in

Nytt på Netflix i december! 16 serier och filmer du inte får missa

Bildkälla: Emily in Paris/Netflix

Sugen på att se en ny film eller serie på Netflix? VeckoRevyn har listat de bästa nyheterna som kommer till Netflix Sverige i december! Mer

1 december

Think Like A Man Too (film)

Det som börjar som en romantisk bröllopshelg i Las Vegas, ska sluta i kaos och katastrof när bröllopsgästerna gör allt de kan för att överträffa varandras galenskaper.

Dark Waters (film)

Dark Waters är baserad på verkliga händelser, och handlar om en advokat som riskerar hela sin karriär när han avslöjar att ett företag inte hanterar giftigt avfall på rätt sätt. I rollerna ser vi bland andra Anne Hathaway och Mark Ruffalo.

Nyheter på Netflix
Bildkälla: Dark Waters/Netflix

A Street Cat Named Bob (film)

När en gatumusikant adopterar en hemlös katt, och börjar uppträda tillsammans med den, ska snart hela hans liv och karriär förändras.

The Power Of The Dog (film)

I The Power Of The Dog får vi följa ranchägaren Phil Burbank. Han verkar hård på ytan, men när hans bror tar hem sin fru och hennes son börjar Phils hjärta sakta men säkert tina.

2 december

Single All The Way (film)

Peter är trött på sin familjs tjat om att han fortfarande är singel. Därför bjuder han med sin bästa vän att fira jul hemma hos honom – och planen är att de ska låtsas vara ett par. Men det ska visa sig vara en dålig idé, eftersom hans familj gjort egna kärleksplaner.

3 december

Mixtape (film)

Året är 1999 när 12-åriga Beverly hittar ett trasigt mixtape. Det ska visa sig tillhöra hennes döda föräldrar, och därför bestämmer hon sig för att göra allt hon kan för att återställa låtarna på bandet.

La casa de papel, säsong 5, del 2 (serie)

Nu kommer den andra delen av La casa de papel säsong fem. Rånarligan befinner sig just nu inne på banken, men Professorn är fast besluten att göra allt han kan för att få med sig både guldet och ligan därifrån.

6 december

Voir (dokumentär)

Se hit alla filmnördar! I den här dokumentären får vi följa ett gäng filmälskare när de berättar om ögonblick som förändrat dem för all framtid.

10 december 

The Unforgivable (film)

När en morddömd kvinna blir frigiven, möts hon av en omgivning som vägrar förlåta henne. I hopp om att skapa ett bättre liv för sig själv bestämmer hon sig för att leta rätt på sin lillasyster som hon inte haft kontakt med på flera år. I huvudrollen ser vi  Sandra Bullock.

Serier och filmer på Netflix Sverige

15 december

The Hand Of God (film)

The Hand Of God utspelar sig i Neapel på 80-talet. I filmen får vi följa Fabietto som lever för fotboll. Men efter en familjetragedi byter han bana, och snart ska framtiden som filmskapare se allt ljusare ut.

17 december

The Witcher, säsong 2 (serie)

Nu kommer andra säsongen av The Witcher till Netflix! Om du älskar allt vad fantasy, monster och magi heter är det här definitivt en serie för dig. I den första säsongen fick vi följa Geralt of Rivia, Crown Princess Ciri och Yennefer of Vengerberg när deras öden till slut korsades. Vad säsong två har att erbjuda återstår att se.

19 december

What Happened in Oslo (serie)

Efter att hennes dotter blir kidnappad av terrorister, tar en kvinna kontakt med en gammal bekant i hopp om att få hjälp. Men kommer de tillsammans kunna rädda hennes barn?

22 december

Emily in Paris, säsong 2 (serie)

Äntligen kommer den andra säsongen av Emily in Paris! Emily försöker fortfarande hitta sin plats i sin nya hemstad, och efter att ha hamnat i ett minst sagt knepigt triangeldrama bestämmer hon sig för att ägna all sin tid åt karriären. Men hur ska det gå egentligen?

24 december

Don’t Look Up (film)

Två astronauter säger sig veta något som ingen annan vet – nämligen att en komet närmar sig jorden och riskerar att utplåna hela mänskligheten. Därför bestämmer de sig för att ställa upp i så många tv-, radio- och tidningsintervjuer som möjligt, med målet att varna allmänheten innan det är för sent. Men responsen blir inte riktigt som de hoppats på.

29 december

Crime Scene: The Times Square Killer (dokumentär)

Nu kommer andra delen av dokumentärserien Crime Scene, där vi får veta mer om hur olika platser spelat roll för de brott som begåtts där. Är du ett true crime-fan är det här definitivt en serie för dig.

Anxious People (serie)

I den svenska dramakomedin Anxious People får vi följa en misslyckad bankrånare när en kupp går snett. Istället tas åtta personer som gisslan, och när de blir fria ska deras versioner av vad som hänt minst sagt skilja sig åt. Serien är regisserad av Felix Herngren.


Nytt på Netflix i november

1 november 

Bombshell (film)

I Bombshell får vi följa tre kvinnor som jobbar inom tv-branschen, när de riskerar hela sin karriär för att avslöja dåliga arbetsförhållanden. I rollerna ser vi bland andra Nicole Kidman, Charlize Theron och Margot Robbie.

3 november

The Harder They Fall (film)

The Harder They Fall är en film från 2021 som handlar om Nat Love och hans gäng. De vill hämnas och ger sig ut på jakt efter Rufus Buck, som i sin tur precis fritagits ur fängelset. 

5 november 

Narcos: Mexico, säsong 3 (serie)

Tredje säsongen av Narcos handlar om en ny generation kartellledare, politiker som befinner sig på gränsen till korruption och journalister som försöker ta reda på sanningen. Serien är baserad på knarkkungen Pablo Escobars liv.

Serier och filmer på Netflix
Bildkälla: Narcos / Netflix

Fighting with My Family (film)

Fighting with My Family handlar om Paige, som kommer från en familj där samtliga medlemmar har ett stort wrestling-intresse. Men när hon är den enda som blir antagen till WWE tvingas hon lämna sin familj för att ta sig an stora utmaningar helt själv. 

The Unlikely Murderer (serie)

The Unlikely Murderer är baserad på de verkliga händelserna kring mordet på Sveriges tidigare statsminister Olof Palme. I samband med att han skjuts till döds den 28 februari 1986 i centrala Stockholm, säger sig en man ha blivit vittne till mordet. Men flera år senare ska polisen börja gräva i om det i själva verket är han som är mördaren. 

11 november

7 Prisoners (film)

7 Prisoners är en brasiliansk dramafilm från 2021. I den får vi följa en tonåring som försöker fly från en människohandlare – och som i kampen för att överleva ställs inför många moraliska dilemman. 

12 november

Red Notice (film)

Red Notice handlar om en FBI-agent som motvilligt tvingas samarbeta med världens mest eftertraktade konsttjuv, i jakten på en brottsling som alltid verkar ligga steget före. 

16 november

Ex Machina (film) 

Ex Machina är en thriller där en IT-miljardär låter en ung man testa artificiell intelligens hos en kvinnlig robot (som spelas av Alicia Vikander). Men snart ska det hela utvecklas till en mörk och psykologisk kamp. 

17 november

Riverdale, säsong 6 (serie)

Nu kommer sjätte säsongen av Riverdale till Netflix! Serien handlar om ett gäng ungdomar som, förutom att kämpa med vanliga tonårsproblem, allt som oftast bli indragna i märkliga händelser. Från och med den 17 november släpps ett avsnitt i veckan. 

Tiger King 2 (dokumentär)

Tiger King är tillbaka! Första säsongen av den här dokumentären blev en enorm succé, därför är det safe to say att vi alla väntat på en säsong två. Den 17 november får vi veta hur det går för Joe Exotic, Carole Baskin, tigrarna och resten av gänget.

19 november

The Mind, Explained, säsong 2 (dokumentär)

Vill du veta mer om vad som pågår i din hjärna? Den här dokumentären undersöker vad hjärnan är kapabel till, och hur dens förmågor kan vara till både vår för- och nackdel.

Tick, Tick… Boom! (film)

I den här musikalen får vi följa en kompositör som genomgår en 30-årskris. Förutom att bolla kärlekslivet och vänskapsrelationerna, känner han en stor press att behöva prestera något bra innan det är för sent. I rollerna ser vi bland andra Vanessa Hudgens, Alexandra Shipp och Andrew Garfield.

Blown Away: Christmas (serie)

Äntligen börjar allt jul-content dyka upp på Netflix! I den här serien tävlar fem personer om att skapa konstverk i glas. Vinnaren får 10 000 dollar.

Cowboy Bebop (serie)

Cowboy Bebop är en live action-serie som handlar om ett gäng som jagar galaxens farligaste brottslingar. Och om de får tillräckligt mycket för det är de redo att rädda världen.

28 november

Elves (serie)

Det verkar som att spooky season håller i sig ända till den 28 november! Då kommer nämligen Elves till Netflix. Serien handlar om två syskon som semestrar på en ö när stöter på mystiska varelser.

Nyheter Netflix
Bildkälla: Elves / Netflix

29 november

A Beautiful Day in the Neighborhood (film)

Skribenten Lloyd Vogel får i uppdrag att porträttera programledaren Fred Rogers. Till en början är han skeptisk, men snart utvecklar sig en vänskap mellan dem. I rollerna ser vi bland andra Tom Hanks och Matthew Rhys


Nytt på Netflix i oktober

1 oktober

Trial by Fire (film)

Trial by Fire är baserad på den verkliga historien om Cameron Todd Willingham som dömdes till döden för morden på sina barn 1991. I filmen får vi följa Elizabeth Gilbert, som spelas av Laura Dern och under filmens gång utvecklar hon en allt djupare relation med den dödsdömda fången – och snart blir hon helt övertygad om att han är oskyldig.

Maid (serie)

Som seriens titel avslöjar handlar Maid om en person som arbetar som hembiträde, närmare bestämt om en ung ensamstående mamma som nyligen flytt från en våldsam och destruktiv relation. I serien får vi följa hennes kamp om att skapa en bättre framtid för sitt barn.

The Guilty (film)

I The Guilty spelar Jake Gyllenhaal en polis som jobbar i larmcentralens växel. En dag ringer en kvinna in och hävdar att hon blivit kidnappad. Han gör vad han kan för att rädda hennes liv, men upptäcker snart att allt inte är som det verkar.

Agatha Christie’s Crooked House (film) 

Privatdetektiven Charles Hayward tar sig an att försöka lösa mordet på hans före detta älskares farfar. Klart står att den skyldige är någon i familjen, och när alla har motiv blir alla mer eller mindre misstänkta. Så vem är mördaren?

6 oktober

Bad Sport (dokumentär)

I true crime-dokumentären Bad Sport får vi följa internationella tvister och skandaler inom idrottsvärlden. Dokumentärserien kommer djupdyka i sex olika fall, där vi kommer få möta atleter, tränare och andra personer som på olika sätt varit inblandade i händelserna.

Love is Blind: Brazil (serie)

Love is Blind är en realityserie som går ut på att deltagarna ska hitta kärleken – men bara genom att prata med varandra på varsin sida av en vägg. Först när de bestämt sig för varandra får de träffas för första gången. Nu har serien kommit till Brasilien och i oktober kan du se säsongen på Netflix.

7 oktober

The Billion Dollar Code (serie)

The Billion Dollar Code handlar om två personer som hävdar att de uppfann Google Earth-algoritmen under 1990-talet i Berlin. Flera år senare går det därför till domstol och stämmer Google för patentintrång.

15 oktober

You, säsong 3 (serie)

Äntligen kommer den tredje säsongen av You till Netflix! Seriens handling kretsar kring Joe som på ytan verkar charmig och framgångsrik – men under ytan döljer sig en besatt och farlig man. I säsong tre har han och hans fru Love startat ett nytt liv och försöker leva så normalt som möjligt. Men snart hinner Joes gamla liv i kapp honom.

The Trip (film)

The Trip är en norsk film från 2021 som handlar om ett gift par som åker till en stuga i skogen för att försöka hitta tillbaka till varandra, men i hemlighet har båda planer på att mörda den andra. Det blir inte riktigt som de tänkt sig och snart står det inför ett om möjligt ännu större hot. I rollerna ser vi bland andra Noomi Rapace och Aksel Hennie.

The Four of Us (film)

Efter att fyra vänner experimenterat med partnerbyten åker de alla på semester till en stuga vid stranden. Där dröjer det inte länge förrän de börjar avslöja hemligheter för varandra.

Serier och filmer på netflix sverige
Bildkälla: The Four of Us / Netflix

27 oktober

Hypnotic (film)

När Jenn genomgår en livskris söker hon hjälp hos en hypnoterapeut. Men istället för att få de svar hon söker går något fel under behandlingen, och snart dras hon in i ett dödligt spel.

Queen & Slim (film)

Queen och Slim befinner sig på sin första dejt när en av dem råkar skjuta en polis. De tvingas därför ge sig ut på rymmen och för paret blir detta början på en livsomvälvande resa.

Emma (film)

Emma handlar om en priviligerad ung kvinna som är både rik och smart, men samtidigt väldigt rastlös. Det händer inte mycket i staden där hon bor, och med tidens gång inser hon att hon inte är så omtänksam, vänlig och smart som hon en gång trott. I rollen som Emma ser vi Anya Taylor-Joy, som vi bland annat känner igen från The Queen’s Gambit.

29 oktober

Army of Thieves (film)

Army of Thieves är en prequel till Army of the Dead, och handlar om en kvinna som tar hjälp av en banktjänsteman för att plundra massor av kassaskåp över hela Europa. Kommer de att lyckas?