in

Reseguide Barcelona: de bästa stränderna, restaurangerna och barerna

reseguide: Bästa bad, mat och drinkar i Barcelona
Bildkälla: Vitor Monteiro / Unsplash

VeckoRevyns Moa Malmqvist tog en weekend i Barcelona. Nu delar hon med sig av sina bästa tips – bland annat guidar hon till dagsfester och prisvärda restauranger. Mer

Vi är nog många som fått ”njuta” av andras semestrar via Instagram och i lunchrummet på extrajobbet under sommaren. Men jag lyckades tjäna ihop till en helg i Barcelona – och här är mina tips!

Här hittar du de bästa restaurangerna i Barcelonas

Carrer de Blai

octopus 3

Carrer de Blai är en gata fylld med billiga tapas och pintxios (alltså minimackor och snittar). Välj vika du vill, var du vill och drick billig öl. Njut, du är i Barcelona!

Can Dende

coffee

Jag är inte riktigt en avokadomacka-person, men här har de god äggröra för 40 spänn och gott kaffe! Can Dende är instagramvänligt för dig som vill satsa på den biten. Här hittar du god frukost i form av pannkakor och bär. Gott är det framförallt, och otroligt trevlig personal.

Här hittar du Barcelonas bästa drinkar

Antic Teatre

Här hittade jag min nya bakisdrink – michelada. Micheladan innehåller öl, tomat, chili, lime, worcestershiresås och jättemycket salt. Det är den perfekta återställaren – syrlig, salt, besk och frisk! Lite som en Bloody mary men på öl. På Antic Teatre finns en jättemysig innegård med få turister. Om du känner dig riktigt bakfull, köp in en skål pickels och oliver!

La Xampanyeria

drinks

La Xampanyeria är ett lite stökigt och röjigt ställe som känns väldigt autentiskt. Här gormar spanjorer i köket och serverar varma och kalla tapasrätter. Det är högt tryck och varm luft men det gillar vi ju! Drick deras rosa cava, den är amazing!

Här hittar du Barcelonas bästa bad

Costa Brava

costabrava

Stranden är lättillgänglig i Barcelona! Du hittar den mitt i staden där La Rambla slutar, men där är ofta väldigt mycket turister. Därför är det allra bäst att ta en buss till Costa Brava. Det tar en timme och kostar ungefär 100 kronor enkel väl. Där finns det olika städer att välja mellan, med mer eller mindre turister. Lloret de Mar kanske är den omysigaste staden på hela Costa Brava – men ack så bra bad!

Parc del Fòrum

parc
Parc del Fòrum ligger längst bort förbi höghusen.

Men om man inte orkar åka från Barca (nu när man äntligen lyckats ta sig hit) och ändå vill slippa den turisttäta stranden så är Parc del Fòrum ett bra alternativ. Det är en märklig plats men med mycket bra bad! Här finns det solstolar ingjutna i marken och en wakeboardpark. Det är nästan helt folktomt, förutom några äldre damer som solar topless men det är ju bara mysigt. Kan man inte kissa i vattnet, så ligger platsen fem minuters gång från en stor galleria med superfräscha toaletter! Det är dessutom enkelt att ta sig till Parc del Fòrum med tunnelbanan.

Här är Barcelonas bästa dagsfest (och lite shopping!)

Brunch in the parkB

Varje söndag anordnas en dagsfest uppe på berget Montjuïc. DJ:s som spelar och mycket folk – men väldigt kul! Dessutom är Brunch in the park perfekt om man fortfarande är lite trött efter lördagsnatten. Ingenting för den spontane dock, biljetterna bör köpas i god tid för att inte riskera att det är utsålt.

Mercat Fira de Bellcaire Els Encants

En riktigt nice loppmarknad som kanske inte är den billigaste, men du kommer garanterat hitta coola grejer. Mercat Fira de Bellcaire Els Encants ligger i Poblenou och ibland görs hela marknaden om till en dagsfest, så håll utkik på Facebook!