in

Då kommer säsong två av Young Royals

Young Royals Omar Rudberg
Bildkälla: Young Royals/Netflix

Hur ska det gå för Simon och Wilhelm? Nu står det klart att det kommer en andra säsong av Young Royals. Här är allt vi vet om den! Mer

Om du har sett klart första säsongen av Young Royals vet du att slutet lämnar en del frågor obesvarade. Hur ska det gå för Simon och prins Wilhelm egentligen? Det får vi snart reda på! I ett inlägg på Netflix nordiska Instagramkonto bekräftar seriens skådespelare att det blir en andra säsong.

Datum: När har Young Royals säsong 2 premiär?

Exakt när andra säsongen av serien har premiär är ännu oklart, men Netflix meddelar att det blir någon gång under 2022. Vi lovar att hålla er uppdaterade så snart vi vet mer.

Vad handlar Young Royals om?

Den svenska originalserien hade premiär på Netflix den 1 juli i år. I den får vi följa prins Wilhelm som efter en skandal tvingas börja på Hillerska internat. På internatskolan går ungdomar som tillhör några av Sveriges absolut rikaste och priviligierade familjer. Och även om han är prins, känner Wilhelm att han inte riktigt passar in bland eleverna – men snart lär han känna Simon.

Simon är extern på skolan vilket innebär att han, till skillnad från de andra eleverna, inte bor Hillerska. Han och hans syster Sara kommer från en arbetarklassbakgrund, och verkar ha blivit antagna till internatskolan genom stipendier. Simon är också öppet homosexuell, och i takt med att han och prinsen kommer varandra allt närmare ställs Wilhelm inför svåra val. Ska han följa sitt hjärta eller leva upp till omvärldens förväntningar på honom?

Young Royals säsong 2
Bildkälla: Young Royals/Netflix

Hur kommer det gå för Simon, Wilhelm, Sara och Felice i säsong två?

Så vad kommer andra säsongen att handla om? I slutet av första säsongen blev Wilhelm och Simons kärleksrelation offentligt efter att August läckt en video på paret. I ett offentligt uttalande hävdade Wilhelm att det inte var han i videon, vilket sårade Simon. Efter det föreslog Wilhelm att de kunde fortsätta sin relation i hemlighet – något som Simon inte nöjde sig med. Därmed tog det slut mellan paret, men det är uppenbart att det finns mer kärlek mellan dem att utforska.

Omar Rudberg och Edvin Ryding – här är skådespelarna i Young Royals

I rollen som prins Wilhelm hittar vi Edvin Ryding, och i rollen som Simon ser vi Omar Rudberg. Edvin Ryding känner vi bland annat igen från Älska mig, Fröken Frimans krig och Gåsmamman. Omar Rudberg gör sin skådespelardebut i serien, men har en musikkarriär bakom sig. Mellan 2013 och 2017 var han medlem i bandet FO&O, och han har även deltagit i både Melodifestivalen och Talang. Enligt Expressen kommer i alla fall huvudensemblen – bestående av Edvin Ryding, Omar Rudberg, Malte Gårdinger, Frida Argento och Nikita Uggla – återvända i säsong två.

Se trailern till Young Royals här!