in

Det ska du klä ut dig till på Halloween – enligt ditt stjärntecken

halloween baserat pa stjarntecken
/Unsplash och Kristina Paukshtite/Pexels

Har du inte bestämt dig för vad du vill vara på Halloween? Vi har hittat de bästa utkläderna och sminket för Halloween-festen 2022, allt baserat på ditt stjärntecken! Mer

koplankar 1024x37 1

Halloween är precis runt hörnet och det börjar bli hög tid att planera vad man ska ha på sig på årets Halloween-fest. Behöver du inspiration för vad du ska vara till i år? Vi har listat våra favoriter som du kan klä ut dig till i år – baserat på ditt stjärntecken!

Ta inspiration till din Halloween-utklädnad från ditt stjärnteckens element

Alla stjärntecken är indelade i ett av de fyra elementen: vatten, jord, luft och eld. Elementet kan vara en bra utgångspunkt för att låta idéerna flöda för den perfekta utklädnaden.

 • Stjärntecken med vatten som element: kräftan, skorpionen och fiskarna
 • Stjärntecken med jord som element: oxen, jungfrun och stenbocken
 • Stjärntecken med luft som element: tvillingarna, vågen och vattumannen
 • Stjärntecken med eld som element: väduren, lejonet och skytten

Osäker på vilket som är ditt stjärntecken? Du hittar det längre ner i artiklen!

Halloween 2022: Det här ska du vara baserat på ditt stjärntecken

Här kommer förslag på utklädnader som passar just ditt stjärntecken, vi kommer även med tips på snygga sminkningar och perfekta produkter för att få till alla looks.

Väduren

Årets Halloween-utklädnad: Hjälte eller fashionista

I sann vädur-anda är det perfekt att gå all in på Halloween-festen (eller ja, det är väl mest troligt att det är du som arrangerar festen). Låt ditt driv, vinnarlust och självförtroende (och kanske även din korta stubin) skina under festligheterna i en chick look eller som hjälte, eller varför inte kombinera dem?

Kända karaktärer som också passar dig som vädur: Cruella De Vil, Wonder Woman, Ilska från Insidan Ut, Pikachu eller Maleficent.

Palett med ögonskuggor från Anastasia Beverly Hills

Få till looken eller en eldig sminkning med den här högpigmenterade paletten med 14 skuggor. Här kan du köpa paletten på Lyko.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken ogonskugga for vadur

Colorful Eyeliner från IsaDora

Få till väldefinierad look med en flytande eyeliner med en liten applikatorspets. Här kan du köpa eyelinern på Lyko.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken eyeliner vadur

Mörk ögonskugga från Make Up Store

En silkeslen ögonskugga i färgen ”Nior” med mycket pigment och mjuk konsistens. Här kan du köpa ögonskuggan på Lyko.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken vadur

Oxen

Årets Halloween-utklädnad: en klassisk pumpa eller Herakles

Som du vet så är oxen det starkaste stjärntecknet och är både envis och har gott om tålamod. Du är förutsägbar (på det allra bästa sättet) och du älskar traditioner, därför tycker vi att den klassiska Halloween-pumpan är en perfekt utgångspunkt för årets look. Även en stark karaktär som Herakles från grekisk mytologi skulle passa dig som oxe perfekt.

Kända karaktärer som också passar dig som oxe: Spöke, Lisa Simpson, Katniss Everdeen, Legolas, Tingeling, Odjuret från Skönheten och Odjuret, Darth Vader, Chucky eller Valkyrie från Thor: Ragnarök.

Orange ögonskugga från Make Up Store

För att få till en snygg pumpa-sminkning passar paletten och eyelinern som nämns ovan till väduren perfekt. Här är ytterligare en fin och pigmentrik ögonskugga i färgen Sunburst. Här kan du köpa den orangea ögonskuggan på Lyko.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken ogonskugga oxe

Tvillingarna

Årets Halloween-utklädnad: Clown eller en bladning av komedi och tragedi-maskerna

Karaktärsdrag som matchar med dig som tvilling är att du är smart och lekfull och ibland kanske (bara liiiite) two-faced, då passar en sminkning inspirerad av komedi och tragedi-maskerna. En kreativ clown-sminkning är också ett säkert kort. Du kan vara allt från enkelt sminkad med en röd näsa och färgade linser till att efterlikna Pennywise från It.

Kända karaktärer som också passar dig som tvilling: Hannah Montana, Draco Malfoy från Harry Potter, Iron Man, Harley Quinn, Askungen, prinsessan Leia från Star Wars, Hades eller Loki från Thor.

Klassiskt rött läppstift från IsaDora

Ett återfuktande läppstift i färgen 215 Classic Red. Här kan du köpa läppstiftet från Lyko.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken lappstift tvilling

FaceOn ansiktsfärg från Partykungen

Vit färg som passar för den perfekta clown-sminkingen. Här kan du köpa ansiktsfärgen från Partykungen.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken ansiktsfarg tvilling

Kräftan

Årets Halloween-utklädnad: Ariana Grande eller en mystisk figur med mantel

Till årets fest vill du ha på dig någonting mysigt, så att du kan vara bekväm hela natten lång. En Billie Eilish inspirerad outfit med en oversize t-shirt och löst sittande shorts är då lockande, eller se ut som Ariana Grande med höga stövlar och en stor hoodie. Om du vill fånga upp den mystiska sidan av ditt stjärntecken kan en mantel med huva vara utklädnaden för dig.

Kända karaktärer som också passar dig som kräfta: Katara från Avatar: Legenden om Aang, Lola Bunny från Looney Tunes, Dobby från Harry Potter, Poison Ivy eller Sailor Moon.

Lejonet

Årets Halloween-utklädnad: Scar från Lejonkungen

Att vinna festens utklädnadstävlig är självklart och ingen skulle bli förvånad om du har flera ombyten med dig. Att stå i rampljuset är någonting som passar dig utmärkt, för ingen strålar som ett lejon! Använd din kreativa sida och charmiga utstrålning så ska du se att du blir kvällens mittpunkt.

En bra utklädnad är bland annat ett lejon, självaste symbolen för stjärntecknet. Och vilket annat lejon passar bättre under Halloween än det elakaste lejonet vi känner till? Annars är en stark och eldig karaktär som Daenerys Targaryen från Game of Thrones ett bra val.

Kända karaktärer som också passar dig som lejon: Röda Drottningen från Alice i Underlandet, Medusa, Thor, Gaston, Den elaka drottningen från Snövit, Bellatrix Lestrange från Harry Potter eller Meg från Herkules.

Ögonskugga från Make Up Store

En högpigmenterad ögonskugga i färgen Maroon. Här kan du köpa ögonskuggan från Lyko.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken ogonskugga lejon

Svart läppfärg från MAC Cosmetics

Ett flytande svart läppstift med matt finish i färgen Caviar. Här kan du köpa läppstiftet på Cocopanda.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken svart lappstift lejon

Jungfrun

Årets Halloween-utklädnad: En häxa som Hermione Granger från Harry Potter

Kunskap är ett nyckelord för att beskriva jungfrun, och att hela tiden utvecklas, aldrig slarva och brottas med perfektionism. Låter det bekant för någon av våra kära elever på Hogwarts? Häxan Hermione Granger är den perfekta utklädnaden för en jungfru. Två alternativ är hennes klassiska kläder med Gryffindor-slips och rock och hennes vackra klänning som hon bar under balen i Harry Potter och den flammande bägaren.

Kända karaktärer som också passar dig som jungfru: Tiana från Prinsessan och grodan, Scarlet Witch från WandaVision och Samara från The Ring.

Vågen

Årets Halloween-utklädnad: Rättvisans gudinna fru Justitia

Precis som stjärntecknet symboliseras med en våg skapar vågen balans och rättvisa. Vad passar då inte bättre än att klä ut sig till rättvisans gudinna från romersk mytologi! En ögonbindel, en balansvåg och ett svärd är tre saker som man brukar känna igen henne med.

Kända karaktärer som också passar dig som våg: Domare, Thanos från Avengers, Snövit, Fiona från Shrek eller Naruto Uzumaki från Naruto.

Skorpionen

Årets Halloween-utklädnad: en djävul eller vampyr

Skorpionen är det mest mystiska stjärntecknet och är känd som väldigt passionerad. Ofta är skorpionen avvaktande och svår att komma nära men samtidigt dramatisk och säger alltid vad hen tycker. Man vet aldrig riktigt var man har en skorpion och de är inte speciellt intresserade av lagar och regler. Därför är de klassiska Halloween-utklädnaderna djävul och vampyr perfekta för skorpionen.

Kända karaktärer som också passar dig som skorpion: Black widow från Avengers, Wednesday Addams, Ursula från Den lilla Sjöjungfrun, Beatrix Kiddo från Kill Bill eller Voldemort från Harry Potter.

Lila ögonskugga från MAC Cosmetics

En matt ögonskugga i färgen P For Pote. Här kan du köpa ögonskuggan på Lyko.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken ogonskugga skorpion

Crazylinser Vampire från Partykungen

Röda linser som göra vampyr-looken komplett. Här kan du köpa linserna på Partykungen.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken roda linser

Huggtänder från Partykungen

Ett par verklighetstrogna huggtänder som du enkelt fäster. Här kan du köpa huggtänderna på Partykungen.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken huggsander vampyr

Vampyrblod på tub från Partykungen

En vampyr-look är väl inte komplett utan blod, eller hur? Här kan du köpa fejkblod från Partykungen.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken vampyr blod

Skytten

Årets Halloween-utklädnad: Shuri från Black Panther

Som skytt är frihet, nyfikenhet och självständighet A och O och skytten är alltid på väg mot nästa äventyr. Storfilmen Black Panther: Wakanda Forever har snart premiär och där kommer vi att få se vår favoritskytt Shuri, som spelas av Letitia Wright.

Kända karaktärer som också passar dig som skytt: Jägare, spådam, Doris från Hitta Nemo, Winifred Sanderson från Hokus Pokus, Rapunzel från Trassel, Merida från Modig eller Darth Maul från Star Wars.

Använd den vita ansiktsfärgen som ligger under tvilling-stjärntecknet för att få till de runda märkena för Shuris krigsmålning.

Guldig ögonskugga från Make Up Store

En ögonskugga i färgen Gold Sparkle som ger glittrigt och skimrande resultat. Här kan du köpa ögonskuggan på Lyko.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken ogonskugga skytt

Stenbocken

Årets Halloween-utklädnad: den svarta svanen från Svansjön

Stenbocken gillar ordning och reda och kan ibland kännas lite gammaldags. Stenbocken är väldigt viljestark, kräsen och har en konstnärlig själ. Vill du gå på Halloween-festen i en utklädnad som passar ditt stjärntecken men som samtidigt låta din mer mischievous sida komma fram? Då är den svarta svanen från Svansjön den perfekta utklädnaden för stenbocken.

Kända karaktärer som också passar dig som stenbock: Regina George från Mean Girls, Umbridge från Harry Potter, Sherlock Holmes eller Leslie Knope från Parks & Rec.

Vattumannen

Årets Halloween-utklädnad: en alien

Om du är vattuman kanske du märkt att du ofta lever i framtiden och snabbt tar till dig nya saker. Du gillar att hitta nya lösningar och komma med originella idéer. Det är ju alltid kul att hitta nya vägar och lösningar! En futuristisk utklädnad till en alien känns därför som en rolig utmaning för den kreativa vattumannen.

Kända karaktärer som också passar dig som vattuman: Yzma från Kejsarens nya stil, She-Hulk, Luna Lovegood från Harry Potter, James Bond, Violetta Fagervy från Kalle och chokladfabriken eller Rey från Star Wars.

Fiskarna

Årets Halloween-utklädnad: en sjöjungfru

Fisken kan kännas igen som det mest begåvade stjärntecken som har många talanger. Fisken kan vara väldigt fokuserad på en specifik sak och skärma av sig lite från omvärlden, men är samtidigt väldigt omtänksam. Allt det här stämmer perfekt in på vår favoritsjöjungfru!

Kända karaktärer som också passar dig som fisk: Ariel eller någon av hennes systrar från Den lilla sjöjungfrun, Jigsaw, Other Mother från Coraline eller Dr. Facilier från Prinsessan och Grodan.

Palett från Makeup Revolution

Paletten Mermaids Vs Unicorns har alla skimriga färger du kan tänkas behöva för att få till en snygg sjöjungfru-look. Här kan du köpa paletten från Lyko.

halloween utkladnad baserat pa stjarntecken ogonskugga fisk

Halloween efter ditt stjärntecken: Här är hela listan

Här är utklädnader som passar för respektive stjärntecken:

 • Väduren (Aries): Hjälte, fashonista, Cruella De Vil, Wonder Woman, Ilska från Insidan Ut, Pikachu eller Maleficent
 • Oxen (Taurus): Pumpa, spöke, Herakles, Lisa Simpson, Katniss Everdeen, Legolas, Tingeling, Odjuret från Skönheten och Odjuret, Darth Vader, Chucky eller Valkyrie från Thor: Ragnarök.
 • Tvillingarna (Gemini): En clown, Hannah Montana, Draco Malfoy från Harry Potter, Iron Man, Harley Quinn, Askungen, prinsessan Leia från Star Wars, Hades eller Loki från Thor.
 • Kräftan (Cancer): Ariana Grande, Katara från Avatar: Legenden om Aang, Lola Bunny från Looney Tunes, Dobby från Harry Potter, Poison Ivy eller Sailor Moon.
 • Lejonet (Leo): Scar från Lejonkungen, Daenerys Targaryen från Game of Thrones, Röda Drottningen från Alice i Underlandet, Medusa, Thor, Gaston, Den elaka drottningen från Snövit, Bellatrix Lestrange eller Meg från Herkules.
 • Jungfrun (Virgo): Hermione Granger från Harry Potter, Tiana från Prinsessan och grodan, Scarlet Witch från WandaVision och Samara från The Ring.
 • Vågen (Libra): Rättvisans gudinna fru Justitia, Domare, Thanos från Avengers, Snövit, Fiona från Shrek eller Naruto Uzumaki från Naruto.
 • Skorpionen (Scorpio): Djävul, vampyr, Black widow från Avengers, Wednesday Addams, Ursula från Den lilla Sjöjungfrun, Beatrix Kiddo från Kill Bill eller Voldemort från Harry Potter eller Elsa från Frost.
 • Skytten (Sagittarius): Shuri från Black Panther, Jägare, spådam, Doris från Hitta Nemo, Winifred Sanderson från Hokus Pokus, Rapunzel från Trassel, Merida från Modig eller Darth Maul från Star Wars.
 • Stenbocken (Capricornus): Den svarta svanen från Svansjön, Regina George från Mean Girls, Umbridge från Harry Potter, Sherlock Holmes eller Leslie Knope från Parks & Rec.
 • Vattumannen (Aquarius): En alien, Yzma från Kejsarens nya stil, She-Hulk, Luna Lovegood från Harry Potter, James Bond, Violetta Fagervy från Kalle och chokladfabriken eller Rey från Star Wars.
 • Fiskarna (Pisces): En sjöjungfru som Ariel eller någon av hennes systrar från Den lilla sjöjungfrun, Jigsaw, Other Mother från Coraline eller Dr. Facilier från Prinsessan och Grodan.

Vilket är ditt stjärntecken?

Här kommer en lista på alla stjärntecken, vilka datum de infaller mellan och vad de heter på engelska.

 • Väduren (Aries): är du om du är född mellan 21 mars till 19 april
 • Oxen (Taurus): är du om du är född mellan 20 april till 20 maj
 • Tvillingarna (Gemini): är du om du är född mellan 21 maj till 21 juni
 • Kräftan (Cancer): är du om du är född mellan 22 juni till 22 juli
 • Lejonet (Leo): är du om du är född mellan 23 juli till 23 augusti
 • Jungfrun (Virgo): är du om du är född mellan 24 augusti och 22 september
 • Vågen (Libra): är du om du är född mellan 23 september och 22 oktober
 • Skorpionen (Scorpio): är du om du är född mellan 23 oktober och 21 november
 • Skytten (Sagittarius): är du om du är född mellan 22 november och 21 december
 • Stenbocken (Capricornus): är du om du är född mellan 22 december och 19 januari
 • Vattumannen (Aquarius): är du om du är född mellan 20 januari och 18 februari
 • Fiskarna (Pisces): är du om du är född mellan 19 februari och 20 mars

Här har vi också tips på Halloween-frisyrer.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.