in

Därför ska du förvara dina skönhetsprodukter i en minikyl

Minikyl for skonhetsprodukter beautyfridge

Är du sugen på att köpa en beauty fridge? Här är allt som du behöver veta om den söta minikylen för skönhetsprodukter, från fördelarna med att köpa en minikyl till vilka produkter som du kan förvara där. Mer

koplankar 1024x37 1

Minikylskåpet är inte längre reserverad för kalla ölburkar eller i lyxiga hotellrum – nu har smink och hudvård fått plats bland hyllorna och det ser såå satisfying ut när de fylls med skönhetsprodukter! Men vad är egentligen en så kallad beauty fridge? Varför ska man använda en? Och vilka produkter passar att ställa där? Här kommer svaren!

Vad är en beauty fridge?

En beauty frige (också kallad skin fridge eller minikyl för skönhetsprodukter – kärt barn har många namn!) är precis som namnet avslöjar: ett minikylskåp anpassat för smink och skönhetsprodukter. Vissa sminkprodukter och hudvård mår bättre av att förvaras svalt och mörkt, bland annat solkrämer kan till och med bli mindre effektiva om de förvaras varmt och ljust! Kylskåpet är litet och väldigt gulligt så det passar fint på sminkbordet (och är väldigt Instagram-vänligt för den som känner för det!).

Varför ska man köpa en minikyl för skönhetsprodukter?

Många förvarar sitt smink och hudvård framme på en hylla eller i badrummet, men värmen och fukten kan göra att dina skönhetsprodukter samlar på sig bakterier. En minikyl fungerar som en behållare som ger både mörker och kyla samtidigt som de ger en extra försegling, vilket kan göra att produkterna håller bättre och längre. Hudvård kan lätt bli ganska dyrt, så vi vill såklart att det ska hålla så länge som möjligt!

Fördelar med att använda en minikyl för hudvården:

 • Produkterna kan få länge hållbarhet och även hålla bättre.
 • Den kan förhindra bakterietillväxt.
 • Produkter som appliceras svalare ger en kylande sensation som känns lugnande och kan motverka svullnad i huden.
 • Du slipper gå hela vägen till köket, om du annars förvarar produkterna i kylskåpet.
skin fridge beauty fridge - varfor ska man ha en minikyl?
Bild: Nati Melnychuk/Unsplash

Vad kan man ha i en minikyl?

Vissa produkter och ingredienser mår bättre av att förvaras svalt än vad andra gör. Ingredienser som C-vitamin, retinol och bensoylperoxid tycks må bättre där det är svalt! C-vitamin kan oxidera och bli mer ineffektiv när den utsätts för värme och solljus, därför är det en bra idé att förvara produkter som innehåller C-vitamin i en minikyl.

Dyrare hudvård, produkter som innehåller mycket aloe vera och vatten samt produkter med ekologiska ingredienser bör också förvaras i en skönhetskyl. Ansiktsmasker och hudkräm är dessutom alltid trevliga att applicera när de är lite svala.

Skönhetsprodukter som föredrar att förvaras i kylskåp är bland annat:

 • Parfymer
 • Nagellack
 • Ansiktsmister
 • Produkter som innehåller naturliga ingredienser
 • Läppstift
 • Primers
 • Solkrämer
 • Fuktkrämer med gel
 • Ansiktsmasker och ögonmasker
 • Ansiktsverktyg och rollers

Var kan man köpa en minikyl för skönhetsprodukter?

Beauty fridge från STYLPRO

En söt minikyl för skönhetsprodukter som rymmer fyra liter.

Läs mer och köp här (länk till Lyko).

skincare fridge minikyl for skonhetsprodukter - var kan man kopa en minikyl i sverige?

4 Litre Beauty Fridge från STYLPRO. Klicka på bilden för att komma direkt till minikylen (länk till Lyko).

Så, behöver man förvara skönhetsprodukterna i en minikyl?

Är en minikyl för skönhetsprodukter värt pengarna? Ja, det beror på. Allas hudvårdsrutiner och köpvanor är olika och i slutändan handlar det om ifall du vill lyxa till det lite för dina produkter eller inte. En skönhetskyl är en liten lyxpryl som livar upp sminkstationen och förlänger livslängden på produkterna. Den gör dessutom att krämerna och ansiktsmaskerna känns svalare och skönare på huden samtidigt som de kan avlägsna svullnad.

Måste man köpa en minikyl? Nä, skönhetsprodukter klarar sig i rumstemperatur (om det inte står annat på den specifika produkten) och de går även ofta bra att förvara i ditt vanliga kylskåp om du vill.