in

The Crown väntas ta en paus efter drottning Elizabeths bortgång

thecrown
Bildkälla: The Crown / Netflix

Netflix-serien The Crown väntas ta en inspelningspaus efter drottning Elizabeth II:s bortgång. Mer

Tv-serien The Crown handlar om det brittiska kungahuset, och framför allt om drottning Elizabeth II och hennes tid på tronen. Nu ryktas det om att serien, vars femte säsong har premiär i slutet av 2022, kommer ta en inspelningspaus av respekt för den nyss bortgångna drottningen, skriver Variety. Det innebär att vi kan få vänta ett bra tag på att få se den sjätte och sista säsongen av The Crown.

När har The Crown säsong 5 premiär på Netflix?

Säsong fem har premiär på Netflix i november 2022. Vi uppdaterar er så snart vi har ett datum.

Vad kommer säsong 5 att handla om?

I The Crown har vi fått följa drottningens livsresa. Från att hon i den första säsongen blir krönt till drottning, till att vi nu i den femte säsongen hunnit fram till 90-talet. I den fjärde säsongen fick vi följa kärleksromansen mellan Diana Spencer och prins Charles. Säsong fem kommer till stor del kretsa kring deras skilsmässa. Lady Diana, som många gånger kallas folkets prinsessa, omkom i en bilolycka 1997, och även den händelsen kommer att skildras i serien.

diana

Vilka skådespelare medverkar i säsongen?

Eftersom tiden går, har drottning Elizabeth II fått gestaltas av flera olika skådespelare. Den här gången är det Imelda Staunton som kommer spela drottningen. Är du ett Harry Potter-fan kanske du känner till henne bättre som Dolores Umbridge. I tidigare säsonger har vi sett Claire Foy och Oliva Coleman porträttera drottningen.

I rollen som Diana ser vi Elizabeth Debicki, och prins Charles spelas av Dominic West. Camilla Parker Bowles, vars otrohetsaffär med prinsen blev vida känd, spelas av Olivia Williams. Dianas pojkvän Dodi Fayed, som även han omkom i bilolyckan, kommer spelas av Khalid Abdalla. 

Finns det en trailer?

Än så länge finns ingen trailer till säsong fem, men Imelda Staunton har spelat in ett meddelande till alla fans.

Vad kommer säsong 6 av The Crown att handla om?

Den sjätte säsongen, som vi alltså lär få vänta på, kommer även bli seriens sista. Vi vet inte mycket om säsongens handling, men Netflix har bland annat gått ut med vilka skådespelare som kommer spela prins William och Kate Middleton så vi antar att vi rör oss mot nutid. Kate Middleton kommer spelas av Meg Bellamy, och prinsen kommer spelas av två olika skådespelare. Rufus Kampa kommer spela honom som 15-åring, och Ed McVey kommer spela prinsen i sena tonåren.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.