in

Uppgifter: Che plockas bort från And just like that

hej

Sex and the City-spinoffen And just like that får en tredje säsong – men enligt uppgifter kommer karaktären Che inte längre medverka. Mer

I And just like that, får vi följa Carrie, Miranda och Charlotte flera år efter händelserna i Sex and the City. Efter två säsonger väntar vi med spänning på fler avsnitt.

– Vi är glada över att få tillbringa mer tid i Sex And The City-universumet och berätta nya historier om livet för de här relaterbara karaktärerna spelade av dessa fantastiska skådespelare, säger Michael Patrick King, exekutiv producent, i ett pressmeddelande.

Che plockas bort från serien

Che, som spelas av skådespelaren Sara Ramirez, har haft en stor roll i And just like that. Karaktären, som är ickebinär, spelar Mirandas nya kärlek och relationen har verkligen haft sina ups and downs. Men enligt uppgifter till Daily mail kommer Che inte längre synas i Sex and the city-spinoffen.

Enligt seriens skaparna plockas hen bort för att de anser att karaktären är ”slöseri med tid” och ”irriterar fansen”. Men Sara Ramirez antyder, i ett inlägg på Instagram, att hen sparkas på grund av sitt engagemang för palestinier.

”Vår bransch är så motsägelsefull. Samtidigt som de delar ut priser skriver castingagenter svarta listor över skådespelare och arbetare som postar något för att stötta palestinier i Gaza för att försäkra sig om att de inte kommer att jobba igen”, skriver hen.

Men enligt källor till Daily mail är det inte alls det det handlar om.

– Sara fick inte sparken på grund av sitt stöd för Palestina och vapenvilan. Sara fick sparken eftersom Che inte tillförde något till serien längre. De har varit på väg att plocka bort hen sedan förra säsongen. Sedan Che och Miranda gjorde slut hade rollfiguren inget värde längre och fans tyckte att hen var irriterande, säger en uppgiftslämnare till tidningen.

När har And just like that säsong 3 premiär?

Den tredje säsongen kommer ha premiär någon gång under 2025.

Hur många avsnitt består den nya säsongen av?

Den första säsongen innehåller tio halvtimmeslånga avsnitt, medan den andra säsongen består av elva avsnitt. Vi kan tänka oss att något liknande kommer gälla för säsong tre.

Finns det en trailer till And just like that säsong 3?

Tyvärr inte! Men om du missat den andra säsongen hittar du trailern till den här nedan.

Vilka skådespelare medverkar i serien?

Precis som i originalserien spelas huvudkaraktärerna av Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon och Kristin Davis. Däremot är Kim Cattrall, som spelar Samantha Jones, bara med en kort stund i den andra säsongen (mer om det längre ner i artikeln!). I säsong två gör även Aidan, som spelas av John Corbett, comeback – och det verkar som att han fortsatt kommer vara med i serien.

Här är några andra skådespelare som kommer medverka i säsong tre:

  • Sarita Choudhury
  • Nicole Ari Parker
  • Karen Pittman
  • Mario Cantone
  • David Eigenberg
  • Evan Handler
  • Christopher Jackson
  • Niall Cunningham
  • Cathy Ang
  • Alexa Swinton
2 2
Bildkälla: And just like that/HBO Max

Kim Cattralls krav för att medverka i And just like that säsong 2

Redan 2017 meddelade Kim Cattrall att hon inte ville vara delaktig i fler projekt som har med Sex and the City att göra. Detta efter att det uppstått en konflikt mellan henne och Sarah Jessica Parker. I första säsongen förklaras Samantha frånvaro med att hon flyttat till London och att vännerna glidit isär (hur hemskt?). Men sedan, när arbetet med den andra säsongen var igång, gick skådisen med på att medverka i en scen – och enligt källor till Page Six ska hon ha fått riktigt bra betalt för det. Hon ska även ha krävt att få slippa träffa resten av SATC-tjejerna, och enligt uppgifter till Variety spelade hon därför in sin scen utan att de andra skådespelarna närvarade.

Kommer And just like that that visas på Netflix eller HBO Max?

Den nya säsongen kommer, precis som de tidigare, att sändas på HBO Max. Den går alltså inte att se på Netflix.

And just like that netflix
Bildkälla: And just like that/HBO Max

Quiz: Vem är du i Sex and the City?

Vem är du av Charlotte, Carrie, Miranda och Samantha? I väntan på mer Sex and the City-content kan du göra vårt quiz för att ta reda på vilken New Yorker du är mest lik!

Artikel av: Hedda Ottestam och Frida Olheden