in

Redo för Halloween 2019? Här är bästa sminkningarna och dekorationerna

allt om halloween, från datum till kläder och pumpor
Bildkälla: Unsplash

Årets stora höjdpunkt är snart här – Halloween! Här är allt du behöver veta om Halloween – från när högtiden faktiskt infaller till halloweenpumpor, pysseel och kläder! Mer

koplankar 1024x37

När är Halloween 2019?

Halloween infaller den 31 oktober, vilket i år är en torsdag. I Sverige är det Allhelgonadagen den 1 november, och vi firar Alla helgons dag den första lördagen mellan 31 oktober och 6 november. Allhelgonadagen och Alla helgons dag är alltså inte samma dag, även om de ibland råkar sammanfalla. Krångligt eller hur? Men se det från det ljusa sidan – vi får fler Halloweendagar!

Så gör du bäst Halloweenpyssel till festen

För en lyckad Halloweenfest är dekorationen A och O. Tänk utanför boxen – marshmallows kan bli spöken och klubbor kan bli skelett. Kolla bara i videon här nedan!

Och för dig som vill avancera kommer här ännu mer pyssel! Lär dig göra allt från fladdermöss som kan sitta fast på väggarna till lite mer tidskrävande grejer som självlysande spöken i lera.

Halloweenpumpor – så lyckas du

När det kommer till Halloweenpumpor är det verkligen ett kapitel för sig. Du kanske är van vid att den klassiska pumpan med triangelögon, men även här går det att experimentera med olika former och pumpasorter. Om du kan ska pumpan helst stå utomhus – då håller den längre. Tänk på att inte slänga pumpaköttet! Fröna är goda att rosta och ha på det mesta, och av pumpaköttet kan du göra en ansiktsmask som är perfekt om hyn känns torr.

halloweenpumpa
Källa: Unsplash

Börja med att skära ut locket på din pumpa och töm den på allt innehåll. Det kan vara en bra idé att rita upp ditt mönster direkt på pumpan, så blir det lättare att skära rätt. Sätt i ett ljus – klart!

klassisk halloweenpumpa med rökmaskin
Källa: Unsplash

Om du vill avancera kan du sätta en liten rökmaskin inuti din pumpa. Det låter kanske krångligt men det är lätt att få tag på små rökmaskiner som, i kontakt med vatten, utvecklar en läskig (men helt ofarlig) rök. Läs mer och köp här.

Du kan också välja att måla eller spreja dina Halloweenpumpor. Här är några idéer på vad du kan göra, låt endast fantasin sätta gränser!

Välj rätt kläder, dräkter och smink till Halloween

Gör inget halvdant i år! Inför Halloweenfesten är det viktigt att tänka på helheten. Allt från kläder till dräkter, peruk och smink spelar in när du vill naila din Halloweenlook. Om du inte tidigare har lagt speciellt mycket energi på sminket är det dags att börja med det nu! Halloween är ett perfekt tillfälle för att experimentera för att skapa olika läskiga effekter. I butikerna finns allt från fejkade skador till ögonlinser i olika färger. Här är 12 sminktips som sätter ribban!

kläder och smink för halloween
  1. Mask från Partykungen. Läs mer och köp här.
  2. Zombiemun från Partykungen. Läs mer och köp här.
  3. Ansiktspärlor från Partykungen. Läs mer och köp här.
  4. Grön peruk från Partykungen. Läs mer och köp här.
  5. Medusadräkt från Partykungen. Läs mer och köp här.