in

Familjen Bridgerton får spinoff-serie om unga drottning Charlotte

familjen bridgerton charlotte
Foto: Netflix

Netflix har tidigare bekräftat att vårt älskade Familjen Bridgerton får en andra, tredje och fjärde säsong. Som om det inte vore nog kommer nu också en spinoff-serie som utspelar sig innan handlingen i Familjen Bridgerton. “Why settle for a Duke when you can have a Prince?” liksom. Mer

Vad kommer spinoff-serien att handla om?

Spinoff-serien har hittills inte fått något namn, men det vi vet är att den kommer utspela sig före handlingen i Familjen Bridgerton och följa en ung drottning Charlotte genom hennes uppväxt och kärleksliv innan hon blev drottning. I serien kommer vi också få se Violet Bridgerton och Lady Danbury som unga.

Det många inte vet är att drottning Charlotte faktiskt är baserad på en riktig drottning – Charlotte av Mecklenburg-Strelitz. Hon var gift med George III av Storbritannien och levde mellan 1744 och 1818.

– Många tittare hade aldrig tidigare hört historien om drottning Charlotte innan Bridgerton förde henne till världen, och jag är glad att den här nya serien kommer att fortsätta berätta hennes berättelse och ytterligare utforska Bridgertons värld, säger Netflix internationella innehållschef Bela Bajaria i ett uttalande till The Wrap.

Regissör för spinoff-serien kommer vara Shonda Rhimes, som tidigare regisserat Familjen Bridgerton och Grey’s Anatomy.

Hur många avsnitt kommer serien innehålla?

Serien betecknas av Netflix som en ”Limited series” vilket betyder att den är en typ av miniserie, enligt Refinery. En serie som betecknas som ”Limited series” brukar vanligtvis bestå av 4-10 avsnitt och inte få mer än en säsong. Det finns dock undantag om serien tas emot bra, så vi ger inte upp hoppet än!

När har serien premiär?

En officiell titel och mer detaljer om serien kommer presenteras senare, enligt Netflix. Men eftersom de även gått ut med att Familjen Bridgerton får tre nya säsonger finns det risk att vi får vänta ett tag tills spinoff-serien har premiär.