in

Nytt på Netflix i november! 15 serier och filmer du inte får missa

nytt på netflix november serier
Bildkälla: Kärlek och Anarki / Netflix

Sugen på att se en ny film eller serie på Netflix? VeckoRevyn har listat de bästa nyheterna som kommer till Netflix Sverige i november! MerNyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här: Lyssna på fler avsnitt här!

Nytt på Netflix i november

1 november

Then came you (film)

I Then came you måste en kille, som lider av hypokondri, möta sina rädslor när han lovar att hjälpa en obotligt sjuk tonåring att pricka av alla punkter på sin bucketlist. 

4 november

Kärlek och anarki (serie) 

I november är det äntligen dags för den svenska Netflix-serien Kärlek och anarki att ha premiär! I serien får vi följa konsulten Sofie när hon inleder en lek på jobbet, tillsammans med it-teknikern Max, där de utmanar sociala koder. Det börjar oskyldigt men snart får leken oanade konsekvenser. Läs mer och Kärlek och Anarki här.

5 november

Paranormal (serie)

I Paranormal får vi följa en man när han utreder en rad mystiska händelser. Han är väldigt skeptisk till allt som är övernaturligt, men kommer den inställningen att ändras när ett spöke från hans förflutna dyker upp?

6 november

Citation (film)

Filmen Citation är baserad på en verklig händelse, och handlar om en student i Nigeria som anmäler sin professor för sexuella trakasserier och våldtäktsförsök. Efter sin anmälan stöter studenten på stort motstånd, bland annat från personer inom den akademiska världen.

10 november

Dash & Lily (serie)

Dash & Lily utspelar sig runt juletid i New york och i serien får vi följa två personer, som heter Dash och Lily, när de skriver meddelande till varandra i en röd anteckningsbok som skickas fram och tillbaka över hela staden. Julstämning much?!

11 november

What we wanted (film)

What we wanted handlar om ett par som vill skaffa barn men har svårt att bli gravida och bestämmer sig för att åka på semester för att få ett litet break. Men där kommer deras förhållande möta ytterligare prövningar, och  grannfamiljen på semesterorten gör inte direkt saken bättre.

13 november

The Minions of Midas (serie)

I den här serien får vi följa en miljonär när han blir utpressad av en reporter. Reportern har nämligen planer på att avslöja något som har med honom att göra, och som han verkligen inte vill ska komma ut.

15 november

The Crown, säsong 4 (serie)

Äntligen kommer fjärde säsongen av The Crown till Netflix! Den här säsongen utspelar sig under 80-talet, med allt vad det innebär för kungafamiljen och Storbritannien. Till exempel att Margaret Thatcher blir premiärminister, men också den viktigaste händelsen av alla – att Prins Charles gifter sig med Lady Diana Spencer

19 november

The princess switch: Switched again (film)

Om du älskade The princess switch är den här filmen något för dig! Bara dagar innan hertiginnan Margaret ska krönas dyker hennes dubbelgångare Stacy upp med planer på att lösa hennes kärleksliv. Men inte nog med det! Snart dyker nämligen en tredje dubbelgångare upp för att ställa till saker och ting ännu mer. 

22 november

Dolly Parton’s Christmas on the Square (film) 

Dolly Parton, you guys! Den här musikalen handlar om en kvinna som äger en massa mark, men som försöker sälja en del av den. Det innebär att alla invånarna i en liten byn måste flytta ut från sina hem innan julafton. Men kan magi och musik få henne att ändra sig? 

24 november

Hillbilly Elegy (film)

Hillbilly elegy är en dramafilm från 2020, baserad på boken med samma namn. I den får vi följa tre generationer av en Appalachian-familj. Filmen är berättad ur den yngsta familjemedlemmens perspektiv, när han tvingas återvända till sin hemstad.

25 november

The Christmas chronicles: part two (film)

Det har gått två är sedan händelserna i första delen av The Christmas chronicles, och mycket har hänt sedan syskonen Kate, som spelas av Darby Camp, och Teddy Pierce, som spelas av Judah Lewis, räddade julen.

26 november

Us (film) 

Har du inte sett Us än? Se den inte! Eller okej gör det, men på egen risk. I filmen plågas Adelaide Wilson, som spelas av Lupita Nyong’o, plågas av obehagliga minnen och efter en dag på stranden möts hon och hennes familj av fyra siluetter som håller varandras händer på uppfarten till deras sommarhus. Om du klarar av att se hela trailern så kanske du klarar av att se filmen också, men kom ihåg att vi varnade er.

Sugen på fler skräckfilmer? Här är våra 20 bästa filmtips.

27 november

If Beale street could talk (film)

If Beale street could talk utspelar sig på 70-talet i Harlem, och i den får vi följa en gravid kvinna när hon försöker få ut sin fästman ur fängelset. Hennes fästman sitter nämligen inne för ett brott han inte begått. 

Virgin river, säsong 2 (serie)

Nu kommer andra säsongen av Virgin river till Netflix. Och som alla som sett första säsongen av serien kan en hel del hända i den lilla staden – allt från heartbreaks och uppbrott till förlovningar och mord.


Nytt på Netflix i oktober

1 oktober 

Lean on Pete (film)

När en tonåring räddar en häst från att skickas till slakt blir det starten på en resa fullspäckad med äventyr, vänskap och krossade hjärtan.

2 oktober

Emily in Paris (serie)

Emily är i 20-års åldern och har precis flyttat till Paris från Chicago där hon landat sitt drömjobb. I den här serien får vi följa henne när hon bekantar sig med sin nya stad, hittar nya vänner och romanser.

The binding (film)

När en kvinna besöker sin svärmor i södra Italien, måste hon göra allt vad hon kan för att stå emot ondskefulla förbannelser som försöker komma åt hennes dotter.

To the lake (serie)

Jorden håller på att gå under eftersom en pest sprids bland befolkningen, och vi får följa en grupp människor som offrar exakt allt för att lyckas överleva.

7 oktober

Hubie Halloween (film)

Under Halloween brukar Hubie Dobois, som spelas av Adam Sandler, se till att allt går säkert och rätt till i hans hemstad, Salem. Men i år känner han sig extra stressad, då en fånge är på rymmen i närheten, och en granne beter sig väldigt underligt.

9 oktober

The forty year-old version (film)

I The forty year-old version är 40-åriga Radha desperat efter att försöka slå igenom. Därför försöker hon sig på en ny karriär som rappare – där hon gör allt för att hitta sin sanna röst.

Deaf U (serie)

I den här dokumentärserien får vi följa ett gäng hörselskadade studenter och deras vardag på på Gallaudet universitetet i Washington.

15 oktober

Social distance (serie)

Igenkänningsfaktorn är hör i den här serien, som handlar om hur det är att försöka upprätthålla någon slags kontakt med omvärlden samtidigt som man behöver hålla sig isolerad.

19 oktober

Unsolved mysteries, volym 2 (serie)

I sex nya avsnitt av Unsolved mysteries får vi ta del av fler oförklarliga händelser, märkliga sammanträffanden och mysterium som inte verkar gå att lösa.

22 oktober

Cadaver (film)

Samtidigt som jorden håller på att gå under blir en familj inbjudna till en teaterföreställning, allt i ett försök att lätta upp stämningen. Men ju längre in i föreställningen desto mer inser de att allt absolut inte är som det ska.

27 oktober

Apollo 11 (dokumentär)

I Apollo 11 får vi följa med bakom kulisserna, inför och under månlandningen 1969. Dokumentären innehåller ljudinspelningar från månlandningen och filmsekvenser som inte visats tidigare.

28 oktober

Nobody sleeps in the woods tonight (film)

Ett gäng teknik-freaks har blivit skickade till ett rehab i skogen för att bli kvitt sitt internetberoende, men på lägret lurar mörka krafter som har ondskefulla planer.

30 oktober

His house (film)

Efter att ha flyttat från Sudan till en liten by i England försöker ett ungt par bekanta sig med sin nya hemstad. Men det är något som inte riktigt stämmer, och en hel del faror som lurar under ytan.


Nytt på Netflix i september

2 september

Doctor Sleep (film)

Doctor Sleep utspelar sig en tid efter The Shining, och Danny är nu en traumatiserad vuxen som söker sig till en psykiatriker för att få hjälp.

3 september

Young Wallander (serie)

I Young Wallander får vi se Adam Pålsson i rollen som en yngre Kurt Wallander i början av sin poliskarriär. Serien utspelar sig i Storbritannien där Wallander utreder sitt första ärende.

4 september

The Theory of Everything (film)

The Theory of Everything är filmen om Stephen Hawkings, som drabbas av ALS samtidigt som har gör sig ett namn i fysikens värld. Filmen är lika mycket en kärlekshistoria – om honom och hans fru Jane.

Away (serie)

Emma Green måste lämna sin man och tonårsdotter bakom sig, när hon tar sig an ett uppdrag på Mars (alltså planeten). 

A Million Ways to Die in the West (film)

Efter att ha gjort slut med sin tjej, kämpar Albert med att bygga upp sitt liv igen. Och till sin hjälp har han en gift kvinna. 

I’m Thinking of Ending Things (film)

En kvinna följer med sin nya pojkvän på en roadtrip för att träffa hans föräldrar. Men ingenting är som hon kunnat föreställa sig när hon anländer till föräldrarnas avlägsna gård.

16 september

The Devil All the Time (film)

The Devil All the Time är en berättelse som utspelar sig över två decennier, där vi får följa Arvin Russell och hans kamp mot onda krafter. Och i en av rollerna hittar vi allas favorit Bill Skarsgård.

The Paramedic (film)

Ángel hamnar i rullstol efter en olycka och bestämmer sig för att hämnas alla som svikit honom, särskilt kvinnan som lämnade honom när han behövde henne som mest. 

17 september

The Last Word (serie)

Till hennes familjs och vänners stora överraskning hittar en kvinna en oväntat källa till lycka efter att hennes man gått bort.

18 september

Ratched (serie)

Se hit alla One Flew Over the Cuckoo’s Nest-fans! Ratched är en prequel till den filmen, och här får vi följa karaktären Nurse Ratch. 

Jurassic World Camp Creatus (serie)

När några dinosaurier crashar ett gäng tonåringars äventyrsläger måste ungdomarna slå sina huvuden ihop för att ens ha en chans att överleva.

23 september

Enola Holmes (film)

Enola Holmes, Sherlock Holmes syster, ger sig i den här filmen ut på jakt för att leta efter deras mamma som verkar vara spårlöst försvunnen.

25 september

Sneakerheads (serie)

Se hit alla sneakers-älskare! I den här serien får vi följa samlare , sneakers-fantaster och ja, personer som är besatta av sneakers helt enkelt. Tune in om du också är det!

27 september

The Good Place, säsong 3 (serie)

Eleanor och hennes vänner har fötts på nytt och är åter tillbaka på jorden. Och den här gången har de en ny chans att ta bättre beslut, för att till slut komma till The Good Place.

30 september

Birds of Prey (And The Fabulous Emancipation Of Harley Quinn)

Efter att ha lämnat Joker, slår sig Harley Quinn ihop med ett nytt gäng superhjältar (som exempelvis Huntress och Black Canary) för att lyckas rädda Cassandra Cain. 


Nytt på Netflix i augusti

1 augusti

Basic Instinct (film)

Författaren Catherine misstänks för ett mord som påminner kusligt mycket om ett mord hon själv skrivit om i en av hennes böcker. 

School of Rock (film) 

Klassikern School of Rock kommer till Netflix! Musikern Dewey Finn, som spelas av Jack Black, får jobb som musiklärare och börjar snart (i hemlighet) lära studenterna allt om rock.

5 augusti

Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs The Reverend (film)

Kimmy ska gifta sig, men möter en del hinder på vägen. I den här interaktiva filmen är det upp till dig hur hon tar sig förbi dem. 

World’s Most Wanted (dokumentär)

I World’s Most Wanted får vi se porträtt av några av världens mest jagade brottslingar. Personer som lyckats fly undan rättvisan trots stora polisutredningar och belöningar som utlovats till de som har tips om var brottslingarna kan befinna sig.

6 augusti

The Rain, säsong 3 (serie)

I tredje och sista säsongen av The Rain är det dags för Simone och Rasmus att enas om hur de ska gå till väga för att rädda mänskligheten. Det har gått flera år sedan ett virus i regnet utplånade en stor del av befolkningen i Skandinavien, och Simone är övertygad om att det någonstans måste finnas ett botemedel. Rasmus vill istället att alla ska bli smittade av samma virus som gett honom övernaturliga krafter.

7 augusti

Selling Sunset, säsong 3 (serie)

I den här realityserien får vi följa fastighetsmäklarna i The Oppenheim Group. I den tredje säsongen väntar stora förändringar, där en av mäklarna bland annat går igenom ett breakup.

Nailed it! Mexico, säsong 2 (serie)

Ett gäng hemmabagare försöker återskapa komplicerade bakverk i andra säsongen av Nailed it! Mexico

14 augusti 

Project Power (film) 

Ett nytt piller i New Orleans visar sig ge användarna superkrafter, men konsekvenserna är farliga. Var kommer pillret ifrån? En tonåring, en före detta soldat och en polis slår sina huvuden ihop för att hitta källan. 

Dirty John: The Betty Broderick Story (serie)

Dirty John: The Betty Broderick Story är baserad på den verkliga historien om Betty Broderick. Efter en otrohetsaffär skiljer sig Betty från sin man. Det som händer sedan kommer få stor uppmärksamhet i medierna och sluta med ett fängelsestraff. 

El robo del siglo (serie)

El robo del siglo är baserad på den verkliga berättelsen om när Colombias centralbank rånades på 33 miljoner dollar år 1994. Något som vände hela landet upp och ner.

24 augusti

Joker (film)

Nu gör den omtalade filmen Joker entré på Netflix. På dagen arbetar Arthur Fleck, som spelas av Joaquin Phoenix, som clown. På kvällarna försöker han göra karriär som ståuppkomiker. Men han blir ofta hånad av publiken som ibland även utsätter honom för våld. I den här filmen får vi komma Arthur Fleck nära, när han tar sig an alter egot Joker.

26 augusti

Rising Phoenix (dokumentär)

Den här dokumentären om Paralympics utmanar hur världen ser på funktionsvariationer och mänsklig potential.

Million Dollar Beach House (serie)

I Million Dollar Beach House får vi följa med på rundturer bland lyxiga hem i Hamptons. 

28 augusti 

I Am a Killer: Released (serie)

Efter att ha dömts till döden, och spenderat 30 år i fängelset, avslöjar en brottsling plötsligt något häpnadsväckande.