in

9 solskydd som inte förstör haven och korallreven

dragar 001


Visste du att solskydd kan vara extremt farliga för våra hav? Här listar vi 9 solskydd som du kan bära utan att känna skuld i sommar! Mer

Att solskydd ska vara snälla mot vår hud är självklart sedan länge, men visst borde detsamma gälla för havet? Nyligen blev det känt att det finns två kemikalier som är vanliga i solkräm som är oerhört skadliga för oss själva men också för världens ha. Hawaii slog larm tidigt i år och nu har de förbjudit solkrämer med de två kemiska ingredienserna oxybenzone and octinoxate. En vetenskaplig studie från 2015 visade att dessa två ingredienser inte bara kan skapa genetiska skador, utan också är enormt skadliga för korallreven och de havsdjur som lever i utsatta områden. Glöm inte att ta en titt i ditt badrumsskåp och gå igenom dina solkrämer, innehåller de nämnda ingredienser bör du inte använda dem när du tar ett dopp i havet. Här nedan listar Veckorevyns Sarah Mårtensson 9 havsvänliga solskydd!

1. SPF 50 från Biotherm

bioth 001

Detta solskydd från Biotherm är speciellt framtaget med hänsyn till havsmiljön. Fungerar för både ansikte och kropp! Läs mer och köp här.

2. Solskydd för känslig hy från Eco Cosmetics

eco cos

Vårdande solskydd från Eco Cosmetics med spf 50 som är rik på vitamin E och A. Lätt formula som snabbt sjunker in i huden. Läs mer och köp här.

3. Ekologiskt solskydd från Bioregena

hlens

Solskydd för ansiktet från Bioregena med spf 50+. Denna passar även utmärkt till utsatta områden så som armbågar, ärr och öron. Läs mer och köp här.

4. SPF 30 från Mádara

madara

Solskydd till kroppen som är rik på antioxidanter från Mádara. Helt osynlig på huden! Läs mer och köp här.

5. Solskydd från Svenska REN

ren 001

SPF 30 från REN. Lämnar ditt ansikte matt samtidigt som det vårdar hyn, perfekt för dig med oljig hy! Läs mer och köp här.

6. Naturlig solkräm från Suntribe

suntri 001

Solkräm bestående av endast naturliga och skonsamma ingredienser från Suntribe. Med denna solkräm behöver du ej oroa dig över kemikalier som skadar miljön. Läs mer och köp här.

7. Lägre SPF från Maria Åkerberg

maria 001

Solkräm från Maria Åkerberg med SPF 20. Då denna solkräm har lägre SPF bör du smörja in dig ofta! Läs mer och köp här.

8. Ekologiskt från Rosenserien

ros 001

Solkräm med karoten från svenska Rosenserien. Med en bas på aloe vera återfuktar denna huden väl. Läs mer och köp här.

9. Högt SPF från Biosolis

biosolis sport extreme spf50 1932 106 0075 1

Solkräm som riktar sig till dig som sportar från Biosolis. Vet du om att du ska spendera dagen ute i solen på jobb eller sport är detta en solkräm för dig då den både är svett och vattenresistent. Läs mer och köp här.