in

Euphoria får en tredje säsong

euphoria dragar
Hunter Schafer och Zendaya. Bildkälla: Euphoria / HBO Faksimil

Se hit alla Euphoria-fans! Nu står det klart att en tredje säsong är på väg. Mer

Den andra säsongen av Euphoria är i full gång på HBO Max. Det sista avsnittet sänds den 27 februari, och för dig som redan nu känner dig stressad över att säsongen lider mot sitt slut har vi goda nyheter. I ett inlägg på Twitter bekräftar HBO Max att serien får en tredje säsong.

När har Euphoria säsong 3 premiär?

Det gick hela två år mellan första och andra säsongen, men vi vet att det berodde på att produktionen fick pausas på grund av pandemin. Tanken var från början att det skulle gå kortare tid än så mellan säsongerna, och i så fall borde det inte dröja lika lång tid innan säsong tre har premiär. Vi lovar att uppdatera er så snart vi har ett premiärdatum.

Vad handlar Euphoria om? Här är trailer till säsong 2

Om du fortfarande inte har sett Euphoria handlar serien om high school-studenten Rue, som spelas av Zendaya. Hon dealar med både psykisk ohälsa och missbruksproblem när hon en dag träffar Jules, som spelas av Hunter Schafer. Jules är nyinflyttad i staden och Rue blir snabbt förälskad i henne. Men är känslorna besvarade?

Förutom Rue och Jules får vi lära känna deras skolkompisar Nate, Maddy, Cassie och Kat. De alla har egna saker att handskas med, så som våld i nära relationer, missbruksproblem och familjedraman. Euphoria är stundtals en väldigt mörk tv-serie och känsliga tittare varnas.

Den andra säsongen hade premiär den 10 januari och består av sex avsnitt. Det släpps ett avsnitt i veckan, och det är alltså (på gott och ont) omöjligt att se hela säsongen i ett svep. Trailer för den andra säsongen hittar du här nedan.

Vad hände i första säsongen av Euphoria?

I första säsongen föreslår Rue att hon och Jules ska rymma tillsammans. Men i slutet av säsongen åker tåget i väg med Jules ombord, medan Rue står kvar på perrongen. Under julen 2020 sändes två specialavsnitt som tog vid där första säsongen slutade. I det ena fick vi ta del av Rues berättelse efter det att hon lämnat Jules på tågstationen, och i det andra avsnittet fick vi följa Jules när hon pratade med sin psykolog. Bland annat om hennes transresa, men också om hennes kärlek för Rue.

Finns Euphoria på Netflix och Viaplay?

Du som vill se Euphoria behöver ett konto på HBO Max. Serien finns alltså ännu inte på Netflix, Viaplay eller någon annan streamingtjänst.

Vill du sminka dig som tjejerna i Euphoria? Alla tips du behöver hittar du här.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.