in

Därför ska du använda solskydd för håret – 15 tips på produkter

hår
Bildkälla: Jakob Owens / Unsplash

Snart sommar, sol och bad! Vi hoppas du bunkrat upp med solskydd så du skyddar din hud i sommar. Men visste du att även håret behöver solskydd? Se våra 15 bästa tips här! Mer

Varför behövs solskydd för håret?

Att vi ska smörja in huden med solskydd kan ingen ha missat – det skyddar mot både bränd hud och hudcancer. Trots att solskadat hår inte ger några hälsoproblem kan solskydd skydda håret från att bli torrt, blekt och missfärgat av solens UV-strålar.

Detta kan hända med håret om du inte använder solskydd:

  • Hårstråna torkas ut
  • Håret blir blekt och frissigt
  • Färgat brunt eller svart hår kan bli rödare
  • Blont hår kan bli gulare

Kan man inte bara använda vanligt solskydd?

Man kan, men det ger sämre effekt. En solkräm för huden som appliceras i håret kan ge ett stripigt och ojämnt resultat. Solskydd för huden innehåller ämnen som skyddar huden mot farliga strålar, medan solskydd för håret mer fokuserar på att skydda hårets pigment och förhindra uttorkning.

Solskydd i hårbotten

Brukar du bli bränd i hårbotten? Där går det jättebra att smörja in med vanlig solkräm för huden!

Bäst i test: Solskydd för håret

Volymgivande hårmousse med solskydd

evyhairmousse

Volymgivande hårmousse med UV- och värmeskydd från Evy som skyddar håret mot uttorkning och blekning från solen. Funkar också som värmeskydd vid användning av plattång eller hårtork. Läs mer och köp här.

Stylingkräm med solskydd för håret

sachajuan

Solkräm från Sachajuan som skyddar hår och hårfärg från solen. Funkar också som stylingkräm och ger en lätt stylad effekt till håret. Läs mer och köp här.

Hårspray som skyddar håret

spray3

Då UV-strålar, havsbrisen, klor och salt kan skada hårytan behöver du en spray som skyddar, till exempel denna från Wella. Läs mer och köp här.

All-in-one mist med värmeskydd

budgie

Vård- och stylingprodukt i ett, från Budgie. Spraya i fuktigt hår innan värmestyling eller i torrt hår för en fuktboost. Läs mer och köp här.

Styling spray med UV-skydd

spray2

Värmeskydd från Living Proof som ger kontroll, volym, styrka, glans och skydd! Läs mer och köp här.

Vårdande arganolja med UV-skydd

marianila2

Vårdande olja från Maria Nila med Colour Guard Complex som skyddar håret mot UV-strålning och bevarar hårfärgen. Läs mer och köp här.

Strukturgivande gel med UV-skydd

ref

Gel från REF med sculpting-effekt som ger håret struktur, stadga och glans – samtidigt som den skyddar mot solen. Perfekt för en kortare frisyr! Läs mer och köp här.

Vegansk hårkräm med UV-skydd

spray1

En vårdande och glansgivande krämspray som innehåller UV-skydd, från svenska Björk. Även helt vegansk! Läs mer och köp här.

Leave-in balsamspray med UV-skydd

moroccan2

Leave-in balsam som skyddar håret från miljöfaktorer, inklusive UV-strålar, föroreningar och värmeskador. Sprayen kommer från Morrocanoil. Läs mer och köp här.

After sun för håret

Brukar du smörja in kroppen med en skön after sun-kräm efter en dag på stranden? Ge håret samma lyxbehandling och använd after sun även i håret!

Vårdande after sun för håret

aftersun

Återfuktande, vårdande och utredande after sun från Sachajuan, perfekt efter en dag ute i solen. Läs mer och köp här.

Hårmasker som förebygger solskadat hår

Förutom att ha solskydd i håret när du faktiskt är ute i solen kan du också förebygga solskadat hår på annat sätt. Använd en återfuktande hårmask en gång i veckan för att stärka ditt hår och förhindra framtida skador och slitage. Här är våra bästa tips!

Hårmask ”for fun in the sun” från Budgie

budgie2

Återfuktande hårmask från Budgie som motverkar torrt och skadat hår som kan orsakas av UV-strålar, saltvatten och klor. Läs mer och köp här.

Reparerande hårmask med UV-skydd

marianila

Hårmask som skyddar håret mot UV-strålning och fria radikaler, från Maria Nila. Läs mer och köp här.

Återfuktande och närande hårmask (budgetpris!)

garnier

Hårmask från Garnier berikad med bananextrakt för att tillföra torrt hår näring. Doftar som skumbanan! Finns i flera dofter om du inte är något fan av banan. Läs mer och köp här.

Reparerande hårmask för värmeskadat hår

moroccan

Reparerande hårmask för hår som skadats efter värmebehandling eller solexponering, från Moroccanoil. Återuppbygger hårstrået och tillför proteiner. Läs mer och köp här.

Hårmask med arganolja för skadat och torrt hår

bjornaxen

Återfuktande hårmask från Björn Axén som vårdar hår och hårbotten med hjälp av arganolja och rispblomma. Läs mer och köp här.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.