in

Då har House of the Dragon säsong 2 premiär

House of the Dragon HBO Max
Bildkälla: House of the Dragon / HBO Max

Sett klart första säsongen av House of the Dragon? Här är allt vi vet om säsong 2! Mer

Artikeln innehåller spoilers.

Det har gått flera år sedan den sista säsongen av Game of Thrones hade premiär, men det är långt ifrån över för den populära tv-serien. I House of the Dragon får vi följa familjen Targaryen flera år innan händelserna i originalserien. Nyligen har den första säsongen visats på HBO Max, och för dig som sett den är det uppenbart att vi kommer få se mer av Rhaenyra, Alicent och resten av gänget framöver. Här är allt vi vet om säsong 2.

När har House of the Dragon 2 premiär i Sverige?

Den första säsongen hade premiär den 22 augusti 2022 på HBO Max, och ganska direkt stod det klart att serien är en stor tittarsuccé. Inför andra avsnittet avslöjades att House of the Dragon är klar för en till säsong, men det lär dröja ett tag innan vi kommer få ta del av den. Inspelningen av den andra säsongen kommer att påbörjas under våren 2023 och vi kan förvänta oss att den kommer ha premiär någon gång under 2024.

House of the Dragon Sverige
Bildkälla: House of the Dragon / HBO Max

Vad handlar serien om?

House of the Dragon är en så kallad prequel och utspelar sig 200 år före händelserna i Game of Thrones. Serien är baserad på George RR Martins Eld & blod och kretsar kring en av GOT-universumets mest omtalade familjer, nämligen familjen Targaryen. Det sägs att gudarna singlar en slant varje gång en Targaryen föds. Krona står för storhet och klave för galenskap – vissa Targaryens blir stora ledare, andra blir dårar. Det gäller definitivt för karaktärerna i den här serien.

House of the Dragon säsong 2
Bildkälla: House of the Dragon / HBO Max

Det kan vara svårt att hänga med i svängarna, eftersom alla är släktingar, heter typ samma sak och är gifta med varandra, men i stora drag handlar serien om att karaktärerna inte är överens om vem som ska få ärva tronen. På ena sidan hittar vi kung Viserys förstfödda dotter, prinsessan Rhaenyra (som spelas av Emma D’Arcy) och på andra sidan hittar vi resten av kungens barn och deras mamma, drottning Alicent (som spelas av Olivia Cooke).

Eftersom Rhaenyra är just kvinna blir hennes rätt till tronen omtvistad. Hon blev lovad att ärva den – men det var innan kungen fick två söner med Alicent.

House of the Dragon avsnitt
Bildkälla: House of the Dragon / HBO Max

Hur många avsnitt kommer serien bestå av?

Den första säsongen består av 10 avsnitt. Om samma gäller för nästa säsong återstår att se.

Finns det en trailer?

Blir du nyfiken på House of the Dragon? Du hittar trailern till första säsongen här nedan. Vi lovar att uppdatera er så snart det kommer en trailer till nästa säsong!

Vilka skådespelare är med i House of the Dragon?

Här är några andra karaktärer i serien och vilka skådespelare som spelar dem:

  • Matt Smith spelar prins Daemon Targaryen
  • Paddy Considine spelar kung Viserys Targaryen
  • Nanna Blondell spelar Lady Laena Velaryon. 
  • Steve Toussaint spelar Lord Corlys Velaryon, aka The Sea Snake.
  • Rhys Ifans spelar Otto Hightower.
  • Fabien Frankel spelar Ser Criston Cole.
  • Sonoya Mizuno spelar Mysaria.

Kommer vi få se mer från Game of Thrones-universumet?

Flera spinoff-idéer har arbetats fram sedan originalserien slutade sändas, och bland annat ryktas det om en sequel som kretsar kring Jon Snow. Alltså en serie som utspelar sig efter händelserna i Game of Thrones.

Bonus! Allt om sista avsnittet i säsong 1

Är du ett äkta House of the Dragon-fan? Då har du garanterat sett klart första säsongen! Men om du tyckte det var svårt att hänga med i allt som hände och varför, pratar regissörerna och skådespelarna om avsnittet i klippet nedan. Att kolla på klipp där avsnitten förklaras är ett bra tips för dig som känner dig lite lost bland alla karaktärer och snabba vändningar!

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.