in

Här är allt vi vet om säsong 5 av ”La casa de papel”

La casa de papel/money heist säsong 5
Bild: Netflix

Professorn, Denver och Tokio känner vi alla igen från den spanska succéserien ”La casa de papel”, och nu ryktas det om att det kommer en femte säsong! Här är allt vi vet. Mer

Serien ”La casa de papel”, eller ”Money hiest” som den även kallas, är minst sagt populär. Serien är en spansk drama/thriller som handlar om två kupper – en mot en bank i Spanien, och den andra mot Kungliga spanska myntverket. Kupperna har länge planerats av ”Professorn”, som spelas av Álvaro Morte. Den 3 april i år släpptes säsong fyra av serien som redan tagit sig upp på topp tio-listan på svenska Netflix. Men vi får inte nog! Så vi har börjat spana efter säsong fem, och här är allt vi vet!

Kommer det bli en säsong 5 av ”La casa de papel”?

Netflix har ännu inte bekräftat att det kommer bli någon femte säsong. Men, som man såg i det spännande finalavsnittet av säsong fyra, är historien inte över än. I oktober 2019 publicerades en artikel på ABC Spain som avslöjade att det ska komma en femte säsong. I en senare artikel från december 2019 hintar även seriens producenter, Esther Martínez Lobato och Álex Pina, om att det mycket väl kan bli så.

La casa de papel säsong 5 - vad betyder la casa de papel på svenska?
Bild: Netflix

När kommer ”La casa de papel” säsong 5?

Om det blir så att ”La casa de papel” får en femte säsong på Netflix kan vi nog räkna med att produktionen kommer att ta tid på grund av coronaviruset, som hittills satt stopp för flera produktionen för streamingtjänsten.

Quiz: Hur mycket kan du om ”La casa de papel”?

Hur mycket kan du om ”La casa de papel”? Gör vårt quiz och se om du är ett äkta fan!

Quiz av: Hedvig Spångmark

Hur många avsnitt har har ”La casa de papel”?

  • Säsong 1: 13 avsnitt
  • Säsong 2: 9 avsnitt
  • Säsong 3: 8 avsnitt
  • Säsong 4: 8 avsnitt

Vad betyder ”La casa de papel” på Svenska?

Namnet ”La casa de papel” översätts till ”Pappershuset” på svenska och refererar till att stora delar av serien utspelar sig på platser där papperspengar förvaras, som exempelvis banker.

Har du bra koll på detaljerna i ”La casa papel”?

Här är 20 detaljer från serien som du troligtvis har missat!

Se trailern till säsong 4 av ”La casa de papel” här:

Har du inte hunnit se säsong fyra än? Här är den kaosartade trailern! Hela säsongen, med åtta avsnitt finns redan ute på Netflix.