in

Nytt på Netflix i oktober! 13 serier och filmer du inte får missa

netflix 1
Bildkälla: Luckiest Girl Alive / Netflix

Sugen på att se en ny film eller serie på Netflix? VeckoRevyn har listat de bästa nyheterna som kommer till Netflix Sverige i oktober! Mer

5 oktober

The Trapped 13: How We Survived The Thai Cave (dokumentär)

År 2018 fastnade tolv pojkar och deras fotbollstränare i en thailändsk grotta. De blev kvar där i 18 dagar efter att grottan översvämmats av ett monsunregn. Samtliga överlevde och det rapporterades om händelsen över hela världen. I den här dokumentären får vi höra deras berättelse. 

7 oktober

The Midnight Club (serie)

The Midnight Club utspelar sig på ett hospice för ungdomar som är i livets slutskede. De har stora funderingar på vad som händer efter döden, därför bildar de en pakt som går ut på att den av dem som dör först måste ge resten av gänget ett tecken från andra sidan. 

Luckiest Girl Alive (film)

Luckiest Girl Alive kretsar kring en journalist I New York, som spelas av Mila Kunis, som verkar ha det perfekta livet. Men det ska snart ändras när en dokumentärfilmare kontaktar henne eftersom han gör en film om en fruktansvärd händelse som skedde under hennes skoltid.

Conversations With A Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes (dokumentär)

Jeffrey Dahmer är en av världens mest ökända seriemördare. Förutom det var han också kannibal och nekrofil. Han har blivit dömd för 17 mord och i den här dokumentärserien får vi reda på mer om honom och hans fruktansvärda handlingar.

Glitch (serie)

I Netflix-serien Glitch får vi följa en ung kvinna vars pojkvän försvunnit spårlöst. Kan det vara så att han blivit kidnappad av rymdvarelser? I jakten på svar söker hon sig till en UFO-expert, och snart dras hon in i en rad märkliga konspirationsteorier.

Derry Girls, säsong 3 (serie)

Nu kommer den tredje säsongen av komediserien Derry Girls till Netflix! Serien kretsar kring ett gäng tonårstjejer och deras typiska tonårsproblem. Men det är också en berättelse om den politiska konflikten i Nordirland under 1990-talet.

13 oktober

The Playlist (serie)

Netflix-serien The Playlist är en fiktiv skildring av Spotify-grundare Daniel Ek och hans liv som ung teknikentreprenör på jakt efter framgång. Idag kan vi med säkerhet säg att Spotify revolutionerat hela musikindustrin och i den här serien får vi följa resan som ledde dit. 

19 oktober

Love Is Blind, säsong 3 (serie)

Nu kommer den tredje säsongen av Love Is Blind till Netflix! Realityserien går ut på att deltagarna börjar dejta utan att kunna se varandra. Om de börjar gilla varandra bara genom att prata på var sin sida av en vägg, kan de gå vidare till nästa steg och börja dejta exklusivt. Kommer det funka? Är kärleken blind? Och vilka kommer välja att gifta sig i slutet av programmet?

The Stranger (film)

En civilpolis gör allt för att skapa en intim och nära relation med en mordmisstänkt, i hopp om att han ska erkänna sig skyldig. Men det ska visa sig vara ett farligt spel.

The School For Good And Evil (film)

Sophie och Agatha är bästa vänner, men när de skickas till en skola för häxkonst och magi sätts deras vänskap på prov. På skolan utbildas framtida hjältar och skurkar – och frågan är vem som är god och vem som är ond.

25 oktober

Gullermo Del Toro’s Cabinet Of Curiosities (serie)

Spooky season är här! Den här serien innehåller åtta skräckhistorier skapade av filmregissören Guillermo del Toro, och baserade på hans novell med samma namn. Och vi kan med säkerhet säga att dessa berättelser utmanar den klassiska skräckgenren. 

26 oktober 

The Good Nurse (film)

The Good Nurse är en thriller baserad på verkliga händelser. Filmen kretsar kring en ensamstående mamma som lider av en hjärtsjukdom, arbetar som sjuksköterska och kämpar för att få vardagen att gå ihop. En dag förändras allt när en ny sjuksköterska börjar arbeta på hennes avdelning. De blir snart nära vänner och framtiden känns äntligen lite ljus. Men när patienter på sjukhuset plötsligt börjar dö på en rad mystiska sätt ska det visa sig att det är någonting som inte stämmer.

28 oktober

I Am A Stalker (dokumenter)

Har du sett I Am A Killer? Det är en Netflix-dokumentär som berättas ur mördares perspektiv. Samma producenter ligger bakom nya I Am A Stalker där vi istället får höra berättelser från stalkers – och personerna som blivit utsatta för dem.


Nytt på Netflix i september! 13 serier och filmer du inte får missa

1 september

Love in the villa (film)

Känner du för att se en romantisk komedi är Love in the villa filmen för dig. När Julie upptäcker att någon redan bor i huset hon hyrt i Verona, känns det som att hennes semester inte skulle kunna få en sämre start. Men det blir det snart ändring på, när det visar sig vem som bor i huset. 

2 september

Devil in Ohio (serie)

När en psykiater bestämmer sig för att hjälpa en ung patienten som flytt från en sekt, sätter hon inte bara sig själv utan hela sin familj i fara. Devil in Ohio är en miniserie och baserad på en roman med samma namn.

net

Buy my house (serie)

Kan du inte få nog av hus- och mäklarserier? I Buy my house får vi följa fyra husägare i USA när de försöker sälja sina bostäder till ett gäng fastighetsinvesterare. Går dealen igenom kommer det att förändra deras liv. Kommer husägarna att lyckas?

9 september

End of the road (film)

När en familj ger sig ut på bilresa blir de vittnen till ett mord, vilket snart ska göra att de själva hamnar i fara. På flykt från en mördare, kämpar mamman Brenda för att hålla sin familj vid liv. I rollerna ser vi bland andra Queen Latifah och Ludacris.

No limit (film)

No limit, eller Under påverkan som den heter på svenska, är en romantisk dramafilm som kretsar kring en ung kvinna som blir förälskad i sin fridykningsinstruktör. Men det ska inte bara utvecklas till en djup och stark kärlek, utan också en destruktiv. 

Cobra Kai, säsong 5 (serie)

Cobra Kai är en uppföljning till Karate Kid-filmerna. Serien kretsar kring rivalerna Johnny och Daniel, som återförenas långt efter att ha tävlat i en turnering som förändrade deras lilv. 

14 september

Försvinnandet Lørenskog (serie)

Den här miniserien är baserad på verkliga händelser, och kretsar kring den norska polisens arbete när de utreder ett försvinnande. Men eftersom det är hustrun till en känd miljardär som försvunnit tvingas de inte bara deala med en stor mediestorm, utan också med en hel del falska tips längst vägen. 

netflix

16 september

Fate: the winx saga, säsong 2 (serie)

Fate: the winx saga handlar om ett gäng elever på den magiska internatskolan Alfea. Samtidigt som de försöker lära sin bemästra sina övernaturliga krafter, dealar de med samma saker som vanliga tonåringar gör.

Love is blind: after the alter, säsong 2 (serie)

Undrar du hur det har gått för deltagarna i Love is blind? Vilka har gått skilda vägar, och vilka är fortfarande ihop? Det får du reda på i den här uppföljaren till realityserien som går ut på att man väljer vem man vill dejta utan att ha sett personen i verkligheten. 

I used to be famous (film)

I den här filmen får vi följa med tidigare boy band-medlem, som gör ett försök att slå igenom igen efter att karriären tagit slut. Och mycket ser ut att gå hans väg när han lär känna en ung trummis med mycket talang.

22 september

Snabba cash, säsong 2 (serie)

Nu kommer äntligen den andra säsongen av Snabba cash! Det har gått ett år sedan händelserna i första säsongen och Leya är numera en framgångsrik tech-entreprenör. Men ändå lyckas hon inte fly från sitt förflutna, och minnen av Salim vägrar försvinna. 

24 september 

Dynastin, säsong 5 (serie)

Nu kommer femte säsongen av Dynastin till Netflix! Serien, som är baserad på 80-tals serien med samma namn, kretas kring konflikten mellan familjerna Carrington och Colby.

28 september

Blonde (film)

Nu kommer Marilyn Monroe-filmen med Ana de Armas i huvudrollen. Filmen är ett fiktivt porträtt av Hollywood-ikonen, och baseras på en roman skriven av Joyce Carol Oates. Vi får följa Marilyn Monroes fullspäckade liv, men också kändisskapets baksidor.


Nytt på Netflix i augusti! 11 serier och filmer du inte får missa

3 augusti

Trainwreck: Woodstock ’99 (dokumentär)

Woodstock 1969 var en plats för musik, fest och glädje. Men när festivalen gjorde comeback 1999 präglades den av upplopp, våld och skadegörelse. Vad hände egentligen, och varför?

4 augusti

Wedding Season (film)

Under en fullspäckad sommar, där bröllopen avlöser varandra, bestämmer sig Asha och Ravi för låtsas dejta. Dels för att kunna gå tillsammans på bröllopsfesterna, men främst för att slippa sina familjers tjat om att de borde träffa någon. Men snart får de riktiga känslor för varandra.

5 augusti

The Sandman (serie)

The Sandman är en fantasyserie som kretsar kring drömkungen Morpheus. Efter att ha suttit fängslad i flera år ger han sig ut på en resa för att ta tillbaka det som stulits från honom. 

10 augusti

Locke & Key, säsong 3 (serie)

Nu kommer den tredje och sista säsongen av Locke & Key till Netflix! I den här fantasyserien flyttar tre syskon och deras mamma till familjens släktgård, där det snart ska visa sig att magiska nycklar i huset låser upp en helt ny värld av övernaturliga krafter och hemligheter.

12 augusti

Day Shift (film)

I den här filmen, men Jamie Foxx i huvudrollen, har en vampyrjägare i LA bara en vecka på sig för att kunna betala för sin dotters utbildning. Hur ska han lösa det?

13: The Musical (film)

Se hit alla musikalälskare! När en 12-årig killes föräldrar skiljer sig, tvingas han flytta från New York till en småstad. Men trots att han är ny i stan och inte känner någon än, bestämmer han sig för att anordna en perfekt bar mitzva-fest.

Never Have I Ever, säsong 3 (serie)

Nu kommer tredje säsongen av Never Have I Ever! Devi och hennes kompisar är inte längre singlar, och upptäcker snart att kärleksrelationer kommer med en hel del drama och utmaningar. 

17 augusti

Unsuspicious (serie)

Tre kvinnor har blivit lurade av en playboy och bestämmer sig för att tillsammans konfrontera honom. Men när han plötsligt hittas död dras de istället in i en mordutredning.

Royalteen (film)

I den norska filmen Royalteen får vi följa tonåringen Lena som inleder en romans med kronprinsen Karl Johan. Men samtidigt som känslorna växer sig allt starkare, kämpar hon med att försöka dölja en stor hemlighet.

26 augusti 

Loving Adults (film)

När en kvinna får reda på att hennes man har en affär suddas gränsen mellan kärlek och hat ut. Vad händer egentligen när ens livs stora kärlek plötsligt blir ens fiende? Det får vi reda på i den här danska kriminalfilmen. 

31 augusti

I Came By (film)

När en graffitikonstnär, som ägnar sig åt att klottra på rika familjers husfasader, upptäcker något i en källare får det förödande konsekvenser – och snart svävar alla hans nära och kära i fara.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.