in

Camilla Läckberg gör nytt krimdrama om seriemördare på Netflix

glaskupan netflix
Bildkälla: Rickard Aronsson / Netflix

När en flicka försvinner tvingas kriminologen Lejla gräva djupt i sitt förflutna. Här är allt vi vet om nya Netflix-serien Glaskupan. Mer

Netflix fortsätter att satsa på Sverige, med en rad nya svenska titlar och produktioner under 2024 och 2025. En av dessa är den mörka krimserien Glaskupan, vars koncept har utvecklats av författaren Camilla Läckberg.

– Jag är en krimnörd, så det är en dröm för mig att få göra det här. Seriemördare är en speciell passion jag har, när andra små tjejer läste hästtidningar läste jag böcker om seriemördare. De har skrattat åt mig ibland i writers’ room när jag haft mina utläggningar om seriemördare, säger hon till Dagens Nyheter.

Beteendevetaren och kriminologen Lejla återvänder till ett litet samhälle, som hon har blandade känslor för. När hon var liten så tillfångatogs hon av en okänd gärningsman där, men det är också platsen där hon fick ett hem, hos den numera pensionerade polischefen Valter. När Lejla kommer tillbaka till samhället dröjer det inte länge förrän en flicka försvinner. Hon tvingas därför gräva i sitt förflutna för att förstå vad som håller på att hända.

När har Glaskupan premiär?

Glaskupan har premiär på Netflix någon gång under 2024 eller 2025.

Vilka skådespelare medverkar i serien?

Det finns ingen rollista till kriminalserien än, men vi lovar att hålla er uppdaterade så snart vi vet mer.

Kommer den en säsong 2?

Den första säsongen kommer ha sex avsnitt, men det kan bli fler säsonger.

– Det är inte bestämt ännu, det finns en idé till säsong två men det beror på hur den här tas emot, säger Camilla Läckberg till Dagens Nyheter.

Finns det en trailer till Glaskupan?

Det finns tyvärr ingen trailer än, men nedan hittar du trailern till Camilla Läckbergs kriminalserie Lyckoviken.