in

Nu har uppföljaren till Sex and the City premiär

sex and the city avsnitt uppföljare
Bild: Sex and the city

Över 10 år efter att det sista avsnittet sändes har våra böner blivit besvarade. Nu har uppföljaren till Sex and the City premiär. Mer

Ett tag var Sex and the City serien på allas läppar – inte bara under det årtionde den sändes – utan även efter. Efter serien slut gjordes inte bara två filmer om karaktärerna utan även en spinoff-serie – The Carrie Diaries. Önskningar om en reunion för New York-kvartetten har funnits bland fansen sen seriens sista avsnitt sändes 2008, och nu går drömmen äntligen i uppfyllelse!

And Just Like That… dyker Carrie, Miranda och Charlotte upp igen

Förutom Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) och Charlotte (Kristin Davis) kommer Mr. Big (Chris Noth), Aidan Shaw (John Corbett) och Steve Brady (David Eigenberg) vara med i uppföljaren som fått namnet ”And just like that…”.

Våra Sex and the City-favoriter kommer dessutom få hänga med tre helt nya karaktärer. En av dem är Che Diaz! Den nya karaktären är en icke-binär, queer, stå-upp komiker som driver en podcast (som Carrie ofta är med i). Che beskrivs i ett pressmeddelande som en person med stor närvaro och ett stort hjärta vars humor och progressiva syn på könsroller gjort sig själv och sin podcast otroligt populär.

Che kommer att spelas av Sara Ramírez, som vi känner igen som Callie Torres i Grey’s Anatomy.

– Alla på ”And Just Like That…” är otroligt glada över att en dynamiskt begåvad skådespelare som Sara Ramírez har gått med i ”Sex and the city”- familjen. Sara är en enastående talang, både inom komedi och drama, och vi känner oss exalterade och inspirerade att skapa den här nya karaktären för serien, säger Michael Patrick King (producent för serien) i ett pressmeddelande.

Men vänta nu lite här, saknas det inte nån?

I couldn’t help but wonder… Var är Samantha?

För dig som älskar Samantha har vi tyvärr tråkiga nyheter. I uppföljaren kommer vi inte att få se karaktären, som spelas av Kim Cattrall. Redan 2017 meddelade Kim att hon inte vill vara delaktig i fler projekt som har med Sex and the City att göra. Casey Bloys, innehållsansvarig för HBO Max, berättar för TVLine att det Samanthas frånvaro i serien kommer förklaras med att vännerna glidit ifrån varandra. Hur hemskt?

När har uppföljaren till Sex and the city premiär?

Serien har premiär på HBO Max den 9 december.

Hur många avsnitt består den nya säsongen av?

Sex and the city får leva kvar på sin hemmaarena HBO. Streamingtjänsten HBO Max har beställt 10 halvtimmeslånga avsnitt av serien.

– Jag växte upp med de här personerna och jag längtar efter att se hur deras historier har utvecklats i det här nya kapitlet, med den ärlighet, skärpa, humor och den älskade staden som alltid har definierat dem, säger Sarah Aubrey som är chef för originalinnehållet på HBO Max till The Hollywood Reporter.

Quiz: Vem är du i Sex and the City?

Vem är du av Charlotte, Carrie, Miranda och Samantha? I väntan på mer Sex and the City kan du alltid göra vårt quiz för att ta reda på vilken New Yorker du är mest lik!

Artikel av: Hedda Ottestam, Jenny Landström och Amanda Almius