in

Därför ska du aldrig sova med örngott gjorda av bomull


Det kan vara hög tid att investera i nya örngott! Mer


Nytvättade lakan må vara lika skönt som att sova på som, låt oss gissa, moln. Men om dina örngott är gjorda av bomull spelar det ingen roll hur rena eller nya de är – de är sjukt dåliga för din hy och ditt hår ändå.

Oavsett vilken hårtyp du har, om du alltid vaknar med ett hår som är trassligt och ser ut och känns torrt kan du skylla det på ditt bomullsörngott.

Du har säkert hört det förr, men vi påminner om det igen. Investera i örngott som är i silke eller satin. Kändisstylisten och hårexperten Jen Atkin förklarar varför.

– Bomull absorberar fukt, medan silke bevarar det. Så när du ligger på ett örngott i silke eller satin bevaras fukten i ditt hår istället för att det torkar ut. Detta är speciellt bra för de som har frissigt hår, säger hon till Cosmopolitan.

Silke- eller satinörngott är också väldigt släta och glatta så de kommer inte lämna några fula sovränder i ditt nyvakna ansikte. Alltid en bonus! Tyget låter även ditt hår röra sig över kudden utan friktion. Men andra ord slipper du vakna upp med ett mindre fågelbo på huvudet.

Om du absolut inte vill skiljas från dina örngott i bomull rekommenderar Atkin att man lindar in håret i en sidenscarf innan man lägger sig.

– Detta är bra för alla hårtyper, men särskilt bra är det för de med naturligt hår.

Örngott i siden – värda att investera i

Har du ännu inget örngott i siden så kan det vara dags att investera i ett med andra ord. Här kommer tre tips på sköna och bra örngott i satin samt i bomullssatin för riktigt lyxig känsla.

örngott satin1. Vitt örngott från Lexington i mjuk bomullssatin. Läs mer och köp här.
2. Blått örngott från Mille Notti i följsam kammad bomullssatin. Läs mer och köp här.
3. Grått örngott från Höie i mjuk satin för en lyxig känsla. Läs mer och köp här.

Prenumerera på VeckoRevyn och få 5 nummer + ett lyxig kit från Pure Mineral för bara 199 kr. 

Nytt nummer VeckoRevyn