in

Allt du vill veta om säsong 18 av Grey’s Anatomy

greys anatomy säsong 18
Bildkälla: Grey's Anatomy / ABC

Se hit alla Grey’s Anatomy-fans! Säsong 17 börjar närma sig sitt slut, men redan nu står det klart att det inte blir seriens sista. Här är allt vi vet om säsong 18. Mer

Äntligen står det klart att världens bästa sjukhusserie (rent objektivt) får en artonde säsong! Men du som är ett äkta fan vet säkert allt för väl att teamet bakom Grey’s Anatomy har för vana att på ett eller annat sätt göra sig av med våra favoritkaraktärer. Så vilka kommer vara med i nästa säsong, och vilka kommer vi tvingas säga hejdå till? Kommer det ännu fler säsonger eller blir säsong 18 det sista vi ser av läkarna på Grey Sloan? Här är allt vi vet hittills.

Vilka skådespelare kommer vara med i säsong 18 av Grey’s Anatomy?

Vi har tre glada nyheter och två tråkiga, men låt oss börja med det positiva. I nuläget vet vi med säkerhet att tre riktiga original kommer att vara med i nästa säsong. Nämligen Meredith Grey (som spelas av Ellen Pompeo), Miranda Bailey (som spelas av Chandra Wilson) och Richard Webber (som spelas av James Pickens Jr.). Men dessvärre finns det två karaktärer som kommer att tacka för sig.

greys anatomy säsong 17

En av dem är Jackson Avery (som spelas av Jesse Williams). Han hoppar av tåget efter hela 12 säsonger, men hur vi kommer tvingas ta farväl av honom är ännu oklart. Anledningen till att Jesse lämnar sjukhusserien verkar vara att han vill fokusera på annat, skriver Cosmopolitan.

Den andra personen som avslutar sin tid på Grey Sloan är Tom Koracick (som spelas av Greg Germann). På vilket sätt hans karaktär kommer försvinna återstår att se, men om vi ska se försöka hitta en silverlining innebär detta ännu bättre chanser för en Teddy och Owen-romans.

Vilken blir den sista säsongen av Grey’s Anatomy?

Men hur länge kommer Grey’s Anatomy pågå egentligen? Tidigare i år ryktades det om att säsong 17 skulle kunna komma att bli seriens sista. Krista Vernoff, som är showrunner för Grey’s Anatomy, avslöjade för Hollywood Reporter att hon planerade ett slut på säsongen som fungerar både som ett säsongsavslut OCH som ett definitivt slut för hela serien.

Nu vet vi att det kommer mer, men exakt hur mycket mer verkar ligga i Ellen Pompeos händer. Karey Burke på tv-bolaget ABC, som ligger bakom Grey’s Anatomy, har tidigare sagt till Deadline att ”Grey’s Anatomy kommer finnas så länge Ellen vill spela Meredith Grey”.

När har säsong 18 premiär?

Exakt vilket datum säsong 18 kommer ha premiär återstår att se, men vi lovar att hålla er uppdaterade.

Var kan man se säsong 17 av Grey’s Anatomy?

Du kan se säsong 17 på Disney plus. Det släpps ett avsnitt i veckan.

Finns Grey’s Anatomy på Netflix och Viaplay?

Grey’s Anatomy finns inte på Netflix, men säsong 1 till 16 finns på Viaplay. Om du vill se den senaste säsongen är det som sagt Disney plus som gäller.