in

Höstens hårtrender 2021 – 11 fina frisyrer och hårfärger

Bildkälla: Ivana Cajina/Unsplash

Sugen på en ny frisyr till hösten? Vi har samlat de senaste hårtrenderna, färgerna och frisyrerna för kort, mellanlångt och långt hår. Mer

koplankar 1024x37 1

Med en ny årstid runt hörnet väntar också en rad nya trender att ta efter och inspireras av. Vad sägs om en lång page, rosa hårfärg eller en uppklippt frisyr? Eller kanske koppartoner, naturliga lockar och gardinlugg? Vi har valt ut några av höstens främsta hårtrender för dig som är på jakt efter en ny frisyr.

Vilken frisyr och hårfärg gäller hösten 2021?

 1. Långt hår och lugg
 2. Lockar
 3. Uppklippt
 4. Lång page
 5. Gardinlugg
 6. Hårspännen
 7. Slarvig knut
 8. Slickat
 9. Hårband och scarf
 10. Rosa hårfärg
 11. Röd hårfärg

1. Frisyr för långt hår: lugg

Om du har långt hår och länge funderat på att klippa lugg är det dags att skrida till verket. Lugg passar de flesta längder, men i höst passar den som bäst till just långt hår. Luggens slarviga tid verkar däremot vara över, så satsa istället på en rak och stylad look. Tänk på att alltid skydda din lugg med värmespray innan du fönar eller plattar den, på så sätt håller den sig fin längre.

Värmeskydd från Maria Nila

Ett värmeskydd från Maria Nila som återuppbygger skadat hår, tillför glans till håret och minskar friss. Läs mer och köp här.

2. Lockar

Har du lockigt hår? Grattis! I höst gäller det att framhäva dem. Lägg alla andra stylingprodukter på hyllan ett tag, och investera i en kräm som hjälper till att framhäva lockarna och hålla dem på plats.

Curl från Moroccanoil

Använd en kräm från Moroccanoil som framhäver dina naturliga lockar. Läs mer och köp här.

3. Uppklippt

Olika lager och olika längder – en uppklippt frisyr ger mycket volym och är definitivt något att satsa på till hösten. Uppklippt passar till både långt och mellanlångt hår – och till dig som vill ha en frisyr som inte kräver för mycket tid och styling. Investera i en varmluftsborste om du vill få till ännu mer volym i ditt uppklippta hår, men glöm inte att använda värmeskydd.

Varmluftsborste från Revlon

Varmluftsborste från Revlon. Läs mer och köp här.

4. Frisyr för mellanlångt hår: lång page

Vad sägs om en längre page till hösten? För dig som gillar mellanlångt eller lite kortare hår är det här en perfekt frisyr. Lite saltvatten för textur och du är good to go!

Bildkälla: Chen Mizrach/Unsplash

Saltvattenspray från Sachajuan

Saltvattenspray från Sachajuan som ger håret textur. Läs mer och köp här.

5. Gardinlugg

Gardinlugg är den perfekta frisyren för dig som står och väger mellan att skaffa lugg och att låta bli. Med en lite längre variant kan du ha den bakom öronen när du tröttnar, och framför när du vill att den ska synas. I höst ser vi gardinluggen både till längre frisyrer och till mellanlångt hår.

6. Hårspännen

Två matchande hårspännen som får bort håret från ansiktet är en trend som håller i sig även i höst. Så om du inte redan investerat i ett gäng hårspännen i olika färger och material är det alltså inte försent.

7. Slarvig knut

Den slarviga knuten gör comeback, och om du har naturliga lockar är det här definitivt en frisyr för dig. Försök framhäva lockarna, som i bilden på Zendaya här nedan.

8. Frisyr för korta hår: slickat

En välkammad bena har hängt med ett tag, men i höst är den extra glansig och stylad. Den här frisyren kräver såklart lite jobb, men investera i en bra stylingkräm som ger struktur och glans för att göra jobbet lättare.

Stylingkräm från Maria Nila

Stylingkräm från Maria Nila som är vårdande och fuktgivande, samtidigt som den bidrar till glans och struktur. Läs mer och köp här.

9. Hårband och scarf som accessoar

Till alla som hatar att ha hår i ansiktet – grattis! Diadem boomade ordentligt under 2019, men 2021 blir istället hårbandets och scarfens år. Experimentera med olika bredd på bandet, olika mönster på scarfen och med både utsläppt och uppsatt hår. Behöver du inspiration? Det hittar du i videon nedan.

10. Rosa hårfärg

Rosa hårfärg i olika nyanser och toner hänger med in i hösten 2021. Vad sägs om en ljusrosa ton som i bilden nedan? Det kan vara svårt att få till rätt nyans, därför rekommenderar vi att låta en frisör sköta färgningen.

11. Röd hårfärg

För dig som vill satsa på något lite extra i höst är koppar- och kastanjeröda toner en trend för dig. Lämna det till proffsen att få till rätt nyans, men investera i en vårdande inpackning så att färgen håller sig fin hela hösten.

Vårdande hårinpackning från Davines

En reparerande hårmask från Davines som ger näring och återfuktar. Läs mer och köp här.