in

19 serier och filmer på HBO Max som du inte får missa

Bildkälla: Euphoria/HBO Max

Behöver du tips på nya serier och filmer? Här är våra favoriter på HBO Max just nu. Mer

Vad har HBO Max för utbud i Sverige?

Euphoria, Girls och Industry – HBO Max kryllar av serier och filmer vi älskar. Om du behöver lite inspiration och tips på serier, filmer och dokumentären kommer här en lista med saker du kan se på HBO Max redan idag.

Phoenix Rising (dokumentär)

Phoenix Rising är en dokumentär i två delar som handlar om skådespelaren Evan Rachel Woods vittnesmål om Marilyn Manson. I februari 2021 publicerade hon ett instagraminlägg där hon berättade om det våld och sexuella övergrepp hon blivit utsatt för av sin tidigare pojkvän. Och hon är inte ensam. Flera kvinnor har stämt Marilyn Manson för olika typer av sexuella övergrepp. I en del av fallen har preskriptionstiden löpt ut, men några åtal är fortfarande aktiva. I dokumentärer får vi höra överlevarnas berättelser.

And just like that… (serie)

And just like that… heter uppföljaren till kultserien Sex and the City. Serien hade premiär förra året och i den får vi följa Carrie, Miranda och Charlotte när de är i sina fiftysomething. Tyvärr är inte Samantha med, men många andra bekanta karaktärer – och en hel del nya. Nyligen stod det klart serien får en andra säsong.

Euphoria (serie)

Euphoria handlar om Rue Bennet, som spelas av Zendaya. Första säsongen börjar med att hon nyss har blivit utskriven från rehab, och vi får följa med på hennes resa där hon försöker lista ut vem hon är och varför hon agerar som hon gör. Hennes liv kantas av droger och psykisk ohälsa, men vi får också följa relationen till Jules, som spelas av Hunter Schafer. Andra säsongen hade premiär i januari 2022.

Succession (serie)

Succession handlar om familjen Roy och allt drama som kretsar kring deras medieimperium. Pappan är VD på företaget och när han ska pensionera sig leder det till stora konflikter mellan syskonen. I serien får vi följa hur svartsjuka och orättvisor kan förstöra både familjerelationer och karriärer. I skrivande stund finns det tre säsonger av serien på HBO Max, och det ryktas om en fjärde säsong.

King Richard (film)

King Richard är baserad på historien om de legendariska tennissystrarna Venus och Serena Williams. Vi får följa systrarna och deras pappa, som spelas av Will Smith, i Los Angeles på 1990-talet när han kämpar för att få in dem i sportens värld.

Gossip Girls 2021 (serie)

Uppföljaren till Gossip Girl finns på HBO Max! I den här uppdaterade versionen får vi följa en ny generation ungdomar – men också mycket drama och skvaller. Det gamla favoritgänget syns tyvärr inte till men bland de nya Constance Billard-eleverna snackas det om de mytomspunna legenderna. Längtar du ändå tillbaka till Serenas lyxliv och Chuck och Blairs kärleksdrama? Då finns originalseriens alla säsongen på HBO Max.

The Sex Lives of College Girls (serie)

I den här serien får vi följa fyra collegetjejer som hamnar i samma korridorsrum. Tillsammans och på egen hand handskas de med livet som studenter. Allt roligt som en omstart innebär blandas med identitetskriser och fester. Det ryktas dessutom om att vi kan förvänta oss en andra säsong inom en snar framtid.

White lotus (serie)

White lotus utspelar sig under en vecka på ett hawaiianskt lyxhotell. Där får vi följa ett gäng rika turister, men också personalen som jobbar för dem. I rollerna ser vi bland andra Connie Britton, Jennifer Coolidge och Alexandra Daddario.

Industry (serie)

I Industry får vi följa ett gäng unga vuxna som alla jagar en fast anställning på en av Londons bästa investmentbank, Pierpoint & Co. Konkurrensen mellan dem är ett faktum, men deras liv kantas också av droger, romanser och konflikter.

The Handmaids Tale (serie)

The Handmaids Tale handlar om en dystopi där kristna fundamentalister har tagit över makten i USA. I serien får vi följa Offred, som spelas av Elisabeth Moss, vars enda uppgift är att föda barn till en av landets mäktigaste familjer. Det finns fyra säsonger av serien på HBO, och tidigare i år stod det klart att serien även får en femte säsong.

Handmaids Tale infertility original e1529940699333

Locked down (film)

Locked down är garanterat inspirerad av samtiden! Filmen, som hade premiär i år, handlar om paret Linda och Paxton. De har bestämt sig för att gå skilda vägar, men när hela samhället stänger ner och de måste hålla sig inomhus tvingas de tänka om. Hur ska det gå? I huvudrollerna ser vi Anne Hathaway och Chiwetel Ejiofor.

Watchmen (serie)

Watchmen utspelar sig i en alternativ verklighet i USA, där superhjältar förbjudits till följd av deras våldsamma sätt. Men trots detta har några av superhjältarna startat en revolution. Oscarsbelönade Regina King spelar seriens huvudperson Angela Abar, en poliskommissarie som arbetar under täcknamnet Sister Night. Se den!

The Undoing (serie)

The Undoing är en psykologisk thriller som handlar om terapeuten Grace Fraser och hennes man, barnläkaren Jonathan. Efter att ett brutalt dödsfall inträffar vänds deras liv upp och ner när jakten på den skyldiga tar vid. Miniserien är baserad på boken You should have known, skriven av Jean Hanff Korelitz. I huvudrollerna ser vi Nicole Kidman och Hugh Grant.

Killing Eve (Serie)

Thrillerserien Killing Eve handlar om agenten Eve Polastri, som spelas av Grey’s Anatomy-favoriten Sandra Oh. Hon gör allt hon kan för att sätta dit yrkesmördaren Villanelle, som spelas av Jodie Comer. Snart påbörjas en jakt över hela världen, och serien är nu inne på sin tredje säsong.

Chernobyl (serie)

1986 skedde en fruktansvärd reaktorolycka på ett kärnkraftverk i Tjernobyl, Ukraina, som kom att påverka jorden mer än vad som kunde förutspås. Denna prisbelönta serie, baserad på de verkliga händelserna i samband med katastrofen, går att bevittna i fem delar på HBO nordic. I rollerna ser vi bland annat Stellan Skarsgård, Jared Harris och Emily Watson när de kämpar för att rädda Europa från den ofattbara förödelse.

Game of Thrones (serie)

Game of Thrones utspelar sig i de fiktiva kontinenterna Westeros och Essos. Här kan årstiderna pågå i decennier och den fruktade vintern är på ingång. Samtidigt slåss kontinenternas mäktigaste familjer om järntronen, och om vem som ska styra Westeros. Serien, som består av åtta säsonger, har blivit hyllad för att vara oförutsägbar och chockerande.

Big little lies (serie)

Big little lies handlar om en mordmysterium, där vi får följa tre fem kvinnor i Kalifornien. Deras liv verkar felfria och perfekta, men något har styrt in dem på helt fel spår. Vad är det egentligen som har hänt? I rollerna ser vi bland andra Nicole Kidman, Alexander Skarsgård och Reese Witherspoon.

big little lies 4889454

Girls (Serie)

Om du ännu inte har sett Girls har du en underbar tid framför dig! Serien handlar om den aspirerande författaren Hannah, som spelas av Lena Dunham (som också är seriens skapare). I sex säsonger får vi följa hennes och hennes vänners vardagsliv i New York.

Veep (serie)

Veep handlar om USA:s vicepresident Selina Meyer, som spelas av Julia Louis-Dreyfus. Hon och hennes personal som arbetar hårt för att samhället ska fungera, men det går kanske inte alltid som planerat.

Pris: vilka erbjudande finns på HBO Max?

Ett abonnemang på HBO Max Sverige kostar 89 kronor i månaden. Om du betalar för ett helt år direkt får du rabatt, och en kostnad som motsvarar åtta månader.

Kan man prova på HBO Max?

Nej, tyvärr erbjuder HBO Max ingen gratis provperiod just nu.

Artikel av: Amanda Almius, Frida Olheden och Johanna Blomberg

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.