in

Nu kommer nya Euphoria-avsnitt

euphoria dragar
Hunter Schafer och Zendaya. Bildkälla: Euphoria / HBO Faksimil

Stoppa pressarna! Nu kommer det nya avsnitt av tv-serien Euphoria, och ett av dem kommer vi garanterat få se innan 2020 är slut. Mer

Det här året ser ut att sluta ganska bra ändå! Det kommer nämligen två nya specialavsnitt av HBO-serien Euphoria, och ett av avsnitten sänds garanterat innan 2020 är slut. Närmare bestämt den 6 december. Det meddelar Zendaya, som spelar Rue, på Instagram.

Vad handlar specialavsnitten av Euphoria om?

Enligt Buzzfeed kommer det första specialavsnittet heta Trouble Don’t Last Always och i det kommer vi få se huvudkaraktären Rue när hon firar jul. I en intervju i Jimmy Kimmel Live! i slutet av augusti hintade Zendaya om specialavsnitten och sa att det rör sig om ”avsnitt som går att spela in med en begränsad mängd människor och i en säker miljö”. Avsnittet tar vid där säsong 1 slutar, det vill säga vid tågstationen där Rue blir lämnad av Jules, som spelas av Hunter Schafer. Nu vet vi i alla fall att det var dessa specialavsnitt som Zendaya hintade om i slutet av sommaren när hon la upp en bild på Instagram av Rues converse och skrev ”Hello old friends”.

Den 6 december kommer du alltså kunna se det första specialavsnittet på HBO. När det andra specialavsnittet har premiär och vad det kommer heta återstår att se.

När kommer säsong 2 av Euphoria?

På grund av ni-vet-vad har inspelningen av säsong 2 av Euphoria lagts lite på is. Planen var att säsong 2 skulle ha premiär redan detta året, men enligt Deadline ser det nu snarare ut som att säsong 2 kommer börja spelas in tidigt nästa år. Så vi skulle tippa på en säsongspremiär i slutet av 2021 eller början av 2022! Specialavsnitten kommer därför fungera som en övergång mellan de båda säsongerna, för att hoppet inte ska bli så stort.

Trailer: Euphoria säsong 1

Dessvärre finns ingen trailer av säsong 2, men om du vill värma upp inför specialavsnitten genom att se om säsong 1 (eller se säsongen för första gången!) kommer här en liten teaser.

Zendaya vann en Emmy 2020 för rollen i Euphoria

För inte så länge sedan fick Zendaya ta emot pris på Emmygalan för bästa kvinnliga huvudroll i dramaserie för rollen hon spelar i Euphoria. Det gör henne till den yngsta personen någonsin att vinna priset, men också den andra svarta skådespelaren att någonsin få utmärkelsen. Klippet nedan rekommenderar vi till alla som behöver piggas upp!

LÄS OCKSÅ: Vill du sminka dig som tjejerna i Euphoria?