in

Det kommer säsong två av Familjen Bridgerton att handla om

familjen bridgerton dragarbild rollista skådespelare
Bild: Familjen Bridgerton / Netflix

Nu står det klart att det kommer en andra säsong av Netflix-succén ”Familjen Bridgerton”? Och precis som Lady Whistledown sitter vi inne på en del skvaller! Mer

Har du också blivit helt besatt av Familjen Bridgerton på Netflix? Du är inte ensam! Serien, som beskrivs som en blandning mellan Gossip girl och Downton Abbey, har redan setts av 63 miljoner hushåll – bara 28 dagar efter premiären. Det gör Familjen Bridgerton till den femte mest sedda originalserien från Netflix någonsin. Nu står det klart att det blir en andra säsong av serien, och vi vet vad den kommer att handla om!

Vad kommer säsong 2 att handla om?

Den andra delen av Julia Quinns bokserie, som Familjen Bridgerton baseras på, heter En oväntad förälskelse och handlar om familjens äldsta son Anthony Bridgerton. Och precis som i böckerna har det nu blivit dags för honom att stå i centrum! I första säsongen av tv-serien får vi veta att Anthony, som spelas av Jonathan Bailey, är en riktig bachelor som bestämt sig för att aldrig gifta sig.

Men i säsong två är det dags för Kate Sharma att göra entré och hon gör allt för att charma Anthony. Kate kommer spelas av Simone Ashley, som du definitivt känner igen om du sett Sex Education på Netflix. Enligt Deadline kommer Kate att bli en av seriens nya huvudkaraktärer.

– Vi ska introducera fler nya karaktärer. Anthony har en ny kärlek och det kommer bli lika rörande och vackert som fansen förväntar sig efter säsong ett, säger seriens skapare Chris van Dusen till Deadline.

familjen bridgerton netflix
Bildkälla: Familjen Bridgerton / Netflix

När kommer säsong 2 av Familjen Bridgerton?

När vi kommer få se säsong två på Netflix återstår att se, men ryktet säger att säsongen ska spelas in i London under våren 2021. Ni kan lita på att vi håller er uppdaterade!

Vad handlar Familjen Bridgerton om?

Familjen Bridgerton är inspirerad av Julia Quinns hyllade romanserie med samma namn. I första säsongen får vi följa Daphne Bridgerton, som spelas av Phoebe Dynevor, när hon ger sig ut på äktenskapsmarknaden i hopp om att hitta den sanna kärleken. När hon blir utsedd till säsongens mest eftertraktade ungmö av drottningen, som spelas av Golda Rosheuvel, kan man kanske tänka sig att jakten på kärleken ska bli lite lättare. Men så blir tyvärr inte fallet.

Snart lägger sig hennes bror i kärleksjakten och avfärdar alla potentiella friare. Plötsligt anses hon svårfångad och hennes beundrare börjar kolla åt andra håll. Det hjälper inte heller att karaktären Lady Whistledown, vars röst läses upp av Julie Andrews, börjar skriva en massa skvaller om Daphne. Ingen vet vem Lady Whistledown är men på något sätt verkar hon veta allt om alla (varning för starka Gossip girl-vibbar), men som tur är får Daphne snart hjälp från ett minst sagt oväntat håll.

Den första säsongen bygger på den första delen av Julia Quinns romanserie och heter En annorlunda allians. Och det finns hela åtta delar av romanserien – samma antal som det finns syskon i familjen Bridgerton. I den första säsongen står Daphne i centrum, säsong två kommer som sagt att handla om Anthony, och det är väl inte helt otänkbart att alla syskonen får en säsong var?

Trailer: Familjen Bridgerton på Netflix Sverige

Har du missat Familjen Bridgerton? Se trailern här!

Rollista: Här är alla skådespelare i Familjen Bridgerton

I övriga roller ser vi Regé-Jean Page som spelar hertigen av Hastings, och Adjoa Andoh i rollen som Lady Danbury. Vi ser även Claudia Jessie, Luke Newton och Sabrina Bartlett, och såklart många fler! Bakom succén hittar vi Chris Van Dusen och ingen mindre än Shonda Rhimes. Shonda är serieskaparen bakom Grey’s anatomy, How to get away with murder och Scandal. Familjen Bridgerton produceras av hennes eget produktionsbolag Shondaland.

Quiz: Vem är du i Familjen Bridgerton?

Daphne Bridgerton, Penelope Featherington eller Marina Thompson? Gör vårt quiz om du vill ta reda på vem i Familjen Bridgerton som du är mest lik!

Artikel av: Frida Olheden, Amanda Almius och Jenny Landström