in

Det blir en andra säsong av Squid game – här är allt vi vet

Squid game säsong 2
Bildkälla: Squid game / Netflix

Nu är det bekräftat – vi får en andra säsong av Netflix-succén Squid game. Mer

I Squid game tackar ett gäng panka personer ja till att tävla i traditionella barnlekar. Den som vinner blir rik, men den som förlorar dör. Den sydkoreanska thrillern är Netflixs populäraste serie någonsin, språkappen Duolingo rapporterar att allt fler velat lära sig koreanska de senaste veckorna och internet svämmar över av fanteorier. Och nu bekräftar seriens regissör och skapare Hwang Dong-hyuk att det blir en andra säsong, enligt nyhetsbyrån AP. Vi vaskat fram exakt all information som finns om den.

OBS att den här artikeln innehåller en hel del spoilers, så om du inte har sett serien än borde du genast lämna den här sidan (och återkomma så fort du är redo).

När kommer Squid game säsong 2?

I en intervju med koreanska YTN berättar Hwang Dong-hyuk att han kom på idén till Squid game redan 2008, och för Variety förklarar han processen med manusskrivandet mer ingående. Bland annat att det tog honom sex månader att skriva de två första avsnitten. Vi kan nog förvänta oss att säsong två kommer gå något snabbare att producera, men än har Netflix inte gett oss ett premiärdatum. Vi lovar att hålla er uppdaterade!

Squid game rollista
Bildkälla: Squid game / Netflix

Vad kommer säsong 2 att handla om?

Även om vi inte har ett premiärdatum kan vi såklart inte låta bli att spekulera i vad kommande säsong kommer handla om. En sak som är säker är i alla fall att Gi-hun kommer att återvända, något som bekräftas av Hwang Dong-hyuk

– Jag kan lova er det här; Gi-hun kommer att komma tillbaka och han kommer att göra något för världen, säger han till AP.

Om du sett klart serien kanske du minns att en av VIP-gästerna säger att den koreanska versionen av Squid game är den bästa, vilket tyder på att spelen även pågår i andra delar av världen. En teori är därför att säsong 2 skulle kunna utspela sig i ett annat land. Dock är serien en sydkoreansk produktion, vilket skulle kunna tala emot att serien kommer utspela sig någon helt annanstans, skriver Variety.

Squid game avsnitt
Bildkälla: Squid game / Netflix

Rollista: Här är skådespelarna i Squid game

Full disclosure att de flesta karaktärer dör i säsong ett, men om andra säsongen blir en prequel är det inte helt omöjligt att vi får se några av dem igen. Här är några av skådespelarna i serien:

  • Lee Jung-jae som Seong Gi-hun (456)
  • Park Hae-soo som Cho Sang-woo (218)
  • Jung Ho-yeon som Kang Sae-byeok (067)
  • Oh Yeong-su som Oh Il-nam (001)
  • Heo Sung-tae som Jang Deok-su (101)
  • Anupam Tripathi som Abdul Ali (199)
  • Kim Joo-ryoung som Han Mi-nyeo (212)
  • Wi Ha-joon som Hwang Jun-ho
Squid game säsong 2
Bildkälla: Squid game / Netflix

Våra bästa fanteorier om Squid game

I väntan på en andra säsong har vi scannat av internet och hittat en hel del fanteorier om serien. Vår absoluta favorit är att spelare 067, Kang Sae-byeok, fortfarande lever. Det starkaste beviset för detta är att hennes död aldrig ropas ut i högtalarna (men samtidigt höjs vinstpengarna efter hennes eventuella död, vilket tyvärr talar emot den här teorin).

En annan sak som skulle kunna tala för att Kang Sae-byeok lever är att hon tar med sig en kniv efter den sista middagen, men frågan är om det är meningen att vi som tittare ska läsa in något i det. Ja, som ni hör är den här teorin ganska tunn och till stor del önsketänkanden från vår sida. Men om du vill gräva djupare i fanteorier om Squid game kommer här några till.