in

Se trailern till sista delen av Familjen Bridgerton säsong 3

familjen bridgerton säsong 3
Bildkälla: Familjen Bridgerton / Netflix

Den tredje säsongen av Familjen Bridgerton har haft premiär, men när kommer de sista avsnitten? Se nya trailern här! Mer

Artikeln innehåller spoilers om första delen av Familjen Bridgerton säsong 3.

Familjen Bridgerton är baserad på romaner skrivna av Julia Quinn, och i den tredje säsongen får vi följa romansen mellan Penelope Featherington och Colin Bridgerton. Mellan dem har det alltid funnits en vibb, men i nya säsongen försöker han hjälpa henne att hitta den stora kärleken.

Familjen Bridgerton säsong 3
Bildkälla: Familjen Bridgerton /Netflix

När har Familjen Bridgerton säsong 3 premiär?

Den kommande säsongen är uppdelad i två delar, med fyra avsnitt i varje del. Den första delen hade premiär den 16 maj och den andra delen kommer den 13 juni.

Finns det en trailer?

Ja! Du hittar en trailer till andra delen här nedan.

4 skådisar vi saknar i den nya säsongen

I säsong tre lär vi känna en rad nya karaktärer och skådisar, men det finns även några gamla favoriter som tyvärr inte kommer medverka.

1. Phoebe Dynevor i rollen som Daphne Bridgerton

Första säsongens huvudperson, Daphne Bridgerton spelad av Phoebe Dynevor, medverkade även i den andra säsongen – men den blev hennes sista.

– Jag gjorde mina två säsonger. Jag har gjort vad jag ville göra med den karaktären och hon hade en fantastisk berättelse, säger skådespelaren i en intervju med Variety.

Bridgerton skådespelare och trailer
Bildkälla: Familjen Bridgerton /Netflix

2. Regé-Jean Page i rollen som Simon Basset

Regé-Jean Page lämnade serien efter första säsongen, vilket var planen redan från början. Detta eftersom hans rollkaraktärs storyline ansågs vara klar.

3. Charithra Chandran i rollen som Edwina Sharma

Edwina Sharma, som spelas av Charithra Chandran, hade en stor roll i seriens andra säsong. I den spelade hon huvudkaraktären syster, och eftersom tredje säsongen kommer kretsa kring helt andra personer är det kanske inte så konstigt att vi tyvärr tvingas ta farväl av henne.

4. Ruby Stokes i rollen som Francesca Bridgerton

En av Bridgerton-döttrarna, Francesca Bridgerton, spelas av Ruby Stokes som lämnade serien efter andra säsongen (på grund av ”scheduling conflicts”). Hennes rollkaraktär kommer däremot leva vidare (och förhoppningsvis få en egen säsong) och istället spelas av Anatomy of a Scandal-skådisen Hannah Dodd.

Rollista: Vilka skådespelare medverkar i säsongen?

Bakom serien hittar vi Chris Van Dusen och ingen mindre än Shonda Rhimes. Shonda är serieskaparen bakom Grey’s anatomy, How to get away with murder och Scandal, och Familjen Bridgerton produceras av hennes eget produktionsbolag Shondaland.

Men vilka är skådespelarna i serien? Här är några av dem:

 • Adjoa Andoh – Lady Danbury
 • Jonathan Bailey – Anthony, Viscount Bridgerton
 • Sabrina Bartlett – Siena Rosso
 • Harriet Cains – Philippa Featherington
 • Nicola Coughlan – Penelope Featherington
 • Florence Hunt – Hyacinth Bridgerton
 • Claudia Jessie – Eloise Bridgerton
 • Luke Newton – Colin Bridgerton
 • Golda Rosheuvel – Drottning Charlotte
 • Luke Thompson – Benedict Bridgerton
 • Will Tilston – Gregory Bridgerton
 • Julie Andrews – Lady Whistledown (röst)

När har säsong 4 premiär?

I samma veva som det stod klart att serien får en tredje säsong, meddelade Netflix att Familjen Bridgerton även får en säsong fyra. Men vad den kommer handla om och när den har premiär återstår att se.

Totalt består romanserien av åtta böcker – alltså lika många som det finns syskon i familjen, och det är väl inte helt otänkbart att alla syskonen får en säsong var? För att få reda på vad framtida säsonger kommer att handla om är det därför en bra ledtråd att vända sig till handlingarna i böckerna.

Böckerna om Familjen Bridgerton

 • En annorlunda allians (som handlar om Daphne Bridgerton)
 • En oväntad förälskelse (som handlar om Anthony Bridgerton)
 • En förtrollande hemlighet (som handlar om Benedict Bridgerton)
 • En oundviklig längtan (som handlar om Colin Bridgerton)
 • Ett minnesvärt frieri (som handlar om Eloise Bridgerton)
 • En oemotståndlig frestelse (som handlar om Francesca Bridgerton)
 • En oförglömlig kyss (som handlar om Hyacinth Bridgerton)
 • Ett livsavgörande ögonblick (som handlar om Gregory Bridgerton)

Bok 1: En annorlunda allians

Första boken, En annorlunda allians, handlar om Daphne Bridgerton. Hon ger sig ut på äktenskapsmarknaden i hopp om att hitta kärleken, men när hennes bror börjar lägga sig i kärleksaffärerna börjar det gå dåligt för henne. Dessutom sprider Lady Whistledown en massa skvaller om henne vilket inte direkt för jakten på kärleken lättare. Men snart dyker hjälp upp från ett oväntat håll.

Här kan du köpa boken (länk till Akademibokhandeln).

Familjen Bridgerton bok 1

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Akademibokhandeln).

Bok 2: En oväntad förälskelse

I den andra boken, En oväntad förälskelse, får vi lära känna Anthony Bridgerton. Han festar, träffar vänner och försöker hitta någon att gifta sig med. Men bara av pliktkänsla, han har ingen tanke på att bli förälskad. Men så plötsligt ändras hans livsplaner.

Här kan du köpa boken (länk till Akademibokhandeln).

Familjen Bridgerton bok 2

Klicka på bilden för att komma direkt till boken (länk till Akademibokhandeln).

Bok 3: En förtrollande hemlighet

I bok nummer tre, En förtrollande hemlighet, blir Benedict Bridgerton förälskad i en maskerad kvinna i silverklänning på en av Lady Bridgertons spektakulära baler. Vid midnatt försvinner hon, men Benedict kan inte släppa tanken på henne – och bestämmer sig för att göra allt i sin makt för att hitta henne.

Här kan du köpa boken (länk till Akademibokhandeln).

Familjen Bridgerton bok 3

Klicka på bilden för att komma direkt till boken (länk till Akademibokhandeln).

Det handlar Familjen Bridgerton säsong 2 om

Har du fortfarande inte sett den andra säsongen? Den baseras alltså på den andra boken som heter En oväntad förälskelse. Redan i första säsongen får vi reda på att Anthony Bridgerton är en riktig bachelor. Men av pliktkänsla känner han att det blivit dags för honom att gifta sig. Han har ingen tanke på att faktiskt bli förälskad, men som boktiteln avslöjar blir det snart ändring på det. I säsong två gör nämligen Kate Sharma entré, som spelas av Sex Education-skådespelaren Simone Ashley.

Det handlar säsong 1 om

I den första säsongen, som är baserad på den första boken, får vi följa Daphne Bridgerton i hennes jakt på kärlek. Men när hennes bror börjar lägga sig i letandet går det plötsligt sämre. Första säsongens huvudroller spelas av Phoebe Dynevor och Regé-Jean Page.

Quiz: Vem är du i Familjen Bridgerton?

Daphne Bridgerton, Penelope Featherington eller Marina Thompson? Gör vårt quiz om du vill ta reda på vem i Familjen Bridgerton som du är mest lik!

Allt om Bridgerton-spinoffen Queen Charlotte

Kan du inte få nog av Familjen Bridgerton? Då kan du se spinoffen Queen Charlotte på Netflix! Queen Charlotte är en miniserie som delvis utspelar sig några år innan händelserna i originalserien. Vi får följa en ung drottning Charlotte, och hennes relation till kungen.

Artikel av: Frida Olheden, Johanna Blomberg, Jenny Landström och Elvira Reer