in

Så mycket bättre 2019 – här är alla deltagare

deltagarna i så mycket bättre 2019


10 års jubileum för programmet så mycket bättre firas med ett nytt koncept med gamla deltagare. Läs om vilka artister som dyker upp i rutan i höst. Mer

När börjar Så mycket bättre 2019?

Det fina med hösten är att nu behöver vi inte längre ha dåligt samvete över att spendera kvällarna på soffan. I höst, närmare bestämt den 19 oktober drar succéprogrammet Så mycket bättre äntligen igång. Programmet fyller 10 år och TV4 firar detta med en twist. Istället för nya artister kommer vi få se välbekanta ansikten i rutan. Tidigare deltagare kommer nämligen tillbaka och får vara med igen.

Trailer från tidigare säsong av Så mycket bättre.

I tidigare säsonger har sju fasta deltagare haft egna dagar och varit med under hela inspelningen på Gotland. Så kommer inte den nya säsongen att se ut. Endast tre av fjorton artisterna är med under hela säsongen; Petter, Magnus Uggla och Miss Li. I varje avsnitt kommer tidigare artister från programmet att gästa. Upplägget kommer fortfarande vara detsamma, att deltagarna ska tolka varandras låtar, men enligt TV4 kommer de inte ha egna dagar som förut. De kommer fokusera på teman och diskuta kring detta.

Här är deltagarna i Så mycket bättre 2019:

De tre första artisterna kommer att vara med hela säsongen.

Petter Alexis Askergren

Petter medverkade i den första säsongen av Så mycket bättre 2010 med flera populära tolkningar, däribland Lill-Babs ”Tuff brud i lyxförpackning” och Lasse Berghagens ”Stockholm i mitt hjärta”. 

Petter tolkar låten ”Stockholm i mitt hjärta” från första säsongen av programmet.


Linda ”Miss Li” Carlsson

Miss Li medverkade i i tredje säsongen av Så mycket bättre 2012. Hennes tolkning av Pugh Rogerfeldts Här kommer natten” är en av hennes mest populära tolkningar i Så mycket bättre, men även Olle Ljungströms ”Nåt för dom som väntar”. Till vår glädje är hon med i år igen!

Miss Li ska vara med i ny säsong av Så mycket bättre 2019.
Källa: Jeanette Andersson / Wikimedia

Magnus Uggla

Magnus medverkade också i tredje säsongen 2012. Den mest populära tolkningen han gjorde i programmet är Olle Ljungströms ”Jag och min far”. Tolkningen blev en stor hit och utsågs år 2016 till den mest populära låten på Svensktoppen.

Magnus Uggla sjunger en tolkning av ”Jag och min far.”

Carola Häggkvist

Carola medverkade i femte säsongen av Så mycket bättre 2014 och några av hennes mest hyllade tolkningar var Ola Salos ”Tell me This Night is Over” och Orups ”Sjung Halleluja (och prisa Gud)”.

Carola sjunger Ola Salos ”Tell me this night is over” i Så mycket bättre 2014.

Niklas Strömstedt

Niklas medverkade i sjätte säsongen av Så mycket bättre 2015 med hyllade tolkningar som Jenny Berggrens ”Lyckolandet” (Happy Nation) och Miriam Bryants ”Drake”.

Niklas Strömstedt medverkar i Så mycket bättre 2019.
Källa: Daniel Åhs Karlsson / Wikimedia.

Josefine ”Little” Jinder

Little Jinder medverkade i sjunde säsongen av Så mycket bättre 2016. Hennes tolkning av Tommy Nilssons ”Du vill ha sex med mig” är hennes populäraste tolkning.

Little Jinder sjunger ”Du vill ha sex med mig” i Så mycket bättre 2016.

Thomas ”Orup” Eriksson

Orup medverkade i femte säsongen av Så mycket bättre 2014 och några av hans mest älskade tolkningar var Carolas ”Främling” och Amanda Jenssens ”Magiker” 

Orup medverkar i Så mycket bättre 2019.
Källa: Morgan Norman / Wikimedia

Petra Marklund

Petra var med i första säsongen av Så mycket bättre 2010. Hennes tolkning av Petters ”Mikrofonkåt” blev en megahit som låg etta på de svenska topplistorna i flera veckor. Hon gick förut under artistnamnet ”September.”

Petra Marklund sjunger ”Mikrofonkåt” i Så mycket bättre 2010.

Titiyo Yambalu Felicia Jah

Titiyo var med i fjärde säsongen av Så mycket bättre 2013 där hon bland annat tolkade Ken Rings ”Själen av en vän” som hyllades från sofforna.

Titiyo medverkar i Så mycket bättre 2019.
Källa: Viktor Flumé / Wikimedia

Jason ”Timbuktu” Diakité

Timbuktumedverkade i andra säsongen av Så mycket bättre 2011. Under hans medverkan i Så mycket bättre blev Mikael Wiehes ”Flickan och kråkan” hans mest populära tolkning. 

Timbuktu sjunger en tolkning av låten ”Flickan och kråkan”

Danny Saucedo

Danny deltog i sjunde säsongen av Så mycket bättre 2016. Han gjorde flera hyllade tolkningar däribland Little Jinders ”Super 8” som spelats 20 miljoner gånger på Spotify och Tommy Nilssons ”Snacket på stan” (Talk of the Town). 

Danny Saucedo deltar i Så mycket bättre 2019.
Källa: Lesula / Wikimedia.

Jill Johnsson

Jill lmedverkade i den sjunde säsongen av Så mycket bättre 2016. Hennes tolkning ”Open your heart” av Tommy Nilssons ”Öppna din dörr” är den mest populära av hennes sånger i programmet.

Jill Johnson sjunger Open your heart i Så mycket bättre 2016.

Ebbot Lundberg

Ebbot var med i fjärde säsongen av Så mycket bättre 2013 och några av hans populäraste tolkningar var Ulf Dagebys ”Barn av vår tid” och Agnes Carlssons ”Release Me”. 

Ebbot Lundberg deltar i Så mycket bättre 2019.
Källa: Pixabay

Sven-Bertil Taube

Taube medverkade i sjätte säsongen av Så mycket bättre 2015 med hyllade tolkningar av Lisa Nilssons ”Himlen runt hörnet” och Niklas Strömstedts ”Förlorad igen”.

Sven-Bertil Taubes medverkan i Så mycket bättre 2019 ställs in.
Källa: Kaiketsu / Wikimedia

Sven-Bertil Taubes medverkan i Så mycket bättre ställs in

Förra veckan medverkade Sven-Bertil Taube i Dramatens gästspel av föreställningen Påklädaren på Stora teatern i Göteborg. På vägen hem till London fick han feber och hosta som inte hann gå över till det att han skulle flyga till Gotland för inspelningarna av Så mycket bättre. Sven-Bertils läkare bestämde tillsammans med artisten att han inte kunde flyga till Sverige dagarna därpå och medverka på inspelningen.

– Det är jättetråkigt att Sven-Bertil inte kunde komma ner till Gotland och inspelningarna av Så mycket bättre. Artisterna såg också verkligen fram emot att få träffa honom. Nu hoppas vi självklart att Sven-Bertil frisknar till snabbt och snart är på benen igen, säger Martin Nygren, exekutiv producent för Så mycket bättre.

Nu har ni koll på alla artister som ska delta i årets säsong av Så mycket bättre. Hur peppade är ni? Nu kan hösten få komma, jag är redo och taggad.