in

Solskydd för håret

Solskydd för håret

VeckoRevyn har testat nio olika solskydd för håret för att ta reda på vilken produkt ni ska satsa på!

Mer

1. Doftar ljuvligt

Redken color extended sun
Sparkling shield, 360 kr.
OM PRODUKTEN: Spray med UV-skydd.
SÅ TYCKTE VI: Sprayen doftar ljuvligt och gör både det torra och det blöta håret superlent. Hårstråna känns lite grövre, men annars är effekten i det närmaste osynlig. Helt klart bäst i test!

Betyg: RRRRR

2. Känns lite fet

Paul Mitchell Color
Protect locking spray, 211 kr.
OM PRODUKTEN: Spray med UV-skydd för färgat hår.
SÅ TYCKTE VI: Det blöta håret blir mjukt och glansigt utan att kännas tungt eller fett. Torrt hår, däremot, kan kännas lite fett mot dagens slut. I övrigt luktar sprayen fräscht och natuligt.

Betyg: RRR

3. Ger stadga.

L’Oréal professionel
Solar sublime, 160 kr.
OM PRODUKTEN: Spray med UV-skydd.
SÅ TYCKTE VI: Det torra håret blir glansigt, men till skillnad mot vanlig balsamspray får stråna mer stadga och struktur. Har du självfall förstärks det. Lätt att skölja ur och stort plus för härligt citrusdoft.

Betyg: RRR

4. Doftar länge

Wella
System professional Anti-ray lotion, 189 kr.
OM PRODUKTEN: Spray med solskyddsfaktor 15.
SÅ TYCKTE VI: Sprayen luktar verkligen supergott och är lätt att applicera. Det torra håret blir strävare och klibbar lätt ihop lite, passar därför bättre för blött hår. Inget för doftkänsliga, eftersom doften sitter länge.

Betyg: RRR

5. Toppen för färgat.

Goldwell
Dualsenses Sun reflects, 165 kr.
OM PRODUKTEN: Spray med UV-skydd.
SÅ TYCKTE VI: Den fräscha doften håller sig flera timmar och gör håret mjukt och lent. Det blöta håret blir lättare att reda ut. Det torra håret känns mjukare, lenare och lite glansigare. Toppen för färgat hår!

Betyg: RRRR

6. Passar alla hårtyper.

Kms
Sol all day defense, 230 kr.
OM PRODUKTEN: Spray med UV-skydd.
SÅ TYCKTE VI: Sprayen luktar citrusgodis och gör det torra håret tjockare. Också i blött hår fungerar den väl, även om den inte gör så mycket väsen av sig. Plus för att den passar alla hårtyper och den härliga doften, minus för att sprayen känns odryg.

Betyg: RRRR

7. Skyddar perfekt.

Schwarzkopf
Blonde me shine spray, 170 kr.
OM PRODUKTEN: Spray med UV-skydd för blont hår.
SÅ TYCKTE VI: Det torra håret blir glansigt och lent, finare än det var innan! Håret glänser och känns både friskt och skyddat i solen, men tyvärr också lite fett. I blött hår fungerar den också utmärkt.

Betyg: RRRR

8. Osynligt i håret.

Kérastase soleil
Micro-voile protecteur, 239 kr.
OM PRODUKTEN: Spray med UV-skydd för färgat hår.
SÅ TYCKTE VI: Doften är behaglig och fräsch. Det blöta håret blir lite strävt och trassligt, men i torrt hår är effekten mer naturlig och glansig. Trots att sprayen är dryg, känns den ändå lite för dyr.

Betyg: RRRR

9. Dyr men dryg.

Pureology
Essential repair Colour max, 365 kr.
OM PRODUKTEN: Spray med UV-skydd.
SÅ TYCKTE VI: Luktar fräscht oc naturligt, men känns osynligt i både torrt och blött hår. Vill man ha mer stadga är den här sprayen inget vidare, vill du ha solskydd som inte känns är den ett riktigt fynd. Plus för att den är miljövänlig, minus för det höra priset.

Blanda ditt eget solskydd för håret!

DU BEHÖVER:
2 msk solcreme, ju högre faktor desto bättre
1 kopp vatten
1 tom pumpsprayflaska

GÖR SÅ HÄR:
Blanda solcremen med vattnet och rör om ordentligt. Häll sedan blandningen i pumpsprayflaska och spruta över blött, nytvättat hår. För extra skydd, bär med dig flaskan i väskan och spraya håret några gånger om dagen.