in

Allt vi vet om The Crown säsong 6

the crown netflix
Bildkälla: The Crown /Netflix

Netflix-serien The Crown får en sjätte (och sista!) säsong. Här är allt vi vet om den. Mer

Tv-serien The Crown handlar om det brittiska kungahuset, och framför allt om drottning Elizabeth II:s tid på tronen. Den femte säsongen hade premiär på Netflix i november 2022, och om du är ett stort fan har du garanterar redan börjat räkna ner till nästa. Här är allt vi vet om säsong 6 (som ser ut att bli seriens sista!).

När kommer The Crown säsong 6?

När den sjätte säsongen kommer är än så länge oklart. I samband med drottning Elizabeth II:s bortgång meddelade produktionen att de kommer ta en inspelningspaus av respekt för henne, skriver Variety. Med andra ord kan det dröja ett tag innan vi har ett premiärdatum, men vi lovar att hålla er uppdaterade så snart vi vet mer.

The crown rollista

Vad kommer säsongen att handla om?

Än så länge vet vi inte mycket om handlingen, men Netflix har gått ut med vilka skådespelare som kommer spela prins William och Kate Middleton (så vi antar att vi rör oss mot nutid). Kate Middleton kommer spelas av Meg Bellamy, och prinsen kommer spelas av två olika skådespelare. Rufus Kampa kommer spela honom som 15-åring, och Ed McVey kommer spela prinsen i sena tonåren.

När hade The Crown säsong 5 premiär på Netflix?

Säsong fem hade premiär på Netflix den 9 november 2022 och handlingen utspelar sig på 90-talet. I den fjärde säsongen fick vi följa kärleksromansen mellan Diana Spencer och prins Charles, och säsong fem handlar till stor del om deras skilsmässa.

The Crown säsong 6

Rollista: Vilka skådespelare medverkar säsong 5?

Under seriens gång har drottning Elizabeth II gestaltas av flera olika skådespelare. I den senaste spelas hon av Imelda Staunton (är du ett Harry Potter-fan kanske du känner till henne bättre som Dolores Umbridge). I tidigare säsonger har vi sett Claire Foy och Oliva Coleman porträttera drottningen.

Här är några andra skådespelare som medverkar i seriens femte säsong:

  1. I rollen som Diana ser vi Elizabeth Debicki.
  2. Prins Charles spelas av The Affair-skådisen Dominic West.
  3. Camilla Parker Bowles spelas av Olivia Williams.
  4. Dianas pojkvän Dodi Fayed spelas av Khalid Abdalla. 
  5. Prinsessan Margaret, drottning Elizabeth II’s syster, spelas av Leasley Manville.
  6. Prins Philip spelas av Jonathan Pryce.
  7. John Major, Storbrittaniens dåvarande premiärminister, spelas av Jonny Lee Miller.

Finns det en trailer?

Du hittar trailern till säsong fem här nedan.

Finns The Crown på SVT Play och Netflix?

Om du vill se serien behöver du ett Netflix-konto. Än så länge finns inte The Crown på SVT Play, men vi lovar att uppdatera er om det skulle ändras.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.