in

Planen: Harry Potter-serien ska pågå i 10 år

Harry potter serie

Harry Potter blir tv-serie – och här är allt vi vet om den. Mer

Alltid drömt om att få se mer av Harry Potter och hans värld? Under våren 2023 meddelade Warner Bros. Discovery att de har planer på att göra en ny tv-serie baserad på Harry Potter-böckerna. En dröm för alla fans som tycker att filmerna gav alldeles för lite! Planen är att varje film ska få en säsong var och att tv-serien ska pågå i närmare ett decennium.

– Vi är glada över att ge publiken möjligheten att upptäcka Hogwarts på ett helt nytt sätt, säger Casey Bloys, VD för HBO Max, i ett pressmeddelande, enligt Aftonbladet.

Arbetet med serien är just nu i full gång, och enligt Deadline har flera manusförfattare presenterat idéer för hur serien skulle kunna se ut. J.K. Rowling är exekutiv producent för tv-serien, men det är oklart hur involverad hon är. Warner Bros. Discovery har inte velat att kommentera uppgifterna. 

När har serien premiär?

Exakt när den nya serien kommer ha premiär vet vi inte, men vi lovar att uppdatera er så snart vi har ett datum!

Vilka skådespelare kommer vara med i Harry Potter-serien?

Det har redan börjat spekulerats en hel del om vilka som kommer få spela de älskade karaktärerna. Det ryktas om att Helen Mirren ska spela Minerva McGonagall, och att Tom Felton (som spelade Draco Malfoy i filmerna) kommer att spela Dracos pappa, Lucius Malfoy. Dessutom ryktas det om att Adam Driver kommer spela Severus Snape. Allt det här är som sagt bara spekulationer, och vi väntar med spänning på att rollistan ska bli offentlig!

harry potter serie
Bildkälla: Harry Potter

Var kommer serien att sändas?

Den nya Harry Potter-serien kommer att sändas på Max, en ny streamingtjänst som lanseras i Sverige våren 2024. Max är en sammanslagning av HBO Max och Discovery Plus.

Finns det en trailer?

Det finns ingen trailer för serien, men passa på att kolla på den mysiga trailern för den första Harry Potter-filmen här nedan!

Test: Hur mycket kan du om Harry Potter?

Innan det är dags för den nya serien kan det vara en god idé att testa av hur mycket du kan om Harry Potter. Gör vårt quiz nedan!

Artikel av: Elvira Reer och Frida Olheden

Quiz av: Sara Åstrand