in

5 bästa SPF-produkterna (och ALLT du behöver veta om solskydd!)

dragarbild
Bildkälla: Anna Demianenko / Unsplash

Äntligen börjar vi gå mot sommar och varmt väder. Och för alla hudvårdsfantaster där ute så vet vi att det nu är hög tid att go all in med solskyddsfaktorn. Men varför är det egentligen så viktigt med SPF? Vi svarar på alla era solskyddsfrågor! Mer

koplankar

Varför måste jag ha solskydd?

Helt enkelt för att skydda huden mot den strålning som kommer ifrån solen. Solskydd är inte bara den mest effektiva krämen för att hålla huden ung längre (läs: mindre rynkor), utan skyddar också mot allvarliga sjukdomar som hudcancer. På sommaren är solens strålar starkare och det är alltså ännu viktigare att skydda sig. Helst ska man undvika solen helt mitt på dagen.

Hur ofta och hur mycket SPF ska jag använda?

Först och främst ska du tänka på att smörja in dig 20 minuter innan du går ut i solen. Smörj alltså in dig hemma innan du kommer till stranden. More is more när det kommer till SPF! Tänk att du ska använda ungefären halv deciliter kräm för hela kroppen! Om du hänger i solen en hel dag ska du dessutom upprepa det varannan timme för att skyddet ska hålla.

Hur ska jag veta vilken SPF jag ska välja?

Först måste vi reda ut vad siffrorna på SPF-flaskorna egentligen betyder. Det siffrorna står för är hur länge du kan vistas i solen utan att bränna dig. SPF 30 betyder alltså att du kan vara i solen 30 gånger längre utan att bränna dig jämfört med vad du hade kunnat om du inte hade haft SPF.

Viktigt att tänka på är också att välja en solskyddsfaktor som skyddar både mot UVA och UVB-strålar. UVA-strålarna kan gå ner djupare i huden och påskynda åldrandet medan UVB-strålarna påverkar hudens yta. Välj ett solskydd som skyddar dig emot båda!

Vilket solskydd ska man då välja?

Vi har samlat några favoriter till sommarens soligaste dagar.

Solskydd till ansiktet från La Roche-Posay

1 5

Letar du efter ett solskydd till ansiktet som enkelt sjunker in i huden? Då är den här från La Roche-Posay det perfekta köpet för dig. Läs mer och köp här.

Solkräm från Biotherm

2 4

Solkräm för både ansikte och kropp, som passar de flesta hudtyper, från Biotherm. Läs mer och köp här.

Face mist med SPF

1 6

En face mist med SPF 30 från Hello Sunday. Läs mer och köp här.

Mousse med SPF

solkräm

En solkrämsmousse från Evy som passar de flesta hudtyper. Läs mer och köp här.

Ansiktskräm med solskydd

kihels

Det är alltid, och speciellt under sommarhalvåret, bra att ha en ansiktskräm med solskydd. Den här från Kiehl’s är en favorit. Läs mer och köp här.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.