in

Då kommer Euphoria säsong 3

euphoria
Bildkälla: Euphoria/HBO Max

Inspelningen av Euphoria säsong tre har börjat, här är allt vi vet om den nya säsongen! Mer

Artiklen innehåller spoilers om säsong 1 och 2 av Euphoria.

HBO-succén Euphoria blev klar för en tredje säsong redan innan det sista avsnittet av säsong två hade sänts. I serien, som kretsar kring karaktären Rue, får vi också bekanta oss med en rad andra elever på en skola i en liten amerikansk stad.

När har Euphoria säsong 3 premiär?

Än så länge finns det inget premiärdatum för den nya säsongen. Mellan den första och andra gick det hela två år, men det berodde på att pandemin satte käppar i hjulet för produktionen. Tanken var från början att det skulle gå kortare tid än så mellan säsongerna, och i så fall borde det inte dröja lika lång tid innan säsong tre har premiär. Enligt Collider är inspelningen planerad att starta i februari 2023. Chefen för makeupavdelningen, Donni Davy, har tidigare sagt att varje avsnitt tar en månad att spela in, så vi tittar troligen på ett återkomst någon gång under 2024.

euphoria dragar
Hunter Schafer och Zendaya. Bildkälla: Euphoria / HBO Faksimil

Vad handlar säsong 3 om?

Än så länge vet vi inte vad säsongen kommer att handla om, men vi kan förmodligen förvänta oss att säsong tre reder ut händelserna i andra säsongens explosiva finalavsnitt.

Vilka kommer vi se i den nya säsongen?

Zendaya återupptar självklart sin roll som Rue Bennett och några andra skådespelare vi kommer se i den nya säsongen är:

  • Hunter Schafer – som spelar Jules.
  • Jacob Elordi – som spelar Nate.
  • Alexa Demie – som spelar Maddy.
  • Algee Smith – som spelar Chris.
  • Sydney Sweeney – som spelar Cassie.
  • Maude Apatow – som spelar Lexi.
  • Dominic Fike – som spelar Elliot.

Kommer Barbie Ferreira vara med i den nya säsongen?

Barbie Ferreira kommer inte vara med i den nya säsongen. I ett inlägg på hennes instagramstory skriver hon att: ”Efter fyra år av att få ha porträtterat den mest speciella och gåtfulla karaktären, Kat, måste jag säga ett väldigt tårfyllt farväl”.

Varför Barbie Ferreira lämnar serien kan vi bara spekulera i, men produktionen har länge präglats av bråkrykten. I samband med att den andra säsongen släpptes ryktades det om att skådespelaren klipptes ut ur delar av de nya avsnitten, efter att ha hamnat i bråk med seriens producent Sam Levinson, rapporterar Expressen.

Det är än så länge oklart om skådespelarens karaktär fortsatt kommer medverka i serien och om en ny skådespelare i så fall kommer (försöka!) fylla Barbie Ferreiras skor.

Barbie Ferreira
Bildkälla: Euphoria / HBO Max

Finns det fler karaktärer vi inte kommer se i säsong 3?

Enligt Digital Spy är det även en annan viktig skådespelare som kanske inte återvänder, nämligen Angus Cloud. I slutet av säsong två arresterades hans karaktär av polisen efter att Ashtray (som spelas av Javon Walton) av misstag sköt honom. Dessutom slutade skjutningen med att Ashtray dog ”off screen” – vilket alltså indikerar att den karaktären inte heller kommer medverka i nya säsongen.

Finns det en trailer till säsong 3 av Euphoria?

Än så länge finns ingen trailer till den tredje säsongen, men nedan hittar du en recap samt trailers till tidigare säsonger.

Recap: Det här hände i Euphoria säsong 1 och 2

Om du fortfarande inte har sett Euphoria handlar serien om high school-studenten Rue, som spelas av Zendaya. Hon dealar med både psykisk ohälsa och missbruksproblem när hon en dag träffar Jules, som spelas av Hunter Schafer. Jules är nyinflyttad i staden och Rue blir snabbt förälskad i henne. Men är känslorna besvarade?

Förutom Rue och Jules får vi lära känna deras skolkompisar Nate, Maddy, Cassie och Kat. De alla har egna saker att handskas med, så som våld i nära relationer, missbruksproblem och familjedraman. Euphoria är stundtals en väldigt mörk tv-serie och känsliga tittare varnas.

I första säsongen föreslår Rue att hon och Jules ska rymma tillsammans. Men i slutet av säsongen åker tåget i väg med Jules ombord, medan Rue står kvar på perrongen. Under julen 2020 sändes två specialavsnitt som tog vid där första säsongen slutade. I det ena fick vi ta del av Rues berättelse efter det att hon lämnat Jules på tågstationen, och i det andra avsnittet fick vi följa Jules när hon pratade med sin psykolog. Bland annat om hennes transresa, men också om hennes kärlek för Rue. Nedan hittar du trailern till säsong 2.

Finns Euphoria på Netflix och Viaplay?

Du som vill se Euphoria behöver ett konto på HBO Max. Serien finns alltså ännu inte på Netflix, Viaplay eller någon annan streamingtjänst.

Quiz: Vem är du i Euphoria?

Alltid undrat vem du är mest lik i Euphoria? Gör vårt quiz och ta reda på det!

Artikel: Frida Olheden och Elvira Reer

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.