in

Årets säsong av Paradise hotel stoppas

paradise hotel deltagare dragardbild
Foto: Patricia Recourt/Viaplay

Efter anklagelserna om övergrepp i Paradise hotel plockas nu årets säsong bort från Viaplay och Viafree. Mer

Efter att två deltagare berättat om övergrepp i Paradise hotel plockas nu hela årets säsong bort från Viafree och Viaplay. Samtidigt har händelsen polisanmälts. Enligt Expressen skriver Mediebolaget Nent (som står bakom programmet) i ett pressmeddelande att de har ”beslutat att pausa pågående säsong av Paradise Hotel efter att ny information med anklagelser om övergrepp framkommit under dagen”. Vidare skriver de att ”en polisanmälan görs i samråd med två kvinnliga deltagare för att pröva anklagelserna rättsligt” och att säsongen nu plockas bort från streamingtjänsten medan utredning pågår.

Det var efter att en av deltagarna, Jennifer Paatere, bestämde sig för att göra en polisanmäla som produktionen bestämde sig för att göra en gemensam anmälan.

– Det känns bra, jag pratade med dem på förmiddagen och sa att jag ville polisanmäla och att jag ville få tillbaka det material jag behöver för att göra en polisanmälan, säger Jennifer till Expressen.

– De skulle kolla om man kan göra en gemensam polisanmälan med deras jurister och så skulle de återkomma till mig lite senare under dagen, fortsätter hon.

Allt om årets säsong av Paradise hotel – från programledare till deltagare

Vi har tidigare sett både Malin Gramer och Rebecca Stella som programledare för reality-programmet. I december förra året meddelade produktionen att Rebecca Stella slutar som programledare, vilket ledde till många spekulationer om vem som skulle ta över. På Rebecca Stellas Instagram skrev hon ”TACK för att jag fick förtroendet att vara er programledare i så många år – jag har älskat det. Nej, nu tåras ögonen” om beskedet. Ny programledare för Paradise hotel är ingen mindre än influencern Nicole Falciani, 23. I oktober gick hon ut med nyheten på sin Instagram och skrev att det ”känns fortfarande så overkligt”.

När startar Paradise hotel-säsongen 2021?

Säsongen hade premiär den 15 mars på Viaplay och Viafree. Sedan en tid tillbaka är det två säsonger per år som spelas in i ett soligt Mexiko – en under våren och en på hösten.

Vilka är årets deltagare?

Vi kommer alla ihåg tidigare deltagare som Saga Scott, Samir Badran, Smail Alihodzic och Olinda Borggren. Faktum är att till och prinsessan Sofia varit med i programmet – innan hon träffade prinsen såklart. Här är några deltagare som är med i årets säsong.

Theo Pokorny

Om du är ett äkta Paradise hotel-fan känner du säkert igen Theo Pokorny, 23 år, från en tidigare säsong 2019. Förra gången han medverkade i programmet föll han på målsnöret och åkte ut i semifinalveckan.

paradise hotel theo
Paradise hotel. Bild: Patricia Recourt/Viaplay

Lisa Sidén

Om du såg förra årets Paradise hotel har du antagligen inte missat den spralliga Lisa Sidén, 20 år. Förra gången hon var med lämnade hon hotellet i tårar efter en utröstning.

Andreas Haddad

Den 25-åriga deltagaren Andreas Haddad är kanske mer känd under namnet Andy Fresh. När han senast var med i programmet valde han att åka hem frivilligt, då han inte mådde så bra på hotellet.

andy paradisehotel
Paradise hotel. Bild: Patricia Recourt/Viaplay

Bettina Buchanan

Om du kikat på Paradise hotel Norge känner du säkert igen veteranen Bettina Buchanan, svensken med det härligt egendomliga skrattet. Hon ställde upp i det svenska programmet innan hon drog igång PH-karriären i Norge, och förra året vann hon norska Paradise hotel.

Ikenna Abika

Ikenna Abika har inte varit med i programmet tidigare. Men varför känner du igen honom? Han har faktiskt medverkat i TV förut, nämligen i SVT:s program Första dejten. Göteborgaren som kallas för Ike är 26 år gammal och kallar sig för hotellets Scooby Doo i presentationsvideon på programmets Instagram.

paradisehotel ike
Paradise hotel. Bild: Patricia Recourt/Viaplay

Niklas Arleryd

I årets säsong får hotellet kanske sin första fyrfaldiga världsmästare någonsin i form av dansaren Niklas Arleryd, 27 år. Den nya deltagaren har vunnit fyra VM-guld i discodans och jobbar även som dansare.

niklas paradise hotel
Paradise hotel. Bild: Patricia Recourt/Viaplay

Denice Melinn

Ännu en helt ny deltagare på hotellet är 19-åriga Denice Melinn från Stockholm. Hon arbetar som influenser, men du kanske också känner igen henne från musikvideon ”Var vi står” av L.T och Greekazo.

denise paradise hotel
Paradise hotel. Bild: Patricia Recourt/Viaplay

Oscar Zachrison

Oscar Zachrison, eller Zacke som han också kallas, är också en helt ny deltagare i årets säsong. Han är fitnessinstruktör och entertainer som även håller i vattengympa på hotell runt om i världen.

Moa Lindgren

I årets säsongen kommer vi också att få se 21-åriga Moa Lindgren från Umeå, som i introduktionsvideon på programmets Instagram beskriver sig själv som den konstigaste människan som hon någonsin har träffat.

moa paradisehotel
Paradise hotel. Bild: Patricia Recourt/Viaplay

Annie Dahlberg

Ännu en ny deltagare är Annie Dahlberg, 24 år. Spontan, rolig och klumpig – så skulle Udevallatjejen beskriva sig själv med tre ord.

Tilda Törnquist

ilda Törnquist, 23 år, är med i årets program för att spela spelet. Enligt Tildas presentationsvideo är hennes plan att spela dummare än vad hon är och låtsas som att hon inte fattar spelet. Vi får se om hennes taktik tar henne till finalen.

tilda paradisehotel
Paradise hotel. Bild: Patricia Recourt/Viaplay

Dennis Mlivic

Om du följt programmet Ex on the beach känner du säkert igen Dennis Mlivic, 21 år. Helsingborgaren har även setts i Love Island Sverige och nu är han tillbaka i tv-rutan som en av deltagarna i nya säsongen av Paradise hotel.

dennis paradisehotel
Paradise hotel. Bild: Patricia Recourt/Viaplay

Studio Paradise: Ny programledare

Studio Paradise är programmet som sänds efter varje parceremoni, där deltagarna intervjuas och får diskutera veckan som gått. Under åren har flera kända ansikten synts som programledare, exempelvis Aina Lesse, Rebecca Stella och nu senast Lisa Anckarman tillsammans med Smail Alihodzic.

Det står nu klart att en ny programledare kommer att ta över Lisas plats bredvid Smail. Och det är ingen mindre än Klara Elvgren, känd som TanByKlara. Vi har tidigare kunnat se henne på Youtube och Instagram, och fått höra henne lösa problem tillsammans med Fanny Lyckman i podden ”Oss emellan”. Studio Paradise sänds på Viaplay och Viafree efter varje parcermoni

Artikel av: Cecilia Arvidsson, Amanda Almius, Hedda Ottestam och Frida Olheden.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.