in

5 bästa SPF-produkterna (och ALLT du behöver veta om solskydd!)

Äntligen börjar vi gå mot sommar och varmt väder. Och för alla hudvårdsfantaster där ute så vet vi att det nu är hög tid att go all in med solskyddsfaktorn. Men varför är det egentligen så viktigt med SPF? Vi svarar på alla era solskyddsfrågor! Mer

Varför måste jag ha solskydd?

Helt enkelt för att skydda huden mot den strålning som kommer ifrån solen. Solskydd är inte bara den mest effektiva krämen för att hålla huden ung längre (läs: mindre rynkor), utan skyddar också mot allvarliga sjukdomar som hudcancer. På sommaren är solens strålar starkare och det är alltså ännu viktigare att skydda sig!

Hur ofta och hur mycket SPF ska jag använda?

Först och främst ska du tänka på att smörja in dig 20 minuter innan du går ut i solen. Smörj alltså in dig hemma innan du kommer till stranden. More is more när det kommer till SPF! Tänk att du ska använda ungefären halv deciliter kräm för hela kroppen! Om du hänger i solen en hel dag ska du dessutom upprepa det varannan timme för att skyddet ska hålla.

Hur ska jag veta vilken SPF jag ska välja?

Först måste vi reda ut vad siffrorna på SPF-flaskorna egentligen betyder. Det siffrorna står för är hur länge du kan vistas i solen utan att bränna dig. SPF 30 betyder alltså att du kan vara i solen 30 gånger längre utan att bränna dig jämfört med vad du hade kunnat om du inte hade haft SPF.

Viktigt att tänka på är också att välja en solskyddsfaktor som skyddar både mot UVA och UVB-strålar. UVA-strålarna kan gå ner djupare i huden och påskynda åldrandet medan UVB-strålarna påverkar hudens yta. Välj ett solskydd som skyddar dig emot båda!

Vilket solskydd ska man då välja?

Här är 5 favoriter!

viktigt solskydd spf

  1. För touch up under dagen testa Pixies Sun mist (279 kr) som är en SPF30 i spray form. Perfekt för att snabbt ge extra skydd när du ligger på stranden. Eller över sminket!
  2. För att verkligen se till att du inte slarvar med solskyddet skaffa en ansiktskräm som innehåller SPF. Med Kiehls Ultra facial cream (240 kr) får du allt i ett. En grym vardagskräm med SPF30. Smidigt!
  3. Behöver man en specifik SPF för läpparna? Ja, helst ska du använda ett läppbalsam med SPF i eftersom vanlig solskyddsfaktor inte kommer sitta kvar speciellt länge på läpparna. Bäst i budgetkategorin är ACO’s Sun cerat (49 kr).
  4. Det är inte bara krämer som skyddar mot solen. Var helst i skuggan mitt på dagen och ta på dig en snygg hatt eller ett par härliga solbrillor. Jag klickade precis hem mina sommarbrillor. Visst är de fina!  
  5. Vill du ha tips på en riktigt bra och plånboksvänlig SPF till ansiktet? Just nu älskar jag Evys SPF30 face mousse (159 kr)eftersom den fungerar så bra under sminket. Jag lovar, du kommer inte känna av SPFn i ansiktet!

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.