in

Det ska du klä ut dig till på Halloween – enligt ditt stjärntecken

Vad ska jag vara pa halloween efter mitt stjarntecken
Bild: Monstera Production/Pexels & emojis

Har du inte bestämt dig för vad du vill vara på Halloween? Vi har hittat de bästa utkläderna och sminket för Halloween-festen 2023 – allt baserat på ditt stjärntecken! Mer

koplankar 1024x37 1

Halloween är precis runt hörnet och det börjar bli hög tid att planera vad man ska ha på sig på årets halloweenfest. Behöver du inspiration för vad du ska vara till i år? Vi har listat våra favoriter som du kan klä ut dig till i år – baserat på ditt stjärntecken!

Ta inspiration till din Halloween-utklädnad från ditt stjärnteckens element

Alla stjärntecken är indelade i ett av de fyra elementen: vatten, jord, luft och eld. Elementet kan vara en bra utgångspunkt för att låta idéerna flöda för den perfekta utklädnaden.

 • Stjärntecken med vatten som element: kräftan, skorpionen och fiskarna
 • Stjärntecken med jord som element: oxen, jungfrun och stenbocken
 • Stjärntecken med luft som element: tvillingarna, vågen och vattumannen
 • Stjärntecken med eld som element: väduren, lejonet och skytten

Osäker på vilket stjärntecken som är ditt? Du hittar det längst ner i artiklen!

Halloween 2023: Det här ska du klä ut dig till baserat på ditt stjärntecken

vad ska jag kla ut mig till pa halloween enligt mitt stjarntecken
Bild: bakgrund av Alexander Andrews/Unsplash & skärmavbilder

Väduren

Årets Halloween-utklädnad: Cruella De Vil från 101 dalmatiner

Vi beskriver gärna väduren som passionerad, dynamisk och inte det minsta rädd för att sticka ut trendmässigt, väduren bär det som den tycker om med fullt självförtroende. Låter det lite likt en viss Disney-skurk kanske? Cruella De Vil är det perfekta valet för halloweenutklädnaden i år. Det är inte alla som kan bära ljusgrön ögonskugga och knallröda läppar – men det kan du! Om du vill göra looken extra läskig kan du blanda in dalmatinmönster i sminkningen likt videon ovan.

Kända karaktärer som också passar dig som vädur: hjälte, fashonista, Catwoman från Catwoman, Ilska från Insidan Ut, Wonder Woman från Wonder Woman, Pikachu från Pokemon, Lara Croft från Tomb Raider, Wolverine från Wolverine, Super Mario från tv-spelet Super Mario eller Maleficent från Maleficent.

Ögonskuggor i olika nyanser av grönt från KimChi Chic

En perfekt palett för att återskapa Cruellas ikoniska makeup. Paletten innehåller nio skuggor i matta, skimrande och glittriga nyanser.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

halloween smink stjarntecken vadur

Citrus Queen 03 Lime från KimChi Chic. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Matt och fylligt läppstift från Maybelline New York

Ett läppstift som håller i upp till tolv timmar, så att du kan fokusera på att blanda kreativa drinkar eller ge allt för att vinna festens aktiviteter.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

halloween stjarntecken vadur

Superstay Matte Ink Dancer 118 från Maybelline New York. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Oxen

Årets Halloween-utklädnad: Tingeling från Peter Pan

Snäll och givmild men samtidigt envis och svartsjuk. Känner du igen dig? Som oxe har du mycket gemensamt med allas vår favoritälva Tingeling. Ta på dig en grön klänning (vi har listat våra favoriter här nedan), sätt upp håret i en knut och sätt fast ett par hemmagjorda vingar (som i videon här över) och du är redo för halloweenfesten. Det enda som saknas är lite älvstoft.

Kända karaktärer som också passar dig som oxe: pumpa, spöke, Herkules från Herkules, Lisa Simpson från The Simpsons, Katniss Everdeen från Hungerspelen, Legolas från Sagan om Ringen, Odjuret från Skönheten och Odjuret, Darth Vader från Star Wars, Jennifer Check från Jennifer’s Body, Chucky från Chucky eller Valkyrie från Thor: Ragnarök.

Grön klänning perfekt för Tingeling från H&M

En grön kort klänning i äkta Tingeling-anda. Klänningen har djup v-ringning och smala axelband.

Läs mer om produkten här (länk till Afound).

halloween utkladnad efter stjarntecken

Klänning Med Öppen Rygg Grön från H&M. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Afound).

Grön miniklänning från COS

En kort klänning i stretchig bomull och med fyrkantig ringning.

Läs mer om produkten här (länk till Afound).

klanning halloween

Miniklänning Med Kontrasterande Paneler Klargrön från COS. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Afound).

Miniklänning med öppen rygg från Monki

En kort klänning med puffärmar och öppen rygg.

Läs mer om produkten här (länk till Monki).

halloween kla ut sig till tingeling

Grön miniklänning i poplin med öppen rygg från Monki. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Monki).

Tvillingarna

Årets Halloween-utklädnad: Other Mother från Coraline

Ett bra utklädnadsval för tvillingarna är den klassiska Other Mother som personifierar tvillingarnas lite sämre sidor. Coraline såg henne först som en varm och omhändertagande mammafigur men det slutade med att Other Mother blev hennes (och vår) värsta mardröm. Den här utklädnaden kan du göra hyfsat simpel med smink eller hur obehaglig som helst med knappar och kroppsfärg! Sök efter ”other mother makeup” på Youtube för att hitta tutorials på Other Mothers demon-look. Vår favorit är den här ovanför – den är lite enklare men så läskig!

Kända karaktärer som också passar dig som tvilling: en clown, Hannah Montana från Hannah Montana, Draco Malfoy från Harry Potter, Iron Man från Iron Man, Harley Quinn från The Suicide Squad, Askungen från Askungen, prinsessan Leia från Star Wars, Hades från Herkules eller Loki från Thor.

Kräftan

Årets Halloween-utklädnad: Anna från Frost

Som kräfta är du känslig men samtidigt väldigt vårdande och lojal mot människorna som du bryr dig om (även om de råkar frysa dig till is). Precis som Anna tror du gott om andra och har mycket kärlek att ge, därför är hon det perfekta valet för dig som kräfta. För att göra utklädnaden mer halloweenig kan du sminka till frostskador och använda vita linser, det blir betydligt mycket mer obehagligt än att bara ge din Anna-imitation en vit slinga i håret som i filmen!

Kända karaktärer som också passar dig som kräfta: Ariana Grande, Katara från Avatar: Legenden om Aang, Machine Gun Kelly, Lola Bunny från Looney Tunes, Indiana Jones från Indiana Jones, Dobby från Harry Potter eller Sailor Moon från Sailor Moon.

Flytande latex från Buttericks

Gör realistiska sår och död hud med hjälp av flytande latex.

Läs mer om produkten här (länk till Åhléns).

flytande latex till halloween makeup

Latex, flytande 29,5 ml Halloween från Buttericks. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Åhléns).

Färg för ansikte och kropp från NYX PROFESSIONAL MAKEUP

Kropps-och ansiktsfärg i sex krämiga färger (och torr finish) med mycket pigment.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

kroppsfarg och ansiktsfarg for halloween smink

SFX Face and Body Paint Primary från NYX PROFESSIONAL MAKEUP. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Lejonet

Årets Halloween-utklädnad: Stereotypical Barbie från Barbie

barbie utkladnad och smink till halloween lejon
Bild: Trailer från Barbie-filmen

Förlåt, men vi kan inte inte ge självaste Barbie till något annat tecken än det eldiga lejonet. Barbie är uppmärksamhetens centrum, självsäker och har en stor passion för livet. Det är lätt att efterlikna Stereotypical Barbies ikoniska kläder, accessoarer och smink i Barbierosa för att få till utklädnaden som dockskåpets mittpunkt. Nyckelord: rosa och tjejigt! (Vi kan även absolut argumentera för att President Barbie som styr Barbieland också är ett lejon!)

Kända karaktärer som också passar dig som lejon: Scar från Lejonkungen, Daenerys Targaryen från Game of Thrones, Röda Drottningen från Alice i Underlandet, Medusa, Thor från Thor, Gaston från Skönheten och Odjuret, Den elaka drottningen från Snövit, Bellatrix Lestrange från Harry Potter eller Meg från Herkules.

Rosa klänning i babydolldesign från Monki

En sockersöt kort klänning med rutor i vitt och rosa och fyrkantig halsringning.

Läs mer om produkten här (länk till Afound).

rosa rutig klanning for barbie pa halloween

Rosa Ginghamrutig Klänning I Bäckebölja från Monki. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Afound).

Ljusrosa väst från H&M

En figurnära kostymväst i kort design för att göra en egen tolkning av Cowgirl Barbie-looken. Glöm inte att addera ett par cowboyboots!

Läs mer om produkten här (länk till Afound).

rosa vast till barbie halloween outfit lejon

Kostymväst Ljusrosa från H&M. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Afound).

Rosa utsvängda byxor från H&M

Byxor med hög midja, smal passform och utsvängda benslut. Glöm inte att du kan göra outfiten ännu mer Barbieaktig genom att sy på glittriga stenar eller rita dit stjärnor med rosa och silvriga tygpennor.

Läs mer om produkten här (länk till Afound).

barbie halloween outfit cowgirl

Utsvängd Byxa Rosa från H&M. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Afound).

Jungfrun

Årets Halloween-utklädnad: Michael Myers från Halloween

halloween laskig utkladnad till Michael Myers
Bild: Trailer från Halloween-filmen

Om vi nu ska vara lite petiga är ju faktiskt den här fiktiva karaktären född 19 november, vilket gör Michael till en våg. Men vi tar oss friheten att tycka att hans personlighet stämmer bättre överens med jungfrun (så nu får det bli så). Michael är motiverad, tystlåten, tålmodig, gillar vara för sig själv och är väldigt lojal mot Laurie (dock är det kanske inte den typen av lojal som man manifesterar i en kille). Precis som Michael är du även logisk och observant – ser ni vilken bra match det här blev?

Kända karaktärer som också passar dig som jungfru: Hermione Granger från Harry Potter, Tiana från Prinsessan och grodan, Scarlet Witch från WandaVision, T’Challa från Black Panther och Samara från The Ring.

Vågen

Årets Halloween-utklädnad: Snövit från Snövit och de sju dvärgarna

Vågen kan beskrivas som vänlig, mysig och är en väldigt bra vän. Precis som Toker, Glader, Kloker, Trötter, Prosit, Blyger och Butter älskar att vara runt Snövit, älskar dina vänner att vara runt omkring dig och du älskar att vara social. Snövit är den perfekta prinsessan att klä ut sig till på halloween för en våg. Om du vill göra looken extra läskig kan du måla dig som att du blivit förgiftad av ett äpple som i videon ovan. Annars kan du sminka dig som ett ruttnande lik, typ som om prinsen aldrig hade kommit fram till glaskistan i tid?

Kända karaktärer som också passar dig som våg: rättvisans gudinna fru Justitia, domare, Thanos från Avengers, Fiona från Shrek, Ted Lasso från Ted Lasso, eller Naruto Uzumaki från Naruto.

Skorpionen

Årets Halloween-utklädnad: Ursula från Den lilla sjöjungfrun

Förlåt om vi slänger alla skorpioner under bussen nu, men till den här utklädnaden utgår vi från de mörka sidorna hos skorpionen (det är ju trots allt Halloween). Vi har väl alla stött på en skorpion som varit oförskämd, gått stenhårt för vad de velat ha och hållit sina motiv hemliga? Kanske var de till och med lite… manipulativa? Och så vill vi även beskriva havshäxan Ursula! Däremot är skorpioner inga förkrympta små liv: Stark passion och ambition tar skorpionen långt och du uppnår alltid de mål som du sätter upp för dig (men ett tips, om du får tag på en treudd, håll dig då långt ifrån spetsiga skepp!).

Kända karaktärer som också passar dig som skorpion: djävul, vampyr, Black Widow från Avengers, Wednesday Addams från Wednesday, Beatrix Kiddo från Kill Bill eller Elsa från Frost.

Vitt hårspray från Lyko

Ett vitt hårspray med färgrika pigment som du lätt kan tvätta ur när du kommit hem från festen.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

utkladnad halloween ideer sprayfarg vit

Spray White från Lyko. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Skytten

Årets Halloween-utklädnad: Ariel från Den lilla sjöjungfrun

halloween sjojungfru utkladnad
Bild: Trailer till Den lilla sjöjungfrun-filmen

Den lilla sjöjungfrun har ett äventyrligt hjärta och är en regelbrytare, känner du igen dig kära skytt? Precis som Ariel älskar du frihet, du är nyfiken, anpassningsbar och snäll. Oavsett om du besitter en härlig sångröst eller inte (någon kanske tagit den av dig?) så hittar man dig vid festens karaokehörna! Gör makeupen ännu mer fiskliknande genom att lägga ett par nätstrumpbyxor över huvudet medan du sminkar dig och applicera ögonskuggor över strumpbyxan för att ge fjälleffekt.

Kända karaktärer som också passar dig som skytt: Shuri från Black Panther, jägare, spådam, Britney Spears, Doris från Hitta Nemo, Winifred Sanderson från Hokus Pokus, Rapunzel från Trassel, Jokern från Batman, Hulken från Avengers, Merida från Modig, Jack Sparrow från Pirates of the Caribbean eller Darth Maul från Star Wars.

Ögonskuggor i fylliga färger från SUVA Beauty

En pigmentpalett med tolv vackra färger, hälften matta och hälften i multireflekterande pressade glitter. Paletten är som gjord för att sminka sig som en sjöjungfru.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

ogonskugga palett sminka dig som en sjojungfru halloween skytt

Magic + Ecstasy Eyeshadow Palette från SUVA Beauty. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Vadderad bandeaubikini i lila från H&M

Vad är Ariels look utan den ikoniska bikinitoppen av lila snäckskal? Efterlikna den med den här bikinitoppen i bandeaumodell med knytband baktill.

Läs mer om produkten här (länk till Afound).

halloween sjojungfru ariel utkladnad skytt

Vadderad Bandeaubikini-topp Lila från H&M. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Afound).

Glittrande kjol från Bubbleroom

Vi fattar att det kan vara lite krångligt att anlända till halloweenfesten med en stjärtfena längst benen, därför tycker vi att en mörkgrön, tight kjol med paljetter är ett perfekt allternativ.

Läs mer om produkten här (länk till Bubbleroom).

gron kjol sjojungfru halloween

Kira sparkling skirt från Bubbleroom. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Bubbleroom).

Stenbocken

Årets Halloween-utklädnad: Lord Voldemort från Harry Potter

utkladnad halloween harry potter lord voldemort
Bild: Trailer till Harry Potter and the Deathly Hallows-filmen (del 1)

Att bli associerad med den mest ondskefulla trollkarlen genom tiderna kanske känns lite sisådär. Men (det här tar absolut emot att säga) Lord Voldemort besitter en del bra egenskaper, som att han är ambitiös, beslutsam och intelligent. Han har också många av stenbockens värsta egenskaper, så som hans osläckliga törst för makt (workaholic much?), envishet och att han kan uppfattas som väldigt kall. Lite förenklat kan du få till en Voldemort-makeup genom att måla ansiktet och halsen med vit kroppsfärg, lägg maskeringstejp och flytande latex på näsan och använd grå ögonskugga för att markera hans ansiktsdrag.

Kända karaktärer som också passar dig som stenbock: Den svarta svanen från Black Swan, Regina George från Mean Girls, Umbridge från Harry Potter, Sherlock Holmes från Sherlock Holmes eller Leslie Knope från Parks & Rec.

Vit färg för kropp och ansikte från SUVA Beauty

Få till basen till Voldemorts bleka ansikte med den här vita färgen som passar för både ansikte och kropp.

Läs mer om produkten här (länk till Åhléns).

vit farg till ansikte och kropp halloween

Opakes Cosmetic Paint från SUVA Beauty. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Åhléns).

Vattumannen

Årets Halloween-utklädnad: Jigsaw från Jigsaw

Vill du spela ett spel? Om du är vattenman är svaret med största sannolikhet ”ja”! Som vattuman är du väldigt kreativ, intellektuell och innovativ men också oförutsägbar och kanske till och med lite kaotisk. Du går inte runt och mördar vem som helst, nej nej! Dina offer är noga utvalda och tack vare ditt intellekt och din kreativitet är dina spel lika spännande som genomtänkta (och obehagliga). Om du vill göra looken mindre läskig och mer sexig kan du istället lägga en blek bas och sotade ögon. Du kan också applicera röda stenar på kinderna i cirkelformade spiralmönster och på läpparna. För att ge looken en lite läskigare twist kan du ha på dig röda linser.

Kända karaktärer som också passar dig som vattuman: En alien, Yzma från Kejsarens nya stil, She-Hulk från She-Hulk: Attorney at Law, Luna Lovegood från Harry Potter, James Bond från James Bond, Shrek från Shrek, Violetta Fagervy från Kalle och chokladfabriken eller Rey från Star Wars.

Paletten för perfekta smokey eyes från Makeup Revolution

Den här paletten med nio neutrala och mörka ögonskuggor kommer vara din bästa vän för att få till en grym sotad sminkning.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

vad ska jag vara pa halloween?

Eye Shaping Shadow Palette från Makeup Revolution. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Gnistrande röda stenar från Make Up Store

Gör din Jigsaw-makeup komplett genom att applicera rubinfärgade stenar i ansiktet. Looken blir genast mer extravagant!

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

stenar till halloween sminkningen

Strazz Ruby från Make Up Store. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Fiskarna

Årets Halloween-utklädnad: Ken från Barbie

utkladnad halloween 2023 ken fran barbie
Bild: Trailer från Barbie-filmen

Om vi ska beskriva fisken så vill vi lägga tyngd på att du är romantisk, empatisk och lättsam men samtidigt naiv, självömkande och till och med aningen careless. Men vet du vad du också är, kära fisk? Du är Ken-og! Precis som Ken är du kärleksfull, kreativ och känslomässig. Kanske klappar hjärtat också lite extra hårt för hästar? Till halloweenfesten går du all in för din look (med fokus på färgglada kläder och accessoarer) och festen utspelar sig såklart i ditt Mojo Dojo Casa House!

Kända karaktärer som också passar dig som fisk: Bubblan från Powerpuffpinglorna, Karen Smith från Mean girls, en av Ariels systrar från Den lilla sjöjungfrun, Ron Weasley från Harry Potter, Belle från Skönheten och Odjuret eller Dr. Facilier från Prinsessan och Grodan.

Halloween 2023 efter ditt stjärntecken: Här är hela listan

Här är utklädnaderna som passar bäst för respektive stjärntecken:

 • Väduren (Aries): Cruella De Vil från 101 dalmatiner, hjälte, fashonista, Catwoman från Catwoman, Ilska från Insidan Ut, Wonder Woman från Wonder Woman, Pikachu från Pokemon, Lara Croft från Tomb Raider, Wolverine från Wolverine, Super Mario från tv-spelet Super Mario eller Maleficent från Maleficent.
 • Oxen (Taurus): Tingeling från Peter Pan, pumpa, spöke, Herkules från Herkules, Lisa Simpson från The Simpsons, Katniss Everdeen från Hungerspelen, Legolas från Sagan om Ringen, Odjuret från Skönheten och Odjuret, Darth Vader från Star Wars, Jennifer Check från Jennifer’s Body, Chucky från Chucky eller Valkyrie från Thor: Ragnarök.
 • Tvillingarna (Gemini): Other Mother från Coraline, en clown, Hannah Montana från Hannah Montana, Draco Malfoy från Harry Potter, Iron Man från Iron Man, Harley Quinn från The Suicide Squad, Askungen från Askungen, prinsessan Leia från Star Wars, Hades från Herkules eller Loki från Thor.
 • Kräftan (Cancer): Anna från Frost, Ariana Grande, Katara från Avatar: Legenden om Aang, Machine Gun Kelly, Lola Bunny från Looney Tunes, Indiana Jones från Indiana Jones, Dobby från Harry Potter eller Sailor Moon från Sailor Moon.
 • Lejonet (Leo): Stereotypical Barbie från Barbie, President Barbie från Barbie, Scar från Lejonkungen, Daenerys Targaryen från Game of Thrones, Röda Drottningen från Alice i Underlandet, Medusa, Thor från Thor, Gaston från Skönheten och Odjuret, Den elaka drottningen från Snövit, Bellatrix Lestrange från Harry Potter eller Meg från Herkules.
 • Jungfrun (Virgo): Michael Myers från Halloween, Hermione Granger från Harry Potter, Tiana från Prinsessan och grodan, Scarlet Witch från WandaVision, T’Challa från Black Panther och Samara från The Ring.
 • Vågen (Libra): Snövit från Snövit och de sju dvärgarna, Rättvisans gudinna fru Justitia, domare, Thanos från Avengers, Fiona från Shrek, Ted Lasso från Ted Lasso, eller Naruto Uzumaki från Naruto.
 • Skorpionen (Scorpio): Ursula från Den lilla sjöjungfrun, djävul, vampyr, Black Widow från Avengers, Wednesday Addams från Wednesday, Beatrix Kiddo från Kill Bill eller Elsa från Frost.
 • Skytten (Sagittarius): Ariel från Den lilla sjöjungfrun, Shuri från Black Panther, jägare, spådam, Britney Spears, Doris från Hitta Nemo, Winifred Sanderson från Hokus Pokus, Rapunzel från Trassel, Jokern från Batman, Hulken från Avengers, Merida från Modig, Jack Sparrow från Pirates of the Caribbean eller Darth Maul från Star Wars.
 • Stenbocken (Capricorn): Lord Voldemort från Harry Potter, Den svarta svanen från Black Swan, Regina George från Mean Girls, Umbridge från Harry Potter, Sherlock Holmes från Sherlock Holmes eller Leslie Knope från Parks & Rec.
 • Vattumannen (Aquarius): Jigsaw från Jigsaw, en alien, Yzma från Kejsarens nya stil, She-Hulk från She-Hulk: Attorney at Law, Luna Lovegood från Harry Potter, James Bond från James Bond, Shrek från Shrek, Violetta Fagervy från Kalle och chokladfabriken eller Rey från Star Wars.
 • Fiskarna (Pisces): Bubblan från Powerpuffpinglorna, Karen Smith från Mean girls, en av Ariels systrar från Den lilla sjöjungfrun, Ron Weasley från Harry Potter, Belle från Skönheten och Odjuret eller Dr. Facilier från Prinsessan och Grodan.

Vill du klä ut dig till något annat? Här är listan från Halloween 2022

Här kommer förslag på utklädnader som passar just ditt stjärntecken till Halloween 2022 med tips på snygga sminkningar och perfekta produkter för att få till alla looks.

Väduren

Årets Halloween-utklädnad: Hjälte eller fashionista

I sann vädur-anda är det perfekt att gå all in på Halloween-festen (eller ja, det är väl mest troligt att det är du som arrangerar festen). Låt ditt driv, vinnarlust och självförtroende (och kanske även din korta stubin) skina under festligheterna i en chick look eller som hjälte, eller varför inte kombinera dem?

Kända karaktärer som också passar dig som vädur: Cruella De Vil, Wonder Woman, Ilska från Insidan Ut, Pikachu eller Maleficent.

Palett med ögonskuggor från Anastasia Beverly Hills

Få till looken eller en eldig sminkning med den här högpigmenterade paletten med 14 skuggor. Här kan du köpa paletten på Lyko.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken ogonskugga for vadur

Colorful Eyeliner från IsaDora

Få till väldefinierad look med en flytande eyeliner med en liten applikatorspets. Här kan du köpa eyelinern på Lyko.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken eyeliner vadur

Mörk ögonskugga från Make Up Store

En silkeslen ögonskugga i färgen ”Nior” med mycket pigment och mjuk konsistens. Här kan du köpa ögonskuggan på Lyko.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken vadur

Oxen

Årets Halloween-utklädnad: en klassisk pumpa eller Herakles

Som du vet så är oxen det starkaste stjärntecknet och är både envis och har gott om tålamod. Du är förutsägbar (på det allra bästa sättet) och du älskar traditioner, därför tycker vi att den klassiska Halloween-pumpan är en perfekt utgångspunkt för årets look. Även en stark karaktär som Herakles från grekisk mytologi skulle passa dig som oxe perfekt.

Kända karaktärer som också passar dig som oxe: Spöke, Lisa Simpson, Katniss Everdeen, Legolas, Tingeling, Odjuret från Skönheten och Odjuret, Darth Vader, Chucky eller Valkyrie från Thor: Ragnarök.

Orange ögonskugga från Make Up Store

För att få till en snygg pumpa-sminkning passar paletten och eyelinern som nämns ovan till väduren perfekt. Här är ytterligare en fin och pigmentrik ögonskugga i färgen Sunburst. Här kan du köpa den orangea ögonskuggan på Lyko.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken ogonskugga oxe

Tvillingarna

Årets Halloween-utklädnad: Clown eller en bladning av komedi och tragedi-maskerna

Karaktärsdrag som matchar med dig som tvilling är att du är smart och lekfull och ibland kanske (bara liiiite) two-faced, då passar en sminkning inspirerad av komedi och tragedi-maskerna. En kreativ clown-sminkning är också ett säkert kort. Du kan vara allt från enkelt sminkad med en röd näsa och färgade linser till att efterlikna Pennywise från It.

Kända karaktärer som också passar dig som tvilling: Hannah Montana, Draco Malfoy från Harry Potter, Iron Man, Harley Quinn, Askungen, prinsessan Leia från Star Wars, Hades eller Loki från Thor.

Klassiskt rött läppstift från IsaDora

Ett återfuktande läppstift i färgen 215 Classic Red. Här kan du köpa läppstiftet från Lyko.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken lappstift tvilling

Kräftan

Årets Halloween-utklädnad: Ariana Grande eller en mystisk figur med mantel

Till årets fest vill du ha på dig någonting mysigt, så att du kan vara bekväm hela natten lång. En Billie Eilish inspirerad outfit med en oversize t-shirt och löst sittande shorts är då lockande, eller se ut som Ariana Grande med höga stövlar och en stor hoodie. Om du vill fånga upp den mystiska sidan av ditt stjärntecken kan en mantel med huva vara utklädnaden för dig.

Kända karaktärer som också passar dig som kräfta: Katara från Avatar: Legenden om Aang, Lola Bunny från Looney Tunes, Dobby från Harry Potter, Poison Ivy eller Sailor Moon.

Lejonet

Årets Halloween-utklädnad: Scar från Lejonkungen

Att vinna festens utklädnadstävlig är självklart och ingen skulle bli förvånad om du har flera ombyten med dig. Att stå i rampljuset är någonting som passar dig utmärkt, för ingen strålar som ett lejon! Använd din kreativa sida och charmiga utstrålning så ska du se att du blir kvällens mittpunkt.

En bra utklädnad är bland annat ett lejon, självaste symbolen för stjärntecknet. Och vilket annat lejon passar bättre under Halloween än det elakaste lejonet vi känner till? Annars är en stark och eldig karaktär som Daenerys Targaryen från Game of Thrones ett bra val.

Kända karaktärer som också passar dig som lejon: Röda Drottningen från Alice i Underlandet, Medusa, Thor, Gaston, Den elaka drottningen från Snövit, Bellatrix Lestrange från Harry Potter eller Meg från Herkules.

Jungfrun

Årets Halloween-utklädnad: En häxa som Hermione Granger från Harry Potter

Kunskap är ett nyckelord för att beskriva jungfrun, och att hela tiden utvecklas, aldrig slarva och brottas med perfektionism. Låter det bekant för någon av våra kära elever på Hogwarts? Häxan Hermione Granger är den perfekta utklädnaden för en jungfru. Två alternativ är hennes klassiska kläder med Gryffindor-slips och rock och hennes vackra klänning som hon bar under balen i Harry Potter och den flammande bägaren.

Kända karaktärer som också passar dig som jungfru: Tiana från Prinsessan och grodan, Scarlet Witch från WandaVision och Samara från The Ring.

Vågen

Årets Halloween-utklädnad: Rättvisans gudinna fru Justitia

Precis som stjärntecknet symboliseras med en våg skapar vågen balans och rättvisa. Vad passar då inte bättre än att klä ut sig till rättvisans gudinna från romersk mytologi! En ögonbindel, en balansvåg och ett svärd är tre saker som man brukar känna igen henne med.

Kända karaktärer som också passar dig som våg: Domare, Thanos från Avengers, Snövit, Fiona från Shrek eller Naruto Uzumaki från Naruto.

Skorpionen

Årets Halloween-utklädnad: en djävul eller vampyr

Skorpionen är det mest mystiska stjärntecknet och är känd som väldigt passionerad. Ofta är skorpionen avvaktande och svår att komma nära men samtidigt dramatisk och säger alltid vad hen tycker. Man vet aldrig riktigt var man har en skorpion och de är inte speciellt intresserade av lagar och regler. Därför är de klassiska Halloween-utklädnaderna djävul och vampyr perfekta för skorpionen.

Kända karaktärer som också passar dig som skorpion: Black widow från Avengers, Wednesday Addams, Ursula från Den lilla Sjöjungfrun, Beatrix Kiddo från Kill Bill eller Voldemort från Harry Potter.

Lila ögonskugga från MAC Cosmetics

En matt ögonskugga i färgen P For Pote. Här kan du köpa ögonskuggan på Lyko.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken ogonskugga skorpion

Skytten

Årets Halloween-utklädnad: Shuri från Black Panther

Som skytt är frihet, nyfikenhet och självständighet A och O och skytten är alltid på väg mot nästa äventyr. Storfilmen Black Panther: Wakanda Forever har snart premiär och där kommer vi att få se vår favoritskytt Shuri, som spelas av Letitia Wright.

Kända karaktärer som också passar dig som skytt: Jägare, spådam, Doris från Hitta Nemo, Winifred Sanderson från Hokus Pokus, Rapunzel från Trassel, Merida från Modig eller Darth Maul från Star Wars.

Använd den vita ansiktsfärgen som ligger under tvilling-stjärntecknet för att få till de runda märkena för Shuris krigsmålning.

Guldig ögonskugga från Make Up Store

En ögonskugga i färgen Gold Sparkle som ger glittrigt och skimrande resultat. Här kan du köpa ögonskuggan på Lyko.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken ogonskugga skytt

Stenbocken

Årets Halloween-utklädnad: den svarta svanen från Svansjön

Stenbocken gillar ordning och reda och kan ibland kännas lite gammaldags. Stenbocken är väldigt viljestark, kräsen och har en konstnärlig själ. Vill du gå på Halloween-festen i en utklädnad som passar ditt stjärntecken men som samtidigt låta din mer mischievous sida komma fram? Då är den svarta svanen från Svansjön den perfekta utklädnaden för stenbocken.

Kända karaktärer som också passar dig som stenbock: Regina George från Mean Girls, Umbridge från Harry Potter, Sherlock Holmes eller Leslie Knope från Parks & Rec.

Vattumannen

Årets Halloween-utklädnad: en alien

Om du är vattuman kanske du märkt att du ofta lever i framtiden och snabbt tar till dig nya saker. Du gillar att hitta nya lösningar och komma med originella idéer. Det är ju alltid kul att hitta nya vägar och lösningar! En futuristisk utklädnad till en alien känns därför som en rolig utmaning för den kreativa vattumannen.

Kända karaktärer som också passar dig som vattuman: Yzma från Kejsarens nya stil, She-Hulk, Luna Lovegood från Harry Potter, James Bond, Violetta Fagervy från Kalle och chokladfabriken eller Rey från Star Wars.

Fiskarna

Årets Halloween-utklädnad: en sjöjungfru

Fisken kan kännas igen som det mest begåvade stjärntecken som har många talanger. Fisken kan vara väldigt fokuserad på en specifik sak och skärma av sig lite från omvärlden, men är samtidigt väldigt omtänksam. Allt det här stämmer perfekt in på vår favoritsjöjungfru!

Kända karaktärer som också passar dig som fisk: Någon av Ariels systrar från Den lilla sjöjungfrun eller Dr. Facilier från Prinsessan och Grodan.

Vilket är ditt stjärntecken?

Här kommer en lista på alla stjärntecken, vilka datum de infaller mellan och vad de heter på engelska.

 • Väduren (Aries): är du om du är född mellan 21 mars till 19 april
 • Oxen (Taurus): är du om du är född mellan 20 april till 20 maj
 • Tvillingarna (Gemini): är du om du är född mellan 21 maj till 21 juni
 • Kräftan (Cancer): är du om du är född mellan 22 juni till 22 juli
 • Lejonet (Leo): är du om du är född mellan 23 juli till 23 augusti
 • Jungfrun (Virgo): är du om du är född mellan 24 augusti och 22 september
 • Vågen (Libra): är du om du är född mellan 23 september och 22 oktober
 • Skorpionen (Scorpio): är du om du är född mellan 23 oktober och 21 november
 • Skytten (Sagittarius): är du om du är född mellan 22 november och 21 december
 • Stenbocken (Capricornus): är du om du är född mellan 22 december och 19 januari
 • Vattumannen (Aquarius): är du om du är född mellan 20 januari och 18 februari
 • Fiskarna (Pisces): är du om du är född mellan 19 februari och 20 mars

Här har vi också tips på Halloween-frisyrer.