in

Vårens hårtrender 2021 – 13 fina frisyrer och hårfärger

frisyr hårfärg 2021
Bildkälla: Tyler Nix / Unsplash

Sugen på en ny frisyr 2021? Vi har samlat de senaste hårtrenderna, färgerna och frisyrerna för kort, mellanlångt och långt hår. Mer

koplankar 1024x37 1

Vilken frisyr och hårfärg gäller våren 2021?

Nytt år, nya frisyrer! Naturliga lockar, en välkammad sidbena och bubbelgumsrosa hårfärg är tre trender vi tar med oss in i 2021. Eller vad sägs om en hockeyfrilla, alltså en kortare klippning fram och längre hår där bak? Vi har samlat några hårtrender för dig som behöver inspiration till en ny frisyr i vår.

Frisyrer för långt hår

Extra långt mermaid hair, en välkammad sidbena eller lugg? Alternativen för dig med långt hår är många våren 2021. Här kommer våra favoriter!

 1. Naturliga lockar
 2. Extra långt hår
 3. Lugg

1. Naturliga lockar

Brukar du föna håret rakt direkt efter du kommit ut ur duschen? Inte 2021! I år är det naturliga lockar som gäller. Det ska liksom kännas som att du gjort så lite som möjligt. Väldigt bekvämt och passande för oss som blir uttråkade en sekund efter att vi tagit fram plattången.

hårtrender hösten 2020 frisyr

En stylingkräm med sheasmör från Cantu som ger lockarna textur. Läs mer och köp här.

2. Extra långt hår

Det är inte helt fel att lägga saxen på hyllan 2021! Om du vill satsa på en lång frisyr är det ett överdrivet långt hår som gäller, alltså mermaid hair. Bara att börja spara!

hårmask långt hår frisyr 2021

Om du vill spara ut och klippa håret med så långa mellanrum som möjligt behöver du då och då använda en vårdande hårmask. Den här hittar du hos Davines. Läs mer och köp här.

3. Lugg

Det råder ingen tvekan om att 2021 är luggens år. I alla fall om man kollar bland hårtrender och frisyrer. Du som har långt hår ska satsa på en lite längre lugg, den får gärna vara lockig och slarvig. Så även här kan du lägga fönen och plattången på hyllan ett tag!

Frisyrer för mellanlångt hår

Vad sägs om en hockeyfrilla en slarvig bob eller en lång page? Här är frisyrerna som gäller för dig med mellanlångt hår.

 1. Kort där fram, långt där bak
 2. Slarvig bob
 3. Lång page

1. Kort där fram, långt där bak

En trend som började komma krypandes redan 2019 är hockeyfrillan, och nu har vi förstått att 80-tals-frisyren är här för att stanna. Hämta inspiration från Miley Cyrus om du också vill anamma looken i år. Vi tror definitivt att den kommer gälla ett tag framöver!

stylingkräm frisyrer hårfärg 2021

En stylingkräm från Maria Nila för dig som vill ge håret lite extra struktur och få sidbenan att stanna på plats. Läs mer och köp här.

2. Slarvig bob

Har du lockigt eller vågigt hår ska du satsa på en bob. Skillnaden från tidigare år är att frisyrerna ska vara mer naturliga 2021, så låt håret självtorka istället för att föna det.

3. Lång page

Om du vill ha en lite längre frisyr än bob är en lång page the way too go. Om det är en stylingprodukt som kommer ge din slarviga bob eller långa page rätt känsla så är det en saltvattenspray. Så satsa på en sådan för att frisyren ska bli lite mindre tillrättalagd.

lång page mellanlångt hår frisyr 2021

Saltvattenspray från Budgie som framhäver naturliga lockar. Läs mer och köp här.

Frisyrer för korta hår

En välkammad sidbena eller snaggat hår? Det finns många alternativ för dig som vill satsa på en kortare frisyr till våren. För kort hår gäller:

 1. Välkammad sidbena
 2. Pixie cut
 3. Kort-kort frisyr

1. Välkammad sidbena

Redan 2020 började sidbenan sakta men säkert göra comeback, och 2021 blir den ännu skarpare och mer välkammad. En sidbena passar oavsett om du har långt eller kort hår, men om du inte har haft sidbena tidigare kan det vara lite svårt att få håret att ligga rätt. Använd en hårfön när håret är blött och kamma håret åt sidan. Efteråt kan du använda en stylingkräm och hårspray för att hålla sidbenan på plats. För dig med långt hår är både utsläppt och en låg knut i nacken i kombination med en sidbena helt rätt i år.

2. Pixie cut

För dig som länge funderat på att klippa håret kort är detta är perfekt tillfälle! Under 2021 kommer vi se en hel del pixie-inspirerade frisyrer, alltså en frisyr som oftast är lite kortare på sidorna och där bak, med längre hår på toppen av huvudet och en liten lugg närmast ansiktet. Vill du att den ska kännas lite vassare ska du satsa på taggiga toppar, och vill du ge ett lugnare intryck är det mjuka toppar som gäller.

volym frisyr 2021 för dam

Ett volymspray kan göra mycket för din pixie cut! Det här hittar du hos Kevin Murphy. Läs mer och köp här.

3. Kort-kort frisyr

En extra kort frisyr är en trend som håller i sig även våren 2021. Så om du länge funderat på att snagga av dig rubbet är det läge att göra det nu!

Oavsett längd – satsa på hårband och scarf som accessoar

Till alla som hatar att ha hår i ansiktet – grattis! Diadem boomade ordentligt under 2019, men 2021 blir istället hårbandets och scarfens år. Experimentera med olika bredd på bandet, olika mönster på scarfen och med både utsläppt och uppsatt hår. Det här är en trend för alla då hårbandet passar lika bra till kort som till långt hår! Behöver du inspiration? Det hittar du i videon ovan.

Vilken hårfärg gäller våren 2021?

Det blir en riktigt färgglad vår 2021. En färg som lyser extra starkt är bubbelgumsrosa hår, men vi ser även mer naturliga färger i karamell- och kolanyanser.

Bland hårfärger ska du satsa på:

 1. Bubbelgumsrosa
 2. Annan färg i hårbotten
 3. Karamell och kola

1. Bubbelgumsrosa hår

Om du alltid varit sugen på att färga håret rosa – this is the year! Och i så fall ska du satsa på en bubbelgumsrosa nyans. Det sliter lite på håret att fram rätt färg då du kan behöva bleka det innan du färgar det rosa. Därför rekommenderar vi att du göra det hos frisören så fort restriktionerna tillåter.

rosa hårfärg frisyr 2021

Rosa färg som går att skölja ur håret från Björn Axén är ett bra alternativ för dig som vill experimentera hemma först! Läs mer och köp här.

2. Annan hårfärg i hårbotten

Tänk dig Billie Eilish-looken med illgrönt hår närmast hårbotten och svart i topparna. Här går det att experimentera med både mer eller mindre utväxt beroende på vilken look du är ute efter. Istället för att färga håret närmast hårbotten är ett alternativ att behålla sin naturliga hårfärg och istället välja en färg i topparna som bryter av. Här finns alltså många olika möjligheter för dig som vill göra trenden mer personlig!

grön hårfärg frisyr mellanlångt hår 2021

Grön hårfärg från Schwarzkopf för dig som vill kopiera stilen rakt av. Läs mer och köp här.

3. Karamell och kola

Är bubbelgumsrosa hår inget för dig? Kanske är du ute efter en lite mer naturlig look? Då kanske en karamell- eller kolafärgad nyans i håret kan vara något för dig! Lite beroende på din naturliga hårfärg är dessa nyanser olika lätta att få fram, så ett besök hos frisören är att rekommendera. Men för dig som inte orkar vänta på att rådande restriktioner ska sluta gälla finns det många produkter att färga håret med hemma.

karamell hårfärg 2021

En växtbaserad hårfärg från Cultivator’s i en karamellnyans. Läs mer och köp här.