in

Då har Helikopterrånet premiär på Netflix (se ett första klipp här!)

Helikopterrånet på Netflix
Bildkälla: Faramarz Gosheh / Netflix

Nu blir det kända helikopterrånet en miniserie på Netflix i åtta delar – här är allt vi vet om rollista och trailer! Mer

En septembermorgon 2009 riktas världens blickar mot den lilla Stockholmsförorten Västberga. En helikopter har landat på taket till landets säkraste värdedepå och polisen kan inte mer än att se på när rånarna försvinner med miljontals kronor. Exakt hur mycket pengar de kom över är inte känt, men enligt uppgifter i DN rör det sig om nära 40 miljoner kronor.

Nu blir händelsen en Netflix-serie och den kommer baseras på Jonas Bonniers roman Helikopterrånet. Ronnie Sandahl är skapare av tv-serien, och Daniél Espinosa står för regi.

– Jag vill berätta en episk rånarsaga om stora drömmar och ännu större risker. En febrig karaktärsdriven heistserie om vänskap, adrenalin och hybris. Jag kan inte föreställa mig en mer perfekt regissör för serien än Daniél Espinosa, och jag är väldigt glad att han nu valt att kliva ombord, säger Ronnie Sandahl i ett pressmeddelande.

– Jag har följt och fascinerats av den här historien sedan det hände. När möjligheten kom att få göra den på ett sätt som gör den rättvisa, med Ronnie och Netflix och hela gänget bakom var det ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till, säger Daniél Espinosa i pressmeddelandet.

helikopterrånet avsnitt
Ronnie Sandahl och Daniél Espinosa. Bildkälla: Pressbild Netflix

Vilka skådespelare kommer vara med i Helikopterrånet?

Mahmut Suvakci och Ardalan Esmaili spelar huvudrollerna i den verklighetsbaserade serien. Här är några fler skådespelare som medverkar:

  • Dejan Milacic
  • Iskra Kostic
  • Erik Svedberg-Zelman
  • Vic Sonne
  • Johanna Hedberg
  • Wim Elfwencrona

När har Helikopterrånet premiär?

Serien har premiär under hösten 2024.

Helikopterrånet netflix
Bildkälla: SPACEDEZERT / Unsplash

Hur många avsnitt består serien av?

Helikopterrånet är en miniserie och kommer bestå av åtta avsnitt. Eftersom det är en miniserie kan vi räkna med att det endast kommer komma en säsong av serien.

Finns det en trailer?

Du hittar ett första klipp här nedan!

Artikel: Elvira Reer och Sara Åstrand