in

Hårtrender 2022: frisyrer och färger att satsa på i höst

curly hair
Bildkälla: Adrian Fernández /Unsplash

Sugen på en ny frisyr? Vi har samlat de senaste hårtrenderna och färgerna och frisyrerna för kort, mellanlångt och långt hår. Mer

koplankar 1024x37 1

Hösten är här och med det en rad nya hårtrender att inspireras av! Är du sugen på att testa en ny hårfärg, klippa lugg eller prova en kort frisyr? Här är alla dos and don’ts just nu!

Frisyrer för dam 2022:

  • Lång lugg
  • Sidbena
  • Rak page
  • Naturligt lockligt hår
  • Jellyfish hair

Hårfärg och trender 2022:

  • Strawberry rött
  • Kopparfärgat hår
  • Tweed Blonde

Säsongens trender för dam 2022: frisyrer att satsa på

Lugg, korta frisyrer och sidbenor dominerar just nu. Här är några trender att inspireras av – och produkterna och verktygen du behöver för att hålla frisyren på plats.

1. Lång lugg

Tiden är inne för dig som alltid velat klippa lugg men inte riktigt vågat ta steget! Det är en längre variant som gäller just nu, så skippa kort-kort lugg och satsa på en som slutar vid ögonbrynen och ramar in ansiktet på ett fint sätt.

Texturspray

För att hålla luggen på plats behöver du ett texturspray som är torrt och samtidigt ger håret volym. Du hittar det här hos Björn Axén. Läs mer och köp här.

hartrend host och vinter 2022

2. Sidbena

Sidbenan är tillbaka! Efter att mittbenan dominerat frisyr-världen ett bra tag är det ny dags att kamma håret åt sidan istället. Den ska gärna vara stramt kammad, med mycket glans och gärna kombinerad med en stram knut i nacken.

Fin-tandad kam

Fin-tandad kam från Ghd som gör det lättare att få till en perfekt bena. Läs mer och köp här.

hartrend host och vinter 2022 sidbena

3. Rak page

I höst är det korta frisyrer som gäller, och för dig som vill haka på trenden rekommenderar vi en kort page som slutar vid öronsnibben. Glöm uppklippt och olika längder – den ska vara skarpt klippt rakt av och ge ett vasst intryck.

Plattång från OBH Nordica Björn Axén

Med den här plattången från OBH Nordica Björn Axén kan du få till en rak page (och vågig och lockig när du vill variera). Läs mer och köp här.

plattång sommar 2022

4. Naturligt lockligt hår

Är ditt hår naturligt lockigt? Passa på den här hösten att ge extra kärlek till lockarna istället för att låta plattången gå varm och släta ut dem.

Curl Enhancer från Living Proof

En vårdande och lätt stylingprodukt som skyddar håret mot friss och stärker texturen. Här kan du köpa stylingprodukten från Lyko.

hartrend host och vinter 2022 lockar

Pre-styler från Schwarzkopf Professional

En pre-styler som återfuktar, skyddar lockarna före styling och reder ut håret. Här kan du köpa produkten på Lyko.

hartrend host och vinter 2022 lockigt har

Defining cream från Moroccanoil

En creme som ger håret en intensiv mjukgöring och stadga. Här kan du köpa cremen från Kicks.

hartrend host och vinter 2022 lockar

5. Jellyfish hair

En trend som kanske är lika kontroversiell som utstickande. Vad är då jellyfish hair? Jo, precis som namnet antyder så efterliknar frisyren en manet. Det får man genom att låta underhåret behålla sin längd och klippa page i överhåret. Bland annat skådespelerskan Nicole Kidman har nappat på trenden och frisyren har miljontals visningar på Tiktok.

Säsongens trender för dam: 3 hårfärger att satsa på

Har du också testat Tiktok-filtret som ger en rött hår och tänkt att det där var inte så dumt ändå? Hösten går definitivt i ett rött tecken.

1. Strawberry rött

Färgen strawberry red går åt det ljusare hållet, men innehåller toner av både koppar och rött. Perfekt för dig som passar i blont, men som vill testa något nytt! Vi rekommenderar att du färgar håret hos en frisör för bäst resultat.

Färggivande balsam

Ett balsam som ger extra glans och pigment till ett rödtonat hår, från Liance. Läs mer och köp här.

Trender host 2022 hår

2. Kopparfärgat hår

Höstens färg är koppar! Kändisar som Gigi Hadid och Zendaya har redan tagit efter trenden och vi tror att det kommer bli många fler innan säsongen är över.

Luminous Colour Masque från Maria Nila

Här är en skonsam hårinpackning som bevarar färgen med hjälp och återfuktar håret. Här kan du köpa hårinpackningen från Lyko.

hartrend host och vinter 2022 koppar

3. Tweed Blonde

En trendig frisyr i höst är att blanda blonda färger i varma och kalla nyanser.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.