in

Hur ska du sminka dig på halloween? Här är 5 idéer

halloween smink zombie, häxa och spindelnät
Bild: cottonbro studio/Pexels & produktbilder

Vad kan man sminka sig till på Halloween? Här är våra bästa idéer på halloweensminkningar från den klassiska häxan till zombies med obehagliga sår. Mer

koplankar 1024x37

Snart är det äntligen halloween! Vi har valt ut några sminkidéer för dig som vill slå på stort i år och tipsar om vilka produkter du behöver för att naila looken. Vi har också hittat produkter för simplare halloweensminkningar för dig som vill göra något enkelt och snabbt!

Halloween-sminkningar perfekta till festen 2023:

Vi går igenom produkterna du behöver för sminka dig som halloweens mest klassiska varelser:

  1. En häxa
  2. Ett skelett
  3. Ett spindelnät
  4. En zombie
  5. En clown/Jokern

Vi visar också upp inspiration för ett gäng snabba och enkla sminkningar för dig som inte vill lägga för mycket tid och energi på din sminkning. Sedan avslutar vi med mer komplicerade sminkningar som kommer göra dig till den läskigaste på halloweenfesten.

Vi börjar med Halloween basics 101: Så sminkar du ett sår

Ett effektfullt sår kan verkligen bidra till den rätta halloweenkänslan, och att sminka fram ett är faktiskt inte så svårt som det ser ut. Hur sminkar man ett sår då? Genom att följa de enkla stegen i videon nedan behöver du inte mycket mer för maximal halloweenkänsla. Här är tre sätt att sminka sår:

Här allt att du behöver för att fejka ett sår

Att göra egna sår kräver lite övning, men det är lättare än man kan tro! Flytande latex, skuggor och fejkblod är bra produkter att använda sig av när man är nybörjare. Skuggor i röda och lila nyanser är perfekta för att efterlikna hur irriterade sår ser ut. Nyanser i grönt och gult ger en effekt av att du ser sjukare och mer illamående ut.

Palett med 45 skuggor från Makeup Revolution

En perfekt palett att använda sig av för att få en stor variation av färger, paletten har närmare bestämt 45 matta ögonskuggor med mycket pigment.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

Hur man sminkar sar till halloween?

Maxi Reloaded Palette Monster Mattes från Makeup Revolution. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Flytande latex från Buttericks

Sminka läskiga och realistiska sår med hjälp av latex.

Läs mer om produkten här (länk till Åhléns).

Vad kan man sminka sig till pa Halloween?

Latex, flytande 29,5 ml Halloween från Buttericks. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Åhléns).

Halloweensminkning 1: häxa

En klassisk utklädnad på halloween är häxan, för visst är det väl ändå det mest ikoniska valet? Här kan du gå från 0-100, från en lätt sminkning och en svart häxhatt till att sminka dig grön i ansiktet a la The Wicked Witch of the West. Så finns det alla möjliga häxsminkningar där emellan, här är en av våra favoriter:

Flytande eyeliner i vitt från NYX Professional Makeup

Gör spännande linjer och symboler med hjälp av en vit eyeliner. Den här eyelinern är lätt att applicera och kommer från NYX Professional Makeup, den hjälper dig att sminka skapa och matta linjer perfekta till halloweensminkningen.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

halloween sminkning haxa vuxen

Vivid Matte Liquid Liner 02 White från NYX Professional Makeup. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Halloweensminkning 2: skelett

Det finns många kreativa sätt att sminka sig till ett skelett. Du kan sminka hela ansiktet som en realistisk döskalle, halva ansiktet som en döskalle och andra halvan i en festlig sminkning, eller bara lägga en skelett-sminkning från näsan och ner. Bara fantasin (och hur mycket ansiktsfärg du har) sätter gränser!

Här är allt du behöver för att sminka dig till ett skelett

Färg för kropp och ansikte från NYX Professional Makeup

Sex krämiga färger med mycket pigment och torr finish. Produkten sitter länge och kan appliceras både i ansiktet och på kroppen.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

Vad kan man sminka sig till pa Halloween? skelett och doskalle

SFX Face and Body Paint Primary från NYX Professional Makeup. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Vit ansiktsfärg från SUVA Beauty

En vattenfast färg för kropp och ansikte med krämig formula.

Läs mer om produkten här (länk till Åhléns).

sminka dig som ett skelett till halloween vuxen

Opakes Cosmetic Paint från SUVA Beauty. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Åhléns).

Halloweensminkning 3: spindelnät

Vill du göra en enkel halloweensminkning som samtidigt är festlig? Lägg först ögonskugga i valfria färger som passar till halloween (som grönt, lila eller rött) och gör sedan ett spindelnät eller två vid ögonen med hjälp av eyeliner! En annan (väldigt creepy) idé är att måla spindelben från läpparna, så att det ser ut som att en spindel är påväg ut så fort du öppnar munnen.

Här är allt du behöver för att sminka ett spindelnät

Flytande eyeliner från IsaDora

Eyeliner med en tunn applikatorspets som gör det lätt att göra spindelnätens tunna linjer.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

halloween smink spindelnat vuxen eyeliner

Colorful Eyeliner 10 Black från IsaDora. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Färgstark palett från NYX Profressional Makeup

En palett med ögonskuggor i 16 vackra nyanser.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

hur gor man halloween sminknig spindelnat

Ultimate Shadow Palette 04W I Know Thats Bright från NYX Profressional Makeup. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Halloweensminkning 4: zombie

När du väl har lärt dig att sminka sår kan du få till en hel del olika looks inför halloween. Vad sägs om den här zombie-sminkningen? Komplettera med ljusa, läskiga linser till ögonen för extra effekt!

För att få till den här coola (och grymt läskiga) sminkningen nedan behöver du flytande latex, havregryn och papper. Även kroppsfärg i grönt, brunt, gult och svart. Lägg till mycket teaterblod! Pricken över i:et för en extra läskig effekt är att även använda teaterblod som är speciellt anpassade för att ha på tänderna. Sen är det bara att göra en snabb och läskig frisyr till det så att du verkligen ser ut som en zombie.

Ansiktsfärg från NYX Professional Makeup

En palett med sex pigmenterade färger som passar perfekt till halloweensminkningen.

Läs mer om produkten här (länk till Åhléns).

Hur man sminkar sig som en zombie?

SFX Face & Body Paint från NYX Professional Makeup. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Åhléns).

Halloweensminkning 5: Jokern/en clown

Vill du klä ut dig till Jokern i år? Sminka dig med ansiktsfärg och eyeliner som vi nämt tidigare i artikeln. Komplettera looken med ett rött läppstift, grön hårfärg och färgglada kläder!

Rött läppstift från MAC Cosmetics

Ett vackert läppstift med matt finish.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

lappstift till halloween

Retro Matte Lipstick Ruby Woo från MAC Cosmetics. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Grönt hårspray från Lyko

Gör Jokern-sminkningen komplett med grönt hår! Det här sprayet är rikt på färgpigment och är samtidigt lätt att tvätta ur.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

halloween sminkning vuxen

Spray Green från Lyko. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Bonussminkningar till halloween: snabba, enkla och lätta tips

För dig som tycker att sminkningarna ovan känns alldeles för komplicerade kommer här några snabba och enkla tips på sminkningar som definitivt höjer halloween-känslan här:

Överkurs: Så får du till en mer komplicerad sminkning till Halloween (som garanterat gör dig till den läskigaste på festen)

Lycka till!