in

Månadens horoskop: Så blir april för ditt stjärntecken

Nyfiken på vad april har att erbjuda just dig? Månadens horoskop är här med allt du behöver veta! Mer

horoskop1
Bildkälla: Unsplash

Månadens horoskop i korthet:

 • Väduren: Det är slutet på en lång och mörk vinter.
 • Oxen: Kom ihåg att det inte är fult att be om hjälp!
 • Tvillingarna: Det är svårt att säga nej till dig.
 • Kräftan: Det blir en bra kärleksmånad!
 • Lejonet: Hur ska vi veta vad du vill om du inte säger det?
 • Jungfrun: Känner du dig stressad?
 • Vågen: Gör inget på bekostnad av ditt välmående.
 • Skorpionen: Förändring vill dig bara gott!
 • Skytten: Prioritera dig själv, på riktigt. 
 • Stenbocken: Dröm dig bort.
 • Vattumannen: Gör dig redo för en dragkamp.
 • Fiskarna: Månförmörkelsen petar lite i dina relationer!

Läs hela månadens horoskop här!

Tips! Läs horoskopet för både ditt soltecken och din ascendent.

vaduren

Väduren, 21/3-19/4

Våren närmar sig, Väduren, och detta är du den första att märka! Du längtar nästan ihjäl dig efter solen (jag förstår verkligen det, det har varit en lång och mörk vinter och du går hellre ut och gör roliga grejer än sitter hemma och myser – som ju är den vanligaste sysslan under vinterhalvåret). Men det är faktiskt inte förrän i slutet på månaden som den (solen, alltså!) äntligen ställer sig i ditt tecken. Omkring den tjugonde börjar du känna av det, i form av att dina allra mest väduriga sidor kommer fram. Tempot höjs! Du kanske märker att din reaktionsförmåga blir snabbare, och att starka känslor kommer och går fortare än vanligt (exempelvis när du förlorar! För är det något som du är, Väduren, så är det tyvärr en ganska dålig förlorare). Om du har känt dig obeslutsam och velig på senaste så kommer troligtvis detta också försvinna. Men allt detta gäller alltså från och med i slutet på mars! 

I början av månaden kan du stöta på en del utmaningar i någon av dina nära relationer! Kanske sätts din lojalitet på prov? Ett tips på vägen är att sätta tydliga gränser för vad som känns okej i relationen, så att båda är med på det framöver.

Under större delen av månaden står din planet (Mars) i Vattumannens tecken. Det här kan göra att du känner att du har massa nya roliga idéer, ELLER tankar kring förändring. Det är dock lätt hänt att du är så övertygad om att din nya idé är så klockren, att du har svårt att ta in invändningar eller feedback från andra. Detta kan göra att du blir så tjurig att du slutar dela med dig av dina idéer under en period, och isolerar dig i stället. Men! Ensam är som bekant inte alltid stark, så var lite uppmärksam på detta! Försök lägga lättkränktheten åt sidan och acceptera att inte exakt alla dina idéer är toppen (även om många är det!).

oxen 2

Oxen, 20/4-20/5

En bit in på mars så ställer sig din planet (Venus) återigen i Fiskarnas tecken. Detta kan göra dig på ett lite drömmigt humör, särskilt när det gäller kärleken! Du är kanske lite extra mottaglig för att få en crush på nån som du knappt känner nu, bara för att hen är så himla vacker, eller kanske snäll. Under den här perioden är det också mer troligt att du dras till människor som utstrålar harmoni, lugn och stabilitet. Tough love, eller typ THE GAME eller vad fan det heter, funkar absolut inte på dig nu. Skönt! Glad för din skull! För the game är ju fullständigt vidrigt!

Den här längtan efter harmoni följer med dig månaden ut, och når nog sin topp när månen står i Vågen den 25 mars! Då är det också en månförmörkelse vilket ju är lite extra speciellt, energimässigt alltså. Men även om den står i Vågen och då troligtvis blir rätt behaglig, så ska du vara beredd på lite tvära kast dagarna omkring och under denna förmörkelse. Kanske blir du konfronterad av någon, eller så sätter du själv ned foten, fastän du verkligen inte hade planerat att göra det! Det här är en bra sak, som kommer att göra relationen starkare i framtiden. 

Slutet på mars blir för dig troligtvis ganska social, vad jag kan se! Kul! Men ditt nätverk kommer att sättas på prov lite. Du kommer nämligen behöva hjälp med något som en god vän eller bekant kan hjälpa dig med. Då gäller det bara att fråga. Kom ihåg att det inte är fult att be om hjälp, men jävligt viktigt att tacka ordentligt! Och kanske bjuda tillbaka lite (kanske bjud på middag eller nåt sånt, som du ju gör så bra)! 

tvillingarna 1

Tvillingarna, 21/5-21/6

Det är möjligt att du i början på månaden känner dig lite låg. Självförtroendet kanske inte är på topp, och det känns som att den som du drömmer om att vara är väldigt långt bort just nu. Kanske trodde du att vägen mot din dröm skulle vara kortare, eller så har du precis mötts av ett himla stort hinder. Oavsett anledning till den här låga energin så kan jag peppa dig med att problemet känns större och mäktigare än vad det egentligen är. Med lite perspektiv kommer du se att det där hindret inte är så svårt att ta sig över, trots allt. 

Nymånen i Fiskarnas tecken, omkring den 10 mars, kan både hjälpa och stjälpa dig. Det blir faktiskt vad du gör den till! Här finns nämligen skithärlig, drömmig energi som kan hjälpa dig att lösa problem på ett jävligt mysigt och behagligt sätt! Men – den kan också göra dig ännu mer neggig, om du riktar energin mot problemet, snarare än själva problemlösningen. Låt dig inte fyllas av katastroftänk! Se det för vad det kan vara, från den ljusa sidan och inte från den mörka, om du fattar? Liksom ignorera förstås inte problemet, men ta inte ut massa skit i förskott.

De sista dagarna på månaden kan du få precis som du vill. Därför tycker jag verkligen att du ska komma underfund med vad det är till dess, och göra dig redo för att kommunicera ut det till den som kan göra detta möjligt (tänk typ chef, partner, hyresvärd). Det är svårt att säga nej till dig! Lycka till!

horoskop 2

Kräftan, 22/6-22/7

Månen är ju en av dina bästa vänner, Kräftan, och den här månaden bjuder den på så härliga, mjuka energier att jag inte kan låta bli att nämna det. Nymånen omkring den 10 till exempel, står i Fiskarnas tecken och inspirerar dig på typ alla plan, och får din intuition att bli oändligt mycket starkare än vanligt (så lyssna på magkänslan under den här perioden!). Jag tror att den här månen kommer att präglas av ett lugn, och att vi slipper den här lite stressiga känslan som en nymåne så ofta kan komma med. 

Nästa spännande månfas under mars är förstås månförmörkelsen och fullmånen i Vågen, omkring den 25 mars. Den kommer med ett stort behov av harmoni och balans, och det kan vi förstås bara få om vi ändrar lite på våra beteenden! Då är det för dig dags att säga hejdå till stress och press, för att i stället lägga mer fokus på det som får dig att må bra! Hur härligt?! 

För övrigt blir mars en bra kärleksmånad för dig, Kräftis. Du som är ihop med nån fördjupar relationen, och du som är singel fördjupar relationen med någon annan (kanske dig själv). Det är också en spännande tid för sexlivet, så ta tillvara på det, för det kanske dröjer ett tag tills du har så goda förutsättningar för såna svindlande sexuella upplevelser igen (jag vet, så töntigt sagt, men jag blir nervös av att prata sex! Och du fattar i alla fall vad jag menar!). 

lejonet

Lejonet, 23/7-23/8

Det är dags att se över dina relationer, Lejonet, och leta noga efter sprickorna där så mycket av din energi läcker ut. Sprickorna har varit dolda länge, men nu har du chansen att upptäcka dem! Fattar du vad jag syftar på? Alltså, du har en del relationer (eller kanske bara en) där du antingen lägger för mycket energi på att få den andra att må bra (på bekostnad av dig själv) eller så ställer den andra helt enkelt för höga krav på dig, vilket tröttar ut dig och får dig att känna dig konstant otillräcklig. Jobbigt, minst sagt! Nu är det i alla fall dags att göra någonting åt detta. Kanske behöver du prata om saken med din vän, eller så räcker det att bara ändra ditt eget beteende, och lägga energi på något annat. Lycka till! 

Mycket fokus kommer att ligga på familjen denna månad (kanske är det en familjemedlem som suger den där energin jag talade om innan?), vilket kan bli både mysigt och jobbigt. För det är ju det som är så komplicerat med familj – det finns inga andra i hela världen som kan få en att må så bra, men heller inte så dåligt, som familjen kan (detta vet du alltför väl). Konflikter och bråk måste få existera, för utan mörker finns inget ljus, eller vad man nu säger! Detta betyder förstås inte att det inte KAN bli bråkfritt i mars. Jag säger bara att ni kan ha trevligt fastän det blir lite bråkigt emellanåt. Satsa på att göra lite mysiga och lugna aktiviteter, som att gå på bio, käka middag eller kanske fläta varandras hår!

Månförmörkelsen den 25 mars kommer att uppmuntra dig att bli bättre på att kommunicera dina behov och önskningar! För hur ska vi andra veta vad vi kan hjälpa dig med, om du inte säger det högt? Kram på dig, och ha en fin mars månad!

jungfrun 1

Jungfrun, 24/8-22/9

Känner du dig stressad, Jungfrun? Mars månad är äntligen här för att erbjuda dig lite jävla lugn och ro! Du behöver se över vad du gör för dig själv och vad du gör för andra, och om det är rimligt fördelat. Kanske upptäcker du att du gör vissa grejer i din vardag som brukade göra dig glad, men som inte gör det längre? Sluta genast, och gör något som får dig att må bra i stället! Den här månaden är faktiskt all about balans och harmoni, så passa på att återhämta dig innan Vädur-säsongen börjar (som inte blir det minsta harmonisk). Hitta tillbaka till de rutiner som funkar i längden (alltså INTE såna rutiner som gör dig slutkörd, som du är nu). 

På kärleksplanet är det värt att våga ta en chans nu! Våga vara den som gör den stora romantiska gesten, eller bara vara den som vågar säga ja (det kanske är ett lagom stort steg för dig i och för sig, din lilla nej-sägare-innan-du-ens-hunnit-tänka). Du kan förvänta dig att utveckla den relationen du redan är i, eller hitta någon ny att dejta inom kort. Hur som helst så levlar du liksom upp på nåt sätt vad gäller kärleken!

I slutet på mars kommer en månförmörkelse. För dig kommer den att ge dig kraft att visa vad du går för på jobbet! Då gäller det att våga stänga en dörr och ha hopp om att ett fönster kommer att öppnas i dess ställe. Nöj dig inte med det minsta möjliga när det finns så mycket mer för dig som väntar.

vagen

Vågen, 23/9-22/10

Hej fina Vågis! Denna månad står fullmånen i ditt tecken! Tänk över vad du hade för önskningar och mål för sex månader sedan och fråga dig själv: har de slagit in nu? Mars månad är en bra tid att släppa taget om de mål som inte känns relevanta längre, och kanske omformulera de som fortfarande gör det. Det är ju så lätt hänt att man sitter och önskar att saker ska bli på ett visst sätt, och så anpassar man hela sin vardag efter det, jobbar hårt för det, men så någonstans på vägen glömmer man bort vad det är man kämpar för. Nu är det liksom dags att påminna dig själv om det, och kanske omformulera målet så att det ska bli mer motiverande och peppigt. Det som är ett inspirerande citat för den ene är inte det för den andre, liksom!

Den här månaden blir också starten för en viktig grej som kommer att växa i dig de kommande månaderna: modet att sluta people-pleasa så mycket. SÅ bra. Glöm bara inte att du fortfarande kan vara snäll och hjälpsam mot andra! Du ska bara inte vara det på bekostnad av dig själv.

Under mars kommer du att få öva på att uttrycka dig själv. Det här har mer att göra med att våga vara dig själv, och mindre att göra med att jobba på din kommunikation. Du hamnar lätt i det där att du inte vill sticka ut för mycket, eller inte vara till besvär liksom, och det har väl sin plats det med, men jag säger det igen: INTE på bekostnad av dig själv!

skorpionen 1

Skorpionen, 23/10-21/11

Fasen. Det verkar som att du kommer att få reda på något i början på månaden, som verkligen kommer få dig att haja till. Kanske måste du på grund av detta ta ett viktigt beslut, eller ta dig lite extra egentid för att smälta denna nyhet. Men, om jag känner dig rätt (vilket jag tror att jag gör) så kommer denna nya information kännas otillräcklig, och lämna dig hungrig efter mer. Du vill veta hur det kunde bli sådär, och gärna med så mycket detaljer som möjligt. Så ja, med andra ord, sätt på dig detektivrocken och bered dig på några nätters halvkass sömn innan du har fått alla svar. Den nya infon gälla typ vad som helst, till exempel som att soffan du beställt visade sig vara fel färg, eller så får du kanske reda på nåt sjukt otippat om ditt ex? Spännande och kanske lite störigt! 

Nån vecka in på månaden lugnas saker och ting ned. Det lugna tempot kommer att följa dig nästan hela månaden ut. Jag tror att du kommer gilla det här långsamma tempot, för en härlig grej med det är att det känns som att typ ingen blir sur på dig om du blir sen, vilket ju är lite nice. En annan fördel är att du kan lägga massa tid på att typ ligga, spela tv-spel, ja allt det där som inte har nåt med viktighet att göra, utan bara är ren och skär verklighetsflykt och nöje. Njut – för omkring den tjugonde ställer sig solen i Väduren igen, och det blir plötsligt tröttsamt snabba svängar (men också tid att levla upp på massa olika aspekter av livet, vilket ju är kul, men samla lite kraft till dess är vad jag vill säga)! 

I övrigt uppmuntrar jag dig att inte vara rädd för förändring under den här tiden – den vill dig bara väl.

skytten 1

Skytten, 22/11-21/12

Du är ju inte ett super-fan av regler, och det makes sense eftersom det på nåt jävla sätt typ alltid löser sig för dig även om du inte gör som du blir tillsagd. Kanske är det planeten Jupiters tur som är med dig, eller en allmän sanning att allt löser sig till slut. Men oavsett vilket så kommer nu en period då du trots din motvilja måste följa lite regler, ändå. En god nyhet är att det inte är någon annans regler, utan dina egna, som gäller. Månaden kommer för dig handla mycket om att strukturera upp vardagen på ett sätt som faktiskt funkar i längden. Alltså inte bara för den här veckan eller den här dagen, utan i åtminstone några veckor framöver. 

Det kan ju kännas som ett sätt att prioritera sig själv när man sover ut på morgonen PRECIS så länge så att man PRECIS (med nöd och näppe) hinner till jobbet, eller hur? Det känns som att du prioriterar dig själv när du sminkar dig i typ två timmar och sen blir sen – igen. Min poäng är att när du kommer sent gång på gång på det där sättet kommer du om det vill sig illa börja se dig själv som en sån där person som alltid är sen, och DET, min vän, kommer du inte må bra av i längden! Det blev en lång utläggning… men min poäng är: sätt regler och mål för dig själv den här månaden – och följ dem. Punkt. 

Omkring den tjugonde händer många spännande grejer för dig. Planeten Pluto får dig att stöta ihop med precis rätt människor som delar samma drömmar som du, och ni har chans att starta ett lyckat projekt tillsammans (eller bara ha ett samtal där ni båda känner er väldigt sedda, vilket inte är så dåligt det heller). Dessutom ger månförmörkelsen dig kraft att säga NEJ till häng med människor som inte får dig att må bra. Heja dig!

stenbocken 1

Stenbocken, 22/12-19/1

Den 10 mars är det nymåne i Fiskarnas tecken, och ditt stjärntecken är ett av de få som kommer att påverkas mycket av detta. Nymånens energi står ju alltid för nån typ av nystart, och just denna gång gäller det dina drömmar. Det här kommer hålla i sig i några dagar, så se till att skriva ner de drömmar och idéer som plötsligt dyker upp och ger dig ett pirr i bröstet under den här perioden! Det här är också en tid då det generellt är rätt lätt att drömma sig bort. Låt det få vara så! Tid för action kommer sen.

Den här månaden kan bli spännande, rent ekonomiskt, för dig. Men för att det ska vara spännande på ett positivt sätt så rekommenderar jag att du ser över dina tillgångar lite! 

Men det är inte bara pengar som är på kartan denna månad, utan även sex. Du påverkas av en mycket sexuell energi som gör dig nyfiken på att utforska mer på området. Våga det! Det kommer säkert göra dig jättegott att gå utanför dina snäva föreställningar om hur ett ligg ska gå till. Det som är lite kul är att chansen att träffa någon som verkligen passar dig är högre än vanligt just nu, så kanske kan du slå dessa två flugor i en smäll? Kanske är det denna nya person som tar med dig på de där sexuella äventyren? Spännande! 

vattumannen 1

Vattumannen, 20/1-18/2

Den här månaden är din månad, känner jag (men schhh, säg inte det till Fiskarna, för det är egentligen i deras tecken som solen lyser). Pluto, Mars OCH Venus kommer stå i ditt tecken, och detta innebär förstås att det kommer vara en mycket vattumannig vibe på jorden under den här perioden. Du fortsätter liksom lite på den där räkmackan som du glidit på sedan slutet på januari. Du får blomma ut! Vara dig själv! Och ingen annan kommer att stå i vägen under tiden. Eller ja, helt sant är det kanske inte att ingen kommer att stå i vägen… det är nämligen fler som är på samma humör som du, som vill se FÖRÄNDRING, och som kräver sin rätt att få som de vill. Om det visar sig att ni vill helt olika saker? Ja, då kan det bli dragkamp.

Om det känns tufft och deppigt, och som att du tvivlar på dig själv under mars månad – vänd dig då till det som alltid fått dig att må bra. Nu handlar det inte om att prestera för att bevisa för dig själv och andra att du KAN. Du kan, men fokus bör ligga på ditt välmående! 

På slutet av månaden händer det grejer. Pluto ger dina önskningar en skjuts mot verkligheten, medan månförmörkelsen tar ett hårt tag om dig, och tvingar dig att se sanningen i vitögat: det är dags att ta tag i din self care.

fiskarna 2

Fiskarna, 19/2-20/3

Heej fina Fiskarna! Under större delen av mars står solen i ditt stjärntecken, och lägger ett lugnande täcke över oss alla. Det är dags att sova mycket, drömma massor och ta oss lite extra egentid. Det är också en toppentid för att konsumera KONST! Det kommer nog varenda jävel uppskatta nu, så ta med din vän eller älskare på museum. Ett annat väldigt konkret tips kan vara att hänga mycket i vatten, eftersom det är ditt älskade element som behöver lite mer uppmärksamhet nu. Varför inte göra det genom ett lååångt bad? 

Ja, som du märker så blir denna månad far more chill än den förra! All denna tid att reflektera, drömma och vara nostalgisk, kommer också hjälpa dig med det closure som du behöver. Så skönt. Ta dig verkligen den tiden! 

Nymånen står förstås i ditt tecken i mars, och för dig gäller det då att följa impulserna. Det kan verka smått, men är första stegen till viktiga förändringar i ditt liv och din person.

Slutet av månaden fortsätter faktiskt på samma ton som den började: i reflektion. Månförmörkelsen petar troligtvis lite i dina relationer, inte minst i de romantiska. Var öppen för det och fly liksom inte lite tunga samtalsämnen! Men se bara till att varva det med njutning också (kanske lite snacks till det allvarliga samtalet?).