in

Nytt på Netflix i maj! 12 serier och filmer du inte får missa

Bildkälla: Stranger Things / Netflix

Sugen på att se en ny film eller serie på Netflix? VeckoRevyn har listat de bästa nyheterna som kommer till Netflix Sverige i maj! Mer

1 maj 

Unhinged (film)

När en stressad mamma tutar på en bil vid ett rödljus ska det få förödande konsekvenser. För i just den bilen sitter nämligen en man som tröttnat på allt och bestämt sig för att lära världen en sista läxa, och snart blir mamman och alla i hennes närhet måltavlor.

3 maj

Hold Your Breath: The Ice Dive (dokumentär)

Vad sägs om att simma under isen? I den här dokumentären får vi följa fridykaren Johanna Nordblad när hon försöker slå världsrekordet i att simma så långt som möjligt under isen på ett enda andetag.

Serie på Netflix

4 maj

The Circle, säsong 4 (serie)

I det här sociala experimentet tävlar deltagarna i att lura varandra. I början av programmet flyttar alla in i samma lägenhetshus – men de får aldrig träffas i verkligheten utan lär bara känna varandra genom sociala medier. Där kan deltagarna låtsas vara helt andra personer, och den som får flest likes i slutet av programmet vinner 100 000 dollar. 

5 maj

Clark (serie)

Den här serien, med Bill Skarsgård i huvudrollen, är baserad på den verkliga berättelsen om Clark Olofsson. Han är en av Sveriges mest ökända bankrånare och har bland annat gett upphov till begreppet ”Stockholmssyndromet”. Detta efter att ha varit inblandad i   gisslandrama på Norrmalmstorg 1973 där gisslan började sympatisera med gärningsmännen.

6 maj 

Along For The Ride (film)

Det är sommaren precis innan college när Auden och Eli träffas. Auden har alltid varit ambitiös, tagit skolan på allvar och aldrig varit särskilt utsvävande. Men när hon träffar Eli tar de sig ut på olika äventyr för att ändra på det. 

13 maj

The Lincoln Lawyer (serie)

The Lincoln Lawyer är baserad på Michael Connellys romanserie och handlar om advokaten Mickey Haller. Efter en olycka driver han sin byrå från sin Lincoln, där han snart ska ta sig an ett komplicerat mordfall.

Senior Year (film)

I den här komedifilmen ser vi Rebel Wilson I huvudrollen som Stephanie Conway. Efter att Stephanie är med om en olycka som 17-åring hamnar hon i koma. Tjugo år senare vaknar hon upp och är redo att uppfylla alla sina high school-drömmar.

Nyheter på Netflix

Bling Empire, säsong 2 (serie)

I mitten av maj kommer den andra säsongen av Bling Empire! I realityserien får vi följa ett gäng välbärgade LA-bor med asiatiska rötter. 

18 maj

Love On The Spectrum U.S

De första säsongerna av Love On The Spectrum spelades in i Australien, och nu får USA en egen version av programmet som går ut på att olika personer som befinner sig på autismspektrat navigerar i kärleksdjungeln. 

Film på Netflix

Who Killed Sara?, säsong 3 (serie)

Nu kommer den sista säsongen av Who Killed Sara? till Netflix! Efter att Álex blivit oskyldigt anklagad för mordet på sin syster är han nu fast besluten om att lösa den stora gåtan – vad som egentligen hände henne.

19 maj

A Perfect Pairing (film)

När en chef för kaliforniska vinbranschen reser till en australisk fårbonde har hon bara ett mål – att landa en viktig kund. Men snart får hon ett jobb på farmen och sakta men säkert börjar en romans växa fram.

27 maj

Stranger Things, säsong 4, volym 1 (serie)

Nu kommer den fjärde säsongen av Stranger Things till Netflix! När säsongen börjar har det gått sex månader sedan Battle of Starcourt och kompisgänget försöker navigera livet på gymnasiet – men lagom till vårlovet dyker nya hot upp. Den fjärde säsongen består av två delar, och den första innehåller fem avsnitt. Den andra delen av säsongen har premiär den 1 juli och består av fyra avsnitt.

Quiz: Vad ska du se på Netflix den här månaden?

Har du svårt att bestämma dig för vad du ska kolla på härnäst? Gör vårt quiz och ta reda på det!


Nytt på Netflix i april

1 april

Battle: Freestyle (film)

Amalie och hennes dansgrupp bli antagna till en tävling i Paris. Men där återförenas hon med sin mamma, som hon inte haft kontakt med på flera år, vilket ska komma att sätta käppar i hjulet för henne.

Metal lords (film)

I Metal lords får vi följa tonåringarna Hunter och Kevin som. De lever för metal och bestämmer sig för att starta ett band med ett stort mål i sikte – att vinna Battle of the Bands.

6 april

Jimmy Savile: A British Horror Story (dokumentär)

Efter Jimmy Saviles död riktas flera anklagelser mot honom. Bland annat ska den tidigare radio- och tv-programledaren ha sexuellt ofredat och förgripit sig på tonårstjejer under flera års tid. När polisen startar en utredning hör runt 450 personer av sig och berättar att de blivit utsatta. I den här dokumentären får du veta mer om fallet.

8 april

The In Between (film)

I den här filmen får vi följa en tonårstjej som nyligen förlorat sitt livs stora kärlek i en tragisk olycka. Samtidigt som hon hanterar sorgen börjar hon upptäcka att han försöker kommunicera med henne från andra sidan.

12 april

Hard Cell (serie)

Hard Cell är en komediserie som kretsar kring fängelsedirektören Laura Willis, som tidigare arbetat som eventplanerare. Med samma entusiasm tar hon sig an livet bakom galler, och dokumenterar samtidigt sitt liv och de intagna på fängelset där hon jobbar.

14 april 

Borgen – Riket, makten och äran (serie)

Borgen – Riket, makten och äran är en fristående uppföljare till den danska serien Borgen. Det har gått flera år sedan originalseriens slut, och huvudpersonen Birgitte Nyborg är nu utrikesminister. När en konflikt om olja på Grönland riskerar att utvecklas till en internationell kris ställs hela hennes karriär på spel. Samtidigt har hennes tidigare pressekreterare Katrine Fønsmark, som vi känner igen från originalversionen av serien, gått tillbaka till journalistiken.

Serier och filmer på Netflix
Bildkälla: Borgen – Riket, makten och äran / Netflix

15 april

Anatomy of a Scandal (serie)

Sophie är gift med en mäktig politiker och lever ett privilegierat liv, men snart skakas hela hennes värld i grunden när hennes man plötsligt blir anklagad för ett brott. Serien består av sex avsnitt och är baserad på romanen med samma namn, skriver av Sarah Vaughan.

20 april

Russian Doll, säsong 2 (serie)

Nu kommer andra säsongen av Russian Doll till Netflix! Serien handlar om Nadia (som spelas av Orange is the new black-favoriten Natasha Lyonne)  som dör på sin 36-årsdag. Men hon hamnar i någon slags loop och tvingas uppleva dagen om och om igen.

22 april

Selling Sunset, säsong 5 (serie)

I Selling Sunset får vi följa ett gäng fastighetsmäklare som arbetar på The Oppenheim Group. Serien är inne på sin femte säsong, och precis som tidigare kan vi förvänta oss mycket drama, vänskaps- och kärlekskriser samtidigt som tv-personligheterna försöker sälja lyxhus i Los Angeles.

27 april

The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes (dokumentär)

Den 4 augusti 1962 dör Marilyn Monroe. Hennes död avskrivs som förmodat självmord, men sedan dess har det förekommit flera konspirationsteorier om hur filmstjärnan egentligen dog. I den här dokumentären gräver en reporter djupare i det, genom att dela med sig av inspelningar av intervjuer med flera personer som befann sig i Marilyn Monroes närhet.

Bullsh*t the Game show (serie)

Bullsh*t the Game show är inte som vilket frågeprogram som helst, för när de tävlande inte kan svaret på en fråga måste de nämligen ljuga och låtsas att de har full koll.

29 april

Ozark, säsong 4, del 2 (serie)

Den fjärde säsongen av Ozark släpps i två delar – och nu kommen den sista. Serien kretsar kring familjen Byrde, som hjälper en stor knarkkartell i Mexico att tvätta pengar. I den fjärde säsongen håller familjen på att bryta sig loss från kartellen.


Nytt på Netflix i mars

1 mars

Worst Roommate Ever (film)

Vet du allt om personen du bor med? I den här filmen får vi ta del av skrämmande berättelser som är hämtade från verkligheten – där det visar sig att människor bor ihop med både mördare och bedragare utan att veta om det. 

2 mars

Against The Ice (film)

Filmen Against The Ice är baserad på en sann historia om polarexpeditionen 1909. Den handlar om två män som kämpar för att överleva under en expedition till Grönland, där de samtidigt letar efter en försvunnen karta. I rollerna ser vi bland andra Game Of Thrones-skådisen Nikolaj Coster-Waldau.

7 mars

Waves (film)

Allting vänds upp och ner när en familj är med om ett dödsfall. Drabbade av sorg försöker de hantera förlusten, men snart märker de att det även finns plats för kärlek i allt det tragiska. 

9 mars

The Andy Warhol Diaries

Konstnären och filmskaparen Andy Warhol sägs vara en av de främsta företrädarna för popkonsten. Efter att han blir utsatt för ett mordförsök, när skribenten Valerie Solanas skjuter honom, börjar han dokumentera sitt liv. Och det är den dokumentationen som ligger till grund för The Andy Warhol Diaries som du snart kan se på Netflix.

Byron Baes (serie)

I den här serien får vi följa ett gäng influencers som reser till Byron Bay i Australien. Det är den perfekta platsen för sol, bad och kärlek. 

11 mars

The Adam Project (film)

Tidsresenären Adam Reed kommer från framtiden och hamnar plötsligt i år 2022. För att rädda jorden från att gå under tar han hjälp av sig själv som 12-åring. Kommer vuxna Adam kunna rädda framtiden tillsammans med den yngre versionen av sig själv? 

12 mars

Little Women (film)

Little Women utspelar sig på 1860-talet, där vi får följa en författare som bestämt sig för att gå sin egen väg. I en av rollerna ser vi bland andra Emma Watson.

18 mars

Svart krabba (film)

Svart krabba, med Noomi Rapace i huvudrollen, är en svensk actionthriller som utspelar sig i en postapokalyptisk värld. Efter att ett krig brutit ut har allting rasat samman, och ett gäng soldater ger sig ut på ett hemligt uppdrag för att försöka få stopp på det. 

Windfall (film)

I Windfall får vi följa en man som gör inbrott i vad han tror är en tomt sommarhus tillhörande en miljardär. Men allt gå inte riktigt som han tänkt sig när paret som bor i villan bestämmer för att resa dit. 

25 mars

Familjen Bridgerton, säsong 2 (serie)

Vår väntan är snart över! I slutet av mars kommer den andra säsongen av Familjen Bridgerton till Netflix, och den här gången är det Anthony Bridgerton som får stå i centrum. Är han en obotlig bachelor eller kommer han äntligen hitta kärleken? Det får vi snart se. 

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.