in

Game of Thrones är tillbaka! Här är allt vi vet om nya Jon Snow-serien

jon snow
Bildkälla: Game of Thrones / HBO

Det ryktas om en ny spin-off på Game of Thrones. HBO sägs nämligen vara i full gång med en serie om Jon Snow och hans liv efter händelserna i sista säsongen. Mer

Artikeln innehåller spoilers om Game of Thrones.

Det har gått tre år sedan den sista säsongen av Game of Thrones hade premiär och mycket hann hända under seriens sex sista avsnitt. Bland annat fick Jon Snow, som spelas av Kit Harington, reda på att hans riktiga namn är Aegon Targaryen – och att han därmed är Järntronens arvinge. Men istället blev han, i det allra sista avsnittet, landsförvisad och bestämde sig för att bege sig norr om Muren igen. Men vad hände sen? Snart kan vi få svar på den frågan.

Enligt Hollywood Reporter är HBO nämligen i full gång med att utveckla en spin-off på Game of Thrones, som kommer att kretsa kring Jon Snow. Det ser ut att bli en så kallas sequel, alltså att handlingen utspelar sig efter händelserna i originalserien. Varken streamingtjänsten eller representanter för Kit Harington vill kommentera uppgifterna om den nya serien, men Hollywood Reporter avslöjar att skådespelaren är knuten till projektet. Det betyder i så fall att han återvänder i rollen som Jon Snow om serien får grönt ljus.

game of thrones netflix
Bildkälla: Game of Thrones / HBO

Fler spin-offs på Game of Thrones: Då har House of the dragon premiär

Det är safe to say att Game of Thrones är en av världens mest populära tv-serier, och sedan sista avsnittet sändes i maj 2019 har flera olika spin-offs arbetats fram. Än så länge är det bara House of the dragon, en prequel som utspelar sig 200 år för händelserna i originalserien, som har fått grönt ljus. Den har premiär på HBO Max den 22 augusti i år och består av 10 avsnitt.

Här är några av skådespelarna vi kommer få se i serien:

  • Paddy Considine
  • Matt Smith
  • Olivia Cooke
  • Emma D’Arcy
  • Steve Toussaint
  • Eve Best
  • Sonoya Mizuno
  • Fabien Frankel
  • Rhys Ifans 

Finns Game of Thrones på Netflix och Viaplay?

Blir du sugen på att se originalserien? Alla säsonger finns på HBO Max, men inte på Netflix eller Viaplay. SVT Play har visat enskilda säsonger, men i skrivande stund finns inga avsnitt tillgängliga där.