in

Så mycket bättre 2020 – vilka artister deltar i år?

Så mycket bättre 2020 här är deltagarna
Bild: Faksimil Loreen/Youtube & Eurovision Song Contest/Youtube

Så mycket bättre drar igång i höst. Än har inte TV4 gått ut med vilka artister som ska delta, men rykten har börjat spridas om årets deltagare. Här är allt vi vet! Mer

Sedan succéprogrammet Så mycket bättre startade 2010 har vi fått se kända artister tolka varandras låtar. Vilka kommer sjunga sig rakt in i våra hjärtan i nästa säsong? Här är allt vi vet!

När börjar Så mycket bättre 2020?

Till sommaren ska programmet spelas in och till hösten drar säsong 11 igång av Så mycket bättre. Perfekt tid för att spendera kvällarna i soffan med gott samvete! Så mycket bättre sänds på TV4.

Trailer från tidigare säsong av Så mycket bättre.

Vilka deltagare ska vara med i Så mycket bättre 2020?

Både gamla och nya deltagare ska delta i årets säsong. TV4 har precis gått ut med tolv deltagare som ska vara med i den kommande säsongen. Följande deltagare klara inför Så mycket bättre 2020:

 • Loreen
 • Newkid
 • Lili & Susie
 • Silvana Imam
 • Benjamin Ingrosso
 • Tommy Körberg
 • Plura Jonsson
 • Markus Krunegård
 • Ana Diaz
 • Lisa Nilsson
 • Helen Sjöholm
 • Jakob Hellman
 • Tove Styrke

Loreen

Hon tävlade i Idol 2004 men vi känner nog som bäst igen Loreen Talhaoui från hennes vinst både i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest med låten ”Euphoria”.

Deltagare 2020 så mycket bättre
Bild: Faksimil Loreen/Youtube

Newkid

Alexander Ferrer som går under artistnamnet ”Newkid”. Hans debutalbum släpptes 2011 och hette ”Alexander JR Ferrer”. Efter debuten hade han några års uppehåll innan han återigen dök upp i rampljuset med låtar som ”Drama”.

Lili & Susie

Popduon bestående av Lili Päivirinta och Susie Päivirinta slog igenom år 1985 med bland annat låten ”Bara du och jag” och ”Oh mama”. Nu är systrarna redo för Så mycket bättre i höst.

Silvana Imam

Silvana Imam släppte sitt debutalbum ”Rekviem” år 2013 och förra året släppte rapparen sitt senaste album ”Helig moder”.

Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso har hittills gjort bra ifrån sig när han medverkat i TV-program, då han vunnit allt från Lilla Melodifestivalen 2006 och Let’s Dance 2014 till Melodifestivalen 2018 där han vann med låten ”Dance you off”.

Så mycket bättre 2020 deltagare
Bild: Faksimil Eurovision Song Contest/Youtube

Plura Jonsson

Plura Jonsson var med och grundade bandet Eldkvarn vars låt ”Kärlekens tunga” är en av deras största hits. 2010 var han med i Så mycket bättre första gången.

Tommy Körberg

Så mycket bättre har länge jagat Tommy Körberg och nu verkar det som att han äntligen ska ställa upp i programmet. 1968 debuterade han med ”Nature Boy” och vann en Grammis.

Markus Krunegård

Tidigare var Markus Krunegård en del av popbandet Laakso. År 2008 släppte han sitt första soloalbum ”Markusevangeliet” som bland annat innehöll hitten ”Jag är en vampyr”. 2018 släppte han ett album där bland annat låten ”O A O A E vi förlorade” med Miriam Bryant fanns med.

Tove Styrke

Tove Styrke är både låtskrivare, sångerska och artist. Hennes karriär startade i TV4:s Idol 2009, och sedan dess har hon arbetat som artist – både här i Sverige och internationellt.

Ana Diaz

Ana Diaz har arbetat som låtskrivare för stora världsartister som Britney Spears och One Direction och även för svenska artister som Zara Larsson och Agnes. Men efter flera år som låtskrivare började hon satsa på sin egen karriär som artist.

sa mycket battre 2020 deltagre
Bild: Guy Aslan / Luger

Lisa Nilsson

1992 gjorde Lisa Nilsson sitt stora genombrott med sitt album ”Himlen runt hörnet”. 2015 var hon med i Så mycket bättre första gången, och nu är det klart att hon kommer vara med igen!

Helen Sjöholm

Helen Sjöholm slog igenom år 1995 med sin roll som Kristina i musikalen ”Kristina från Duvemåla”. 2004 var hon med i musikalfilmen ”Så som i himmelen”, där sjöng hon sången ”Gabriellas sång” som låg på Svensktoppen i 68 veckor.

Jakob Hellman

År 1989 slog Jakob Hellman igenom med albumet ”… och stora havet”. Nu är det dags för vispopartisten att debutera i Så mycket bättre.