in

Sommarens hårtrender – 12 fina frisyrer och hårfärger

dragbildhar
Foto: Mike Von/Unsplash

Dags för en ny frisyr inför sommaren 2021? Vi har listat de senaste trenderna, färgerna och frisyrerna för kort, mellanlångt och långt hår! Mer

koplankar 1024x37 1

Vilken frisyr och hårfärg gäller?

Snart dags för sommar, ledighet och kanske en ny frisyr? Det som är nytt och står i extra fokus inför sommaren är superblont hår, rufsig lugg och kort-kort frisyr. Vi har samlat alla sommarens trendiga frisyrer här nedan – bara att välja och vraka!

Frisyrer för kort hår

För kort hår rekommenderar vi att gå all in. En buzz cut är nämligen trendigare än någonsin i år. Våga raka av allt hår och känn vinden mot huvudet i sommar!

Satsa på någon av dessa frisyrer för kort hår:

 1. Snaggat hår
 2. Pixie cut

1. Snaggat hår

snaggathar
Foto: Kim Carpenter/Unsplash

Under år 2020 var det många som tillbringade tiden hemma, vilket har lett till många kul frisyrer men också en hel del felklipp. Känner du att ditt hår behöver en omstart? Nu har du chansen! Riktigt kort hår har varit på tapeten ett tag, men om du varit sugen på att testa snaggat hår är det verkligen nu det gäller. Det finns många anledningar att raka av håret till sommaren, bland annat är det både snyggt och svalt!

2. Pixie cut

Känns snaggat hår för långt att gå? Behåll ditt hår lite längre och satsa på en pixie cut. En pixie cut är en frisyr som oftast är lite kortare på sidorna och där bak, med längre hår på toppen av huvudet och en liten lugg närmast ansiktet. Extra trendpoäng om du även bleker din pixie cut till en blond nyans!

Frisyrer för mellanlångt hår

Bland sommarens bästa halvlånga frisyrer hittar vi bland annat hockeyfrillan och en slarvig lugg.

Testa någon av dessa frisyrer för mellanlångt hår:

 1. Lob med snedlugg
 2. Kort där fram, långt där bak
 3. Slarvig lugg

1. Lob med snedlugg

En lob, alltså en längre bob, är trendigt i sommar så vi låter våra kortare hemmaklipp växa ut. En lob med lugg ramar in ansiktet och tar fram dina ansiktsdrag. Addera en snedlugg till din lob och du har den perfekta sommarfrisyren! Satsa på en lob med mycket volym och textur, vårt tips är att införskaffa en saltvattenspray!

saltvattenspray

Saltvattenspray från Björn Axén. Läs mer och köp här.

2. Kort där fram, långt där bak

Den så kallade hockeyfrillan har ett lite finare ord på engelska – mullet. Även om ordet inte låter så kul är frisyren trendigare än någonsin. Om vårens mullet var lite mer tajt och tillrättalagd är sommarens mullet en rufsigare variant, gärna med lugg.

3. Slarvig lugg

I sommar får gardinluggen konkurrens av en mer rufsig, slarvig lugg. Har du lockigt hår gör du bäst i att låta luggen leva sitt eget liv, och lägga plattången på hyllan. En kortare, lockig lugg är perfekt nu i sommar. Scruncha bara till luggen och dina lockar med en lockkräm och du är good to go!

curlcream

Curlcream från Maria Nila. Läs mer och köp här.

Frisyrer för långt hår

För långt hår fortsätter den naturligt enkla trenden. Satsa på att framhäva ditt naturliga lockiga hår eller ge lite extra kärlek till ditt långa raka hår genom att ge det näringsrika inpackningar.

Här är sommarens långa frisyrer:

 1. Naturliga lockar
 2. Extra långt, välvårdat hår
 3. Uppklippta toppar med snedlugg

1. Naturliga lockar

Har du långt hår och inte vill spendera timmar framför spegeln? Då har du tur eftersom vårens trend med naturliga lockar håller i sig. Det ska kännas effortless och som att du ”woke up like this”. Har du naturliga lockar kommer du lätt undan med lite lockkräm. Har du rakt hår kan du testa att sova i flätor för att vakna upp med perfekta lockar. (Testa att fläta håret när det är blött för att vakna upp med extra tydliga lockar!)

2. Extra långt, välvårdat hår

Vill du spara ut ditt hår till ett extra långt mermaid-svall? Din tid är nu! Långt, tjockt, välvårdat hår är inne sommaren 2021, så se till att ta hand om ditt hår. Använd inpackningar, hårolja och sov i sidenörngott för att minska på frisset och få ditt hår att glänsa.

langthr
Foto: Valerie Elash/Unsplash

3. Uppklippta toppar och snedlugg

Vill du få in lite mer liv i ditt långa hår är det uppklippta toppar och snedbena som gäller. Precis som för de kortare och mellanlånga frisyrerna är luggen rätt väg att gå för dig med långt hår. Gardinluggen har varit trendig ett tag, men nu är det dags för förändring i form av snedluggen.

Vilken hårfärg gäller sommaren 2021?

Efter ett år av hemmafärgningar och kreativa nyanser är det dags för en mer neutral och avskalad sommar. Blekt, blont hår är rätt just nu, men vill du vara lite extra vågad ska du testa att färga halva håret blont och halva brunt.

Satsa på någon av dessa färger:

 1. Superblont hår
 2. Urvattnade färger
 3. Två olika hårfärger

1. Superblont hår

Någon som ständigt skapar nya trender med sitt hår är Billie Eilish. Nyligen sågs hon på Instagram ha bytt ut sitt karakteristiska svarta och gröna hår till en superfin blond nyans. Blont hår till sommaren är extra fint eftersom det glänser så fint i solen och dessutom skapas ljusare slingor av solens sken. Kom bara ihåg att använda solskydd i håret för att undvika ett torrt, slitet burr till hösten!

2. Urvattnade färger

Under året med pandemin har många testat på att vara sina egna frisörer hemma, och många kan nu stoltsera med en cool hårfärg eller hemmaklippt lugg. Men inför sommaren 2021 vill vi tona ner de starka hårfärgerna och låta håret vila. Där kommer de urvattnade hårfärgerna in – perfekt för dig som färgat håret och nu låtit färgen tvättas ur några gånger. Mörka rötter och en ljust rosa, lila eller blå nyans i längderna är helt rätt i sommar.

marianilalila

Behöver ditt hår en uppfräschning? Testa en färgbomb – en vårdande inpackning med färgpigment som piggar upp håret. Här är en i lavendel-lila från Maria Nila. Läs mer och köp här.

3. Två olika hårfärger

Redan för ett år sedan färgade Lisa Siden (som just nu syns i Paradise Hotel) en bit av sitt hår brunt medan hon behöll resten blont. Sedan dess har trenden tagit fart ordentligt och vi ser varannan människa på sociala medier med slingor eller stora delar av sitt hår i en avvikande färg. Satsa på två färger som kontrasterar mot varandra, som ljust blont och mörkt brunt – eller stick ut ordentligt med hälften vitt och hälften svart!