in

Månadens horoskop: Så blir april för ditt stjärntecken

Nyfiken på vad april har att erbjuda just dig? Månadens horoskop är här med allt du behöver veta! Mer

Månadens horoskop för jungfrun

Jungfrun, 24/8-22/9

Du vet att du står inför något som kräver att du gör en förändring. Du är inte rädd för förändring, jag vet, men det är besvärligt. Krångligt. Nåväl, allt i livet är inte lätt, och det svåraste är ofta det som får en att växa mest (eller det är ju i alla fall vad folk säger, vad vet jag). 

Din planet Merkurius går i retrograd nästan hela april, och det kommer du förstås att känna av – kanske mest av alla. Du som vanligtvis har sån ordning på allt, inklusive dina relationer, kan uppleva att du tappar greppet lite om dem nu. Du glömmer kanske att svara på meddelanden, att ringa tillbaka, och missar att ställa in i tid och sånt där. Kanske är du rädd att du ska råka försäga dig om något, blotta ditt inre mer än du önskar, om du träffar dina vänner? Det kan nämligen kännas som att ditt vanliga filter, som stoppar dig från att spy ut allt du tänker, har gått upp i rök. Jag tycker såhär: isolera dig inte, men gör det som du känner att du behöver göra denna månad. Det ligger en energi i luften nu som får dig att vilja ta tag i saker, och den ska du förstås använda dig av! 

Mot slutet av månaden väcks massa känslor i dig till liv. Månen står i ditt tecken omkring den tjugonde, och då är det som att du har ett behov att ordna upp det inom dig. Fråga dig själv: vad är det egentligen som händer i mig just nu? Några dagar efter är det fullmåne i Skorpionens tecken, och då kan det vara dags att ta itu med de där starka känslorna. Gör det som måste göras, lämna det som känns fejk bakom dig även om det är svårt.