runt den sjuttonde komma med spännande möten. Här får du chansen att knyta an till någon på ett mer personligt plan. Det kan vara romantiskt, men det kan också röra sig om en vänskapsrelation. Oavsett vad klickar ni lite extra, och det kan leda till något mer. 

Månadens sista dagar blir lugnare, här ligger fokus på återhämtning och vila. Ta tid för dig själv, åk på en utflykt och vila från intryck. 

Kärleksdag: 8 juni


Jungfrun, 24/8-22/9

junfrun stjarntecken passar ihop

Kära jungfru, ditt junihoroskop utlovar hårt arbete och fokus på karriär och ambitioner. Innebär det att det inte finns tid för lek och passin den här månaden? Jo, det finns rikligt med möjligheter på den fronten också! Men först och främst ligger ditt fokus på allt vad långsiktiga mål, ambitioner och karriär heter. Generellt handlar månadens första halva om att navigera din roll i professionella sammanhang, och du kan få en del uppmärksamhet under den här tiden. Det här är en bra tid för dig att visa vad du går för, ansträng dig lite extra så ska du se att du får fina resultat! Runt den sjuttonde finns det goda chanser för den som vill så frön inför framtiden. Nya projekt och nya människor som tar dig framåt – det blir helt klart en början på något nytt!

Det skiftar dock från hårt arbete till en mer lättsam vibe runt den tjugoförsta. Nu handlar det mer om att knyta kontakter, mingla och lägga energi på dina vänner. Det här är en perfekt tid för den som vill ha långa kvällar i stora sällskap, för den som längtar efter nya sammanhang och människor. Under månadens sista dagar kan finns det gott om möjligheter för den som vill networka lite extra – här kan spännande samarbeten inledas!

Kärleksdag: 10 juni


Vågen, 23/9-22/10

stjarntecken vagen

Kära våg, är du redo för att ge dig av? Juni är nämligen här för att ta med dig på ett riktigt äventyr! Nu säger du adjöss till den allvarliga tonen som präglat maj, och tar ett steg ut i något okänt. Det här är en månad för nya horisonter och perspektiv, stora drömmar och intressanta möten! Nu får du en chans att tänka om, att börja på nytt och skriva din berättelse från början. Det här är en bra tid för dig att omvärdera saker – är dina långsiktiga mål och drömmar verkligen huggna i sten? Har du förändrats som person, och kan du behöva anpassa dina mål efter det?

Nu är du allmänt mer intresserad av helheten än små detaljer, vilket kan sätta käppar i hjulet för dig i vardagen. Det finns nämligen en risk att du slarvar och glömmer småsaker, vilket blir extra tydligt runt den femtonde. 

Runt den tjugoförsta börjar du göra dig redo för att jobba mot dina drömmar i praktiken. Härifrån och månaden ut, blir det fullt fokus på karriär och du jobbar hårt mot ett mål. Det här kan även röra mer personliga mål, men oavsett vad rör det något långsiktigt som har och göra med hur du vill leva ditt liv. 

Kärleksdag: 12 juni


Skorpionen, 23/10-21/11

skorpion stjarntecken passar ihop

Kära skorpion, månaden kommer med blandade skurar. Å ena sidan, tenderar du att ta saker och ting rätt seriöst nu (vilket såklart har sina fördelar, lika mycket som det kan bli lite too much). Du kastar dig vind för våg in i saker, kör rätt in i kaklet och har svårt att känna dig tillfredsställd. Utnyttja den här energin när det kommer till jobb och projekt och försök se helheten. Å andra sidan tar du dock saker och ting med en klackspark under månadens andra halva, så det kanske mest blir till att njuta av bergochdalbanan av känslor fram tills dess! 

För dina relationer kan juni bli riktigt spännande. Du en romantisk flört att vänta under månadens första dagar. Här tänds minsann en gnista till liv! Det här kan såklart gälla en kreativa gnista och så vidare, men för er dejtingsugna skorpioner är detta ett otroligt tillfälle. Runt den elfte blomstrar kärleken också, och här talar du från hjärtat. Det här blir en möjlighet för dig att lära känna någon på djupet, du får helt enkelt se en ny sida av personen.

Kärleksdag: 11 juni


Skytten, 22/11-21/12

stjarntecken skytten

Kära skytt, du är hetare än någonsin! Alla vill ha en bit av dig, men det är inte riktigt alla som förtjänar det. Under månadens första vecka behöver du reflektera kring gränsdragningar – vad lägger du din energi på, och vad vill du lägga den på? Det är dags för dig att lyssna till dina egna behov och känslor, snarare än att lägga all din vakna tid på vad andra känner för. Din felixbla natur kan ibland utnyttjas, och nu behöver du tänka mer på dig själv. 

Juni handlar dock till stor del om andra människor, men på ett väldigt spännande och härligt sätt! Det här är en superfin tid för dig att vårda dina relationer, nu får du spendera kvalitetstid med dina nära och runt den artonde får du en nystart. Det här kan antingen innebära ett nytt kapitel för en redan existerande relation, eller så är det en helt ny person som gör intåg i ditt liv.

Månadens sista tid kommer med en och annan läxa i intimitet. Nu handlar det om sårbarhet, vilket är sååå sexigt. Du får chansen att öppna upp och släppa in någon på djupet, och dina band till personen växer bara starkare och starkare! Här finns det dock överlag en risk att det uppstår vissa ”make it or break it”-situationer och du kommer behöva se något för vad det verkligen är.

Kärleksdag: 18 juni


Stenbocken, 22/12-19/1

stenbocken stjarntecken passar ihop

Kära stenbock, juni tar en seg början för din del. Du håller på och planerar och fixar på olika sätt, springer ärenden och har en del jobb innan sommaren kan börja. Det här är även en tid som kan bli lite mer lågmäld på ett socialt plan, oavsett om det avspeglar sig i kalendern eller inte. Kanske hänger du mer med vänner än någonsin, eller så är du totalt avskärmad – någonstans inom dig känner du dig i alla fall lite låg. Dina sociala batterier är helt enkelt inte på topp och du kommer behöva återhämta dig, även om du vägrar inse det.

Under månadens andra halva riktas strålkastarljuset mot dina närmsta relationer! Det kommer finnas gott om möjligheter för dig att få till lite god kvalitetstid med de du bryr dig mest om, det här är ett bra läge för dig att vårda dina förhållanden. För vissa kan den här perioden komma med mer seriösa åtaganden relationsmässigt. Kanske är du redo att säga de tre orden, att gå in i ett långvarigt samarbete med någon på ett mer professionellt plan eller så är du bara extra kompiskär!

Kärleksdag: 29 juni


Vattumannen, 20/1-18/2

vattuman stjarntecken passar ihop med

Kära vattuman, månaden tar sin början med ett ordentligt wake up-call. Nu konfronteras du med något du skjutit undan, som försummats och inte fått den energi det förtjänat. Det kan röra allt från en hobby du egentligen brinner för, till en relation. Oavsett vad blir du påmind om att du missar något, och att du bör följa ditt hjärta och göra det som gör dig glad. Skit i att den där personen är lite töntig, strunta i vad andra kan tänkas tycka om vad du gör på din fritid och lev mer för dig själv!

I övrigt blir det en väldigt passionerad månad, nu får du nämligen tid för allt som känns kul. Lek med ditt inre barn! Det må låta hur klyschigt som helst men nu ska du njuta av livet. Det här är även en strålande tid för flört och dejting, framförallt runt den sjuttonde kan det slå gnistor. Kärleken kan gå rätt fort fram nu, men det betyder inte att det inte blir seriöst! Intensiteten kan vara till din fördel, så länge du vågar ge dig hän. 

Mot slutet av månaden kommer du in i ett vardagslunk, och ägnar dig helst åt allt vad struktur och planering heter. Det här är en bra tid för dig att ta itu med uppgifter som skjutits på tidigare under våren. 

Kärleksdag: 21 juni


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, du har en utmanande månad framför dig. Junis första vecka kommer med toppar och dalar. Du hittar tillbaka till din passion och brinner för något, kanske är det en nyfunnen hobby eller någon spännande dejt? Oavsett vad sätter det i alla fall lite guldkant på vardagen. På ett helt annat plan kan det dock bli kämpigt, när privatliv och professionella ambitioner hamnar i konflikt. Det här kan handla om att du reflekterar kring var du är i livet och varför. Du blir lätt sentimental och tänker på allt som aldrig blev av. Det kan kännas lite deppigt, men det här är ett tillfälle för dig att ta tag i det du verkligen vill, och att se över vad du lägger din energi på. 

Juni kan även komma med en konflikt eller två. Av någon anledning uppstår ett missförstånd mellan dig och någon, och du upplevs kanske som lite hård eller dömande. Försök vara rättvis utan att kompromissa allt för mycket.

Mot slutet av månaden känns saker och ting enklare, du får lättare att slappna av och följa strömmen. Det här blir en lekfull och härlig period för dig, med fokus på njutning och passion. Du får möjligheten att lägga mer energi på kreativa saker, och det finns absolut goda utsikter för romans.

Kärleksdag: 19 juni


Månadens horoskop: maj

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, maj handlar till stor del om din ekonomi. Det är dags att göra andra prioriteringar så att du kan njuta mer! Det här är en bra tid för att ta itu med allt vad budgetering och planering heter – kanske är det dags att säga upp den där prenumerationstjänsten du ändå aldrig utnyttjar? När den här perioden är över kommer du ut på andra sidan och känner dig lite tryggare. Du har bättre koll på dina utgifter och kan slappna av.

Runt den femte tar du ett djupdyk ned i känslosamma vatten och tvingas konfrontera undanträngda känslor som döljer sig under ytan. Här finns det en risk att hemligheter sipprar ut eller att plötsliga förändringar i nära relationer skakar din värld.

Under månadens sista veckor är du på ett superflörtigt humör. Det här blir en passionerad tid, fylld till bredden av njutningar. Du får energin som krävs för att ta dig ut på marknaden igen. Ta steget och bjud ut någon! Var modig, flörta på och kom ihåg att det verkligen inte är på liv och död. Överlag är månadens sista tid social och spännande, och runt den tjugoförsta finns det en god chans att du knyter viktiga kontakter, eller att ett samarbete får en central roll för din framgång. 

Kärleksdag: 31 maj


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, månaden är här med oändliga möjligheter för dig att utvecklas. Framförallt på ett personligt plan! Under majs första veckor ägnar du dig framförallt åt att se inåt. Frågor som rör identitet, ego, självkänsla och självbild är aktuella och du kan känna lite vilsen. Det här är en perfekt tid för att fundera kring hur du vill presentera dig själv för världen, och hur du kan göra för att leva mer i linje med dina principer och ideal! 

Runt den femte utlovas kaos och tumult. Oavsett vad det rör sig om väcker det tankar och känslor, och du får nya perspektiv på ditt förhållningssätt till andra människor. 

Den som vill vända blad kan se fram emot den sextonde. Härifrån blir månaden bara bättre och bättre och den nittonde utlovas början på ett nytt kapitel. Det här är en tid för nya idéer, större förändringar och roliga utmaningar! Månadens sista tid blir mer förutsägbar, men desto tryggare. Nu bygger du en stabil grund för något som blir viktigt längre fram i tiden. 

Kärleksdag: 28 maj


Tvillingarna, 21/5-21/6

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Kära tvilling, håll ut. Maj fortsätter i samma irriterande spår som april slutade och du gör bäst i att ligga lågt fram till den fjortonde. Under de här två veckorna kan du vänta dig missförstånd, att räkningar glöms bort och att projekt skjuts upp. Gör dig själv en tjänst och håll dig till ett ordentligt schema – var noga med rutiner och sömn. Var dock öppen för att saker kan ändras i sista minuten, framförallt runt den femte. 

All tung och frustrerande energi är dock som bortblåst under månadens sista veckor. Den tjugoförsta inleds din säsong och du blir som pånyttfödd! Det här är en energifylld tid med fullt fokus på dig. Vad gör dig lycklig? Vad vill du få ut av året som kommer? Det är frågor du kan ställa dig själv nu. Se även tillbaka på året som gått och ge dig själv en klapp på axeln, du gjorde det!  

Här återfår du den lilla fokusförmåga du besitter, vilket gör månadens sista tid perfekt för att städa upp efter eventuellt kaos från månadens början. 

Kärleksdag: 30 maj


Kräftan, 22/6-22/7

stjarntecken kräftan passar ihop

Kära kräfta, maj bjuder på ett buffébord av möjligheter! Nu händer det saker på alla plan samtidigt, och månaden utlovar allt från vänskap till romans (och lite välbehövlig ensamtid). Månaden tar sin början med ett fokus på din sociala krets. Här finns det möjligheter för dig att lära känna nya människor. Ta dig ut! Rör dig i sammanhang med likasinnade och låt dig inspireras! Försök dock att inte ta inställda planer eller skvaller för personligt, eftersom det här tenderar att bli en tid kantad av missförstånd.

Runt den femte kan det bli drama, inte minst på kärleksfronten. De som dejtar kan få sig en ordentlig realitycheck, nu blir det antingen ett passionerat klimax eller en seriös upplösning. Misströsta dock ej, maj är här för att strössla välgång över dina romantiska affärer! Från och med en sjunde kan du vänta dig ett roligt uppsving – du är hetare än någonsin och människor dras till dig som bin till honung. 

Samarbeten, nya sociala sammanhang och inspiration är månadens ledord. Runt den sextonde och nittonde får du chansen att göra något tillsammans med andra, vilket kan bli början på ett nytt kapitel i ditt liv! Under månadens sista dagar är du dock så socialt utmattad att du inte pallar med något som inte är egentid framför en bra serie. Och det är helt okej!

Kärleksdag: 10 maj


Lejonet, 23/7-23/8

lejonet stjarntecken passar ihop

Kära lejon, full fart framåt! Åtminstone om ett tag. Månaden får nämligen en rätt seg början, och trots att du egentligen vet vad du vill kan motivationen brista och fokuset kännas obefintligt. Nu handlar det om framtidsvisioner, karriär och långsiktiga mål. Ta den här mindre aktiva tiden av månaden åt att långsamt arbeta framåt, planera ordentligt och reflektera kring var du vill nå. Mot månadens mitt får du nämligen energin som krävs för att verkligen ta itu med saker – nu går det plötsligt riktigt fort! Det kan dock vara svårt att balansera tiden rätt mellan karriär och privatliv. Något kan få stor inverkan på din samvaro med någon nära dig, och du behöver fundera kring vilka uppoffringar du gör men också vad som håller dig tillbaka. 

Från och med en tjugonde kan du räkna med ett självförtroende som aldrig förr. Saker går fort framåt, du är djärv och tar för dig av allt du är sugen på! Kanalisera den här energin åt att kämpa mot dina mål, utan att tänka för mycket på vad andra gör. Du har nämligen en tendens att vilja tävla mot andra nu och jämför dig kanske med någon. Fokusera på dig och ditt istället, att vara en mallig vinnare är inte särskilt charmigt. 

Kärleksdag: 12 maj


Jungfrun, 24/8-22/9

junfrun stjarntecken passar ihop

Kära jungfru, ha ett öppet sinne. Du har befunnit dig i ett virrvarr av känslor, tagit tillvaron med alltför lite salt och sett på saker på liv och död. Spoiler alert: det behöver inte vara så seriöst! Månaden är här för att exponera dig för obekväma situationer, som kan visa dig att livet egentligen mest är vad det är. Det är inte så farligt!

Nu behöver du kasta dig ut i det okända, ta saker som de kommer och släppa kontrollen. Det lönar sig nämligen inte att försöka kontrollera något nu, eftersom månadens första veckor ändå präglas av ovisshet, missförstånd och slarvfel. Det här är en perfekt tid för dig att testa nya saker! Utmana din bekvämlighet och våga vara en amatör. 

Runt den sextonde är det dock dags för dig att se över dina möjligheter att verkligen ta en (välkalkylerad) risk. Något kallar på dig – boka den där resan, sök den där utbildningen och ha en smärre livskris! Tänk att du nu inleder en era som hon i Eat pray love ungefär. Ta ett år i Italien! Nu inleds nämligen ett tema av lärdom, nya upplevelser och perspektiv som kommer prägla din tillvaro i cirka tolv månader framöver.

Kärleksdag: 15 maj


Vågen, 23/9-22/10

stjarntecken vagen

Kära våg, maj kommer med tuffa utmaningar. Du har svårt att se saker för vad de är och övertänker en hel del, men det är också en viktig del av processen. En bit in i månaden kommer du nämligen få klarhet i vad du känner kring något, och hur du kan hitta verktyg för att leva i linje med dig själv. Du behöver vara ärlig nu, både med dig själv och med andra. Kommunikationen är dock inte på topp under månadens första två veckor, så vänta med att reda ut eventuella konflikter till efter den fjortonde. 

Maj blir känslostark och överlag intensiv – allt detta kulminerar i något runt den nittonde! Efter det tar tillvaron dock en allt lättsammare ton, och du kan se fram emot att fylla på dina glädjedepåer under månadens sista dagar. Den här tiden kantas av optimism, nya fräscha perspektiv och äventyr. Skaka av dig de föregående veckornas känslomässiga tyngd genom att söka nya upplevelser som tar dig bortom din komfortzon. När det kommer till ditt kärleksliv, har du bäst utsikter för att charma någon runt den tjugoförsta. 

Kärleksdag: 17 maj


Skorpionen, 23/10-21/11

skorpion stjarntecken passar ihop

Kära skorpion, maj är här för att ta dig på en resa genom relationsdjungeln. Det bjuds på lika mycket hårdnackade sanningar som djupa känslor, och du får hänga på så gott det går! Månadens första dagar kommer med en slående längtan efter att få tala ut. Nu vill du ha viktiga konversationer, reda ut allt som går att redas ut och tala din sanning. Det finns dock en risk att du blir besviken över att något landar fel, eller att du har allmänt svårt att formulera dina känslor under den här tiden. En annan risk du löper är att stöta ihop med ett ex! Det kan även handla om att du “stöter in” i ett ex om du förstår… så se upp för att skicka sms efter två drinkar! 

Lite mer än en vecka in i månaden skakas din värld om. Du ömsar skinn, genomgår mäktiga förändringar och kommer närmare dina innersta drömmar, men det är en lång process. Mot månadens sista tid blir det lättare för dig att kommunicera, du sluter fred och vänder blad runt den nittonde.

Kärleksdag: 19 maj


Skytten, 22/11-21/12

stjarntecken skytten

Kära skytt, sakta ned. Du är på ett flitigt humör och vill gärna maxa produktiviteten just nu, men det är enklare sagt än gjort. Månadens första två veckor medför nämligen förseningar, missförstånd och en rad käppar i dina hjul. Istället för att reagera genom att jobba ännu hårdare, kan du se detta som ett tecken på att sluta streta emot och sakta ned. Ta tid åt att ta hand om dig själv och vila så mycket som möjligt. Under månadens andra halva får du nämligen chansen att ta igen allt som gått snett under månadens första tid!

Kärlekslivet är även det lite svajigt just nu, men senare in i månaden blir det åka av! Dina känslor fördjupas, men det kan bli svårt för dig att uttrycka det i ord. Som tur är får du chansen att satsa helhjärtat på något efter den tjugoförsta, och då blir det även enklare att lätta på hjärtat. 

Ett annat tema för månaden är frihet. Från och med den tjugonde känner du en starkare dragning åt att slå dig fri, och att släppa taget om trygga famnar för att ge dig ut på okänt vatten. Du känner dig lätt fängslad och behöver en nystart. Det finns dock en risk att det uppstår en konflikt kring detta, och du behöver försöka se en annan persons perspektiv. 

Kärleksdag: 21 maj


Stenbocken, 22/12-19/1

stenbocken stjarntecken passar ihop

Kära stenbock, du har några dramatiska dagar att vänta! Helst av allt vill du slippa allt vad krav heter och bara ha kul, och det kan bli svårt för dig att göra några seriösa åtaganden under månadens första två veckor. Under den här tiden finns det även en risk att ett ex gör sig påmind, eller att du till och med sträcker ut en hand. Om igenkänningsfaktorn är låg kan det för vissa handla om en tid av nöje på andra fronter.

Runt den femte får du perspektiv på din vänskapskrets. En viss situation resulterar i att du får dig en tankeställare kring vilka du omger dig med, vilka som stötta och peppar – och vilka som inte gör det. Du är vem du umgås med! Dina vänner ska inte dränera dig. 

Om relationer känts oseriösa under månadens första halva, kan du räkna med motsatta vibbar under månadens sista del! Här får du nämligen chansen att stärka ditt band till någon, och du känner dig kanske redo för något seriöst. Det kan även handla om vänskap och att du får lite egentid med en bästis.

Kärleksdag: 13 maj


Vattumannen, 20/1-18/2

vattuman stjarntecken passar ihop med

Kära vattuman, maj är här med viktiga läxor kring samlevnad och familj. Du kan räkna med att ditt privatliv känns lite skakigt under månadens första tid. Även om det känns tufft just nu, är det ett nyttigt tillfälle för dig att reflektera kring de mönster som präglar ditt privatliv och hur det återspeglas i andra delar av ditt liv. Det kan handla om att du håller tillbaka från att satsa på något du verkligen vill göra, eller att du dränker dig själv i arbete för att slippa tänka på annat. Nu behöver du hitta en lösning som tillåter dig att leva fullt ut utan att bortse från dina närmastes behov. 

Allt det här kommer kännas enklare efter den fjortonde, och du får en fin chans till en nystart! Dessutom blir tillvaron superfestlig under månadens sista veckor – det här blir en tid för nöjen och passion! Ägna dig åt saker du brinner för, tänk inte för mycket på att något ska vara produktivt eller prestigefyllt utan larva runt istället! Det här är en perfekt tid för dig att återvända till intressen eller hobbys du åsidosatt den senaste tiden, nu ska livet kännas kul. 

Kärleksdag: 26 maj


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, nu riktas strålkastarljuset mot din sociala sfär! Maj kommer med en självförtroendeboost, det är dags för dig att ge dig ut och mingla. Pitcha en idé för någon, hör av dig till en person du vill umgås mer med och styr ihop en AW med dina kollegor. Det här är en perfekt tid för sociala initiativ, och människor har en tendens att lyssna extra noga när du talar nu. Det finns dock en baksida med det, och det är att du kan ha svårt att göra dig förstådd.

Månadens första två veckor kantas nämligen av missförstånd och feltolkningar, vilket kan leda till en törn för självkänslan. Det är inte hela världen att skicka fel mail till någon! När den här perioden är över så får du nämligen chansen att göra om och göra rätt. Det här är även en bra period för nya projekt, speciellt de som gäller kommunikation eller skrivande. 

Under maj kan saker och ting även hettas upp på kärleksfronten. Gnistan i ett gammalt förhållande tänds på nytt och du som är singel kan räkna med att crusha på någon! Runt den trettonde lyckas någon verkligen riva dina murar. 

Kärleksdag: 28 maj


Månandes horoskop: april

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, in i kaklet! Månaden kickar igång med dunder och brak. Du har viljestyrka så det räcker och blir över, och du har höga ambitioner för något av dina projekt. Det här är en bra tid för den som vill göra förändringar, särskilt när det kommer till allt som rör boende och familj. 

Månadens första tid blir överlag en produktiv tid för dig och det finns möjligheter till goda affärer. Dina tankar kretsar kanske lite extra kring pengar och ekonomi nu. Runt den sjätte får du dock något helt annat att tänka på. Här riktas ditt fokus mot relationsfronten, och det ser ut att bli känslosamt. 

April präglas av en explosiv energi, och som mest händelserikt blir det runt den tjugonde! Här kan du se fram emot början på något nytt och en boll sätts i rullning. Det hela rör något som påverkar ditt sätt att se på dig själv och din identitet. 

Månadens sista tid får ett lugnare tempo och under den här tiden bör du fundera på vad som egentligen stoppar dig från att leva som du verkligen vill. Ges tillfälle att simma ut i okända vatten gör du helt rätt att hoppa i.

Kärleksdag: 29 april


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, välkommen in i en av årets viktigaste månader! Det är mycket på gång nu för din del. Månadens första tid går dock i ett fortsatt långsamt tempo, men med en hel del mentalt krävande uppgifter. Om det finns brister när det gäller ordning och struktur, blir det uppenbart en vecka in i månaden och det här kan bli en stressig tid. Fokusera på att jobba lite i taget men stadigt framåt, snarare än att skjuta upp saker. 

Lite mer än en vecka in i månaden börjar det plötsligt handla om helt andra saker. Du kommer uppleva en ökad längtan efter stabilitet, framför allt när det gäller kärlek och pengar. Under den här tiden finns det även en chans att dina känslor för något intensifieras, och det kan nästan kännas som att du blir besatt! Kom ihåg att lita på din magkänsla. Det kan dock vara bra med en nykter input från en kompis, så avfärda inte alla råd du får. 

Dina relationer kan komma att testas under månaden, och även om du helst av allt bara vill stänga ute omvärlden och gömma dig under täcket behöver du kämpa vidare och jobba förbi eventuella hinder! Innerst inne vill du trots allt inte vara ensam. 

Och sen äntligen, runt den tjugonde, börjar din säsong! Dags för dig att inta rampljuset. Du har en otrolig närvaro som du kan räkna med att folk kommer lägga märke till. Det här är den perfekta tiden att reflektera över dina inre önskningar och fundera på vad du verkligen vill!

Kärleksdag: 8 april


Tvillingarna, 21/5-21/6

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Kära tvilling, gör dig redo för en kämpig månad. Månaden får en seg start. Du känner dig kanske lite under isen. Du har en tendens att se tillbaka på ditt förflutna, vilket kan vara bra för de som vill bearbeta något de ännu inte är över. Förvänta dig dock inte att hitta några svar, det riskerar bara att göra dig ännu mer förvirrad. 

Även om saker känns kämpigt, är det tyvärr bara att fortsätta framåt! Du har en hel del tankar på stora livsval nu, och kan till och med känna att du krisar lite. Den sjätte är du dock extra skarp i sinnet och tänker klart kring framtid och ambitioner, perfekt för den som behöver ta ett beslut. Du kommer behöva rida ut den här kämpiga tiden, men den som jobbar hårt kan se fram emot fina belöningar lite längre fram under året. 

Mot mitten av månaden blir tillvaron lite ljusare och du låter din mjuka, charmiga sida få skina lite extra! Det här är en perfekt tid för den som vill socialisera sig och lära känna nya personer. Du har dock en del tendenser att dra dig tillbaka från dina närmsta under april, men försök undvika det. Du behöver dina vänner lika mycket som de behöver dig, även om det inte alltid är uppenbart. 

Som grädde på moset blir det extra rörigt under månadens sista tid. Missförstånd och förseningar står på schemat! Dubbelchecka skräpposten, håll koll på kalendern och var flexibel.

Kärleksdag: 11 april


Kräftan, 22/6-22/7

stjarntecken kräftan passar ihop

Kära kräfta, månaden är ett buffébord av möjligheter – hugg in! Känner du energikicken, hur du plötsligt orkar mer och söker stimulans utöver det vanliga? Det här är ett generellt tema i april, men månadens första dagar är bäst för att kanalisera din nyvunna energi åt tuffare uppgifter. 

Med styrka, mod och passion kan ditt temperament dock påverkas åt det lite eldigare hållet, så försök undvik onödiga konflikter. Det finns nämligen en risk att du blir väldigt arg för att du känner dig frustrerad och rastlös. Framförallt gäller detta under månadens sista dagar.

Månaden handlar till stor del om långsiktiga mål och framtidsplaner. Runt den tjugonde är det dags för dig att vara ärlig med dig själv, vad vill du satsa på? Vad håller i längden och vad passar just dig? Det kan vara svåra frågor att besvara, men du får inte hålla tillbaka på grund av rädslor för vad andra ska tycka. Hur klyschigt det än må låta är det dags för dig att gå din egen väg, trots att det kan vara en läskig utmaning. Nu finns det en möjlighet för dig att få en ordentlig nystart, du behöver bara våga!

Kärleksdag: 13 april


Lejonet, 23/7-23/8

lejonet stjarntecken passar ihop

Kära lejon, månaden börjar med några intensiva dagar. Du har svårt att släppa en viss tanke och pushar hårt för den. Det kan vara positivt om det resulterar i att du tar tag i att jobba hårt för något, men riskerar även att leda till besvikelse eller till och med en konflikt.

Månadens första tid har generellt sett en seriös ton, vilket dock kan generera fina resultat på ett yrkesmässigt plan! Mot mitten av april och framåt blir tillvaron dock mer lättsam och du känner dig redo att mingla runt! Det här är en fin tid för att knyta nya kontakter, och ett alldeles särskilt möte runt den elfte träffar helt rätt. Det här kan även gälla ett möte med någon du redan känner, men oavsett vad slår det gnistor er emellan. 

Inspiration och sökande är ledorden för månadens sista veckor. Dagarna runt den tjugonde blir särskilt speciella, och här finns det fina möjligheter för den som vill testa något nytt. Du får chansen att ta del av nya perspektiv och breddar dina horisonter! Det kommer även bli tydligare för dig vad du verkligen vill ägna dig åt och du får möjligheter att omvandla idéer till handling. 

Kärleksdag: 14 april


Jungfrun, 24/8-22/9

junfrun stjarntecken passar ihop

 Kära jungfru, tänk stort. April kommer med en härlig dos energi, nu har du inget till övers för att stressa över småsaker. Du har ögonen på helheten, den stora bilden. Allt handlar om vart saker leder någonstans!

Under månadens första tid präglas tillvaron dock av en snävare mall, och trots att du vill se helheten har du svårt att komma ur ett visst tunnelseende. Det kan kännas som att saker och ting är på liv och död – vilket de delvis är! Det är bra att du tar dig själv på allvar, men oroa dig inte för mycket. Runt den elfte inleds en period med större vikt vid långsiktiga mål och framtid, och för vissa av er kan det komma med roliga besked gällande karriär! Du får en ordentlig självförtroendeboost och gör dig redo att ta dig an det du drömmer om. 

Under mitten av månaden får du dig en ordentlig tankeställare gällande gränssättande inom nära relationer. Situationen kräver att du reder ut eventuella problem – det här är inget som går att ignorera. Månadens sista dagar kommer dock med bättre vibbar! Här blir ditt sociala liv superspännande och du inspireras av någon i din bekantskapskrets. 

Kärleksdag: 18 april


Vågen, 23/9-22/10

stjarntecken vagen

Kära våg, din mojo är tillbaka! Säg farväl till frustration och förvirring, nu är du nämligen välsignad med en handlingskraft som heter duga och ett ostoppbart driv! Du vill inget hellre än att bli uppmärksammad för dina prestationer, och redan under månadens första dagar får du chansen att visa vad du går för. Kör på och strunta i detaljer hit och dit, huvudsaken är att du kommer igång. 

Månadens första vecka kommer även med känslosamma insikter. Du försöker hitta din plats här i världen, vem du är och ännu viktigare – vem du vill vara. Det här kan å ena sidan innebära en del självkritik, men å andra sidan en viktig påminnelse om att vara sann mot dig själv. 

Under månadens andra halva riktas strålkastarljuset mot dina relationer. Det här är inte bara en period för dig att reflektera kring hur du vill leva tillsammans med andra, utan det blir början på ett helt nytt kapitel i din relationsbok! Det finns gott om möjligheter för den som vill ta ett seriöst steg tillsammans med någon, eller för den som vill träffa någon ny. Runt den tjugonde blir det särskilt händelserikt. På kärleksfronten finns det även en chans att du crushar riktigt hårt nu, och att du nästintill drabbas av en besatthet (om än bara för några dagar). 

Månadens sista dagar kommer som en spark i baken! Nu är det dags för dig att ta itu med allt du skjutit på, och det här är även en perfekt tid för att påbörja nya projekt.

Kärleksdag: 19 april


Skorpionen, 23/10-21/11

skorpion stjarntecken passar ihop

Kära skorpion, april är som våren är mest – du sitter har massor med uppgifter på ditt bord och sneglar ut mot en solig uteservering! Under månadens första tid är du upptagen med småsaker, ärenden som ska uträttas, jobb och vardagstrassel. Dina tankar är dock någon helt annanstans, och du lägger en stor del av din energi på en eller flera av dina närmsta relationer. Här handlar det om er vardag ihop, samliv och praktiska aspekter av relationen. Runt den sjunde blir det dock sexigare än så, här glider rosa moln in på din himmel och tillvaron känns romantisk och lekfull igen! Du är modigare och bättre på att formulera dig under den här tiden, en perfekt tid för att bjuda ut någon på en dejt.

Runt den tjugonde kan det dock bli trassligt. Det finns nämligen en risk att ett visst kontrollbehov ställer till det, och att du finner dig i en situation där du känner dig trängd. Det här kan handla om någon annans kontrollbehov lika mycket som ditt eget, men det viktiga är att du går djupare för att reda ut orsakerna till detta. 

Månadens sista dagar fortsätter på relationsspåret, men med en mer lättsam energi! Här ligger fokus snarare på utforskande, du vill uppleva nya saker eller till och med träffa nya personer. 

Kärleksdag: 16 april


Skytten, 22/11-21/12

stjarntecken skytten

Kära skytt, gör dig beredd på en månad fylld av kärlek och romantik! Nu omfamnar du kärlek i alla dess former, både till människor som till livet självt. Du befinner dig nämligen på en utmärkt plats för att utforska dina passioner. Ta den där matlagningskursen du länge drömt om, konsumera kulturupplevelser och njut av livets goda. Det kan kännas svårt i tider som dessa, men med små medel och stor kreativitet kan du komma långt.

Passionen smittar av sig fint på dina relationer, och från och med den elfte är du helt dedikerad åt att älska din nästa. Du känner dig allmänt kärleksfull, vilket märks av – människor dras till dig! Nu handlar det om att prioritera balans och harmoni i förhållanden och du är mer benägen att kompromissa. Det här kan dock bli en smått överväldigande tid för en frihetsälskande skytt. Dagarna runt den fjortonde drabbas du av ett plötsligt behov av att dra dig undan. Försök hitta en balans i det, det här är ingen bra tid för att stänga ute människor i ditt liv. Ta egentid när det behövs, men se till att kommunicera ordentligt. Samma visa gäller för jobb och ansvar, ett område i ditt liv som kommer kräva en hel del uppmärksamhet under månadens andra halva. Låt dig inte skrämmas utan ta saker och ting i din takt, utan att tappa sikte.

Kärleksdag: 12 april


Stenbocken, 22/12-19/1

stenbocken stjarntecken passar ihop

Kära stenbock, det blir en händelserik månad. Månaden inleds med några produktiva dagar. Nu är du lika delar snabbtänkt och logisk som kreativ, och projekt som involverar kommunikation eller problemlösning går som tåget. Ditt behov av att stimuleras kreativt är generellt högre i april, och du söker efter situationer som präglas av lekfullhet och passion. Det känns heller inte särskilt aktuellt att jobba ensam längre och månaden är som gjord för teamwork. Det här gäller även ditt privatliv, som nu och en tid framåt präglas av samarbete. 

En konflikt riskerar att uppstå mot mitten av månaden. Under den här tiden tenderar du att vara extra kritisk gentemot någon nära dig, och det kan vara svårt för dig att förstå hur stark inverkan dina ord kan ha. Det finns dock en möjlighet att det är du som kritiseras – eller att du åtminstone ser det så. Det här kan vara en bra tid för dig att ta en timeout från stressande situationer.

Mot månadens slut blir det dock mycket bättre vibbar! Du inspireras att utmana dig själv och blir modigare. Nya människor och projekt dyker upp helt i rättan tid, du suktar nämligen efter nytt och fräscht som aldrig förr.

Kärleksdag: 25 april


Vattumannen, 20/1-18/2

vattuman stjarntecken passar ihop med

Kära vattuman, månaden ger dig uthållighet att fullfölja dina mål. Nu är det dags att låta passion och engagemang driva dig. Detta är inte bara hjälpsamt på karriärfronten, utan kan även vara bra för dina relationer. Nu imponerar verkligen din lojalitet och ambition på människor i din omgivning. 

Överlag blir april en rätt lugn månad, men runt den elfte och fjortonde kan du vänta dig desto mer action. Först och främst får du chansen att ägna dig helhjärtat åt något som verkligen intresserar dig. Det kan handla om allt från en hobby till ett mindre projekt, men huvudsaken är att det blir riktigt inspirerande och spännande! Sen har du dock lite relationstrubbel att vänta, och på den fronten hamnar du i en situation som präglas av höga förväntningar och distans till en annan person.

Den tjugonde fortsätter på samma inspirerande spår som tidigare under månaden – det här blir en chans att starta något nytt! Kanske handlar det om att söka en utbildning, att utforska nya intressen eller helt enkelt satsa på något kreativt? Det finns dock en risk att självkritiska tendenser håller dig tillbaka, och du kommer behöva göra upp med destruktiva beteenden. Om du inte känner dig säker på din sak kommer dock månadens sista vecka med klartecken, du är mer än redo för ett nytt kapitel i ditt liv!

Kärleksdag: 28 april 


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, april kommer med blandade skurar. Under månadens första tid förvandlas du till en obotlig optimist. Ingen uppgift är för svår eller tidskrävande! Det här är ett perfekt tillfälle för dig att ta itu med saker du skjutit på, såväl som nya projekt.

April blir en lugnare månad för din del. Från och med en elfte kommer du märka att tillvaron går långsammare, och att du vill ha mer kvalitetstid i lugna miljöer. Bjud hem dina vänner! Låt inte den här energin få dig att sjunka ner i soffan, du har fortfarande möjligheten att umgås med folk. Hemmet kan även behöva en touch-up, och månaden kan ha en del fynd i rockärmen. 

Under mitten av månaden kan det bli några tuffa dagar. Du tenderar att vara onödigt hård mot dig själv och drar dig undan. Nej, dina vänner hatar inte dig och du är bra nog. Försök hitta trygga människor att knyta an till, som kan ge dig en realitycheck när du blir som mest självkritisk. 

Månadens sista tid kommer dock med en oerhört pigg energi och du får tillbaka ditt driv! Du får en fet dos inspiration runt den tjugonde, och med den finns det inget som kan stoppa dig från att jobba mot dina mål. Räkna dock med en del förseningar. Även om du är driven framåt kan tillvaron kännas rätt rörig. 

Kärleksdag: 25 april