in

Blir det en säsong två av Familjen Bridgerton?

familjen bridgerton dragarbild rollista skådespelare
Bild: Familjen Bridgerton / Netflix

Blir det en säsong 2 av Netflix-succén ”Familjen Bridgerton”? Precis som Lady Whistledown sitter vi inne på en del skvaller! Mer

Har du också blivit helt besatt av Familjen Bridgerton på Netflix? Du är inte ensam! Serien, som beskrivs som en blandning mellan Gossip girl och Downton Abbey, har redan setts av 63 miljoner hushåll – bara 28 dagar efter premiären. Det gör Familjen Bridgerton till den femte mest sedda originalserien från Netflix någonsin.

Familjen Bridgerton är inspirerad av Julia Quinns hyllade romanserie med samma namn. I tv-serien får vi följa Daphne Bridgerton, som spelas av Phoebe Dynevor, när hon ger sig ut på äktenskapsmarknaden i hopp om att hitta den sanna kärleken. När hon blir utsedd till säsongens mest eftertraktade ungmö av drottningen, som spelas av Golda Rosheuvel, kan man kanske tänka sig att jakten på kärleken ska bli lite lättare. Men så blir tyvärr inte fallet.

familjen bridgerton säsong 2 trailer
Bild: Familjen Bridgerton / Netflix

Snart lägger sig hennes bror i kärleksjakten och avfärdar alla potentiella friare. Plötsligt anses hon svårfångad och hennes beundrare börjar kolla åt andra håll. Det hjälper inte heller att karaktären Lady Whistledown, vars röst läses upp av Julie Andrews, börjar skriva en massa skvaller om Daphne. Ingen vet vem Lady Whistledown är men på något sätt verkar hon veta allt om alla (varning för starka Gossip girl-vibbar!). Men som tur är får Daphne snart hjälp från ett minst sagt oväntat håll.

familjen bridgerton tv serie skådespelare
Bild: Familjen Bridgerton / Netflix

När kommer säsong 2 av Familjen Bridgerton?

Är du en av dem som redan sett klart hela säsong ett? Samma här! Då kanske du minns att den slutar med att Lady Whistledown säger: ”Of course, there are other endings that will offer new beginnings.” Vad ska ens det betyda? NÅGOT måste det väl ändå betyda? Tyvärr är det ännu inte bekräftat att det kommer en andra säsong av serien, men precis som Lady Whistledown har vi hört en del rykten. Enligt Production Weekly började det planeras för en säsong två redan i februari förra året och ryktet säger att den andra säsongen skulle börja filmas i somras. Hur det blev med den saken, med tanke på pandemin och sådär, återstår att se.

Till Radiotimes säger skådespelaren Nicola Coughlan, som i serien spelar Penelope Featherington, att hon hoppas på en andra säsong.

– Jag skulle verkligen vilja göra det igen för jag känner att vi bara har skrapat på ytan.

familjen bridgerton tv serier rollista trailer
Bild: Familjen Bridgerton / Netflix

Vad kommer säsong 2 att handla om?

Den första säsongen bygger på den första delen av Julia Quinns romanserie och heter En annorlunda allians. Och det finns hela åtta delar av romanserien – samma antal som det finns syskon i familjen Bridgerton. I den första säsongen står Daphne i centrum, så det är väl inte helt otänkbart att alla syskonen får en säsong var?

Den andra delen av bokserien heter En oväntad förälskelse och handlar om familjens äldsta son Anthony Bridgerton. I första säsongen av tv-serien får vi veta att Anthony, som spelas av Jonathan Bailey, är en riktig bachelor som bestämt sig för att aldrig gifta sig. Men som titeln på boken avslöjar kanske även han kommer hitta kärleken till slut. I en intervju med Harper’s Bazaar hintar Phoebe Dynevor att nästa säsong skulle kunna komma att handla om Anthony.

– Om vi följer böckerna är det Anthonys tur nu, säger hon.

Trailer: Familjen Bridgerton på Netflix Sverige

Rollista: Här är alla skådespelare i Familjen Bridgerton

I övriga roller ser vi Regé-Jean Page som spelar hertigen av Hastings, och Adjoa Andoh i rollen som Lady Danbury. Vi ser även Claudia Jessie, Luke Newton och Sabrina Bartlett, och såklart många fler! Bakom succén hittar vi Chris Van Dusen och ingen mindre än Shonda Rhimes. Shonda är serieskaparen bakom Grey’s anatomy, How to get away with murder och Scandal. Familjen Bridgerton produceras av hennes eget produktionsbolag Shondaland.Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på fler avsnitt här!