in

Barbie Ferreira lämnar Euphoria – inte med i säsong 3

kat
Bildkälla: Euphoria / HBO Max

Den andra säsongen av Euphoria blev slutet för karaktären Kat Hernandez. Det meddelar skådespelaren Barbie Ferreira nu på Instagram. Mer

HBO-succén Euphoria blev klar för en tredje säsong redan innan det sista avsnittet i säsong två ens hade sänts. I serien, som kretsar kring karaktären Rue, får vi också bekanta oss med en rad andra elever på en skola i en liten amerikansk stad. En av dem är Kat Hernandez, som spelas av Barbie Ferreira. Men nu meddelar skådespelaren att hon lämnar serien.

I ett inlägg på hennes instagramstory skriver hon att: ”Efter fyra år av att få ha porträtterat den mest speciella och gåtfulla karaktären, Kat, måste jag säga ett väldigt tårfyllt farväl”. Varför Barbie Ferreira lämnar serien kan vi bara spekulera i, men produktionen har länge präglats av bråkrykten. I samband med att den andra säsongen släpptes ryktades det om att skådespelaren klipptes ut ur delar av de nya avsnitten, efter att ha hamnat i bråk med seriens producent Sam Levinson, skriver Expressen.

När har Euphoria säsong 3 premiär?

Än så länge finns det inget premiärdatum för den nya säsongen. Mellan den första och andra gick det hela två år, men det handlade om att pandemin satte käppar i hjulet för produktionen. Tanken var från början att det skulle gå kortare tid än så mellan säsongerna, och i så fall borde det inte dröja lika lång tid innan säsong tre har premiär. Vi lovar att uppdatera er så snart vi vet mer!

euphoria dragar
Hunter Schafer och Zendaya. Bildkälla: Euphoria / HBO Faksimil

Vad handlar Euphoria om? Här är trailer till säsong 2

Om du fortfarande inte har sett Euphoria handlar serien om high school-studenten Rue, som spelas av Zendaya. Hon dealar med både psykisk ohälsa och missbruksproblem när hon en dag träffar Jules, som spelas av Hunter Schafer. Jules är nyinflyttad i staden och Rue blir snabbt förälskad i henne. Men är känslorna besvarade?

Förutom Rue och Jules får vi lära känna deras skolkompisar Nate, Maddy, Cassie och Kat. De alla har egna saker att handskas med, så som våld i nära relationer, missbruksproblem och familjedraman. Euphoria är stundtals en väldigt mörk tv-serie och känsliga tittare varnas.

Den andra säsongen hade premiär den 10 januari och består av sex avsnitt.

Vad hände i första säsongen av Euphoria?

I första säsongen föreslår Rue att hon och Jules ska rymma tillsammans. Men i slutet av säsongen åker tåget i väg med Jules ombord, medan Rue står kvar på perrongen. Under julen 2020 sändes två specialavsnitt som tog vid där första säsongen slutade. I det ena fick vi ta del av Rues berättelse efter det att hon lämnat Jules på tågstationen, och i det andra avsnittet fick vi följa Jules när hon pratade med sin psykolog. Bland annat om hennes transresa, men också om hennes kärlek för Rue.

Finns Euphoria på Netflix och Viaplay?

Du som vill se Euphoria behöver ett konto på HBO Max. Serien finns alltså ännu inte på Netflix, Viaplay eller någon annan streamingtjänst.

Vill du sminka dig som tjejerna i Euphoria? Alla tips du behöver hittar du här.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.