in

Funderar du på att snagga håret? Här är 5 anledningar att göra det!

snaggathar
Foto: Kim Carpenter/Unsplash

Funderar du på att snagga håret? Bara gör det! Om du ångrar dig så kommer det alltid växa ut igen. Läs vidare för att få 5 anledningar till att snagga dig! Mer

Om du länge tänkt tanken att du vill ha kortare hår men känner dig osäker på om du passar i det, varför inte bara testa? Här kommer 5 anledningar till att raka av sig håret för dig som drömmer om en snaggad frisyr.

1. Håret kommer växa ut igen (men hur lång tid tar det?)

Så exakt hur lång tid det kommer ta innan ditt hår växer ut igen? Det finns ingen snabb återvändo till långt hår igen utan det tar ett tag innan det vuxit ut igen. Hår växer ungefär 1-2 cm per månad, så om du hade hår längre än till axlarna kommer det ta ett par år innan det växt ut till samma längd igen.

2. Med snaggat hår sparar du tid

Du slipper använda hårtork efter att du duschat och sparar in allt från minuter till timmar beroende på hur långt hår du har nu. Du sparar också in tid på att du slipper allt fixande med håret, så som styling, borstande och flätande. Inga mer dåliga hårdagar – från och med nu är håret färdigt så fort du vaknar på morgonen!

3. Du sparar pengar

Genom att raka av håret sparar du in en massa pengar som du kanske annars skulle lagt på frisörbesök och stylingprodukter. Ett frisörbesök kostar ändå runt 500 kronor för en klippning och betydligt mer för färgning. Tänk då vad smidigt att istället plocka fram rakapparaten och raka bort allt, helt gratis. Och alla tusentals kronor vi spenderar varje år på olika oljor, krämer och inpackningar till håret? Nu kan du byta ut alla dessa produkter mot bara en flaska schampo. Extra plus för smidigheten när du packar inför en resa.

snaggat
Foto: Tyler Nix/Unsplash

4. Du håller dig sval på sommaren

Om du ska snagga håret är det bästa tillfället på våren eller början av sommaren – tänk vad skönt att slippa varmt och svettigt hår i ansiktet och bara känna vinden mot huvudet. Tänk dock på att huvudet kommer vara extra känsligt för solen och kom ihåg solskydd och att bära hatt!

5. Våga testa olika stilar – från längd till färg

Du har nu chansen att testa på olika stilar genom att ha på dig olika peruker, hattar och mössor. Nu har du också chansen att få sminket att poppa ordentligt eftersom ditt ansikte kommer vara i fullt fokus. När du har långt hår kan du testa på olika uppsättningar och flätor, men det är en helt ny värld att upptäcka när du byter till snaggat hår. Du kan också experimentera med olika längder på din snaggade frisyr, och varför inte testa olika hårfärger om du väljer en lite längre variant? Möjligheterna är oändliga!

Tack Sorelle Amore för inspirationen! Titta på hennes video om att raka av sig håret här: