in

19 grymma Halloween-kostymer för hela ditt kompisgäng

halloween kostym

”Vad ska man klä ut sig till på Halloween?” Om du har undrat det så kan den här listan vara något för dig – och dina kompisar. Här är 19 halloween-kostymer för alla er som tänkt festa ihop med någon! Mer

koplankar 1024x37 1

Äntligen är det dags för halloween där man kan gå all in på kostym och smink. Ska du och din bästa vän matcha? Eller är ni en större grupp som ska gå på fest? Vi tipsar om läskiga och roliga kostymer för dig och hela ditt umgänge.

1. Systrarna från ”The Shining” (Come play with us…)

halloween maskerad

Klä ut er till läskiga tvillingar! Maximera fake blodet och kör gärna med linser för en obehagligare effekt. Partykungen har linser i flera olika färger för 199 kronor. Läs mer och köp här.

2. Barbie och Ken (ni kan ha helt egna snacksskålar inne i kartongen)

Ken

Är ni en duo så klä ut er till Barbie och Ken. Är ni flera som vill matcha era halloween kostymer så var olika varianter av dockan. Det behövs en ”sport Ken” och en ”fest Ken.”

3. Nakna Sims (ni kan bete er hur som helst och skylla på programmeringen)

halloween klä ut sig

Nostalgitrippa och klä ut er till simsfiguer. Gå in i karaktären och prata enbart ”simska. Billig och lätt kostym att få tag i. Du behöver inge motherlode kod här inte.

4. Britney Spears genom tiderna (eller någon annan artist)

Halloweendräkt

Detta funkar med vilken artist som helst. Otroligt roligt att se artistens olika faser i livet. (Se till att få åtet med den bästa outfiten.) Du kanske inte är så sugen på att göra en Britney 2007?

5. Mariokart (ALLTID kul!)

Halloween outfit

Färgglatt och en lekfull kostym. Här kan ni vara hur många som helst.

6. Sally och Jack från ”A Nightmare before Christmas”.

halloween maskerad

Läskigt och snyggt på samma gång! Men denna kostym kommer du garanterat vara festens bäst utklädda! Partykungen har ansiktsfärger för 49 kronor. Läs mer och köp här.

7. Bergodalbana

Halloweendräkt

Det här är nog den roligaste kostymen. Extra kul om man är många och dyker upp som ett gäng på fest. Se bara till att komma till festen ihop…annars fattar nog inte folk vad du ska föreställa. 

8. Minions (BEE-DO, BEEE-DO!)

Halloweenkostym

Vem har inte ett par hängselbyxor i garderoben? Lätt att klä ut sig till och det går att vara hur många som helst. Lindex säljer gula strumpbyxor för 80 kronor. Läs mer och köp här.

9. Lilla sjöjungfrun (pax för Ursula!)

halloweenkostym

Klä ut dig till Ursula och låt din bästa vän vara Ariel.  Ni blir helt klart festens höjdpunkt! Peruker finns att köpa på Partykungen för 99 kronor. Läs mer och köp här.

10. Superhjältar (bara att välja och vraka)

Halloweendräkter

Var din favorit superhjälte. Eller bestäm i gruppen att ni alla klär ut er till en superhjältinna. Vegaoo har alla dräkter du behöver. Läs mer och köp här.

11. Tetris (om ni verkligen vill hänga ihop hela kvällen)

halloweenkostym

Otroligt kreativ kostym! Men kanske inte den bästa om ni ska på en hemmafest i en liten etta…

12. Penntroll.

Halloween kostym

Vem hade inte ett penntroll som liten? Införskaffa en peruk och hitta hudfärgade kläder. Färgglada peruker finns att köpa på Partykungen. Läs mer och köp här.

13. Stranger things gänget

Sugen på att rocka 80- talet på festen? Härligt! Hämta inspiration från dina favorit karaktärer ifrån Stranger things. Pax för att vara Dustin!

14. New girl gänget/Friends gänget

halloweenkostym
halloweenkostym

Klä ut dig till den roliga humorserien Friends! Eller varför inte den moderna versionen av den snarlika serien New girl. Vem är din favorit karaktär? Klä ut dig till hen och gå in i rollen som den personen. Pax för att vara Schmidt i New girl och Phoebe i Friends.

15. Kortlek

Kom som spader dam och spader kung? Eller var kortlekens alla damer och var din inre queen på festen. Om du inte vill göra din egen kostym så finns det att köpa färdiga på Partykungen för 199 kronor. Läs mer och köp här.

16. Casa de papel

Kom som gänget ifrån serien casa de papel. Maskerna finns att köpa på Partykungen för 149 kronor. Läs mer och köp här.

17. Totally Spies

Sam, Clover eller Alex…vem väljer du att vara på halloween? Pax för att vara Sam.

18. Karaktärerna från filmen ”A League of Their Own”

A League of Their Ownden klassiska amerikanska filmen från 1992. Klä ut dig till en av baseball brudarna.

19. Pink ladies från Grease

Skärmavbild 2019 10 28 kl 11 32 35

Grease kan ju vara världens bästa film! Klä ut dig som en ”pink lady brud” och ta fram din inre diva. Pax för att vara Frenchy!

Läs även: Vår artikel om halloween dekorationer och få tips inför halloween-sminkningen.