in

Bäst på HBO! Här är 15 serier och filmer du inte får missa

watchmen hbo serier
Bild: Watchmen / HBO

Behöver du tips på serier i vintermörkret? Det enda du behöver göra är att logga in på HBO och välja en av följande serier, varsågod! Mer

Watchmen (serie)

Watchmen utspelar sig i en alternativ verklighet i USA. Där har superhjältar förbjudits till följd av deras våldsamma handlingssätt, men trots detta har vissa av dem startat en revolution. Oscarsbelönade Regina King spelar seriens huvudperson Angela Abar, en poliskommissarie som arbetar under täcknamnet Sister Night. Se den!

It’s a sin (serie)

Det är tidigt 80-tal och 19-åriga Ritchie flyttar till London för att studera juridik, fastän han egentligen vill bli skådespelare. Där träffar han Roscoe, som precis lämnat sitt föräldrahem. Tillsammans startar de ett nytt liv i en lägenhet som de döper till ”The pink place”. Här nalkas det fest var och varann dag och livet känns komplett, tills ett nytt virus sätter skräck i hela världen.

Björnstad (serie)

Långt uppe i norra Sverige ligger den lilla staden Björnstad. Här är det hockeyn som invånarna andas för. Den avdankade NHL-stjärnan Peter (som spelas av Ulf Stenberg) återvänder hem med sin familj och blir tilldelad rollen som tränare för stadens juniorlag. Plötsligt går laget från klarhet till klarhet och segrarna kommer en efter en, vilket samhället endast kunnat drömma om tidigare! Men just när allt är på topp för både Peter, laget och den lilla byn, anklagas en av storspelarna för att ha begått en våldtäkt. Här följer kaos, hat och splittring.

The Undoing (serie)

The undoing är en psykologisk thriller i form av en miniserie på sex avsnitt. Serien baseras på boken You should have known skriven av Jean Hanff Korelitz. Nicole Kidman spelar den vänliga, men bestämda, terapeuten Grace Fraser och Hugh Grant gör rollen som hennes make, Jonathan Fraser. Han porträtteras som den genomgoda barnläkaren som botar cancersjuka barn. Tillsammans har de sonen Henry som spelar fiol och mest av allt önskar sig en hund. Deras liv vänds en dag upp och ner när ett brutalt dödsfall inträffar och sökandet efter den skyldiga tar vid.

Euphoria (serie)

Euphoria är en dramaserie som skildrar en grupp high school-elever i deras instabila värld av sex, trauman och droger. Denna succéserie tog världen med storm när den hade premiär på HBO år 2019 och är nu tillbaka med två special avsnitt! Serien handlar om Rue Bennet, spelad av Zendaya, som efter en överdos blivit utskriven från rehab. Under seriens gång får vi följa hennes historia där hon försöker lista ut vem hon är och varför hon agerar som hon gör. De nya avsnitten hade premiär i december 2020 och tar vid efter att hon blivit lämnad av Jules (Hunter Schafer) vid tågstationen.

Killing Eve (Serie)

Om du sett succéserien Grey’s Anatomy kommer du absolut känna igen huvudrollsinnehavaren, Sandra Oh, i denna thrillerserie, där hon spelar agenten Eve Polastri. Hon misstänker att en kvinnlig yrkesmördare härjar fritt, men vad ska Eve göra när ingen tror henne? Ganska snart börjar en katt- och råttalek mellan den uttåtriktade och snabbtänkta Eve och den skickliga yrkesmördaren Villanelle (som spelas av Jodie Comer) att ta vid. Serien är banbrytande, humoristisk och actionfylld.

Handmaids Tale (serie)

Världen är förändrad. Det som vi idag ser som självklarheter är i The Handmaids Tale förbjudet för alla kvinnor. De flesta av kvinnorna är ofruktsamma medan några få fortfarande är fertila. Dessa kallas för livmödrar på två ben och deras uppgift i livet är att föda barn. Historien kretsar kring Offred, spelad av Elisabeth Moss, som lever som en så kallad ”handmaid” hemma hos Commander Fred Waterford (som spelas av Joseph Fiennes) och hans ofruktsamma hustru Serena Joy (som spelas av Yvonne Strahovski). Vi får följa Offred i denna skrämmande dystopin där kristna fundamentalister tagit över makten och kvinnorna har blivit statens ägodelar. Detta är en serie som verkligen är värd att se!

Handmaids Tale infertility original e1529940699333

Sex and the city (serie)

”I couldnt help but wonder… Where are they now?” skrev Sarah Jessica Parker, eller Carrie Bradsaw som vi alla känner henne som, den 11 januari på sin Instagram. Det står klart att succéserien Sex and the city kommer få en uppföljare döpt efter den välkända frasen ”And just like that…. I tio avsnitt kommer vi kunna följa Carrie, Miranda (som spelas av Cynthia Nixon) och Charlotte (som spelas av Kristin Davis) när de nu är i 50-års åldern. När serien har premiär är ännu oklart, men fram till dess passar det utmärkt att titta på de tidigare säsongerna som finns på HBO nordic.

Friends (serie)

Den älskade serien Vänner har lämnat Netflix för HBO! Detta är humorserien där vi får följa Monica, Rachel, Phoebe, Chandler, Ross och Joey i med- och motgångar i hjärtat av New York. I seriens 236 avsnitt (!) dyker flertalet kända ansikten upp, som till exempel Brad Pitt, Reese Witherspoon, George Clooney, Julia Roberts och Bruce Willis.

Chernobyl (serie)

1986 skedde en fruktansvärd reaktorolycka på ett kärnkraftverk i Tjernobyl, Ukraina, som kom att påverka jorden mer än vad som kunde förutspås. Denna prisbelönta serie, baserad på de verkliga händelserna i samband med katastrofen, går att bevittna i fem delar på HBO nordic. I rollerna ser vi bland annat Stellan Skarsgård, Jared Harris och Emily Watson när de kämpar för att rädda Europa från den ofattbara förödelse.

The flight attendant (serie)

I denna miniserie i åtta delar ser vi Kaley Cuoco, känd från The big bang theory, i huvudrollen som Cassandra ”Cassie” Bowden. Hon arbetar som flygvärdinna och är alkoholmissbrukare. Efter en blöt natt i Bangkok med den stilige främlingen Alex, spelad av Michiel Huisman, vaknar hon upp med en grov minneslucka och Alexs döda kropp bredvid sig.

Game of thrones (serie)

Denna klassiker har en självklar plats på listan av det bästa från HBO. Har du ännu inte sett Game of thrones så är det hög tid nu, eller varför inte se om alla säsongerna om du redan sett dem? Denna historia utspelar sig i de fiktiva kontinenterna Westeros och Essos. Här kan årstiderna pågå i decennier och den fruktade vintern är på ingång. Med vintern kommer ”the white walkers” och en stor rädsla infinner sig runt om i byarna. Samtidigt slåss de olika familjerna om järntronen, och vem som ska styra landet Westeros, och långt bort i söder finner vi drakmodern som börjar bli sugen på hämnd. Serien, på åtta säsonger, har blivit hyllad för att vara oförutsägbar och chockerande.

Big little lies (serie)

Redan första minuten sätts ribban för serien Big little lies då vi hör stressade andetag och får bevittna en mordplats. Intresset är väckt och vi får sedan följa tre mödrar från Kalifornien och deras, till synes, felfria liv. Tills en skarp u-sväng styr dessa perfekta liv rakt in på helt fel spår. I rollerna ser vi bland andra ett gäng veteraner som Nicole Kidman, Alexander Skarsgård och Reese Witherspoon.

big little lies 4889454

Girls (Serie)

Denna komediserie hade premiär redan 2012 och i huvudrollen ser vi Lena Dunham, som även skrivit och regisserat serien. Serien handlar om fyra tjejer, bosatta i New York, som försöker undersöka vad de vill ha ut av livet.

Veep (serie)

Veep hade premiär redan år 2012, men är aktuell idag mer än någonsin! Denna serie handlar nämligen om USA:s vicepresident Selina Meyer (som spelas av Julia Louis-Dreyfus) och hennes personal som arbetar hårt för att samhället ska fungera, men det går kanske inte alltid som planerat.

Är HBO gratis?

Ett abonnemang på HBO kostar 109 kronor i månaden, men när du registrerar ditt konto på HBO så får du en veckas gratis provperiod, utan bindningstid.Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på fler avsnitt här!