in

Nytt på Netflix i februari! 17 serier och filmer du inte får missa

nytt på netflix sverige serier filmer
Bild: Nadiya Bakes / Netflix

Sugen på att se en ny film eller serie på Netflix? VeckoRevyn har listat de bästa nyheterna som kommer till Netflix Sverige i februari! Mer

Nytt på Netflix i februari

1 februari

Parks and Recreation, alla säsonger (serie)

Om du inte har sett Parks and Recreation så har du missat något! I den här serien får vi följa Leslie Knope, som spelas av Amy Poehler, och det politiska arbetet hon gör i sin kommun. Från och med februari finns hela serien på Netflix.

3 februari

Firefly lane (serie)

Är du sugen på en serie om äkta vänskap är Firefly lane något för dig! Vännerna Tully och Kate träffas i sin ungdom och snart blir de oskiljaktiga. I den här serien får vi följa dem genom 30 år av vänskap, motgångar och framgångar.

5 februari

Malcom & Marie (film)

När Malcom, som spelas av John David Washington, och Marie, som spelas av Zendaya, återvänder hem från premiären av Malcoms nya film tar kvällen en oväntad vändning. Snart avslöjar de saker för varandra som minst sagt kommer testa parets kärlek till varandra.

Little big women (film)

Några syskon försöker bearbeta sorgen efter att deras pappa gått bort. En pappa de inte haft särskilt bra kontakt med, och nu blir de allt mer involverade i det liv han levde före sin död.

10 februari 

Crime scene: The vanishing at the Cecil Hotel

Elisa Lam sågs senast till på Cecil Hotel år 2013. Men vart tog hon vägen? Och var är hon nu? Snart börjar en hel del personer engagera sig i hennes mystiska försvinnande. 

11 februari 

Red dot (film)

Red dot är den första svenska originalfilmen på Netflix. När ett par i 30-årsåldern genomgår en äktenskapskris samtidigt som de väntar barn bestämmer de sig för att åka på en resa till fjällen för att hitta tillbaka till varandra. Men efter att ha hamnat i en tvist med två jägare i fjällen, ser de plötsligt en röd prick från ett lasersikte mot deras tältvägg. Därför tvingas de fly ut i vildmarken. Läs mer om Red dot här.

Yesterday (film)

I Yesterday raderas hela mänsklighetens minne av att Beatles någonsin har existerat, och snart börjar en okänd musiker uppträda med gruppens musik. Det blir, som ni säkert kan gissa, en succé!

12 februari

Nadiya Bakes (serie)

Om du älskar Nadiya Hussains matlagningsprogram kommer du definitivt älska Nadiya Bakes! I den här serien delar hon med sig av sina bästa tips och mest kreativa idéer när det kommer till kakor, tårtor och bullar.

To all the boys: Always and forever (film)

Om du älskar To all the boys I loved before är den här uppföljaren definitivt något för dig! Det som började med ett kärleksbrev har nu lett till en riktig kärlekshistoria. Hur kommer det sluta för Lara Jean och Peter, egentligen?

Buried by Bernards (serie)

I Buried by Bernards får vi följa med in i Ryan Bernards värld. 2017 startade han en begravninsbyrå för att så alla som behöver ska ha råd att anordna en fin begravning för sina nära och kära. 

16 februari

The danish girl (film)

The Danish girl är baserad på den verkliga historien om Lili Elbe, som var en av de första personen i världen att få könsbekräftande vård. I filmen spelas hon av Eddie Redmayne, och i rollen som hennes fru ser vi Alicia Vikander – som har vunnit en Oscar för just den här rollen.

17 februari

Behind her eyes (serie)

En ensamstående mamma blir indragen i en ond spiral när hon inleder en affär med sin psykologs chef, samtidigt som hon börjar komma allt närmre hans mystiska fru.

19 februari

Tribes of Europa (serie)

Året är 2074 och Europa försöker repa sig efter en global katastrof och läget är fortfarande oroligt. När olika mikrostater krigar om att ta makten över Europa gör tre syskon allt vad de kan för att göra världen till en bättre plats.

23 februari

Pelé (dokumentär)

Pelé är en dokumentär om fotbollsspelaren med samma namn. I den får vi följa honom på nära håll – hans motgångar, framgångar och hans strävan efter perfektion. 

24 februari

Canine intervention (serie)

Se hit alla hundälskare! I Canine intervention får vi följa en hundtränare när han försöker uppfostra ett gäng minst sagt busiga hundar. 

26 februari

Crazy about her (film)

Efter att Adri och Carla spenderat en vild natt ihop blir Adri som besatt av Carla, och inser att det enda sättet att få kontakt med henne igen är att skriva in sig som patient på den psykiatriska mottagningen där hon jobbar.

Caught by a wave (film)

Caught by a wave handlar om en sommarromans mellan två unga personer i Sicilian. Men snart får romansen en oväntad vändning, som tvingar dem båda att växa upp alldeles för snabbt.

nytt på netflix

Nytt på Netflix i januari

1 januari

On the basis of sex (film)

I den här filmen får vi följa den före detta domaren Ruth Bader Ginsburgs liv och hennes tidiga fall. Hon var den andra kvinnan någonsin att tjänstgöra vid USA:s högsta domstol. Vi ser den brittiska skådespelerskan Felicity Jones gestalta Ruth Bader Ginsburg och hennes man spelas av Armie Hammer.

What they had (film)

Bridget, spelad av Hillary Swank, återvänder hem till en familj i kris där hennes mamma lider av Alzheimers. Familjen måste ta det tuffa beslutet om det är dags för mamman att flytta till ett demensboende eller inte.

Headspace Guide to Meditation (serie)

Nu kommer Netflix-serien baserad på den populära meditationsappen Headspace. I åtta avsnitt får vi hjälp att finna vårt inre lugn och lära oss olika mindfulnessövningar som hjälper mot stress. Välbehövligt, eller hur?

The Minimalists: Less Is Now (dokumentärserie)

Många människor lever en alltmer minimalistisk livstil och i denna dokumentärserie får vi höra de två barndomsvännerna Joshua Fields Millburn och Ryan Nicodemus förklara varför det är ett så bra sätt att leva på.

5 januari

History of Swear Words (serie)

I denna serie med Nicholas Cage som programledare får vi höra historierna bakom några av de största engelska svordomarna. Till sin hjälp har han experter och komiker som Jim Jefferies och Sarah Silverman.

8 januari

Lupin (serie)

Lupin är en fransk serie där vi ser En oväntad vänskap-skådisen Omar Sy i en av rollerna. Serien handlar om en man som vill hämnas sin far och tar inspiration från den fiktiva tjuven Arsène Lupin.

13 januari

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer (dokumentärserie)

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer är en dokumentärserie som berättar historien om seriemördaren Richard Ramirez. Han fick öknamnet ”The Night Stalker” och terroriserade invånarna i San Francisco och Los Angeles mellan 1984 och 1985.

15 januari

Outside the wire (film)

Outside the wire är en amerikansk science-fictionfilm och handlar om en officer, spelad av Anthony Mackie. Tillsammans med en pilot får han i uppdrag att hitta en domedagsmaskin och förhindra en global katastrof.

21 januari

Riverdale, säsong 5 (serie)

Nu kommer äntligen säsong 5 av succéserien Riverdale till Netflix! Serien följer ett gäng ungdomars liv i den lilla staden Riverdale. Säsong fem utlovar mer av det spännande kärleksdramat mellan Archie, Veronica, Betty och Jughead som vi inte kan få nog av!

22 januari

Fate: The Winx Saga (serie)

I Fate: The Winx Saga får vi följa tonårsfen Bloom och hennes vardag på Alfea College. Den är fylld av magi, vänskap, kärlek och mytiska varelser. Serien är baserad på en av Nickelodeons populäraste animerade serier Winx Club och i en av huvudrollerna ser vi Abigail Cowen, som vi känner igen från Chilling Adventures Of Sabrina.

So my grandma’s a lesbian (film)

So my grandma’s a lesbian är en spansk romantisk komedi om Eva som är en ung och lovande advokat. Hon planerar att gifta in sig i en superkonservativ familj, men hennes bröllopsplaner äventyras när hennes farmor Sofia berättar att hon ska gifta sig med en kvinna.

28 januari

Five feet apart (film)

Stella och Will möts på sjukhuset och blir blixtförälskade. De lider båda av lungsjukdomen cystic fibrosis som gör att de måste undvika all fysisk kontakt, men ju mer tid de spenderar ihop desto svårare blir det. I huvudrollerna ser vi Cole Sprouse och Haley Lu Richardson.

29 januari

The Dig (film)

Filmen The Dig utspelar sig i Storbritannien precis innan Andra världskriget. Markägaren Edith Pretty anlitar arkeologen Basil Brown för att göra en utgrävning vid floden Devon i sydöstra England.

Januari

The Office (US) The complete series

Här kommer en sen julklapp för alla The Office-fans där ute! För i januari blir alla säsonger av The Office tillgängliga på Netflix för att ta er igenom de mörka månaderna innan våren kommer.


Nytt på Netflix i december

1 december

The Holiday Movies That Made Us (dokumentärserie)

The Holiday Movies That Made Us får vi följa med bakom kulisserna på några av våra mest älskade julfilmer. I två delar får vi ta del av berättelserna bakom filmerna Elf och The Nightmare Before Christmas.

Läs också: Vill du se fler julfilmer? Vi listar våra favoriter på Netflix här.

Green book (film)

Jazzpianisten Don anställer en man som heter Tony som chaufför och livvakt under en turné. Trots deras olika uppfattning om nästintill allting uppstår snart en stark vänskap mellan dem.

4 december

Mank (film)

Den 4 december kommer Mank till Netflix, och filmen har redan blivit en stor snackis. I Mank får vi följa Herman J. Mankiewicz liv under den period då han skrev Citizen Kane, och de problem som uppstod under produktionen och fram till filmens premiär.

9 december

Kalel, 15 (film)

15-åriga Kalel försöker hitta sin plats i livet. Efter att ha testats positivt för HIV-viruset vänds hans liv upp och ner. Samtidigt får vi följa hans kamp när han växer upp i en dysfunktionell familj på Filippinerna.

11 december

The Prom (film)

När en tonåring i Indiana försöker övertala sin flickvän om att följa med på en bal tar han hjälp av ett gäng Broadway-stjärnor.

18 december

Hjem til jul, säsong 2 (serie)

Hur ska det gå för Johanne och hennes kärleksliv den här julen? Nu kommer andra säsongen av Hjem til jul till Netflix! Minns du hur första säsongen slutade? Det ringde på dörren hemma hos Johanne, men vi fick aldrig se vem som stod där. Vad vi alla fall med säkerhet vet är att Felix Sandman återvänder i den nya säsongen. 

Ma Rainey’s Black Bottom (film)

Filmen Ma Rainey’s Black Bottom utspelar sig i en inspelningsstudio i Chicago 1927, där Mother of the Blues och hennes band samlas för att skapa musik. 

23 december

The Midnight Sky (film)

I The Midnight Sky får vi följa Augustine, som spelas av George Clooney, som bor på Arktis. Han försöker stoppa astronauten Sully, som spelas av Felicity Jones, att återvända hem till en global katastrof.

25 december

Familjen Bridgerton (serie)

Familjen Bridgerton har beskrivits som en blandning mellan Downtown Abbey och Gossip girl. Visst låter det bra? Det är dessutom Shonda Rhimes, skaparen av Grey’s Anatomy, som skrivit manus. Serien handlar om familjen Bridgerton och i den får vi framför allt följa familjens äldsta dotter, Daphne.

30 december

Equinox (serie) 

År 1999 försvinner en buss full med studenter spårlöst. I Equinox får vi följa en kvinna som heter Astrid flera år senare, år 2020, när hon försöker lösa mysteriet. Kommer hon kanske kunna påverka det förflutna på något sätt, och ändra utgången? 

31 december

The Others (film)

Snart kan du se en riktig klassiker med Nicole Kidman på Netflix! I The Others får vi följa Grace Stewart och hennes familj. Hennes manhar antagligen dött i andra världskriget och hennes barn är väldigt ljuskänsliga – så pass känsliga att de inte kan befinna sig i dagsljus för länge. Men det är inte deras största problem. Det verkar nämligen som att deras hus är hemsökt.

Chilling adventures of Sabrina, säsong 4 (serie)

Nu kommer fjärden delen av Chilling adventures of Sabrina till Netflix! Serien är baserad på serietidningarna med samma namn, och handlar om tonårshäxan Sabrina som slits mellan häxornas värld och den mänskliga världen. 


Nytt på Netflix i november

1 november

Then came you (film)

I Then came you måste en kille, som lider av hypokondri, möta sina rädslor när han lovar att hjälpa en obotligt sjuk tonåring att pricka av alla punkter på sin bucketlist. 

4 november

Kärlek och anarki (serie) 

I november är det äntligen dags för den svenska Netflix-serien Kärlek och anarki att ha premiär! I serien får vi följa konsulten Sofie när hon inleder en lek på jobbet, tillsammans med it-teknikern Max, där de utmanar sociala koder. Det börjar oskyldigt men snart får leken oanade konsekvenser. Läs mer och Kärlek och Anarki här.

5 november

Paranormal (serie)

I Paranormal får vi följa en man när han utreder en rad mystiska händelser. Han är väldigt skeptisk till allt som är övernaturligt, men kommer den inställningen att ändras när ett spöke från hans förflutna dyker upp?

6 november

Citation (film)

Filmen Citation är baserad på en verklig händelse, och handlar om en student i Nigeria som anmäler sin professor för sexuella trakasserier och våldtäktsförsök. Efter sin anmälan stöter studenten på stort motstånd, bland annat från personer inom den akademiska världen.

10 november

Dash & Lily (serie)

Dash & Lily utspelar sig runt juletid i New york och i serien får vi följa två personer, som heter Dash och Lily, när de skriver meddelande till varandra i en röd anteckningsbok som skickas fram och tillbaka över hela staden. Julstämning much?!

11 november

What we wanted (film)

What we wanted handlar om ett par som vill skaffa barn men har svårt att bli gravida och bestämmer sig för att åka på semester för att få ett litet break. Men där kommer deras förhållande möta ytterligare prövningar, och  grannfamiljen på semesterorten gör inte direkt saken bättre.

13 november

The Minions of Midas (serie)

I den här serien får vi följa en miljonär när han blir utpressad av en reporter. Reportern har nämligen planer på att avslöja något som har med honom att göra, och som han verkligen inte vill ska komma ut.

15 november

The Crown, säsong 4 (serie)

Äntligen kommer fjärde säsongen av The Crown till Netflix! Den här säsongen utspelar sig under 80-talet, med allt vad det innebär för kungafamiljen och Storbritannien. Till exempel att Margaret Thatcher blir premiärminister, men också den viktigaste händelsen av alla – att Prins Charles gifter sig med Lady Diana Spencer

19 november

The princess switch: Switched again (film)

Om du älskade The princess switch är den här filmen något för dig! Bara dagar innan hertiginnan Margaret ska krönas dyker hennes dubbelgångare Stacy upp med planer på att lösa hennes kärleksliv. Men inte nog med det! Snart dyker nämligen en tredje dubbelgångare upp för att ställa till saker och ting ännu mer. 

22 november

Dolly Parton’s Christmas on the Square (film) 

Dolly Parton, you guys! Den här musikalen handlar om en kvinna som äger en massa mark, men som försöker sälja en del av den. Det innebär att alla invånarna i en liten byn måste flytta ut från sina hem innan julafton. Men kan magi och musik få henne att ändra sig? 

24 november

Hillbilly Elegy (film)

Hillbilly elegy är en dramafilm från 2020, baserad på boken med samma namn. I den får vi följa tre generationer av en Appalachian-familj. Filmen är berättad ur den yngsta familjemedlemmens perspektiv, när han tvingas återvända till sin hemstad.

25 november

The Christmas chronicles: part two (film)

Det har gått två är sedan händelserna i första delen av The Christmas chronicles, och mycket har hänt sedan syskonen Kate, som spelas av Darby Camp, och Teddy Pierce, som spelas av Judah Lewis, räddade julen.

26 november

Us (film) 

Har du inte sett Us än? Se den inte! Eller okej gör det, men på egen risk. I filmen plågas Adelaide Wilson, som spelas av Lupita Nyong’o, plågas av obehagliga minnen och efter en dag på stranden möts hon och hennes familj av fyra siluetter som håller varandras händer på uppfarten till deras sommarhus. Om du klarar av att se hela trailern så kanske du klarar av att se filmen också, men kom ihåg att vi varnade er.

Sugen på fler skräckfilmer? Här är våra 20 bästa filmtips.

27 november

If Beale street could talk (film)

If Beale street could talk utspelar sig på 70-talet i Harlem, och i den får vi följa en gravid kvinna när hon försöker få ut sin fästman ur fängelset. Hennes fästman sitter nämligen inne för ett brott han inte begått. 

Virgin river, säsong 2 (serie)

Nu kommer andra säsongen av Virgin river till Netflix. Och som alla som sett första säsongen av serien kan en hel del hända i den lilla staden – allt från heartbreaks och uppbrott till förlovningar och mord.Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på fler avsnitt här!