in

Nya Game of Thrones-serien pausas

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight
Bildkälla: Game of Thrones /HBO

Game of Thrones får en ny spinoff, som utspelar sig 100 år före händelserna i originalserien. Här är allt vi vet om The Hedge Knight. Mer

HBO Max-serien Game of Thrones är en av de mest framgångsrika serierna någonsin, och sedan det sista avsnittet sändes 2019 har det pratats om flera spinoffer. Hittills har endast House of the Dragon visats på streamingtjänsten, men snart är det dags för en till.

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight heter den nya spinoffen, som utspelar sig 100 år före händelserna i originalserien. Fantasyserien handlar om en ung riddare och hans väpnare, och baseras på George RR Martins berättelse om Dunk och Egg. Tales of Dunk and Egg består av en serie kortromaner om två hjältar – den modige riddaren Ser Duncan the Tall, kallad ”Dunk”, och hans väpnare Aegon V Targeryan, kallad ”Egg”.

Den nya serien utspelar sig i en tid där Targaryen-ätten fortfarande sitter på järntronen – före händelserna i Game of Thrones, men efter händelserna i House of the Dragon.

got2 1
Bildkälla: House of the Dragon /HBO

När har The Hedge Knight premiär på HBO?

Produktionen av den nya serien har pausats. Detta efter att flera manusförfattare i Hollywood gått ut i strejk i början av maj, där de kräver bättre betalt och fler skribenter per produktion. Game of Thrones-skaparen George RR Martin ger de strejkande manusförfattarna ”sitt fulla stöd”, skriver han i ett blogginlägg på sin hemsida.

I nuläget är det oklart när spinoffen kommer ha premiär.

Finns det en trailer?

Än så länge finns ingen trailer till den nya serien, men vi lovar att uppdatera er så snart den finns!

Vilka skådespelare medverkar i The Hedge Knight?

Vilka som kommer medverka i serien återstår att se, men vi lovar att uppdatera er så snart vi vet mer.