in

Höstens hårtrender – de finaste frisyrerna och hårfärgerna

dragarbild hårtrend hårfärg frisyr 2020
Bildkälla: Tyler Nix / Unsplash

Sugen på något nytt till hösten? Vi har samlat de senaste hårtrenderna, färgerna och frisyrerna som gäller hösten 2020. MerNyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här: Lyssna på fler avsnitt här!
koplankar 1024x37 1

Gillar du också att inleda en ny årstid med en ny hårfärg, en ny frisyr eller både och på samma gång? Bland höstens hårtrender 2020 hittar vi långa luggar och varma toner. Ja, kalla toner i håret verkar helt klart vara över för tillfället och istället ser vi en hel del kopparröda och naturligt varma nyanser bland höstens hårfärger.

Hårtrender och frisyrer hösten 2020

Oavsett om du har långt, mellanlångt eller kort hår finns det något för alla som vill haka på höstens hårtrender. Bland trender för långt hår ser vi mycket volym, lockar och långa luggar. För mellanlångt hår trendar både page och bob, och för den som vill ha kort hår i höst ser vi en hel del pixie-cuts och ännu kortare, snaggade frisyrer.

Hårtrender för kort hår: pixie-cut, snagg och sidbena

För dig som länge funderat på att klippa håret kort är detta är perfekt tillfälle! Under hösten 2020 ser vi en hel del trender att följa för dig som vill ha kort hår. Här är några som sticker ut lite extra.

Pixie-cut

Pixie-cut är frisyren för sig som vill ha lite mer volym i håret. Satsa på taggiga toppar!

Kort snaggad frisyr

hårtrend 2020 hösten frisyrer

För dig som alltid har velat testa att ha riktigt kort, snaggat hår, är tiden inne! Man måste också älska frisyrer som är snygga, trendiga och praktiska på samma gång.

Sidbena

Det experimenteras också en hel del med benan i höst, och en skarp sidbena verkar vara helt rätt just nu. Framför allt för en kort frisyr, men den verkar också vara trendig för mellanlångt och långt hår.

Så får du sidbenan att hålla lite längre

stylingkräm hårtrender frisyrer 2020

En stylingkräm från Maria Nila är the way to go för dig som vill ge håret lite extra struktur och få sidbenan att stanna på plats. Läs mer och köp här.

Hårtrender för mellanlångt hår: page, bob och backslick

Pagen hänger med ett tag till, och den går att styla på många olika sätt. Vill du ha en skarp och rak eller en vågig och mjuk? Eller vill du hellre ha en mjuk bob med lugg som ramar in ansiktet? Här är hårtrenderna som gäller för mellanlångt hår.

Page

View this post on Instagram

night out..💛

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

En skarp, lite längre page, i varma toner är något för dig med mellanlångt hår att satsa på i höst.

Bob

En mjuk bob med lång lugg som ramar in ansiktet är extra trendigt hösten 2020.

Backslick och wet look

Backslick är extra fint för alla med mellanlångt hår just nu, men det kan krävas lite jobb att få till. För att få till en perfekt wet look finns det lite olika knep. Det första steget är att blöta håret, ha sedan i en stylingkräm innan håret torkar. Använd sedan en gel för att få till en backslick. Avsluta med hårspray! När håret har torkat kan du ha i ännu mer stylingkräm om det behövs. Om du har lockigt eller tjockt hår hittar du några tips i videon nedan.

Vill du få till en wet look hemma? Här är produkterna du behöver

hårtrend hösten 2020 frisyr

Ett texture gloss från Amika som ger stadga och textur. Innehåller havtorn och honungsextrakt. Läs mer och köp här.

hårgele hårtrend 2020 hårfärg

En stylinggele med aloe vera från Maria Åkerberg. Läs mer och köp här.

hårspray hårtrender hösten 2020

Hårspray som bidrar till extra glans och som inte klibbar, från Moroccanoil. Läs mer och köp här.

Hårtrender för långt hår: volym, lockar och lång lugg

Volym, volym, volym och extra mycket lockar. Det är trenderna som dominerar bland långa frisyrer hösten 2020. Vi ser dessutom en hel del långa luggar som går att ha bakom öronen när man tröttnar på den. Smidigt eller hur?

Naturliga lockar

Har du väldigt lockigt hår? Grattis! Under hösten 2020 ska du göra allt för att framhäva dem.

Behöver du en stylingkräm som definierar dina lockar?

hårtrender hösten 2020 frisyr

En stylingkräm med sheasmör från Cantu som ger lockarna textur. Läs mer och köp här.

Lång lugg

Satsa på en extra lång lugg som ramar in ditt ansikte i höst. Hur skönt att slippa få luggen i ansiktet hela tiden? Extra trendigt att färga luggen i en annan färg som på bilden ovan, men mer om det längre ner!

Volym, volym, volym

Det är extra mycket volym i håret som gäller för dig med lång frisyr i höst. En sådan här med lite längre lugg och i kopparröda toner är extra rätt just nu.

Vad sägs om en volymspray till ditt långa hår?

volymspray hårtrend hösten 2020

Ett volymspray från Kevin Murphy kan ge håret lite mer liv. Läs mer och köp här.

Hårtrender och hårfärg hösten 2020

Säg farväl till kalla toner och hej till varma, jordnära och kopparröda toner. Vi ser också en hel del frisyrer där luggen är i en färg och resten av håret en annan. För den som vill ta ut svängarna ser vi också en hel del mustiga plommonfärger bland höstens hårtrender.

Färga luggen i en annan färg

En av de främsta hårtrenderna just nu är att färga luggen eller håret närmast ansiktet i en färg, och låta resten av håret vara i en annan färg. Antingen med en stor kontrast som i bilden ovan, eller i liknande färger men olika nyanser. Men det ska synas en tydlig skillnad!

Plommonlila hårfärg

Både blå och lila har varit trendigt bland hårfärger ett bra tag, men under hösten är plommonlila hårfärg extra populärt. Nyansen kan både vara lite ljusare eller mörkare, beroende på vad du föredrar. Hårfärgen passar därför bra oavsett om du vill ha varma eller kalla toner i håret.

Vill du testa färga plommonlila hår hemma?

hårfärg frisyrer hösten 2020 lila

Vill du få till den perfekta plommonlila nyansen är det nog bäst att besöka en frisörsalong. Men om du vill testa att färga håret hemma finns den här hårfärgen från Schwarzkopf. Läs mer och köp här.

Highlights i lockigt hår

För dig med lockigt eller vågigt hår är den här hårfärgstrenden extra fin! Genom att highlighta topparna framhävs lockarna extra mycket, där färgen sedan övergår mjukt till en mörkare nyans i hårbotten.

Vill du testa färga highlights hemma?

hårfärg blond hårtrend frisyr 2020

Det kan vara svårt att få till perfekta highlights utan att besöka en frisör, men med den här färgen från Schwarzkopf kan du bara tvätta ur den om du inte blir nöjd. Läs mer och köp här.

Varma och röda toner

View this post on Instagram

This bounce gave me chills🤯 @seaofshoes🚀

A post shared by Mane Addicts (@maneaddicts) on

Varma toner är extra fint just nu, och gärna en färg som pushar mot röda och kopparröda toner. Finns det en hårfärg som är perfekt på hösten?

Vill du färga håret kopparrött hemma?

hårfärg hösten 2020

För att få till den perfekta kopparröda nyansen rekommenderar vi att du besöker en frisörsalong, men om du vill experimentera lite hemma är den här hårfärgen från Schwarzkopf ett bra alternativ. Läs mer och köp här.