in

Bästa tipsen och nagellacken för dig som inte orkar väntar på att manikyren ska torka

Torka naglarna snabbare
Bild: Element5 Digital/Pexels

Visst är det trist att sitta och vänta på att nagellacket ska torka? Vi listar några trix som man kan ta till för att det ska gå fortare – och en del saker som man kan hoppa över! Mer

koplankar 1024x37 1

När det kommer till nagellack vill man gärna inte vänta allt för länge på att de ska torka. Här ger Helen Torsgården tips på hur man får nagellacket att torka snabbare!

Hur får man nagellacket att torka snabbare?

  • Undvik de billigaste lacken.
  • Måla naglarna inne i värmen och inte ute i kylan.
  • Behöver du måla flera lager för ett täckande resultat (de bästa är att använda lack som är täckande i bara ett lager) så måla två tunna och låt det undre lagret torka lite innan du målar nästa. Tjockare lager tar längre tid.
  • Avsluta med ett snabbtorkande överlack. Topplacket används på fuktigt nagellack genom att ta upp en stor pärla på borsten och placera den på nageln. Försök att dra så lätt som möjligt över nageln och så lite som möjligt. När du fått in tekniken räcker 2-3 lätta drag. Naglarna blir starkare, mer hållbara och den kommer absolut inte att flagna. Dessutom ger många topplack glans som gör att naglarna ser riktigt snygga och glossiga ut!

Ett annat tips är att föna naglarna på medelvärme och på långt håll, det funkar super!

5 snabbtorkande nagellack

Snabbtorkande baslack från Essie

Ett snabbtorkande underlack som hjälper färgen att fästa snyggare och hålla längre, från Essie. Läs mer och köp här.

Snabbtorkande nagellack från Essie

Ett nagellack som ger glans och torkar på en minut från Essie. Läs mer och köp här.

Snabbtorkande nagellack från OPI

Ett nagellack i hög kvalité som håller länge och verkar snabbtorkande från OPI. Läs mer och köp här.

Snabbtorkande överlack från Seche

Ett snabbtorkande överlack som ger naglarna en glansig och skyddande yta från Seche. Läs mer och köp här.

Snabbtorkande overlack fran Essie

Ett överlack som torkar snabbt och ger glans från Essie. Läs mer och köp här.

Torkningen påverkas av temperaturen i rummet och på händerna

En bra grej att komma ihåg när man pratar nagellack och torkning är att nagellack är inte vatten, det är kemikalier. När ett nagellack ska torka behöver en del kemikalier dunsta – och då kan omgivningen påverka en del. Dyrare nagellack är oftast bättre utvecklade och torkar då fortare och håller längre. Men dyrt är inte alltid bäst.

Temperaturen i luften påverkar mycket. Naglarna torkar fortare i varmare luft, men inte om det är hög fuktighet. En annan nyckel till torktiden på nagellack är att det torkar fortare på personer med varma händer, precis på samma sätt som varmt vatten dunstar. Nagellack torkar utifrån och in, och när den ytliga hinnan stelnat en aning (viket går fort!) så är det helt onödigt att blåsa på naglarna eller vifta på händerna.

Myt att kallt vatten får nagellack att torka snabbare

Ni har väl inte missat tipset om att doppa naglarna i kallt vatten? Detta är en myt! Som tidigare nämnt så dunstar kemikalierna snabbare i värme och inte i hög fuktighet, och under den kalla vattenytan kan kemikalierna inte dunsta, i alla fall inte lika snabbt. Kallvattnet får nagellacket att stelna lite men effekten försvinner när lacket når rumstemperatur igen.