in

Nytt på Netflix i oktober! 14 serier och filmer du inte får missa

Bildkälla: Queen & Slim / Netflix

Sugen på att se en ny film eller serie på Netflix? VeckoRevyn har listat de bästa nyheterna som kommer till Netflix Sverige i oktober! Mer

1 oktober

Trial by Fire (film)

Trial by Fire är baserad på den verkliga historien om Cameron Todd Willingham som dömdes till döden för morden på sina barn 1991. I filmen får vi följa Elizabeth Gilbert, som spelas av Laura Dern och under filmens gång utvecklar hon en allt djupare relation med den dödsdömda fången – och snart blir hon helt övertygad om att han är oskyldig.

Maid (serie)

Som seriens titel avslöjar handlar Maid om en person som arbetar som hembiträde, närmare bestämt om en ung ensamstående mamma som nyligen flytt från en våldsam och destruktiv relation. I serien får vi följa hennes kamp om att skapa en bättre framtid för sitt barn.

The Guilty (film)

I The Guilty spelar Jake Gyllenhaal en polis som jobbar i larmcentralens växel. En dag ringer en kvinna in och hävdar att hon blivit kidnappad. Han gör vad han kan för att rädda hennes liv, men upptäcker snart att allt inte är som det verkar.

Agatha Christie’s Crooked House (film) 

Privatdetektiven Charles Hayward tar sig an att försöka lösa mordet på hans före detta älskares farfar. Klart står att den skyldige är någon i familjen, och när alla har motiv blir alla mer eller mindre misstänkta. Så vem är mördaren?

6 oktober

Bad Sport (dokumentär)

I true crime-dokumentären Bad Sport får vi följa internationella tvister och skandaler inom idrottsvärlden. Dokumentärserien kommer djupdyka i sex olika fall, där vi kommer få möta atleter, tränare och andra personer som på olika sätt varit inblandade i händelserna.

Nytt på netflix sverige
Bildkälla: Bad Sport / Netflix

Love is Blind: Brazil (serie)

Love is Blind är en realityserie som går ut på att deltagarna ska hitta kärleken – men bara genom att prata med varandra på varsin sida av en vägg. Först när de bestämt sig för varandra får de träffas för första gången. Nu har serien kommit till Brasilien och i oktober kan du se säsongen på Netflix.

7 oktober

The Billion Dollar Code (serie)

The Billion Dollar Code handlar om två personer som hävdar att de uppfann Google Earth-algoritmen under 1990-talet i Berlin. Flera år senare går det därför till domstol och stämmer Google för patentintrång.

15 oktober

You, säsong 3 (serie)

Äntligen kommer den tredje säsongen av You till Netflix! Seriens handling kretsar kring Joe som på ytan verkar charmig och framgångsrik – men under ytan döljer sig en besatt och farlig man. I säsong tre har han och hans fru Love startat ett nytt liv och försöker leva så normalt som möjligt. Men snart hinner Joes gamla liv i kapp honom.

The Trip (film)

The Trip är en norsk film från 2021 som handlar om ett gift par som åker till en stuga i skogen för att försöka hitta tillbaka till varandra, men i hemlighet har båda planer på att mörda den andra. Det blir inte riktigt som de tänkt sig och snart står det inför ett om möjligt ännu större hot. I rollerna ser vi bland andra Noomi Rapace och Aksel Hennie.

The Four of Us (film)

Efter att fyra vänner experimenterat med partnerbyten åker de alla på semester till en stuga vid stranden. Där dröjer det inte länge förrän de börjar avslöja hemligheter för varandra.

Serier och filmer på netflix sverige
Bildkälla: The Four of Us / Netflix

27 oktober

Hypnotic (film)

När Jenn genomgår en livskris söker hon hjälp hos en hypnoterapeut. Men istället för att få de svar hon söker går något fel under behandlingen, och snart dras hon in i ett dödligt spel.

Queen & Slim (film)

Queen och Slim befinner sig på sin första dejt när en av dem råkar skjuta en polis. De tvingas därför ge sig ut på rymmen och för paret blir detta början på en livsomvälvande resa.

Emma (film)

Emma handlar om en priviligerad ung kvinna som är både rik och smart, men samtidigt väldigt rastlös. Det händer inte mycket i staden där hon bor, och med tidens gång inser hon att hon inte är så omtänksam, vänlig och smart som hon en gång trott. I rollen som Emma ser vi Anya Taylor-Joy, som vi bland annat känner igen från The Queen’s Gambit.

29 oktober

Army of Thieves (film)

Army of Thieves är en prequel till Army of the Dead, och handlar om en kvinna som tar hjälp av en banktjänsteman för att plundra massor av kassaskåp över hela Europa. Kommer de att lyckas?


Nytt på Netflix i september

1 september

Knives Out (film)

I Knives Out får vi följa en detektiv som försöker lösa mysteriet och lista ut alla hemligheter kring en känd kriminalförfattares död. 

2 september 

Afterlife of the Party (film)

När Cassie dör i en olycka tvingas hon leva om sitt liv för att rätta till alla misstag hon begått – allt för att få komma till himlen.

3 september

Money Heist, säsong 5 (serie)

Äntligen kommer en ny säsong av Money Heist till Netflix! Så hur går det för ligan egentligen? När säsongen tar vid har de spenderat över hundra timmar inne på Spaniens centralbank, och Professorn är i fara. Samtidigt är en ny motståndare på ingång. 

8 september

Vinterviken (film)

Den nya versionen av Vinterviken handlar om kärlekshistorien mellan Elisabeth och John-John, som båda bor i Stockholm men som kommer från helt olika bakgrunder. Deras liv korsas när de börjar i samma gymnasieklass och snart är förälskelsen ett faktum. 

10 september

Lucifer, sista säsongen (serie)

Är du redo för den sista säsongen av Lucifer? När säsongen tar vid har Lucifer precis blivit erbjuden ett nytt jobb, men frågan är om han vill har det. Samtidigt gör sig Chloe redo för att sluta med sitt detektivarbete. 

15 september

Schumacher (dokumentär)

Dokumentären Schumacher handlar, precis som namnet avslöjar, om den föredetta racerföraren Michael Schumacher. Fram till 2020 hade han rekordet för flest vunna F1-lopp, trots att han efter en skidolycka år 2013 inte längre tävlar i sporten.

17 september

Sex Education, säsong 3 (serie)

Tredje säsongen av Sex Education kommer äntligen till Netflix! Vilket också innebär att det är dags för Girls-favoriten Jemima Kirke att göra entré i serien, där hon kommer spela skolans nya rektor. Samtidigt är Adam och Eric nu officiellt ett par, och Jean väntar barn. Men vad mer har den nya säsongen att erbjuda?

21 september

Love on the Spectrum, säsong 2 (serie)

Du har väl inte missat första säsongen av Love on the Spectrum? Nu är andra säsongen här! I den får vi se en hel del välbekanta ansikten, men också nya personer med autism som navigerar i dejtingdjungeln.

22 september

Jaguar (serie)

Jaguar utspelar sig i Spanien på 60-talet och i serien får vi följa en förintelseöverlevare som, tillsammans med ett gäng agenter, letar upp nazister som flytt rättvisan – och som gömt sig i landet efter andra världskriget.

24 september

Midnight Mass (serie)

När en mystisk präst flyttar till ett litet samhälle börjar det hända oförklarliga och farliga saker. Gillade du The Haunting of Hill House? Då är Midnight Mass (som är skriven av samma person) garanterat en serie för dig.

Bildkälla: Midnight Mass / Netflix

The Starling (film)

I The Starling får vi följa ett par där en kvinna försöker hantera en svår förlust, samtidigt som hennes man försöker hitta en ny väg framåt. 

29 september

The Chestnut Man (serie)

När en ung kvinna hittas mördad på en lekplats i Köpenhamn görs ett ovanligt fynd bredvid hennes kropp. Nämligen en figur gjord av kastanjer. Vad betyder den egentligen? Och kommer ledtråden hjälpa till att lösa fallet?

Nyheter på Netflix serier
Bildkälla: The Chestnut Man / Netflix

Nytt på Netflix i augusti

1 augusti

Foxcatcher (film)

Foxcatcher är baserad den verkliga historien om två syskon som tränar inför OS 1988, när de lär känna en schizofren miljonär. I rollerna ser vi bland andra Steve Carell, Channing Tatum och Mark Ruffalo

3 augusti

Shiny Flakes: The Teenage Drug Lord (dokumentär)

I dokumentären Shiny Flakes: The Teenage Drug Lord berättar Max om hur han byggde ett drogimperium från sitt tonårsrum. Det här är den verkliga berättelsen bakom serien How to Sell Drugs Online (Fast).

4 augusti

Cooking With Paris (serie)

Paris Hilton är tillbaka! I hennes nya matlagningsprogram får vi lära känna en ny sida av Paris, där hon på ett kul och personligt sätt visar att alla kan laga mat. Om du saknar The Simple Life kanske det här kan vara något för dig?

6 augusti

The Swarm (film)

I The Swarm får vi följa en ensamstående mamma som föder upp gräshoppor som proteinrik föda. De börjar ta slut och hon har svårt att få gräshopporna att föröka sig, men snart upptäcker hon att de tycker om blod.

11 augusti

The Kissing Booth 3 (film)

Elle står inför ett svårt val. Ska hon flytta flera mil bort tillsammans med sin pojkvän Noah, eller ska hon hålla sitt löfte och börja på collage tillsammans med sin bästa vän Lee? 

13 augusti

Becket (film)

När en amerikansk turist råkar ut för en bilolycka i Grekland blir det startskottet för en rad mystiska händelser, och plötsligt befinner han sig mitt i en livsfarlig politisk konflikt.

Gone For Good (serie)

I den här miniserien får vi följa Guillaume efter att hans flickväns plötsligt försvunnit. Detta bara tio år efter att han förlorat de två personerna som stod honom närmast. 

16 augusti

The Best Of Enemies (film)

Året är 1971 när det hålls ett möte om integrerade skolor i North Carolina. På mötet träffas en medborgarrättsaktivist och en Ku Kux Klan-medlem, vilket oväntat ska leda till en stark vänskap.

20 augusti

The Chair (serie)

Se hit alla Sandra Oh-fans, nu kommer The Chair till Netflix! I den försöker Dr. Ji-Yoon Kim, som spelas av Grey’s Anatomy-favoriten, axla rollen som den nya perfekten på ett stort universitet. Där möter hon en hel del utmaningar och gör allt för att leva upp till skolans hårda krav. 

23 augusti

Tomb Raider (film)

Det har gått sju år sedan Lara Crofts pappas mystiska försvinnande, och nu försöker hon lösa mysteriet genom att följa de ledtrådar han lämnat efter sig. I rollen som Lara Croft ser vi Alicia Vikander.

25 augusti

Post Mortem: No One Dies in Skarnes (serie)

Live Hallangen hittas död i Skarnes, men återuppstår en kort tid därefter. Efter återuppståndelsen törstar hon efter blod – och när hennes familjs begravningsbyrå håller på att gå i konkurs funderar hon över vad hon kan göra för att få företaget att gå runt. 

Clickbait (serie)

I den här thrillerserien får vi följa ett brott utifrån åtta olika perspektiv, där vi får ta del ledtrådar som slutligen leder oss till förövaren.

31 augusti 

Good Girls, säsong 4 (serie)

Nu kommer den fjärde säsongen av Good Girls till Netflix! I den här serien får vi följa tre kriminella mammor i jakten på självständighet. Så hur kommer det gå för Beth, Ruby och Annie? I rollerna ser vi bland andra Christina Hendricks, Retta och Mae Whitman.

Sparking Joy (serie)

Om du gillar allt vad makeovers heter är det här ett program för dig! I Sparking Joy hjälper Marie Kondo olika familjer att få ordning på sina hem, där meningen är att all inredning ska bidra till en positiv känsla.