in

The Last of Us slår tittarrekord

the last of us
Pedro pascal i rollen Joel Miller och Bella Ramsey i rollen som Ellie. Bildkälla: HBO

Vi får inte nog av svampinfekterade zombies och farliga banditer. Den älskade serien har nu slått tittarrekordet på HBO Max. Mer

The Last of Us är baserad på det populära och hyllade tv-spelet med samma namn. I serien, precis som i spelet, får vi följa den osannolika duon Joel och Ellie när de vandrar genom ett postapokalyptiskt USA. På resan stöter de bland annat på zombieliknande mutanter och banditer. Ellie visar sig dessutom vara immun mot den växtbaserade sjukdomen som har drabbat ett stort antal av befolkningen, och kan därför vara mänsklighetens sista hopp. The Last of Us är skriven av Chernobyl-skaparen Craig Mazin. Serien är redan klar för en ny säsong – dessutom har den slagit tittarrekord på HBO Max.

The Last of Us är den mest sedda serien på HBO Max

The Last of Us har minst sagt blivit en stor tittarsuccé. Serien är den mest sedda på samtliga HBO prenumerationstjänster i Europa, alltså även i Sverige, skriver Warner Bros. Discovery i ett pressmeddelande enligt Expressen.

När hade serien premiär?

Det första avsnittet av The Last of Us hade premiär den 16 januari.

Var kan jag se serien och hur många avsnitt finns det?

Seiren går att se på HBO Max. Totalt består säsongen av nio avsnitt, och det släpps ett avsnitt i veckan.

Namnlost 1 6
Ellie (Bella Ramsey) och Tess (Anna Torv). Bildkälla: HBO

Då kommer The Last of Us säsong 2

HBO Max har redan meddelat att The Last of Us kommer få en till säsong. Det finns inget datum för när nästa säsong kommer ännu, men vi lovar att hålla er uppdaterade!

Det kommer säsong 2 handla om: kommer Joel att överleva?

Spoiler alert för tv-spelet och första säsongen av serien!

Den första säsongen av serien följde det första tv-spelets handling (med några få undantag) och om säsong två följer handlingen i det andra spelet, ser Joels öde inte särskilt ljust ut.

Spel nummer två utspelar sig fyra år fram i tiden, när Joel och Tommy räddar en främling vid namn Abby från de infekterade personerna. Det avslöjas senare att Abby är en före detta Fireflies-medlem och dotter till huvudläkaren som Joel dödade i Salt Lake City, och hon har kommit för att hämnas sin fars död. Efter att hon och hennes vänner lurat Joel och Tommy, skjuter Abby Joel i benet och misshandlar honom till döds med en golfklubba medan Ellie tvingas se det brutala mordet.

Innan Naughty Dog, som ligger bakom spelet, ens släppt det på Playstation 2020 läcktes nyheten om Joels död, vilket gjorde många fans upprörda. Bortsett från det brutala mordet hade vissa spelare också svårt att tro att en överlevnadsman som Joel, som inte litade på någon, skulle ha gjort sig själv så sårbar i första hand, enligt Game Rant.

Någon handling för säsong två har inte släppts ännu och det är inte bekräftat att serien kommer fortsätta följa spelet. Men vi lovar att hålla er uppdaterade så snart vi vet mer!

The last of us hbo sverige
Bildkälla: HBO

När släpps alla avsnitten av The Last of Us?

Här är det fullständiga schemat för The Last of Us på HBO Max. Vi justerar även detta om HBO meddelar några ändringar eller avbrott!

 • Avsnitt 1: Tillgänglig nu
 • Avsnitt 2: Tillgänglig nu
 • Avsnitt 3: Tillgänglig nu
 • Avsnitt 4: Tillgänglig nu
 • Avsnitt 5: Tillgänglig nu
 • Avsnitt 6: Tillgängligt nu
 • Avsnitt 7: Tillgängligt nu
 • Avsnitt 8: Tillgängligt nu
 • Avsnitt 9: Tillgänglig nu

Vill du veta vad de olika avsnittet handlar om? Vi har samlat ihop en lista på alla avsnitt och vad deras huvudsakliga handling är.

Avsnitt 1: When You’re Lost in the Darkness

Tjugo år efter zombietutbrottet som härjar på planeten, får Joel och Tess ett uppdrag som kan förändra allt.

Avsnitt 2: Infected

Efter att ha flytt QZ, bråkar Joel och Tess om Ellies öde medan de navigerar i ruinerna av ett sedan länge övergivet Boston.

Avsnitt 3: Long, Long Time

När en främling närmar sig hans fäste, skapar överlevnadsfanatikern Bill en oväntad relation. Senare i avsnittet söker Joel och Ellie Bills vägledning.

Avsnitt 4: Please Hold to My Hand

Efter att ha övergett sin lastbil i Kansas City försöker Joel och Ellie fly staden, utan att bli sedda av en hämndlysten rebellledare.

Avsnitt 5: Endure and Survive

Medan de försöker undvika rebellerna, korsar Joel och Ellie vägar med den mest eftersökta mannen i Kansas City.

Avsnitt 6: Kin

Efter att ha ignorerat lokalbefolkningens råd, går Joel och Ellie djupare ner i farligt territorium i jakten på eldflugorna – och Tommy.

Avsnitt 7: Left Behind

När Joel kämpar för att överleva ser Ellie tillbaka på natten som förändrade allt.

Avsnitt 8: When We Are in Need

Ellie korsar väg med en hämndlysten grupp överlevande – och drar till sig ledarens uppmärksamhet. En försvagad Joel står inför ett nytt hot.

Avsnitt 9: Look for the Light

Gravida Anna väljer att lita på en vän, samtidigt närmar sig Joel och Ellie slutet av sin resa.

hbo
Bildkälla: HBO

Vilka skådespelare är med i serien?

Joel Miller spelas av Game of Thrones-stjärnan Pedro Pascal. Ellie spelas av Bella Ramsey som även hon varit med i Game of Thrones.

Några andra skådespelare man kan se i serien är:

 • Gabriel Luna i rollen som Joels bror, Tommy
 • Murray Bartlett i rollen som Frank
 • Merle Dandridge i rollen som Marlene
 • Anna Torv i rollen som Tess
 • Storm Reid i rollen som Riley

Därför känner du igen Pedro Pascal och Bella Ramsey

Som vi nämnde tidigare så har både Pedro och Bella varit med i Game of Thrones, där Pedro spelade Oberyn Martell och Bella spelade Lyanna Mormont.

Pedro kan vi också se som bland annat huvudrollen Din Djarin i serien The Mandalorian.

Finns det en trailer för The Last of Us?

Jajamen! Här är den:

Behöver jag ha spelat tv-spelet innan jag kollar på serien?

Nej det behövs inte. Serien återberättar händelserna i det första spelet, med några fler berättelser och bakgrundselement. I början av serien finns dessutom en flashback-scen för att ge nykomlingar en bakgrund till historien av The last of US.

The Last of Us-spelet och dess uppföljare 2020, kan du däremot testa att spela om showen fascinerar dig. Originalspelet är tillgängligt på PS3, PS4 och PS5 (en PC-version kommer ut den tredje mars), medan det andra för närvarande bara finns på PS4.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.