in

Sno stilen! Här är våra favoriter från Leyas garderob i Snabba Cash

snabba cash sasong 1 och 2 sno stilen leya

I den spännande Netflix-serien Snabba Cash får vi träffa Leya, en karaktär med stora ambitioner och en klanderfri stil. Med hjälp av säsongernas kostymdesigners Sara Forsberg och Cilla Rörby har vi valt ut våra favoriter ur hennes garderob. Från den klassiska trenchcoaten och de perfekta jeansen i säsong 1 till den röda kavajen och den gröna kappan i säsong 2. Mer

koplankar 1024x37 1

Säsong två av succéserien Snabba Cash har nyligen haft premiär på Netflix. Och vilken säsong det är! Under den första säsongen föll vi för karaktären Leya, som spelas av Evin Ahmad, och hennes höga ambitioner och stilsäkra garderob. Hennes perfekta jeans och stilrena trenchcoat blev riktiga must haves från säsong ett – och även i säsong två har vi hittat fler snygga looks.

Men var kommer alla dessa plagg ifrån? VeckoRevyn har pratat med kostymdesignern Sara Forsberg som tog fram garderoben för Snabba Cash säsong 2 och kostymdesignern Cilla Rörby som tog fram garderoben för säsong 1. Här kommer våra, Saras och Cillas favoriter från Leyas stil – plus var du hittar liknande i butik!

Varning för spoilers.

Snabba cash säsong 2: Här är Leyas bästa looks

I säsong 2 av Snabba Cash möter vi Leya i en vacker röd kavaj. Hennes företag TargetCoach är framgångsrikt och det går bra för vår stilsäkra huvudperson. Men i takt med att avsnitten går blir säsongen allt mörkare, vilket vi också märker på Leyas garderob. Sara Forsberg var kostymdesigner för säsongen.

– Jag utgick från där vi såg Leya för sista gången i säsong 1, då hade hon börjat klä sig allt lyxigare och man märkte en annan attityd i henne. Nu lever hon i den offentliga Macking-världen samtidigt som hon verkar i den undre kriminella världen och ständigt försöker anpassa sig mellan dem. Jag ville på något sätt visa att Leya blir mer och mer trängd och att det speglas i hennes kläder.

Här är Saras favoriter från de looks hon skapat under säsongen:

1. Säsongens färgklick: den röda kostymen

snabba cash sasong 2 leya i rod kostym

– Säsong 2 tar avstamp i att Leya är på toppen av karriären och TargetCoach precis ska introduceras på börsen. Vi ser inte jättemycket färg i Leyas garderob men här ser vi peaken av henne i sin mest färggranna outfit, med den röda kostymen och bodyn som hon har på sig. Och jag måste säga att jag älskar kostymen. Det är en röd Tiger-kostym med en Y/Project Ruched Cutout Lace Bodysuit i svart under. Till det bar hon ett par Chloé-stövletter och ett guldhalsband och en ring från Maria Nilsdotter. Ringen hade en röd sten och hette Queen of Chaos, det känns så symbolisk att hon bär den. Hon är ju drottningen av kaos på något sätt, säger Sara.

Oversize blazer från Arket

Du kan köpa blazern här på Arket. Klicka här för att komma till byxorna.

snabba cash sasong 2 rod kostym

2. Den gröna kappan AKA säsongens motsvarighet till den populära trenchcoaten från säsong 1

– Jag tog trenchcoaten från förra säsongen vidare med en mer höstig/vintrig variant med den gröna kappan. Jag får många meddelanden från personer som letar efter hennes kappa och frågar var man kan köpa den, den kommer från Massimo Dutti, säger Sara.

snabba cash sasong 2 leyas jacka

Här är en liknande kappa:

Trendig kappa i oversize från Bubbleroom

Du kan köpa den gröna kappan här från Bubbleroom.

snabba cash sasong 2 leyas jacka gron

3. De glansiga skinnbyxorna

– Jag älskar skinnbyxorna som hon bär tillsammans med Chloé-stövletterna, de blev så himla bra på henne tycker jag. De är lite oversize på looken och det var Evin som hittade skinnbyxorna på NA-KD. En snygg outfit under säsongen var skinnbyxorna tillsammans med en t-shirt från Arket, Massimo Dutti-kappan, Chloé-stövletterna, den svarta Sandro-kavajen och Chanel-väskan. 

snabba cash sasong 2 leya stil

4. Skinnjackan

– Jag gillade verkligen Leya i hennes skinnkavaj med blå jeans. Jeansen kommer från den norska designern Michael Olestad och till dem har hon en 2nd day Miller skinnjacka.

snabba cash sasong 2 leya skinnjacka

Här är snygga skinnjackor som liknar Leyas:

Avslappnad kavaj från & Other Stories

Här kan du köpa kavajen från & Other Stories.

snabba cash sasong 2 leya skinnjacka

Skinnjacka från Filippa K

Köp jackan här på Filippa K.

snabba cash sasong 2 leya skinnjacka

Svart pu blazer från Ginatricot

Här kan du köpa blazern från Ginatricot.

snabba cash sasong 2 leya skinnjacka

5. Säsongsavslutningens Svarta svanen-jumpsuit med glitter

– I säsongens sista avsnitt klev Leya upp på scenen likt den svarta svanen från Svansjön, hon var både mörk men ändå glittrande. Den kändes så himla rätt just då, och Evin älskade den! Den glittriga jumpsuiten kommer från Giuseppe Di Morabito.

Snabba cash säsong 1: Här är favoriterna från första säsongen

Under säsong 1 av Snabba Cash träffar vi vår huvudperson Leya för första gången, en ambitiös entreprenör som är helt bestämd med att få hennes start up-företag TargetCoach att lyckas. Vi ser henne i start up-världen men under seriens gång rör sig Leya mer och mer in i den undre världen. Cilla Rörby var säsongens kostymdesigner och tog fram Leyas garderob.

– Det var väldigt viktigt att få Leya att passa in i båda världarna med hjälp av hennes kläder, att hon likt en kameleont skulle kunna röra sig obemärkt i båda lägren så att säga. Det var också viktigt att få med hennes ”Orten-ursprung”, att det inte skulle vara något dåligt, men behovet att anpassa sig i en start up-värld och att lyckas där, kräver sin trovärdighet. Hon hade ju heller ingen ekonomi att tala om i första säsongen. Nu råkar ju just Evin vara en mycket stilig person och lätt att få riktigt snygg även med det enklaste plagg. Tidigt sa vi, att just jeans och sneakers är en bra väg i mitten. Man kan se snygg och prydlig ut men också vardaglig, säger Cilla.

Här är Cillas favoriter från säsongen, och vi tipsar om var du hittar plaggen och liknande plagg.

1. Den klassiska trenchcoaten

sno stilen snabba cash coat

Om det så var till en viktig pitch, för att lämna sin son på föris eller i mer dramatiska omständigheter så passade hennes stilrena trenchcoat i alla lägen.

– Leyas trenchcoat råkade ju bli en riktig snackis precis som jeansen. Trenchcoaten är från Whyred och har hängt i mitt förråd några år och väntat på rätt kund. Den köpte jag på nån utförsäljning av provplagg tror jag. Den blev en vinnare en provning i början. Den hade exakt rätt fall och rörde sig fint och gav precis rätt känsla. Med lite omsömnad så satt den perfekt, säger Cilla.

Vill du hitta en liknande trenchcoat? Här är två snygga:

Berlynn Trenchcoat Beige från Bubbleroom

Här kan du köpa jackan på Bubbleroom.

sno stilen snabba cash trenchcoat

Linen Cotton Trenchcoat från Arket

Här kan du köpa trenchcoaten från Arket.

sno stilen snabba cash stilren coat

2. Oversize skjortan med Balenciaga bältet och de populära jeansen

sno stilen snabba cash jeans

I scenen då Leya gör en deal med sin chef Tomas Storm (som spelas av Olle Sarri) för att få sina Fuck you-pengar bar hon en vit skjorta och ett par fantastiska jeans. Sidenskjortan i oversize kommer från & Other Stories och de eftertraktade jeansen heter Lash Extra High och kommer från Weekday. Till jeansen bär hon ett svart bälte från Balenciaga.

– Jag gillade den vita oversize sidenskjortan från & Other Stories hennes oerhört populära jeans från Weekday. Vi la till ett Balenciaga-bälte, med ett precis lagom stort spänne någonstans på vägen, vilket höjde varje outfit där det fanns med. En sån liten detalj kan ge så mycket. På henne blev det vardagslyx och elegant på ett självsäkert sätt. Med sedan beige kappan från Whyred på också så blev hon kung, säger Cilla.

Fitted 90s Style Silk Shirt från & Other stories

Här kan du köpa skjortan från & Other Stories

sno stilen snabba cash stilren skjorta

Relaxed Poplin Shirt från Arket

Här kan du köpa den vita skjortan på Arket.

sno stilen snabba cash skjorta

Lash Extra High Mom Jeans Bleach blue

Du kan köpa de populära jeansen här på Weekday.

sno stilen snabba cash stilrena jeans

Lash Extra High Mom Jeans Hanson Blue

Här kan du köpa jeansen på Weekday.

jeans sno stilen snabba cash

Lash Extra High Mom Jeans Blue Dusky Light

Här finns jeansen att köpa på Weekday.

sno stilen snabba cash leya jeans

3. Cashen har rullat in-outfiten i säsongsavslutningen

snabba cash sasong 2 leia outfit

– Hennes outfit på slutet i säsong 1 är en favorit, där cashen har rullat in. En grå/silver skjorta från Ralph Lauren, svarta jeans från Weekday, Balenciaga-bältet och orangea pumps från Hugo Boss.

Här är fina plagg att klicka hem för att efterlikna looken:

Oversize bomullsskjorta från Filippa K

Köp oversize skjortan här från Filippa K.

snabba cash sasong 1 leia

Grå silkesskjorta från Ralph Lauren

Här kan du köpa Ralph Lauren-skjortan.

snabba cash sasong 1

Lash Extra High Mom Jeans från Weekday

Här kan du köpa de fina jeansen på Weekday.

snabba cash sasong 1 jeans

4. Den turkosa blusen med draperad front

snabba cash sasong 1 leia

– Jag älskar en blus som hängt och väntat i mina förråd på rätt person. En turkos med draperad front från Vero Moda som jag köpt billigt bara för att den var fin och svår att placera var den kommer ifrån och ser dyr ut i bild. Den kom det många frågor om.

Hur ändrades Leyas garderob i takt med hennes karaktärsutveckling?

– Leyas garderob uppdaterades finstilt under säsongens gång för att ge henne mer power successivt. Den stora mängden ”fuck you-pengar” har hon ju inte förrän på slutet. En dörrmatta till säsong 2 och vartåt det barkade helt enkelt, säger Cilla. 

Cilla Rorby kostymdesign snabba cash
Cilla Rörby. Foto: Fanny Ögren

Vill du veta mer? Lyssna när Cilla berättar om det genomtänkta modet i säsong 1 av Snabba Cash