in

Young Royals får en tredje (och sista!) säsong

Young royals säsong 3
Bildkälla: Netflix

Nu är det bekräftat! Young Royals får en tredje säsong – och den ser ut att bli seriens sista. Mer

Tillhör du en av dem som i två säsonger suttit bänkad framför Netflix-serien Young Royals? Då har vi både bra och dåliga nyheter! Nu står det klart att serien återvänder för en tredje säsong – men den blir seriens sista.

När kommer Young Royals säsong 3 till Netflix?

Om du sett klart den senaste säsongen känner du säkert till att den slutar med en riktig cliffhanger. Exakt när den tredje säsongen kommer vet vi inte än, men med säkerhet blir den slutet för Young Royals-universumet.

– Jag har alltid föreställt mig Young Royals som en serie i tre delar, och tack vare alla fans engagemang för vår historia får vi nu möjlighet att berätta den sista. Slutet har varit klart för mig från första början och jag är så tacksam och hedrad över att få avsluta den här sagan som det var tänkt, säger Lisa Ambjörn, huvudförfattare och medskapare i ett pressmeddelande.

Young Royals Netflix
Bildkälla: Netflix

Rollista: Vilka skådespelare är med i serien?  

Samtliga huvudrollsinnehavare återvänder i den tredje säsongen:

  • Edvin Ryding som Prins Wilhelm
  • Omar Rudberg som Simon
  • Frida Argento som Sara
  • Malte Gårdinger som August
  • Nikita Uggla som Felice

Edvin Ryding känner vi bland annat igen från Älska mig, Fröken Frimans krig och Gåsmamman. Omar Rudberg gjorde sin skådespelardebut i serien och har en musikkarriär bakom sig. Mellan 2013 och 2017 var han medlem i bandet FO&O, och han har även deltagit i både Melodifestivalen och Talang.

Finns det en trailer?

Än så länge finns ingen trailer, men i klippet nedan pratar skådespelarna Edvin Ryding och Omar Rudberg om den tredje säsongen.

Vad handlar serien om?

Den första säsongen av dramaserien hade premiär på Netflix den 1 juli 2021 och har vunnit Kristallen för både ”årets unga dramaserie” och ”årets program”. I serien får vi följa prins Wilhelm som efter en stor skandal tvingas börja på Hillerska internat. På internatskolan går ungdomar som tillhör några av Sveriges absolut rikaste och priviligierade familjer. Och även om han är prins, känner Wilhelm att han inte riktigt passar in bland eleverna – men snart lär han känna Simon.

Simon är så kallad extern på skolan och det innebär att han, till skillnad från de andra eleverna, inte bor internatet. Han och hans syster Sara kommer från en arbetarklassbakgrund, och verkar ha blivit antagna till Hillerska genom olika stipendier. Simon är också öppet homosexuell, och i takt med att han och prins Wilhelm kommer varandra allt närmare ställs Wilhelm inför en hel del svåra val. Ska han följa sitt hjärta eller leva upp till omvärldens förväntningar på honom?

young r
Bildkälla: Netflix

Vad händer i Young Royals säsong 1 och 2?

Säsong 2 hade premiär den 1 november 2022 på Netflix. I slutet av första säsongen blev Wilhelm och Simons kärleksrelation offentligt efter att prinsens syssling August läckt en video på paret. I ett offentligt uttalande hävdade Wilhelm att det inte var han i videon, vilket sårade Simon. Efter det föreslog Wilhelm att de kunde fortsätta sin relation i hemlighet – något som Simon inte nöjde sig med. Därmed tog det slut mellan paret. I den andra säsongen försöker Wilhelm vinna tillbaka Simon, och hämnas på August, vilket skapar nya problem för kungahuset.

Vilken åldergräns gäller för serien?

Om du är över 13 år är det fritt fram att se serien.

Var spelas Young Royals in?

Undrar du var verklighetens Hillerska internat ligger? Serien spelas in på Kaggeholms slott och Stora Sundby. Kanske värt ett besök?

young royals säsong 2
Young Royals säsong 2. Bildkälla: Johan Paulin / Netflix

Se scenen från Lucia i Young Royals

Har du fortfarande inte sett Young Royals? Då kommer här ett litet smakprov från ett luciafirande på internatskolan.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.