in

Här är Netflix nya svenska satsningar 2024

netflix svenska satsningar
Love Fårever. Bildkälla: Robert Eldrim / Netflix

Netflix svenska satsningar har gjort succé de senaste åren. Nu presenterar streamingjätten en mängd nya filmer och serier som vi får se under 2024 och 2025. Mer

Allt började med Störst av allt, som hade premiär 2019. Det var den första svenskproducerade originalserien för Netflix, och det blev en succé. Sedan dess har vi fått se många svenska serier och filmer på Netflix, som Snabba Cash, Kärlek & Anarki och TORE.

Nästa år är det premiär för Ett Ärligt Liv, En del av dig, Stöld, I dina händer, Genombrottet samt såklart den sista säsongen av Young Royals. Men nu avslöjar Netflix att det inte slutar där. De har nämligen presenterat fler nya svenska serier och filmer för 2024 och 2025.

– Vi är glada och stolta över vår resa i Norden och de fina historier vi kunnat berätta genom våra filmer och serier – här finns talanger i världsklass både framför och bakom kameran. Under våren flyttar vi till nya lokaler i centrala Stockholm och ser fram emot att fortsätta satsa på svenskt innehåll och svenska historier i olika genrer, säger Jenny Stjernströmer Björk, nordisk innehållschef på Netflix, i ett pressmeddelande.

Satsningen på Sverige sker med fokus på variation och autenticitet. Nedan kan du läsa om alla nya långfilmer och serier.

Glaskupan (serie)

Det här nya krimdramat är ett koncept av Camilla Läckberg, som är exekutiv producent. Huvudförfattare är Lisa Linnertorp och regissör är Lisa Farzaneh.

Handlingen tar plats i ett litet avfolkat samhälle någonstans i Sverige. Kriminologen Lejla återvänder till platsen, som hon har spridda känslor för. När hon var liten hölls hon fängslad av en okänd man där, men det är också platsen där som hon till slut hittade ett riktigt hem. Kort efter att Lejla återvänder försvinner en flicka och kriminologen tvingas rota i sitt innersta mörker för att förstå vad som händer i den lilla staden.

glaskupan netflix
Bildkälla: Rickard Aronsson / Netflix

Love Fårever (film)

Ett bröllopskaos bryter ut! Stockholmarna Hanna och Samuel bestämmer sig nämligen för att ha ett intimt och litet bröllop på Gotland. Men deras dröm slås i spillror av familj och vänner – allt slutar i kaos. Hanna flyr och bråk bryter ut.

I rollistan finns bland annat skådespelarna Matilda Källström, Charlie Gustafsson, Doreen Ndagire, Philip Oros, Kjell Bergqvist, Anja Lundqvist, Barbro “Babben” Larsson och Claes Malmberg.

love fårever netflix
Bildkälla: Robert Eldrim / Netflix

Strul (film)

Det här blir en nyproduktion på actionkomedin Strul från 1988 av Bengt Palmers och Björn Skifs. I den nya långfilmen skådespelar bland annat Filip Berg, Amy Deasismont, Eva Melander, Joakim Sällquist, Måns Nathanaelson, Dejan Čukić och Sissela Benn.

Filmen handlar om Conny som är skild och jobbar som säljare på en stor elektronikkedja. Han ser fram emot varannan vecka, då han får träffa sin dotter Julia. Men plötsligt vänds hans liv upp och ner, när han oskyldigt blir dömd för mord och hamnar i fängelse. Där träffar han brottslingarna Norinder och Musse, och blir en del av deras plan att fly från fängelset.

strul netflix 2024
Bildkälla: Martin Wichardt / Netflix

Helikopterrånet (serie)

Helikopterrånet är en verklighetsbaserad och karaktärsdriven spänningsserie i åtta delar där ett av de mest spektakulära rånen genom tiderna har filmatiserats. Skaparen och manusförfattaren är Ronnie Sandahl och i huvudrollerna ser vi Mahmut Suvakci och Ardalan Esmaili.

Serien kommer att följa vad som hände en tidig septembermorgon 2009, när en helikopter landade på taket till Sveriges säkraste värdedepå. Polisen kunde inte göra något annat än att se på när rånarna försvann med flera miljoner kronor.

serier netflix 2024
Bildkälla: Faramarz Gosheh / Netflix

Allt blir bra (film)

Josephine Bornebusch gör en långfilm, som tidigare haft arbetstitel Let Go. Hon är manusförfattare, regissör och spelar även en av huvudrollerna. I de ledande rollerna ser vi även Pål Sverre Hagen, Sigrid Johnson och Olle Tikkakoski Lundström.

Dramafilmen handlar om Stella, som har allt under kontroll. Ja, förutom förskolesonens Olles bekräftelsebehov, dottern Annas tonårshumör och maken Gustavs oförmåga att vara närvarande. Hela familjen är på väg att kollapsa när Stella plötsligt får ett besked som förändrar allt.

nya filmer netflix 2024
Bildkälla: Magnus Ragnvid / Netflix