in

Hon är klar för The Last of Us säsong 2

the last of us
Kaitlyn Dever är med i The Last of Us. Bildkälla: Fotograf Cliff Watts/Netflix och The Last of Us/HBO Max

Vi får inte nog av svampinfekterade zombies och farliga banditer! Här är allt vi vet om The Last of Us säsong 2. Mer

The Last of Us är baserad på det populära och hyllade tv-spelet med samma namn. I serien, precis som i spelet, får vi följa den osannolika duon Joel och Ellie när de vandrar genom ett postapokalyptiskt USA. På resan stöter de bland annat på zombieliknande mutanter och banditer. Ellie visar sig dessutom vara immun mot den växtbaserade sjukdomen som har drabbat ett stort antal av befolkningen, och kan därför vara mänsklighetens sista hopp. The Last of Us är skriven av Chernobyl-skaparen Craig Mazin och Neil Druckmann. Serien är klar för en ny säsong, och här är allt vi vet om den.

Då kommer The Last of Us säsong 2

The Last of Us kommer få en andra säsong, men det finns ännu inget datum för premiären av säsong 2. Inspelningen kommer börja den 12 februari 2024, enligt Variety. Det ryktas därmed att den nya säsongen kommer ha premiär i början av 2025, men det kan även bli senare under nästa år.

Kaitlyn Dever klar för The Last of Us

Nu har HBO Max bekräftat att skådespelaren Kaitlyn Dever är klar för säsong 2. Hon har tidigare spelat huvudrollen i Unbelievable, No One Will Save You och Booksmart. I HBO-serien kommer hon spela karaktären Abby, som är en soldat med en svartvit syn på världen. Men den synen utmanas när hon kommer söka hämnd för personerna hon älskade.

Finns det en trailer till The Last of Us säsong 2?

Ännu finns det ingen trailer för den nya säsongen, men här är trailern till den första säsongen.

Rollista: Vilka andra skådespelare är med i serien?

I säsong 2 kan vi även förvänta oss att se huvudrollerna, Joel Miller och Ellie igen. Joel Miller spelas av Game of Thrones-stjärnan Pedro Pascal. Ellie spelas av Bella Ramsey som även hon varit med i Game of Thrones.

Här är några andra skådespelare från säsong 1:

 • Gabriel Luna i rollen som Joels bror, Tommy
 • Murray Bartlett i rollen som Frank
 • Merle Dandridge i rollen som Marlene
 • Anna Torv i rollen som Tess
 • Storm Reid i rollen som Riley
the last of us
Bildkälla: The Last of Us / HBO Max

Därför känner du igen Pedro Pascal och Bella Ramsey

Som vi nämnde tidigare så har både Pedro och Bella varit med i Game of Thrones, där Pedro spelade Oberyn Martell och Bella spelade Lyanna Mormont. Pedro kan vi också se som huvudrollen Din Djarin i serien The Mandalorian.

Var spelas den nya säsongen in?

Den andra säsongen av den populära serien kommer ännu en gång att spelas in i Kanada. Denna gången i Vancouver istället för Calgary, där den första säsongen spelades in, enligt Deadline.

the last of us trailer
Ellie (Bella Ramsey) och Tess (Anna Torv). Bildkälla: HBO

Vad handlar säsong 2 om? Kommer Joel att överleva?

Spoiler alert för tv-spelet och första säsongen av serien!

Under den första säsongen av serien skildrades tv-spelets handling (med några få undantag) och eftersom säsong 2 följer handlingen i det andra spelet, ser Joels öde inte särskilt ljust ut. Det andra spelet utspelar sig fyra år fram i tiden, när Joel och Tommy räddar en främling vid namn Abby, från de infekterade personerna. Det avslöjas senare att Abby är en före detta Fireflies-medlem och dotter till huvudläkaren som Joel dödade i Salt Lake City, och hon har kommit för att hämnas sin fars död. Efter att hon och hennes vänner lurat Joel och Tommy, skjuter Abby Joel i benet och misshandlar honom till döds med en golfklubba medan Ellie tvingas se det brutala mordet.

The last of us hbo sverige
Bildkälla: HBO

Kommer en säsong 3 av The Last of Us?

Det verkar som att ännu en säsong av serien kan bli aktuell! I en intervju med GQ säger Neil Druckmann, som regisserade tv-spelet, att hela handlingen i det andra spelet inte kommer täckas i säsong 2. Exakt hur många säsonger det rör sig om vill skaparna inte avslöja, men vi håller er uppdaterade så snart vi vet mer!

När hade första säsongen premiär?

Det första avsnittet av The Last of Us hade premiär den 16 januari 2023.

Var kan jag se serien?

Seiren går att se på HBO Max.

Hur många avsnitt finns det?

Första säsongen består av 9 avsnitt.

 • Avsnitt 1: When You’re Lost in the Darkness
 • Avsnitt 2: Infected
 • Avsnitt 3: Long, Long Time
 • Avsnitt 4: Please Hold to My Hand
 • Avsnitt 5: Endure and Survive
 • Avsnitt 6: Kin
 • Avsnitt 7: Left Behind
 • Avsnitt 8: When We Are in Need
 • Avsnitt 9: Look for the Light
the last of us premiär season 2
Bildkälla: HBO

Behöver jag ha spelat tv-spelet innan jag kollar på serien?

Serien återberättar händelserna i det första spelet, med några fler berättelser och bakgrundselement. I början av serien finns dessutom en flashback-scen för att ge nykomlingar en bakgrund till The Last of Us. Du behöver alltså inte ha spelat tv-spelet för att kolla på serien.

Artikel: Elvira Reer och Sara Åstrand