in

Det kommer Familjen Bridgerton säsong 3 handla om

bridgerton
Bildkälla: Netflix

Vad kan vi vänta oss av säsong 3 och 4 av Familjen Bridgerton? Precis som Lady Whistledown sitter vi inne på en del skvaller. Mer

koplankar

Efter att Familljen Bridgerton hade premiär på Netflix i slutet av 2020 blev den snabbt en snackis. Redan första månaden hade serien 82 miljoner tittare, och den blev därmed den dittills största originalserien på Netflix. Idag finns det några andra serier som slagit det rekordet, men Familjen Bridgerton är forfarande med i topp fem.

Det här kommer säsong 3 handla om

I ett inlägg på Instagram avslöjar Netflix att den tredje säsongen inte kommer följa händelserna i bok tre, utan att de hoppar direkt till handlingen i bok 4. Det betyder att vi i den tredje säsongen kommer få följa Collin Bridgerton och hans romans (?) med Penelope Featherington.

Tv-serien om familjen Bridgerton baseras på en bokserie skriven av Julia Quinn. Den första boken handlar, precis som säsong ett, om Daphne Bridgerton. Den andra boken handlar om Anthony Bridgerton, vilket även den andra säsongen av tv-serien gör. Tredje säsongen har börjat spelas in och kommer som vi berättar här ovan, att följa fjärde bokens handling.

Totalt består romanserien av åtta böcker – alltså lika många som det finns syskon i familjen Bridgerton, och det är väl inte helt otänkbart att alla syskonen får en säsong var? För att få reda på vad framtida säsonger kommer att handla om är det därför en bra ledtråd att vända sig till handlingarna i böckerna.

När har Familjen Bridgerton säsong 3 och 4 premiär?

Exakt när den tredje och fjärde säsongen har premiär vet vi inte, men vi lovar att hålla er uppdaterade. Inspelningarna påbörjades i juli 2022, vilket vi får reda på i videon nedan.

Phoebe Dynevor medverkar inte i säsong 3

Phoebe Dynevor spelade huvudkaraktären Daphne Bridgerton i första säsongen av den populära Netflix-serien och var även med i den andra säsongen. Men i en ny intervju med Screen Rant meddelar hon att hon hon tyvärr inte kommer återvända till serien. I en annan intervju med Variety förklarade Phoebe att hon var nöjd med Daphnes berättelse:

– Jag gjorde mina två säsonger. Jag har gjort vad jag ville göra med den karaktären och hon hade en fantastisk berättelse.

Men hoppet om att Daphne ska komma tillbaka är inte helt borta:

– Om de frågar mig i framtiden, vem vet? Just nu njuter jag bara av att ha nya upplevelser och göra andra filmer och sen får vi se vad som händer sen, säger hon till Variety.

Bridgerton säsong 3 netflix
Bildkälla: Familjen Bridgerton /Netflix

Böckerna om Familjen Bridgerton

 • En annorlunda allians (som handlar om Daphne Bridgerton)
 • En oväntad förälskelse (som handlar om Anthony Bridgerton)
 • En förtrollande hemlighet (som handlar om Benedict Bridgerton)
 • En oundviklig längtan (som handlar om Colin Bridgerton)
 • Ett minnesvärt frieri (som handlar om Eloise Bridgerton)
 • En oemotståndlig frestelse (som handlar om Francesca Bridgerton)
 • En oförglömlig kyss (som handlar om Hyacinth Bridgerton)
 • Ett livsavgörande ögonblick (som handlar om Gregory Bridgerton)

Bok 1: En annorlunda allians

Första boken, En annorlunda allians, handlar om Daphne. Hon ger sig ut på äktenskapsmarknaden i hopp om att hitta kärleken, men när hennes bror börjar lägga sig i kärleksaffärerna börjar det gå dåligt för henne. Dessutom sprider Lady Whistledown en massa skvaller om henne vilket inte direkt för jakten på kärleken lättare. Men snart dyker hjälp upp från ett oväntat håll. Läs mer och köp här.

Pocket: En oväntad förälskelse

I den andra boken, En oväntad förälskelse, får vi lära känna Anthony Bridgerton. Han festar, träffar vänner och försöker hitta någon att gifta sig med. Men bara av pliktkänsla, han har ingen tanke på att bli förälskad. Men så plötsligt ändras hans livsplaner. Läs mer och köp här.

Bok 3: En förtrollande hemlighet

I bok nummer tre, En förtrollande hemlighet, blir Benedict Bridgerton förälskad i en maskerad kvinna i silverklänning på en av Lady Bridgertons spektakulära baler. Vid midnatt försvinner hon, men Benedict kan inte släppa tanken på henne – och bestämmer sig för att göra allt i sin makt för att hitta henne. Läs mer och köp här.

Familjen Bridgerton säsong 4
Bildkälla: Familjen Bridgerton /Netflix

Det handlar Familjen Bridgerton säsong 2 om

Har du fortfarande inte sett den andra säsongen? Den baseras alltså på den andra boken som heter En oväntad förälskelse. Redan i första säsongen får vi reda på att Anthony Bridgerton är en riktig bachelor. Men av pliktkänsla känner han att det blivit dags för honom att gifta sig. Han har ingen tanke på att faktiskt bli förälskad, men som boktiteln avslöjar blir det snart ändring på det.

I säsong två gör nämligen Kate Sharma entré, som spelas av Sex Education-skådespelaren Simone Ashley, och enligt Deadline är Kate Sharma bara en av andra säsongens många nya huvudkaraktärer.

– Vi ska introducera fler nya karaktärer. Anthony har en ny kärlek och det kommer bli lika rörande och vackert som fansen förväntar sig efter säsong ett, säger seriens skapare Chris van Dusen till Deadline inför säsongspremiären.

Trailer! Här är allt om säsong 2

När hade Familjen Bridgerton säsong 2 premiär?

Den andra säsongen hade premiär på Netflix den 25 mars. Precis som första säsongen består den av åtta avsnitt.

Rollista: Här är alla skådespelare i Familjen Bridgerton

Bakom serien hittar vi Chris Van Dusen och ingen mindre än Shonda Rhimes. Shonda är serieskaparen bakom Grey’s anatomy, How to get away with murder och Scandal, och Familjen Bridgerton produceras av hennes eget produktionsbolag Shondaland. Men vilka är skådespelarna i serien? Här är några:

 • Adjoa Andoh – Lady Danbury
 • Jonathan Bailey – Anthony, Viscount Bridgerton
 • Phoebe Dynevor – Daphne Bridgerton
 • Ruby Barker – Marina Thompson
 • Sabrina Bartlett – Siena Rosso
 • Harriet Cains – Philippa Featherington
 • Nicola Coughlan – Penelope Featherington
 • Florence Hunt – Hyacinth Bridgerton
 • Claudia Jessie – Eloise Bridgerton
 • Luke Newton – Colin Bridgerton
 • Golda Rosheuvel – Drottning Charlotte
 • Luke Thompson – Benedict Bridgerton
 • Will Tilston – Gregory Bridgerton
 • Julie Andrews – Lady Whistledown (röst)

Quiz: Vem är du i Familjen Bridgerton?

Daphne Bridgerton, Penelope Featherington eller Marina Thompson? Gör vårt quiz om du vill ta reda på vem i Familjen Bridgerton som du är mest lik!

Artikel av: Frida Olheden, Johanna Blomberg, Jenny Landström och Elvira Reer

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.