in

Bäst på HBO! Här är 14 serier och filmer du inte får missa

Bildkälla: White lotus/HBO

Behöver du tips på nya serier, dokumentärer och filmer? Här är våra favoriter på HBO just nu. Mer

White lotus (serie)

White lotus utspelar sig under en vecka på ett hawaiianskt lyxhotell. Där får vi följa ett gäng rika turister, men också personalen som jobbar för dem. I rollerna ser vi bland andra Connie Britton, Jennifer Coolidge och Alexandra Daddario.

Industry (serie)

I Industry får vi följa ett gäng unga vuxna som alla jagar en fast anställning på en av Londons bästa investmentbank, Pierpoint & Co. Konkurrensen mellan dem är ett faktum, men deras liv kantas också av droger, romanser och konflikter.

The Handmaids Tale (serie)

The Handmaids Tale handlar om en dystopi där kristna fundamentalister har tagit över makten i USA. I serien får vi följa Offred, som spelas av Elisabeth Moss, vars enda uppgift är att föda barn till en av landets mäktigaste familjer. Det finns fyra säsonger av serien på HBO, och tidigare i år stod det klart att serien även får en femte säsong.

Handmaids Tale infertility original e1529940699333

Locked down (film)

Locked down är garanterat inspirerad av samtiden! Filmen, som hade premiär i år, handlar om paret Linda och Paxton. De har bestämt sig för att gå skilda vägar, men när hela samhället stänger ner och de måste hålla sig inomhus tvingas de tänka om. Hur ska det gå? I huvudrollerna ser vi Anne Hathaway och Chiwetel Ejiofor.

Watchmen (serie)

Watchmen utspelar sig i en alternativ verklighet i USA, där superhjältar förbjudits till följd av deras våldsamma sätt. Men trots detta har några av superhjältarna startat en revolution. Oscarsbelönade Regina King spelar seriens huvudperson Angela Abar, en poliskommissarie som arbetar under täcknamnet Sister Night. Se den!

Euphoria (serie)

Euphoria handlar om Rue Bennet, som spelas av Zendaya. Hon har nyss blivit utskriven från rehab när serien börjar, och vi får följa med på hennes resa där hon försöker lista ut vem hon är och varför hon agerar som hon gör. Hennes liv kantas av droger och psykisk ohälsa, men vi får också följa relationen till Jules, som spelas av Hunter Schafer.

The Undoing (serie)

The Undoing är en psykologisk thriller som handlar om terapeuten Grace Fraser och hennes man, barnläkaren Jonathan. Efter att ett brutalt dödsfall inträffar vänds deras liv upp och ner när jakten på den skyldiga tar vid. Miniserien är baserad på boken You should have known, skriven av Jean Hanff Korelitz. I huvudrollerna ser vi Nicole Kidman och Hugh Grant.

Killing Eve (Serie)

Thrillerserien Killing Eve handlar om agenten Eve Polastri, som spelas av Grey’s Anatomy-favoriten Sandra Oh. Hon gör allt hon kan för att sätta dit yrkesmördaren Villanelle, som spelas av Jodie Comer. Snart påbörjas en jakt över hela världen, och serien är nu inne på sin tredje säsong.

Sex and the city (serie)

”I couldnt help but wonder… Where are they now?” skrev Sarah Jessica Parker på sin Instagram den 11 januari i år. Med andra ord står det klart att succéserien Sex and the city kommer få en uppföljare! I tio avsnitt kommer vi kunna följa Carrie, Miranda och Charlotte (tyvärr inte Samantha) när de nu är i 50-årsåldern. Fram till dess att uppföljaren har premiär passar det utmärkt att titta på de tidigare säsongerna som finns på HBO.

Chernobyl (serie)

1986 skedde en fruktansvärd reaktorolycka på ett kärnkraftverk i Tjernobyl, Ukraina, som kom att påverka jorden mer än vad som kunde förutspås. Denna prisbelönta serie, baserad på de verkliga händelserna i samband med katastrofen, går att bevittna i fem delar på HBO nordic. I rollerna ser vi bland annat Stellan Skarsgård, Jared Harris och Emily Watson när de kämpar för att rädda Europa från den ofattbara förödelse.

Game of Thrones (serie)

Game of Thrones utspelar sig i de fiktiva kontinenterna Westeros och Essos. Här kan årstiderna pågå i decennier och den fruktade vintern är på ingång. Samtidigt slåss kontinenternas mäktigaste familjer om järntronen, och om vem som ska styra Westeros. Serien, som består av åtta säsonger, har blivit hyllad för att vara oförutsägbar och chockerande.

Big little lies (serie)

Big little lies handlar om en mordmysterium, där vi får följa tre fem kvinnor i Kalifornien. Deras liv verkar felfria och perfekta, men något har styrt in dem på helt fel spår. Vad är det egentligen som har hänt? I rollerna ser vi bland andra Nicole Kidman, Alexander Skarsgård och Reese Witherspoon.

big little lies 4889454

Girls (Serie)

Om du ännu inte har sett Girls har du en underbar tid framför dig! Serien handlar om den aspirerande författaren Hannah, som spelas av Lena Dunham (som också är seriens skapare). I sex säsonger får vi följa hennes och hennes vänners vardagsliv i New York.

Veep (serie)

Veep handlar om USA:s vicepresident Selina Meyer, som spelas av Julia Louis-Dreyfus. Hon och hennes personal som arbetar hårt för att samhället ska fungera, men det går kanske inte alltid som planerat.

Kostnad: Är HBO gratis i Sverige?

Ett abonnemang på HBO kostar 109 kronor i månaden, men när du registrerar ditt konto på HBO så får du en veckas gratis provperiod, utan bindningstid.

Artikel av: Amanda Almius och Frida Olheden