in

Nu kommer en uppföljare till Sex and the City

sex and the city avsnitt uppföljare
Bild: Sex and the city

Över 10 år efter att det sista avsnittet sändes har våra böner nu blivit besvarade. Det kommer en uppföljare till succéserien Sex and the City! Mer

Sex and the City var serien på allas läppar – inte bara under det årtionde den sändes – utan även efter. Efter serien slut gjordes inte bara två filmer om karaktärerna utan även en spinoff-serie – The Carrie Diaries. Önskningar om en reunion för New York-kvartetten har funnits bland fansen sen seriens sista avsnitt sändes 2008, och nu verkar det som att drömmen äntligen går i uppfyllelse!

När har uppföljaren till Sex and the city premiär?

Den nya serien, som är en uppföljare till Sex and the City, och inte en sjunde säsong, kommer att följa väninnorna Carrie, Miranda och Charlotte i deras favoritstad New York. Vi kommer få se hur de tacklar livet, vänskap och allt däremellan – 20 år senare. Inspelningen är planerad att starta i New York senare i vår men premiärdatumet är ännu inte fastställt. We can’t wait!

Men. Ja, det finns ett men. I uppföljaren, som har fått namnet And just like that…, kommer vi inte att få se Samantha Jones, spelad av Kim Cattrall. Anledningen är att Kim inte kommer överens med resten av kvinnorna i serien. Redan 2017 meddelade hon att hon inte vill vara delaktig i fler projekt som har med Sex and the City at göra. Däremot kommer vi få se Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon och Kristin Davis i rollerna som Carrie, Miranda och Charlotte.

Hur många avsnitt blir det av den nya säsongen?

Sex and the city får leva kvar på sin hemmaarena HBO. Streamingtjänsten HBO Max har beställt 10 halvtimmeslånga avsnitt av serien.

– Jag växte upp med de här personerna och jag längtar efter att se hur deras historier har utvecklats i det här nya kapitlet, med den ärlighet, skärpa, humor och den älskade staden som alltid har definierat dem, säger Sarah Aubrey som är chef för originalinnehållet på HBO Max till The Hollywood Reporter.