in

9 saker du vill veta om Så mycket bättre-aktuella Marit Bergman

marit bergman så mycket bättre 2023
Bildkälla: Linus Hallsenius/TV4

Marit Bergman är aktuell i höstens säsong av Så mycket bättre. Vi berättar allt du undrar om den svenska popstjärnan och låtskrivaren! Mer

Popsångerskan Marit Bergman har länge varit en central del i den svenska musikvärlden. Hennes karriär fick en start med bandet Candysuck och efter det satsade hon på en solokarriär. 30 år senare är hon fortfarande minst lika aktuell. Här är allt du vill veta om henne!

Har Marit Bergman varit med i Så mycket bättre?

Marit Bergman har varit aktiv inom musikbranschen i över 30 år, men nu gör hon äntligen sin debut i Så mycket bättre. Vi kommer få se henne i tv-rutan under programmets säsong i höst.

Hon har däremot blivit tillfrågad att vara med i programmet vid flera tillfällen, men då passade det inte tidsmässigt.

– Just nu passar det perfekt, så det känns som en ”match”, säger hon till Aftonbladet.

Hennes senaste album

I våras släppte nämligen Marit Bergman sin andra skiva på svenska ”Här kommer vargen”, efter att inte ha släppt ett album på sju år.

– Det tar väl typ sju år för kroppens alla celler att bytas ut. Så det blir egentligen en ganska perfekt intervall. Då tänker jag att jag automatiskt har något nytt att berätta, säger Marit Bergman, till Aftonbladet.

Marit Bergmans band och solokarriär

Hon startade karriären på 90-talet när hon var sångerska i punkbandet Candysuck. Gruppen splittrades 1998 och några år senare gjorde Marit Bergman sin solodebut med albumet ”3.00 A.M. serenades”. Två år senare släppte hon sitt andra album, ”Baby Dry Your Eye”, som vann två grammisar. I det albumet finns den ikoniska låten ”I Will Always Be Your Soldier”.

Utöver sin egna musikkarriär var hon med och grundade ”Popkollo” i Hultsfred, som är ett musikkollo för tjejer och transpersoner i åldern 12–18 år.

Deltagit i På Spåret

Hon var med i SVT-programmet På Spåret 2022/2023 och tävlade tillsammans med journalisten Karin Bojs.

– Jag var ute på krogen och då träffade jag Kristian Luuk och sa i ett svagt ögonblick att jag är väldigt allmänbildad, så jag kan absolut tänka mig att sitta i buren, berättade hon för Sveriges Radio innan premiären.

Ålder: Hur gammal är Marit Bergman?

Hon född den 21 maj 1975, och är alltså 48 år.

Familj: Vem är hennes mamma och pappa?

Hon växte upp i Rättvik och är dotter till Liv Bergman och Erik Bergman.

Var bor hon?

Idag bor hon i Bredäng, i sydvästra Stockholm.

Har Marit Bergman barn och partner?

Hon har två barn, sonen Markus och dottern Juni. Hon har Markus tillsammans med den tidigare exmaken och journalisten Emil Arvidsson. Idag är hon tillsammans med Johan Neckvall, som var gitarrist i bandet Broder Daniel, och de har Juni tillsammans.

Här är Marit Bergmans Instagram

Du kan följa henne på Instagram på @marit_bergman.