in

Då kommer Kärlek & Anarki säsong 2 – se trailern här

kärlek anarki dragarbild
Gizem Erdogan och Ida Engvoll i "Kärlek & anarki". Bildkälla: Netflix faksimil

Snart kommer den andra säsongen av Netflix-serien Kärlek & Anarki – se trailern här. Mer

Sofie är nyskild, dejtar Max och befinner sig mitt i en livskris. Samtidigt fortsätter livet som vanligt på bokförlaget Lund & Lagerstedt, där konflikten mellan gamla traditioner och nya sätt att arbeta på blir allt påtagligare. Snart är den andra säsongen av Kärlek & Anarki här.

När har Kärlek & Anarki säsong 2 premiär?

Skriv upp den 16 juni i kalendern! Det är då den andra säsongen har premiär på Netflix. Här är en teaser!

Trailer! Så blir Kärlek & Anarki säsong 2

Vad handlar serien om?

I första säsongen av serien får vi följa konsulten Sofie (som spelas av Ida Engvoll) när hon inleder en slags lek på sitt nya jobb, tillsammans med it-teknikern Max (som spelas av Björn Mosten). Leken går ut på att utmana varandra att göra saker som bryter mot sociala normer. Till en början är leken oskyldig, men snart blir den mer och mer riskfylld och till slut får den oanade konsekvenser.

Inför premiären av säsong 1 pratade VeckoRevyn med Ida Engvoll och Gizem Erdogan. Läs hela intervjun här nedan!

– Sofie har många bra poänger i livet, om man kollar på det ur ett rent ytligt perspektiv. Hon har ett fint hus, ett bra jobb och fina barn. Men man kan säga att hon har rationaliserat bort lite liv i sitt liv genom de val hon har gjort, säger Ida Engvoll.

När Sofie börjar som framtidsstrateg på det bokförlag där Max jobbar möter hon en helt ny värld. Hennes uppgift på förlaget blir att effektivisera och digitalisera så mycket som möjligt men där möter hon personer som värdesätter helt andra grejer, som kultur, tradition och det analoga. Det blir som en slags krock i henne.

– Hon börjar läcka lite mänsklighet här och var, och börjar säga ja till sina inre strömningar och idéer, säger Ida.

kärlek anarki netflix trailer casting
Gizem Erdogan i ”Kärlek & Anarki” / Netflix Faksimil

På bokförlaget jobbar också PR- och kommunikationschefen Denise, som spelas av Gizem Erdogan. Denise försöker styra förlaget i en ny riktning, och ta det till en mer nytänkande plats. På grund av det hamnar hon i konflikt med en del kollegor. Framför allt med hennes närmsta kollega, Friedrich, som spelas av Reine Brynolfsson. Vi är nog många som känner igen Gizem från Tunna blå linjen, men också i rollen som Pervin i tv-serien Kalifat, en kvinna som anslutit sig till IS och befinner sig i ar-Raqqah. I serien försöker hon fly tillbaka till Sverige tillsammans med sin dotter. Hon berättar att arbetet med rollen som Denise liknat det arbete hon gjorde inför Kalifat.

– Kalifat kanske innehöll lite tyngre scener, men arbetet påminner mycket om varandra rent gestaltningsmässigt. Det var varken lättare eller svårare, båda världarna var två som jag inte befunnit mig i tidigare, säger Gizem.

Serien handlar mycket om att utmana sociala normer. Kan ni minnas något tillfälle i era egna liv då ni har gjort det?

– På ett sätt kan man göra det med sitt blotta varande. Jag bor liksom ensam i skogen med olika djur. När jag var yngre orkade jag slåss mot normer på en mindre nivå, jag tog samtalen och mitt krig var mindre. Men nu kanske jag har ett större perspektiv, säger Ida.

– Jag minns när jag gick på scenskolan. Där upplevde vi kvinnliga studenter att vi inte fick samma utbildning som våra manliga klasskamrater, fast vi kommit in på utbildningen och tog CSN för att gå där, säger Gizem.

Gizem berättar att det kunde visa sig i hur rollerna tilldelades, men också i vilka pjäser som sattes upp.

– Då drog vi ihop alla tjejer i vår klass och ändrade på det. Det blev en del konflikter vilket var väldigt positivt, och eftersom vi gjorde en slags revolution i skolan fick vi en mer jämlik utbildning. Man kan vara ett starkt kollektiv och ifrågasätta en norm och en struktur. En grupp kan säga: ”vi vill ha samma utbildning som den här gruppen får”, och det är klart att det kan bli konflikter, men det är inte farligt med konflikter, fortsätter Gizem.

kärlek och anarki skådespelare trailer
Ida Engvoll tillsammans med Lisa Langseth som skapat och regisserat ”Kärlek & anarki”. Bildkälla: Pressbild / Netflix

Se trailer till Kärlek och anarki här

Har du fortfarande inte sett första säsongen? Här är trailern!

Serien är skapad och regisserad av Lisa Langseth, som även är huvudmanusförfattare tillsammans med Alex Haridi. Serien produceras av Fatima Varhos och Frida Asp, aka teamet bakom Netflix-succén Störst av allt. Pontus Edgren och Martina Håkansson är exekutiva producenter för serien.

När hade Kärlek och anarki premiär på Netflix?

Den 4 november 2020 hade Kärlek & anarki premiär på Netflix.

Hur många avsnitt innehåller säsong 1 av Kärlek och anarki?

Första säsongen av tv-serien innehåller åtta avsnitt, där alla avsnitt är ungefär 30 minuter långa. Alla finns på Netflix för den som är sugen på ett riktigt serimaraton!

Från Björn Mosten till Björn Kjellman – här är alla skådespelare i Kärlek och anarki

I huvudrollerna hittar vi Ida Engvoll, som vi bland annat känner igen från Vår tid är nu, och Björn Mosten som gör sin skådespelardebut. I rollerna hittar vi också Gizem Erdogan, Björn Kjellman, Reine Brynolfsson och Johannes Bah Kuhnke. Hela listan med skådespelare hittar du här nedan.

Rollista:

 • Ida Engvoll
 • Björn Mosten
 • Björn Kjellman
 • Gizem Erdogan
 • Reine Brynolfsson
 • Johannes Bah Kuhnke
 • Lars Väringer
 • Elsa Ageman Reiland
 • Benjamin Shaps
 • Malin Levanon
 • Fredrik Hammar
 • Ejke Blomberg
 • Carla Sehn
 • Ruben Lopez.