in

Det här är bäst på Netflix just nu – från Enola Holmes till Ratched

enola holmes
Bildkälla: Enola Holmes / Netflix faksimil

Sugen på ett riktigt serie- eller filmmaraton? Vi har valt ut våra favoriter på Netflix just nu, varsågod! Mer

Letar du efter något nytt att se på Netflix? Vi har valt ut våra favoriter bland serier och filmer, och här kan du läsa mer om dem.

Enola Holmes

Om du missat nya Netflix-filmen Enola Holmes med Millie Bobby Brown i huvudrollen så har du verkligen något att se fram emot. Du kanske känner igen efternamnet och det är för att Enola Holmes är Sherlock Holmes lillasyster. Historien utspelar sig i början av 1884 i England. På Enolas 16-årsdag upptäcker hon att hennes mamma, som spelas av Helena Bonham Carter, har försvunnit under märkliga former. Hon påbörjar ett riktigt detektivarbete för att hitta henne.

Ratched

Alla som har sett filmen Gökboet känner säkert till syster Ratched, och det är på henne den här serien baseras. I huvudrollen ser vi Sarah Paulson, och den här psykologiska thrillern passar perfekt i oktobermörkret. Syster Ratched får jobb på stadens mentalsjukhus, där det visar sig att saker inte går helt rätt till. I en av rollerna ser vi också Cynthia Nixon, eller Miranda från Sex and the city som hon alltid kommer heta för de flesta av oss!

Love on the spectrum

Love on the spectrum är en miniserie i fem delar, där personer med olika grader av autism söker kärleken. I den här australiska reality-tv-serien får vi följa med när Michael, Maddi och många fler går på sina första dejter. Vi får också se när paret Ruth och Thomas firar ett speciellt jubileum, och när Jimmy planerar en romantisk överraskning för Sharnae. Och för alla som redan har sett säsong ett kommer här glada nyheter – säsong två spelas in för ABC i Australien redan nu i år.

Selling Sunset

Det finns just nu tre säsonger av Selling Sunset på Netflix, och vi kan nästan garantera att du kan se alla avsnitt på ett dygn. Den här realityserien, som handlar om fastighetsmäklare i Los Angeles, är minst sagt beroendeframkallande. I serien får följa mäklarna som jobbar för The Oppenheim Group, både i deras privatliv och när de gör affärer (= vi får följa med in i riktigt lyxiga hus). Men deras karriärer är verkligen a piece of cake om man jämför med dramat som pågår i mäklarnas privatliv.

Never Have I Ever

Never Have I Ever är en amerikansk dramaserie på tio avsnitt. I den får vi följa Devi, som spelas av Maitreyi Ramakrishnan, en hindutjej som bor i Kalifornien. Serien handlar om Devi som börjar ett nytt läsår i skolan efter att en tragedi inträffat i familjen och nu är hon besluten att ändra sin sociala status och, framför allt, skaffa en pojkvän. Men hennes vänner och familj står i vägen för hennes strävan efter popularitet. Serien baseras på serieskaparen Mindy Kalings egna uppväxt.

La Casa de Papel

Det finn nu fyra säsonger av den spanska thrillerserien La casa de papel, eller Money hiest som den också kallas, på Netflix. Serien handlar om två kupper, mot en bank och ett myntverk i Spanien, som länge planerats av Professorn, som spelas av Álvaro Morte. Blir det en säsong fem? Här är allt vi vet.

Unorthodox

Har du fortfarande inte sett miniserien Unorthodox? Då kan du se den i fyra delar på Netflix. Serien är baserad på Deborah Feldmans självbiografi, och handlar om 19-åriga Esty, som spelas av Shira Haas. Hon är en judisk kvinna som flyr till Berlin från ett arrangerat äktenskap. När hennes man får reda på att hon är gravid reser han dit för att hitta henne.

Unbelieveable

Ett av förra årets allra starkaste kriminaldraman kretsar kring en ung kvinna som anklagas för att ha ljugit om en våldtäkt. Det är svårt att inte beröras, och uppröras, av seriens viktiga teman, och den mestadels kvinnliga ensemblen med Toni Collette i spetsen bjuder på fenomenala skådisinsatser. 

The Good Place

Precis som huvudrollsinnehavaren Kristen Bell är det här en serie som är quirky, lättsam och lätt att tycka om. Hon spelar Eleanor Shellstrop, en självisk och empatifattig ung kvinna som ändå av misstag skickas till himlen efter att hon blivit påkörd på en parkeringsplats. Väl där uppe bestämmer hon sig för att försöka smälta in så gott det går, men surprise surprise – det blir svårare än hon kunnat ana.

Bästa serierna på Netflix - The Good Place
Bild: Netflix

Artikel: Beatrice Lindfors och Frida OlhedenMissa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på fler avsnitt här!