in

Nytt på Netflix i oktober: 14 serier och filmer du inte får missa

cardi


Sugen på att se en ny film eller serie på Netflix? VeckoRevyn har listat de bästa nyheterna som har kommit till Netflix Sverige! Mer

Oktober – nya serier och filmer på Netflix

1 oktober

A Star is Born (film)

Månaden börjar starkt med en ny storfavorit på Netflix. När den kända artisten Jack träffar barsångerskan Ally lyckas han övertala henne att gästsjunga på hans konsert. Det blir startskottet för hennes karriär. För dig som ännu inte har sett A Star is Born med Lady Gaga och Bradley Cooper – här är din chans!

2 oktober

Living Undocumented (dokumentär)

I Living Undocumented får vi följa 8 papperslösa familjer i USA. Dokumentärer, som är producerad av Selena Gomez, undersöker vem som får – och inte får – kallas sig amerikan.

4 oktober

Raising Dion (serie)

För änkan och ensamstående mamman Nicole, som spelas av Alisha Wainwright, blir livet lite extra utmanande när hon upptäcker att hennes son Dion har superkrafter.

In the Tall Grass (film)

När syskonen Becky och Cal hör en pojke gråta vid sidan av en äng med högt gräs börjar de direkt leta efter honom. Men snart har de tappat bort varandra och hittar ingen väg ut. Baserad på en novell av Stephen King.

9 oktober

Rhythm + Flow (serie)

Varje onsdag får vi följa Cardi B, Chance the Rapper and T.I. ”TIP” Harris i deras jakt på vår nästa hiphopstjärna. För alla unga talanger som klarar sig förbi audition väntar tävlingar – och bara en kan vinna.

10 oktober

Riverdale, säsong 4 (serie)

För Archie Andrews, som spelas av Keneti James Fitzgerald ”KJ” Apa, och de andra ungdomarna i Riverdale är det dags att börja fjärde året i skolan. Och under den perfekta fasaden döljer sig, som vanligt, ett mörker.

11 oktober

Fractured (film)

En familj kommer till ett sjukhus efter att dottern skadat sig. Hon tvingas till operation och timmar senare är både mamman och dottern spårlöst försvunna, och det finns inga tecken på att de någonsin har varit där.

18 oktober

The Laundromat (film)

Vad som börjar med misstankar om ett försäkringsbedrägeri visar sig vara mycket större än vad änkan Ellen Martin, som spelas av Meryl Streep, hade kunnat tro. Spåren leder nämligen till Panama city och en advokatbyrå som med tveksamma medel hjälper världens rikaste att bli ännu rikare.

Living with Yourself (serie)

När Miles Elliott, som spelas av Paul Rudd, genomgår en svår period i livet söker han sig till Top happy spa för att få en behandling. Han kommer ut som en ny människa… alltså bokstavligen.

Eli (film)

När Eli tvingas leva helt isolerad från omvärlden på grund av en mystisk sjukdom, sätter hans föräldrar sitt sista hopp till en läkare som har ovanliga behandlingsmetoder. Under processen börjar Eli tvivla på vem han egentligen kan lita på.

23 oktober

Breakfast, Lunch & Dinner (dokumentär)

I Breakfast, Lunch & Dinner får vi följa tv-personligheten David Chang när han, tillsammans med olika kändisar, besöker en ny stad för varje avsnitt. Där utforskar de stadens matliv och kultur.

25 oktober

Dolemite Is My Name (film)

I rollen som Rudy Ray Moore spelar Eddie Murphy den verkliga komikern och hans alterego Dolemite.

The Kominsky Method, säsong 2 (serie)

Vi fortsätter följa skådespelaren Sandy Komisky, som spelas av Michael Douglas, och hans agent Norman Newlander, som spelas av Alan Arkin. I den andra säsongen av serien, som utspelar sig i Los Angeles, tar Norman upp kontakten med en gammal kärlek och Sandy blir bra vän med dotterns nya kille, som är i hans egen ålder.

Rattlesnake (film)

En underlig kvinna hjälper ett barn som blir biten av en skallerorm. Senare tvingas barnets mamma göra en deal med djävulen för att betala tillbaka sin skuld till kvinnan.

September

6 september

Elitskolan, säsong 2 (serie)

Vi fortsätter följa eleverna på spaniens mest exklusiva privatskola genom dödsfall, droger, fester och mörka hemligheter.

The Spy (film)

Den israeliska agenten Eli Cohen går undercover i Syrien för att spionera åt Mossad-regimen.

10 september

Evelyn (dokumentären)

En man och hans två syskon går från Skottland till London för att finna acceptans och komma till ro med sin brors självmord som inträffade tolv år tidigare.

12 september

Hello, privilege. It’s me, Chelsea (dokumentär)

Chelsea Handler utforskar hur privilegiet av att vara vit i USA påverkar kulturen – och vilka fördelar hon själv fått tack vare sin hudfärg.

The mind, explained (dokumentär)

I den här dokumentären får vi allt från drömmar till ångest förklarat för oss.

The I-land (serie)

De sätts på en paradisö för att leva livet, men med alla sina minnen raderade och svåra levnadsförhållanden blir det en kamp att överleva.

13 september

Unbelievable (kortserie)

En ung kvinna anmäler en våldtäkt, men ingen tror henne. Hon drar tillbaka sin anmälan, men vad har egentligen hänt? Två kvinnliga poliser börjar se ett mönster över hela USA – och snart kommer sanningen fram. Baserad på en sann (helt otrolig) historia.

Tall girl (film)

Jodo har alltid varit den längsta tjejen i skolan och alltid känt sig obekväm med det. En dag träffar hon den svenska utbytesstudenten Stig som är ännu längre och en kärlekshistoria tar sin början.

20 september

Criminal: France
Criminal: Germany
Criminal: Spain
Criminal: UK


12 berättelser, 4 länder, ett antal förhörsrum. Den här nyskapande serien utspelar sig i Frankrike, Tyskland, Spanien och Storbritannien och är en fascinerande katt- och råtta-lek som helst och håller utspelar sig polisens olika förhörsrum.

Between two ferns – the movie

Den populära komedi-talkshowen Between two ferns blir film. Zach Galifianakis blir bortgjord och hans team åker på roadtrip och intervjuar kändisar i ett försök att göra honom cool igen.

Inside Bill’s brain: decoding Bill Gates (dokumentär)

I den här dokumentären i tre delar får vi följa Bill Gates, på djupet och ofiltrerat. Toppar, dalar och en vilja och längtan efter att lösa de stora världsproblem vi har – vi får följa Gates nära genom allt det.

27 september

The Politician (serie)

Gymnasieeleven Payton Hobart har sedan 7 års ålder vetat att han ska bli USAs president – men den största politiska utmaningen på vägen dit är att överleva high school. För att bli ordförande för elevkåren, säkra en plats på Harvard och därifrån gå vidare till politiken måste han vinna sina klasskompisars förtroende – utan att rucka på sin egen moral.

Skylines (serie)

En ung tysk hiphop-producent får en chans att förverkliga sina drömmar när han signar med Skyline Records. Men när skivbolag-ägarens bror plötsligt dyker upp för att kräva det som är hans går allt snett.

In the shadow of the moon (film)

Polisen Thomas Lockhart längtar efter en befordran och börjar därför kartlägga en seriemördare som dyker upp var nionde år. När han inser att mördarens dåd går stick i stäv med det vetenskapen lärt oss blir han besatt av att ta reda på sanningen – något som hotar att förstöra hans karriär, familj och hjärna.

Augusti – serier och filmer på Netflix

2 augusti

Dear White People: season 3

Den tredje säsongen av serien som fick folk att uppmana till bojkott av Netflix är här. Serien följer ett gäng studenter på universitetet Winchester och tar upp frågor om etnicitet, kärlek och politik.

2 augusti

Derry Girls: Season 2

Derry Girls utspelar sig i Nordirland på 90-talet och handlar om fyra tjejers uppväxt och kärleksliv. Säsong 2 är bara sex avsnitt lång – perfekt att sträckkolla.

9 augusti

GLOW: Season 3

The gorgeous ladies of wrestling är tillbaka, den här gången i Las Vegas! Kommer syndens stad slita sönder gruppen eller föra dem närmare varandra?

9 augusti

Sintonia

Denna brasilianska serie utspelar sig i en favela i São Paulo och handlar om tre vänners live i slummen. Kärlek, droger, musik och sex utlovas!

16 augusti

Mindhunter: Season 2

Serien om utredarna på FBI som uppfann seriemördar-profilering är tillbaka med en ny säsong. Den här gånger jagar de en barnseriemördare, men vi får också stifta bekantskap med Charles Manson.

16 augusti

Waterworld

Waterworld utspelar sig i en framtid där polarisarna smält och hela jorden är täckt av vatten. Kevin Costners kult-kalkonrulle från 1995 är faktiskt rätt charmig och dessutom skrämmande aktuell.

20 augusti

A Quiet Place

Gillade du Birdbox är det här en film för dig! I en värld där människorna måste vara tysta för att inte bli jagade och dödade av ohyggliga monster får vi följa en familjs kamp för överlevnad.

27 augusti

Million Pound Menu: Season 2

Säsong två av denna variant av Draknästet som enbart fokuserar på mat- och restaurangidéer. Hoppfulla kockar och entrepenörer pitchar sina idéer framför ett gäng investerare och hoppas på att få komma därifrån med en säck pengar och möjligheten att förverkliga sin dröm.

29 augusti

Workin’ Moms: Season 3

Den här kanadensiska sitcomen kretsar kring fyra mammor som försöker balansera arbetslivet med föräldralivet.

30 augusti

Marvel Studio’s Avengers: Infinity War

Uppföljaren till Infinity War, Avengers: Endgame, gick nyligen om Avatar och blev den mest inkomstbringande filmen någonsin på bio. I Infinity War får vi följa i stort sett alla Marvels hjältar både ut i rymden och här på jorden när de kämpar mot den onde Thanos och alla hans hejdukar.

JULI

1 juli

Bridesmaids

Den numera klassiska kommedin om en blivande brud och hennes brudtärnor har äntligen kommit till Netflix!

3 juli

Stranger Things 3

I tredje säsongen av den nostalgiska skräckserien Stranger Things kretsar kring samma kompisgäng som de två tidigare. I den nya säsongen måste gänget både ta sig an problemen som kommer när man växer upp och blir kär, samtidigt som monstren och ondskan kommer tillbaka.

12 juli

Kidnapping Stella

En ung kvinna blir kidnappad av två män som vill komma åt hennes pappas pengar, och hon gör allt för att komma undan.

You Me Her säsong 4

Serien som kretsar kring ett par och tjejen de båda inleder ett förhållande med är tillbaka med en fjärde säsong. Hur ska det gå med livet ute i förorten nu när de dessutom ska bli föräldrar ihop?

Point blank

När en akutsjuksköterskas gravida fru blir kidnappad, tvingas han samarbete med en allvarligt skadad yrkeskriminell som ligger på akuten.

19 juli

Queer Eye säsong 4

Våra älsklingar Tan, Antoni, Bobby, Karamo och Jonathan är tillbaka i Kansas City för den efterlängtade fjärde säsongen Queer Eye. Förvänta er french tucks, otroliga renoveringar, tårar och massa skratt.19 juli

La Casa de Papel: part 3

Om du inte sett detta spanska mästerverk har du nu tre underbart spännande säsonger att sträck-kolla! Brott, relationer och mycket drama.

24 juli

The Great Hack

Nu kommer dokumentären om hur Cambridge Analytica kom att spela en central roll i en av de största it-skandalerna i modern tid.

26 juli

Orange Is The new black säsong 7

Allas favoritfångar är tillbaka i den sjunde och sista säsongen av den här långköraren. Nu får vi veta hur det slutar för Piper, Crazy Eyes och alla andra.

31 juli

The Red Sea Diving Resort

En osannolik historia som utspelade sig på 80-talet blir äntligen film. Den handlar om en grupp etiopier som gör allt för att rädda livet på flyktingar.

JUNI

3 juni

Malibu Rescue The series

En äventyrsserie med lättsam humor. Man får följa ett gäng juniorlivräddare under deras första tid som livräddare.

5 juni

Black mirror säsong 5

Sci-fi-serien Black mirror kommer äntligen ut med nästa säsong. Här ligger människans främsta framsteg och mörkaste instinkter väldigt nära varandra.

Wanted säsong 2

Serien om Lola och Chelsea som är varandras raka motsatser, men som tvingas samarbeta när korrupta poliser försöker sätta dit dem.

7 juni

Rock My Heart

En mysig film om den äventyrslystna tonåringen med hjärtfel som lär känna en hingst som inte låter sig tämjas av någon annan. Tillsammans börjar dem träna amatörjockey inför ett livsfarligt lopp.

3% säsong tre

Nu kommer säsong tre! Eliten bor på en paradisö långt bort från de överbefolkade slumområdena och man bara har en chans att bli en del av de 3 % som räddas undan misären.

Designated survivor säsong 3

Efter tvister hur det skulle bli med säsong tre står det nu klart: den släpps 7e juni. Vi får följa president Kirkmans återvalskampanj, politiska debatter, pengar och ”fake news”.

11 juni

Arthdal Chronicles

Om det mytiska landet Arth och konkurrensen om makten i byggandet av ett helt nytt samhälle.

7e juni

14e juni

Life Overtakes Me

Kultur- och samhällsdokumentärer där filmskaparna undersöker den mystiska sjukdomen uppgivenhetssyndrom – hos traumatiserade flyktingbarn i Sverige.

Murder mystery

Den knasiga filmen om en New York-polis och hans fru (Jennifer Aniston spelar!) som blir inbjudna till en lyxyacht. Deras semester förvandlas snabbt till en mardröm.

19e juni

Beats

Indiefilmen om hiphop-talangen med torgskräck och den vanärade före detta managern som träffas av en slump i Chicago.

30e juni

Social animals

Om sociala medier, Instagram och dess påverkan på unga. Vi får följa en vågad fotograf, en bikinimodel och en tjej som alla söker efter samma sak på sina sociala medier: kärlek, acceptans och kändisskap. Följare, likes och kommentarer har aldrig varit viktigare.


3 maj

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Filmen om Ted Bundy, spelad av Zac Efron, kommer äntligen till Netflix. Nu får vi följa seriemördaren ur flickvännens Liz perspektiv.

Undercover

En stor ecstasy-producent som bor bor på landsgränsen mellan Nederländerna och Belgien stöter på problem när två undercover-agenter kommer honom och hans fru lite för nära.

Flinch

En realityserie där den som lyckas behålla sitt stoneface under minst sagt prövande utmaningar vinner.

Despite Everything

Fyra systrar får efter sin mammas död veta att den man de trodde var deras biologiska pappa inte är det, och nu börjar jakten på de riktiga papporna.

The Last Summer

Vi får följa ett gäng vänner som utnyttjar sin sista lediga sommar innan de börjar college till fullo.

Dead To Me

En mörk huvudserie med Christina Applegate och Linda Cardellini i huvudrollerna. Båda har nyligen förlorat sina makar och blir vänner när de möts i en sorgegrupp. Föga förvånande bär dock den ena av dem på en hemlighet som ställer allt på ända.

6 maj

Abyss

En åklagare vaknar efter en olycka upp och inser att hon blivit en helt annan person – och hon är inte ensam om att ha råkat ut för det.

10 maj

Easy – säsong 3

I säsong tre av Easy fortsätter vi följa våra Chicago-favoriter genom sex, kärlek och kultur.

Shéhérazade

17-åriga Zac har precis avtjänat ett fängelsestraff när han träffar Shéhérazade, en ung prostituerad tjej. Han blir hennes hallick, men stötar snart på problem.

Wine Country

En grupp gamla tjejkompisar återförenas på semester i Napa valley för att fira födelsedag. En hjärtvärmande och rolig film med bland andra Amy Pohler och Maya Rudolph i rollerna.


El Recluso

En före detta marinsoldat skickas till ett Mexikanskt fängelse för att infiltrera ett gäng som har kidnappat en amerikansk domares tonårsdotter.

The Society

Ett gäng ungdomar måste klara sig själva i den välbärgade staden West Ham efter att alla föräldrar under mystiska omständigheter försvunnit. Först njuter de av sin nyvunna frihet, men snart börjar allt gå snett.

Jailbirds

I ett verklighetens Orange is the new black for vi följa intagna på ett fängelse i Sacramento, och hur de försöker göra det bästa av sin tid bakom galler.

16 maj

Good Sam

När en New York-bo som kallas Good Sam börjar lämna 100 000 dollar hos random personer, gör den skeptiska tv-reportern Kate Bardley allt för att avslöja Sams riktiga identitet och motiv.

17 maj

The Rain – säsong två

Säsong två av succéserien The Rain är tillbaka, och nu måste Simone och hennes vänner hitta ett botemedel för att rädda Rasmus och resten av mänskligheten.

23 maj

Slasher: Solstice

En seriemördare lämnar ett blodbad efter sig samtidigt som hans framtida offer måste kämpa för att överleva.

24 maj

High Seas

Mystiska dödsfall sker ombord på en lyxkryssare som åker mellan Spanien och Rio de Janerio och två systrar hamnar mitt i det – samtidigt är mördaren kvar ombord på båten.

The Perfection

En läskig thriller där en lovande cellist återförenas med en gamal lärare, vilket får chockartade konsekvenser.

Joy

Den unga nigerianska kvinnan Joy är fast i trafficking och är prostituerad för att betala sin hallick och försörja sin familj.

What / If

Hur långt skulle du gå för ekonomisk trygghet? I What/If for vi följa personer som gör det otänkbara, där ett nygift par i ekonomisk knipa står i fokus.

31 maj

How To Sell Drugs Online (Fast)

En tysk tonåring vill imponera på sitt ex och bestämmer sig för att bygga ett knarkimperium online. Men han begår ett stort misstag. Serien är baserad på verkliga händelser.

When They See Us

En miniserie som bygger på dokumentären The Central park five, som handlar om fem unga killar som blir felaktigt misstänka och dömda för våldtäkt.

Always Be My Maybe

Barndomsvännerna Sasha och Marcus möts upp efter 15 år ifrån varandra. Alla trodde alltid de skulle bli ihop, och nu börjar det själva undra om det faktiskt borde bli det.

Nytt på Netflix på april

5 april

Störst av allt

Netflix första svenska originalserie bygger på boken med samma namn, av Malin Persson Giolito. En skolskjutning sker i överklassområdet Djursholm i Stockholm, och Maja Norberg grips misstänkt för mord. Men vad har egentligen hänt? Här kan du läsa mer om Störst av allt, och en intervju med Hanna Ardéhn som spelar Maja.

Chilling adventures of Sabrina – säsong 2

Äntligen är vår favorithäxa Sabrina tillbaka. Vad händer med henne och Harvey, och vilka äventyr väntar vår tonårshäxa den här gången? Snart vet vi!

Unicorn store

Skådespelaren Brie Larsson har regisserat den här filmen, där en tokig konstnär som lämnat sin konstskola plötsligt får chansen att uppfylla sina drömmar – och adoptera en enhörning.

Our planet

En naturdokumentär som utforskar hur klimatförändringar påverkar djuren och naturen runt oss.

11 april

Dark summer

Världen har drabbats av en zombieapokalyps och ett gäng främlingar som mot alla odds har överlevt tvingas samarbeta för att klara sig.

12 april

Special

En varm komedieserie om Ryan som har en mild cp-skada och bestämmer sig för att ta tag i sitt liv och nå sina drömmar. Serien är baserad på Ryan O’Connells memoar “I’m Special: And Other Lies We Tell Ourselves.”


Huge in France

En fransk komikerstjärna flyttar till LA för att återuppta kontakten med sin son, men det står snabbt klart att franska kändisskap knappast är till någon nytta i USA.

The perfect date

Brooks Rattigan behöver spara ihop pengar för att kunna gå på prestigefyllda Yale. Han tar fram en app där man kan hyra honom för att spela ens pojkvän vid olika tillfällen. Under flera månader är han den olika tjejer önskar att han ska vara, men vem är han egentligen? Och vem är det han vill ha?

17 april

Bridget Jones dagbok

Äntligen kommer världens bästa Bridget Jones till Netflix!

About time

Tim upptäcker att männen i hans familj kan resa tillbaka i tiden, och inser att han kan få en ny chans att vinna en tjejs hjärta!

18 april

My first love

En koreansk kärleksserie som handlar om en college-kille som trots att han egentligen inte vill går med på att låta sina vänner flytta in hos honom. Nu väntar en tid av äventyr, kärlek och drama.

19 april

Someone great

Musikjournalisten Jenny blir lämnad av sitt livs stora kärlek efter nio års förhållande, men hennes bästa vänner räddar henne från misären.

22 april

Ocean’s 8

Danny Oceans syster rekryterar sju kvinnor för att slå till mot glammiga Met-galan som hålls i New York varje år. Det kan bli århundradets kupp, och världens dyraste diamanthalsband står i centrum. I filmen ser vi bland annat Sandra Bullock, Rihanna och Cate Blanchett.

24 april

Bonding

En homosexuell man träffar sin gamla bästis och upptäcker att hon är en av New Yorks kändaste dominatrix. Producenten som ligger bakom 13 reasons why, Mr. Robot och True Detective ligger bakom denna mörka humorserie.

https://www.youtube.com/watch?v=SmPp7Vxd1Fk

Nytt på Netflix i mars:

1 mars

The boy who harnessed the wind

13-åriga William Kamkwamba bygger med hjälp av en vetenskaplig bok en vindturbin som ska rädda hans malawiska hemby från svält. Baserad på en sann historia!


Losers

Dokumentärserien Losers utforskar hur vi hanterar förlust i ett samhälle så präglat av vinnar-normen.

Fast & Furios 6

Dominic Torreto och han streetrace-gäng jagas genom Europa efter en stor kupp.

The Bourne identity

Action-dramat om Jason Bourne, som en dag vaknar skadad och utan att minnas vem han är, har blivit en riktig klassiker. Vem är Bourne, och varför vill alla döda honom?

Sagan om ringen – Härskarringen

Frodo Bagger lämnar Fylke för att ta sig till Mordor och förstöra härskarringen.

3 mars

Life of the party

Melissa McCarthy spelar en frånskild och ambitiös hemmafru som söker sig till samma college som sin dotter för att börja på ny kula och leva studentlivet.

Forgetting Sarah Marshall

Den klassiska romcom-filmen Forgetting Sarah Marshall kommer äntligen till Netflix. Peter får sitt hjärta krossat av sin flickvän och tv-stjärna Sarah, och att komma över henne är svårt när han tvingas semestra tillsammans med henne och hennes nya kille.

12 mars

Dumma mej 1 & 2

Ärkeskurken Gru, föräldralösa flickor och minioner i mängder – den här filmen uppskattas inte bara av barn.

13 mars

Triple frontier

Fem före detta elitsoldater ska stjäla från en knarkkung, men uppdraget prövar lojaliteten hos de tidigare vännerna.

15 mars

Fab 5, säsong 3

Äntligen är Tan, Jonatan, Antoni, Karamo och Bobby tillbaka. I säsong 3 får vi följa med när killarna ta sig an personer i Kansas city som behöver hjälp med att styra upp sin vardag.

Arrested development, säsong 5B

Den kultklassade komediseriens femte säsong kommer till Netflix. YAY!

Turn up Charlie

I serien Turn up Charlie spelar Idris Elba en åldrande DJ som försöker bli känd, och samtidigt är barnvakt till sin kända bästa väns 11-åriga dotter.

19 mars

Amy Schumer Growing

Graviditet, giftermål och politik – i den här showen får vi se Amys stand up-gig som spelades in i Chicago.

Same kind of different as me

En verklighetsbaserad berättelse om ett välbärgat par i ett olyckligt äktenskap. En dag träffar de en hemlös man som vänder upp och ner på allt.

22 mars

The Dirt

Baserad på den bästsäljande självbiografin om bandet Mötley Crüe kommer nu filmen The Dirt. Vi får följa deras resa från replokal till världens största scener.

26 mars

Hannibal

En serie där vi får följa FBI-agenten Will Grahams jakt på den ökände Hannibal Lector.

29 mars

Santa clarita diet – säsong 3

Vi får följa mäklarparet Sheila och Joel i en tredje säsong där vardag, död och zombies samsas.

The legend of cocaine island

I den här dokumentärserien får vi följa amerikanen Rodney Hayden i hans jakt på att hitta kokain som gömts någonstans i Karibien.

The highway men

Ett kriminaldrama där vi får följa poliserna som fångade Bonnie & Clyde.

15 august

Hur är livet i en arbetarstadsdel i Mumbai? Bollywoodskådespelerskan Madhuri Dixit har producerat skildringen.

31 mars

Luther säsong 5

Idris Elba är tillbaka som polisen John Luther, och vi får följa honom ännu en säsong i jakten på kallblodiga mördare.