in

Familjen Bridgerton får två nya säsonger

familjen bridgerton dragarbild rollista skådespelare
Bild: Familjen Bridgerton / Netflix

Sedan tidigare står det klart att ”Familjen Bridgerton” får en andra säsong. Men nu bekräftar Netflix att serien även kommer få en tredje OCH fjärde säsong – och precis som Lady Whistledown sitter vi inne på en del skvaller! Mer

För den som älskar Netflix-succén Familjen Bridgerton har vi goda nyheter! Nu står det nämligen klart att serien kommer fortsätta forever and ever (typ!) Redan innan den andra säsongen ens fått ett premiärdatum bekräftar Netflix att serien även kommer få en tredje och fjärde säsong. Med andra ord kommer vi få följa familjen och resten av serien karaktärer en lång tid framöver. Här är exakt allt vi vet om de kommande säsongerna!

Vad kommer säsong 2 att handla om?

Om du är ett äkta fan har du säkert inte missat att det kommer en andra säsong av serien. Men vad kommer den att handlar om? Familjen Bridgerton baseras på en bokserie skriven om Julia Quinn. Den andra boken heter En oväntad förälskelse och handlar om Anthony Bridgerton, som i serien spelas av Jonathan Bailey. Redan i första säsongen lär vi känna Anthony litegrann, och får då reda på att han är en riktig bachelor som bestämt sig för att aldrig gifta sig. Men det kan det snart blir ändring på.

I säsong två är det nämligen dags för Kate Sharma att göra entré. I rollen som henne ser vi Simone Ashley som vi känner från Sex Education. Enligt Deadline kommer Kate att bli en av seriens nya huvudkaraktärer.

– Vi ska introducera fler nya karaktärer. Anthony har en ny kärlek och det kommer bli lika rörande och vackert som fansen förväntar sig efter säsong ett, säger seriens skapare Chris van Dusen till Deadline.

familjen bridgerton netflix
Bildkälla: Familjen Bridgerton / Netflix

5 nya karaktärer klara för säsong 2 av Familjen Bridgerton

Simone Ashley blir bara en av flera nya skådespelare i kommande säsong av serien. Vi ser också Charithra Chandran i en av rollerna, nämligen som Kate Sharmas lillasyster Edwina. Även mamman, Mary Sharma, kommer synas i säsong två och hon spelas av Shelly Conn, som tidigare synts i Kalle och chokladfabriken).

Den fjärde karaktären som är ny för säsongen är arbetaren Theo Sharpe, som spelas av Calam Lynch. Honom har vi tidigare sett i Dunkirk och Derry Girls. Sist, men inte minst, har vi karaktären Jack, som kommer ha en koppling till en framträdande familj, enligt Variety. Denna karaktär är inte med i böckerna, utan har skrivits in i av seriens skapare i efterhand. Jack kommer att spelas av Rupert Young, som vi bland annat sett i rollen som Sir Leon i serien Merlin.

Därför kommer vi inte se Regé-Jean Page i säsong 2

Om du också har blivit helt besatt av Regé-Jean Page, som vi ser i rollen som hertigen av Hastings, har vi tyvärr tråkiga nyheter. Skådespelaren kommer inte återvända till den andra säsongen av serien. Det meddelar produktionen på sociala medier genom ett brev från seriens karaktär Lady Whistledown.

Enligt Deadline har planen alltid varit att hertigen av Hastings enbart skulle medverka i första säsongen. I brevet från Lady Whistledown går dock att läsa att Daphne Bridgerton (som spelas av Phoebe Dynevor) fortsatt kommer att medverka i serien. Men alla Regé-Jean Page-fan kan räkna med att se skådespelaren framöver, bland annat i nya Netflix-filmen The Gray Man.

När kommer säsong 2, 3 och 4 av Familjen Bridgerton?

När vi kommer få se säsong två på Netflix återstår att se, men ryktet säger att säsongen ska spelas in i London under våren 2021 och premiären kommer antagligen bli år 2022. Ännu finns inte heller något premiärdatum för säsong 2 och 3 men ni kan lita på att vi håller er uppdaterade!

Vad handlar Familjen Bridgerton om?

I första säsongen av Familjen Bridgerton får vi följa Daphne Bridgerton när hon ger sig ut på äktenskapsmarknaden i hopp om att hitta den sanna kärleken. När hon blir utsedd till säsongens mest eftertraktade ungmö av drottningen, som spelas av Golda Rosheuvel, kan man kanske tänka sig att jakten på kärleken ska bli lite lättare. Men så blir tyvärr inte fallet.

Snart lägger sig hennes bror i kärleksjakten och avfärdar alla potentiella friare. Plötsligt anses hon svårfångad och hennes beundrare börjar kolla åt andra håll. Det hjälper inte heller att karaktären Lady Whistledown, vars röst läses upp av Julie Andrews, börjar skriva en massa skvaller om Daphne. Ingen vet vem Lady Whistledown är men på något sätt verkar hon veta allt om alla (varning för starka Gossip girl-vibbar), men som tur är får Daphne snart hjälp från ett minst sagt oväntat håll.

Den första säsongen bygger på den första delen av Julia Quinns romanserie och heter En annorlunda allians. Och det finns hela åtta delar av romanserien – samma antal som det finns syskon i familjen Bridgerton. I den första säsongen står Daphne i centrum, säsong två kommer som sagt att handla om Anthony, och det är väl inte helt otänkbart att alla syskonen får en säsong var?

Trailer: Familjen Bridgerton på Netflix Sverige

Har du missat Familjen Bridgerton? Se trailern här!

Rollista: Här är alla skådespelare i Familjen Bridgerton

I övriga roller ser vi Adjoa Andoh, Claudia Jessie, Luke Newton och Sabrina Bartlett, och såklart många fler! Bakom succén hittar vi Chris Van Dusen och ingen mindre än Shonda Rhimes. Shonda är serieskaparen bakom Grey’s anatomy, How to get away with murder och Scandal. Familjen Bridgerton produceras av hennes eget produktionsbolag Shondaland.

Quiz: Vem är du i Familjen Bridgerton?

Daphne Bridgerton, Penelope Featherington eller Marina Thompson? Gör vårt quiz om du vill ta reda på vem i Familjen Bridgerton som du är mest lik!

Artikel av: Frida Olheden, Amanda Almius och Jenny Landström