in

Bäst på HBO Max! 19 serier och filmer du inte får missa

industry
Bildkälla: Industry / HBO Max

Behöver du tips på nya serier och filmer? Här är våra favoriter på HBO Max just nu. Mer

House of the Dragon (serie)

Den första Game of Thrones-spinoffen är här! House of the Dragon är en så kallad prequel och utspelar sig 200 år före händelserna i originalserien. Den är baserad på George RR Martins Eld & blod, och precis som namnet avslöjar kretsar handlingen kring familjen Targaryen.

The White Lotus, säsong 2 (serie)

Den första säsongen av The White Lotus blev en stor succé, och snart har den andra säsongen premiär på HBO Max. Den är dock helt fristående, och vi kommer få bekanta oss med helt nya karaktärer på en ny lyxresort. Den här gången går resan till Sicilien, och den enda karaktären vi kommer få återse är Tanya McQuoid, som spelas av Jennifer Coolidge.

Premiär i oktober 2022.

Industry, säsong 2 (serie)

Industry kretsar kring ett gäng unga vuxna som alla jagar en fast anställning på Londons bästa investmentbank, Pierpoint & Co. Konkurrensen är stenhård, samtidigt som deras liv kantas av fester, droger, romanser och konflikter.

Conversations with friends (serie)

Conversations with friends är baserad på Sally Rooneys roman med samma namn. Serien hade premiär den 15 maj 2022 och handlingen kretsar kring Frances och Bobbi, som tidigare varit ihop men som nu är bästa vänner. Under en poesikväll träffar de Melissa och senare hennes man Nick, och en kort tid därefter inleder Frances och Nick en affär. Conversations with friends består av 12 halvtimmeslånga avsnitt.

Phoenix Rising (dokumentär)

Phoenix Rising är en dokumentär i två delar som handlar om skådespelaren Evan Rachel Woods vittnesmål om Marilyn Manson. I februari 2021 publicerade hon ett instagraminlägg där hon anklagade sin tidigare pojkvän för sexuella övergrepp och för att ha utsatt henne för våld. Hon är inte ensam – flera kvinnor har anmält Marilyn Manson för olika typer av sexuella övergrepp. Marilyn Manson, som egentligen heter Brian Warner, har nekat till brott och stämt Evan Rachel Wood för förtal.

And just like that… (serie)

And just like that… heter uppföljaren till kultserien Sex and the City. I serien, som hade premiär 2021, får vi följa Carrie, Miranda och Charlotte när de är i sina fifty-something. Ja, Samantha är saknad – men vi får bekanta oss med en rad nya och intressanta karaktärer. Serien är klar för en andra säsong, men när den kommer ha premiär återstår att se.

Euphoria (serie)

Euphoria handlar om Rue Bennet, som spelas av Zendaya. Första säsongen börjar med att hon nyss har blivit utskriven från rehab, och därifrån får vi följa med henne på en resa genom livskriser, drogrus och psykisk ohälsa. Men vi får också följa kärleksrelationen mellan henne och Jules, som spelas av Hunter Schafer. Det finns två säsonger av serien på HBO Max, och den är klar för en tredje säsong men än så länge har vi inget premiärdatum.

Succession (serie)

Succession handlar om familjen Roy och allt drama som kretsar kring deras medieimperium. Pappan är VD på företaget och när han ska pensionera sig leder det till stora konflikter mellan syskonen. I serien får vi följa hur svartsjuka och orättvisor kan förstöra både familjerelationer och karriärer. Det finns tre säsonger av serien på HBO Max, och den är klar för en fjärde säsong som började spelas in i juni 2022.

Gossip Girls 2021 (serie)

Uppföljaren till Gossip Girl finns på HBO Max! I den här uppdaterade versionen får vi följa en ny generation ungdomar – men precis som i originalserien innehåller deras vardag en hel del drama, konflikter och skvaller. Det gamla favoritgänget syns tyvärr inte till men bland de nya Constance Billard-eleverna snackas det om de mytomspunna legenderna. Längtar du ändå tillbaka till Serenas lyxliv och Chuck och Blairs kärleksdrama? Då finns även originalseriens alla säsongen på HBO Max.

The Sex Lives of College Girls (serie)

I den här serien får vi följa fyra collegetjejer som hamnar i samma korridorsrum. Tillsammans och på egen hand handskas de med livet som studenter. Allt roligt som en omstart innebär blandas med identitetskriser och fester. Det ryktas dessutom om att vi kan förvänta oss en andra säsong inom en snar framtid.

The White lotus (serie)

The White lotus utspelar sig under en vecka på ett hawaiianskt lyxhotell. Där får vi följa ett gäng rika turister, men också personalen som jobbar för dem. I rollerna ser vi bland andra Connie Britton, Jennifer Coolidge och Alexandra Daddario. Den andra säsongen kommer i oktober 2022.

Watchmen (serie)

Watchmen utspelar sig i en alternativ verklighet i USA, där superhjältar förbjudits till följd av deras våldsamma sätt. Men trots detta har några av superhjältarna startat en revolution. Oscarsbelönade Regina King spelar seriens huvudperson Angela Abar, en poliskommissarie som arbetar under täcknamnet Sister Night.

The Undoing (serie)

The Undoing är en psykologisk thriller som handlar om terapeuten Grace Fraser och hennes man, barnläkaren Jonathan. Efter att ett brutalt dödsfall inträffat vänds deras liv upp och ner när jakten på den skyldiga tar vid. Miniserien är baserad på boken You should have known, skriven av Jean Hanff Korelitz. I huvudrollerna ser vi Nicole Kidman och Hugh Grant.

Killing Eve (Serie)

Thrillerserien Killing Eve handlar om agenten Eve Polastri, som spelas av Grey’s Anatomy-favoriten Sandra Oh. Hon gör allt hon kan för att sätta dit yrkesmördaren Villanelle, som spelas av Jodie Comer, Serien består av totalt fyra säsonger och alla finns på HBO Max (ja, du läste rätt, den fjärde säsongen är seriens sista).

Game of Thrones (serie)

Game of Thrones utspelar sig på de fiktiva kontinenterna Westeros och Essos. Här kan årstiderna pågå i decennier och den fruktade vintern är på ingång. Samtidigt slåss de mäktigaste familjerna om järntronen och om vem som ska styra Westeros. Serien, som består av åtta säsonger, har blivit hyllad för att vara både oförutsägbar och chockerande. Den är baserad på romanserien Sagan om is och eld skriven av George R.R. Martin.

The Handmaids Tale (serie)

The Handmaids Tale handlar om en dystopi där kristna fundamentalister har tagit över makten i USA. I serien får vi följa Offred, som spelas av Elisabeth Moss, vars enda uppgift är att föda barn till en av landets mäktigaste familjer. Det finns fyra säsonger av serien på HBO Max, och den femte har premiär på Hulu den 14 september. När det kommer gå att se i Sverige återstår att se. Du hittar trailern till den femte säsongen här nedan.

Big little lies (serie)

Big little lies är baserad på Liane Moriartys roman med samma titel. Handlingen kretsar kring ett mordmysterium som vi får följa genom fem kvinnor i Kalifornien. Deras liv verkar felfria och perfekta, men snart tvingas de dölja en mörk hemlighet. Vad är det egentligen som har hänt? I rollerna ser vi bland andra Nicole Kidman, Alexander Skarsgård, Reese Witherspoon, Zoë Kravitz och Meryl Streep. Det finns två säsonger av serien.

big little lies 4889454

Girls (Serie)

Om du ännu inte har sett Girls har du en underbar tid framför dig! Serien handlar om den aspirerande författaren Hannah, som spelas av Lena Dunham (och som också är seriens skapare). I sex säsonger får vi följa hennes och hennes vänners vardagsliv i New York. I rollerna ser vi bland andra Adam Driver, Jemima Kirke och Allison Williams.

Veep (serie)

Veep handlar om USA:s vicepresident Selina Meyer, som spelas av Julia Louis-Dreyfus. Hon och hennes personal arbetar hårt för att samhället ska fungera, men det går kanske inte alltid som planerat. Det finns sju säsonger av serien på HBO Max.

Pris: vilka erbjudande finns på HBO Max?

Ett abonnemang på HBO Max Sverige kostar 89 kronor i månaden. Om du betalar för ett helt år direkt får du rabatt, och en kostnad som motsvarar åtta månader.

Kan man prova på HBO Max?

Nej, tyvärr erbjuder HBO Max ingen gratis provperiod just nu.

Vad har HBO Max för utbud i Sverige?

HBO Max kryllar av både serier, filmer och dokumentärer. Tidigare har det även funnits nordiska originalserier på streamingtjänstern, så som Björnstad, Gösta och Lust. Men nu har dessa serier tagits bort, med anledning av att bolagen Discovery Inc och Warner Media gått samman. Där ingår HBO Max, som nu kan komma att slås ihop med Discovery+.

– Som förberedelse för den eventuella kombinationen av HBO Max och Discovery+ fortsätter vi att utvärdera båda produkterna och finjustera konsumenterbjudandena. En del av denna process innebär att ett urval av innehållet tas bort, säger HBO Max i en kommentar till Expressen.

Artikel av: Amanda Almius, Frida Olheden och Johanna Blomberg

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.