in

Vill du bli lyckligare? Satsa mer på dina tjejkompisar!

Vänskapsrelationer förbättrar vår hälsa
Källa: Simon Maage / Unsplash

Känner du att dina vänskapsrelationer har fallit lite mellan stolarna? Du kanske har träffat en ny partner och inte prioriterat dina kompisar på ett tag? I så fall är det dags för dig att tänka om! Mer

Forskning visar nämligen att vänskapsrelationer gör oss både lyckligare och förbättrar vår hälsa. Studien har gjorts av psykologen William Chopik som, enligt Cosmopolitan, menar att vänskapsrelationer ofta är kravlösa till skillnad från anda relationer. I dessa relationer kan vi få ut det bästa av förhållanden och samtidigt slippa all press – vilket alltså har en positiv inverkan på vår hälsa.

William Chopik säger till Well+good att vänskapsrelationer kan lindra ångest och depression. Vänner kan dessutom stötta varandra på ett sätt som familjemedlemmar eller partners inte kan.

– Speciellt om du har relationsproblem med någon i din familj eller med en partner. Dina vänskapsrelationer är de relationer du valt och fortsätter ha för att du uppskattar dina vänners sällskap, säger han till Well+good.

friends 1

Men räcker det att bara ha kontinuerlig sms-kontakt med sina vänner eller måste man ses hela tiden? Enligt studien finns det många fördelar med att verkligen avsätta tid för sina kompisrelationer. Genom att umgås skapas känslomässiga band, vilket gör oss mer engagerade i relationen. När vi ses kan vi läsa av varandras kroppsspråk och ansiktsuttryck vilket gör att vi lär känna varandra bättre.

Så vad sägs om en spahelg eller en weekend i Köpenhamn? Här är våra bästa tips för dig som nu känner ett desperat behov av att förbättra eller underhålla dina vänskapsrelationer!

Åk på spa över en helg med dina vänner

Att besöka ett spa är verkligen den perfekta kompisaktiviteten! Genom att stänga av allt runt omkring får du och dina vänner tid till att bara fokusera på era relationer. Lägg bort mobilen, gör en ansiktsmask och dela på en flaska bubbel efter bastun! Undrar du vart ni ska gå? Här är våra tips på Stockholms 13 bästa spa.

spa

Spendera en helg i Köpenhamn

Visst är Köpenhamn en romantisk stad, men det är faktiskt en stad som passar ännu bättre för en helg med vännerna. En shoppingtur på Ströget, ostron eller tacos i Torvehallerne och drinkar på Apollo Bar. Listan kan göras lång – för dig och dina vänners skull har vi satt ihop en reseguide med tips på allt du behöver veta för en perfekt helg i Köpenhamn.

Ta en weekend i Barcelona

Älskar du och dina vänner sol och värme? Då kanske en helg i Barcelona är mer pålitligt, i alla fall under våren, sommaren och hösten. Här kan ni äta goda tapas, bada i Medelhavet och dricka Sangria. Och vill du veta var du hittar Barcelonas bästa dagsfest eller loppis? Läs vår Barcelonaguide här.

barcelona

Åk på en tågluff genom Europa

Är en helg inte nog med tid? Vad sägs då om en två veckors tågluff genom Europa? Att åka tåg är inte bara miljövänligt. Med all extra tid ni spenderar på resande fot kommer ni också få tid att prata och lära känna varandra ännu bättre. Besök era favoritstäder och platser tillsammans och skapa minnen för livet! Om du tycker det verkar krångligt att planera en tågluff har vi satt ihop en guide med resmål och resvägar. Enklare kan det alltså inte bli.

Hitta sätt att umgås mitt i veckan

Ett bra tips om du vill umgås mer med dina vänner under vardagarna är att bestämma en dag i veckan där ni bjuder varandra på middag. Lite som ”halv åtta hos mig”, men med kompisar istället för med främlingar. Ett annat tips är att börja träna ihop. På det sättet kommer du garanterat träffa dina vänner varje vecka. Dessutom kan ni motivera varandra att ta er till träningen när det känns extra tungt. Sugen på att testa en ny träningsform? Här är våra favoriter.