in

Då har ”En del av dig” premiär (se ett första klipp här!)

en del av dig skådespelare
Edvin Ryding, Felicia Maxime, och Zara Larsson. Foto: Rickard Aronsson /Netfix

Netflix-filmen ”En del av dig” vill porträttera båda sidorna av sorg – den stora smärtan och chocken, men också hoppet och kärleken som kan växa där. Nu vet vi när filmen kommer ha premiär! Mer

I En del av dig får vi följa Agnes (som spelas av Felicia Maxime) som drömmer om att få allt det som hennes storasyster Julia (som spelas av Zara Larsson) har – att vara poppis i skolan, vara ihop med en kille och våga stå i centrum. Men när det som inte får hända händer vänds Agnes liv upp och ner. Plötsligt är allt det hon dröm om inom räckhåll – men till vilket pris? Bakom den nya Netflix-filmen hittar vi manusförfattaren Michaela Hamilton, som tidigare skrivit manus till SVT-succén Eagles. Dessutom debuterar podcastprofilen Sigge Eklund som långfilmsregissör.

När det som inte får hända händer vänds Agnes liv upp och ner och hon måste pånyttföda sig. Plötsligt är hon på väg att få allt hon drömt om, men till vilket pris?

– Jag har väntat hela mitt liv på ett manus som fångar skräcken och magin i att vara tonåring. När jag läste Michaela Hamiltons berättelse blev jag fascinerad av det faktum att allt det fanns där. Desperationen och skönheten, och den där känslan som man känner som 17-åring, av hur ens bröst håller på att explodera av längtan, säger han i ett pressmeddelande.

– Den här historien är väldigt personlig för mig, eftersom jag förlorade min 19-åriga lillebror i en olycka för sju år sen. Jag kände att jag ville porträttera båda sidorna av sorg – den enorma smärtan och chocken, men också hoppet och kärleken som kan växa fram i processen. Jag är hedrad över att detta fantastiska team ska ge liv åt manuset, och att få dela den här filmen med en global publik på Netflix är mer än jag vågat drömma om, säger manusförfattaren Michaela Hamilton i pressmeddelandet.

En del av dig Netflix
Michaela Hamilton och Sigge Eklund. Foto: Fredrik Wannerstedt

När har En del av dig premiär på Netflix?

Filmen har premiär den 31 maj på streamingtjänsten.

Vilka skådespelare medverkar i filmen?

Huvudrollerna spelas av Felicia Maxime, Edvin Ryding och Zara Larsson. Här är några andra som medverkar i filmen:

  • Ida Engvoll (Kärlek & Anarki)
  • Mustafa Al-Mashhadani (Tunna blå linjen)
  • Alva Bratt (Barracuda Queens)
  • Emil Hedayat, Olivia Essén
  • Nikki Hanseblad
  • Maxwell Cunningham (One More Time). 

Finns det en trailer?

Du hittar ett första klipp från serien här nedan.