in

De deltar i Paradise hotel 2024

1

Paradise hotel spelar in en ny säsong i vår, och efter att den snälla versionen av programmet fått kritik för att vara för tråkig gör det gamla formatet comeback. Här är allt vi vet! Mer

I april 2021 berättade två Paradise hotel-deltagare för Expressen om att de blivit utsatta för övergrepp under den då pågående säsongen, och en kort tid efter det vittnade tidigare anställda i VeckoRevyn om att övergrepp systematiskt har mörkats under flera års tid. Det här ledde till att säsongen stoppades och programmet skrotades. Efter händelserna i den pågående säsongen inleddes en förundersökning om våldtäkt och sexuellt ofredande, men den lades ner våren 2022. En kort tid efter det ersattes programmet av en snällare version som fick namnet Paradise och som innehöll en rad ändringar. Regeln om att deltagarna skulle bilda par med någon från det motsatta könet slopades. Alla dubbelsängar ersattes med enkelsängar och samtyckesregler infördes – om deltagarna ville vara intima med varandra behövde de förmedla sitt samtycke till någon i produktionen.

Men Paradise gick inte hem i stugorna och programmet fick snabbt kritik för att vara för tråkigt. Därför har Viaplay nu bestämt sig för att damma av det gamla formatet.

– Vi har sett att det funnits en önskan att gå tillbaka till grundformatet ”Paradise Hotel” och ser fram emot att påbörja inspelningen i Mexiko. Våra svenska PH-fans har något att längta till, säger Joakim Franke, innehållschef på Viaplay Group i Sverige i ett pressmeddelande. 

Regeln om att deltagarna måste bilda mixade par i parceremonierna återinförs, men några riktlinjer från den snälla versionen får vara kvar – den om separata sängar och samtyckesregler.

När har Paradise hotel premiär på Viaplay?

Säsongen spelas just nu in i Mexiko, och kommer ha premiär någon gång under hösten.

Vilka deltagare medverkar i nya säsongen?

I sann Paradise hotel-anda kommer vi få se en hel del ”all stars” i nya säsongen – alltså deltagare som medverkat tidigare. Här är två som redan nu avslöjats i Aftonbladet:

  • Fredrik ”Fimpen” Olsson, 28, som var med både 2019 och 2020.
  • Mattias Helén, 23, som var med 2020.

Vem är programledare?

I årets säsong gör Rebecca Stella comeback som programledare. Det blir sjätte gången hon programleder Paradise Hotel.

– Jag är otroligt peppad på att göra comeback och ge tittarna precis det de vill ha i Paradise Hotel, säger hon i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Jag har verkligen saknat och längtat efter Paradise Hotel så som det en gång var – med mycket drama, kärlek och vänskap. Äntligen är det dags att röra om i grytan igen och jag är så taggad.

Rebecca Stella Paradise hotel
Bildkälla: Pressbild /Viaplay

Vilka temaveckor kommer vi få se i programmet?

I Paradise hotel avlöser temaveckorna varandra. Vilka vi kommer få se i kommande säsong återstår att se, men vi hoppas såklart på skolveckan!

När sändes säsong 15 2023?

Det var i den fjortonde säsongen som det fanns misstankar om att sexuella övergrepp ägt rum. När säsongen ställdes in var inspelningen av den femtonde säsongen redan klar, men även den stoppades när programmet skrotades. Men våren 2023 köpte Pluto TV rättigheterna till säsongen och sände alla avsnitt.

Paradise hotel-deltagare

Vad hände med säsong 14?

Pluto TV köpte dock inte rättigheterna till säsongen som stoppades och efter att den plockades bort på Viaplay 2021 har den inte visats.

Hur ser det ut inne på hotellet?

Den nya säsongen kommer att spelas in i samma hus i Mexiko som den tidigare Paradise-säsongen spelades in. I klippet nedan får du en rundtur!

Hur länge spelas Paradise hotel in?

Programmet spelas in under elva veckor.