in

Från flickidol till världskänd skådis – här är ALLT du vill veta om Omar Rudberg

omar rudberg young royals
Bildkälla: Robert Eldrim / Netflix och @officialomar på Instagram

Från flickidol till internationellt välkänd skådespelare. Omar Rudberg har hunnit med en hel del, trots sin unga ålder. Här är allt du vill veta om artisten och skådespelaren! Mer

Omar Rudberg har älskat sång och dans hela sitt liv. Under sina tidiga tonår blev han inkastad i en värld med skivkontrakt och skrikande fans. Men bara några år senare utvidgade artisten jobbmöjligheterna och satsade på skådespeleri – däremot är musiken fortfarande en central del i hans liv. I höst är han aktuell i Så mycket bättre, han släpper kontinuerligt ny musik och snart får vi se honom i den efterlängtade tredje säsongen av Young Royals. Här är allt du vill veta om mångsysslaren, Omar Rudberg!

Deltar i Så mycket bättre 2023

I höst kommer vi få se Omar Rudberg i Så mycket bättre 2023. Under inspelningen hade han ett tight schema, då Young Royals spelades in samtidigt. Till Aftonbladet förklarade han att det inte spelar någon roll om det blev stressigt, för han bara måste vara med i programmet!

Han berättade senare för Dagens Nyheter att det var en stor kontrast gentemot inspelningen av Young Royals.

– I ”Så mycket bättre” kunde man käka, prata, skratta, det var musik. Jag bara satt där och lutade mig tillbaka och njöt. Förutom när jag skulle sjunga, det var så jävla läskigt, säger han till tidningen.

omar rudberg så mycket bättre 2023
Bildkälla: Linus Hallsenius/TV4

Startskottet på karriären – Talang, Kristallen och The Fooo

Omar Rudberg var med i tv-programmet Talang 2010 och bara ett år senare gjorde han ett uppträdande på Kristallen-galan 2011 tillsammans med Eric Saade. Det första genombrottet kom när han blev en del av The Fooo, tillsammans med Felix Sandman, Oscar Enestad och Oscar Molander. De slog igenom när de var förband åt Justin Bieber i Globen, men var senare även förband åt One Direction. Pojkbandet tävlade i Melodifestivalen en gång, men sedan återvände Omar Rudberg som soloartist 2019 med låten ”Om om och om igen”, samt 2022 med ”Moving Like That”.

Omar Rudberg om Young Royals: ”Förändrat hela mitt liv”

Nästa genombrott kom när den svenska Netflix-succén Young Royals hade premiär och över en natt blev serien en internationell hit. I serien spelar Omar Rudberg rollen som Simon och det var hans skådespelardebut.

– Serien har förändrat hela mitt liv. Det är så många dörrar som öppnats som aldrig skulle öppnats om jag inte fått den rollen. Det har varit en sjuk resa, säger han i en intervju med Dagens Nyheter.

Young Royals är en anledning till att Omar Rudberg idag har över 2 miljoner följare på Instagram. Den tredje och sista säsongen har premiär under 2024.

Relationen till Edvin Ryding

I Young Royals spelar Omar Rudberg mot skådespelaren Edvin Ryding, som spelar karaktären prins Wilhelm. De träffades för första gången när de arbetade med den första säsongen och de blev snabbt goda vänner.

Kollegorna och vännerna gästade Över bordet med Tom Ljungkvist och Petter Engefors i oktober 2022 för att prata om Young Royals. Där delade de med sig av hur annorlunda det var att spela in säsong 1 gentemot säsong 2.

– Att jobba med varandra den här säsongen var, det var flabbigare, och lite mer känslostarkt än säsong ett eftersom vi känner varandra bättre, sa Edvin Ryding då.

Omar Rudberg berättar vidare att när säsong 1 var färdiginspelad spenderade de ett helt år med att lära känna varandra och gjorde många roliga saker ihop. Det var därmed lite svårt att gå tillbaka till samma ”vibe” som de hade i första säsongen.

Young Royals blev verkligen en megasuccé och i december 2022 gästade Omar Rudberg och Edvin Ryding Jimmy Fallons talkshow. Du hittar intervjun i videon nedan.

Aktuell med långfilmen ”Karusell”

Skådespeleriet verkar vara långt ifrån över för den unga stjärnan. I höst ser vi honom i en av huvudrollerna i den svenska skräckfilmen Karusell, som hade premiär på bio den 20 oktober. Filmen utspelar sig på Liseberg mitt under halloweensäsongen och ett gäng tonåringar befinner sig ensamma på nöjesparken – det är i alla fall vad de tror i början.

Omar rudberg partner föräldrar
Bildkälla: Karusell /Faksimil

Ålder: Hur gammal är Omar Rudberg?

Med tanke Omar Rudbergs lååånga CV kan man tro att han redan levt 17 liv, men han är endast 24 år gammal. Han föddes den 12 november 1998.

Längd: Hur lång är Omar Rudberg?

Han är ungefär 172 cm lång.

Har han en partner?

Det är oklart om Omar Rudberg är singel eller är i ett förhållande, men kärlekslivet verkar ändå gå relativt bra. I en intervju med Aftonbladet från juli 2023 sätter han 3 av 5 på just det.

– Jag är alltid lite kär, sa han till tidningen.

När de senare frågar om han är singel eller i ett förhållande svarar han endast med ”Nästa fråga” och skrattar.

Föräldrar: Vem är hans mamma och pappa?

Hans mamma är Wilnur Rudberg och de har en bra relation – något som inte kan sägas om relationen till hans biologiska pappa. Omar Rudberg öppnade upp sig om familjesituationen under sitt sommarprat i Sommar i P1 2023. Omar Rudberg beskriver sin pappa som både läskig och farlig. En dag så lämnade pappan med alla deras saker och sålde huset utan att de visste om.

Vad har han för relation till Thomas Rudberg?

Omar Rudberg föddes i Venezuela, men flyttade till Sverige med sin mamma efter att hon hade träffat Thomas Rudberg. Hans efternamn är därmed taget från styvpappan.

omar rudberg edvin ryding ålder
Bildkälla: Johan Paulin / Netflix