in

Den fjärde säsongen av Killing Eve blir seriens sista – här är allt vi vet om spinoffen

killing eve
Bildkälla: Killing Eve/HBO Max

Den fjärde säsongen av Killing Eve har precis haft premiär, men redan i mars förra året meddelade produktionen att den blir seriens sista. Kan vi vänta oss en spinoff? Vi har samlat all information du som är ett riktigt Killing Eve-fan kan tänkas behöva. Mer

Vad handlar Killing Eve om?

Killing Eve kretsar agenten Eve (som spelas av vår all time Grey’s Anatomy-favorit Sandra Oh) och yrkesmördaren Villanelle (som spelas av Doctor Foster-skådisen Jodie Comer). I första säsongen, som hade premiär 2018, börjar allt med att Eve blir extrainkallad efter att en rysk trafficking-misstänkt politiker blivit mördad i Wien.

Av någon anledning misstänker Eve att mördaren är en kvinna, och hon blir snart involverad i utredningen. Det som till en början ser ut som en klassisk katt-och-råtta-lek, mellan en agent och en yrkesmördare, ska komma att utvecklas till något mycket större än så.

Finns Killing Eve säsong 4 på Netflix, HBO Max och SVT Play?

I slutet av februari hade den fjärde säsongen premiär på HBO Max. Där kan du även se tidigare säsonger. Säsong fyra består av åtta avsnitt och det släpps ett avsnitt i veckan. Killing Eve finns inte på Netflix, men har tidigare funnits på SVT Play. Om serien återvänder dit återstår att se.

villanelle
Bildkälla: Killing Eve/HBO Max

Får serien en spinoff?

I samband med att produktionen avslöjade att den fjärde säsongen blir slutet för serien bekräftade underhållningsföretaget AMC Networks att man utvecklar ”ett antal potentiella spinoff-idéer”, enligt The Wrap. Exakt vad en spinoff skulle kunna handla om vet vi inte men rykten säger att den i så fall inte kommer kretsa kring huvudpersonerna Eve och Villanelle, utan snarare någon av birollerna. Vi lovar att hålla er uppdaterade så snart vi mer.