in

Därför ryktas det om att Euphoria läggs ner

euphoria dragar
Hunter Schafer och Zendaya. Bildkälla: Euphoria / HBO Faksimil

Ser du fram emot en tredje säsong av HBO-succén Euphoria? Då finns det en risk att du blir besviken. Mer

OBS! Artiklen innehåller spoilers om säsong ett och två av Euphoria.

Med stjärnor som Zendaya, Hunter Schafer, Sydney Sweeney och Jacob Elordi i rollerna har HBO-serien Euphoria blivit kultförklarad. Serien, som kretsar kring high school-studenten Rue som kämpar med psykisk ohälsa och drogmissbruk, är klar för en tredje säsong. Men vad kommer den handla om och när har den premiär? Och varför ryktas det om att serien läggs ner? Här är allt vi vet!

Därför ryktas det om att Euphoria inte får fler säsonger

I februari förra året kom beskedet – Euphoria får en tredje säsong. För ett par månader sedan meddelade HBO att den eventuellt kommer ha premiär under 2025. Mer info än så har fansen inte fått, och det kanske finns en anledning till det.

I somras började nämligen ett nytt rykte spridas – att serien läggs ner helt och hållet. Instagramkontot DeuxMoi pratade om det i sin podcast, där en lyssnare sedan mejlade och skrev att det stämmer till 100 procent. Om det stämmer eller inte återstår att se, men vi lovar att uppdatera er så snart vi vet mer!

hejsista
Bild från @deuxmoi på Instagram

När har Euphoria säsong 3 premiär?

Om det kommer fler säsonger lär vi få vänta ett tag. I en intervju med Deadline säger Francesca Orsi, som är chef för dramaserier på HBO, att det lär dröja till 2025 innan nästa säsong kommer.

Vad handlar säsong 3 om?

Än så länge vet vi inte vad den nya säsongen kommer att handla om, men det ryktas om att vi kommer få vara med om ett tidshopp.

Det har snackats om att den nya säsongen kommer utspela sig ungefär fem år i framtiden, och att de inte går i gymnasiet längre, säger seriens kostymdesigner Heidi Bivens till Vogue.

Vi lovar att uppdatera er så fort vi vet mer!

Vilka skådespelare medverkar i serien?

Att några av seriens stora namn, så som Zendaya och Hunter Schafer, kommer medverka i den nya säsongen är självklart. Däremot har Barbie Ferreira, som spelar Kat Hernandez, hoppat av serien. Det meddelar skådespelaren på Instagram där hon skriver att ”Efter fyra år av att få ha porträtterat den mest speciella och gåtfulla karaktären, Kat, måste jag säga ett väldigt tårfyllt farväl”.

Varför Barbie Ferreira lämnar serien kan vi bara spekulera i, men produktionen har länge präglats av bråkrykten. I samband med att den andra säsongen släpptes ryktades det om att skådespelaren klipptes ut ur delar av de nya avsnitten, efter att ha hamnat i bråk med seriens producent Sam Levinson, rapporterar Expressen.

Det är än så länge oklart om skådespelarens karaktär fortsatt kommer medverka i serien och om en ny skådespelare i så fall kommer (försöka!) fylla Barbie Ferreiras skor.

Barbie Ferreira
Bildkälla: Euphoria / HBO Max

Här är några skådespelare som medverkar i säsong 3:

  • Zendaya i rollen som Rue Bennett
  • Hunter Schafer i rollen som Jules
  • Jacob Elordi i rollen som Nate
  • Alexa Demie i rollen som Maddy
  • Algee Smith i rollen som Chris
  • Sydney Sweeney i rollen som Cassie
  • Maude Apatow i rollen som Lexi
  • Dominic Fike i rollen som Elliot

Finns det en trailer till säsong 3 av Euphoria?

Än så länge finns ingen trailer till den tredje säsongen, men nedan hittar du en recap och trailers till tidigare säsonger.

Recap: Det här hände i Euphoria säsong 1 och 2

Om du fortfarande inte har sett Euphoria handlar serien om high school-studenten Rue, som dealar med både psykisk ohälsa och missbruksproblem. En dag träffar Jules, som är nyinflyttad i staden, och Rue blir snabbt förälskad i henne. Men är känslorna besvarade?

Förutom Rue och Jules får vi lära känna deras skolkompisar Nate, Maddy, Cassie och Kat. De alla har egna saker att handskas med, så som våld i nära relationer, missbruksproblem och familjedraman. Euphoria är stundtals en väldigt mörk tv-serie och känsliga tittare varnas.

I första säsongen föreslår Rue att hon och Jules ska rymma tillsammans. Men i slutet av säsongen åker tåget i väg med Jules ombord, medan Rue står kvar på perrongen. Under julen 2020 sändes två specialavsnitt som tog vid där första säsongen slutade. I det ena fick vi ta del av Rues berättelse efter det att hon lämnat Jules på tågstationen, och i det andra avsnittet fick vi följa Jules när hon pratade med sin psykolog. Bland annat om hennes transresa, men också om hennes kärlek för Rue. Nedan hittar du trailern till säsong 2.

Finns Euphoria på Netflix och Viaplay?

Du som vill se Euphoria behöver ett konto på HBO Max. Serien finns alltså ännu inte på Netflix, Viaplay eller någon annan streamingtjänst.


Euphoria-stjärnan Angus Cloud är död – blev 25 år

Euphoria-skådespelaren Angus Cloud har dött. Han blev 25 år gammal.

– Det är med tunga hjärtan som vi var tvungna att säga hejdå till en otrolig människa idag. Som artist, vän, bror och son var Angus mycket speciell för oss alla på så många sätt, säger familjen i ett uttalande enligt flera internationella medier.

Familjen berättar vidare att Angus varit öppen med sin kamp mot psykisk ohälsa.

– Vi hoppas att hans bortgång kan vara en påminnelse till andra att de inte är ensamma och inte bör bekämpa detta på egen hand i tysthet.

Förra veckan begravdes Angus pappa, enligt uppgifter från familjen.

– Den enda tröst vi har är att vi vet att Angus nu återförenats med sin pappa, som var hans bästa vän.

Angus slog igenom i rollen som Fezco i HBO Max-serien Euphoria. Innan serien hade han ingen skådespelarerfarenhet, men han blev snabbt en av Euphorias mest älskade karaktärer.

angus
Angus Cloud. Bildkälla: Euphoria /HBO Max

Quiz: Vem är du i Euphoria?

Alltid undrat vem du är mest lik i Euphoria? Gör vårt quiz och ta reda på det!

Artikel: Frida Olheden och Elvira Reer