in

Hårtrender 2023! Här är 9 frisyrer och färger att satsa på i vår

Frisyrer dam 2023
Bildkälla: Sam Manns / Unsplash

Sugen på en ny frisyr? Vi har samlat de senaste hårtrenderna, färgerna och frisyrerna som gäller våren 2023. Mer

koplankar 1024x37 1

Uppklippta längder, definierade lockar och sidbena. Med en ny årstid runt hörnet, väntar också en rad nya hårtrender och frisyrer att ta efter. Eller kanske är du sugen på en ny hårfärg? Eller i behov av lite nya stylingtips? Oavsett vad kommer här en massa inspiration till dig som suktar efter en hårförändring – och tips på produkter som håller frisyren på plats.

6 hårtrender och frisyrer att satsa på just nu

Fram med saxen – nu ska håret kapas! Korta frisyrer är extra rätt just nu, men även uppklippta längder för dig som vill behålla ditt långa hår eller axellånga hår. När det gäller benor är mittbenan fortsatt mest poppis, men även sidbenan börjar sakta men säkert göra comeback. Här är sex frisyrer och hårtrender att satsa på i år.

Frisyrer för dam 2023:

 1. Korta och uppklippta längder
 2. Lugg
 3. Definierade lockar
 4. Sidbena
 5. Wet look
 6. Bixie cut

1. Korta och uppklippta längder

Uppklippta längder är det perfekta tricket för dig som vill ge håret mycket volym, särskilt om du har tunt hår! Ett stort plus är nämligen att håret får svårare att lägga sig helt platt om du klipper det i olika längder. Tänk mycket hår upp till, som sedan smalnar av i längderna. Att klippa håret i olika längder funkar även för dig som vill ha en kortare frisyr (mer om det längre ner i artikeln!).

Volymspray från Kevin Murphy

En hårspray från Kevin Murphy, som förstärker volymen och håller håret på plats. Perfekt för dig med uppklippta längder som vill ge håret glans utan att tynga ner frisyren.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Hårfärg dam 2023

Klicka på bilden för att komma direkt till volymsprayen (länk till Lyko).

2. Lugg

Att klippa lugg kan kännas som ett stort steg, men just nu ser vi den i många olika varianter så att du garanterat hittar en som passar just dig. Om du känner dig osäker på om du trivs i lugg rekommenderar vi att klippa en längre variant som du även kan ha bakom öronen. Om du vill ge luggen lite extra form och volym kan du använda en varmluftsborste eller hårspolar och papiljotter.

Frisyr för dam 2023
Bildkälla: Ting / Unsplash

Rund varmluftsborste från Revlon

Ett stylingverktyg från Revlon som både torkar håret och ger det volym. Perfekt för att skapa volym vid hårrötterna och ge luggen en fin böj. Använd någon form av värmeskydd om du vill minimera skador på håret.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

hårtrend dam 2023

Klicka på bilden för att komma direkt till värmeborsten (länk till Lyko).

3. Definierade lockar

Har du naturligt vågigt eller lockigt hår? Grattis! Nu lägger vi plattången på hyllan ett tag. Använd istället produkter som framhäver ditt naturliga hår. Det finns både schampo och balsam som fungerar bra till vågigt och lockigt hår, men också stylingkrämer att ha i efter tvätt. Låt håret självtorka eller använd en diffusor till din hårtork.

Serum för lockar och vågor från Davines

Ett serum från Davines som definierar dina lockar och vågor utan att tynga ner håret. Applicera krämen slinga för slinga i håret, och bestäm själv hur breda lockar du vill ha. Snurra håret med hjälp av en kam eller dina fingrar och låt det sedan självtorka. Serumet ger håret en fin glans och skyddar mot fukt. Ett plus för att det luktar väldigt gott!

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Bangerhead).

frisyrer dam kort hår

Klicka på bilden för att komma direkt till serumet (länk till Bangerhead).

4. Sidbena

Sidbenan är sakta men säkert på väg tillbaka! Mittbenan har utan tvekan dominerat frisyrvärlden ett tag, men nu börjar det bli dags att kamma håret åt sidan istället. Använd en produkt som håller luggen på plats, och investera i en kam som gör det lättare att få styr på din sidbena.

Fintandad kam från Ghd

Fintandad kam från Ghd som gör det lättare att separera håret och kamma benan på plats.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

halvkorta frisyrer dam

Klicka på bilden för att komma direkt till kammen (länk till Lyko).

5. Wet look

Saker kommer och går, men wet looken består! Frisyren har synts på alla olika håll och kanter den senaste tiden, oftast i en väldigt stram variant. Nu vill vi ha den lite slarvigare, men fortfarande med samma glans. Allt du behöver för att göra en enkel variant av frisyren är:

 • Stylingkräm som ger textur och glans
 • Spray som ger textur och volym
 • Vanligt hårspray som håller frisyren på plats

I videon nedan får du reda på hur du gör.

Stylingkräm från Moroccanoil

En stylingkräm som tar bort friss och ger håret glans, samtidigt som den återfuktar håret och håller det på plats.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

lättskött kort frisyr för dam

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

5. Bixie cut – en lättskött kort frisyr för dam

På temat uppklippta längder hittar vi en riktig 90-talsfavorit bland årets hårtrender. En bixie är kort sagt en blandning mellan en bob och en pixie cut. Den här frisyren är perfekt för dig som är sugen på en kortare klippning till våren! Föna håret åt olika håll och använd ett textur- eller saltvattenspray för att ge frisyren extra volym.

Saltvattenspray från Maria Nila

Ett saltvattenspray som ger håret textur från Maria Nila. Applicera i fuktigt hår för bäst resultat, och föna sedan håret åt olika håll om du vill framhäva din bixie cut.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Bangerhead).

snaggad frisyr dam

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Bangerhead).

3 fina hårfärger som gäller i vår

Sugen på en ny hårfärg? Den här våren går i varma toner, så glöm alla kalla och silvriga nyanser. Och om du funderat på att färga håret rött är det definitivt dags att göra det nu!

Hårfärg för dam 2023:

 1. Kopparrött
 2. Varma toner
 3. Framhäv dina naturliga färger

1. Kopparrött

Olika nyanser av röda hårfärger har länge varit på tapeten, men just nu är kopparrött extra populärt. För bäst resultat rekommenderar vi att färga håret hos en frisör, men om du vill testa att färga håret hemma är det säkrast att testa med en toning som går ur håret efter ett par tvättar.

Färggivande balsam från Liance

Ett balsam från Liance, som ger extra glans och pigment till ett rödtonat hår. Perfekt för dig som vill bevara dina röda nyanser så länge som möjligt efter färgning.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

frisyrer mellanlångt hår

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

2. Varma toner

Överlag är varma toner väldigt poppis under våren. Kopparrött är ett exempel, men även guldiga toner och varma bruna, blonda och svarta färger är värt att satsa på just nu. Om du har varma färger i håret naturligt, kan du använda en hårmask för att framhäva dem lite extra.

Hårmask från Maria Nila

En vårdande hårinpackning med färgpigment för dig med guldiga och sandiga toner. Finns i flera olika färger och nyanser.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Bangerhead).

frisyrer dam halvlångt

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Bangerhead).

3. Framhäv dina naturliga färger

Naturliga hårfärger är mer populärt än någonsin, och det finns många olika knep för att framhäva sina toner lite extra. Till exempel kan du använda en hårmask likt den ovan, men du kan också slinga håret (helst hos en frisör) med färger som lyfter dina egna. Fråga din frisör vilka färger som passar ihop med ditt, så att du på bästa sätt kan framhäva ditt svarta, bruna eller blonda hår.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.