in

Deltagare i Squid game The Challenge: ”Vi var som djur i bur”

squid game the challenge netflix
Bildkälla: Netflix

Har du funderat på hur det skulle vara att delta i Squid game? Nu har Netflix släppt realityserien Squid game: The Challenge, där deltagarna får prova på utmaningarna i serien.

En av deltagarna är den svenska artisten Anna Sahlin.

– Det var faktiskt det tuffaste jag gjort vid sidan om att föda barn, säger hon till Expressen.
Mer

I Squid game tackar ett gäng panka personer ja till att tävla i traditionella barnlekar. Den som vinner blir rik, men den som förlorar dör. Den sydkoreanska thrillern är en av Netflixs populäraste serier någonsin, språkappen Duolingo rapporterar att allt fler velat lära sig koreanska sedan serien kom ut och när Squid game var som mest poppis svämmade internet över av fanteorier.

Nu har Netflix gjort en realityserie baserat på tävlingarna i serien, vilket har visat sig vara väldigt brutala utmaningar. Samtidigt bekräftar Squid Games regissör och skapare Hwang Dong-hyuk att det blir en andra säsong av originalserien, enligt nyhetsbyrån AP. Vi vaskat fram exakt all information som finns om både realityserien och säsong två.

OBS! Den här artikeln innehåller en hel del spoilers, så om du inte har sett serien än borde du genast lämna den här sidan (och återkomma så fort du är redo).

Anna Sahlin om Squid game: The Challenge: ”Jag blev livrädd”

Netflix nya realityserie är baserad på tävlingarna som finns i den riktiga serien. 456 modiga personer har tackat ja till att utmana sig själva i en hel del sjuka test. Men bara en kan vinna och prispotten är hela 45 miljoner kronor. Det är dock inte helt baserat på spelserien (tack och lov!) så ingen kommer till skada.

En av deltagarna är den svenska artisten Anna Sahlin, som även var barnskådespelare i Alla vi barn i Bullerbyn. Hon är den enda svenska deltagaren. Till realityserien var det 90 000 sökande, men Anna Sahlin hade inte ens valt att söka själv. Hon fick en förfrågan på Instagram och efter att ha pratat med sin son bestämde hon sig för att vara med.

– Det första jag gjorde var att titta på serien och jag blev livrädd, säger Anna Sahlin till Morgonstudion.

squid game reality
Bildkälla: Squid game: The Challenge/Netflix

”Tuffaste jag gjort vid sidan om att föda barn”

Utmaningarna i realityserien är alltså baserade på originalserien. Anna Sahlin berättar att den svåraste utmaningen var den första som vi ser, ”Red light, green light”. I serien är det nedklippt till några minuter, men egentligen tog det flera timmar.

– Det var faktiskt det tuffaste jag gjort vid sidan om att föda barn. Det är väldigt svårt att föreställa sig. Man ser inte riktigt det i serien, berättar Anna Sahlin för Expressen.

När det inte är tävlingar sover deltagarna i en stor sovsal tillsammans.

– Vi blev som djur i bur. Det är inte som att kamerorna går av vid klockan 10, utan vi var verkligen instängda och vi såg inte solens ljus, säger hon till Morgonstudion.

squid game the challenge netflix
Bildkälla: Squid game: The Challenge/Netflix

När har Squid game: The challenge premiär på Netflix?

Squid game: The challenge hade premiär på Netflix den 22 november.

Finns det en trailer?

Ja! Du hittar den nedan.

När kommer Squid game säsong 2?

Men när kommer egentligen den andra säsongen av originalserien? I en intervju med koreanska YTN berättar Hwang Dong-hyuk att han kom på idén till Squid game redan 2008, och för Variety förklarar han processen med manusskrivandet mer ingående. Bland annat att det tog honom sex månader att skriva de två första avsnitten. Vi kan nog förvänta oss att säsong två kommer gå något snabbare att producera, men än har Netflix inte gett oss ett premiärdatum. Vi lovar att hålla er uppdaterade!

Squid game rollista
Bildkälla: Squid game / Netflix

Vad kommer säsong 2 att handla om?

Även om vi inte har ett premiärdatum kan vi såklart inte låta bli att spekulera i vad kommande säsong kommer handla om. En sak som är säker är i alla fall att Gi-hun kommer att återvända, något som bekräftas av Hwang Dong-hyuk

– Jag kan lova er det här; Gi-hun kommer att komma tillbaka och han kommer att göra något för världen, säger han till AP.

Om du sett klart serien kanske du minns att en av VIP-gästerna säger att den koreanska versionen av Squid game är den bästa, vilket tyder på att spelen även pågår i andra delar av världen. En teori är därför att säsong 2 skulle kunna utspela sig i ett annat land. Dock är serien en sydkoreansk produktion, vilket skulle kunna tala emot att serien kommer utspela sig någon helt annanstans, skriver Variety.

Squid game avsnitt
Bildkälla: Squid game / Netflix

Rollista: Här är skådespelarna i Squid game

Full disclosure att de flesta karaktärer dör i säsong ett, men om andra säsongen blir en prequel är det inte helt omöjligt att vi får se några av dem igen. Här är några av skådespelarna i serien:

  • Lee Jung-jae som Seong Gi-hun (456)
  • Park Hae-soo som Cho Sang-woo (218)
  • Jung Ho-yeon som Kang Sae-byeok (067)
  • Oh Yeong-su som Oh Il-nam (001)
  • Heo Sung-tae som Jang Deok-su (101)
  • Anupam Tripathi som Abdul Ali (199)
  • Kim Joo-ryoung som Han Mi-nyeo (212)
  • Wi Ha-joon som Hwang Jun-ho
Squid game säsong 2
Bildkälla: Squid game / Netflix

Våra bästa fanteorier om Squid game

I väntan på en andra säsong har vi scannat av internet och hittat en hel del fanteorier om serien. Vår absoluta favorit är att spelare 067, Kang Sae-byeok, fortfarande lever. Det starkaste beviset för detta är att hennes död aldrig ropas ut i högtalarna (men samtidigt höjs vinstpengarna efter hennes eventuella död, vilket tyvärr talar emot den här teorin).

En annan sak som skulle kunna tala för att Kang Sae-byeok lever är att hon tar med sig en kniv efter den sista middagen, men frågan är om det är meningen att vi som tittare ska läsa in något i det. Ja, som ni hör är den här teorin ganska tunn och till stor del önsketänkanden från vår sida. Men om du vill gräva djupare i fanteorier om Squid game kommer här några till.

Artikel: Frida Olheden och Sara Åstrand