in

Hårtrender 2022: 10 frisyrer och färger att satsa på i höst

Namnlöst 1 2
Bildkälla: Ranjana Rajput/Unsplash

Sugen på en ny frisyr till sommaren? Vi har samlat de senaste hårtrenderna och färgerna och frisyrerna för kort, mellanlångt och långt hår. Mer

koplankar 1024x37 1

Med en ny årstid runt hörnet väntar också en rad nya trender att ta efter och inspireras av. Vi har valt ut några av sommarens främsta hårtrender för dig som är på jakt efter en ny hårfärg och frisyr.

Frisyrer för dam 2022:

Hårfärg och trender 2022:

Sommarens trender för dam 2022: 5 frisyrer att satsa på

Lugg, flätor och ojämna längder – det är några trender vi tar med oss in i sommaren. Oavsett om du letar efter en kort, mellanlång eller lång frisyr finns här något för alla. Vi har samlat fem hårtrender att satsa på just nu.

1. Mittbena

Dags att lägga sidbenan på hyllan! Sommaren domineras helt av mittbenan, både för utsläppta och uppsatta frisyrer. Den passar lika bra oavsett om du har långt eller kort hår och går att styla mer eller mindre. Kör på en slickad bena med mycket volym i längderna eller låt håret falla naturligt.

Kam från Ghd

kam sommar 2022

Fin-tandad kam från Ghd som gör det lättare att få till en perfekt bena. Läs mer och köp här.

2. Flätor

Flätor får följa med in i det nya året! Under 2022 ser vi dem i olika varianter och former. Inbakade, en stor fläta i hela håret eller några små närmast ansiktet som i videon ovan.

Stylingkräm från Maria Nila

hårkräm

Stylingkräm som håller flätorna på plats och ger en glansig finish, från Maria Nila. Läs mer och köp här.

3. Bob – frisyr för kort hår

Om du är sugen på en kortare frisyr är bob något att satsa på till sommaren. Boben, där längderna slutar vid käklinjen ungefär, passar lika bra för rakt hår, lockigt hår och vågigt hår.

Plattång från OBH Nordica Björn Axén

plattång sommar 2022

Med den här plattången från OBH Nordica Björn Axén kan du få till både en rak, vågig och lockig bob. Läs mer och köp här.

4. Ojämna längder – frisyr för mellanlångt hår

Ojämna längder med mycket textur ser vi en hel del av under våren och sommaren 2022. Perfekt för dig som är ute efter en mellanlång frisyr! Styla med en saltvattenspray för att få till extra mycket textur.

Saltvattenspray från Eleven Australia

saltvattenspray trendigt 2022

Saltvattenspray från Eleven Australia, med volympuder som kan användas i både torrt eller vått hår. Läs mer och köp här.

5. Lugg – frisyr för långt hår

Om du letar efter ett tecken att klippa lugg, this is your sign! För dig med långt hår är lugg extra rätt i sommar. Frisyren passar för många olika ansiktsformer, men kan kräva en del styling (vilket kan vara bra att tänka på INNAN du klipper dig).

Texturspray från Eleven Australia

hårspray sommaren 2022

En spray från Eleven Australia som ger både textur och volym, och fungerar som en bra quick fix för att luggen ska stanna på plats. Läs mer och köp här.

Sommarens trender för dam: 5 hårfärger att satsa på

I sommar ska färgerna gå i mjuka toner där hårvård står i fokus. Det är dags att satsa på en enkel toning eller produkter som ger ditt naturliga hår glans och skimmer.

1. Mörkbrunt hår

Har du brunt hårsvall? Ta till vara på det! Särskilt mörkbrunt är extra trendigt i sommar, men vi ser även andra nyanser av brunt bland sommarens hårfärger.

Färgbomb från Maria Nila

hårfärg trender 2022

Om du vill fräscha upp din naturliga hårfärg är denna produkt perfekt för att göra färgen lite mer intensiv och jämn. Från Maria Nila. Läs mer och köp här.

2. Slingor som ramar in

Likt Sarah Jessica Parkers hår i ”And just like that” vill vi ha ett svall med mjuka slingor. De hjälper till att ge lite dimensioner i håret och ramar in ansiktet på ett naturligt sätt.

Shampoo och balsam för färgat hår

shampoo och balsam hårtrender 2022

Har du redan slingat ditt hår och vill behålla resultatet så länge som möjligt är detta kit från Lanza något för dig. Läs mer och köp här.

3. Beigeblont hår

Solkysst hår är alltid inne på sommaren! Här är produkterna du behöver för ditt beigeblonda hår.

Hårolja från Schwarzkopf

olja hårvård

För att ge ditt hår och dina färgnyanser glans behövs en hårolja. Här är en från Schwarzkopf som ger håret lyster hela dagen. Läs mer och köp här.

4. Röda toner

Sugen på att färga håret rött? Då bör du ta tillfället i akt i sommar! Om du redan har rödlätt hår kan du boosta din naturliga färg med ett balsam som framhäver dina röda slingor.

Färggivande balsam

Trender sommaren 2022 hår

Ett balsam som ger extra glans och pigment till ett rödtonat hår, från Liance. Läs mer och köp här.

5. Slingor som sticker ut

Känns det naturliga för trist? Då är denna trend något för dig! Färga ett parti i en helt annan färg än resten av håret. Tidigare har vi sett hårtrenden där håret närmast ansiktet är i en annan färg än resten av håret, men varför inte experimentera med andra partier också?

Hårfärg från Schwarzkopf

222

En högt pigmenterad hårfärg perfekt för att färga ett parti i håret, från Schwarzkopf. Läs mer och köp här.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.