in

Bäst på HBO Max! 22 serier, filmer och dokumentärer du inte får missa

hbo max serier
Bildkälla: The White Lotus / HBO Max

Behöver du tips på nya serier och filmer? Här är våra favoriter på HBO Max just nu. Mer

Sugen på att se en ny serie, dokumentär eller film på HBO Max? Här är några du inte får missa och längre ner i artikeln hittar du ännu fler favoriter!

  1. The White Lotus
  2. Enlightened
  3. Conversation With Friends
  4. Industry
  5. Succession
  6. Euphoria
  7. Mare of Easttown

House of the Dragon (serie)

Är du ett Game of Thrones-fan? Då kan du inte ha missat den här spinoffen! House of the Dragon är en så kallad prequel och utspelar sig 200 år före händelserna i originalserien. Den är baserad på George RR Martins Eld & blod, och precis som namnet avslöjar kretsar handlingen kring drakfamiljen Targaryen. Den första säsongen hade premiär 2022 och ryktet säger att inspelningen av den andra säsongen är i full gång.

Enlightened (serie)

Gillar du The White Lotus? Då kanske det är dags för dig att se den här gamla seriefavoriten från 2011. Den är skapad av Mike White (personen bakom The White Lotus) och Laura Dern (som även är huvudrollsinnehavare). Serien kretsar kring Amy, som efter ett nervöst sammanbrott har checkat in på ett retreat för att komma ner på jorden. Men lyckas hon vara harmonisk när hon kommer hem därifrån? Det finns två säsonger av Enlightened på HBO Max (och det är totalt obegripligt att serien inte fick fler säsonger!).

Don’t Worry Darling (film)

En av de största filmsnackisarna 2022 var utan tvekan Don’t Worry Darling. Rollistan innehåller namn som Harry Styles, Florence Pugh, Olivia Wilde och Chris Pine, och handlingen utspelar sig på 1950-talet. Filmen kretsar kring en olycklig hemmafru som upptäcker något oroväckande – samtidigt som hennes man bär på en mörk hemlighet.

The White Lotus (serie)

Hittills har The White Lotus hunnit släppa två säsonger, och båda har blivit stora succéer! Säsongerna är fristående, men båda utspelar sig på lyxhotell där vi får följa personalen som jobbar där och gästerna som bor där. Båda säsongerna börjar med att vi får reda på att någon har dött, sedan kastas vi tillbaka en vecka i tiden. Den första utspelar sig på Hawaii, och den andra på Sicilien – och serien är nu klar för en tredje säsong.

hbo max sverige
Bildkälla: The White Lotus / Netflix

Industry (serie)

Industry kretsar kring ett gäng unga vuxna som alla jagar en fast anställning på Londons bästa investmentbank, Pierpoint & Co. Konkurrensen är stenhård, samtidigt som deras liv kantas av fester, droger, romanser och konflikter. Det finns två säsonger av Industry på HBO Max och serien är klar för en tredje säsong.

Mare of Easttown (serie)

I det här kriminaldramat ser vi Kate Winslet i huvudrollen. Hon spelar en polis som utreder ett märkligt mord i en liten småstad utanför Philadelphia. Mare of Easttown är en miniserie och består av totalt sju avsnitt att bingea.

Conversations with friends (serie)

Conversations with friends är baserad på Sally Rooneys roman med samma namn. Serien hade premiär den 15 maj 2022 och handlingen kretsar kring Frances och Bobbi, som tidigare varit ihop men som nu är bästa vänner. Under en poesikväll träffar de Melissa och senare hennes man Nick, och en kort tid därefter inleder Frances och Nick en affär. Conversations with friends består av 12 halvtimmeslånga avsnitt.

hbo max tv-program

Phoenix Rising (dokumentär)

Phoenix Rising är en dokumentär i två delar som handlar om skådespelaren Evan Rachel Woods vittnesmål om Marilyn Manson. I februari 2021 publicerade hon ett instagraminlägg där hon anklagade sin tidigare pojkvän för sexuella övergrepp och för att ha utsatt henne för våld. Hon är inte ensam – flera kvinnor har anmält Marilyn Manson för olika typer av sexuella övergrepp. Marilyn Manson, som egentligen heter Brian Warner, har nekat till brott och stämt Evan Rachel Wood för förtal.

And just like that… (serie)

And just like that… heter uppföljaren till kultserien Sex and the City. I serien, som hade premiär 2021, får vi följa Carrie, Miranda och Charlotte när de är i sina fifty-something. Ja, Samantha är saknad – men vi får bekanta oss med en rad nya och intressanta karaktärer. Serien är klar för en till säsong.

Euphoria (serie)

Euphoria handlar om Rue Bennet, som spelas av Zendaya. Första säsongen börjar med att hon nyss har blivit utskriven från rehab, och därefter får vi följa med henne på en resa genom livskriser, drogrus och psykisk ohälsa. Men vi får också följa kärleksrelationen mellan henne och Jules, som spelas av Hunter Schafer. Det finns två säsonger av Euphoria på HBO Max och serien är klar för ytterligare en säsong.

Succession (serie)

Succession handlar om familjen Roy och allt drama som kretsar kring deras medieimperium. Pappan är VD på företaget och när han ska pensionera sig leder det till stora konflikter mellan syskonen. I serien får vi följa hur svartsjuka och orättvisor kan förstöra både familjerelationer och karriärer. Det finns tre säsonger av serien på HBO Max, och den är klar för en fjärde säsong som började spelas in i juni 2022.

Gossip Girls 2021 (serie)

Uppföljaren till Gossip Girl finns på HBO Max! I den här uppdaterade versionen får vi följa en ny generation ungdomar – men precis som i originalserien innehåller deras vardag en hel del drama, konflikter och skvaller. Det gamla favoritgänget syns tyvärr inte till men bland de nya Constance Billard-eleverna snackas det om de mytomspunna legenderna. Längtar du ändå tillbaka till Serenas lyxliv och Chuck och Blairs kärleksdrama? Då finns även originalseriens alla säsonger på HBO Max.

The Sex Lives of College Girls (serie)

I den här serien får vi följa fyra collegetjejer som hamnar i samma korridorsrum. Tillsammans och på egen hand handskas de med livet som studenter. Allt roligt som en omstart innebär blandas med identitetskriser och fester. Det finns två säsonger av serien på streamingtjänsten.

Watchmen (serie)

Watchmen utspelar sig i en alternativ verklighet i USA, där superhjältar förbjudits till följd av deras våldsamma sätt. Men trots detta har några av superhjältarna startat en revolution. Oscarsbelönade Regina King spelar seriens huvudperson Angela Abar, en poliskommissarie som arbetar under täcknamnet Sister Night.

The Staircase (serie)

The Staircase är en miniserie baserad på verkliga händelser. Handlingen kretsar kring en man som anklagas för att ha mördat sin fru, men är han skyldig eller vara allt en olyckshändelse? Serien består av tio avsnitt och i rollerna ser vi Toni ColletteSophie TurnerColin Firth och Dane DeHaan.

The Undoing (serie)

The Undoing är en psykologisk thriller som handlar om terapeuten Grace Fraser och hennes man, barnläkaren Jonathan. Efter att ett brutalt dödsfall inträffat vänds deras värld upp och ner när jakten på den skyldiga tar vid. Miniserien är baserad på boken You should have known, skriven av Jean Hanff Korelitz. I huvudrollerna ser vi Nicole Kidman och Hugh Grant.

Killing Eve (Serie)

Thrillerserien Killing Eve handlar om agenten Eve Polastri, som spelas av Grey’s Anatomy-favoriten Sandra Oh. Hon gör allt hon kan för att sätta dit yrkesmördaren Villanelle, som spelas av Jodie Comer, Serien består av totalt fyra säsonger och alla finns på HBO Max (ja, den fjärde säsongen är tyvärr seriens sista).

Game of Thrones (serie)

Game of Thrones utspelar sig på de fiktiva kontinenterna Westeros och Essos. Här kan årstiderna pågå i decennier och den fruktade vintern är på ingång. Samtidigt slåss de mäktigaste familjerna om järntronen och om vem som ska styra Westeros. Serien, som består av åtta säsonger, har blivit hyllad för att vara både oförutsägbar och chockerande. Den är baserad på romanserien Sagan om is och eld skriven av George R.R. Martin.

The Handmaids Tale (serie)

The Handmaids Tale handlar om en dystopi där kristna fundamentalister har tagit över makten i USA. I serien får vi följa June, som spelas av Elisabeth Moss, vars enda uppgift är att föda barn till en av landets mäktigaste familjer. Det finns fem säsonger av serien på HBO Max, och den sjätte säsongen (som ännu inte haft premiär) ser ut att bli seriens sista. Du hittar trailern till femte säsongen här nedan.

Girls (serie)

Om du ännu inte har sett Girls har du en underbar tid framför dig! Serien handlar om den aspirerande författaren Hannah, som spelas av Lena Dunham (och som också är seriens skapare). I sex säsonger får vi följa hennes och hennes vänners vardagsliv i New York. I rollerna ser vi bland andra Adam Driver, Jemima Kirke och Allison Williams.

Veep (serie)

Veep handlar om USA:s vicepresident Selina Meyer, som spelas av Julia Louis-Dreyfus. Hon och hennes personal arbetar hårt för att samhället ska fungera, men det går kanske inte alltid som planerat. Det finns sju säsonger av serien på HBO Max.

Big little lies (serie)

Big little lies är baserad på Liane Moriartys roman med samma titel. Handlingen kretsar kring ett mordmysterium som vi får följa genom fem kvinnor i Kalifornien. Deras liv verkar felfria och perfekta, men snart tvingas de dölja en mörk hemlighet. Vad är det egentligen som har hänt? I rollerna ser vi bland andra Nicole Kidman, Alexander Skarsgård, Reese Witherspoon, Zoë Kravitz och Meryl Streep. Det finns två säsonger av serien.

HBO Max serier

Pris: vilka erbjudande finns på HBO Max?

Ett abonnemang på HBO Max Sverige kostar 89 kronor i månaden. Om du betalar för ett helt år direkt får du rabatt, och en kostnad som motsvarar åtta månader.

Kan man prova på HBO Max?

Nej, tyvärr erbjuder HBO Max ingen gratis provperiod just nu.

Vad har HBO Max för utbud i Sverige?

HBO Max kryllar av både serier, filmer och dokumentärer. Tidigare har det även funnits nordiska originalserier på streamingtjänstern, så som Björnstad, Gösta och Lust. Men nu har dessa serier tagits bort, med anledning av att bolagen Discovery Inc och Warner Media gått samman.

Artikel av: Amanda Almius, Frida Olheden och Johanna Blomberg