in

Blir det en tredje säsong av Snabba cash? Här är allt vi vet!

snabba
Bildkälla: Johan Bergmark /Netflix

Netflix-serien Snabba cash är minst sagt poppis. Nu finns alla avsnitt av andra säsongen på streamingtjänsten, men kan vi förvänta oss att få se mer i framtiden? Här är allt vi vet om säsong 3. Mer

Nu finns alla avsnitt av Snabba cash säsong 2 på Netflix, men om du är ett stort fan har du säkert redan börjat sukta efter mer. Serien är utan tvekan populär, och en av de mest sedda på streamingtjänsten i Sverige. Men blir det en till säsong? Här är allt vi vet!

Allt vi vet om Snabba cash säsong 3

I en intervju med Expressen-sidan Spoiler Alert säger regissörerna och manusförfattarna Jesper Ganslandt och Oskar Söderlund att de känner sig klara med serien.

– Det är ett jättebra slut på den här säsongen, och enligt mig på serien, säger Jesper Ganslandt i ett intervjuklipp och syftar på sista avsnittet av säsong 2.

För de som hoppas på fler säsonger ser det alltså mörkt ut, i alla fall verkar det inte bli något för de nuvarande regissörerna och manusförfattarna.

evin
Bildkälla: Johan Bergmark /Netflix

När hade Snabba cash säsong 2 premiär?

Den andra säsongen hade premiär den 22 september på Netflix. Det har gått ett år sedan händelserna i första säsongen och Leya är numera en av Sveriges främsta tech-entreprenörer. Men trots att hon kan verka framgångsrik och lycklig på utsidan plågas hon fortfarande av minnena av Salim.

Finns det en trailer?

Blir du sugen på att se den andra säsongen? Du hittar trailern här nedan!

Vilka skådespelare är med i säsong 2?

Precis som i förra säsongen ser vi Evin Ahmad i huvudrollen. Här är några andra skådespelare på rollistan:

 • Dada Fungula Bozela
 • Ayaan Ahmed
 • Khalil Ghazal
 • Adam Kais
 • Ardalan Esmaili
 • Baba Diop
 • Omar Abdulqadir
 • Tina Salih
 • Elbron Bella
 • Ali Alarik
 • Olle Sarri
 • Johan Jan Jonason
 • Yasmine Garbi
2 8
Bildkälla Johan Bergmark /Netflix

När hade Snabba cash säsong 1 premiär och hur många avsnitt finns på Netflix?

Snabba cash hade premiär på Netflix den 7 april 2021 och serien innehåller sex avsnitt. Varje avsnitt är ungefär en timme långt.

Vad handlar serien om?

Snabba cash utspelar sig tio år efter händelserna i filmerna med samma namn, och handlar om tech-entreprenören Leya, som spelas av Evin Ahmad. I första säsongen startar hon ett nytt företag med hjälp av svarta pengar, något som snabbt kommer visa sig ha ett högt pris.

Se trailer till Snabba cash säsong 1 här

Vilka skådespelare är med i Snabba Cash säsong 1?

Förutom Evin Ahmad i rollen som Leya, ser vi Alexander Abdallah i rollen som Salim. Andra skådespelare som medverkar i serien är Ali Alarik, Olle Sarri, Dada Fungula Bozela, Jozef Wojciechowicz (Z.E), Ayan Ahmed, Khalil Ghazal, Robin Nazari och Felice Jankell i rollerna.

1 11
Bildkälla: Gustav Danielsson /Netflix

Vilka har gjort musiken till Snabba cash?

Introlåten heter ”Försent” och är gjord av 1.Cuz, Greekazo och Yei Gonzales. I Snabba cash hör vi också musik från Mwuana, Silvana Imam, Timbuktu, Lilla Namo, Stor, Erik Lundin och Linda Pira.

snabbacash 1
Foto: Jonas Alarik / Netflix

Evin Ahmad: ”Drivkraften att vilja hämnas är stark”

Inför premiären av den första säsongen av Snabba cash intervjuade Amanda Almius på VeckoRevyn Evin Ahmad och Alexander Abdallah. Läs hela intervjun här nedan.

“Får inte tappa det här nu. Nu kör vi” säger Leya till sin spegelbild i hissen och spänner käkarna med ett väsande. Sedan smiter hon in på det kontor som hon inte betalat hyra för på flera månader. Säljsnacket går i hamn, hon övertalar en investerare att satsa fem miljoner och hennes bolag är räddat för stunden. Det firas med dunkande musik, drinkar, dans och droger ute på klubben. Efteråt kommer Leya hem och i tystnaden hör man henne sucka medan hon blickar ut över en Stockholmsförort. Sedan hör man tonerna av introlåten “Försent” med 1.Cuz, Greekazo och Yei Gonzales och fotografier rusar förbi i takt till musiken. Det känns rått, mystiskt och äkta.

I den nya Netflix-serien Snabba cash, som skiljer sig en del från tidigare film med samma namn, ser vi den Evin Ahmad i rollen som Leya. Leya är en ensamstående mamma som kämpar för att hennes bolag ska bli framgångsrikt, och Evin berättar att hon vill porträttera en kvinna som är en överlevare. Som kämpar med allt hon har.

– Jag ville gestalta det här kvinnliga självförtroendet som många kvinnor har. Det finns kvinnor med sjukt bra självförtroende, men som också kan vara sårbara och mjuka. Jag ville att man skulle förstå Leyas situation och de val hon gör, men samtidigt inte göra henne till en supergod hjälte utan snarare en anti-hjälte. Då hon, som enda kvinna i historien, inte behöver representera eller stå för all godhet och moderlighet, utan få gestalta en komplex, komplicerad kvinna.

Serien skildrar människor från olika samhällsskikt som jagar pengar i dagens Sverige. Vad är framgång år 2021? Vad är rikedom idag? Och vad är egentligen snabba pengar? Det är framför allt det som skiljer de tidigare Snabba cash-filmerna från serien. Där filmerna skildrar överklassen och “old money”, visar serien en helt annan verklighet. En verklighet med gängkriminalitet, skottlossningar och en ständig jakt efter pengar.

Leya

Inför sin roll som Leya träffade Evin riskkapitalisten Tatiana Shalalvand som har gett ut boken Förebilderna: Kvinnorna som formar vår framtid. Boken handlar just om kvinnlig entreprenörskap där de bryter ner myter om kvinnor som egenföretagare och uppmuntrar till att bredda bilden av vad det är.

– Det är så viktigt att det finns kvinnligt entreprenörskap just för att entreprenörer är med och bygger vår framtid. Vi använder verkligen de idéerna och företagen aktivt, och därför är det också viktigt att kvinnor är med och formar den bilden, säger hon.

Evin tror att Leyas drivkraft från början kommer från hennes trauma efter att hennes man fallit offer för gatuvåldet, blivit skjuten och dött. Hon tror också att Leya är en person som försöker så gott hon kan. Även om hon är en del av en familj där personer gör kriminella handlingar, så vill hon ut och åstadkomma något större för henne själv och hennes son Sami.

– Den drivkraften att vilja hämnas och vilja bevisa för alla vad du kan tror jag är väldigt stark. jag tror du kan gå otroligt långt med den drivkraften, säger hon och fortsätter sedan:

– Leya är inte heller en kvinna som man kan tygla bara sådär. Det är också därför hon kommer så långt, just för att hon försöker överleva. Sen är det bara frågan om hennes eget driv och hur mycket hon kan tygla sin egen girighet.

Salim1

Alexander Abdallah om rollen som Salim: ”Viktigt att porträttera det komplexa i att vara kriminell”

I Snabba cash florerar gängbråk, svordomar och blåljus. Vardagen består av iskalla skottlossningar som leder till ångest och död, men också viktiga business-snack som kan sluta i framgång eller förödelse. Men handlingen väcker också frågor kring hur makt och girighet hör ihop, hur maniskt människor söker sig till pengar och hur viktigt det verkar vara för människan att ha dem. Alexander Abdallah, som spelar gängmedlemmen Salim, menar att just gängkriminaliteten är ett ämne som är viktigt att skildra i populärkulturen. 

– Eftersom det är ett så aktuellt ämne som det debatteras om så är det så jävla viktigt att göra en skildring av detta genom konst och ge en bild av verkligheten, säger Alexander.

Inledningsvis ser vi Salim, med stora vänliga ögon, när han sjunger på ett bröllop. Men efter festligheterna förföljer han två killar som säljer gräs i “fel” område. Blicken har blivit mörk och han nynnar tyst på samma låt som tidigare sjöngs med glädje på bröllopet. Iskallt skjuter han efter killarna, för att sedan vandra vidare som att ingenting har skett.

– För mig var det viktigt att porträttera det komplexa i att vara kriminell. En bekant berättade att han en gång rånat en kille och gick sedan hem och grät i sitt sovrum. Just det var en mening som byggde mycket av min karaktär, säger Alexander och förklarar sedan att han ville ta fram den lilla pojken i Salim och låta honom vara sårbar.

Och sårbarheten kommer. Man märker snabbt att Salim är mycket mer än bara ett skal. Han är en människa med känslor, ångest och som visar omtanke för sina nära. Alexander fortsätter förklara om meningen som byggde hans karaktär.

Salim

– I samhället är han en slav under normer och strukturer. Man får se bortom att han är arg och springer runt och vill tjäna pengar, det finns en vilsenhet i att han söker sin identitet, säger han.

I serien får man veta relativt lite om Salims bakgrund och vad tröskeln var till den kriminella värld han nu lever i. Alexander berättar att han skapade sin egen backstory till karaktären för att göra honom mer levande.

– Jag byggde det som att han kom hit ensam för massa år sedan och att hela hans familj blev mördad i en bombattack i Syrien. Då behövde han köpa tramadol för att ta bort sina känslor av det som hänt.

Alexander berättar att han sedan föreställt sig att Salim träffade några killar i Sverige som introducerade honom för den kriminella världen, och som började använda honom som torped. Alexander berättar att han ser en likhet med Salim, att han känner igen sig i den ångest som man senare får se Salim uppleva.

– Det här sköra, känslomässiga är väldigt mycket jag och det ville jag ge till Salim. Det är typ där jag ser en likhet, men jag har inte tillgång till den aggressiviteten eller handlingarna som han gör. Där är jag väldigt långt ifrån honom.