in

Bäst på Netflix – här är våra favoriter just nu

ragnarök 1
Bildkälla: Ragnarök / Netflix

Sugen på ett riktigt serie- eller filmmaraton? Vi har valt ut våra favoriter på Netflix just nu, varsågod! Mer

Seaspiracy (dokumentär)

I dokumentärfilmen Seaspiracy får vi följa med ner i havens djup för att få se hur dess invånare egentligen påverkas av det kommersiella fisket. Den hade premiär i mars 2021 och fick omedelbart stor uppmärksamhet. Behöver du en extra knuff för att ta steget att bli vegetarian? Då är den här dokumentären något för dig!

Snabba Cash (serie)

Den svenska Netflix-serien Snabba Cash är en reboot på filmtriologin med samma namn, som utspelar sig i Stockholm 10 år efter händelserna i den sista filmen. Evin Ahmad spelar huvudrollen som den ambitiösa businesskvinnan Leya som startar ett företag med hjälp av svarta pengar.

Snabba cash
Foto: Netflix

Naturens färger med David Attenborough (dokumentärserie)

David Attenborough (du känner säkert igen hans röst från dokumentärserier som Planet Earth och Blue Planet) reser från Costa Ricas regnskogar till snöiga Skottland för att visa upp extraordinära sätt som djur använder sig av färger. Visste du till exempel att hjortar inte kan se färgen orange och att tigrar därför är orangea och svart-randiga för att inte synas när de jagar?

Love and monsters (film)

Amerikansk monsteräventyrsfilm där överlevaren Joel (Dylan O´brien) lämnar sitt gömställe i en bunker för att ge sig ut för att hitta sin gamla flickvän Aimee (Jessica Henwick). Filmen utspelar sig 7 år efter en monsterapokalyps som nästan utplånade hela mänskligheten, och Joel får tampas med diverse monster på sin jakt efter Aimee.

Lupin, säsong 2 (serie)

Äntligen finns andra delen av Lupin till Netflix!  I första säsongen ska Assane Diop hämnas sin pappas död, och planerar därför en kupp som går ut på att stjäla ett värdefullt halsband som tillhör mannen han vill hämnas på. I säsong två hittar han plötsligt nya allierade. 

Familjen Bridgerton (serie)

Gillar du Downtown Abbey? Och gillar du Gossip girl? Då är det här en serie för dig! Familjen Bridgerton handlar inte helt otippat om familjen Bridgerton och framför allt den äldsta dottern Daphne, och serien har beskrivits som en blandning mellan Downtown Abbey och Gossip girl. Dessutom är det Shonda Rhimes, skaparen av Grey’s Anatomy, som har skrivit manuset till serien. Ni hör ju själva att det är ett recept på succé!

Kärlek och anarki (serie) 

Har du fortfarande inte sett Kärlek och anarki? I så fall, vad väntar du på? I den här svenska Netflix-serien får vi följa konsulten Sofie när hon börjar jobba på ett bokförlag. Där träffar hon it-teknikern Max och tillsammans inleder de en lek på jobbet där de utmanar sociala koder. Det börjar oskyldigt men snart får leken oanade konsekvenser. I rollerna ser vi bland andra Gizem Erdogan, Ida Engvoll och Björn Mosten. Läs mer och Kärlek och Anarki här.

The Crown, säsong 4 (serie)

Det tog inte lång tid för oss att se klart hela fjärde säsongen av The Crown! Den här säsongen utspelar sig på 80-talet med allt vad det innebär för kungafamiljen. Lady Diana Spencer och Prins Charles gifter sig och Margaret Thatcher är premiärminister. Vi skulle säga att man kan hoppa direkt in i säsong 4 även om man inte har sett The Crown tidigare.

Emily in Paris (serie)

Om du söker en serien som får dig på riktigt bra humör är det Emily in Paris som du ska se. Emily har precis flyttat till Paris från Chicago där hon landat sitt drömjobb. I serien får vi följa henna när hon bekantar sig med sin nya stad, hittar nya vänner och romanser och gör succé på jobbet. En riktig feelgood!

The Queen’s Gambit (serie)

Det har varit svårt att missa allt prat om The Queen’s Gambit den senaste tiden, men det finns en anledning till att snacket går! I serien får vi följa en flicka som växer upp på ett barnhem under 1950-talet. Det visar sig att hon har en otrolig talang för schack. Samtidigt kämpar hon med ett missbruk.

Ragnarök, säsong 2 (serie)

Norska serien Ragnarök har äntligen fått en uppföljare! När första säsongen kom ut på Netflix förra året blev den en stor succé. Den bjuder på många välkända ansikten från Skam: bland andra David Stakson (som spelade Vildes kille Magnus) och Herman Tømmeraas (som spelade Penetrator-Chris). Men den här gången spelar David Stakson huvudrollen som Magne, som fajtas mot både miljökatastrofer och vanliga tonårsbekymmer i den fiktiva byn Edda i Norge.

Ratched (serie)

Alla som har sett filmen Gökboet känner säkert till syster Ratched, och det är på henne den här serien baseras. I huvudrollen ser vi Sarah Paulson, och den här psykologiska thrillern passar perfekt i oktobermörkret. Syster Ratched får jobb på stadens mentalsjukhus, där det visar sig att saker inte går helt rätt till. I en av rollerna ser vi också Cynthia Nixon, eller Miranda från Sex and the city som hon alltid kommer heta för de flesta av oss!

Love on the spectrum (serie)

Love on the spectrum är en miniserie i fem delar, där personer med olika grader av autism söker kärleken. I den här australiska reality-tv-serien får vi följa med när Michael, Maddi och många fler går på sina första dejter. Vi får också se när paret Ruth och Thomas firar ett speciellt jubileum, och när Jimmy planerar en romantisk överraskning för Sharnae. Och för alla som redan har sett säsong ett kommer här glada nyheter – säsong två spelas in för ABC i Australien redan nu i år.

La Casa de Papel (serie)

Det finns nu fyra säsonger av den spanska thrillerserien La casa de papel, eller Money hiest som den också kallas, på Netflix. Serien handlar om två kupper, mot en bank och ett myntverk i Spanien, som länge planerats av Professorn, som spelas av Álvaro Morte. Blir det en säsong fem? Här är allt vi vet.

Unorthodox (serie)

Har du fortfarande inte sett miniserien Unorthodox? Då kan du se den i fyra delar på Netflix. Serien är baserad på Deborah Feldmans självbiografi, och handlar om 19-åriga Esty, som spelas av Shira Haas. Hon är en judisk kvinna som flyr till Berlin från ett arrangerat äktenskap. När hennes man får reda på att hon är gravid reser han dit för att hitta henne.

Unbelieveable (serie)

Ett av förra årets allra starkaste kriminaldraman kretsar kring en ung kvinna som anklagas för att ha ljugit om en våldtäkt. Det är svårt att inte beröras, och uppröras, av seriens viktiga teman, och den mestadels kvinnliga ensemblen med Toni Collette i spetsen bjuder på fenomenala skådisinsatser. 

The Good Place (serie)

Precis som huvudrollsinnehavaren Kristen Bell är det här en serie som är quirky, lättsam och lätt att tycka om. Hon spelar Eleanor Shellstrop, en självisk och empatifattig ung kvinna som ändå av misstag skickas till himlen efter att hon blivit påkörd på en parkeringsplats. Väl där uppe bestämmer hon sig för att försöka smälta in så gott det går, men surprise surprise – det blir svårare än hon kunnat ana.

Bästa serierna på Netflix - The Good Place
Bild: Netflix

Artikel: Beatrice Lindfors, Frida Olheden och Hedda Ottestam