in

Familjen Bridgerton får spinoff-serie om unga drottning Charlotte

familjen bridgerton charlotte
Foto: Netflix

Kan du inte få nog av Familjen Bridgerton? Då har vi glada nyheter! Snart kommer en spinoff som utspelar sig innan handlingen i vår favoritserie. Mer

Vad kommer spinoff-serien att handla om?

Spinoff-serien har hittills inte fått något namn, men det vi vet är att den kommer utspela sig före handlingen i Familjen Bridgerton och följa en ung drottning Charlotte genom hennes uppväxt och kärleksliv innan hon blev drottning. I serien kommer vi också få se Violet Bridgerton och Lady Danbury som unga.

Det många inte vet är att drottning Charlotte faktiskt är baserad på en riktig drottning – Charlotte av Mecklenburg-Strelitz. Hon var gift med George III av Storbritannien och levde mellan 1744 och 1818.

– Många tittare hade aldrig tidigare hört historien om drottning Charlotte innan Bridgerton förde henne till världen, och jag är glad att den här nya serien kommer att fortsätta berätta hennes berättelse och ytterligare utforska Bridgertons värld, säger Netflix internationella innehållschef Bela Bajaria i ett uttalande till The Wrap.

Regissör för spinoff-serien kommer vara Shonda Rhimes, som tidigare regisserat Familjen Bridgerton och Grey’s Anatomy.

Hur många avsnitt kommer serien innehålla?

Serien betecknas av Netflix som en ”Limited series” vilket betyder att den är en typ av miniserie, enligt Refinery. En serie som betecknas som ”Limited series” brukar vanligtvis bestå av 4 till 10 avsnitt och inte få mer än en säsong. Det finns dock undantag om serien tas emot bra, så vi ger inte upp hoppet än!

När har serien premiär?

En officiell titel och mer detaljer om serien kommer presenteras senare, enligt Netflix. Vi lovar att hålla er uppdaterade!

Vilka skådespelare kommer vi få se i serien?

I spinoffen kommer vi, precis som i Familjen Bridgerton, få se Golda Rosheuval i rollen som drottning Charlotte. Även Adjoa Andoh, som spelar Lady Danbury, och Ruth Gemmell, som spelar Violet Bridgerton kommer vara med i serien.

Artikel: Hedda Ottestam och Frida Olheden

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.