in

Nytt på Netflix i oktober! 13 serier och filmer du inte får missa

netflix nytt på oktober
Bildkälla: Social distance / Netflix

Sugen på att se en ny film eller serie på Netflix? VeckoRevyn har listat de bästa nyheterna som kommer till Netflix Sverige i oktober! MerNyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här: Lyssna på fler avsnitt här!

Nytt på Netflix i oktober

1 oktober 

Lean on Pete (film)

När en tonåring räddar en häst från att skickas till slakt blir det starten på en resa fullspäckad med äventyr, vänskap och krossade hjärtan.

2 oktober

Emily in Paris (serie)

Emily är i 20-års åldern och har precis flyttat till Paris från Chicago där hon landat sitt drömjobb. I den här serien får vi följa henne när hon bekantar sig med sin nya stad, hittar nya vänner och romanser.

The binding (film)

När en kvinna besöker sin svärmor i södra Italien, måste hon göra allt vad hon kan för att stå emot ondskefulla förbannelser som försöker komma åt hennes dotter.

To the lake (serie)

Jorden håller på att gå under eftersom en pest sprids bland befolkningen, och vi får följa en grupp människor som offrar exakt allt för att lyckas överleva.

7 oktober

Hubie Halloween (film)

Under Halloween brukar Hubie Dobois, som spelas av Adam Sandler, se till att allt går säkert och rätt till i hans hemstad, Salem. Men i år känner han sig extra stressad, då en fånge är på rymmen i närheten, och en granne beter sig väldigt underligt.

9 oktober

The forty year-old version (film)

I The forty year-old version är 40-åriga Radha desperat efter att försöka slå igenom. Därför försöker hon sig på en ny karriär som rappare – där hon gör allt för att hitta sin sanna röst.

Deaf U (serie)

I den här dokumentärserien får vi följa ett gäng hörselskadade studenter och deras vardag på på Gallaudet universitetet i Washington.

15 oktober

Social distance (serie)

Igenkänningsfaktorn är hör i den här serien, som handlar om hur det är att försöka upprätthålla någon slags kontakt med omvärlden samtidigt som man behöver hålla sig isolerad.

19 oktober

Unsolved mysteries, volym 2 (serie)

I sex nya avsnitt av Unsolved mysteries får vi ta del av fler oförklarliga händelser, märkliga sammanträffanden och mysterium som inte verkar gå att lösa.

22 oktober

Cadaver (film)

Samtidigt som jorden håller på att gå under blir en familj inbjudna till en teaterföreställning, allt i ett försök att lätta upp stämningen. Men ju längre in i föreställningen desto mer inser de att allt absolut inte är som det ska.

27 oktober

Apollo 11 (dokumentär)

I Apollo 11 får vi följa med bakom kulisserna, inför och under månlandningen 1969. Dokumentären innehåller ljudinspelningar från månlandningen och filmsekvenser som inte visats tidigare.

28 oktober

Nobody sleeps in the woods tonight (film)

Ett gäng teknik-freaks har blivit skickade till ett rehab i skogen för att bli kvitt sitt internetberoende, men på lägret lurar mörka krafter som har ondskefulla planer.

30 oktober

His house (film)

Efter att ha flyttat från Sudan till en liten by i England försöker ett ungt par bekanta sig med sin nya hemstad. Men det är något som inte riktigt stämmer, och en hel del faror som lurar under ytan.


Nytt på Netflix i september

2 september

Doctor Sleep (film)

Doctor Sleep utspelar sig en tid efter The Shining, och Danny är nu en traumatiserad vuxen som söker sig till en psykiatriker för att få hjälp.

3 september

Young Wallander (serie)

I Young Wallander får vi se Adam Pålsson i rollen som en yngre Kurt Wallander i början av sin poliskarriär. Serien utspelar sig i Storbritannien där Wallander utreder sitt första ärende.

4 september

The Theory of Everything (film)

The Theory of Everything är filmen om Stephen Hawkings, som drabbas av ALS samtidigt som har gör sig ett namn i fysikens värld. Filmen är lika mycket en kärlekshistoria – om honom och hans fru Jane.

Away (serie)

Emma Green måste lämna sin man och tonårsdotter bakom sig, när hon tar sig an ett uppdrag på Mars (alltså planeten). 

A Million Ways to Die in the West (film)

Efter att ha gjort slut med sin tjej, kämpar Albert med att bygga upp sitt liv igen. Och till sin hjälp har han en gift kvinna. 

I’m Thinking of Ending Things (film)

En kvinna följer med sin nya pojkvän på en roadtrip för att träffa hans föräldrar. Men ingenting är som hon kunnat föreställa sig när hon anländer till föräldrarnas avlägsna gård.

16 september

The Devil All the Time (film)

The Devil All the Time är en berättelse som utspelar sig över två decennier, där vi får följa Arvin Russell och hans kamp mot onda krafter. Och i en av rollerna hittar vi allas favorit Bill Skarsgård.

The Paramedic (film)

Ángel hamnar i rullstol efter en olycka och bestämmer sig för att hämnas alla som svikit honom, särskilt kvinnan som lämnade honom när han behövde henne som mest. 

17 september

The Last Word (serie)

Till hennes familjs och vänners stora överraskning hittar en kvinna en oväntat källa till lycka efter att hennes man gått bort.

18 september

Ratched (serie)

Se hit alla One Flew Over the Cuckoo’s Nest-fans! Ratched är en prequel till den filmen, och här får vi följa karaktären Nurse Ratch. 

Jurassic World Camp Creatus (serie)

När några dinosaurier crashar ett gäng tonåringars äventyrsläger måste ungdomarna slå sina huvuden ihop för att ens ha en chans att överleva.

23 september

Enola Holmes (film)

Enola Holmes, Sherlock Holmes syster, ger sig i den här filmen ut på jakt för att leta efter deras mamma som verkar vara spårlöst försvunnen.

25 september

Sneakerheads (serie)

Se hit alla sneakers-älskare! I den här serien får vi följa samlare , sneakers-fantaster och ja, personer som är besatta av sneakers helt enkelt. Tune in om du också är det!

27 september

The Good Place, säsong 3 (serie)

Eleanor och hennes vänner har fötts på nytt och är åter tillbaka på jorden. Och den här gången har de en ny chans att ta bättre beslut, för att till slut komma till The Good Place.

30 september

Birds of Prey (And The Fabulous Emancipation Of Harley Quinn)

Efter att ha lämnat Joker, slår sig Harley Quinn ihop med ett nytt gäng superhjältar (som exempelvis Huntress och Black Canary) för att lyckas rädda Cassandra Cain. 


Nytt på Netflix i augusti

1 augusti

Basic Instinct (film)

Författaren Catherine misstänks för ett mord som påminner kusligt mycket om ett mord hon själv skrivit om i en av hennes böcker. 

School of Rock (film) 

Klassikern School of Rock kommer till Netflix! Musikern Dewey Finn, som spelas av Jack Black, får jobb som musiklärare och börjar snart (i hemlighet) lära studenterna allt om rock.

5 augusti

Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs The Reverend (film)

Kimmy ska gifta sig, men möter en del hinder på vägen. I den här interaktiva filmen är det upp till dig hur hon tar sig förbi dem. 

World’s Most Wanted (dokumentär)

I World’s Most Wanted får vi se porträtt av några av världens mest jagade brottslingar. Personer som lyckats fly undan rättvisan trots stora polisutredningar och belöningar som utlovats till de som har tips om var brottslingarna kan befinna sig.

6 augusti

The Rain, säsong 3 (serie)

I tredje och sista säsongen av The Rain är det dags för Simone och Rasmus att enas om hur de ska gå till väga för att rädda mänskligheten. Det har gått flera år sedan ett virus i regnet utplånade en stor del av befolkningen i Skandinavien, och Simone är övertygad om att det någonstans måste finnas ett botemedel. Rasmus vill istället att alla ska bli smittade av samma virus som gett honom övernaturliga krafter.

7 augusti

Selling Sunset, säsong 3 (serie)

I den här realityserien får vi följa fastighetsmäklarna i The Oppenheim Group. I den tredje säsongen väntar stora förändringar, där en av mäklarna bland annat går igenom ett breakup.

Nailed it! Mexico, säsong 2 (serie)

Ett gäng hemmabagare försöker återskapa komplicerade bakverk i andra säsongen av Nailed it! Mexico

14 augusti 

Project Power (film) 

Ett nytt piller i New Orleans visar sig ge användarna superkrafter, men konsekvenserna är farliga. Var kommer pillret ifrån? En tonåring, en före detta soldat och en polis slår sina huvuden ihop för att hitta källan. 

Dirty John: The Betty Broderick Story (serie)

Dirty John: The Betty Broderick Story är baserad på den verkliga historien om Betty Broderick. Efter en otrohetsaffär skiljer sig Betty från sin man. Det som händer sedan kommer få stor uppmärksamhet i medierna och sluta med ett fängelsestraff. 

El robo del siglo (serie)

El robo del siglo är baserad på den verkliga berättelsen om när Colombias centralbank rånades på 33 miljoner dollar år 1994. Något som vände hela landet upp och ner.

24 augusti

Joker (film)

Nu gör den omtalade filmen Joker entré på Netflix. På dagen arbetar Arthur Fleck, som spelas av Joaquin Phoenix, som clown. På kvällarna försöker han göra karriär som ståuppkomiker. Men han blir ofta hånad av publiken som ibland även utsätter honom för våld. I den här filmen får vi komma Arthur Fleck nära, när han tar sig an alter egot Joker.

26 augusti

Rising Phoenix (dokumentär)

Den här dokumentären om Paralympics utmanar hur världen ser på funktionsvariationer och mänsklig potential.

Million Dollar Beach House (serie)

I Million Dollar Beach House får vi följa med på rundturer bland lyxiga hem i Hamptons. 

28 augusti 

I Am a Killer: Released (serie)

Efter att ha dömts till döden, och spenderat 30 år i fängelset, avslöjar en brottsling plötsligt något häpnadsväckande. 


Nytt på Netflix i juli

1 juli

Unsolved Mysteries (dokumentär) 

Unsolved Mysteries är tillbaka på Netflix med tolv nya avsnitt. I den här dokumentärserien får vi följa människor som upplevt allt från nära och käras oförklarliga försvinnanden, till ett övernaturligt möte. I serien söker journalister, familjemedlemmar och detektiver efter lösning på mysteriet.

New Girl, säsong 7 (serie)

Yes, den sjunde säsongen av New Girl kommer till Netflix! Tre år har gått sedan säsong sex och för Jessica Day, som spelas av Zooey Deschanel, väntar nya äventyr.

The Wolf of Wall Street (film)

I den här kriminalkomedin från 2013 får vi se Leonardo DiCaprio i rollen som Jordan Belfort. Han arbetar som börsmäklare på Wall Street, och blir snabbt framgångsrik. Men snart börjar han väcka en hel del uppmärksamhet hos FBI.

The Interview (film)

När en TV-show lyckas landa en intervju med Nordkoreas Kim Jong-Un, ber CIA producenten och programledaren att mörda honom. 

Beyond The Lights (film)

En artist är djupt deprimerad, trött på musikindustrin och försöker ta sitt liv. Men en polisman räddar henne och snart inleds en romans.

Domino (film)

När en person, vars partner är polis, blir attackerad i Köpenhamn inleds en jakt. Snart börjar en spiral av negativa händelser och jakten får förödande konsekvenser. 

3 juli

Desperados (film)

Efter att Wes råkat skicka ett mejl på fyllan (till en person hon förälskat sig i!), reser hon till Mexico med sin bästa vän för att försöka radera meddelandet innan hennes crush hinner läsa det. Rationellt, absolut!

7 juli

Say I Do

Jeremiah Brent, Thai Nguyen och Gabriele Bertaccini hjälper kärlekspar att planera drömbröllop. Hur mysigt?

8 juli

Stateless (serie)

Stateless utspelas på ett australiensiskt flyktingläger, där fyra främlingar med olika bakgrunder korsar varandras vägar.

9 juli

The Protector, säsong 4 (serie)

I fjärde säsongen av The Protector härskar Vizier över Istanbul, Zeynep genomgår en förvandling och Hakan reser tillbaka i tiden för att försöka stoppa ett krig. 

10 juli

The Twelve (serie)

En rektor står åtalad för två mord, och det har blivit dags för tolv jurymedlemmar att avgöra den åtalades öde. 

The Old Guard (film)

I århundraden har ett gäng odödliga legosoldater kämpat för att skydda de dödliga. Men när de ställs inför ett nytt uppdrag ställs höga krav på ledarna i gruppen. Och framförallt på den främsta ledaren Andy, som spelas av Charlize Theron.

16 juli

Fatal Affair (film)

Efter en kort affär med David, försöker Ellie reparera sitt äktenskap med Marcus. Men David visar sig vara farligare och mer opålitlig än vad Ellie från början trott. 

17 juli

Cursed (serie)

Cursed är baserad på legenden om kung Arthur, men nu berättad ur Nimues perspektiv. Nimue är en ung kvinna med en mystisk gåva. Hon slår följe med legosoldaten Arthur för att hitta Merlin (Ps. Merlin spelas av Gustaf Skarsgård!)

21 juli

How to Sell Drugs Online (Fast), säsong 2 (serie)

How to Sell Drugs Online (Fast) är tillbaka med en ny säsong på Netflix. Och för Moritz och MyDrugs crew blir affärerna både mer framgångsrika och ännu farligare.

26 juli

Good Girls, säsong 3 (serie)

Det har blivit dags för kvinnorna i Good Girls att ta konsekvenserna för deras handlingar i säsong två. 

31 juli

Get Even (serie)

Fyra tonåringar går samman för att hämnas på deras mobbare, men snart blir de anklagade för ett brott de inte är skyldiga till.