in

Blir det en säsong 2 av Netflix-serien Tore? Här är allt vi vet!

Tore premiär på Netflix
Bildkälla: Tore / Netflix

Netflix-serien Tore av William Spetz handlar om att springa från sånt som gör ont, samtidigt som man försöker ta reda på vem man egentligen är. Men blir det en säsong 2? Här är allt vi vet! Mer

Serien Tore beskrivs som en feelgoodbad-berättelse, där vi får följa en 27-årig man som förlorat den viktigaste personen i sitt liv i en sopbilsolycka. Tore, som både huvudkaraktären och serien heter, gör allt för att trycka undan sin sorg. Han jobbar vidare på sin pappas begravningsbyrå som om ingenting hänt, och om nätterna festar han på en partybåt inne i stan – där han för första gången kommer i kontakt med alkohol, sex och droger.

När har Tore premiär på Netflix?

Serien har global premiär på Netflix den 27 oktober, och säsongen består av 6 avsnitt.

Finns den en trailer?

Japp! Du hittar den här nedan.

Vilka skådespelare medverkar i serien?

Huvudrollen spelas av William Spetz, och han har även skrivit manus till serien. Tores bästa kompis Linn spelas av Sanna Sundqvist och i serien medverkar även Peter Haber.

Här är fler skådespelare i serien:

  • Hannes Fohlin
  • Victor Iván
  • Carlos Romero Cruz
  • Karin Bertling
  • Lotta Tejle
  • Per Svensson
  • Doreen Ndagire
Tore netflix premiär avsnitt
Bildkälla: Jonath Mathew / Netflix

Kommer det en säsong 2 av Tore?

OBS! Nedan förekommer spoilers från säsong 1.

Har du precis som oss redan bingeat klart serien och undrar om det kommer en säsong 2? Netflix har ännu inte bekräftat att serien fortsätter, men det känns inte omöjligt med en andra säsong.

Det sista avsnittet lämnade oss nämligen med en cliffhanger. Under hela säsongen brottas Tore med sina känslor och vägrar inse att hans pappa har gått bort. Han trycker undan personerna som älskar honom och säljer sin hund MJ för att inte behöva bli påmind om sin pappa. Men i säsongsavslutningen ser vi äntligen Tore acceptera sin känslostorm och tillsammans med kompisen Linn åker han hem till köparen av MJ och snor tillbaka hunden.

tore säsong 2 netflix
Bildkälla: Jonath Mathew / Netflix

Vad tittarna inte får svar på är hur det går mellan Tore och Erik – därför behöver vi en andra säsong.

I somras svarade William Spetz på om det kan bli aktuellt med en till säsong.

– Jag älskar ju människorna jag har fått jobba med och jag älskar den här genren och temat. Så jag skulle älska att fortsätta, sa han till Filmtopp, under förhandsvisningen.

Det återstår alltså att se om berättelsen om Tore fortsätter, men vi lovar att uppdatera er så fort vi vet mer!

Text: Sara Åstrand och Frida Olheden