in

Hårtrender 2024! Här är frisyrerna och färgerna att satsa på i vår

hårdragar
Bildkälla: halayalex / Freepik

Sugen på en ny frisyr? Vi har samlat alla hårtrender, färger och frisyrer som gäller 2024. Mer

koplankar 1024x37 1

1. Mini-bob (perfekt frisyr för kort hår!)

Var du en av få som INTE klippte en Hailey Bieber-bob 2023? Då får du en ny chans i år! Men den här gången är det ännu kortare längder som gäller. En så kallad mini-bob kan sluta någonstans mellan kindbenet och käklinjen, och passar för både lockigt, vågigt och rakt hår. Investera i ett verktyg som kan trolla fram många olika strukturer i håret om du vill ha variation.

Så stylar du din mini-bob

Med Ghd:s professional styler kan du platta håret, göra det vågigt och trolla fram lockar. Verktyget har släta och rundade värmeplattor som glider lätt genom håret och gör det glansigt. Dessutom har den en temperatur på 185 grader, vilket ska vara den bästa temperaturen för styling. Detta eftersom högre temperaturer kan skada håret, medan svalare inte ger det resultat vi är ute efter.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Frisyr dam 2024

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

2. Varma toner

Precis som under 2023 är det varma toner som gäller framöver. Vad man får kalla en helomvändning efter att kalla toner dominerat hårvärlden de senaste 100 åren. 2024 handlar också om att framhäva sin naturliga hårfärg – men allt i så varma toner och naturliga färger som möjligt.

3. Balayage

Hade du hunnit lämna balayage bakom dig? Då är det dags att vända tillbaka! Nu gör nämligen färgtekniken comeback. Kanske eftersom det är den perfekta tekniken för att få fram en så naturlig look i färgat hår som bara möjligt? Balayage innebär att frisören handmålar håret för att skapa en naturligt färg, istället för att färga hela håret. Färgen anpassas efter just din hårfärg, där ljusare slingor läggs runt ansiktet, för att sedan mjukt övergå till mörkare rötter. Ofta förblir roten helt ofärgad, vilket också bidrar till att den här färgen är väldigt lättskött. Utväxten blir mjuk istället för hård, och du behöver inte springa till frisören för att underhålla håret stup i kvarten.

4. Långt hår

Känner du att den där bob-trenden inte är något för dig? Du kanske har sparat ut håret i flera år, varför klippa av allt nu? Som tur är är långt hår en frisyr som är här för att stanna. Om du vill ha långt hår, och inte har det redan, finns det massvis med genvägar att ta. Extensions är det absolut snabbaste sättet att få långt hår, och det finns många varianter att välja mellan i butikerna.

Här hittar du ett hårband med extensions

Ett hårband från BHBD ger både fylligare och längre hår på nolltid. Det är tillverkat att 100 procent äkta remyhår, och kan användas som clip-in, halo eller ponytail. Det smälter bra in med ditt naturliga hår, och hårbandet finns i många olika hårfärger.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till BHBD).

Frisyr för långt hår

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till BHBD).

5. Hårrosett

En fin håraccessoar kan pigga upp vilken outfit som helst. Under 2024 kommer rosetten bli särskilt poppis. Den kan enkelt och smidigt fästas, dessutom är det superlätt att göra en hårrosett själv. Allt du behöver är ett fint band och en klämma. Se klippet nedan!

Här hittar du en rosa rosett till håret

Eller vad sägs om att köpa ett färdigt nackspänne med en stor rosa rosett? Sätt upp hela håret i en hästsvans och styla med rosetten, eller sätt upp en del av håret och låt resten hänga fritt.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Frisyr för mellanlångt hår

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Fler frisyrer för kort, mellan och långt hår 2024:

 • Vågig bob
 • Birkin bangs
 • Halo cut
 • Lockig pixie cut
 • Butterfly cut
 • Vågigt
 • Lockigt hår

Fler hårfärger och accessoarer som gäller 2024:

 • Rött
 • Kopparrött
 • Chokladbrunt
 • Guldnyanser
 • Sandfärgade toner
 • Hårband