in

Tove Styrke om nya flickvännen: ”Nu får jag äntligen vara mig själv fullt ut”

ToveStyrkecancergalan
Bild: Ninja Hanna

Under åren har vi fått njuta av både Tove Styrkes tolkningar i Så mycket bättre och hennes egna musik. Nyaste singeln Show Me Love har precis släppts och den är full av kärlek till nya partnern. Mer

Tove Styrke rivstartar 2022 med att släppa Singeln Show Me Love och i vår väntar headline-gig i Los Angeles och supporter-turné med MARINA. Men det är inte bara musiken som går bra. Hon har även hittat kärleken.

Tove Styrke om nya flickvännen

Den nya singeln Show Me Love handlar om Toves flickvän Sanna Sikborn Erixon. I Carina Bergfeldts talkshow förklarar Tove hur det var att bli kär på nytt.

– Jag har levt hela mitt liv med att dejta män och alltid tänkt att ”jag är väl straight”. Så för mig blev det som att hela min värld blev i färgfilm när jag efter flera år av att ha haft Sanna som min bästa vän och kollega blev fullständigt förälskad i henne, säger Tove till Carina Bergfeldt.

Hon fortsätter med att säga att den här relationen är den mest meningsfulla hon någonsin haft.

– I vår relation är det som jag äntligen får vara mig själv fullt ut. Inte för att jag inte har varit mig själv innan utan mer som att jag nu får vara hela mig.

Nedan hittar du vår intervju med Tove Styrke från januari 2021.

Tove Styrke om uppträdandet på Cancergalan: ”Jag gör det för Malin”

När Tove Styrke ringer mig har hon gömt sig i en bastu för att inte bli störd. Hon sitter i en stuga i ett snötäckt Norrland. Tove, som i vanliga fall föredrar att vara privat, publicerade nyligen ett Instagram-inlägg om anledningen till varför hon uppträder på cancergalan på måndag.

– Jag gör det för Malin, säger hon.

Det skiljer 12 år mellan Tove och hennes storasyster Malin. Tove berättar att de alltid har haft en nära relation och hon beskriver sin syster som stark, sprudlande och alltid full av energi. De delar ett band som bara de förstår, något som Tove tror att alla som har syskon kan relatera till. I slutet av 2019 upptäcktes Malins bröstcancer. Sedan dess har hon genomgått strål-, cellgifts- och antikroppsbehandling. Trots att det kommer ta många år innan Malin blir friskförklarad mår hon nu bra.

Att uppträda på cancergalan och på det sättet stötta Cancerfondens arbete framåt känns viktigt för Tove.

– Det är så många som har någon nära sig, en vän eller familjemedlem, som har blivit drabbad av cancer, säger hon.

I Instagram-inlägget skriver Tove att det är lätt att ta livet och de man älskar för givet, men att ett sånt här besked har fått henne att tänka om. Hon beskriver bilden av sin syster som ”så odödlig en människa kan vara” och avslutar med att det inte finns något annat alternativ än att hon måste bli frisk. Under inlägget är det många som visar sin kärlek och delar med sig av sina egna erfarenheter, vilket Tove tycker är fint.

– Det som betyder mest är att det var så många som klickade vidare på länken och blev månadsgivare, säger hon.

Tove berättar att den känslomässiga kopplingen gör henne nervös inför framträdandet på galan.

– Annars när jag uppträder är det bara ett lager, att man ska underhålla. Men detta blir ett lager till som jag inte har upplevt innan. Att man gör något som faktiskt kan göra skillnad, säger hon.

Tove Styrke: ”Distansen har fört oss närmare”

På grund av pandemin kunde Tove inte träffa sin familj under större delen av förra året. Hon bor i Stockholm och resten av hennes familj i Umeå.

– När en familjemedlem är sjuk vill man bara kunna vara nära, men på grund av cellgifterna har Malin varit i riskgrupp och ingen av oss har kunnat träffa henne, berättar Tove.

För att hålla kontakten har de pratat mycket i telefon. Tove upplever det som att hon har pratat mer med sin familj nu än vad hon gjorde innan pandemin. Det är något hon vill fortsätta med även när pandemin är över. Under distansen har hon även kommit sina vänner närmare.

– Just när man inte har fått träffas så känner jag att man har knutit starkare band till de få människor som man faktiskt har fått träffa, säger hon.

ToveStyrke cancergalan
Bild: Ninja Hanna

Tove Styrke: ”Jag kan verka hård på utsidan”

Precis som vi, tycker Tove att astrologi är väldigt spännande. Hon är född i skorpionens tecken och trots att hon själv menar att intresset mer är på en hobbynivå blir jag lite tveksam när hon väldigt påläst berättar om sitt stjärntecken. Hon tycker att hon är en typisk skorpion.

Jag är verkligen en skorpion, jag är hård på utsidan men mjuk och känslig på insidan. Sen har jag ascendenten i lejonet och det stämmer, för jag vill gärna stå i centrum, säger hon och skrattar.

– Mitt måntecken är jungfrun och det stämmer också bra, för jag kan vara lite neurotisk ibland, fortsätter hon.

Tillsammans mot cancer-galan sänds på TV4 och TV4 Play klockan 20.00 den 11 januari. Galan blir lite av en Så mycket bättre-reunion, för även Alexander “Newkid” Ferrer och Helen Sjöholm uppträder under kvällen.

Om Tove Styrke: Familj, partner, Idol, låtar och Instagram (2021)

  • Ålder: 28 år (fyller år den 19 november)
  • Gör: Artist, sångerska och låtskrivare.
  • Aktuell: I Tillsammans mot cancer-galan på måndag och nyligen såg vi henne som en av artisterna i Så mycket bättre. Hon slog igenom i Idol 2009 där hon kom på en tredje plats.
  • Familj: Mamma, pappa, lillasyster och storasyster Malin Styrke.
  • Partner: Sanna Sikborn Erixon.
  • Tove Styrke är känd för låtar som: Borderline, Sway, Stuck, Say My Name och White Light Moment.
  • Följ Tove Styrke på Instagram: @tovestyrke

Intervju och text: Jenny Landström
Text: Johanna Blomberg