in

4 skådisar vi kommer sakna i Familjen Bridgerton säsong 3

familjen bridgerton säsong 2
Bildkälla: Familjen Bridgerton / Netflix

Vi listar fyra skådisar vi kommer sakna i Familjen Bridgerton framöver (och exakt allt vi vet om säsong 3!). Mer

Artikeln innehåller spoilers om Familjen Bridgerton.

När Familljen Bridgerton hade premiär i slutet av 2020 blev den snabbt en snackis. Redan första månaden hade serien 82 miljoner tittare, och blev därmed den dittills största originalserien på Netflix. Idag finns det några andra serier som slagit det rekordet, men Familjen Bridgerton är forfarande med i toppen. Tv-serien är baserad på romaner skrivna av Julia Quinn, och den tredje säsongen kommer inte följa händelserna i den tredje boken, utan hoppar direkt till handlingen i den fjärden boken. Alltså kommer vi få följa romansen (?) mellan Colin Bridgerton och Penelope Featherington.

Första bilderna från Familjen Bridgerton säsong 3

Penelope Featherington, som spelas av Nicola Coughlan, är på jakt efter någon att gifta sig med. Samtidigt bär hon på en stor hemlighet, nämligen att spolier alert det är hon som är Lady Whistledown. Kommer hon hitta någon som det går att dela allt med?

penelope
Bildkälla: Familjen Bridgerton /Netflix

Mellan Penelope Featherington och Colin Bridgerton, som spelas av Luke Newton, har det alltid funnits en vibb. Men är den bara vänskaplig? I den nya säsongen försöker han hjälpa henne att hitta kärleken men är känslorna mellan dem starkare än vad han från börjar trott?

colin

Totalt består romanserien av åtta böcker – alltså lika många som det finns syskon i familjen, och det är väl inte helt otänkbart att alla syskonen får en säsong var? För att få reda på vad framtida säsonger kommer att handla om är det därför en bra ledtråd att vända sig till handlingarna i böckerna.

När har Familjen Bridgerton säsong 3 premiär?

Den tredje säsongen började spelas in i juli 2022, men exakt när den har premiär vet vi inte. Vi lovar att uppdatera er så snart vi vet mer!

Finns det en trailer?

Än så länge finns ingen trailer, men nedan hittar du ett filmklipp från produktionen som visar att inspelningen är i gång.

4 skådisar vi kommer sakna i den nya säsongen

I nästa säsong kommer vi få följa en rad nya skådisar (mer om det längre ner), men det finns även några gamla favoriter som tyvärr inte kommer medverka.

1. Phoebe Dynevor i rollen som Daphne Bridgerton

Första säsongens huvudperson, Daphne Bridgerton spelad av Phoebe Dynevor, medverkade även i den andra säsongen – men den blev hennes sista.

– Jag gjorde mina två säsonger. Jag har gjort vad jag ville göra med den karaktären och hon hade en fantastisk berättelse, säger skådespelaren i en intervju med Variety.

Bridgerton säsong 3 netflix
Bildkälla: Familjen Bridgerton /Netflix

2. Regé-Jean Page i rollen som Simon Basset

Regé-Jean Page lämnade serien efter första säsongen, vilket var planen redan från början. Detta eftersom hans rollkaraktärs storyline ansågs vara klar.

3. Charithra Chandran i rollen som Edwina Sharma

Edwina Sharma, som spelas av Charithra Chandran, hade en stor roll i seriens andra säsong. I den spelade hon huvudkaraktären syster, och eftersom tredje säsongen kommer kretsa kring helt andra personer är det kanske inte så konstigt att vi tyvärr tvingas ta farväl av henne.

4. Ruby Stokes i rollen som Francesca Bridgerton

En av Bridgerton-döttrarna, Francesca Bridgerton, spelas av Ruby Stokes som lämnade serien efter andra säsongen (på grund av ”scheduling conflicts”). Hennes rollkaraktär kommer däremot leva vidare (och förhoppningsvis få en egen säsong) och istället spelas av Anatomy of a Scandal-skådisen Hannah Dodd.

Rollista: Vilka skådespelare medverkar i säsongen?

Bakom serien hittar vi Chris Van Dusen och ingen mindre än Shonda Rhimes. Shonda är serieskaparen bakom Grey’s anatomy, How to get away with murder och Scandal, och Familjen Bridgerton produceras av hennes eget produktionsbolag Shondaland.

Men vilka är skådespelarna i serien? Här är några av dem:

 • Adjoa Andoh – Lady Danbury
 • Jonathan Bailey – Anthony, Viscount Bridgerton
 • Sabrina Bartlett – Siena Rosso
 • Harriet Cains – Philippa Featherington
 • Nicola Coughlan – Penelope Featherington
 • Florence Hunt – Hyacinth Bridgerton
 • Claudia Jessie – Eloise Bridgerton
 • Luke Newton – Colin Bridgerton
 • Golda Rosheuvel – Drottning Charlotte
 • Luke Thompson – Benedict Bridgerton
 • Will Tilston – Gregory Bridgerton
 • Julie Andrews – Lady Whistledown (röst)

Dessutom kommer nya personer ansluta till Bridgerton-gänget i nästa säsong, nämligen Daniel Francis, Sam Phillips och James Phoon.

När har säsong 4 premiär?

I samma veva som det stod klart att serien får en tredje säsong, meddelade Netflix att Familjen Bridgerton även får en säsong fyra. Men vad den kommer handla om och när den har premiär återstår att se.

Böckerna om Familjen Bridgerton

 • En annorlunda allians (som handlar om Daphne Bridgerton)
 • En oväntad förälskelse (som handlar om Anthony Bridgerton)
 • En förtrollande hemlighet (som handlar om Benedict Bridgerton)
 • En oundviklig längtan (som handlar om Colin Bridgerton)
 • Ett minnesvärt frieri (som handlar om Eloise Bridgerton)
 • En oemotståndlig frestelse (som handlar om Francesca Bridgerton)
 • En oförglömlig kyss (som handlar om Hyacinth Bridgerton)
 • Ett livsavgörande ögonblick (som handlar om Gregory Bridgerton)

Bok 1: En annorlunda allians

Första boken, En annorlunda allians, handlar om Daphne Bridgerton. Hon ger sig ut på äktenskapsmarknaden i hopp om att hitta kärleken, men när hennes bror börjar lägga sig i kärleksaffärerna börjar det gå dåligt för henne. Dessutom sprider Lady Whistledown en massa skvaller om henne vilket inte direkt för jakten på kärleken lättare. Men snart dyker hjälp upp från ett oväntat håll.

Bok 2: En oväntad förälskelse

I den andra boken, En oväntad förälskelse, får vi lära känna Anthony Bridgerton. Han festar, träffar vänner och försöker hitta någon att gifta sig med. Men bara av pliktkänsla, han har ingen tanke på att bli förälskad. Men så plötsligt ändras hans livsplaner.

Bok 3: En förtrollande hemlighet

I bok nummer tre, En förtrollande hemlighet, blir Benedict Bridgerton förälskad i en maskerad kvinna i silverklänning på en av Lady Bridgertons spektakulära baler. Vid midnatt försvinner hon, men Benedict kan inte släppa tanken på henne – och bestämmer sig för att göra allt i sin makt för att hitta henne.

Familjen Bridgerton säsong 4
Bildkälla: Familjen Bridgerton /Netflix

Det handlar Familjen Bridgerton säsong 2 om

Har du fortfarande inte sett den andra säsongen? Den baseras alltså på den andra boken som heter En oväntad förälskelse. Redan i första säsongen får vi reda på att Anthony Bridgerton är en riktig bachelor. Men av pliktkänsla känner han att det blivit dags för honom att gifta sig. Han har ingen tanke på att faktiskt bli förälskad, men som boktiteln avslöjar blir det snart ändring på det.

I säsong två gör nämligen Kate Sharma entré, som spelas av Sex Education-skådespelaren Simone Ashley, och enligt Deadline är Kate Sharma bara en av andra säsongens många nya huvudkaraktärer.

– Vi ska introducera fler nya karaktärer. Anthony har en ny kärlek och det kommer bli lika rörande och vackert som fansen förväntar sig efter säsong ett, säger seriens skapare Chris van Dusen till Deadline inför säsongspremiären.

Quiz: Vem är du i Familjen Bridgerton?

Daphne Bridgerton, Penelope Featherington eller Marina Thompson? Gör vårt quiz om du vill ta reda på vem i Familjen Bridgerton som du är mest lik!

Det handlar Bridgerton-spinoffen Queen Charlotte om

Kan du inte få nog av Familjen Bridgerton? Då kan du se spinoffen Queen Charlotte på Netflix! Queen Charlotte är en miniserie som delvis utspelar sig några år innan händelserna i originalserien. Vi får följa en ung drottning Charlotte, och hennes relation till kungen.

Artikel av: Frida Olheden, Johanna Blomberg, Jenny Landström och Elvira Reer