in

Bäst på Netflix – här är våra favoriter just nu

bridgerton bäst på netflix serier
Bild: Familjen Bridgerton / Netflix

Sugen på ett riktigt serie- eller filmmaraton? Vi har valt ut våra favoriter på Netflix just nu, varsågod! Mer

Hjem til jul, säsong 2 (serie)

Första säsongen av den norska serien Hjem til jul, eller Home for Christmas som den heter på engelska, blev en riktig succé. I den fick vi följa Johanne som efter att ha tröttnat på sin familjs frågor om varför hon fortfarande är singel hittar på att hon har träffat någon. Problemet är bara att hennes familj vill träffa hennes pojkvän redan på julafton, vilket innebär att Johanne har 24 dagar på sig att hitta en ny pojkvän. För alla som redan har sett första säsongen, minns ni hur den slutade? Det ringde på dörren hemma hos Johanne, men vi fick aldrig se vem som stod där. Vi får svaret i säsong två som nu finns på Netflix! I rollerna ser vi bland andra Ida Elise Broch och Felix Sandman.

Familjen Bridgerton (serie)

Gillar du Downtown Abbey? Och gillar du Gossip girl? Då är det här en serie för dig! Familjen Bridgerton handlar inte helt otippat om familjen Bridgerton och framför allt den äldsta dottern Daphne, och serien har beskrivits som en blandning mellan Downtown Abbey och Gossip girl. Dessutom är det Shonda Rhimes, skaparen av Grey’s Anatomy, som har skrivit manuset till serien. Ni hör ju själva att det är ett recept på succé!

Kärlek och anarki (serie) 

Har du fortfarande inte sett Kärlek och anarki? I så fall, vad väntar du på? I den här svenska Netflix-serien får vi följa konsulten Sofie när hon börjar jobba på ett bokförlag. Där träffar hon it-teknikern Max och tillsammans inleder de en lek på jobbet där de utmanar sociala koder. Det börjar oskyldigt men snart får leken oanade konsekvenser. I rollerna ser vi bland andra Gizem Erdogan, Ida Engvoll och Björn Mosten. Läs mer och Kärlek och Anarki här.

Dash & Lily (serie)

Om du inte har tröttnat på allt som har med julen att göra rekommenderar vi verkligen serien Dash & Lily. Den utspelar sig under en jul i New York och i serien får vi följa två personer, alltså Dash and Lily, när de skriver meddelande till varandra i en röd anteckningsbok som skickas fram och tillbaka över hela staden.

The Crown, säsong 4 (serie)

Det tog inte lång tid för oss att se klart hela fjärde säsongen av The Crown! Den här säsongen utspelar sig på 80-talet med allt vad det innebär för kungafamiljen. Lady Diana Spencer och Prins Charles gifter sig och Margaret Thatcher är premiärminister. Vi skulle säga att man kan hoppa direkt in i säsong 4 även om man inte har sett The Crown tidigare.

Emily in Paris (serie)

Om du söker en serien som får dig på riktigt bra humör är det Emily in Paris som du ska se. Emily har precis flyttat till Paris från Chicago där hon landat sitt drömjobb. I serien får vi följa henna när hon bekantar sig med sin nya stad, hittar nya vänner och romanser och gör succé på jobbet. En riktig feelgood!

The Queen’s Gambit

Det har varit svårt att missa allt prat om The Queen’s Gambit den senaste tiden, men det finns en anledning till att snacket går! I serien får vi följa en flicka som växer upp på ett barnhem under 1950-talet. Det visar sig att hon har en otrolig talang för schack. Samtidigt kämpar hon med ett missbruk.

Ratched

Alla som har sett filmen Gökboet känner säkert till syster Ratched, och det är på henne den här serien baseras. I huvudrollen ser vi Sarah Paulson, och den här psykologiska thrillern passar perfekt i oktobermörkret. Syster Ratched får jobb på stadens mentalsjukhus, där det visar sig att saker inte går helt rätt till. I en av rollerna ser vi också Cynthia Nixon, eller Miranda från Sex and the city som hon alltid kommer heta för de flesta av oss!

Love on the spectrum

Love on the spectrum är en miniserie i fem delar, där personer med olika grader av autism söker kärleken. I den här australiska reality-tv-serien får vi följa med när Michael, Maddi och många fler går på sina första dejter. Vi får också se när paret Ruth och Thomas firar ett speciellt jubileum, och när Jimmy planerar en romantisk överraskning för Sharnae. Och för alla som redan har sett säsong ett kommer här glada nyheter – säsong två spelas in för ABC i Australien redan nu i år.

La Casa de Papel

Det finn nu fyra säsonger av den spanska thrillerserien La casa de papel, eller Money hiest som den också kallas, på Netflix. Serien handlar om två kupper, mot en bank och ett myntverk i Spanien, som länge planerats av Professorn, som spelas av Álvaro Morte. Blir det en säsong fem? Här är allt vi vet.

Unorthodox

Har du fortfarande inte sett miniserien Unorthodox? Då kan du se den i fyra delar på Netflix. Serien är baserad på Deborah Feldmans självbiografi, och handlar om 19-åriga Esty, som spelas av Shira Haas. Hon är en judisk kvinna som flyr till Berlin från ett arrangerat äktenskap. När hennes man får reda på att hon är gravid reser han dit för att hitta henne.

Unbelieveable

Ett av förra årets allra starkaste kriminaldraman kretsar kring en ung kvinna som anklagas för att ha ljugit om en våldtäkt. Det är svårt att inte beröras, och uppröras, av seriens viktiga teman, och den mestadels kvinnliga ensemblen med Toni Collette i spetsen bjuder på fenomenala skådisinsatser. 

The Good Place

Precis som huvudrollsinnehavaren Kristen Bell är det här en serie som är quirky, lättsam och lätt att tycka om. Hon spelar Eleanor Shellstrop, en självisk och empatifattig ung kvinna som ändå av misstag skickas till himlen efter att hon blivit påkörd på en parkeringsplats. Väl där uppe bestämmer hon sig för att försöka smälta in så gott det går, men surprise surprise – det blir svårare än hon kunnat ana.

Bästa serierna på Netflix - The Good Place
Bild: Netflix

Artikel: Beatrice Lindfors och Frida Olheden