in

Vi har ett datum! Då har säsong 5 av ”La casa de papel” premiär på Netflix

La casa de papel/money heist säsong 5
Bild: Netflix

Professorn, Denver och Tokio känner vi alla igen från den spanska succéserien ”La casa de papel”, och nu är det bekräftat att det kommer en femte säsong! Här är allt vi vet. Mer

Serien ”La casa de papel”, eller ”Money hiest” som den även kallas, är minst sagt populär. Serien är en spansk dramathriller som handlar om två kupper – en mot en bank i Spanien, och den andra mot Kungliga spanska myntverket. Kupperna har länge planerats av ”Professorn”, som spelas av Álvaro Morte. Den 3 april 2020 släpptes säsong fyra av serien och tog sig snabbt upp på topp tio-listan på svenska Netflix. Efter en lång väntan är det snart dags för den femte och sista säsongen att ha premiär. Här är allt vi vet om den!

När har säsong 5 av ”La casa de papel” premiär?

Den 3 september kommer säsong 5 del 1 av ”La casa de papel” att släppas, enligt Netflix. Samtidigt avslöjar de också datumet för när del 2 av säsong 5 kommer släppas, vilket är den 3 december. Netflix har tidigare gått ut med att säsong 5 blir den sista i serien.

Säsong 5 kommer bestå av totalt 10 avsnitt, vilket är fler än i de tidigare säsongerna som bestått av 8 eller 9 avsnitt (förutom första säsongen som hade 13 avsnitt). Avsnitten kommer utspela sig i Spanien, Danmark och Portugal.

Dokumentär om ”La casa de papel”

Får du inte nog av Salvador Dalí-masker och spanska röster? I väntan på säsong 5 kan du kika på dokumentären om ”La casa de papel” där vi får följa med bakom kulisserna och se hur serien blev så populär. Den heter ”La casa de papel – ett globalt fenomen” och finns att streama på Netflix.

Quiz: Hur mycket kan du om ”La casa de papel”?

Hur mycket kan du om ”La casa de papel”? Gör vårt quiz medan du väntar på nästa säsong och se om du är ett äkta fan!

Quiz av: Hedvig Spångmark

Hur många avsnitt har ”La casa de papel”?

  • Säsong 1: 13 avsnitt
  • Säsong 2: 9 avsnitt
  • Säsong 3: 8 avsnitt
  • Säsong 4: 8 avsnitt
  • Säsong 5: 10 avsnitt

Vad betyder ”La casa de papel” på Svenska?

Namnet ”La casa de papel” översätts till ”Pappershuset” på svenska och refererar till att stora delar av serien utspelar sig på platser där papperspengar förvaras, som exempelvis banker.

Har du bra koll på detaljerna i ”La casa papel”?

Här är 20 detaljer från serien som du troligtvis har missat!

Se trailern till säsong 4 av ”La casa de papel” här:

Har du inte hunnit se säsong fyra än? Här är den kaosartade trailern! Hela säsongen, med åtta avsnitt finns redan ute på Netflix.

Text: Beatrice Lindfors och Hedda Ottestam