in

Äntligen! Teasern till House of the Dragon säsong 2 är här

House of the Dragon HBO Max
Bildkälla: House of the Dragon / HBO Max

Den andra säsongen av House of the Dragon närmar sig med stormsteg – här är allt vi vet om serien. Mer

Artikeln innehåller spoilers.

Det har gått flera år sedan den sista säsongen av Game of Thrones hade premiär, men det är långt ifrån över för den populära tv-serien. I House of the Dragon får vi följa familjen Targaryen flera år innan händelserna i originalserien. Den första säsongen blev snabbt en succé på HBO – och här är allt vi vet om säsong två.

När har House of the Dragon 2 premiär i Sverige?

Den som väntar på något gott! Den andra säsongen har premiär sommaren 2024 på HBO Max, hela två år efter att den första säsongen visades på streamingtjänsten.

House of the Dragon Sverige
Bildkälla: House of the Dragon / HBO Max

Finns det en trailer?

Du hittar en första teaser till den nya säsongen här nedan.

Vad handlar serien om?

House of the Dragon är en så kallad prequel och utspelar sig 200 år före händelserna i Game of Thrones. Serien är baserad på George RR Martins Eld & blod och kretsar kring en av GOT-universumets mest omtalade familjer, nämligen familjen Targaryen. Det sägs att gudarna singlar en slant varje gång en Targaryen föds. Krona står för storhet och klave för galenskap – vissa Targaryens blir stora ledare, andra blir dårar. Det gäller definitivt för karaktärerna i den här serien.

House of the Dragon säsong 2
Bildkälla: House of the Dragon / HBO Max

Det kan vara svårt att hänga med i svängarna, eftersom alla är släktingar, heter typ samma sak och är gifta med varandra, men i stora drag handlar serien om att karaktärerna inte är överens om vem som ska få ärva tronen. På ena sidan hittar vi kung Viserys förstfödda dotter, prinsessan Rhaenyra (som spelas av Emma D’Arcy) och på andra sidan hittar vi resten av kungens barn och deras mamma, drottning Alicent (som spelas av Olivia Cooke).

Eftersom Rhaenyra är just kvinna blir hennes rätt till tronen omtvistad. Hon blev lovad att ärva den – men det var innan kungen fick två söner med Alicent.

House of the Dragon avsnitt
Bildkälla: House of the Dragon / HBO Max

Hur många avsnitt består serien av?

Den första säsongen består av tio avsnitt. Men den andra säsongen blir två avsnitt kortare än första, och kommer alltså bestå av åtta avsnitt.

Kommer det en säsong 3?

Att säsong två blir kortare är enligt uppgifter till Deadline en del av en långsiktig plan för serien, där HBO planerar att ge grönt ljus för en tredje säsong.

Vilka skådespelare är med i House of the Dragon?

Här är några andra karaktärer i serien och vilka skådespelare som spelar dem:

  • Matt Smith spelar prins Daemon Targaryen
  • Paddy Considine spelar kung Viserys Targaryen
  • Nanna Blondell spelar Lady Laena Velaryon. 
  • Steve Toussaint spelar Lord Corlys Velaryon, aka The Sea Snake.
  • Rhys Ifans spelar Otto Hightower.
  • Fabien Frankel spelar Ser Criston Cole.
  • Sonoya Mizuno spelar Mysaria.

Kommer vi få se mer från Game of Thrones-universumet?

Flera spinoff-idéer har arbetats fram sedan originalserien slutade sändas, och bland annat ryktas det om en sequel som kretsar kring Jon Snow. Alltså en serie som utspelar sig efter händelserna i Game of Thrones.

Bonus! Allt om sista avsnittet i säsong 1

Om du tyckte det var svårt att hänga med i allt som hände i första säsongens sista avsnitt, pratar regissörerna och skådespelarna om avsnittet i klippet nedan. Att kolla på klipp där avsnitten förklaras är ett bra tips för dig som känner dig lite lost bland alla karaktärer och snabba vändningar.